|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
20.9.2008 21:19:22   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
**** po vseh postih ugotavljam, da nas je zelo malo, ki polno dojimo. Recimo midve, za ostale pa ne vem.

O, saj vas je kar lepo število: Estrella*, CatJa, aurora28, jana81, tana7, eole, kasso, Naty*, edinaos,... Zagotovo sem jih še en kup pozabila user posted image

[

in jaz

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
20.9.2008 21:19:41   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Joj to moram napisat: prejšnji teden sem bila z neko žensko, ki ima že odrasle otroke. Vsi so ned 20 let. Sem ji govorila, kake probleme imam z Aljo in dojenjem in da me strah, da bo šel mleko v maloro. Ženska pravi, da ima še vedno mleko. Kako ???Pravi, da si lahko izstisne še vedno nekaj mleka po 20 letih. Nisem verjela in ona mi pokaže. Mislim, kako je to možno????????????????

Možno je zato, ker si mleko iz dojk očitno že 20 let redno malce iztiska. Mene bolj zanima ZAKAJ??

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
20.9.2008 21:26:14   
sesil
Naty, upam da boš preživela to noč bolj mirno z malo več spanja. jaz sicer jamram, ker se zbujamo na 2 uri, ma ugotavljam da nimam kaj jamrat. drži se, pa počivaj čim več.

o Gh, pa ne bom debatirala, ker je blo že vse povedano.

Estrella, user posted image user posted image user posted image , da bo Alja čimveč jedla. Jaz se za težo sploh ne sekiram, počasi napredujemo, ma se mi zdi da je Aneja še vedno najlažja, mama pa je  pri najtežjihuser posted image

zobki: mi imamo 2 beli pikici, ki sta kar tam. nič še ne jamra...

zanima me kakšno metodo imate ko uspavate user posted image  čez dan. mi vsakič drugo, pa bi rada prišla na eno zaradi rutine, ma kaj je na dolgi rok najbolj pametno pa ne vem.

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
20.9.2008 21:26:56   
CatJa

Joj to moram napisat: prejšnji teden sem bila z neko žensko, ki ima že odrasle otroke. Vsi so ned 20 let. Sem ji govorila, kake probleme imam z Aljo in dojenjem in da me strah, da bo šel mleko v maloro. Ženska pravi, da ima še vedno mleko. Kako ???Pravi, da si lahko izstisne še vedno nekaj mleka po 20 letih. Nisem verjela in ona mi pokaže. Mislim, kako je to možno????????????????

user posted image   neverjetno. Da je to mogoče in da ti je šla to kazat user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 1979
20.9.2008 21:27:15   
sesil

Možno je zato, ker si mleko iz dojk očitno že 20 let redno malce iztiska. Mene bolj zanima ZAKAJ??

možek povleče, drugega mi ta trenutek ne pade na pamet.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
20.9.2008 21:28:28   
CatJa

No, to sem tudi jaz pomislila. Kaj pa če ima koga priklopljenega user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
20.9.2008 21:38:39   
Estrella*

ZAKAJ???Je lastnica lokala. Mogoče se pa "molze" , da ji ni treba mleka kupovat za kapućinčkeuser posted image user posted image user posted image

sesil: mislim, da je pri majčkih tako; user posted image težek, mamica suha in obratnouser posted image Jaz spadam v klub št 2user posted image Mogoče če shujšam, bo Alja malo težja??user posted image
No bo pa zobke imela med prvimiuser posted image user posted image user posted image

CatJa: se poznamo in je ženska ful faca, brez zadržkov.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
20.9.2008 21:42:09   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: sesil

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa
No, to sem tudi jaz pomislila. Kaj pa če ima koga priklopljenega user posted image

ZAKAJ???Je lastnica lokala. Mogoče se pa "molze" , da ji ni treba mleka kupovat za kapućinčkeuser posted image user posted image user posted image   

Packe user posted image  No, mal heca mora bit user posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
20.9.2008 21:55:44   
Estrella*
Kje so pa danes nina7, Anitka, kasso??????????????

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
20.9.2008 22:01:56   
CatJa

user posted image   Tole mi pa zdej kak teden ne bo šlo iz glave user posted image  Bom kar doma kavo pila.

Z alpskim mlekom user posted image

John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 1985
20.9.2008 22:07:26   
Estrella*

user posted image   Tole mi pa zdej kak teden ne bo šlo iz glave user posted image  Bom kar doma kavo pila.

še dobro, da ima lokal v Medvodah , tak se ni za bat, da bi pršla na vaš koncuser posted image Rezen, če ni to foro komu zaupala...Mah ne, saj je gorenjkauser posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
20.9.2008 22:13:55   
Anonimen
O GH na siroko bi imela se veliko za povedat, pa bom drzala gofljo, ker sem itak ze zadosti povedala...

razen tega da osebno menim da je bolje da moj otrok dobi vse kar potrebuje v mojem mleku kot pa samo del vitaminov ali mineralov v GH...ah ma ne bom,pisala saj je o tem res ze dovolj strokovne literature le koji faktor sem zdej jaz tle da pametujem in ponavljam ze stokrat povedano...

vsak zase ve ....

Glede kluba polnodojecih, jaz zal ne pasem vanj. Je pa res, da se trudim in kljub temu da si crpam mleko vsake 3-4 ure izgleda, da moje dojke enostavno niso sposobne proizvest vec kot 90 do 120ml v tem casu.

Sploh pa ne vem vec kaj naj se naredim?? Moj Omar gre spat ob 20h do 21h in potem takrat poje svoj vecerni obrok ,potem mi spi do 6h ali pa 8h zjutraj. Jaz pa si potem pumpam mleko se ob polnoci in pa ob 3h zjutraj,ceprav on spi. Le tako si nekako uspem pridelat zalogo za cez dan. Pa se mi kljub temu na vsake toliko se zgodi da kak dan za kak obrok zmanjka zaloge in moram narediti AM.

Kaj bi se lahko naredila, da bi si povecala kolicino mleka razen da pumpam do praznega na vsake 3 do 4 ure?

Drugace pa cakam sedaj mozija, da greva na vecerjo. Greva pa v Italijansko. Kaka ideja kaj narocit??

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 1987
20.9.2008 22:15:06   
Anonimen

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1988
20.9.2008 22:24:05   
Estrella*
Kaj bi se lahko naredila, da bi si povecala kolicino mleka razen da pumpam do praznega na vsake 3 do 4 ure?

Drugace pa cakam sedaj mozija, da greva na vecerjo. Greva pa v Italijansko. Kaka ideja kaj narocit??

Hmmm.Pravijo, da se količina poveča, če otroka pristavljaš bolj pogosto k prsim. Torej pristavi črpalko čez dan na 2 uri in si maximalno izprazni.user posted image Drugače pa nimam pojma kako bi si lahko še povečala. Sama imam enak problem. Bi rabla kakega Žana od Naty, da bi malo popravil situacijouser posted image  Mali ziza kot nor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
20.9.2008 22:32:56   
tana7

IZVIRNO SPOROČILO: mixi

Estrella hvala za odgovor , prehlad je sicer dokaj močen ker ima poln nos da ji ga čistim pred vsakim obrokom ampak kaj lahko prekinejo da je večji razmak med enim in drugim odmerkom?

Mislim, da ne smejo cepit preden mine vsaj 4 tedne. Sicer pa bo zamika za kak teden in mislim, da to ne bi smel biti problem.

tana7: če iamš digitalno tehtnico se stehtaj brez in z Brino, pa boš dobila na 100g natančno težo , vsaj za grobo oceno.

nimamuser posted image
imava eno analogno tehtnico...staro... očitno noben od naju ne čuti potrebe po nekem natančnem tehtanjuuser posted image ali pa naju je česa strahuser posted image
je pa res, da sedaj, ko imava user posted image , včasih pomislim, da bi si jo omislila

Neposredna povezava do sporočila: 1990
20.9.2008 23:00:19   
kasso

Ni nujno.......pri meni je vedno malo priteklo od prvega poroda, al sem al nisem dojila.....včasih, ampak samo včasih sem malo stisnila pod tušem bradavico in je še vedno priteklo....mislim, da so hormoni vzrok..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
20.9.2008 23:47:38   
mixi
KAJ STE ŠLE ŽE VSE SPANČKAT?

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
21.9.2008 8:02:34   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Ni nujno.......pri meni je vedno malo priteklo od prvega poroda, al sem al nisem dojila.....včasih, ampak samo včasih sem malo stisnila pod tušem bradavico in je še vedno priteklo....mislim, da so hormoni vzrok..

Ona si tud pod tušom pritisne na bradavico in ji priteče mlekec. Hormoni...vidiš, na to sploh pomislila nisem

kasso: kako si preživela noč???

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
21.9.2008 8:02:48   
Naty*
Jutro zaspanke user posted image ! Sicer sem spet čist nenaspana, ampak očitno se organizem navadi, ker vsaj nisem čist depresivna (še). Verjetno bom, ko bo moj vstal in bo spet vsaka beseda narobe user posted image ... se mi kar smili včasih.
Evo en user posted image , da vam zadiši in boste vstale user posted image .

Naty, upam da boš preživela to noč bolj mirno z malo več spanja. jaz sicer jamram, ker se zbujamo na 2 uri, ma ugotavljam da nimam kaj jamrat. drži se, pa počivaj čim več.

o Gh, pa ne bom debatirala, ker je blo že vse povedano.

Estrella, user posted image user posted image user posted image , da bo Alja čimveč jedla. Jaz se za težo sploh ne sekiram, počasi napredujemo, ma se mi zdi da je Aneja še vedno najlažja, mama pa je  pri najtežjihuser posted image

zobki: mi imamo 2 beli pikici, ki sta kar tam. nič še ne jamra...

zanima me kakšno metodo imate ko uspavate user posted image  čez dan. mi vsakič drugo, pa bi rada prišla na eno zaradi rutine, ma kaj je na dolgi rok najbolj pametno pa ne vem.

user posted image  hvala za želje, ampak žal je bla spet katastrofalna noč. Glede na to, da je revček dons zjutri spet pokakal še malo tiste nesrečne banane, ki jo je dobil predvčerajšnjim, je po moje res alergičen. Madonca dobil jo je za dve žlički, nakakal pa ko da bi dve celi pojedel!
Po kopanju in dojenju je zvečer zaspal normalno ob 20.00, ampak že čez eno uro se je začela kalvarija in tko do zjutri. Noči kar ni hotlo bit konec. Pa še poln nosek je mel, tko da se je še zaradi tega zbujal, baby vaca pa nisem uporabla sred noči, ker se dere ko zmešan, ko čistiva.
Evo zdej sva pa gledala telebajske, spucala nosek, odstranla bananin kakec in zdej srček spi user posted image .
Glede tvojega vprašanja o uspavanju... midva sva se prej uspavala strogo samo z dojenjem (vem da to ni prav, ampak ni šlo drugač). Zdej mi pa občasno, ko je zelo zaspan rata, da ga primem tko dojenčkasto (leže), dam dudo in mu pojem uspavanko. Aja pa seveda je treba hodit, pri miru ni vredu user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image

CatJa tole s kavo in alpskim mlekom me je spomnilo, kolk sm se js zadnjič čudno izrazla. Pridemo kofetkat in sem mela sojino mleko s sabo. Pa rečem kelnarci, če mi da črno kavo v tavelik lonček za belo kavo, ker si bom svoje mleko not dala user posted image user posted image . Šele ko je šla, mi je uštekalo pa sm dala tetrapak sojinga na mizo, da ne bi res kdo mislil, da si bom stiskala svojega noter user posted image user posted image .

Bi rabla kakega Žana od Naty, da bi malo popravil situacijouser posted image  Mali ziza kot nor.

Rade volje posodim... po moje bi bli vsi trije zadovoljni user posted image user posted image . Sam pri **** je problem razdalja, do Vrhnike bi še šlo, do Kaira pa težkouser posted image ...
Estrella a sm js kej spregledala, bo mela Alja že zobek?

mixi vi pa že kr dva user posted image , noro!

**** glede količine mleka se strinjam z Estrello. Na dve uri, al pa tud včasih na uro črpat. Tko je moj Žan delal med zagoni rasti. Dojila sva se tri dni na uro ali dve in je blo po treh dneh več mleka. Poskusi...

Ej naj se vam še malo pritožim...
Ne vem, če je katera uporabljala kapljice proti krčem Lekarne Deteljica. Ful okusna stvar in super za na dudo, da jo prime in se pomiri (ok... proti krčem ne vem če delujejo). No js sm jih naročila in je cela 4,60eur + poštnina. In ko pride paket, js plačam 8,96eur user posted image . Pametnjakoviči dajo na kuverto odkupnino 8eur, pošta ti pa zaračuna 0,96eur za poštnino. Se pravi kapljice 4,60eur, plačana poštnina 2,10eur, dobijo pa 8eur. Kako kej prikažejo tisti 1,30eur v svojih poslovnih knjigah barabe oderuške.. Zdej pa zračunajte kolk zaslužjo, če mamice tega veliko kupijouser posted image ! Sej ni problem v 1,30eur, ampak njim se pa počasi tkole nabere en kupček...

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
21.9.2008 8:14:17   
Svojeglava
Dobro jutro vsem!

Estrella: v Medvodah??? ojooj, rajš ne vprašam, kje...bom pila pa čaj user posted image ...

Živa se že več kot en teden doji na 2 uri, ponoči na 3 ure... spanje 6 ur skupaj je preteklost...
v ponedeljek bom itak poklicala P glede cepljenja, mislim, da bom morala začet z GH, glede na to, da ima že skoraj 8kg in moje mleko očitno ni dovolj...

Lepo nedeljo vsem!

lps

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
21.9.2008 8:22:52   
kasso
Dobro jutro zaspanke!

Barbaw: 16.9 je bila 6260g/64cm. V bistvu je bolj problem, da je od 2-3m dobila dobrih 500g gor, pol pa v zadnjuh 18 dneh le 320g. Čedalje manj se redi, celokupna teža je zaenkrat še ok, vendar ob takem tempu kmalu ne bo več. Vsak teden je slabšeuser posted image

Estrella, jaz ti svetujem, da se ne sekiraj toliko. Čisto normalno je, da otrok vedno počasneje pridobiva na teži. Gašper in Petja sta čisto normalna otroka in jima prav nič ne manjka. Mogoče tvoja P malo preveč poudarja to težo in si ti cela znervirana zaradi tega. Bistvo je, da je otrok ok in kljub vsemu pridobiva na teži. Tvoja Alja pa ima višjo težo od moje Varje, pa če bi videla Anejo od sesil je še bolj drobcena, a punci razen težavnega kakanja ne manjka nič. Razlika med nami pa je le ta, da moja P ni nikoli kaj posebej poudarjala, da premalo pridobiva na teži, tvoja pa te očitno vedno malo mori s tem oz. vsaj omeni.

Ja, včeraj je bila sobota in pri nas je kar pestro..ponavadi sploh ne pridem do računalnika, popoldne pa sem mogla še na Kras skočit, ker je bila maša po mojem očetu, pa še jesenske in zimske cunje za otroke, ki jih imam spravljene pri mami na podstrehi sem pregledovala, zdaj pa me še doma to čaka da pregledam in pospravim v omare....ampak me pri mami čakajo še tri ogromne vreče za pregledat.user posted image
Gašper in Petja spita pri tašči (potem gremo še na kosilo) moj in Varja pa še spita v spalnici, jaz sem psičko peljala ven, kavo spila, zdaj grem pa pucat kopalnico, ker je tako, da joj. Gašperju je moj popravil zobno krtačko na baterije in ta mulc se z njo igra, če mene ni zraven, tako da je vse v pikicah zobne paste, ploščice, špegu, lijak, vse kar je na polički user posted image ...

, seveda je super, če do šestega meseca polno dojiš, jaz sem Gašperja tudi in šele ko je dopolnil 6, sem začela dodajat hrano, prej pa le polno dojila. Petji pa sem začela dodajat malo prej, sokove v petem mesecu in v šestem pa kašice..... Razlika med obema pa je ta, da je Petja veliko veliko manj izbirčna glede prehrane in meso brez problema je, grize in hitro pogoltne, medtem pa ko Gašper prej diplomira kot pa da spravi po grlu košček mesa, npr. zrezek...je le hrenovke, mleto meso,.... Žveči v nedogled....tako, da ta fant ne bo imel problemov s želodcem, ker vse temeljito prežveči user posted image ...no, saj ne vem, če je tu kaka povezava, ampak najbrž je malo na tem.

Problem pa menda pri otrocih, ki kasneje začnejo s GH je ta, da ko in če gredo v vrtec, mislim na jasli, tam se ne bodo prilagajali vsakemu otroku, kaj je in kaj ne je, ampak dobijo vse živo in če nekdo ni navajen, ga bodo pa tam hitro navadili jest vse živo ali pa bo malček lačen.

No, jaz Varjo še vedno polno dojim, razen par dni nazaj sem ji dala malo vode in sluzi, kjer se je kuhal riž, da je driska ponehala. Včasih dodam Novalac (en obrok na dan), ampak ne vsak dan....včeraj npr. ker sem bila odsotna, ga je dobila 120 ml.

Neposredna povezava do sporočila: 1996
21.9.2008 8:25:19   
kasso

kasso: kako si preživela noč???

spala kot top, ker me razen Varje ni nihče budil...Petja in Gašper spita pri tašči user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1997
21.9.2008 8:29:51   
kasso
O Naty, se mi pa smiliš, žanko pa še bolj....no, upam, da ti bodo v Trbovljah kaj ugotovili in pomagali.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
21.9.2008 8:38:11   
kasso
mixi, čestitam mali za drugi zobek user posted image

Aja, še to sem hotela napisat...meni niso nikoli potegnile za prvadva tiste kupljene mlečne kašice oz. Gašperju in Petji jih nisem nikoli dala, zdaj pa sem za Varjo že kupila eno škatlico za včasih....če ne bi bilo neta, najbrž tudi za njo ne bi user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
21.9.2008 8:46:24   
CatJa
Dobro jutro!

Sem že pri user posted image , z alpskim mlekom, ofkors user posted image  Danes imam kar "delovno", najprej peljem mulce v kino, potem moram še na volitve. Kosilo upam, da bo medtem skuhal že ati, potem je "treba" pa še na otvoritev Pikinega festivala. Se že prav veselim Nece Falk in Mačka Murija user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...
Kako dolgo naj otrok spi skupaj s starši?
Večerno sedenje ob otroku nikakor ni razvajanje, temveč nudenje podpore v umirjanju otrokovega sistema, ki se sploh po g...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?