Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 12.9.2008 13:39:39
|
|
|
|
mojca75
|
Ah ja, jaz in RR - ma sem v taki gužvi v službi, da mi na kraj pameti ne pride da kaj drugega odprem kot sam tist pod čimer že "gori" Včeraj sva imela z mojim možičkom obletnico poroke, pa nisva uspela kaj posebej proslavljat - tako da bova čez vikend. Mojči gre malo k babici (sobota) midva pa na koslilo, pa še kam... Lulanje - kaj pa vem kaj je lažje, z lulčkom al brez
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 7:24:39
|
|
|
|
puncica
|
Dobro jutro punce Evo vikend je mimo, pomrzli se je, tako da mso v dolgih rokavah in dolgih hlačah, tolk da nisem bund ven privlekla , tamalga smo pozdravili in je šel danes v vrtec. Tako to je to. Imam pa eno vprašanje, tiste ki mate tamale že suhe a imajo gatke gor al ne. Naš namreč lula in kaka v kahlo takrat ko nima gor gatke, ker drugač misli da ima plenico gor in valda nič ne pazi in pol je lahko tud 1 uro polulan pa ga ne moti in mi gre tole že pošteno na živce.
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 8:00:57
|
|
|
|
mojca75
|
Punči, ne razumem tvojega vprašanja - gatke slešemo (do kolen) tako kot hlače in jo dam na kahlo! Drgač ne znam ???? Seveda ima gatke gor. kaj bi sicer bila poanta gatk? dobro jutri vsem
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 8:37:37
|
|
|
|
cofek
|
jutro! puncica Ažbe vsake toliko vpraša oz. preveri če ima plenico ali hlačke in če ima plenico se nič ne sekira za lulat, drugače pa lepo pove - tolk je prefrigan. Čeprav na trenutke imaš pa občutek da mu je vseeno - recimo kadar ga kakat, sam to je po moje že takrat ko ne more več zadrževat, ker tole kakanje mu je še vseeno najljubše v pleničko in ne kahlico. Ga pa vseeno včasih ko noče it lulat (ko se recimo zaigra ali pa nima časa in je očitno da ga lulat) spomnimo da nima pleničke. Je pa zdaj čez dan že parkrat spal brez pleničke in ga moram pohvalit da res ni nič lulal. Me pa jezi zvečer ko se mi zdi da tole odvajanje kar malo izkorišča, ker ko je že v napol snu se spomnu lulat in seveda gremo - kaj naj mu rečem kar v pleničko daj, če se pa trudimo da jo opustimo . Sem pa že tuhtala če bi ga pustila brez pleničke tudi ponoči, pa se kar ne morem odločit. drugače smo OK, preživeli smo tak prijeten vikend, čerpav se je res FUL ohladilo - ne moreš verjet v petek skor 30, v soboto pa pol manj. In moram povedat da me nič ne vleče jutri na morje - poleg tega imam danes še ful opravkov in pol še pakirat . No, bomo videli kaj bodo karte pokazale . lep dan, t
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 8:57:47
|
|
|
|
mojca75
|
ja, pri nas je situacija taka: zvečer k jo skopam jo dam v pidžamo, brez gatk, pol pogledamo risanke, se mal pomečkamo in pol greva lulat in umit zobke in pol gre v posteljo - jo vprašam če ji dam plenico in pravi ja, 2x sem pozabila in je spala brez in bila suha, tudi sicer je prenica suha, ampak je nočem forsirat in pritiskat. Jo pa vedno, tudi če ima nplenico, če ponoči reče da gre lulat dam lulat, plenico dol, ker se mi zdi da je najslabše če otroka zmedeš - zdej lahk lulaš, ne zdej pa ne smeš.... Mormo bit striktni in premagat našo lenobo in jih pač dat ponoči lulat, čeprav se mi ne da. Sem pa ful vesela da smo brez plenic, se mi zdi da je pol manj pakiranja in vsega ko kam gremo
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 9:59:04
|
|
|
|
mojsoncek
|
En mrzel dober dan... meni sicer pase malo ohladitve, ker me hormoncki grejejo sto na uro, ampak taksen preskok je pa tudi meni malo tu mac. ja odvajanje... pri nas je tudi fajn zlaufalo. Plenicko mu damo gor le se za spat (ceprav vecinoma tudi to sploh ne bi bilo potrebno) in seveda tudi ponoci vstajamo in ga dajemo lulat, ce rece da ga tisci. In ni kaj, ce se nekaj gremo, se gremo zares, ker se mi ne zdi fer, da bi mu rekla, kar polulaj se v plenicko, ce jo imas gor. Edino kar je, imamo malo tezav s kakanjem, pa ne vem ali mu je nerodno, da noce iti na stranisce/kahlo, ali pa je kaj drugega. Ne bi rada videla, da ga zapre in da cel teden ne bi sel kakat ali pa da non stop perem gatke. Je pa tako, da dostikrat izkoristi priligo in se pokaka v plenicko, se pravi pred spanjem ali pa ko se zbudi. Tako da imamo s tem polno dela. In puncica, cez dan ima vedno gor gatke. Se pa zgodi, da sam preveri kaj ima gor gatke/plenicka in potem "reagira" v skladu s svojo ugotovitvijo . Zdej pa grem delat... odstevam se 10 delovnih dni
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 11:33:18
|
|
|
|
TiaSara
|
Pri nas imamo tudi gatke in so O.K. - je bilo pa na morju podobno, kot mislim, da je pri vas Punčica. Dokler je bil nagec je bil 100% suh, ko smo mu dali zvečer gor gatke, pa se je kar parkrat polulal. Potem smo ga začeli opozarjati, da je v gatkah, ne v plenički, pa je bilo hitro bolje. Jaz pa čaaaakam. Kolk sem že nestrpna!
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 12:49:56
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara Jaz pa čaaaakam. Kolk sem že nestrpna! Ti se kako verjamem
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 13:25:18
|
|
|
|
puncica
|
Očitno nisem najboljš napisala, sej se vidi mi misli čist drugač delajo kot potem pišem. Pri nas je tako, naš tamali je popoldne v hlačah BREZ GATK in to zato, ker če ima samo hlače gor in nima gatk ve da nima plenice in potem tud lulat lepo hodi, če mu dam gor gatke misli da ima gor plenico in se lepo polula v gatke, lahko je 1 uro takle moker pa ga ne bo motilo, dokler jaz tega ne opazim, kljub temu da ga vsakih 5 min vprašam če ga lulat in zato imamo problem, ker če je v plenici ali v gatkah misli da lahko lula in potem tud lula, če pa tega ni niti gatk niti plenice hodi pa lepo lulat. In tole me nervira do onemoglosti, ker sam v trenerki pa tud ne more bit, ponoči ni šans da bi on šel lulat, ker ima pač plenico gor in je bol komot, zakaj bi tečnaril če ima plenico in je zjutraj tudi konkrektno polna. In ja zdej sem vsem vam fouš, ker je pri nas še tako zadaj in me tole odvajanje totalno nervira, ker mam poln kufer pranja in plenic, že pri Janji je bilo isto da je imela gatke za plenicoi in mi je sploh žal da sem kej vprašala, ker sem zdej čist razočarana. Vsi vse vedo in brez problemov hodjo lulat naš umetnik pa ne. Mah ja tečna sem, pa še glava me boli...
< Sporočilo je popravil puncica -- 15.9.2008 13:26:25 >
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 13:30:37
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica In ja zdej sem vsem vam fouš, ker je pri nas še tako zadaj in me tole odvajanje totalno nervira, ker mam poln kufer pranja in plenic, že pri Janji je bilo isto da je imela gatke za plenicoi in mi je sploh žal da sem kej vprašala, ker sem zdej čist razočarana. Vsi vse vedo in brez problemov hodjo lulat naš umetnik pa ne. Mah ja tečna sem, pa še glava me boli... Ah puncica no... trenutno bi te najraje za uha!
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 13:38:01
|
|
|
|
maya2
|
Pozdravljene! Evo po dolgem času sem malo še k vam zajadrala ženski firbec ni kaj.... Ja me zanima kako ste kaj? Kaj počnejo vaši malčki, pa kako je kaj naš 'ta mlad' (Mari71) . Ja kaj čem pisat pri nas je verjetno tko kot pri vseh drugih, čvekamo 150 na uro, preizkušamo meje, uveljavljamo svojo voljo, zdaj ko bomo več notri jo moram začet učit pospravljat, ker drugače..... se bomo utopili v igračah . Ja tole odvajanje iz pleničk je bilo zame res ekspresno, sem se pripravila na vse kaj hujšega...... da ne govorim o tem kok prihranmo s plenicami . Drugače pa je Karin še vedno v privat varstvu, nam tako zelooooo odgovarja Lepo se imejte
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 14:05:39
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek IZVIRNO SPOROČILO: puncica In ja zdej sem vsem vam fouš, ker je pri nas še tako zadaj in me tole odvajanje totalno nervira, ker mam poln kufer pranja in plenic, že pri Janji je bilo isto da je imela gatke za plenicoi in mi je sploh žal da sem kej vprašala, ker sem zdej čist razočarana. Vsi vse vedo in brez problemov hodjo lulat naš umetnik pa ne. Mah ja tečna sem, pa še glava me boli... Punčica, da boš potolažena. Tudi pri nas odkar zopet hodi v vrtec, pove samo za kakanje, za lulanje pa nič več. Pa bo že, ga nič ne forsiram.
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 14:31:03
|
|
|
|
tea
|
Lepo pozdravljene, se moram malce vključiti v debato o odvajanju, da potolažim punčico. Moja mama ga je tam nekje maja začela odvajat od pleničk. Tako je bil celo poletje v gatkah in tudi zdaj v vrtcu prakticirajo isto. Ampak... kakal je menda enih 3x v kahlo , drugače prav počaka da, da mu daš gor pleničko. Zadnje čase mi celo reče, mami dej nico, bom kaku Drugače ne more in potem se zgodi, da cel teden ne kaka, zato mu jo rajši dam. Za lulat pa načeloma pove. Če pa se preveč zaigra, pa prav pozabi in ga da je moker tudi nič ne moti. Tako da pride iz vrtca 2-3x na teden v rezervnih cotah. Doma ga večkrat spomnim naj gre lulat in so "nesreče" manj pogoste. In to je sigurno zato, ker sem se z Gregijem strašno hvalila kako je že pri 11 mesecih osvojil, da se kaka v kahlo in to v 1 tednu, pri 18 mesecih je bil čez dan brez pleničke, ponoči pa pri 2 letih. Ja, dva otroka, ista vzoja, pa takšna razlika. Moja fanta sta kot noč in dan, tako vizuelno, kot karakterno. Bomo videli kakšen bo tretji Lep dan, tea
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 15:13:30
|
|
|
|
puncica
|
Ja pa še to, ni šans da v v vrtcu šel na tisto čudno školjko, vsi gredo lepo na stranišče on pa sedi za mizo, ne vem al ga je školjke strah al kaj mu je mah grem raj domov.
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 15.9.2008 19:57:21
|
|
|
|
F*S*M
|
Oj, no pa da še mi o odvajanju, mi se sploh ne ker enostavno noče ne an kahlo ne na stranišče in ga sploh ne siliva, ko bo pripravljen sam da se vsede, se bomo pa trudili, ker nekaj na silo tudi ne gre. Tako da punčica sploh niste ta zadnji smo še mi, pa se sploh ne sekiram, bomo že nekako. lahko noč
|
|
[Brisano sporočilo] 15.9.2008 21:38:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.9.2008 22:22:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 16.9.2008 7:48:18
|
|
|
|
mojsoncek
|
Dobro jutro! Moja dva sta bila pa danes zjutraj tako glasna, da nisem mogla nazaj zaspat. In posledicno visim na natu ze 3/4 ure . auroraa, super da je dopust uspel in da ste ujeli se ta prijetne poletne temperature. IZVIRNO SPOROČILO: auroraa IZVIRNO SPOROČILO: tea Bomo videli kakšen bo tretji mogoče česa ne vemo Tole je pa tudi meni v oci padlo Grem malo po hladilniku pobrskat, da si naredim zajtrk.
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 16.9.2008 7:54:49
|
|
|
|
mojca75
|
dobro jutro punce! Punči, očitno sem te prav razumela, sma potegnilo mi ni! Ma lej ne sekiraj se, mi smo probali junija pa ni šlo, je bila vsake 15 minut polulana, pol smos pet probali julija - je pa zalaufalo in to na polno. Sej smo že razčistli, otroci so različni in nimamo kej. naša je pa v motoriki - tej nožni - npr tek, daleč zadaj, pa štorasta je,...pač. Sicer se pri nas nič novega, razen da se na mrtvo ukvarjam kaj naj ji oblečem za v vrtec - Spodnjo majčko, pa majčko z dolgimi rokavi, čez pa en mal debelejši zgornji del trenirke, kaj pa pol, ...še kaj,... flis,... kaj tanjšega,...ma za crknt!
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 16.9.2008 15:11:15
|
|
|
|
lenika
|
Moram vam povedat eno prigodo, ki se mi je danes zgodila v šoli. Gremo z otročki na telovadbo in nas sreča ravnatelj. Ravnatelj vpraša otročke kam grejo in oni odvrnejo, da na telovadbo. Pa jih vpraša, če imajo radi telovadbo in odvrnejo, da jo imajo radi. Nato on reče, lepo, da radi telovadite, jaz tudi rad telovadim. In nato izjava neke deklice (6let): Potem pa pojdi z nami. On pa: Dobra ideja, vas kmalu pridem kaj pogledat.
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 17.9.2008 8:49:11
|
|
|
|
cofek
|
očitno je september terjal nekaj žrtev in tudi tale forum spet malo zamira.... tudi meni se zdi - čeprav sem na porodniški- da se je šolsko leto začelo na polno - kar naenkrat imam polno opravkov in skoraj nič časa res, kot bi znova začela hodit v šolo - pa niti Ažbe ni začel z vrtcem in smo skoraj čisto po starem... no, morje je (tokrat) odpadlo, ker tudi na Pagu kaže da bo max 20 stopnj čez dan in ob takih temperaturah smo pa lahko tudi doma - kopat se itak ne moreš oz. ima morje toliko stopinj kot je zunaj, če pa kaka burja zapiha je pa boljš da si noter. Če uspemo popravit avto pa mogoče skočimo za kak vikend v Kranjsko al pa kake toplice. lulanje ponoči - seveda bi ga dali lulat ponoči, če bi rekel da ga tišči - samo to se še ni zgodilo. Bolj me jezi, da se takrat ko se uspava oz. že zaspi kar naenkrat spomni (poleg pitja in očitu reč lahko noč) da ga tišči lulat in to po recimo uri uspavanja, ko vem da smo spet na začetku. Seveda gre lulat, samo jaz takrat iščem besede kako mu lepo razložit naj ne izsiljuje s tem. TiaSara po moje ti že ure odštevaš, kaj ?! tea a si se malo zagovorila? mojsoncek a si že zdrava? f*s*m, punčica tudi jaz sem mislila da bomo uvajanje prestavili, pa nam bo zgleda ratalo letos. Tudi po moje se nikamor ne mudi. auroraa vaš Matic je pa že pravi dečko! sploh se mu ne pozna da je bil kdaj zahiran. mojca tole oblačenje tudi meni teži - ker sem bolj zmrznjen tip jaz skoraj v bundi naokrog hodim, Ažbe je bolj po U in mu je takoj toplo, Neža je pa še bolj zmrznjena kot jaz. Ažbe ima tako spodnjo majico, majoco z dolgimi in nato majico s kratkimi rokavi ali pa majico s kratkimi in zg. del trenerke, Neža ima 3 sloje zgoraj, žabice in dolge malo podožene hlače...no, včeraj sem zalaufala električni radiator, tko da imamo doma "samo" 2 plasti oblečeni lenika a je vaš ravnatelj bolj športni tip al se mu že na oko vidi da je rajši na udobnem kavču pred tv? maya oglasi se še kaj! lep dan še naprej, t
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.9.2008 9:00:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 17.9.2008 11:48:31
|
|
|
|
žmož
|
Ola! Kriza - sredina septembra, jaz pa zjutraj že drgnila zaledenelo šipo na avtu . Pa saj ni res, jaz še vedno vztrajam v kratkih rokavih, a bom menda kmalu obupala. Kako ve in vaši otročki preživljate to naglo spremembo vremena? Vidim namreč, da je že kar aktualna tema kako obleči... Drgač mi smo dobro, uspel nam je celo podvig striženje pri frizerju, čemur se je do sedaj upirala. Očitno čas naredi svoje . Auroraa lepe fotke, daj gor še mal Zarjo - sta si pa ful podobna. Hitim delat, pa, pa.
|
|
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 17.9.2008 12:13:02
|
|
|
|
mojca75
|
tko, zdele si pa ukratdem pet minut časa za RR. Mam tako norišnico v službi, da komaj folgam, doma mi pa na kraj pameti ne pride da odprem računalnik, ker me že od službe bolijo oči. Ja mraz je za crknt in jaz besno iščem en flis za našo Mojči. se mi zdi prav orng mraz zjutraj, ampak ne vem zakaj ji pa jaknce nočem še oblečt ona pa noče bunde brezrokavnika Sicer pa mi po svoje paše da sva malo notri, včeraj je premetala vse igrače iz škatle in se ful igrala in je bilo zelo lušno, jaz sem mal pospravljala, ona je premetavala igrače,... jaz pa sem mal pospravla. Moram pa rečt da na našem forumu močno pogrešam marijo. Sej vas imam vse rada ampak, tko k vem da se noče javljat mi je pa res hudo in bedno. Tea - daj se še kaj javi in objasni uno "provokacijo" s tretjim. Lenika - ja sem se tud jaz spraševala kako zgleda ta vaš ravnatelj - al je en fit dečko al bl trebušček. Auroraa - res je lušten tale tvoj matic. maya - ja ja še kaj se javi, ne sam kukat.
|
|
RE: Male majčice in majčki 2006 17.9.2008 13:21:49
|
|
|
|
cofek
|
IZVIRNO SPOROČILO: žmož Ola! Kriza - sredina septembra, jaz pa zjutraj že drgnila zaledenelo šipo na avtu . Pa saj ni res, jaz še vedno vztrajam v kratkih rokavih... ne ga hecat?! ti pa optimistka da se bo še kdaj segrelo - ja, najbrž naslednje leto poleti . Jaz sem namreč že v soboto kapitulirala in začela brskat po omari za bolj toplimi zadevami - žal sem razočarano ugotovila da imam že itak bolj malo stvari, pa še tiste ki jih imam so mi bolj ali manj premajhne. Joj, tele kile naslednji teden pa obletnica mature . Po moje bom kak dan letela v Ce ali Lj kak zg. del kupit no, tudi jaz pogrešam Marijo, sam kaj čmo se bo že javila ko bo mislila da lahko...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.