|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
12.9.2008 10:52:16   
Mijavček
Aja, mokatela, imeni tvojih punčk sta pa res lepi. Oba imena sta bila tudi moja predloga, ampak je "šef" reku na-a, tako, da žal sva mogla pol kompromise delat. Mah kaj čem, sej so otroc tud njegovi, moram mal tud njega upoštevat user posted image  

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 301
12.9.2008 11:10:23   
mokatela
ojla user posted image

Evo nasi princeski spita in imam nekaj casa, da se javim. Smo vceraj imele celo popoldne in vecer veselico, ker so ju krci in napenjanje matralo, plenice smo kar menjavale kot po tekocem trakuuser posted image user posted image user posted image .

Charley ... kar se dela okrog dveh user posted image user posted image ni panike. Le zorganizirati se je treba. Npr. pri nama je tako, en ju porihta, drug pripravi zdravila in hrano in to je to. Po hranjenju se mal cartamo in potem spita ali pa tudi ne user posted image user posted image . Kadar pa mojega lubija ni doma, nekdo pac mora delat a ne user posted image user posted image , pa ju porihtam sama ali pa babica priskoci na pomoc in mal pomerka eno, ko drugo rihtam. Zmorem pa tudi sama, ni panike. Cimbolj kompliciras, slabse je. Za vsak jok pa tudi ni treba skakat. Sta ze mal pogruntali, kako probat, da ju dvignes user posted image user posted image user posted image . Babica bi ju tako ali tako za vsako pasjo figo nosila po rokah. Jok, nema tega. Ce je sila, kadar ne spita, ju dam v stolcek in potem nekak zaspita in ju prestavim v posteljico user posted image .

Tako, da brez panike, ni tako hudo z dvema user posted image user posted image .

Najini pupi sta bili v inkubatorju ze v porodnisnici, a so ju potem premestili na pediatrijo, kjer imajo vec izkusenj in so bolje opremeljeni za tezave, ki sta ju imeli.
Slabe pretoke so mi ugotovili v 32. tednu. Takrat sem dobila tudi dvojno dozo injekcij za pljucka in kontrolo cez teden dni. Na kontroli se je stanje poslabsalo in so me hospitalizirali v 33. tednu, naslednji dan pa takoj CR.

Kar se pa imen tice,sta jih izbrala ati (Minea) in bratec (Manja) user posted image .
Namrec takoj ko sem zvedela, da sem noseca, sva izbrala imena. Jaz za pubeca, ati pa za babiko. Ko pa sva izvedela, da sta 2 na poti, pa sva se brateca angazirala, da je on izbral imena za pubeca in babiko. user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 302
12.9.2008 11:46:30   
ANIME
Chaley ... najprej glede CSD: na seznamu november imaš čisto spodnji razdelek, kjer so navadeni vsi dokmenti, katere moraš odnesti na CSD. Jaz sem točno to odnesla in je bilo dovolj. Edino kar je potrebno še naknadno prinesti, je potrdilo očetovstva (ker pač nisva poročena) in sem ga zadnič pozabila. Je pa rekla, da sploh ni problem. Tri dni po oddaji dokumentov sem že dobila odločbo o pomoči države in pa moji porodniški. Moj bo uvejlavljal tistih 12 dni (po dnevih), zato sem tudi zanj vse odnesla. Jaz sem v Moste-Polje in je punca full prijazna in mi vse razložila.

Mijavček ... upam, da bosta dvoja dva pridobila čim več kg oz. gramov. Kakšno pa imata lego?
Držim pesti, da ju bodo čim dlje pustili notri. Sicer je pa ravno zadnjič moj G rekel, da sedaj smo pa tako daleč, da verjetno tudi inkubatorji ne bodo več potrebni! A injekcije za pluča si ti dobila. Meni niso nič dali - so rekli, da ni potrebno.

S fehtanjem za pomoč imam pa tudi jaz full probleme. Navajena sem biti samostojna in mi gre kar malo na živce, da se moram skoz na nekoga opirat in ga prosit.

Trebuh je tudi začel kar precej na dol pritiskat in zdaj okoli hodim kot gejša na pingvinski način (delam čisto majhne korake, pa še smešno se zibljem). Ampak sem ugotovila, da mi je tako najlažje in najmanj moteče. Počasna sem pa full. Moj me mora skoz čakat ali pa kar pozabi pa naprej leti, potem pa gleda kje sem user posted image .
Mokatela ... take rabimo ... punce polne optimizma, da nam že takoj na začetku ne vzamejo vse volje user posted image user posted image user posted image
Daj mi povej, s kolikimi tedni si pa ti rodila (nisem nikjer zasledila) in pa koliko sta bili pa veliki in težki punčki.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 303
12.9.2008 12:31:37   
Mijavček
Anime, mojedva sta oba glavično, tako da bomo šli verjetno kar vaginalno rodit. Injekcije za pljučka sem pa dobila pri 28 tednih, ampak zdaj po 32 tednih je itak že OK, tud brez.

Charley še nekaj sem pozabila.... za hujšanje in slabosti. Ja, ko so se men začele kile ustavljat in celo it nazaj sem začutila rahle slabosti in ugotovila, da je to od premal hrane, čeprav jem več kot pred user posted image . Ampak otročka pač rabita več in sem začela načrtno večkrat jest... in zdaj mi ni slabo, pa še kilce (no, dekagrami user posted image  ) gredo počas gor, sam to je verjetno vse od otročkov.
Vglavnem več jej! Proteini so mende za rast, pa kalcij, pa itak še vsi tisti vitamini.... Men paše, da za žejo spijem alpsko mleko iz hladilnika (maš proteine in kalcij).

Lih prejle me je moj klical iz službe, jaz pa lih na wc-ju;
-kaj delaš?
-Lulam!
-Glej da nau kej ven padl! user posted image

Punce držte se. Sašša, v katerem tednu si pa že ti?

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 304
12.9.2008 13:06:40   
saššša
JAO MIJAVČEK pa si se le javila....Pošteno me je bilo strah da ni kej narobe ker tolk časa ni bilo nč glasu od tebe......No pa sej 35 teden ni slabo za dvojčka. Jz bom prov srečna če bom do takrat pršla.Sem pa 28t4dni, tko da pr men pa naj počakata vsaj do sedajšnje tvoje nosečnosti...Sj pr men naj bi tud bile manjše, ampak jz vem da bosta ok.

Jz sem imela tud zdj dva tedna slabosti, in sem tud ugotovila da je to zarad premal hrane, ker do sedaj sem se zredila za 9 kg, pr taveliki pa sem do tega tedna imela že +19.

Pridne bodte....

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 305
12.9.2008 14:02:36   
Anonimen
Ja dober dan.

Mokatela, hvala ti za razlage in optimistične komentarje in spodbude! Itak da bo šlo ... (ampak da veste, če bi slišale moj glas, ne zvenim 100% prepričljivo user posted image , tam nekje 96% pa že, no ...)

Mijavček, a potem da je kar že akcija al kaj? Saššša in Mijavček, jaz sem tudi nekak ugotovila, da mi neha bit slabo, ko kaj pojem, tko da je to očitno res od premalo hrane, ampak v tistem trenutku, ko mi je slabo, mi je kar težko mislit na hrano, tko da se moram pol mal prisilit, potem je pa bolje. Tko da zdaj bom pa res fuuuuuuullllll jedla 14 dni, pa da vidimo, kaj bo potem UZ pokazal - ker zdaj me pa že lubi po telefonu krega, da moram več jest in da ne pazim dovolj in da zdaj skoz misli o Cerarjevi pripombi, da imata user posted image  user posted image  kratke noge ... Tko da zdaj moram še njega tolažit po telefonu, da je sigurno vse ok user posted image  user posted image .Ocenjena teža malih2 je bila pa v sredo na UZ za taspodnjega malo pod 1kg, za tazgornjega pa nekaj čez 1200g, tko da zastajata za dobre 3 tedne. Mijavček, 1400g in 1600g je že kar ok teža za novorojenčke, se mi zdi - mislim ne bi smeli imeti zaradi teže kakšnih posebih težav več. Edino tega ne vem, če tamauček zaostaja glede na velikost, a so organi vseeno razviti v skladu s tedni nosečnosti ali tudi razvoj organov zaostaja.
Anime, sem se potem takoj spomnila, da imamo pri novembrkah vse linke, saj sem jih še sama nekaj napopala na forum, o je bilo debate o tem, tako da bo po moje kar šlo s temile papirji. Jaz zaenkrat še sfolgam sama vse in niti še ne rabim prosit za prevoze in podobno, ampak sem par tednov za vama, tako da ... Sem pa tudi jaz vse bolj počasna in včasih kar hitro postanem utrujena, pa vezi na sp. strani trebuha že tudi kar konkretno zategujejo, jaaaaa. Ampak jaz vseeno ne bi šla že čez tri tedne v P user posted image  ... Če bom ful pridna in bosta user posted image  user posted image  ful zrasla, si bo pa Cerar mogoče premislil user posted image  Če bo pa treba, bo pa pač treba, što se mora, nije teško, bova pa z Mijavčkom skupaj kovali plane user posted image  user posted image .

Pazite nase in na bebice in na očije, punce, in imejte se lepo.

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 306
13.9.2008 8:44:43   
konina
Hojla. Enkrat sem se že pofočkala tukaj, potem pa smao pridno brala in nič pisala. user posted image  Nekatere "poznam" že s foruma novemberk, nekaj iz IVF teme, nekaj pa kar od tukaj spremljam. Mi pričakujemo dve bebici v novembru, trebuh je že ogromen, počutje pa za enkrat še kar znosno. Hčerka pravi, da sem kot pingvin, tudi jaz hodim z manjšimi koraki in počasi. Pa se guncam malo sem malo tja. user posted image

Aja, sem pa danes napolnila 30t. Še malo. V pon imam kontrolo in UZ. Komaj čakam. Moja G je bolj skromna s pregledi, me naroča kar na 4 - 5t, v Lj pa nisem bila. O inekciji za pljučka ni nič govorila, bom v pon vprašala. Nosim pa najverjetneje dva fantiča, ki smo jih naredili v LJ z IVF postopkom.

Takole, malo za uvod. sedaj pa se bom poskusila kaj več vključevat k vam, če me sprejmete. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 307
13.9.2008 11:44:05   
saššša
Ojla konina. Sej ti ko si pa tok daleč že noseča ti pa injekcije za pljučka itak ne pridejo več v poštev...Teb manjka sedaj samo še 5,6 tednov pa si zmagala....

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 308
13.9.2008 13:14:08   
mokatela
Evo user posted image  user posted image spita k ubiti po opoldanski malici in je mal casa za javljanje. Sem se ze dopoldne mal tle razpisala, pa mi je na koncu javilo napako user posted image in je slo vse v maloro. Vmes pa sem itak pozabila pol kaj sem sploh napisala user posted image .

Rodila sem s CR v 33. tednu in se to pod nujno user posted image . Namrec UZ v 32. tednu je pokazal, da nekaj ni OK, da so pretoki slabi in ze sem dobila injekcijo za pljucka ter kontrolo cez 1 teden. Spet UZ in se slabse stanje, hospitalizacija in 2. 8. nujni CR. Se pravi v 33. tednu. Minea je privekala ob 9.27, dolga 41,5 cm in tezka 1.520 g. Takoj za njo, ob 9.28 je prisla Manja dolga 43 cm in tezka 43 cm. Vendar so se isti dan zacele tezave in sta obe pristali na koncu na pediatriji zaradi infekta, pljucne krvavitve, dihalne stiske in tahikardije. Sploh Minea je bila en teden v kriticnem stanju. Ampak sta obe veliki borki in tako smo po 33 dneh prisle domov. Danes je Minea velika 46 cm in tehta 2.450 g, Manja pa 47 cm in 2.585 g. user posted image user posted image user posted image . Na zacetku smo imeli probleme z zaprtostjo in krci cez cele dneve (in tudi noci), ampak smo potem tudi to porithali s pomocjo babice (patronazne) in danes ze lepo spimo cez noc, pa tudi cez dan. Krcev je manj in tudi *odprli* smo se. Smo imeli predvcerajsnim maraton kakanja in menjave plenic user posted image user posted image user posted image . In od takrat ze lazje mama diha. user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 309
13.9.2008 13:39:35   
Mijavček
Oj, konina, ti kar še kaj napiš, več ko nas je bolj je lušno... pa še več glav več ve (moj pravi več glav več zeljauser posted image ). Sem pa jaz tud že kot pingvin, al raca, al tjulenj, al nasedel kit... lahko zbirašuser posted image

Mokatela, ful lepo prebrat, kako ste lepo napredovali, res lepa vzpodbuda za nas prestrašenkeuser posted image  . le tako naprej! Aja, tisto We are sorry sprorčilo je pa user posted image  Meni se dostikrat zgodi, takrat bi kar rač. čez okno pognalauser posted image

Charley, jaz se tud to sprašujem, če so kljub majhnosti za svoje tedne vsaj zreli za svoje tedne... Sem pozabila Cerarja vprašat, saj veš kako je to ko si tam... jaz dobim čist prazno glavouser posted image . Sam, če je on rekel, da sta pripravljena za porod... potem sklepam, a gre samo za majhnost po cm.

No, fajn bodte! Jest grem mal pospravljat, koker mi pa tjulenjski trebuh dovoliuser posted image

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 310
13.9.2008 20:07:50   
saššša
No mene to tud zanima kako je z gestacijsko in realno starostjo....Po moje da jim vse raste tko kot mora, sam mladiči so mal manjši.......upam.  K sej mi tud nismo vsi enak velki in težki (na žalostuser posted image ) pa imamo vse kar rabmo. Tko si jz po domače predlagam, da mi je lažje.....

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 311
14.9.2008 16:22:10   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Lih prejle me je moj klical iz službe, jaz pa lih na wc-ju;
-kaj delaš?
-Lulam!
-Glej da nau kej ven padl! user posted image

Punce držte se. Sašša, v katerem tednu si pa že ti?

user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 312
14.9.2008 19:55:29   
saššša
user posted image user posted image user posted image Ojla Hedviga.Jz pa jutr začnem 29 teden, se pravi da bom v 30 tednu nosečnosti in vsak dan se mi že bolj vleče....

Mijavček teb sem kr "fovš" k kliknem na tvoj nick pa vidim : ONLY 50 DAYS LEFT....Grrrrrrr, jz bi tud sam tok še imela, pa se mi zdi da gre cajt skoz počasnej.....

Charley, Anime in ostale, kako ste kaj?????

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 313
14.9.2008 21:29:37   
Anonimen
Evo mene, jaz sem glih dobro domov prišla - ker še vedno vsako soboto s starši hodim na obisk k staremu atu v dom starostnikov in potem še k stari mami in teti, da jima malo družbo delamo in vsaj čez poletje malo po vrtu pobrkljamo in po hiši, ker je st. mama že bolj boga, teta pa tudi ne more vsega sama. Čeprav je bil v soboto na Gorenjskem es čas dež in se ni dalo nič narediti. Sicer sem pa zadnje sobote grabila odpadla jabolka, zdaj bom pa lahko začela z grebljenjem listja. Ne vem, se mi zdi da zaenkrat še normalno hodim, nimam še tiste tipično pingvinsko-račje-gejša hoje user posted image , pa še mi kar paše malo se pretegnit. In potem ponavadi prespim v LJ pri starših, da nisem ves čas sama samcata tukaj v Kamniku, pa še vsako nedeljo grem k očiju v službo pospravljat pisarne, potem pa k mamici na kosilo mmmmmm ... Pa še ta vikend so narodne noše v Kamniku, kar je sicer fajn, ampak od petka do nedelje od 8h zjutraj do 1h ponoči non stop bendi z narodno-zabavo muziko ... In ker nisem glih fan slednje ... No tako, zdaj sem doma in je glihkar muzika utihnila, mogoče imajo samo pavzo, mogoče morajo pa prej nehat dogajat, ker imajo ljudje službo jutri user posted image . V glavnem, Saššša, brez skrbi, vse je pod kontrolo - zaenkrat.

Se bom probala naslednjič pri Cerarju spomnit, da ga vprašam, kako je je z razvitostjo organov pri user posted image , ampak če je pa res, kar pravi Mijavček, ko si tam notri, kar pozabiš na vse. Pa oči me skoz sprašuje (ker ga je od vseh najbolj strah, se mi zdi), če sem se že pozanimala, na katero številko moram poklicat, če bi bila kakšna panika, pa ne vem, in pol mu skoz zatrjujem, da najbrž 112, on pa nazaj, da tam se nihče ne javlja, in jaz njemu nazaj, da itak da se morajo javljat, če je pa to urgentna številka, in pol je tak rahel ogenj v strehi vsakič user posted image .
Ampak Mijavček, jaz tudi mislim, da Cerar ve, kaj dela - če on pravi, da je že čas za rodit, potem je ziher že vse pripravljeno za user posted image user posted image , da bosta ok, ina da ima tehtne razloge, da se tako odloči. Mislim upam, da je tako!

Aja, glede pisanja postov: punce, preden potrdite post, ki ga ravnokar pišete: dajte si vse skupaj shranit (cel tekst pobarvaš z miško in pritisneš ctrl + c (to je bližnjica za ukaz copy), tko da če vas glih ven vrže, namesto da vse še enkrat pišete, pritisnete ctrl + v (bližnjica za ukaz paste) in vam ponovi prejšnji tekst. Da bo manj user posted image  ...

Aha, muzika se počasi vrača ... Pa hladno je?!

Konina, dobrodošla, itak da si nam nekaterim poznana iz novembrk! Vse ok? Bom šla zdajle k novembrkam pogledat, če je kaj novic o Lyri.

Pazite se, punce, in lepo se imejte. Lep pozdrav in srečno.

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 314
15.9.2008 7:09:44   
saššša
Dobro jutrooooouser posted image

No jz sem že pokonci in čakam da bo ura osem, ker morm it otroku čevlje kupit ko je tak mraz pritisnil....Je imela zdej čez poletje 300 vrst sandalov, superg al pa kaj tacga pa ne.....Aja pa še v Hoferju imajo danes akcijo trenirk za malčke od št. 74 naprej po 7 EUR, kar se mi ziher splača kupit, ker v vrtcu ima eno stvar oblečeno samo do prvega obroka pol pa imajo modno revijo k morjo vse preoblečt......user posted image user posted image
Včerej me je klical en bivši sodelavec k imata tud dvojčke dobre pol leta stara, dvojajčna in je reku da je rodila bejba v 34 tednu in sta tamaladva prišla ven, nista rabila inkubatorja, sam toplo pojstelco, in kater voziček naj kupim, ker oni so enega kupil in ima en mišečni tonus in so ga moral prodat, tko da to pa pojma nisem imela da lahko tud pri vozičku tako zaj.....user posted image

No vam pol sporočim kako in kaj je šlo v šopingu....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 315
15.9.2008 8:11:57   
ANIME
Dobro jutro punce!

Evo mene ... danes bi morala imeti kompresijo, pa jo bom odjavila, saj sem čez vikend izgleda malo pretiravala in imam občutek, da mi bodo vezi popustile in mi bo kar vse ven padlo.user posted image
Že včeraj me je kar vse začelo zategovat, ampak ponavadi ko prespim, je naslednji dan spet po starem. Sicer danes je tudi malo bolje kot včeraj, ampak ni pa še dobro in raje ne bom pretiravala.

Drugače za vse tiste, ki se moramo še zredit. Kolega mi je dal recept za eno full zdravo zadevo, ki ima veliko vsega (recept dajejo bolnikom raka, ki morajo pridobiti na teži).Menda je res full zrava in full hranilna zadeva. Jedel naj bi jo enkrat na dan ... kot kosmiče. Jaz jo bom danes prvič naredila, saj sem morala včeraj še mlinček za kavo naprosit, da vse skupaj zmeljem. No, upam, da bo kateri pomagalo nahranit njo in otročke!!!!

BUDWIG KREMA   V GLOBOK KROŽNIK RAZREŽI BANANO (ALI KAKŠEN DRUG MEHAK SADEŽ NPR. NARIBANO JABOLKO), DODAJ 1 ŽLICO SKUTE IN 1 ŽLICO OTROBOV.   POSEBEJ SVEŽE ZMELJI 1 ŽLICO LANENIH SEMEN IN 2 ŽLICI ŽITNIH SEMEN (PROSO, NEOLUŠČEN RIŽ, OVES, JEČMEN, PŠENICA, SEZAM).   VSE SKUPAJ ZMEŠAJ, PRELIJ Z DVEMA ŽLICAMA LANENEGA OLJA IN PONOVNO ZMEŠAJ.   ZARADI BOLJŠEGA OKUSA LAHKO DODAŠ ROZINE, MANDELJE ALI LIMONIN SOK.   JEŠ LAHKO Z MLEKOM ALI Z JOGURTOM.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 316
15.9.2008 8:56:40   
saššša
ANIME jz rabm kremo da bojo otroc rasl, ne pa jz v rit in stegna!!!!!!user posted image user posted image user posted image
No sem nazaj iz shopinga in to je blo kot da bo danes popoldne vojna....user posted image user posted image Sem dobila dve trenirki in dvoje žabice, čevlje kupila dvoje in seveda en mal fasenge, k po vikendu mi izpraznimo hladilnik....user posted image

Kej se javte......

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 317
15.9.2008 9:31:27   
ANIME
saššša ... saj to je tudi za otročke .... dobro je menda zdaj v nosečnosti, saj ti otroka pojesta vse kar potrebujeta, tebi pa ostane samo "slaba" hrana. Prav tako pa je izredno dobro za dojenje, ker takrat tudi potrebuješ full energije, kalorij in zdravih maščob .... in to je to.
Jaz sem slišala, da je full dobra zadeva - škodit sigurno ne more :)

Jaz moram ta teden še skočit do lekarne in pa po dude/cuclje ter ta male plenice, potem pa mislim, da imamo kar lepo že vse doma (moj bo pa verjetno moral potem še 100x v trgovino po kajuser posted image ).
Cunjce št. 50 imam oprane, zdaj moram samo še bodije zlikat.

Ja ni kaj ... smo kar v nizkem štartu user posted image user posted image user posted image

Mijavček ... 14 dni je še full in takrat bosta verjetno že imela vsak po 2 kg! Menda da zdaj dobivajo na teden po cca 200g - računam s tem. Držim pesti, da bosta čim hitreje in čim več pridobila na teži.

Mene vsakič ko pomislim, da grem verjetno v roku 14 dni ali 3 tednov rodit, zgrabi panika - a že? kam je čas šel? kaj če ne bom zmogla? kaj če bo full težje, kot si predstavljam? A to res pomeni konec življenja, kakršnega sva poznala do sedaj?
Po drugi strani pa komaj čakam, da vidim mala navihana mulca!!!!!

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 318
15.9.2008 11:52:58   
Mijavček
Oj,

sašša, ne bit fouš, ker mene je pa groza, zdaj ko se bliža. tako kot je rekla Anime;

IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Mene vsakič ko pomislim, da grem verjetno v roku 14 dni ali 3 tednov rodit, zgrabi panika - a že? kam je čas šel? kaj če ne bom zmogla? kaj če bo full težje, kot si predstavljam? A to res pomeni konec življenja, kakršnega sva poznala do sedaj?
Po drugi strani pa komaj čakam, da vidim mala navihana mulca!!!!!

Se kar podpišem.
Ja, vem, da bi mogli dobit 200g na teden, to je veljal že za prejšnjih par tednov, pa sta dobila samo 100g na teden in če bosta šla s takim tempom naprej... Mah strah me je za popi....

Sem kr neki zgubljena.... mogla bi še enkrat sobico počistit, pa spalnico , pa u bistvu cel stanovanje "razdlačit" (imava perzijskega muca, ki bo zdaj dobil novo rezidenco v spodnjem štuku za nekaj časauser posted image ), pa vse cunce, pa plenice oprat... Pa nič od mene, kar bluzim neki..... Posteljninca je še zapakirana, cunce majo še listke iz trgovine gor, maček spi na sedežni tamle....user posted image

Charley ti si pa še ful aktivna... sej ne vem, a nej ti čestitam, al nej te pošljem počivat.

Anime, ti pa tud kar počivej. tele vezi tud mene dajejo, takoj ko začnem kej bolj migat. Zdej mi pa še trebuh otrdeva najmanj 1x na uro, pa tamaledva me ful tiščita pod rebra, au. Pa težko diham, pa zgaga me daje... Pa ne bom več jamrala, ker sem rekla, ko sem zanosila, da jaz pa ne bom nič jamrala, ker sem tok dolg čakala na otročka, da bom vse z nasmeškom prenesla... Mhm.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 319
15.9.2008 12:27:22   
Anonimen
Zdravo, punce!

Joj Anime, zdaj te bom pa jaz kregala - tako kot ti mene včasih user posted image : a lahko daš mir takoj, ko te začnejo zategovat vezi na sp. strani trebuha - za kazen boš zdaj pa še 3 dni čist zmatrana in vse te bo bolelo user posted image !!!! Pa hvala za recept, jaz ga bom po moje tudi preizkusila, samo bo treba v konkreten šoping za fasungo, pa mlinček bo treba nekje najti - s paličnim mešalnikom verjetno ne bo šlo, a? Jaz prav moram nekaj pogruntat, da bosta user posted image user posted image  imela dovolj hrane za rast, pa jaz bi tudi v končni fazi lahko kak kg gor dobila, se mi zdi, da sta mi bebici vse pobrali.
Saššša, bravo za nakupe, si predstavljam vojno v Hoferju, jaz sem šla pred kakim mesecem dni prvič v Hofer in to kupit tetra plenice z vzorci, je bila tudi neka akcija, jao jao ... Za shod oseb moškega spola daš v akcijo nek kos avdio opreme, za zbor žensk pa kakšno oblačilo ali nekaj pač iz tekstila. Bo pa hčerka sigurno vesela in zadovoljna, pa še jutri bo prva dama modne revije takoj po zajtrku user posted image . V glavnem, v Kamniku ni Hoferja,tako da raje ne bom začela niti razmišljat o trenerkah ...
Joj Anime, sploh ne govori od rojevanja čez 2, 3 tedne ... Meni se še kar nič ne mudi, pa malima2 tudi ne, se mi zdi user posted image . Ampak izgleda, da mene tudi že, vsaj podzavestno, malo matra - sem včeraj zvečer, ko sem prila domov, naredila 3 previjalne podloge, 2 za nas, 1 za kolega, ki dobita user posted image  januarja. Danes moram pa narest oblogo za psteljico za prijateljico - sem ji obljubila, pa še precej oblekic mi je posodila, pa naj dobra energija kroži naprej. Pa v petek sem voziček kao očistila, ampak ravno gledam, da ga bo treba še malo.
Zanimivo, skoraj vsakič, ko pogledam skozi okno, kak voziček z dvojčki, ki za sabo 'pelje' očija ali mamo, pride mimo. In to v Kamniku?!
Kaj to hodiš na kompresijo, Anime, kaj je sploh to?

Meni kaže termometer na terasi 11 stopinj?! Pa upam, da je le začasno in da to zdaj ne pomeni, da je že konec poletja. Zunaj je prav hladno, brrrrrr!

In naj bo lep dan.

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 320
15.9.2008 12:55:18   
Anonimen
Čau, Mijavček, tole od 200g na teden ... moja2 user posted image user posted image  tud ne dobita vsak teden 200g gor, ali pa tisti računalnik pri prim. Cerarju računa po algoritmu, ki za moja2 pač niti slučajno ne drži - ker komaj verjamem, a bi bila v resnici tako lahka. Sicer pa jaz tudi kak dan skoraj kmplet prespim in prepočivam, da ne boš mislila - mi totalno pade motivacija za kar koli, pa še nizek pritisk me daje, tako da moram izkoristit tiste dneve, ko sem fizično in psihično ok. Tako da kak dan je ful aktiven, kak dan pa ful neaktiven. Je pa tako, da me lastnik hiše misli preselit v spodnje stanovanje, ko bo le-to narejeno, potem pa bi se pa tukaj gor začelo prenavljat, ker za to stanovanje pa tudi že čakata ena gospa in njena hčerka. Plan je kao čim prej, ampak se vse tako počasi premika, že spodnje stanovanje je še daleč od končanega, kaj šele vse skupaj. Pa še streho bi bilo treba menjat, so cegli pripravljeni na dvorišču že od junija. Jaz bi morala pa potem vse stvari in pohištvo dol znosit. In ko takole pomislim, mi sploh ni jasno, kako se bo vse skupaj odvilo - jasno je edino to, da no way da čez 14 dni rodim, oz. če se zgodi, se pač zgodi, ko me bojo vrgli v vodo, bom pač plavala, kot bom vedela in znala user posted image , saj je vedno tako. Ne bo konec sveta, to ziher. Tako da, Mijavček, jaz še tudi nisem sestavila posteljice ... Cunjice je pa v glavnem mami prala, če ne tudi še ne bi bile oprane ... Itak smo ljudje večinoma tako natempirani, da smo najbolj produktivni, ko imamo vodo čisto do nosnic user posted image . Naj te ne skrbi, vse bo v redu z vsemi nami. In pravi čas bodo posteljice postavljene in pravi čas bodo cunjice oprane!

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 321
15.9.2008 13:39:28   
konina
hojla. Evo mene s pregleda. Vse je b.p. Korenjaka sta težka 1440 in 1340g. Sem pa 30t2d. Tako, da je rekla G, da rasteta kot da bi bila vsak zase notri, ne pa da si vse delita. user posted image  Plodovnice je še dovolj, tako da me čaka še nekaj tednov. user posted image  Sta se pa obrnila, vodilni je sedaj medenično, B-jček je pa z glavo dol oz. skoraj prečno. TAko, da stanje trenutno kaže najverjetneje na CR, kar me je pa malo prestrašilo, saj smo do sedaj skoz govorili o naravnem porodu in do sedaj sta bila tako tudi pripravljena. Sedaj sta ga pa malo posračkala. user posted image  Ampak možna je še kakšna akrobacija. Bomo videli.

Punce, naj vas ne bo strah (ker mene namreč ni čisto nič, BAJE user posted image ), saj bomo dobile čudovite zaklade v naročje in takrat res pozabiš na vse hudo in bolečine. VSE BO V REDU!!!!

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 322
15.9.2008 14:08:26   
saššša
Zdj sem se pa odločila da vas ne berem več, ker ste že vse na koncu in mene daje zavist, ker še nisem tam ko ve......user posted image user posted image Se vam javim ko rodim......HAHAHAHA  Ne sej ni take panike, sam kaj bi dala da sem na vašem mestu......user posted image user posted image Zdržte še en mal, čeprav jz si mislim da čez en mesec bom pa tud jz že v treh delih...... baje...

< Sporočilo je popravil saššša -- 15.9.2008 14:21:29 >

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 323
15.9.2008 20:14:58   
SMKATJA
Zdravo, dekleta,

javljam se iz pregleda pri prim.Cerarju. Smo v 29. tednu, težki 1230 in 1370 g, obseg glavice 267 in 276, obseg trebuha 243 in 269 ter femur 53 pri obeh, oba imata glavično lego. Primarij je bil zadovoljen in rekel, da sta zelo lepa in naj pridem na kontrolo čez 3 tedne. Vprašala sem ga, do katerega tedna naj bi taki MO-BI dvojčki bili v trebuhu, pa mi je odgovoril, da nekje do 34. tedna, da se bomo kar naslednjič zmenili, kdaj bomo rodili. Sploh si ne predstavljam, da smo že skoraj tam, da bom nekje čez 5 tednov že rodila.

Pri takih dvojčkih naj bi se svetoval carski rez, vendar je rekel, če bosta v taki legi in če bo vse OK, bomo kar vaginalno rodili. Povedala sem mu, da sem prvič full težko rodila, pa se je samo nasmejal in rekel, da on bi itak vse prve porode z zakonom prepovedal, da so vsi prvi porodi težki, vsi naslednji pa lažji.

No, bomo videli, kakšno  bo stanje čez 3 tedne. Nimam še nič pripravljeno za novorojenčke, zdaj bo pa res že treba, dokler sem še kaj mobilna. Danes sva bila z možem zopet v Rutarju in si ogledovala vozičke, potem pa sva si ogledala še enega rabljenega Urban de tour, vendar se še nisva nič odločila, kakšnega sploh bova kupila.

A ve že imate vozičke, kakšne pa?

Mene vsak dan bolj tiščita tamaledva v rebra, tako da včasih že kar težko sedim. Pa zgaga me tudi peče za znoret, tako da sploh ne vem več, kaj naj pojem, da me ne bo.

No, to je zaenkrat vse, ko bo pa kaj novega, se pa zopet javim. Bodite pridne in čuvajte sebe in svoje sončke.

Čao

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 324
15.9.2008 20:48:29   
Anonimen
Daj Saššša ne nori, me bi zdajle verjetno pa vse s tabo zamenjale, da pridobimo še kakšen teden, tako da ... vse ob svojem času. Ko boš takole par tednov pred D-day, boš garant ista kot smo me zdajle, me (ker takrat bomo že izkušene in pametne user posted image ) te bomo pa mirile in ti razlagale, kako nič ne kompliciraj in brez panike in to ... Ma garant, grem stavit! Zato pa ti kar lepo počasi, naj mali2 še kar lepo rasteta in se redita in se razvijata lepo na toplem, naj se vam nič ne mudi. (Saj mene že tudi po eni strani firbec matra, kako bosta izgledala, in da jima rečem živjo ...)

SMKATJA, čestitke malima2, da imata tako lepe mere, prav manekenske, in tebi pa itak. Verjamem, da je bil prim. Cerar zadovoljen. Jaz sem bila prejšnji teden na pregledu na koncu 31. tedna, pa imata mala2 čisto vse mere precej manjše od tvojih2, pa tudi veliko lažja sta - eden baje še niti 1kg nima. Tako da user posted image  in le tako naprej. A da je prav rekel, da MO-BI grejo pri 34. tednih ven? Ja potem bo pa že držalo, ker meni je zadnjič tudi napovedal, da bo čez ene 3 tedne akcija, verjetno CR, da se bova dokončno zmenila prihodnji teden. Ga pa moram vprašat, zakaj morajo ven - zakaj je teh 34 tednov kar pravilo; sem malo upala, da se je hecal. Pa user posted image user posted image  sta še tako majhna user posted image  ... O nosečniških težavah pa ne bom niti začela user posted image  ... se mi zdi, da se kljub vsemu nimam ne vem kaj za pritoževati se. Torej, Katja, samo še 5 tednov, pa bo konec pekoče zgage, tiščanja pod rebri, visenja na WC-ju, pingvinske hoje, zatekanja, zategovanja vezi in vsega ostalega, kar paše zraven ... pa sem sigurna, da nam tudi potem ne bo vse super in krasno in da bomo že našle kaj, da bo treba malo pojamrat ...
Voziček sem jaz kupila prejšnji teden, rabljenega, star model od ABC designa, vzporeden, s skupno strehico, ležišči ločeni, kolesa so nekje srednje velika in gumijasta (niso za pumpat), sprednja vrtljiva (se mi zdi, da se jih ne da fiksirat, ali pa jaz ne znam?!), na zadnjih so zavore. Ma v glavnem tak čisto navaden voziček, nevpadljiv. Vzemi meter s sabo - da ne boš kupila preširokega vozička in ti na koncu ne bo šel skozi vrata. Pa ni slabo, da ti gre zložen v avto.

Konina, super, da je bilo vse ok na pregledu. Teža je prav fajn za dobrih 30 tednov, pa če sta zdaj medenično postavljena, ni rečeno, da bo tako ostalo - pri vsem tem rogoviljenju, ki ga zganjajo, po moje ene 10x na dan najmanj naredita luping. Strah?! Mene BAJE tudi ni nič strah poroda oz. CR. Vsaj trudim se ohranit blazno hrabro faco, kadar je govora o tem.

(odgovor članu SMKATJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?