Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 14.9.2008 21:39:20
|
|
|
|
talytha
|
Hojla vsem skupi!!!! No jaz se samo na hitro oglasim, ko Nežika lih pančka. HVALA VSEM PUNCAM ZA VSE ČESTITKE!!!! Vidim pa da se je sezona sedaj pošteno začela Že cel kup mamic in dojenčkov!!!! No na hitro kaj se je pri nas dogajalo....v ponedeljek 08.09. sem šla v P na pregled in sem na vaginalnem pregledu zakrvavela. G je reku, da me nebi pošiljal domol ker to pomeni da se bo kmalu začelo, ne bi pa rad videl da grem domov in bi se popadki začeli, jaz nebi točno vedela kaj se dogaja in bi bla potem kaka panika....no pa me je kar na E oddelek poslal. Nekje ob petih-šestih popoldan so se pa začeli popadki in se seveda vedno bol stopnjevali. Ob enajstih zvečer sem imela popadke na pet minut, G pregleda in napoti v porodno. Ja po pravici povedano se mi je kar mal cmok naredu ko sem si mislila..no zdaj gre pa zares! Na porodnem oddelku me je pa sprejel babičar Anže s študentko Katjo, da sta me pripravila na porod. OBEMA NAJLEPŠA HVALA!!! Res sta bila prijazna in pozorna! Anže je še po tem ko sem bila že v porodni sobi prišel parkrat pogledat kako sem in kako napredujeva. Pravi No ob enih so me odpeljali v porodno, kjer sem predihavala popadke skupaj z mojo mamo (ne vem kako bi šlo če je ne bi bilo zraven) in ob šestih zjutraj so mi dali malo umetnih popadkov, da se ne bo predolgo vleklo prinesli masko, da bom lažje predihavala popadke (ja valda!) in so se začeli tako boleči popadki da je blo groza! Hvala bogu ti popadki niso dolgo trajali...sta prišle dve babce, že starejše, zelo prijazne in je rekla ena(mislim da Milica) no zdej bomo pa pritiskal No in smo res Štirikrat prav pošteno pritisnili in tu je bila moja ljubezen...Nežika ni nič kaj glasno zajokala, bol pojamrala Babca mi jo je dala na trebuh in jaz sem se še isti moment zaljubila...res je vse skupaj nekaj najbolj čudežnega na tem svetu...še isti moment so vse bolečine odšle!!!! No sedaj se doma cartava, jeva in mami si črpa mleko ker ga ima še za enkrat preveč.....popek je tudi že cisto dober (odpadu tretji dan) No pa sem vam nacmakala cel roman sem gor ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM IN VELIKO VELIKO CARTANJA VAM ŽELIM
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 14.9.2008 21:43:13
|
|
|
|
KAHLO
|
OJ moje pupike!! Evo končno sem si odtrgala malo časa, k naša madam dremajo Najperej čestitke vsem novo pečenim mamicam.......zdaj si pa vzamte čas in se razvajajte in crklajte s svojimi bebiji... Tako zdaj pa še za vse tiste ki čakate svoje zakladke, božajte še zdaj svoje trebuščke in jih opazujte, vam moram rečt da jaz kar pogrešam moj bauh, pa tisto premikanje (pa čeprav sem na koncu že pošteno jamrala), zdaj pa je tam ene sama praznina , prav čuden filing mi je, še dobro da je zmeraj kje blizu moja pupika, jo grem hitro polupčkat pa pobožat.... Drgače pa se meni zdi da je bilo rojstvo najine pupe, najlepši dan v življenju, tako da vas čaka še ta čarobni trenutek k boste jih dobile na bušije....saj dolgo ne bo več trajalo saj smo že skoraj na polovici septembra Drgače pa vam moram rečt da sem danes zjutraj šla previjat mojo madam, nakar me je sred previjanja zagrabil tak krč v maternici da sem se skoraj sesedla, sem takoj poklicala svojega da je prevzel pupo in se zavlekla v posteljo, in kr ječala od bolečine, je blo huj k popadki.......pol sem hitro vzela tableti k ni blo več za zdržat, moj me je hotu že kr v bolnico pelat, k sem se spomnila da je meni babica v porodnišnici rekla, da včasih tiste ta prave bolečine od krčenja maternice pridejo 6 dan po porodu in res je bil to ta hudičev 6 dan.....upam samo da se jutri pesem ne ponovi, me je že zdaj strah!!!! Moram pa rečt da sem bla pa jaz maksimalno zadovolna z vsemi babicami in sestrami v ljubljanski porodnišnici.....res jim vsaka čast in tudi lepo so skrbele za nas, in full so nas vzpodbujale, k sem prvič v celoti umivala svojo pupo mi je kr rekla da naj kr pogumno in nič komplicrat.....pa po šolsko ....čist po občutku......tud v porodni sem imela zakon babico, oz. 4 so ble...sploh ni blo dohtarja....ena se je še prav pošteno zezala te verjetno ne bom v življenju pozabla. Drgače pa si jaz ne moram pomagat jaz bi toto najino pupo kr naprej stiskala, pa lupčkala včasih mi gre kr na jokanje kako rada jo imam ali pa so zdaj to ti poporodni filingi kaj pa vem
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 14.9.2008 22:03:18
|
|
|
|
morango
|
Ful lepo, Talytha, pa še čestitke za tvojo deklico!!!
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 14.9.2008 22:05:35
|
|
|
|
morango
|
KAHLO - Upam, da bodo te bolečine kmalu popustile. Pa res tako lepo pišeš o svoji deklici, da res prave lušte delaš. Saj rada gledam, kako se moja premetava po buhiju, ma bi bil pa že čas, da jo lahko vidim, pa dvignem, pocartam ....
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 14.9.2008 22:37:48
|
|
|
|
lana17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you čao!!! malo imava problemov pri dojenju (desna bradavica je tako ranirana, da mi kri teče iz nje) in tako jo dojim samo na levi strani in potem še dodam Novolac. pa tok je lena, celo uro sva "prkuplani." počasi upam, da se tudi to uštima. zdle pa pančka. jo kr skoz gledam pa božam......... A nimaš nič problemo z dojko s katero ne dojiš? Jaz komaj zdržim med obroki, imam prav napete. Tud moj bolj leno je. Že v trebuhu sta bla bolj lene sorte. Pa še eno skupno točko imata, lase. Tud moj ima konkretno frizuro.
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 8:08:16
|
|
|
|
bark
|
IZVIRNO SPOROČILO: AinB če zaradi drugega ne pa zaradi klicev in SMS-ov. Res se mi več ne da folku razlagat, da pač še nisem rodila. Ja,tudi meni so že zdaj nekajkrat popustili živci zaradi tega. Sem v petek dala kr mojmu gsm,da se je oglašal,ker enostavno nisem imela več moči odgovarjat.Že itak si sam mal živčen,pol te pa še drugi delajo. Pa pol še mami.Sem ji rekla:Ti bi pa lahko vedla,kako je to,k si mene 16dni po roku rodila!!" Pa sva pol ugotovili,da je bilo takrat vse drugače,ker ni bilo gsm-jev. Mi imamo danes pregled pri G popoldan,bomo videli kaj bo povedala. Skratka bejbe nam tud luna ne pomaga.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 8:56:36
|
|
|
|
pf
|
Taltyha in SashaB čestitke in veliko cartanja z bebiji. Mene tako prsi bolijo na momente kot, da bi mi res nekdo iglo noter tiščal. Isto kot sta se zadnjič pogovarjali mislim, da Saraya in še ena punca. Nora bolečina. Pa saj bo bolje. Našo so včeraj krči dajali celo popoldne, tako da smo imeli pestro od zgodnjega popoldneva pa vse do večera. Zdaj pa pančka. Mislim, da ima krčke po Aptamilu, ker jaz ful pazim na svojo prehrano. Danes ponoči ji nisem nič dala dodatka in bomo videli, samo dojila sem jo. Punce, ki uporabljate kak drug dodatek a imajo vaši bavci kake krčke? Naša jih nima vsak dan, jih je pa že imela občasno. Ima katera kak pameten nasvet? Punce upam, da vam bo luna kaj v pomoč. Naša babi bo jutri že 3 tedne stara, sploh ne morem verjeti.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 9:03:09
|
|
|
|
petra1978
|
Dobro jutro babike. Najprej čestitke vsem novim mamicam!!! Kako sem vam fauš, ko tako lepo razlagate svojih sončkih. Mi pa še kar čakamo, pa čakamo, pa čakamo... Prav ne da se mi več. Sma včeraj imela z mojim en piknok, ker sma se preselila in sem cel dan nekaj letala okoli pa delala, pa ... in sem mislila, da bom malo spodbudila našega fanta, on pa nič. Očitno je mama hotel res zakon. No, pa saj bo, saj po datumu ima še čas.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 9:11:53
|
|
|
|
tia
|
Jutro, naj še jaz kaj pristavim,tudi mi počasi odštevamo,res upam da bo to čimprej,kajti ta sramna kost me boli kot .Še premikati se ne morem,pa toliko še imam za postoriti preden grem. Vpreke smo opravili ctg ,ki ni pokazal nič,v sredo imam uz da vidimo kako veliki smo,pa sva se z G. pogovarjali ,če bo vse OK na uz-ju zadosti veliki in grem potem za vikend rodit ,saj je ona dežurna in bomo potem zrihtali. Če malce priznam me že sedaj nekaj stiska saj se bojim nekako bolečin in trajajnja poroda. Vsem mamicam želim obilo užitkov z njihovimi sončki. Grem še te malenkosti postorit nikoli ne reci da še danes me kaj ne prime. Bodite fanj. LP
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 9:20:32
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro! Mi se tudi fajn rihtamo, edino to vreme mi ni najbolj všeč, ker je naši bubiki prav pasalo spančkat v vozičku. Punce, ki uporabljate kak drug dodatek a imajo vaši bavci kake krčke? Naša jih nima vsak dan, jih je pa že imela občasno. Ima katera kak pameten nasvet? Mi smo dobili Beba H.A. pre. Težko rečem, da ima prav krče, glede na to, da vem od bubija, kako to zgleda. Je pa dejstvo, da so prebavila še nezrela in imajo težave s plini. Od začetka je zajavkala dobesedno za vsak prdec Paše ji, ko jo začnem razvijat, takrat tudi z nogicami bolj pomiga in se premakne v trebuščku. Nasvet: potrpljenje, cartanje, čas.
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 9:56:45
|
|
|
|
Olivija*
|
Hja, 14. september je mimo, pri nas pa nič novega. Pa tako fajn datum je bil... Tudi današnja luna prav nič ne pomaga! Glede mojega PDP sem prav zmedena. Hodim namreč v Leonišče in sem vsakič pri drugem zdravniku, ki seveda vsak trdi svoje. Do zdaj je nekako veljal moj PDP 18.9.2008, na zadnjem pregledu pa mi je G dvakrat obkrožila 12.9.2008 in trdila, da je ta pravi. Mah, datum gor ali dol, bejba noče ven!
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 10:54:39
|
|
|
|
amor real
|
Ben, Lara, kaj še nisi v Posotjni
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 11:08:46
|
|
|
|
Marsy
|
Ojla! Koliko znakov je za 1 sms? A je 160 al kaj več? Pa še neki me zanima - tiste, ki ste že mamice: v kakšnih položajih ste rojevale - ali so kaj 'odprti' do česa drugega, razen ležanja na hrbtu? Pa nobena nič ne omenja, če je kaj dobila proti bolečinam. OK, tiste s CR mi je jasno, kaj pa ostale? Zdaj grem pa brat za nazaj, pa se pol spet javim .
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:04:03
|
|
|
|
gold fish
|
pf -imaš zs
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:13:17
|
|
|
|
arabela*
|
dobro jutro.Me pa smo danes kar do enajstih dremuckale. Marsy,glede rojevaje na trebuhu,jaz bi verjetno kar umrla.Jaz sem vse popadke predihavala sede,po turško mi je najbolj pasalo.Čeprav se niso glih najbolj strinjali,zaradi ctg-ja.Baje če ležiš lepše beleži Pa tud stoje sem si izborila,je pasalo kot . Tisti končni iztis pa sem bila na hrbtu,se mi zdi najlažje,po moje pa lahko tud čepe al pa kako drugače. Sredstva proti bolečinam:mene je babica samaene 5 krat vprašala,kdaj mi da kaj proti bolečini.Pa sem rekla da ni treba,da bom sama rekla,ko bo čas.No pol proti koncu sem pač rekla,dobila sem nekaj v hrbet(injekcija).Ampak to so zelo blaga sredstva,nevem koliko bi naj to olajšalo.Nevem,mogoče
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:16:05
|
|
|
|
arabela*
|
glede dojenja,moj me prepričuje,da bi naši vsaj ponoči dala adaptirano mleko.Ker to njeno bljuvanje je že nenormalno.Komaj lepo zaspi,pa jo začne matrat,in to traja kako uro,reva pa se matra.Včeraj je dvakrat bila cela mokra,sem jo preoblačla,ona bi pa rada spala.Po eni strani se mi zdi nesmiselno ji dajat,ko imam toliko mleka,pa lepo sesa,po drugi strani pa se mi otrok smili,ko jo ta trebušček muči.
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:18:25
|
|
|
|
arabela*
|
Ve ko že imate ,boste prakticirale sprehodke ob takem bednem vremenu.Danes je kriza.Jaz sem imela v planu it ven,Anejo moram za zimo oblečt,pol pa taki mraz.Sem kar na voziček namontirala športni del,ga polegla,pa zimsko odejo bom gor dala .Doma pa sem včeraj zvečer že malo zakurla
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:22:52
|
|
|
|
Marsy
|
Jaz si najbolj želim, da bi se lahko mal prestavljala in da me ne bodo kar 'privezali' na hrbet. Vsekakor čestitke novim mamicam! Mi imamo še 10 dni do roka, bomo pa videli, kako in kaj se bo res dogajalo. Moram pa rečt, da mi je bilo prav nerodno, ko sem tukaj v kafiču z računalnikom in sem brala vaše izkušnje. Seveda je blo treba kakšno solzico spustit, pa nisem sama tuki. Zdej se pa spet poslavljam za kakšna 2 dni. Jutri grem na CTG. V Izoli je prijeten sonček in prav neprijetna burja, jaz pa nimam nič kaj toplega s sabo za oblečt. Za vikend nisva šla domov, tako nismo mogli po jesensko garderobo.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:25:02
|
|
|
|
onina
|
Položaj rojevanja - jaz sem ležala malo na levem, malo na desnem boku, vse do konca, ko smo začeli potiskati. Takrat sem bila na hrbtu z vzdignjenim vzglavjem. Krči - naš jih je imel po vsakem dojenju, dokler nisem opustila mleka in ostalih mlečnih izdelkov. Šla sem v lekarno po kalcijeve tablete in jih jedla 4 mesece. Potem je bilo ok. Umetnega mleka mu nisem dajala. So pa drugače krči čisto normalni ob popoldnevih oz. zvečer, zaradi nerazvitega črevesja in ti pri tem živ bog ne pomaga...razen dobrih živcev. Tiste, ki ste rodile - kako kaj spijo ponoči vaši sončki. Naš se je 1 mesec dojil na 1,5 uro (podnevi in ponoči), tako da sem bila kar koma. No, potem smo se poštimali na 3 ure (ponoči in podnevi) do 7 meseca.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:30:04
|
|
|
|
nynna
|
talytha a sva bile midve slučajno skupi v sobi B1. Jest (s Kajo) in še ena cimra sva šli domov v četrtek ti si imela pa še en dan.
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:34:53
|
|
|
|
arabela*
|
onina,naša malečka papca ponoči enkrat,včeraj pa je celo celo noč prespala.Jaz jo podojim nekje okol enajste,pa se enkrat zbudi.Npr.danes ponoči sva se dojile ob enajstih zvečer,pol pa se je ob šestih zjutraj lačna zbudila. Sem pa opazla,da jo moram obvezno nahranit na obeh zizah,drugače mi iz tiste,s katere je ne hranim teče mleko.Danes ponoči sem imela celo majčko mokro
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:35:15
|
|
|
|
ključek
|
A nimaš nič problemo z dojko s katero ne dojiš? Jaz komaj zdržim med obroki, imam prav napete. zdej sva se naglihali in se samo dojiva............... .........poje iz obeh, tako da je ok...............
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:37:18
|
|
|
|
ključek
|
pa iskrene čestitke vsem novim mamicam..............
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:40:12
|
|
|
|
coko
|
TEJCHY ČESTITKE! TALYTHA ČESTITKE! SASHAB ČESTITKE!
|
|
|
|
RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!! 15.9.2008 12:42:05
|
|
|
|
coko
|
Tiste,ki ste rodile v LJ, na katerem oddelku ste bile po porodu?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?