|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
12.9.2008 13:38:58   
sončnica24
Hojla, jaz pa komaj čakam na dež, ker me ta vročina že kar malo ubija. Nočni žurki se tudi ne bom pridružila ker zaenkrat spim samo okrog 1ih grem na wc potem pa me do pol osmih ni med budnimi. Sem še prav srečna ko vas berem koliko vas spat ne more.

Sedajle pa vikend čeprav bo deževen pa se bomo malo bol cartali.

Tako da uživajte in čuvajte svoje user posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
12.9.2008 14:34:38   
Kaštrun
ojla!

ja, jaz tudi čakam ta dež, ki ga obljubljajo in obljubljajo, pa še vedno nič. saj si ne želim kakšne toče, ali pa neurja, samo naj že za hudiča tole soparino malo razbije. zjutraj se zbudim, nahranim tamalo, sama na hitro vržem nekaj v rit, popijem kavo in predno kam greva, se moram obvezno potuširat, ker iz mene kar lije. madona! meni je letos grozno vreme, sploh ta sopara, ki te kar "zabije", ko stopiš ven.

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
12.9.2008 16:10:43   
janja 27
ojla srečke user posted image

jaz pa sem danes na veliko zapravljala v šopingu ma bolj za prehrano oz. naredila nekaj zaloge da ne bom skakala po trgovinah po porodu- no pri manci sem po tednu dni k so šivi nehali bolet šla v trgovino...sedaj pa sem si nakupila nekaj piškotov in pijače za obiske.....seveda kaki neučakani bodo prec pri meniuser posted image user posted image ma kaj čmo ne morem jih vržt iz hiše če ne drugače mam jaz oktobra rojstni dan pa bodo potem to vzeli za izgovoruser posted image user posted image no ja sem kr telovadila z vrečkami.....se bom res mogla umirit no sej to je bil moj zadnji večji šoping.....sedaj sem vse pospravla in pojedla kosilo tamala spi potem pa gremo na en piknik....
meni pa hrana tud nič prveč ne diši ne vem kr neki kompliciram..sladko mi spoh ne kažiteuser posted image user posted image ....najraje bi sam jogurte navadne pilauser posted image
glede presredka jaz si ga nisem mazala niti izvajala kakih vaj že pri manci in si tud sedaj  ne bom...je vse odvisno od babice....če bejba obvlada obvlada pa ne boste šivane....no je tud odvisno kolk je velik otrok, meni ga je tud prerezala pa ji je bilo full žal, sicer ti ga prereže med popadkom vendar jaz sem čutla rez...nič za ne preživet mal zapeče....potem je mal šit s šivi k bolijo drugi tretji dan k vežejo..ma tud to se da preživetuser posted image user posted image
glede brdavic...jaz si jih nič ne mažem si jih tud pri manci nisem v bolnici so mi dali zvečer tako vatko namazano z eno kremo ker so me mal bolele , potem pa nisem imela nobenih problemov z njimi...upam da bo tud sedaj tkouser posted image user posted image razen k me je začela ujedat ker pri treh mesecih že dobila prve zobkeuser posted image user posted image
midva sva še vedno kr aktivna pri user posted image , ne tko pogosto, ampak enkrat na teden se najde čas čeprav sem že full nerodna,  ne vem kolk naj bi to na infekcije vplivalo...pri manci sem user posted image do konca...pa mi ni nič pospešilo poroda niti infekcije nisem imela...moj je tud kompliciral najprej pri manci glede unga vica da user posted image v glavo butauser posted image user posted image pa ga je kmalu pasalouser posted image user posted image sedaj pa ni panike....
glede strij se tud strinjam da je odvisno od kože kolk je elastična....moja svakinja si je mazala pa ma reva take strije sedaj da ji kr kožo skupaj vleče okrog popka, pa je uporabljala najdražje kreme.user posted image user posted image
jaz tud čakam mal shladitve ker se tud jaz tuširam dvakrat na dan...

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
12.9.2008 16:33:28   
janja 27
ena je neki spraševala glede prehrane med dojenjem :

Osnovna vodila zdrave prehrane so enaka tako za doječe matere kot za vse družinske člane: jejte različna živila v njihovem kar najbolj naravnem stanju. V Sloveniji je znano, da se doječe matere rade omejujejo le na uživanje polente in krompirja. Piščanec, puran, jajca, mlečni izdelki so vsi viri živalskih beljakovin, ne omejujte se le na govedino in svinjino. Stročnice, kot so čičerika, leča, soja, fižol, grah so odlični izvori beljakovin, še posebej če jih kombiniramo z žitaricami in mlečnimi izdelki.
Tudi v zimskih mesecih imamo na policah trgovin veliko izbiro svežega sadja in zelenjave, prav tako tudi globoko zamrznjene hrane. Sveže solate, špinača, kalčki, zelje, paprika, korenje, brokoli, cvetača, zelena so odlična živila za doječo mater. Doječa mati lahko dobi dovolj vitaminov že z izbiro zdrave in pestre prehrane. Odlična živila so tudi polnozrnate žitarice, kruh, rjavi riž, koruzni zdrob in ovseni kosmiči.
Doječa mati mora predvsem jesti uravnoteženo hrano. Doječa mati ne potrebuje nobene posebne hrane ali se nekaterim celo izogibati. Doječa mati ne rabi piti mleko, zato da bi imela mleko! Doječa mati se ne rabi izogibati posebnim živilom, npr. solati, cvetači ali začimbam, če njej ne povzročajo prebavnih težav. Vsaka doječa mati naj je uravnoteženo in zdravo hrano, v normalnih količinah. Če enkrat na teden spijete kozarec rdečega vina, vaš otrok vsekakor ne bo dobil alkoholnega sindroma, če jeste polento, zaradi tega ne boste imele več mleka, če se izogibate svoji najljubši začinjeni hrani zaradi dojenja, samo še povečujete svoj stres. Jejte vse, v normalnih količinah. V zelo redkih situacijah lahko to, kar mati poje, učinkuje na njenega otroka, če je otrok npr. hudo alergičen ali če je nagnjen h kolikam (takrat zmanjšajte količino mleka in mlečnih izdelkov, ki ga vi zaužijete). Večina otroškega joka, plinov in kolik se lahko spremeni z pravilnejšo tehniko dojenja, kot pa s posebno dieto. Pa še to: v različnih kulturah po svetu so dobre in prepovedane jedi za doječe matere tudi neverjetno različne. V nekaterih kulturah je določena jed dobra, druga pa slaba, zato jejte to, kar vam paše, v zmernih količinah in zdravo, jejte hrano brez umetnih barvil, dodatkov, konzervansov ali pesticidov.

jaz sem se prvi mesec izogibala svežemu sadju in zelenjavi, po mesecu dni sem začela to jesti - po dveh mesecih sem provala kislo solato, po treh pa fižol in zelje..drugače pa sem vse jedla od začetka tud svinjsko meso...no naša ni imela krčev ne kake alergije.....sem pa popila veliko vode in čaja za dojenje....
sicer pa boste sproti vidle kako in kaj...nekateri user posted image majo krčke pa neglede kaj pojeste...

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
12.9.2008 16:40:02   
janja 27
pa še malo za branjeuser posted image user posted image user posted image
če katero kaj preseneti ta mesec pred 23

Horoskop - devica (24. avgust - 22. september) user posted image OTROK DEVICA

Dobro opazuje in razmišlja
Vaš ljubki dojenček, za sedaj še večino časa prespi, toda kadar je buden, zelo pozorno opazuje svet, ki ga obdaja. Opazuje in se zelo hitro uči. Za male device je značilno, da so še posebno odprte v okolje. Vse vidijo, vse slišijo, vse vohajo. Vse hočejo potipati. Njihovi čuti so še posebno izostreni. Že zelo zgodaj opazijo, če ima mamica drugačno obleko ali če se je očka ostrigel. Nezaupljivo si ogledujejo babico, če ima nov parfum. Tisto, česar drugi otroci še opazijo ne, je za male device pomembno. Morda jih prav zato vsaka novost tako zelo vznemiri. Novo hrano sprejmejo le stežka in po dolgotrajnem previdnem okušanju. Ne marajo sprememb urnika. Ne marajo obiskov, ki obrnejo na glavo dnevno rutino in ne marajo, če se dogodki odvijajo drugače, kot so si predstavljale. Male device so tudi misleci. Vse, kar opazijo, najprej pazljivo razvrstijo in nato o vsem natančno premislijo. Marsikdaj vas bodo presenetile, kaj vse že vedo in kaj vse so opazile. 

Previdnost in predvidljivost
Device niso otroci, ki bi kar planile v nevarnost. Za kaj takega so veliko preveč bistre, saj dobro ocenijo, kaj bi se lahko zgodilo. Pri tem so celo nezaupljive, celo do lastnih staršev. Nič ne bo pomagalo, če jim boste prigovarjali, naj se le spustijo po toboganu, ker zagotovo ni nič nevarnega in jih boste na koncu ujeli - devicam pač ni ljubo, da bi se na vrat na nos spuščale v neznane situacije. Do najbližjih so še posebno kritične. Starši morajo vedno narediti vse prav in do pičice natančno. Device namreč ne marajo improvizacije in sprotnega reševanja težav. Želijo, da je vse predvidljivo in natančno določeno. Toda pri tem ne gre za ozkost značaja, temveč bolj za potrebo prestrašenega otroka, ki se zaveda, kako širen je svet. Devicam je najljubše, če starši strašljivi širni svet omejijo na varno in domače dvorišče. Prav zato imajo najraje reden urnik in rutinske dogodke. Za srečo potrebujejo tudi umirjeno in ljubečo družino. 

Device malčki
Ko so še malčki, imajo device pogosto napade trme. Pri večini otrok so ti napadi predvidljivi in starši vedo, kaj jih je povzročilo - lakota, potreba po izločanju, želja po določnem predmetu, ki otroku ni dosegljiv - pri devicah pa ni tako. Kaj natanko je povzročilo cepetanje in trmo, je težko reči, saj device ne znajo povedati, kaj je narobe. Obdobja trme trajajo zelo dolgo. Na srečo pa se z odraščanjem spremenijo v lastnost, ki devicam koristi - v vztrajnost, ki jim pomaga, da dosežejo zastavljeni cilj. Vzgoja device torej ne bo lahka. Treba jo bo naučiti, kako trmo uporabiti sebi v prid in hkrati tako, da drugim ne bo v škodo. Sicer pa so device zelo prijetna bitja, na katere se lahko vedno zanesete. So ljubeče in nežne, zelo tople in tudi neverjetno širokosrčne - če jih ne razočarate. Device med vrstniki
Device imajo vedno veliko prijateljev, saj so zelo družabne. Pravzaprav bi morali reči, da jih vedno obkroža veliko tistih, ki jih občudujejo zaradi njihovih lepih lastnosti, toda izbirčne device si le redko izberejo več kot enega prijatelja, z ostalimi pa gojijo površne stike. Pa so device res izbirčne? Pravzaprav ne. Razlog je v tem, da drugim ljudem postavljajo tako visoke standarde, da jih le malo kdo doseže. Zato pa se jih same zelo trdo držijo, tudi za ceno lastnega udobja. Med vrstniki ne bodo nikoli priznale, da jim to ni lahko. Stisnile bodo zobe, zato pa bodo kasneje neznosno sitne med domačimi, med ljudmi, ki so jim najbliže. Toda vrstniki tega ne vidijo - vidijo le premočrtnost, ki je vredna občudovanja. Dečki, rojeni v znamenju devic, imajo sicer nekoliko težav, ker se med vrstniki ne morejo uveljaviti s brezglavim pogumom in brezobzirno glasnostjo, zato pa si pridobijo občudovanje vrstnikov z bistroumnim presojanjem in jasnimi merili, kaj je prav in kaj ne. Device v šoli
V šoli se device izkažejo kot odlični učenci. Vedno vse vedo - toda za kakšno ceno! Device se učijo precej več kot vrstniki. Pa ne, ker bi si teže zapomnile šolsko snov, temveč zato, ker s svojim znanjem nikoli niso zadovoljne. Za marsikatero nalogo porabijo dvakrat toliko časa kot drugi učenci, ker jo delajo večkrat, dokler ni skoraj brez napake, pa še tedaj niso zadovoljne z doseženim. Ker mala devica kar naprej išče popolnost, ji ni lahko biti zadovoljna s seboj. Sama sebi je najhujši kritik. Pogosto se zgodi, da si do popolnosti predstavlja, kaj naj bi se zgodilo in kako naj bi se zgodilo; če pa dogodek ali stvar ne ustreza njeni predstavi, se počuti ogoljufana. Mala devica potrebuje zelo veliko pohval in spodbud. Zato je dobro, če device nimajo preveč časa za šolsko delo - bolje je, da so zaposlene z dodatnimi dejavnostmi, ki jih veselijo in jih raztresejo, hkrati pa jim omogočajo, da spoznavajo vedno kaj novega. Device je dobro tudi naučiti, kako skleniti kompromis in jih včasih spodbuditi, da pustijo delo »nedokončano«. Device imajo vedno zelo veliko znancev in prijateljev. So namreč odlični komunikatorji in tudi dobri poslušalci, čeprav med poslušanjem v resnici ves čas tehtajo in merijo vsako besedo

potem seveda skoraj glavni del oktoberkuser posted image user posted image 1.del
Horoskop - tehtnica (23. september - 22. oktober) user posted image OTROK TEHTNICA

Prijeten otrok
Mala tehtnica je sanjski otročiček. Vedno je dobre volje. Že kot novorojenček opazuje svet z obrazkom, ki izraža zadovoljstvo. Ko pa se prične nasmihati, svoje zadovoljstvo tudi rad pokaže s širokim nasmehom, zaradi katerega se vsakdo takoj zaljubi vanj. Z njim je zelo lahko živeti, saj je zelo prilagodljiv. Dokler je njegova mamica blizu, mu je skoraj vseeno, kam ga odpeljete v vozičku. Povsod je zadovoljen, če le ni zares preveč hrupno. Zdi se, da ga malo kaj moti. Drugi novorojenčki neusmiljeno jokajo, kadar je že preveč vtisov, vaš malček pa, kadar mu je vsega dovolj, mirno zaspi v svojem vozičku. Je zelo prilagodljiv dojenček. Ampak to velja predvsem za tiste tehtnice, ki živijo v harmoničnem in ljubečem domačem okolju, kajti trdno zavetje družine je za male tehtnice pogoj, da zmorejo z vedrino prenašati vse zunanje vplive. Ohranjanje notranjega ravnotežja pa je za male tehtnice zelo pomembno. 

Bister, a nedejaven
Mala tehtnica je tudi izredno tankočuten opazovalec. Ker je zelo bistra, zlahka zazna vse, kar se dogaja, še posebno pa, kar se dogaja med domačimi, med ljudmi, ki ji je najbliže po čustveni plati. Ni ji potrebno razumeti besed, ker zelo dobro razume govorico telesa in druga nebesedna sporočila, na primer, ton, v katerem je bilo povedano določeno sporočilo. Morda je prav v tej zmožnosti male tehtnice skrivnost, zakaj ta hitro najde stik z okoljem in zakaj se svojemu okolju tako hitro prilagodi. To pa še ne pomeni, da so male tehtnice družabne. Pogosto celo niso, ker so za to preveč umaknjene vase in preveč zagledane v ozki krog svoje družine. Zase ne iščejo občudovalcev v okolici, recimo v vrtcu ali na dvorišču. Nikogar ne skušajo očarati, da bi jih občudoval. Kadar koga očarajo, to storijo zato, da se bolje uglasijo z njim. Njihova tiha ljubeznivost je namenjena vsem enako in je usmerjena predvsem v splošno uglaševanje z okolico. Zato se nikoli posebno ne potrudijo, da bi bili v ospredju s svojimi dejanji ali besedami. Zdi se, da vedo, kolikšna je njihova vrednost in da jo bo okolica prej ali slej sama spoznala in jim nato dala priznanje, ki jim pripada.

Tehtnica malček
Mala tehtnica zlahka pridobi naklonjenost svojih vzgojiteljic v vrtcu in tudi naklonjenost drugih otrok. Toda to je splošna tiha sprejetost, kar tehtnice ne uvršča med otroke, ki so o ospredju, najbolj občudovani in najbolj opaženi. Nič zato, ker ima tehtnica srce tako ali tako med domačimi. Njih ima najraje, še posebno svojo mamico, s katero se na svoj tihi način tesno poveže za vse življenje. Tehtnice se tudi igrajo najraje doma, toda ne v svoji sobi. Najbolj jim je všeč, če imajo zase kakšen kot v skupnih prostorih, kjer jih družinski člani ne motijo pri igri, hkrati pa so ves čas poleg. Za zunanje igre niso navdušene in če bi se dalo, bi ostale v stanovanju tudi na lep dan. Zato jih je pametno spodbujati k igri na prostem in, če je le mogoče, k skupinskim igram, ki se jim sami sploh ne bi pridružili. Če pa se jim pridružijo, v njih resnično uživajo.

Tehtnica med vrstniki
Med vrstniki si tehtnica pridobi dobre prijatelje, ki zanjo ceniti njeno zvesto srce in skromno naravo, pa tudi bistrost in duhovitost. Nikoli pa ni v ospredju kot vodja skupine, čeprav bi zaradi svojih intelektualnih sposobnosti to lahko bila. Tehtnica se pogosto tudi izmika delovanju v skupini, še posebno, če vodja zahteva to ali ono dejavnost, ki tehtnici ni všeč. Za prilagajanje skupini je preveč samostojen mislec, pa tudi preveč bistra in neodvisna. Njena lepa lastnost je, da nikoli ne kuha zamere prav dolgo, saj se ji to ne zdi smiselno. Toda na vzrok zamere nikoli ne pozabi. Pri tem pokaže svojo trmasto plat. V neugodnih okoljih se namreč značaj tehtnice lahko razvije v tiho, nekomunikativno in zamerljivo osebnost, ki se zapira v svoj svet.

Tehtnica v šoli
Tehtnice pa nimajo samo zelo prijetnega značaja, temveč tudi izreden um, zaradi česar se v šoli zelo izkažejo. Razmišljajo zelo objektivno. Zmožne so videti dve plati dogajanja, ju pretehtati in pravilno oceniti. V splošnem vse informacije in misli med seboj primerjajo in skrbno pretehtajo. Ker pa ne marajo grdih strani življenja, pogosto realnost kar prikrojijo ali pa prepuščajo urejanje neprijetnih zadev svoji mamici, čeprav bi bili že marsičesa zmožni sami. Včasih jih zato ocenimo kot razvajence. Modro je, če mamica v takšnih primerih ne popušča, ker jo ima mali bistrež zelo hitro za svojo služkinjo, ki zanj reže in lepi v šolske zvezke, prazni nahrbtnik po šolskem izletu, pobira oblačila v kopalnici, menja knjige v knjižnici... V šoli male pametne bučke blestijo. Toda pozor - delno blestijo tudi zato, ker imajo izredno zmožnost razpoznavanja tistega, kar bi učitelji želeli slišati. Zato se zlahka zgodi, da je njihovo znanje površinsko, čeprav je na videz blesteče. Kadar so poklicani k tabli ali če je na vrsti test, se ne razburjajo, ampak mirno naredijo, kar najbolje morejo. Mirnost pripomore k njihovemu uspehu.
glavni del oktoberk 2 del.
Horoskop - škorpijon (23. oktober -22. november) user posted image OTROK ŠKORPIJON

Samostojen in čustven
Drobceno bitje, mali škorpijon, ki ste ga prinesli iz porodnišnice, je tako zelo odvisen od vas, pa vendar... Ne bo minilo več kot nekaj tednov, ko boste opazili, kako zelo si želi samostojnosti. Želi si, da bi lahko prijel igračko, ki jo vidi v svoji posteljici. Želi si, da bi ga nosili po stanovanju, da bi videl še druge sobe. Kmalu si želi sam jesti, preden drži žlico, sam prižgati televizijo, preden shodi... Želi si marsikaj, česar sam še ne zmore. Pravzaprav je to stalnica otroštva malega škorpijona - kar naprej si želi, da bi sam zmogel čimveč in čimprej. Ko pa ugotovi, da česa še ne zmore ali da mu česa še ne dovolimo, izbruhnejo njegova čustva - od joka besne nemoči do divjega izbruha zahtevnosti... Ampak nikar jih ne obsojajte, kajti malim škorpijonom v resnici ni prav nič lahko. Tako zelo si želijo ugajati svojim staršem, biti pohvaljeni in občudovani, ampak zaradi »pravega« razloga - zato, ker so jim že skoraj enaki... Razdvojeni so med svojo resnično nežnost, čustvenost, občutljivost in nemoč ter med željo, da bi bili močni, veliki in uspešni.

Resnicoljuben in ljubeč
Že majhni škorpijoni pokažejo lastnost, zaradi katere jih moramo občudovati - zelo pogumni so. Ker so bistri, hitro razumejo, kaj je prav in kaj ne. Nato se vedno ravnajo po svojem notranjem občutku za pravico, ne glede na to, kaj meni okolica. So pa tudi zelo resnicoljubni, ne glede na posledice. To pa je lastnost, ki manjka marsikateremu odraslemu. Gorje pa, če pri kom zaslutijo, da ni čisto pošten! Prav nič jih ni strah izraziti svoje mnenje in to storijo z besedami, ki bi se jih kdo drug bal izreči. Škorpijoni svoje misli redkokdaj ovijejo v lepe besede, ker se jim zdi olepševanje nepošteno in nepotrebno. Izbruhi trme so pri malih škorpijonih hudi in pogosti. Ker velikokrat izhajajo iz malčkove nezmožnosti obvladovanja določene telesne veščine ali obvladovanja močnih čustev, je pomembno, da ga naučite, da ni treba biti vedno močan in da ni potrebno, da imaš vedno vse niti v rokah. Čisto človeško in dopustno je, da tu in tam breme odložiš in daš duška svojim občutjem. 

Škorpijon malček
Vzgoja malega škorpijona ni lahka naloga, zato pa je nagrada resnično velika - bister in ljubeč otrok, vreden zaupanja, osebnost, ki je večja, kot je njegova postavica. Male škorpijončke je potrebno zelo natanko opazovati in poslušati, ker svojih potreb ne izražajo jasno. Če so utrujeni, ne zaspijo, ampak postanejo nemogoči. Če bi morali na stranišče, mečejo igrače. Če je na vrsti večerno kopanje, hočejo iz banje... Zelo težko je najti pravo ravnovesje med starševskimi zahtevami, pri katerih moramo vztrajati, in med otrokovo potrebo po samostojnem odločanju. Mali škorpijončki tudi ne marajo pohval ali kakršnih koli sodb svojega dela. Pohvala jih celo odbije. Nezaupanje je slaba stran škorpijonov. Žal imajo mali škorpijončki pogosto celo prav, saj imajo izreden občutek, kdo je vreden zaupanja in kdo ne in kaj je vredno pohvale in kaj ne. 

Škorpijon med vrstniki
V skupini vrstnikov škorpijon kmalu postane naravni vodja, ki ga drugi otroci spoštujejo. Vodja sicer postane predvsem zato, ker nikoli ne dovoli, da bi bil komu za predpražnik in ne zato, ker bi si želel voditi druge. Kot vodja pa se izkaže z občutkom za potrebe drugih, z upoštevanjem potreb drugih in z izjemnim čutom za pravičnost, pa tudi z lojalnostjo svoji skupini. V svoji skupini si že zelo zgodaj pridobi prijatelje, ki jih ohrani za vse življenje. Zelo dolgo traja, preden škorpijoni komu resnično zaupajo; ko pa ga sprejmejo v srce, potem človek tam ostane. Gorje pa tistemu, ki jih razočara! Škorpijon ima namreč v repu strup, ki ga ne uporabi zlahka, kadar pa ga… Škorpijonove najljubše igre so ustvarjalne in domišljijske igre. Marsikatero igro izumi celo sam, skupina pa mu sledi. Male škorpijone zanima prav vse, še posebno pa tisto, kar se drugim otrokom zdi težko, recimo, logične uganke, težka telovadna vaja... Za škorpijone pa so težke naloge pravi izziv. 

Škorpijon v šoli
Škorpijon ima izjemen razum. Misli zelo prodorno, hkrati pa ima tudi odličen spomin. Zmožen si je zapomniti ogromno informacij, jih med seboj primerjati in ovrednotiti. Nikoli se ne zadovolji le s površno informacijo, ampak vedno išče globljo resnico. O vsaki stvari hoče izvedeti vse, do zadnjega detajla. Razdrl bo tubo lepila, da bi videl, od kod prihajajo lepljive kapljice. Razstavil bo budilko. Toliko časa bo premišljeval o učiteljevem vprašanju, dokler ga ne bo razvozlal, pa čeprav šele pojutrišnjem. Njegovo znanje je zato globoko in temeljito. Žal pa to velja le za tisto, kar škorpijone zanima, kar jim razburka duha. Če pa ga kaj v šoli ne bo zanimalo, se tiste dejavnosti sploh ne bo udeležil. To je še posebno neprijetno v šoli, saj škorpijoni nočejo niti migniti s prstom, če jih predmet ne zanima. Pred katastrofo jih rešuje le odličen spomin in velika zmožnost koncentracije, pa tudi veliko splošno znanje. Učitelji zato pogosto pravijo, da je mali škorpijon zelo bister, toda len učenec, kar pa drži le delno.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
12.9.2008 16:49:15   
janja 27
pa še za velike

MAMA OVEN

Mamica oven je pametna in ravno prav odločna. Iz izkušenj ve, da se je za uspeh potrebno potruditi in tega želi naučiti tudi svojega malčka. To ni mamica, ki svojemu dojenčku približuje igračke, »da se ne bo mučil«, ampak mu dopusti, da se do njih stegne sam. Ker hoče, da malček svoje uspehe doseže sam. Rada je zmagovalka, in ker ve, kako lep občutek je, kadar kaj dosežeš, želi to veselje dopustiti tudi svojemu otroku. Ker je sama zelo odkrita oseba, ki ničesar ne prikriva, je tudi njen odnos z otrokom pristen in zdrav, brez laži, prikrivanja, lažne hvale in pretvarjanja. Otroku mame ovna ni treba razmišljati, kako bi mami ugodil ali kaj mama v resnici želi, kajti njegova mamica je oseba, ki se ne skriva za dvojna sporočila. Je odkrita in enako pričakuje od svojega otroka. Za laži in prekrivanje je mama oven veliko preveč pametna, ponosna in pogumna. Otrok jo občuduje in ceni, tudi ko zrase.
OČE OVEN

Očka oven bi za svojega otroka storil vse. Ko ga otrok potrebuje, mu ni žal ne časa ne truda, še celo lastno kariero je pripravljen začasno podrediti otrokovim potrebam. Zato pa od svojega otroka veliko pričakuje. Želi tudi, da je vztrajen in načelen, kot je on sam. največkrat je to otroku v vzpodbudo, včasih pa je tudi breme. Pogosto pa se zgodi, da v tem že pretirava, da želi preveč usmerjati vse podrobnosti življenja svojih otrok. Pa to počne le zato, ker jim hoče dobro. Očka oven se ne ustraši nobene neprijetnosti, niti izzivalnih otroških vprašanj niti izzivalnega vedenja, pa tudi padcev, poškodb, izbruhov trme in uporništva ne. Svoje otroke spodbuja, da razvijejo vse svoje zmožnosti. Otroci ga obožujejo. Vedo, da se nanj lahko vedno zanesejo, tudi v najtežjih preizkušnjah. Zna pa tudi odpuščati napake, še posebno svojim otrokom. Ni zamerljiv, čeprav je včasih občutljiv že na najmanjše znamenje nespoštovanja.

MAMA BIK

Mamica bik verjame v trdne in oprijemljive vrednote in v stvarno vzgojo. Je nekoliko staromodna, a zna preceniti, katere vzgojne prijeme je pametno ohraniti in katere zavreči. Modne teorije o vzgoji otrok je ne zmedejo, ker ima naraven občutek za to, kaj je prav in kaj ne. Zdi se, da je trdno povezana z naravo in svojim notranjim bistvom. Njena mirnost, ljubeznivost in praktičnost otroke umirjajo. Mamica bik zna ustvariti prijeten in varen dom, kjer je vse domače in predvidljivo. Otroke vzgaja v samostojne osebnosti. Pri tem pa ni hladna in stroga mamica, nasprotno, topla je, radodarna in odprta. Otroci jo obožujejo, tudi sosedovi. Ker je tudi sama skromna in zna uživati v tistem, kar je dosegla in kar ima, otrokom ne nakupuje gore nepotrebnih oblek ali igrač, ampak jim namesto tega raje pokaže, kako uživati v tistem, kar imajo. Na sploh na njej ni nič bahaškega. Prazno razkazovanje prezira, ker ve, kaj ima trdno vrednost in kaj je le puhla pena.
OČE BIK 

Očka bik je otrokom močan vzornik, čeprav ni glasen ali zahteven. Ne povzdiguje glasu in ne grozi, zato pa ostaja trdna opora tudi tedaj, ko vsi drugi izgubijo glavo. To je očka, na katerega se otroci lahko vedno zanesejo. Otroci ga obožujejo in so prepričani, da je njihov očka najboljši. Očka bik je stvaren in odločen. Otrokom je odličen zgled načelnega, delovnega in pokončnega človeka, ki ga okolica spoštuje. Zelo skrbno pazi na vedenje svojih otrok, saj ne prenaša nastopaštva, preziranja drugih otrok, prepirljivosti in pretepaštva. Njegova slabost je le preveč trdno prepričanje, da ima v vsem prav. Saj velikokrat res ima prav, vedno pa pač ne. Včasih je tudi preveč navezan na tradicionalne vzorce očetovske vzgoje in je prepričan, da je treba otroke veliko poučevati, otroci pa tega ne marajo. Kadar pa se sprosti, je zelo prijeten očka. Najbolj uživa, kadar otrokom razkriva skrivnosti narave, ki jo obožuje in globoko spoštuje.

MAMA DVOJČEK

Za mamico dvojčka je materinstvo čudovita dogodivščina, v kateri zelo uživa. Zelo se razveseli nosečnosti, čeprav občuti vse nosečniške tegobe in skrbi. Še bolj pa jo veseli biti mamica. Zanjo ni nič lepšega, kot spremljati otrokov razvoj in mu omogočiti, da se razvije tako dobro, kot se lahko. Je zabavna, vesela, družabna in optimistična mamica, takšna, kakršne nima nihče drug. Njeni otroci jo obožujejo. Je odlična pripovedovalka. Kar naprej bi se pogovarjala z otroki, jim pripovedovala pravljice, jih vodila na različne prireditve. Vedno je v središču skupine otrok. Kadar pa pride do resnejših težav, se pokaže njena druga plat - pred težavami zamiži in jih ne rešuje pri koreninah. Najraje jih pomete pod preprogo. Toda to stori predvsem zato, ker v skladu s svojim večnim optimizmom verjame, da bo kmalu bolje in da gre le za trenutno neprijetnost. In pogosto ima celo – prav. Zdi se, da se vedno pojavi kdo drug, ki prevzame nase breme, mamica pa še naprej leta s cveta na cvet.
OČE DVOJČEK

Očka dvojček svoje otroke ljubi in rad razvaja kot malo kateri očka. Zanje bi storil vse: zgradil bi jim stolp iz kock, se igral z njihovo električno železnico in jim napisal domačo nalogo, kar mu morajo otroci preprečiti kar sami. Pa še potem je nekoliko užaljen, saj je s svojo ponudbo mislil povsem resno. Je prijazen in topel očka, ki se nikoli preveč ne razjezi. Vsaj ne čisto zares, čeprav včasih celo žuga. Žal pa se ne razjezi niti tedaj, ko bi se bilo treba, ko je otrokom treba pokazati, kje so meje. Trših vzgojnih poti ne mara, raje vzgaja v harmoniji in ljubezni. Žal pa je to včasih le izgovor, da resnejše odločitve in manj priljubljene vzgojne prijeme prepušča otrokovi materi. Za svojega malčka rad skrbi, toda le dokler ni omejena njegova svoboda. Z otroki je zelo rad, ne mara pa razreševati težavnih situacij. Če pa je to le potrebno, jih reši po svoje - po liniji najmanjšega odpora. Toda kdo bi mu to zameril, ko pa ima toliko lepih lastnosti, zaradi katerih ga imajo vsi radi.

MAMA RAK

Mamica rak je nežna in požrtvovalna mamica, ki zelo dobro čuti, kaj potrebujejo njeni otroci. Pravzaprav se zdi, da se z otroki najbolje razume, ko so še dojenčki, saj njihove potrebe odlično zazna in še bolje zadovolji. Njeno razumevanje potreb poteka na intuitivni ravni, saj je njena intuicija izredno močna. Ko pa otroci rastejo v malčke, ji dela težave njena popustljivost. Mamica pač čuti, da otroci napake morajo delati in še predobro razume, zakaj so včasih sitni in zahtevni. V svoji veliki ljubezni pogosto pozabi nase in na svoje potrebe, ki bi se jih otroci morali naučiti spoštovati. Toda čeprav je vsa mehka, se je za svoje otroke pripravljena boriti kot levinja. Otroci so smisel njenega življenja, pa čeprav počne še sto drugih pomembnih stvari. Pogosto se tako močno naveže na svoje otroke, da ima težave, ko se otroci osamosvojijo. Ljubi resnično globoko. Najbolj srečna je, kadar je z njimi. Njenim otrokom prav gotovo ne primanjkuje ljubezni, čeprav se včasih na zunaj zdi hladna. Toda to je le zato, ker ji niso potrebna glasna zunanja znamenja, da pokaže pravo ljubezen.
OČE RAK

Očka rak se s svojimi otroki sporazumeva molče, zgolj s pogledom. Drugim se morda zdi nekoliko hladen, odmaknjen in molčeč, v resnici pa je njegova vez z otroki globoka in skrita nepoklicanim očem. Otroci pa jo dobro čutijo kot močno podporo njihovi osebnosti. To je tiha, a zelo močna vez, ki ostane za vse življenje. Tudi očka rak svoje očetovstvo jemlje nadvse resno in odgovorno. Očetovstvo je zanj pomemben del življenja. Nikoli ne opusti nobenega dela, ki je povezano z otrokom. Ni mu žal ur, ki jih je preživel za otroke. Morda se prav zaradi občutka velike odgovornosti za otroka tako težko odloči, saj hoče vse opraviti popolno. V majhne vzgojne težave se ne spušča, pri vseh velikih pa lahko nanj za trdno računate. Praktik sicer ni, je pa dober strateg in neprekosljiv, kadar se je treba pravilno odločiti o pomembnih življenjskih odločitvah, čeprav je pri odločanju nekoliko počasen. Zato pa deluje pomirjujoče na svojo okolico. Je tisti, ko povezuje družino.

MAMA LEV

Mamica lev je nekaj posebnega, ker je po svojem nebesnem znaku globoko povezana z mogočnimi silami stvaritve. Nosečnost in rojevanje, ustvarjanje novega življenja, to sta njena elementa v katerih se počuti kot doma. Marsikatera mamica lev pove, da jo je materinstvo pomembno izpolnilo. Kot mamica je zelo odkrita, zelo glasna, pogumna in ponosna. Ceni svojo vlogo matere in ženske, zelo pa ceni tudi svoje otroke. Enako pričakuje od vseh drugih, zato pogosto pride do nesporazuma z otrokovimi varuškami, vzgojiteljicami in učitelji. Spoštuje novo življenje. Svojega materinstva se neskončno veseli. Če bi bilo mogoče, bi imela veliko otrok. Svoje otroke ceni in jih kuje v nebo - kar si vsi otroci tudi zaslužijo. Kljub temu pa ji včasih ne bi škodilo nekaj samokritičnosti. Je neizmerno skrbna in požrtvovalna, pa ne le za korist svojih otrok, temveč tudi drugih. Presenetilo pa vas bo, da je v odnosu do otrok tudi zelo prizanesljiva, tudi kadar jim gre vse narobe, celo po njihovi krivdi. Morda je to tako, ker ima zelo veliko srce in ker zna preskočiti drobne napake drugih.
OČE LEV

Očka lev je eden tistih moških, za katere vsi menijo, da so preveč zaverovani vase in v svojo službo, da bi bili kdaj oče. V resnici pa tedaj, ko lev postane oče, z veseljem in ponosom sprejme tudi to vlogo in jo odlično opravlja. Lev ima namreč zelo široko srce. Zmore več ljubezni kot marsikatero drugo znamenje. S svojimi otroki se najbolje razume, dokler so še majhni in še ne uveljavljajo svoje volje proti njegovi. Je pač tudi nekoliko samoljuben in za svoje očetovske napore hoče prejeti ustrezno spoštovanje in priznanje... Očka lev meni, da mora vedno odločati o vsem tudi v zvezi z že napol odraslimi otroki, zato ob odraščanju prihaja do silovitih sporov, ki pa so bolj glasni kot nevarni. Tedaj očka lev pokaže drugo plat - zna biti tudi strog. Jasno in odkrito postavi pravila in potem pričakuje, da se bodo otroci po njih ravnali. In če se ne… zarjove! Kadar pa pride do večjih težav, se zelo izkaže, ne glede na vse pretekle spore. S težavo se odločno spoprime, jo razčleni in nato odločno loti reševanja. To je očka z velikim srcem, očka, na katerega se lahko zaneseš.

MAMA DEVICA

Mamica devica je nadvse skrbna. Otrok si sicer potihem že dolgo želi, toda preden se odloči zanje, mora urediti vse do zadnje potankosti - materialni status, službeni položaj, stanovanje... Če tega ne more, jo kar naprej skrbi. Nesrečna je, ker še nima otrok, pa mora poslušati neumestna vprašanja in hudobne pripombe, da jih nima. Skrbi jo, ali bo lahko zanosila. Materinstvo je zanjo zelo pomembno. Za svoje otroke skrbi zelo dobro, saj se dobro zaveda, kako so ji polepšali življenje. Pri njej se izmenjuje občutek, da trpi zaradi svoje potrebe po strogi urejenosti, ki jo utesnjuje, z občutkom, da se je njeno življenje spremenilo v obupen kaos prav zaradi otrok. Devica neurejenosti in nepredvidljivosti namreč ne mara, ker čuti, da ji to jemlje energijo, ki jo želi uporabiti bolj koristno in bolj ustvarjalno. Do otrok pa je vedno nežna, zanesljiva in požrtvovalna. Ni mamica, ki bi bila najglasnejša in najbolj zahtevna na vsem otroškem igrišču. Otroci pa svojo modro in nežno mamico, ki dobro presoja položaj in ljudi, obožujejo. Mamica jim je pogosto najboljša svetovalka.
OČE DEVICA

Očka devica otrokom daje občutek varnosti, trdnosti in urejenosti. Ko so še majhni, pravijo, da njihov očka lepo diši, s čimer hočejo povedati, da jim je z njim dobro. Pa tudi njemu je v družbi otrok lepo, saj jih razume tudi brez besed. Ceni novo življenje. V njihovi družbi se sprosti, kar je sicer pri njem redko. Vedno se namreč zdi nekoliko zapet in kar preveč zadržan, tudi hladen. Le o čustvih ne razglablja preveč rad, pa tudi kaže jih ne prav pogosto. Kar pa ne pomeni, da ničesar ne čuti! Svoje otroke sicer ljubi iskreno in globoko, toda od njih pričakuje, da ga bodo tudi v prihodnje pustili živeti enako, kot je živel, preden so se rodili. Ker to ni mogoče, se skuša izmikati vsakdanjim neprijetnim opravilom z otroki in se raje posveti skrbi za materialno oskrbo družine. Kadar pa se posveti otrokom, skuša storiti vse, da bi bilo zanje kar najbolje poskrbljeno. Pikolovsko skrbno jim izbira vrtec, otroške knjige, televizijske oddaje... zatakne se, ko otroci odraščajo in se želijo odločati sami. A očka devica tudi takrat najde moder izhod, kajti nanj se res lahko zanesete.

MAMA TEHTNICA

Mamica tehtnica je dinamična, hitra in podjetna. Misli hitro, govori hitro, deluje hitro. Meni, da otroci niso ovira za njeno kariero, ampak spodbuda, da bo delala hitreje, bolje in z več širine. Otrok si želi, čeprav še nima stanovanja niti razmeroma trdne službe. Ampak to je ne skrbi preveč. Trdno verjame, da bo zmogla vse. In kar je najbolj čudno in občudovanja vredno - potem to tudi zares zmore, čeprav ne brez velikih naporov. Nekaj skrivnosti je tudi v njeni zmožnosti, da si dobi pomoč, ki jo potrebuje. Nekaj z denarjem, nekaj po prijateljskih vezeh, nekaj pri sorodnikih. Ne zna pa vzgajati strogo, tudi zato ne, ker ima zelo veliko srce, ljubezen pa je zmožna deliti z vsemi. Največ je hrani za svoje otroke. Otroke včasih zmede, saj jih z ljubeznijo in nežnostmi že kar pretirano zasipava, a v tem je iskrena. Je zelo razumevajoča; kar pa ne pomeni, da je pripravljena sprejeti kakršnokoli vedenje svojih otrok. Prav nasprotno: otroci mamice tehtnice so ponavadi izjemno lepo vzgojeni, pa tudi odlično izobraženi. Mama tehtnica zna poskrbeti tudi za to!

OČE TEHTNICA

Očka tehtnica je zelo dinamičen. Otrok si želi, toda tega, kakšno je življenje z dojenčkom in majhnim otrokom, si sploh ne predstavlja, čeprav opazuje prijatelje, ki otroke že imajo. Meni, da to pač ne more biti nič takega, da bi ne mogel še naprej kolesariti čez drn in strn - dojenčka daš v prikolico in greš... Meni, da tisti, ki se odločijo drugače, zgolj »komplicirajo«. Otrokova mamica mora pogosto poseči vmes in ga opomniti, da naj se obnaša odraslo in dogovorno, pa še tedaj je užaljen, ker ne zaupa njegovi starševski odločitvi. Toda otroci svoje očka obožujejo. Njihov očka je vedno igriv in zelo razumevajoč, poleg tega pa jih uči pomembnih veščin, recimo, kako se pogajati za uresničenje svojih želja, kako vztrajati pri svojih pravicah in tudi, kako spoštovati pravice drugega. Očka tehtnica zna odlično ohranjati ravnotežje med kariero in časom, ki ga posveti družini, to pa je lastnost, ki bi si jo želeli pri vseh očkih. Ko otroci zrastejo, jim ostane prijatelj in sogovornik.

MAMA ŠKORPIJON

Mamica škorpijon je zlata mamica, toda tudi zelo močna osebnost, ki črpa moč, pogum, ravnotežje in moč iz same sebe. Zaradi tega jo vsi družinski člani zelo spoštujejo. Odloča o marsičem v družini. Svojo moč in modrost črpa iz globin zemlje, saj je eno najstarejših zemeljskih bitij. Zna pa biti tudi presneto naporna, recimo, kadar vsem drugim vztrajno ureja urnike in razporeja zadolžitve. Pri vzgoji pogosto niha med odločitvami, ki jih ji narekuje veliko srce in hkrati močan čut za to, kaj je prav. Je srčno dobra, toda včasih presenetljivo trda vzgojiteljica - med vsemi znamenji se najbolje zaveda, da morajo otroci spoznati tudi pri mamici določeno mero trdote, če naj bodo dobro opremljeni za življenje. Kljub temu pa je v domu mamice škorpijona vedno veselo. Mamica pač ve, da veselje ne pride samo in da ga v splošnem ni veliko, da se je torej treba zanj potruditi in ga ponuditi tudi drugim. To je še eno izmed daril, ki jih podari svoji družini. Kako velika osebnost je bila njihova mamica, otroci pogosto ugotovijo šele, ko tudi sami postanejo starši.
OČE ŠKORPIJON

Očka škorpijon je najboljši očka na svetu. Svojih otrok sicer ne posluša z obema ušesoma, ampak ker ima naravni talent vzgojitelja, so njegove vzgojne odločitve vedno prave. Zelo dobro zna skrbeti za novorojenčke in dojenčke, tudi v kriznih situacijah. Redko kdaj izgubi glavo. O vzgoji ne razmišlja veliko, pač pa veliko ve. Je naravni vzgojitelj. Ima tudi lastnosti dobrega voditelja, zato natančno ve, kdaj zategniti uzde in tudi, koliko sme zahtevati od svojih otrok, da ne bo preveč. Otroci ga imajo zelo radi. Ena njegovih redkih slabih lastnosti je, da ni dovolj potrpežljiv. Zato pa ima izjemen občutek za pravilno ravnanje tudi v najbolj nevarnih ali kočljivih situacijah. Otroci se na očka škorpijona lahko vedno zanesejo. Pa tudi očka svoje otroke izredno spoštuje. Ceni njihove odločitve, čeprav ve, da so napačne, saj je prepričan, da se otroci največ naučijo iz lastnih izkušenj, pa čeprav so včasih drage in boleče. Ko pa postane dedek, se povsem razneži in pomladi. Svoje vnuke obožuje brez vsake zavore.

MAMA STRELEC

Mamica strelec je optimistična in odprta osebnost. Verjame, da je rojena pod srečno zvezdo. In res - prav njej se rodijo čudoviti otročički, o tem je globoko prepričana. Vzgaja jih z veseljem, lahkotno in veselo. Zanjo je imeti otroka predvsem čudovita pustolovščina, ki jo veseli z vsemi izzivi vred. Celo tedaj, kadar bi kakšna druga mamica rekla, da ima vsega dovolj, se strelka le smeji; češ, takšni so vsi zdravi otroci. Njena vzgoja je kot sončen dan - vse je odkrito, razumljivo in prijateljsko. Celo napade trme svojega otroka zna razorožiti z lahkotnim pristopom in ljubeznivostjo. Kadar pa ji napada trme ne uspe odvrniti, ga premaga s humorjem. Njena igriva narava si pač želi, da bi bilo življenje zabavno in lepo in če takšno ni - ga takega pač naredi. Zdi se, da ji nikoli ne zmanjka zamisli, kaj bi družina še lahko počela, da bi jim bilo lepo. Nekoliko težko sprejme le dejstvo, da otroci odraščajo in da zapuščajo gnezdo. Zato je modro, če se na novo življenjsko obdobje pripravi pravočasno.
OČE STRELEC

Očka strelec je zelo ponosen očka. Dojenčka se razveseli in če bi bilo po njegovo, bi imel otrok polno hišo. Seveda pa bi zanje potem morala skrbeti njihova mati, on pa bi zanje skrbel – in to zelo dobro – tedaj, kadar bi imel čas. Vsakdanja dolgočasna opravila z otroki, kot je nakupovanje hrane, nakup in čiščenje otroških oblačil in menjavanje pleničk, bi najraje prepustil kakšni skrbni varuški. Na svoje otroke je neizmerno ponosen. Zdijo se mu pametni, lepi, ljubki, zabavni. Še posebno občuduje hčerke. Nosi jih po rokah. S sinom pa se rad igra drugače, najraje v naravi, ki jo obožuje. Želi mu pokazati vse, kar zna. Svoje otroke zna navdušiti za igre na prostem in za intelektualno delo. Včasih pa se zdi, da je kot otrok med otroki. Recimo, kadar med vsemi najbolj navija, da bi si družina omislila psa, češ, da ga hočejo otroci, a v resnici je očka tisti, ki bi rad imel psa. Toda teh drobnih napak mu ni težko spregledati, ko pa je njegova ljubezen do otrok resnična in pristna. Pa tudi zato, ker je srce družine.

MAMA KOZOROG

Dokler kozoroginja še nima otrok, se z vsem srcem posveti svoji službi. Dela veliko in še preveč. Toda otroke si zelo želi, saj meni, da šele družina da njenemu delovanju poln smisel. Ko postane mati, je vse, razen družine v drugem planu. (Tega nikar ne recite v službi!) Ustvari miren in trden dom, kakršnega bi želeli vsakemu otroku. Je zelo požrtvovalna mati, a tega ne občuti kot odrekanje, niti drugim ne daje vtisa, da ji je kaj težko. Ker je odločna in ker ve, da nikomur ni v življenju nič podarjenega, svoje otroke vzgaja skrbno, pogosto pa tudi strogo. Vzgaja tradicionalno, saj meni, da so trdne vrednote veliko vredne. Otrok ne razvaja, z njimi zna biti celo stroga, toda vedno pravična in zelo ljubeča. Če oceni, da gre njenim otrokom dobro, ostaja v ozadju, ker ve, da jih z vmešavanjem slabi. Če pa potrebujejo pomoč, se pokaže kot odlična organizatorka, ki hitro oceni, kje je jedro težave in zna poiskati pot iz zagate. Zna pa svojo pomoč tudi umakniti takoj, ko otroku ni več nujno potrebna. Otroke vzgaja v samostojne in močne osebnosti.
OČE KOZOROG

Tudi oče kozorog postane tedaj, ko partnerka zanosi, izrazito družinski človek, čeprav se je prej razdajal na drugih področjih. Otroci pa ga spremenijo. Nenadoma spozna, da ceni čas, ki ga preživi s svojimi najbližjimi. Ob pričakovanju otroka prične veliko razmišljati o svojih starših. S svojimi otroki je pripravljen preživeti ves prosti čas, z njimi telovaditi in se učiti… da je le najboljše za otroke. Ko so še dojenčki, zanje skrbi ure in ure. Komaj pa nekoliko zrasejo, otrokom postavi zelo stroga pravila. Pogosto precej strožja, kot veljalo v družinah otrokovih vrstnikov. Dokler se jih držijo, je nanje ponosen, če ne, pa se razjezi. Nikoli pa ne kuha zamere in otrokom dopušča, da napake popravijo. Njegova lepa lastnost je tudi, da otrok ne zapusti, čeprav ga razočarajo, pač pa jim vztrajno in požrtvovalno pomaga še v naprej. Je očka, ki se odlično obvlada. Le včasih deluje nekoliko samozadostno in preveč prepričano v lastne vzgojne metode. Dobro je, če se kdaj primerja z drugimi očki, da ne bi postal preveč tog in strog, saj je za to veliko preveč topla osebnost.

MAMA VODNAR

Mamica vodnar je izredno odprtega duha. Je nekaj posebnega in je ni mogoče ukalupiti. Je nekoliko zagledana vase in o sebi s ponosom pove, da je individualistka. Toda čeprav si je pred otrokovim rojstvom vzela veliko časa za negovanje svojega Jaza, po otrokovem rojstvu prične resnično uživati v druženju z otrokom. Pogosto si po prvem otroku zaželi še več otrok, saj spozna, da ji druženje z otroki, njihova spontanost in veselje, daje novo energijo in ustvarjalnost. Otroci svojo mamico, mladostno in vedno zanimivo, obožujejo. Za svoje otroke skrbi dobro, vendar drugače kot druge mamice. Včasih si zaradi tega prisluži opravljanje, vendar se zanj ne zmeni prav dosti. O vseh napotkih in vzgojnih priporočilih raje temeljito premisli sama in ravna po svoji glavi. Običajno so njene odločitve zaradi tega bolj pravilne, saj upošteva okoliščine in otrokovo osebnost. Z otroki najde lep stik, lastnih odločitev pa jim ne vsiljuje, saj preveč ceni duhovno svobodo. Pogosto zaradi svojih vzgojnih odločitev pride v nasprotje s partnerjem, še posebno, če je on nagnjen k bolj tradicionalni in šablonski vzgoji.

OČE VODNAR

Očka vodnar povezuje dve pogosto nasprotujoči si lastnosti - razmišlja logično in tudi intuitivno. Je izredno duhovit, zanimiv in nepredvidljiv soigralec, kot vzgojitelj pa zato včasih tudi naporen. Nanj se ne morete zanesti, da bo dojenčka v vaši odsotnosti previl (ker bo na to pozabil), zagotovo pa dojenčku z njim ne bo dolgčas. Ko se boste vrnili domov, boste morali sami poskrbeti za higieno in hrano, pa še umiriti preveč razburjenega dojenčka... Z malo večjim otrokom se je pripravljen igrati in pogovarjati ure in ure, ker obožuje otroško inovativnost. Otroci ga seveda obožujejo in vedno znova branijo pred mamico, češ, da je z očkom »stroga«. Toda dokler ne dobi svojih otrok, ga tuji prav nič ne zanimajo. Še opazi jih ne! Otroci ga včasih izkoriščajo, pa ne velikokrat, saj se zavedajo, kako dragocena in enkratna osebnost je njihov očka. Cenijo in ljubijo ga tudi zato, ker pri njem vedno najdejo razumevanje in naklonjenost, ki ju drugi odrasli nimajo. Pogosto ga jemljejo v zaščito, saj znajo ceniti tisto, kar je na njihovem očku tako enkratnega.

MAMA RIBI

Mamica ribi je izjemno tenkočutna in ljubezniva. Otroci ji lahko zaupajo kakršnokoli težavo, pa jih ne bo nikoli pustila na cedilu. Preveč je sočustvujoča, da bi skrivnost izdala ali da ne bi pomagala iskati rešitve. Čeprav je sicer bolj tiha oseba, se z otroki zelo sprosti. Zelo rada se smeji. Otroke, svoje in tuje, obsipava z ljubeznijo, nežnostjo in sončnostjo, kar spravlja njenega partnerja pogosto v stanje nemega ljubosumja, saj sam ne prejme toliko. Majhni otroci svojo mamico obožujejo, večjim otrokom pa je zaradi maminega preveč odrptega in čustvenega vedenja včasih kar nerodno, še zlasti pred vrstniki. Mamici to seveda ni všeč. Ker je zelo občutljiva, jo prizadene. Njena ljubezen je sicer globoka, ni pa tako nesebična, kot je videti. Želi si namreč, da bi bila njena čustva vrnjena in če niso, se počuti zavrnjena. Ker ima zelo močno razvito intuicijo, zelo dobro čuti, kdaj jo otrok potrebuje, pa tudi, da je z njim nekaj narobe. Ko gre otroku najslabše, se kot po čudežu prikaže in mu pomaga. Ker je tudi nekoliko jasnovidna, je lahko naporna mati, saj vedno ve, kaj otrok misli, pa če to otrok izreče ali ne.
OČE RIBI

Očka, rojen v znamenju rib, se je za svojega otroka pripravljen boriti kot lev, čeprav je sicer tiha oseba, ki sebe nikdar ne postavlja v ospredje. Zdi se, da gre zaradi otrok čez svojo osebnost, a to ni povsem res – ribe so lahko tudi bojevite in napadalne, a ker napadalnost prezirajo kot orožje manj močnih, se je običajno ne poslužujejo. Očka riba o sebi sicer pogosto trdi, da je strog in nepopustljiv vzgojitelj, toda resnica je drugačna. Je topel moški in dober oče, ki v družino zelo veliko vloži, še posebno v otroke. Do otrok je res zahteven, ne pa strog. Je zelo toleranten in je pripravljen zamižati na eno oko pri marsikaterem otrokovem poskusu odkrivanja sveta, čeprav ve, da poskus ne bo uspel in da je napaka, ki bo otroka drago stala. Ve, da morajo otroci marsikaj izkusiti na lastni koži. Je pa tudi zelo sočustvujoč. Morda ravno zato ne želi otrok omejevati tam, kjer to ni nujno potrebno. Sicer pa skrbno bdi tudi nad pravo potjo svojih otrok. Veliko da na dobro izobrazbo in skrbi za otrokovo telesno ter duševno zdravje. So pa tudi trenutki, ko se umakne vase. Tedaj je bolje, če ga pustimo pri miru.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
12.9.2008 20:45:45   
M_mojca
Janja, hvala ker si se tako potrudla za nas!!! Zlata si!!!!user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
12.9.2008 21:34:59   
mbd0411
Živjo!
toliko ste napisale,da sem komaj prebrala.
Hvala za vaje.Bom jutri poskusila,potem se bo pa tako videlo ali še bom kaj tu prisotna ali neuser posted image user posted image .Saj se hecam,škodit ne morejo.
Janja,srce si,ker se tako trudiš.
Če ponoči katera ne bo mogla spat,kar pridite bom verjerno tu strašila,ker postelje me je pa že kar groza.
Gremo na žur user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zrak je pa še kar težak.Samo bliska se o kakem dežju pa ni sledu.Pa bi blo fajn malo spat,ko se slišijo dežne škraplje.Da le ne bo neurje.Ampak tu se je še veter umiril,tako da menda ne bo nič.

Lepo in sladko noč vsem.Brez wc izpadov in lepe sanje.user posted image
Ostale pa kaj sladkega in tekočega prineste s seboj.Še kako pivo nebi škodilouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
13.9.2008 7:45:50   
mbd0411
Dobro jutro vsem!

Nocoj sem pa spala kot top.Še na wc nisem šla.user posted image user posted image user posted image
To je pa res po dolgem času.Je pa dež spral ta težek zrak.Mogoče je to pomagalo.Smo ga pa imeli za vzorec.Sem brala,da ponekod je pa bilo neurje.Upam,da pri vas ne.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
13.9.2008 8:09:09   
vianne
Jutro... dobro?! Kaj pa vem... danes sem bila ponoči na wc-ju 5x ...
Sedaj par dni imam tudi močan izcedek iz nožnice in me je začelo tudi nekaj martrati srbenje. Sem se že namazala z canestenom in pred spanjem sem si vstavila Vagisan. Še dobro, da imam jutri CTG in se moram še malo pozanimati glede svečk Canesten pri svojem g. Celo nosečnost nisem imela s tem problemov... user posted image . Ma bomo že porihtali.
Sedaj grem pod tuš ker sem se ponoči močno spotila, potem si naredim zajtrk...
Sem takoj zjutraj vklopila računalnik ker je včeraj močno grmelo in bliskalo pri nas in neka čudna iskra se je prikazala iz štekarja pri računalniku. Sem se bala, da ga je skurilo.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
13.9.2008 11:19:35   
Lovely
Čaw user posted image !

Janja, za seznam: naslednji pregled imam 2.10., rodila bom pa v LJ.

Pridružujem se vsem tistim, ki slabo spite, zadnje dni sem tudi izredno težka in lena, še dobro, da imam psa, ki me prisili vsake tok časa malo ven.

Do zdaj sem pridobila 17 kg, kar sploh težko prenašam - očitno se mi je metabolizem obrnil za 100%, ker jem dosti zdravo. Malo me sadje daje, je g rekla, da ga preveč pojem, ampak sladkor imam ok.
Železo sem jemala zadnje 3 tedne 3 tablete na dan, zdaj samo še 1, ker se mi je nekoliko popravilo (z 98 na 113).

Cunjice peremo, sobica je v bistvu že, ful imam feeling da mala ne bo čakala do konca oktobra - bomo videli.

Zdaj sem spet doma, so nama 1 mesec prenavljali stanovanje in sva bila pri mojih starših - če bo katera menjala okna NIKAKOR NE PREKO SLOVENIJALESA,  so nama spili živce... Kopalnice prenavljati je tudi nočna mora... tako da sva zdaj prvi vikend v čistem domu in bova po moje skoz doma :)

Uživajte in kaj dobrega skuhajte za kosilo.

Pa pa

Lovely

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
13.9.2008 14:17:08   
*talcy*
Ojla punce  pa sem prišla še jaz mal težit user posted image
glede spanja nimam večjih problemov .. ponoči 2x na wc pol pa spanje do 9 ure..razen zjutraj imam pol mal take težke roke in mravlinčaste drugač ok ....
glede pritiska imam pa ful probleme (140/91)user posted image ... sem bila včeraj na pregledu in me je skoraj not obdržala pa je rekla da vzamemo kri in če bo ok da grem domov pa je blo vse ok user posted image user posted image user posted image ...
nič drugač naš user posted image  miga in kobaca in baje je prevelik in pretežak za moje tedne ...
se ne bi pritoževala če pride kaj prej ven ... mogoče bo pa ponedeljkova lunca kaj pripomogla user posted image  .... sicer imam še mesec do roka ma so rekli da nebi smelo bit težav če rodimo prej ...
glede user posted image  midva z mojim user posted image imava prepoved že 7 mesecev pa naju nit ne vleče preveč k temu ....
no pupe zdaj pa moram it ker je trgatev in pomagamo mal kuhat kolikor pač zmorem ....

pa še za pregled 19.9. tud ctg in uz ....

lepo se mejte

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
13.9.2008 14:22:07   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr.  user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr 15.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr. user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 15.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) bolnica user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 18.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr. user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.22.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 19.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image )pr.+CTG19.09.08 user posted image 27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 14.09.08 user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.15.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Zoja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. 22.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. + CTG 07.10.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
          CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.17.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.24.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.09.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.02.10.08 user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
13.9.2008 14:30:17   
janja 27
ojla

no jaz se pa danes mal razvajam..zjutraj smo s tamalo vstale ob 9 h in šibale k moji mami smo bile tam na zajtrku in kosiluuser posted image user posted image , zdej tamala ni htela domov sem jo tam pustila moj dela cel dan, tko da sem lepo sama doma pet minut zase potem pa se spravim za likalnik....nimam doti za likat ma tko za sproti..
pri nas pada dežek in mal se je ozračje ohladilo, tamal mi še vedno kašlja kjub antibiotiku tko da ne vem če jo bom v ponedeljek peljala v vrtec bomo vidli kako bo danes sem ji šla iskat nov sirup v lekarno mogoče bo kaj pomagalo...

jutir ima user posted image :

user posted image    vianne

jaz sem ponoči tud spala edino obralčanje iz boka na bok mi dela probleme zaradi bolečih kosti user posted image user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
13.9.2008 15:20:01   
ZalaTM
Evo še mene, da se malo javim,....kako fino je res ko se je ohladilo, pri nas sicer malo piha, ampak se mi zdi sem bajto preluftala, da se vsaj diha lahko,....tudi ponoči sem jaz bolje spala, razen wc-ja in obračanja seveda, kar pa niti ni tko hudo, kot če bolijo noge ,...tko da mogoče bo pa zdaj kaj bolje,....

Drugače pa smo ravno od kosila,...zdaj sem si še malo sladoleda privoščila,....mmm, Gašper še dremucka na popoldanskem počitku, potem pa sem zmenjena da gre malo na potep popoldan k njegovi tetki, bosta šla malo naokoli, jaz pa bom v miru kaj postorila,....nekaj malega likanja imam še in podobno,...pač priprave,....moj možek pa tudi pridno beli sobico in pripravlja, da bomo imeli končano ko pride naš nov član.

aja, še nekaj podatkov,...naslednji moj pregled je 25.sept, in imela bom CTG takrat, stara sem pa 31 let,..

lep dan vsem,...M.

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
13.9.2008 18:17:22   
blanka1
ojla
jaz sem mela vceraj pregled in ctg. Ja nic babnice men je G rekla da nekaj dni se in bomo 3user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me je kar presenetla, te ze mora tak bit. Pravzaprav se po eni strani veselim, po drugi me je pa strah, ce mi bo uspelo to dojenje pa vstajanje ponoci pa ce bo vse uredu... poroda me ni strah, saj ne zelo ni mi vseeno ampak da bi rekla da me je strah kot user posted image pa ne. Zelim vam da vse rodite tako kot si zelite in vam sporocim ko rodim. mogoce se vas pridem kaj prebrati, drugac se slismo po porodu!!user posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
13.9.2008 18:59:37   
janja 27
blanka srečno in da bi ti hitro porod minil ti pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in da bi svojo štručko čimprej držala v tvojem objemuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
13.9.2008 19:59:06   
vianne
blanka1 vso srečo in naj ti porod poteka hitro in brez zapletov!!!

user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
13.9.2008 20:51:36   
stunfek
punce jaz sem za tak sitna, da ni za nikamor! zaspat mi je prava nocna mora. saj berem, da nas ze vecina trpi muke poslednjih tednov user posted image ene ste pa itak ze tik pred zdajci..seveda drzim pesti za prav vsako od nas...naj mine hitro in naj bo izkusnja kar se da pozitivna!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
13.9.2008 21:48:48   
mbd0411
Blanka 1,javi nam če bo mogoče,da bomo v mislih s tabo in dihale s tabo.Da bi le bil porod lahek in z malo bolečin.Brez tako ne gre.Le pogumno,nas to še čaka.Zadnji dnevi bodo tako najbolj težko pričakovani,s strahom in željo,da čimprej zagledamo svoje razgrajače.Drži seuser posted image user posted image user posted image user posted image
Snufek,saj sitne smo verjetno tako vse.Meni že nič ne paše.Nocoj se že pripravljam,da ne bo spanja,ker sem sinoči spala.user posted image Pa še to vreme se tako hitro spreminja,da spet ne bo v redu.Sneg na 1200 m??Zeblo nas bo.Skoraj bomo kratke rokave pospravili se mi zdiuser posted image
Janja 27,kateri sirup pa uporabljaš za malo??Nekateri so čisto zanič.Jaz sem za mojega največ Panatus kupovala pa med in tople obkladke na prsi.

Imam posebno mešanico:pest grobe morske soli,otrobov in cvetov kamilic.To daš v blazinico.Jaz sem si jo sama zašila veliko pribl.10x10 cm manj ali več....Potem to segreješ z likalnikom in daš na prsi,ter pustiš.Pri nas to vsem pomaga pri kašlju in prehladu,bolečinah v prsih...Se pa večkrat uporablja.Vsako sezono si na novo pripravim,da imam ko je to potrebno.To so uporabljale naše babice.Poskusi.
Jaz sem to dala malemu na prsi ko je zaspal,drugače si je kar dol vrgel,pa še jok in stok...Pustiš to ponoči gor.

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
14.9.2008 10:18:52   
janja 27
ojla
upam da ste doro spale jaz sem kr no, danes sem šla ene tri krat na wc..user posted image ma drugač eni bilo panike sem vse sorte sanja potem imam poln kufer spanja bi moj rekeluser posted image user posted image
mbd hvala za nasvet, jaz sem iz avstralije prinesla tako blazinico za kašelj ( ne vem več točno kaj je vse noter ) sam kaj k naša šjora neče met nič na sebi ne čez dan ne čez noč (spi odkrita - zato jo mal več oblečem) tko da mi to nepride v poštev, ma zdravnica mi je dala zirtocin ( je full grenak ) je za bronhije ma ne vem če nam kaj pomaga sej ponoči ne kašlja pa tud čez dan bolj malo bolj je problem zjutraj k je polna katarja pa se reva izkašljuje, sem klicala kolegico k dela v lekarni pa mi je rekla naj ji dam apropus, sem to kupla bomo vidli kako bo , jutri jo definitivno še ne peljem v vrtec, sem ji pa nabavla tud endovital za odpornost....to ji bom dala k bo boljša user posted image ..se res bojim da se mi kaj resno ne prehladi...ker potem bo itak problem , itak jo bom imela doma potem k rodim skoraj mesec dni da mi ne bo kakih virusov iz vrtca preneslauser posted image user posted image najraje bi jo kr doma pustila dokler ne grem v porodnišnico....ma tud v rokavicah jo ne smem met enkrat bo mogla nazaj....
jaz pa danes kuham za vse user posted image juho sem že zjutraj dala gor, krompir se tud kuha bomo jedli praženga, pa domače kotlete, mal zelja na solato pa pohane bučke....vsakega po malo na je spet 8 user posted image user posted image potem vse pospravit in popoldan bom počivalauser posted image user posted image user posted image
vas pridem še kej pogledat

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
14.9.2008 14:04:23   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

...Imam posebno mešanico:pest grobe morske soli,otrobov in cvetov kamilic.To daš v blazinico.Jaz sem si jo sama zašila veliko pribl.10x10 cm manj ali več....Potem to segreješ z likalnikom in daš na prsi,ter pustiš.Pri nas to vsem pomaga pri kašlju in prehladu,bolečinah v prsih...

jaz pa sem od prijateljic za darilo ob rojstvu dobila medvedka (so tudi druge živali, kupljenega v Lekarni), v katerem je tak povšterček, ki se ga da ali v mikrovalovno ali pa v pečico, da se segreje in potem daš v medvedka nazaj, pa ga lahko otroček stiska k sebi. pri nas to full pali če kaj kašlja ali pa da je prehlajena. ji ni težko, ker s tem medvedkom tudi zaspi. so pa notri naravna žita.

naš medvedek je  TAK kot je tisi na levi na sredi (pod medvedkom Pu-jem)

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
14.9.2008 14:19:26   
blanka1
ojla
hvala vam za zelje, zgleda da se bo res kmalu zacelo, poleg drugih bolecin se je danes pojavila mocna bolecina v krizu, da se komaj sedim, ce bo tako slo naprej bom res rodila ta teden. ce vam sama ne bom mogla sporocit bo pa se moj potrudo da vam sporoci veselo novico.

ajde male uzivajte in pocasi se nam bo res vsem skupaj zacelo- glede na to da bo polna lunauser posted image
zelim vsem lahek porod in izkusnjo ki je neboste opozabile.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
14.9.2008 15:01:34   
afnica mala
Pozdravček!
Sem glih po kosilu pri mami in sem vas šla zdaj malo prebrat.  Sem rekla, da bom pazila pri hrani, pa je spet čisto predobro kosilo skuhala user posted image .
Midva sva včeraj šopingirala več kot 4 ure, na koncu sem bila tako sesuta, da sem prišla samo do kavčka, potem mi je pa moj dragi nosil hranouser posted image - ob pol desetih zvečer. Spala pa sem kar 9 ur, kar se potem pozna na boleči hrbtenici.
Jutri pa pregled, upam, da me zaradi vrtoglavic ne pošlje spet v porodnišnico.

Po brcikah sodeč  se najin dojenček še ni obrnil, tako, da ... bo kar bo.
Še vedno nisem oprala stvari za user posted image . Zdaj praznim oz. čistim svoje omare- cunje, kozmetika, vse . Sva pa včeraj dobila previjalno mizo, postavila sva zibko, nakupila varuško, vrtiljak- pa še kaj.
Jaz pa vseeno upam, da imam še 14 dni časa, da v miru pripravim stvari. Trebuh mi ne nagaja, kamot delam skoraj cel dan... Potem bi pa rodila, ker bomo že težki.

blanka- vso srečo!!!

(odgovor članu blanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
14.9.2008 15:36:16   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.17.09.08 (posvet o CR 24.09.08)

user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr.  user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr 15.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.17.09.08 user posted image 23 let
       LJ
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr. user posted image LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 15.09.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) bolnica user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 18.09.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) .pr. user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.19.09.08  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

user posted image     dajadada (2user posted image 1 user posted image ) pr. 15.09.08 user posted image user posted image user posted image  

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 16.09.08

user posted image   KR  27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr.
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 17.09.08  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.22.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) UZ + CTG 19.09.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.16.09.08  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image )pr.+CTG19.09.08 user posted image 27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )pr. +CTG25.09.08 user posted image 31 let user posted image   LJ user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08  user posted image  
         Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.09.08 user posted image CEuser posted image user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.23.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.15.09.08 user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   32 let
          user posted image - Zoja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr. 22.09.08 user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 25.09.08
         user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. + CTG 07.10.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08
user posted image      sončnica24 (1 user posted image 1 user posted image )pr.26.09.08: 10.10.08
          CTG - 17.10.08: 24.10.08; 1.11.08  user posted image user posted image user posted image 25 let

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 22.09.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.17.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.24.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.09.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. UZ 15.09.08  user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.02.10.08 user posted image user posted image user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  67 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 69 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   28

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico
plavalni obroč ( šlauf)

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

user posted image
user posted image

11.07.08  mamici SNESKA  ( 32 let, LJ ) user posted image   VITA  790 g in 35 cm

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?