ronja
|
Pojdi sama v najem! Praviš, da bi ti starši pomagali in plačali eno garsonjerico, jim boš že prej ali slej vrnila, ali z delom ali z denarjem, verjetno pa jim bo dovolj že to, da boš ti srečna! Jaz bi tudi hotela hčerki pomagat, da je na svojem! Potem se pa počasi postavi na svoje noge - najprej boš nekaj časa rabila, samo da se navadiš na novo življenje, da preboliš,... potem pa bo tvoje življenje lepo, verjemi, tu je dosti punc, ki so dale podobno skozi, pa nobena ne bi šla nazaj! Če bo on prišel za tabo, lahko poizkusita znova, seveda če ga imaš rada in on tebe toliko, da sta pripravljena na kompromise. Bi bilo pa verjetno dobro, da gresta h kakemu svetovalcu, ker se mi zdi, da je on precej mamin sinček in tega se verjetno ne bo kar čudežno čez noč ozdravil (ti pa seveda želim, da bi se, da bi spregledal, ko bi ti z dojenčkom in tisto torbo šla skozi ta prekleta vrata)... Poročala se jaz z njim v tvoji situaciji res ne bi (no, jaz se še s svojim nisem, ampak hočem rečt, da v tvojem primeru pa ni šans). Jaz sem imela krizo, ko je pri nas po porodu prve mesece non stop visela tašča, čeprav živiva na svojem (ali pa mi tam- čeprav sva se prej zmenila z lubijem, da bomo imeli obiske vsake babice 1x na teden max). In ko sem enkrat videla, da je moja mala začela jokat, ker sem bila jaz živčna, mi je počilo: če nisem srečna jaz, je nesrečen moj otrok! In v tistem trenutku nisem imela več nobene dileme: lubija sem lepo postavila pred dejstvo, da se bomo držali dogovorov ali pa bo nekdo šel. On je takrat sprevidel, da so stvari res resne in se je šel še isti dan takoj pogovorit s svojimi, tokrat brez celofana in precej bolj strogo in od takrat nas brani ko lev! Res je sicer, da ni nikoli o meni grdo govoril, da me je že prej vedno branil, če je kdo kaj začel sikat (čeprav ni bilo pri nas tako grdo, bolj take vljudne , pa vseeno annoying), pa da se lepo razume z mojimi in sploh nimava takih problemov kot vidva,... ampak to, da je treba starše včasih pač postavit na svoje mesto, če ne gre zlepa, pa zgrda, to se pa očitno mora vsak enkrat naučit, pa očitno gre fantom malo težje... Tak da se stvari lahko lepo končajo, samo moraš biti res odločna! Pojdi!
|