VANILI
|
joj spet moje nakladanje torej ko sem dobila Živo, sem prvič zakapirala, da se moram zresnit lede denarja in potem sem hitro ugotovila, da kaj prida našparat se pač ne da. In se mi2 večx pogovarjava, kam gre ta najin denar. Oba solidno zasluživa - pa vseeno premalo: na koncu meseca semže vesela nove plače, ker ničear ne prišparam. Kaj kupujem? Sebi za oblečt zihr ne, čeprav bom morala tudi to že takoj pri zadnji porodniški..., predvsem za otroka, pa ne kar neki, ampak potrebščine. Priznam, imata preve igrač, ampak zadnje čase tudi ne dobita od naju preveč, razen ob kakih priložostih - no razen kinder jajčkov npr. ali slikic, ki jih Živa zbira. Kaj me žalosti: dejstvo, da je vse, kar hočem, živeti v ljubezni in miru, si privoščiti normalne stvari za jest (nobeno preseravanje s kakšno eksotično hrano), it tu pa tam v restavracijo z možem in seveda s familijo, kupit za oblečt, kar rabimo in za dušo, si privoščit tudi kak nakup za dušo (knigo, malenkost za stanovanje...), it na kak tečaj (hb sem začela hodit na jogo!!) in it obiskat moje starše v Ljubljano, pa hodit na potovanja, počitnice in koncerte in kakšne predstave, pa meti čas tudi zase, poleg za familijo. Imeti dober avto (zaradi varnosti, smo veliko na cesti). Večino od naštetega je neizvedljivo brez denarja. No in zraven vsega rihtava staro hišo, zdaj sva v novem prizidku, moj ima 8 letni kredit, čez 2 leti pa se bova lotila še drugega dela hiše - vse to je mogoče, ker ima tudi moj še svojo firmo, preko katere tudi dela, tako da... poznam to, da ima malo časa za nas, da ne govorim o tem, da ga nima zase nič, zato mu prioarjam, da bi spet začel na košarko hodit, vsaj nekaj. In, kje sem od zgoraj naštetega? hrana: gledam na ceno in včasih bi si kupila kako sadje, ki ni ravno sezonsko, pa si ga ne, ker je predrago. Kupim raje za otroka fruchtzwerge actimel in za naju ene navadne jogurte. Velno kupujem meratorjevo znamko, ki je cenejša. Plenice kupujem v Muellerju, ne Pampers. Za otroka kupujem v H&M, ker je bombaž, ne pa v benetonu, kjer imajo lepe pastelne in močne žive barve. No, za čevlje dam veliko denarja, ker se mi zdi pametno imeti dobo obutev. Zase zaradi tega ne kupim veliko čevljev ampak jih mam malo. Knjige so ful drage, vseeno sem si od J.Juula kupila za 30 evrov. Drugega razvajanja ni, ker sva nabavila pojstlo in se spet zakreditirala. Vsaka pot v Lj in nazaj stane bencina, zato hodim le 1x na teden ali hodimo s službenim svtom. Bi pa šla še večx, pa ne morem, ker je predrago. Kakšne fensi restavracije si že dolgo nisva privoščila, večino gremo v pizzerijo ali kar v šparovo. potovanja?? joj .Včasih sem veliko po svetu hdila, zdaj nam znese do umaga poleti, sicer moj gleda, da gremo vsake toliko časa kam za vikend, ampak vedno kake ugodne variante. Na kak koncert bi tudi šla, ampak če res ni ful nekaj posebnega, ne grem, spet zaradi denarja. Avto tudi nimamo dober, no na srečo bo moj dobil dobrega službenega. v glavnem, nismo reveži in kdo bi rekel, da sem zafnana, a v primerjavi z bolj razvito evropo smo na dnu, itak. Standard zelo nizek. mah, saj nisem povedala, kkar sem hotla, ker mi je moj prinesel sladoled in mi je prekinil rdečo nit. V glavnem, ko mi je hdo, ker si česa ne morem privoščiti, se spomnim, da smo pa zdravi pa radi se imamo -to pa je nekaj, česar se ne da kupit in zaradi tega sem bogata.