lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: cv3rklic4 IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 A boste ceple svoje malčke? Jest mam ful pomisleke. Jaz ne,sicer nisem proti cepljenju,ampak fajn bi pa blo,da ne bi cepli kar povprek,ampak da bi otroke obravnavali individualno,in jih pred cepljenjem vse testirali na sestavine cepiva,in če bi blo vse ok,naj ga cepijo.O tem ,kaj je vse v cepivu pa raje ne bi razglabljala in bi najraje pozabila,ampak naj se vsak sam odloči,nisem ne za ,ne proti.Maj je bil cepljen-posledice grozne,skoz bolan,polna kartoteka,Enej ni bil ceplejen,prazna kartoteka. Tudi midva ne bi rada cepila malega, ker se bojiva reakcij. Sploh, ker so po moževi strani bili po cepljenjih neki zapleti. Sicer je to že nekaj časa nazaj in P je rekla, da so danes ful boljša cepiva. Sva ji že na 1. pregledu povedala, da ne veva še kako bo s cepljenjem, pa je rekla, da lahko malo zamaknemo, če pa otrok ne bo cepljen do 1. leta, da nas bo pa prijavila No, P bomo zamenjali, ker mi nekako ni preveč ok. Mi je pa ena kolegica povedala, da vrtci zdaj zahtevajo potrdilo o cepljenju ob vpisu in te baje lahko zavrnejo, če ga nimaš Tako da sploh ne vem kaj naj naredimo. V sredo imamo že pregled in naj bi dobil 1. dozo, samo zaenkrat bomo zamaknili, toliko, da mali še zraste - baje potem ni več toliko občutljiv, če je večji - je potem tudi imunski sistem bolj odporen. Vsaj tako pravijo ... Aja, pa še to sem nekje slišala, da imajo dojeni otroci manj težav - a ve katera kaj več o tem? Brzinski odgovor,pediatra menjaj,takega ki bo razumel tvojo stisko,če je po moževi strani bilo zaplet po cepljenju imaš opcijo,da ga testirajo tvojega pikca na sestavine cepiva,vrtci kakor kateri eni zahtevajo drugi spet ne,je pa odvisno od pediatra,nam je napisala potrdilo,čeprav ni cepjen,obstaja pa ogromno lukenj,da otroka po uradni poti ni potrebno cepiti,Lahko se povežeš z organizacijo svood in oni imajo tam odvetnika in ljud,ki se ukvarjajo s tem,če otroka ne žeiš cepiti ni ćoveka da bi ga morala dat.