tejkaz
|
Jutro Remember me?? Se nekaj dni nisem javila, ker smo imeli malo norišnico doma. Eva je bila bolna. V petek so me klicali iz vrtca da naj pridem po njo ker zelo joče. Brez pravega razloga, saj nima ne vročine, ne nič. Ok, še dobro da je bil brat pri meni na obisku in rezervni sedeži v kleti, da sem lahko šla po njo. (res zadnji čas da naredim izpit) Da sva jo pripeljala domov, je imela že 38 vročine, ki je samo naraščala, ona pa temu primerno nerazpoložena. Brat je šel domov, jaz sem pa ostala sama z dvema jokajočima otrokoma. Ma, nisem vedela, komu naj se posvetim. Jokala sta oba hkrati. Cel vikend je bil isti. To, da je bil G doma ni nič pomagalo, ker je itak Eva zahtevala mamico (kot vedno, kadar je bolna), Jaša imam pa itak jaz na skrbi. Včeraj je bilo z Evo že bolje, vendar je bila še vedno zelo jokava. Ponoči je enkrat iz postelje padla, drugače je pa danes dežural Jaša. Zdaj smo že nekaj dni dobro spali, danes ponoči pa kar ni bil zaspan. Jokal sicer ni, ampak tisto cmokanje in stokanje in prestavljanje.... Sicer se z izjemo hudega glavobola počutim kar dobro, ampak resno upam da bo Jaša danes spal istočasno kot Eva, da se malo naspim. Zdajle Eva še spi, Jaša se zbuja, jaz pa kofe. Pa nekaj komentarjev Tatly klko je normalna temparatura za dojencka? kot pri odraslih moja pikica vedno kaka vodeno,je to ok? polno dojeni otročki kakajo čisto različno. Enkrat kašasto, Jaša večinoma kaka čisto vodeno. Včasih je sama voda, tako da te nima kaj skrbet. klko mora pojest po flaski v enem obroku? Ne vem, saj piše na škatli. gdaj ji naj dam cajcka proti krcem in koliko? prvi teden nič, nato nekaj žličk pred obrokom je mozno da je nasa pikica ze razvajena????? ne, jaz mislim da ni razvajena. Rada je pri tebi, ker se tako počuti varno gdaj ste sle prvic ven in za kak dolgo? en teden pol ure. Prej nič klko dolgih rokavov ji naj oblecem noter? Dolg bodi, ko bo pa hladno pa še eno majčko po vrhu. Bili1, čestitke Julija, krči naj bi se pojavili od 3.tedna do 6.tedna. Prej je zvijanje, če mami kaj takšnega poje. Bambi, kot farmacevtka verjetno veš, da se dojenčkom do tretjega meseca ne daje nič razen s predhodnim nasvetom s pediatrom. Paracetamol svečke naj bi se uporabljale pri visoki temperaturi, drugače daš calpol, ne? Ali se motim? Pa ne se krivit za prehlad. Jaz za vse krivim vreme Erin, Tilnova koža je takšna kot je bila Evina ko je bila toliko stara. In zdaj ima lepo kožo, tako da si lahko brez skrbi. Je normalno da ima dojenček tekoče blato. Enkrat sem že razlagala da je imel Jaša eno obdobje ko je kakal tako kot če bi pipo odprla. Tako vodeno. Pa ni bilo nič narobe. Glede polivanja. Mleko se čez en čas sesiri in ko to poliva, tako smrdi. Drugače je pa čisto normalno da poliva tudi še dve uri po obroku. Če ne bo pridobival na teži, je refluks in ti bo tako pediatrinja povedala kako in kaj, drugače je pa čisto normalno. Malo mu vzglavje privzdigni. Jaz sem Evi zgornji del posteljice dvignila tako, da sem pod vsako nogo dala dve knjigi. Glede štorkljinega ugriza - meni so rekli naj bi izginilo do enega leta. Jaša ga ima tudi na veki. Anaya, pa je ratalo. Glede Bivacyn kremice ti pa ne znam pomagati. Jaz sem se z mlekom trudila toliko časa dokler mu pač ni malo kanilo v oči. Julija, na katerem oddelku si pa bila? Jaz sem bila pri Evi na B oddelku in so tudi imeli enega v redu tehnika. Je takšne pokal, da je bilo prav smešno. En dan nisem mogla Eve umirit, pa ji je dal glukozo in dudiko. Glukoza je res sladka voda, vendar to ni za prakticirat doma, ker lahko to dojenčke zamenja s hranjenjem. Zoja Miša, jaz za trdovratne madeže uporabljam eno čistilo iz Mullerja. Takoj ko se perilo umaže, ga našpricam s tistim in dam v košaro da počaka do pranja. Pa nimam nikjer nobenega madeža. Cebrca, jaz ne grem ven če piha. A če ti prinesem prat, a mi zlikaš tudi? Dudiko pa Jaša ima. Od začetka jo je še zagrabil, zdaj pa čedalje manj. Uporablja kar mene za dudiko, še posebno zvečer, ko imamo maratonske podoje. Lana777, čestitke za fantiča. Neža7, ne biti huda, ker ti bom tole napisala. Naredi kakor želiš, ampak jaz mislim da bo Neža pri 2 mesecih še absolutno premajhna in njeno črevesje nezrelo za kakršenkoli otroški gres. Ta da ti spi 8 ur na noč je zelo veliko, spanja ne rabiš podaljševati. Jaša spi maksimalno 3 ure v kosu, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu dala gres zvečer. Da pa dojenček prespi noč, pravimo, ko prespi 5 ur v kosu. Vi pa spite kot odrasli. To je samo moje mnenje, brez zamere. Kopamo pa se drugače zelo radi, manj všeč mu je, ko gremo ven. Ko ga obrnem na trebušček v banji mu je pa sploh zelo všeč. Mi imamo D3 kapljice. Jaz jih kar redno dajam. Tudi pri Evi sem. Ziher je ziher. Zdaj pa moram šibat Pa HB za copy paste