|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
7.9.2008 16:11:01   
bambi14
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Oj.. spet imam minutko časa..

sayuri - moje mleko je vodeno - večina... user posted image vidim ko mi bruhne ven oz poliva je vse prozorno. Poliva mi tudi uro, dve po hranjenju, pa zadnje dni je začelo smrdeti po bruhanju - polivki njegovi. Res ne vem več je to normalno ali ne...user posted image user posted image user posted image Za vsak slučaj mu dajem dodatek ki ga izprazni kot da ne bi cel dan še nič jedel pa še ne poliva ga. Vsaj vem da je fant sit.user posted image

Se pa dojiva tudi po uro, ponoči sva pa pokonci tudi po 2 uri - danes ponoči rekordno da je bil le 35 min. Drugače pa je vedno ko se zbudi pokakan pa ga previjem pa jeva, podirava kupčka, pa kaka pa ga spet previjem pa hoče spet jest pa spet se podojiva pa kupčka podirava pa da zaspi...je pa povprečno 1.30 ure mimo... user posted image jaz pa samo padem nazaj v posteljo.

Je normalno da ima dojenček tekoče blato??user posted image

Aja pa še slikico prilagam da vidite kako paniko imamo s Tilnovo kožo... bogi je...user posted image

ugibam ampak lahko je gastrorefluks,...user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 301
7.9.2008 16:26:06   
tatly
ojla...rabim pomoč
klko je normalna temparatura za dojencka?
moja pikica vedno kaka vodeno,je to ok?
klko mora  pojest po flaski v enem obroku?
gdaj ji naj dam cajcka proti krcem in koliko?
je mozno da je nasa pikica ze razvajena?????
gdaj ste sle prvic ven in za kak dolgo?
klko dolgih rokavov ji naj oblecem noter?
hvala za odgovore

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 302
7.9.2008 17:36:58   
Julija08
Hojla,

kot pri odraslem (do 37C (se mi zdi))
to je normalno
nimam pojma, ker zaenkrat še polno dojim
tudi to ne vem
je možno, mislim, da nas kar hitro pogruntajo
še nisem šla (1 teden po porodu), načrtujem pa čez dan ali dva
moj ima samo majčko, ker je ful vroče

Upam, da sem ti kaj pomagala, za krče pa tudi mene zanima, sicer jih še nima ampak preventivno.
Kdaj pa se krči pojavijo?

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 303
7.9.2008 18:46:01   
bili1
Živjo punce,
zdaj je pa že čas, da se tudi jaz javim... naša princeska Julija nas je s svojim jokom razveselila 5.8.2008 ob 00:15 uri. Težka je bila 2920g in velika 50 cm.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 304
7.9.2008 19:18:51   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

ojla...rabim pomoč
kot pri odraslih
ne vem, če je ok, naj bi bilo nekako kašasto
moj je do 14 dneva starosti do 60ml - 2 merici nadomestnega mleka
čaj lahko daš po enem tednu starosti - komarčkov čaj, meni je patronažna rekla da za začetek največ  30ml na dan
mislim da do tretjega tedna starosti ne bi smela biti, vsaj dva tedna ne, ko več ali manj prespijo
jaz sem šla po enem tednu za pol urce prvič, potem pa že za več časa
Jaz imam kratek bodi in dolga majčka ali pa samo dolg bodi tako notri kot zunaj
hvala za odgovore
ni za kaj, samo če kaj pomagauser posted image

pa pa

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 305
7.9.2008 20:41:21   
tatly
naty in julija najlepsa vama hvala!!!!!!!!!!naty kaj ko si bla ze en teden doma sta sla za pol ure?prej nic nisi hodla?zdaj sem se pa jaz malo razjokala poleg nase pikice me je full sprestrasla je kar jokala pa ni hotla za zizo prijet-no tak da nebi mogla je  zgledalo-kaj bi naj to blo??

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 306
7.9.2008 23:23:17   
bambi14
IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Oj.. spet imam minutko časa..

sayuri - moje mleko je vodeno - večina... user posted image vidim ko mi bruhne ven oz poliva je vse prozorno. Poliva mi tudi uro, dve po hranjenju, pa zadnje dni je začelo smrdeti po bruhanju - polivki njegovi. Res ne vem več je to normalno ali ne...user posted image user posted image user posted image Za vsak slučaj mu dajem dodatek ki ga izprazni kot da ne bi cel dan še nič jedel pa še ne poliva ga. Vsaj vem da je fant sit.user posted image

Se pa dojiva tudi po uro, ponoči sva pa pokonci tudi po 2 uri - danes ponoči rekordno da je bil le 35 min. Drugače pa je vedno ko se zbudi pokakan pa ga previjem pa jeva, podirava kupčka, pa kaka pa ga spet previjem pa hoče spet jest pa spet se podojiva pa kupčka podirava pa da zaspi...je pa povprečno 1.30 ure mimo... user posted image jaz pa samo padem nazaj v posteljo.

Je normalno da ima dojenček tekoče blato??user posted image

Aja pa še slikico prilagam da vidite kako paniko imamo s Tilnovo kožo... bogi je...user posted image

ugibam ampak lahko je gastrorefluks,...user posted image

sem našla nekaj linkov:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587736

http://www.ringaraja.net/forum/printable.asp?m=1377191

http://www.ringaraja.net/forum/m_1377191/tm.htm
upam, da sem kaj pomagala.

Mi smo od zdravnika, nič ni vneto,...pač prehlad in e dobila svečke proti bolečinam in fiziološko,...kot sem pričakovala. No vsaj pregledala jo je dr. in sem bolj mirna. upam na bolj mirno noč.user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 307
8.9.2008 7:03:53   
naty13
Jutro.

Danes spet po dolgem času kuham jaz user posted image user posted image user posted image user posted image  (priloga mleko, smetana,...) user posted image  

Naša noč klasika, že tretjo noč zapored smo se futrali ob 2.45user posted image  Lump ima že uro naštudirano, ne vem zakaj je iz 4h-5h prišel na 3h. user posted image  Mi je pa tudi to čisto zakon. user posted image  Vstala pa ob 6.30 danes. Sedaj sva nafutrana, kupčki podrti - spet jih je bilo za izvoz user posted image user posted image user posted image user posted image . Zdaj pa kolcamo. user posted image  potem pa previt in preoblečt.

Včeraj smo bili dopoldne mal na sprehodu, potem smo šli do naših. Pa domov otroke spat dat user posted image , vmes mal kavč poglihat in kosilo skuhat. Pa spet lenarjenje. v glavnem len dan je bil za nas včeraj. user posted image user posted image user posted image

Bambi samo, da je Elanina v redu in je le prehlad. user posted image

Tatly ven smo šli po enem tednu starosti Jošta, se pravi četrti dan, ko smo bili doma. Pa še to naj bi šel v prvo ven samo za 15min, mi smo kar podaljšali. user posted image

Sayuri upam, da je vašemu sorodniku uspel podvig v Monacu. user posted image  Ti povem, da meni Jošt že dva dni slabše je. Pomoje je krivo vreme - je tolk soparno. user posted image A tebi 90ml pojesta pa še dojita se. Matr sta jedca. Meni komaj 100ml poje, see moram pošteno namatrat, če ne bi on čez 2uri ali manj spet jedel. user posted image  Pol se pa samo afna. user posted image user posted image user posted image  Aja, a ti lovro še zeleno kaka. Meni Jošt tudi. Pa ne vem, kaj je to. Najprej gre zeleno ven, potem pa rumeno. user posted image

pa pa

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 308
8.9.2008 7:05:02   
naty13
Bili1 čestitke za Julijo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 309
8.9.2008 8:35:58   
tejkaz
Jutro

Remember me??
Se nekaj dni nisem javila, ker smo imeli malo norišnico doma. Eva je bila bolna. V petek so me klicali iz vrtca da naj pridem po njo ker zelo joče. Brez pravega razloga, saj nima ne vročine, ne nič. Ok, še dobro da je bil brat pri meni na obisku in rezervni sedeži v kleti, da sem lahko šla po njo. (res zadnji čas da naredim izpit) Da sva jo pripeljala domov, je imela že 38 vročine, ki je samo naraščala, ona pa temu primerno nerazpoložena. Brat je šel domov, jaz sem pa ostala sama z dvema jokajočima otrokoma. Ma, nisem vedela, komu naj se posvetim. Jokala sta oba hkrati. Cel vikend je bil isti. To, da je bil G doma ni nič pomagalo, ker je itak Eva zahtevala mamico (kot vedno, kadar je bolna), Jaša imam pa itak jaz na skrbi. Včeraj je bilo z Evo že bolje, vendar je bila še vedno zelo jokava. Ponoči je enkrat iz postelje padla, drugače je pa danes dežural Jaša. Zdaj smo že nekaj dni dobro spali, danes ponoči pa kar ni bil zaspan. Jokal sicer ni, ampak tisto cmokanje in stokanje in prestavljanje.... Sicer se z izjemo hudega glavobola počutim kar dobro, ampak resno upam da bo Jaša danes spal istočasno kot Eva, da se malo naspim.

Zdajle Eva še spi, Jaša se zbuja, jaz pa kofe.

Pa nekaj komentarjev
Tatly
kot pri odraslih
polno dojeni otročki kakajo čisto različno. Enkrat kašasto, Jaša večinoma kaka čisto vodeno. Včasih je sama voda, tako da te nima kaj skrbet.
Ne vem, saj piše na škatli.
prvi teden nič, nato nekaj žličk pred obrokom
ne, jaz mislim da ni razvajena. Rada je pri tebi, ker se tako počuti varno
en teden pol ure. Prej nič
Dolg bodi, ko bo pa hladno pa še eno majčko po vrhu.

Bili1, čestitke

Julija, krči naj bi se pojavili od 3.tedna do 6.tedna. Prej je zvijanje, če mami kaj takšnega poje.

Bambi, kot farmacevtka verjetno veš, da se dojenčkom do tretjega meseca ne daje nič razen s predhodnim nasvetom s pediatrom. Paracetamol svečke naj bi se uporabljale pri visoki temperaturi, drugače daš calpol, ne? Ali se motim? Pa ne se krivit za prehlad. Jaz za vse krivim vreme

Erin, Tilnova koža je takšna kot je bila Evina ko je bila toliko stara. In zdaj ima lepo kožo, tako da si lahko brez skrbi. Je normalno da ima dojenček tekoče blato. Enkrat sem že razlagala da je imel Jaša eno obdobje ko je kakal tako kot če bi pipo odprla. Tako vodeno. Pa ni bilo nič narobe. Glede polivanja. Mleko se čez en čas sesiri in ko to poliva, tako smrdi. Drugače je pa čisto normalno da poliva tudi še dve uri po obroku. Če ne bo pridobival na teži, je refluks in ti bo tako pediatrinja povedala kako in kaj, drugače je pa čisto normalno. Malo mu vzglavje privzdigni. Jaz sem Evi zgornji del posteljice dvignila tako, da sem pod vsako nogo dala dve knjigi. Glede štorkljinega ugriza - meni so rekli naj bi izginilo do enega leta. Jaša ga ima tudi na veki.

Anaya, pa je ratalo. Glede Bivacyn kremice ti pa ne znam pomagati. Jaz sem se z mlekom trudila toliko časa dokler mu pač ni malo kanilo v oči.

Julija, na katerem oddelku si pa bila? Jaz sem bila pri Evi na B oddelku in so tudi imeli enega v redu tehnika. Je takšne pokal, da je bilo prav smešno. En dan nisem mogla Eve umirit, pa ji je dal glukozo in dudiko. Glukoza je res sladka voda, vendar to ni za prakticirat doma, ker lahko to dojenčke zamenja s hranjenjem.

Zoja Miša, jaz za trdovratne madeže uporabljam eno čistilo iz Mullerja. Takoj ko se perilo umaže, ga našpricam s tistim in dam v košaro da počaka do pranja. Pa nimam nikjer nobenega madeža.

Cebrca, jaz ne grem ven če piha. A če ti prinesem prat, a mi zlikaš tudi? Dudiko pa Jaša ima. Od začetka jo je še zagrabil, zdaj pa čedalje manj. Uporablja kar mene za dudiko, še posebno zvečer, ko imamo maratonske podoje.

Lana777, čestitke za fantiča.

Neža7, ne biti huda, ker ti bom tole napisala. Naredi kakor želiš, ampak jaz mislim da bo Neža pri 2 mesecih še absolutno premajhna in njeno črevesje nezrelo za kakršenkoli otroški gres. Ta da ti spi 8 ur na noč je zelo veliko, spanja ne rabiš podaljševati. Jaša spi maksimalno 3 ure v kosu, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu dala gres zvečer. Da pa dojenček prespi noč, pravimo, ko prespi 5 ur v kosu. Vi pa spite kot odrasli. To je samo moje mnenje, brez zamere. Kopamo pa se drugače zelo radi, manj všeč mu je, ko gremo ven. Ko ga obrnem na trebušček v banji mu je pa sploh zelo všeč. Mi imamo D3 kapljice. Jaz jih kar redno dajam. Tudi pri Evi sem. Ziher je ziher.

Zdaj pa moram šibat

Pa HB za copy paste

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 310
8.9.2008 9:09:07   
tatly
ojla dobro jutro..sinoci je pri nas tudi blo jojjjjj naso pikico je tak fejst fcipalouser posted image user posted image bogi moj otrok nisem vedla kaj bi naredla se mi je tak smilila da sem se kar razjokala ko sem jo vidla kak jo matra...nevem zakaj more take male reveze ki ne morejo povedat kaj jih buba nekaj takega matrat,,,sem si mislila da naj mene boli ne njeuser posted image user posted image user posted image
torej glede sprehodov ven-sma od cetrtka doma te lahko grema jutri za pol urce  ven?

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 311
8.9.2008 9:21:18   
naty13
Tejka sem te pogrešala, pa saj vem, da  se čez vikend ne spraviš za rač. user posted image user posted image user posted image  Nisem mislila, da si mela spet takega user posted image  doma. user posted image user posted image  No, naj se Eva čimprej pozdravi, pa naj se Jaša tudi že enkrat pošteno naspi ponoči, da se boš tudi ti. user posted image  Sem te pa mela že v mislih za vozičkanje ta teden, če bo sploh lepo vreme. user posted image  Si zauser posted image  Samo jaz imam enga desca več za vozičkat user posted image user posted image user posted image  Upam, da čimprej narediš izpit, ker je res kriza, ko se kaj takega naredi kot je npr. bolan otrok v vrtcu ali pa je treba na hitro v ZD letet. Kdaj pa vozit začnešuser posted image  Pri kateri avto šoli boš delalauser posted image

pa pa

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 312
8.9.2008 9:23:24   
tejkaz
Tatly, a si ti enkrat rekla da kadiš? Če ja, ali kadiš zdaj po porodu, če ne, oprosti.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 313
8.9.2008 9:26:58   
tejkaz
Naty, za vozičkanje velja. Eva je itak že zdrava. Mogoče bo pa celo doma. Glede izpita je takole. Ta teden enkrat imam izpit it cpp-ja. 18.9. imam zdravniški pregled, potem pa lahko dvignem kartonček in začnem vozit. Delam pa pri B&B. 

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 314
8.9.2008 9:48:16   
matejchi
Zoja Miša jaz pod 60°C ne spravim kakca ven... probaj kak kos na 60 pa boš vidla kaj bo.. pomoje nič.

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 315
8.9.2008 10:06:29   
ozziebo
Jutro še od mene!

Tejkaz, te čisto razumem, kako ste se imeli čez vikend, naš tamali je v sredo zvečer dobil vročino 39, sicer je do petka padla, je pa kihal in smrkal in kašljal povsod, tako da tudi Lara že od petka smrka user posted image , bogica mala. Na srečo je vseeno kar precej spala čez vikend, da sem se lahko posvetila mišonu. Je pa zato danes ponoči hotela jest na dve uri, pa celo jutro mi je visela na joških. Očitno mora nadoknadit user posted image .

Tatly, mi smo našo že tretji dan, ko sva bili doma po nasvetu patronažne dali za deset minut ven, potem pa podaljševali. sploh ni problema,  če je lepo vreme in toplo. 

Zoja Miša, jaz otroško pisano perem na 60,(če je zelo umazano ali pokakano) tudi če piše 40. Prej namočim v Omino bianco, pol pa v stroj, pa se kakci lepo operejo, perilo pa tudi.

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 316
8.9.2008 10:06:32   
matejchi
Erin poskusi z Ribodermin kremo, meni jo babica zmeraj namaže z njo, tudi po laseh.
Blato pa itak ne more bit trdo, če samo mleko pije... menda no.

RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 317
8.9.2008 10:17:51   
matejchi
tatly ven greš lahko ko je vreme temu primerno... kakšne pol urce, če je pa ful lepo, si pa lahko tudi do 2 urci (da si privoščiš kakšno kavico). Mi smo bili včeraj cel dan zunaj, od 11-19.
Čaja pa ji ne rabiš dajat, lahko ga piješ ti. (komarčkov npr.)

tejkaz a imajo v Müllerju samo dve vrsti čistil.. hehe kako se mu pa reče recimo.

< Sporočilo je popravil matejchi -- 8.9.2008 10:18:33 >

RD RR

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 318
8.9.2008 10:19:58   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi

tejkaz a imajo v Müllerju samo dve vrsti čistil.. hehe kako se mu pa reče recimo.

Mullerjevo Blink čistilo.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 319
8.9.2008 10:21:13   
naty13
Še nekaj slikic user posted image

V živalskem vrtu - pridno pančkam, živali me še ne zanimajo user posted image

user posted image

Takole se mi tehtamo

user posted image

Nagec sem

user posted image

Po kopanju

user posted image

Pri babici na obisku

user posted image

pa pa

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 320
8.9.2008 10:39:55   
dojenč
hoj punce, kak ste kaj?me smo supermamo malo okico vnetopa s kamilicami zdravimo

BAMBI-jaz sem mela isti problem kot ti, ko jese blo moje mleko dobro(sem probala)je blo vse ok, pol pa kose mi je pojavilomleko pa je bilo full ogabnega okusakot da bi se skisalo, jaz pa nisem vedela zakaj bi bruha, ker sem ji davala en obrok dodatek en obrok zizo.vedno ko je zizala pa mije bruhala.ko sem pa probala mleko (svoje)pa sem vedela zakaj)tak da se midve vec ne dojiva, dajem ji samo novalac 1-in nama gre super,s polivanjem in bruhanjem je konec, lepo se redi in je ok.svoje mleko pa si pumpam, itak ga niam skoraj nic vec.si vsak drugi dan ven pumpam pa mam zize cisto mehke.

NO TO JE MOJ PREDLOG, DA JE NE DOJIŠ,SICER PA PROBAJ SVOJE MLEKO PA BOŠ VIDELAKAKO JE OGABNO.

TATLY-verjemi mozno je ta je tvoja mala že razcartana,moja točno ve kdaj je na rokahpa kdaj ne, 2 uri mi na rokah sspi pol pa jo hocem dati v petlek pa odpre oci in jok.
kar se tice caja ji ga jaz dajem nekje vmes 1 uro po obroku ali pa 1-2 uripred obrokom, otrociso žejni, dajmo jim cajauser posted image
oblacila- če sem veni pa je hladno   ji jaz oblečem bodi pa se nekaj  pa hlacke drugace pa je v samem bodijo-imamo toplo vstanovanju,.

tak to je to.
kak pa ste kaj s ceplenjem jih boste dale cepiti proti rota virosu,(stane 2 krat 75€)jaz jo bom dala

zdaj pagrem pa lakanje party, se mi kera pridruzi

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 321
8.9.2008 10:53:20   
anaya
Dobro jutro...

Smo spali od 23h do 8.30, z dvema hranjenjema samo. prvič 4.15, drugič ob 7.30. Ati jo je čudežno uspaval, ker drugače smo meli zadnji dve noči kr burni.
Sicer še vedno spi v veliki postli z nama, jo bom mogla počasi začet navajat nakošek. Ker podnevi mi lepo spi v košku, al pa vozičku , samo ponoči ne gre... Še katera prakticira spanje v postli z mamo in atijem?? (upam da res nisem edina)

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 322
8.9.2008 11:03:31   
bambi14
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

bambi, kot farmacevtka verjetno veš, da se dojenčkom do tretjega meseca ne daje nič razen s predhodnim nasvetom s pediatrom. Paracetamol svečke naj bi se uporabljale pri visoki temperaturi, drugače daš calpol, ne? Ali se motim? Pa ne se krivit za prehlad. Jaz za vse krivim vreme

Neža7, ne biti huda, ker ti bom tole napisala. Naredi kakor želiš, ampak jaz mislim da bo Neža pri 2 mesecih še absolutno premajhna in njeno črevesje nezrelo za kakršenkoli otroški gres. Ta da ti spi 8 ur na noč je zelo veliko, spanja ne rabiš podaljševati. Jaša spi maksimalno 3 ure v kosu, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi mu dala gres zvečer. Da pa dojenček prespi noč, pravimo, ko prespi 5 ur v kosu. Vi pa spite kot odrasli. To je samo moje mnenje, brez zamere. Kopamo pa se drugače zelo radi, manj všeč mu je, ko gremo ven. Ko ga obrnem na trebušček v banji mu je pa sploh zelo všeč. Mi imamo D3 kapljice. Jaz jih kar redno dajam. Tudi pri Evi sem. Ziher je ziher.

Ja saj vem kaj in kaj, ampak vseeno ziher je ziher, če jo pregleda dohtar in posluša
, če so pljuča čista. Glede paracetamola: vsi sirupi(Calpol, Daleron, Lekadol,..) imajo isto učinkovino(120mg paracetamola) in prav tako svečke, tako , da je vseeno kaj daš sirup al svečke( razen če bruha in ne zadrži sirupa). Jaz raje dam taki mali user posted image svečke, ker je sirup sladek, pa še poliva.
Ja vreme je krivo.!
Sem klicala svojo zdravnico danes in mi je sestra rekla, da imajo tako gužvo bolanih otrok kot že dolgo ne user posted image in se bomo kr sami doma pozdravli, razen če bi blo hujše.

Neža7- tudi moje mnenje je takšno kot Tajkaz, mislim, da ni primerno dajat tega tako malemu dojenčku( to se je delalo včasih- res je),
user posted image če že daješ kaj kupi ustrezno otr. hrano in mogoče se v tem primeru odločiš za Novalac nočno formulo, ki bolj nasiti. Pa brez zamere.

< Sporočilo je popravil bambi14 -- 8.9.2008 11:09:38 >

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 323
8.9.2008 11:18:04   
sayuri
Jutro user posted image

NAša noč spet katasrofa. user posted image  Lovro je 4x jedel, Zara 3x user posted image user posted image user posted image . Spala nisem tud 5 minut. user posted image  Havla bogu, da je mož ponoči prišel iz Monaca in je zjutraj k sebi vzel oba user posted image user posted image , da sem za 2 urci zaspala. Sem pa še vedno ful user posted image .

Moja bratec je bil od 1200 tekmovalcev na Ironmanu 44, v svoji strostni skupini pa 4.  Zelo je zadovoljen. user posted image  In mi vsi z njim. Ne ve pa še, ali se je uvrstil na svetovno prenstvo Ironman Hawai. Bo potrebno še malo počakati.

Erin prejle sem se nate in na tvojga Tilna spomnila, ko sem brala revijo Supermami. Je notri zgodba mamice, ki ima hčerko alergično na skorajdo vsa živila. PA piše, da so se punčki že takoj po porodu pojavljali mozoljči, lišaji, madeži, če je ona kaj novega pojedla in je to prehajalo v mleko. Hm, mogoče pa Tilnu ne paše kakšna tvoja hrana? Sem pogledala sličico, pa je kar veliko več mozoljast kot Zara. TA teden imaš posvetovalnico, a ne? Kat povprašaj zdravnico.

dojenč jaz še ne vem, al ju bom dala cepit proti rotavirusu al ne user posted image  Filip je sicer rotavirus imel pri 11 mesecih in je bilo hudo user posted image . Sva bila en teden v bolnici. Ne vem, kolko je to cepivo zanesljivo user posted image

Tko, kot tejkaz, tudi jaz menim, da se tkole micenga dojenčka še ne da razvadit. Le varnejše in prijetnejše se počutijo v rokah in naročju. user posted image

Veliko ste o krstu napisale. user posted image Mi smo se odločili, da bo krst oktobra. Pri nas nil ne izbiraš datumov. Krst je vsako zadnjo nedeljo v mesecu. Torej konec oktobra.

ZojaMiša, jaz madeže od kakca takoj dol sperem in namočeno pustim tolk časa, dokler ne dam prat. PA gre vse dol user posted image . Uporabljam pa prašek Dash.

Mi jutri šibamo na morje user posted image user posted image user posted image . Če me boste slučajno pogrešali. user posted image

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 324
8.9.2008 11:29:52   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Jutro user posted image

NAša noč spet katasrofa. user posted image  Lovro je 4x jedel, Zara 3x user posted image user posted image user posted image . Spala nisem tud 5 minut. user posted image  Havla bogu, da je mož ponoči prišel iz Monaca in je zjutraj k sebi vzel oba user posted image user posted image , da sem za 2 urci zaspala. Sem pa še vedno ful user posted image .

Moja bratec je bil od 1200 tekmovalcev na Ironmanu 44, v svoji strostni skupini pa 4.  Zelo je zadovoljen. user posted image  In mi vsi z njim. Ne ve pa še, ali se je uvrstil na svetovno prenstvo Ironman Hawai. Bo potrebno še malo počakati.

Erin prejle sem se nate in na tvojga Tilna spomnila, ko sem brala revijo Supermami. Je notri zgodba mamice, ki ima hčerko alergično na skorajdo vsa živila. PA piše, da so se punčki že takoj po porodu pojavljali mozoljči, lišaji, madeži, če je ona kaj novega pojedla in je to prehajalo v mleko. Hm, mogoče pa Tilnu ne paše kakšna tvoja hrana? Sem pogledala sličico, pa je kar veliko več mozoljast kot Zara. TA teden imaš posvetovalnico, a ne? Kat povprašaj zdravnico.

dojenč jaz še ne vem, al ju bom dala cepit proti rotavirusu al ne user posted image  Filip je sicer rotavirus imel pri 11 mesecih in je bilo hudo user posted image . Sva bila en teden v bolnici. Ne vem, kolko je to cepivo zanesljivo user posted image

Tko, kot tejkaz, tudi jaz menim, da se tkole micenga dojenčka še ne da razvadit. Le varnejše in prijetnejše se počutijo v rokah in naročju. user posted image

Veliko ste o krstu napisale. user posted image Mi smo se odločili, da bo krst oktobra. Pri nas nil ne izbiraš datumov. Krst je vsako zadnjo nedeljo v mesecu. Torej konec oktobra.

ZojaMiša, jaz madeže od kakca takoj dol sperem in namočeno pustim tolk časa, dokler ne dam prat. PA gre vse dol user posted image . Uporabljam pa prašek Dash.

Mi jutri šibamo na morje user posted image user posted image user posted image . Če me boste slučajno pogrešali. user posted image

Sayuri user posted image  Joj so pestre noči z dvama user posted image user posted image . In pohvala tvojemu user posted image , da je popazil na dvojčka, da si lahko malo odspala. user posted image

user posted image user posted image user posted image  za bratca. Upa, da se uvrsti na Havaje.

kar na morje. Za kolk časa pauser posted image  Te bomo pogrešale. Vsaj jaz. user posted image  Uživajte, ti pa malo možeka izkoristi, da bo na mulčke popazil, da se boš še ti spočila za vse nazaj pa za kakšen mesec naprej. user posted image

pa pa

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?