Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 15:24:03
|
|
|
|
mishel
|
Lep pozdrav. Zgleda, da bom v vsem prva. Najprej rodim prva, zdaj pa mi je še prvi zbolel . Na srečo ni nič hudega. Ima virozo, kri je vredu, samo smrka, kašlja in kiha . Ampak David je tak sonček, kljub temu se veselo smeji in čeblja. Vsakič ko hihne, mu priteče iz nosu, on pa se na široko nasmeji - sem tako ponosna na njega. Le zvečer je neutolažljivo jokal . Zdaj pa me že kliče...
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 17:17:52
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Hvala Tejkaz za linke, sem si shranila, pa bom preverila kasneje. Bell, krst imate na moj RD Mishel, revček David, pazi nanj!!! Zdej mam pa obisk, šibam....
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 19:31:42
|
|
|
|
Arany
|
Pozdravljene somamice! Najprej vam sporočam veselo novico - Avgustovka Lana777 je danes ob 18. uri rodila 3,6 kg težkega in 52cm velikega sina z imenom Lev An ! ISKRENE ČESTITKE lana777 še preko foruma IN VELIKO ZDRAVJA ! Vidim da ste se medtem ko nisem spremljala foruma (razlog je seveda naš novi družinski član) preselile že na novo temo . Upam da mi bo uspelo prečitati tudi za nazaj, da bom videla kaj se je medtem dogajalo. Mi smo vredu. Domen je priden fantek (vsaj zaenkrat ), čeprav smo tudi že okusili neprespane noči. Sicer smo še vedno v fazi privajanja, ampak nam gre zaenkrat dobro . Toliko zaenkrat. Zdaj pa grem hitro nekaj večerjat še predno se Domen zbudi. Vsem želim mirno in čimbolj prespano noč!
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:00:49
|
|
|
|
anaya
|
Da jaz sprobam Tejkino ralago pripenjanja slikic...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:01:41
|
|
|
|
anaya
|
upsss... nekak ni ratalo pa sem pomanjšala.... se opravičujem za napako....
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:03:38
|
|
|
|
anaya
|
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:04:27
|
|
|
|
anaya
|
ma ne gre mi... ne bom več lepla, mam največjega dojenčka tu
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:36:35
|
|
|
|
pingo80
|
Se malo oglašam. Danes je za nami en čudovit dan. Upam, da se ne hvalim prehitro in bo noč katastrofa. Naša lepotička bo čez dobre 3 urce stara 2 tedna in od včeraj popoldne mi spi v kosu tudi 3 ure. Mogoče se sliši malo hecno, amapak prej sva jedli na vsake pol ure, ostale pol ure pa sva se crkljali. Je rekla patronažna, da mi vedno povleče sam petkrat, ker sam doštuka, kar ji manjka. Se je včeraj po kopanju, patronažna 1 celo uro trudla z njo in njeno dudo, da bo jo sprejela, ker ona je hotla sam mal vlečt, a ne dude, temveč pri men. Danes je z dudo že precej bolje. Pa še to - prvič spi v zibki (do zdaj se je samo crkljala pri nama v postelji, zibka je bila zasnjo največja "kazen". Joj, ko bi blo tko naprej. Sem res srečna. Mal sem zatežila, amapak sem mogla povedat, kak je pridna moja pupa. Še na RR visim, kar mi do zdaj ni uspevalo. NIč grem jest, pol pa malo v vodoraven položaj, dokler ne bo alarma. Mirno noč in čim več spanja vam želim.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 20:41:51
|
|
|
|
pingo80
|
Lana777 in Barbarinha, čestitke ob rojstvu vajinih princev. Naty, tebi pa iskrene čestitke za rojstni dan (z zamudo).
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 5.9.2008 23:35:19
|
|
|
|
bella02
|
Lana777, čestitke ob rojstvu sinčka
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 0:24:29
|
|
|
|
bella02
|
Dobro jutro! Postrežem kavico ... zdaj pa nazaj v mižule za kakšno uro!
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 7:28:05
|
|
|
|
sayuri
|
Jutro Sem si postregla z bellino kavico. ZA mano je totalno neprespana noč . Delno po krivdi otrok, delno pa, ker je bil tlele 100m od nas koncert (Urbanova noč) in sem imela občutek, da mi kitare pod pouštrom nažigajo SIcer so okrog 2h končali, ampak sta se ta maladva budila na dve uri konstantno . Sem ju imela skoz priklopljena. . Tole naše spanje je totalno zmešano. Zara je sicer že ob 17h zaspala in spala neprekinjeno do polnoči. Potem pa na dve urci. Lovro je pa šele ob 22h zaspal in se zbujal na dve uri, kljub temu, da mu dam flašo in poje (poleg mojega mleka) še 120ml po flaši. TA vikend sem sama z otroci. Mož je šel v Monaco. Moj brat ima tekmo - triatlon kvalifikacije za Havaje. PA so šli navijat. Jst bom pa jutri navijala kar doma . Pridete kaj na ribniški semenj? RAzmišljam al naj se umaknem iz tega šundra al naj ostanem v tem čebelnjaku Sem namreč čist v centru in zvočnike montirajo direkt pod spalnično okno Moram zdajle najprej prebrat, kaj ste načvekale
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 7:44:07
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123 Nekako pa imam težave s tem, da zjutraj nikakor ne morem na sprehod z mojima princeskama...šele okrog 12-ih mi uspe, da se odpravimo ven ...ga mali dve tako sračkata, da ni konec hranjenja in previjanja ... sandra, lahko rečem samo, da je pri nas isto. Kolobocije takšne in drugačne. Predno se spokamo ven....jaoooooooo POtem je pa onavadi še prevroče glih ob poldne zunaj kolovratit . Včasih nam uspe iti ven samo popoldne, včasih pa sploh ne - kadar imata zmešan ritem. Takrat ju izmenično dam na teraso. Povej mi, če prakticiraš, da greš ven z obema, čeprav je recimo ena nahranjena, ena pa že eno uro trdno spi, pa jo preložiš v voziček? JAz sem to samo 2x izvedla, pa se je ZAra vedno zbudila po 15 minutah v vozičku lačna na smrt... Tko da gremo zdaj ven, ko sta oba sita. Super, da sta se tudi z možem malce odpočila . Tjka pa verjetno potrebuje več hrane, da ulovi Tajo . SEm zadnjič prebrala, kako je Tina dvignila eno dojenčico. JSt se tega tud ful bojim. Zdajle je Filip zlo korajžen postal in si ful želi pestovati enega in drugega. SE kar bojim, da bi si zažele enkrat katerega od njiju dvigniti . GA mam skoz na očeh. KAko se je pa imela velika sestrica v šoli ta teden? bella, če greš v Kočevje, se še u Ribnici kaj ustavi tejkaz tole prijateljičino stran s copatki sem si shranila. Ima ful ful luštne (pa tud drage )
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 8:33:44
|
|
|
|
naty13
|
Jutro. Bella hvala za . Sem jaz tudi luknjico z zobotrebcom mal povečala pri flaški in fajn teče. Če pa ne vleče, pa ne pomaga ne velika ne majhna luknja. Je bolj len. No nama je pa ratal podvig, da se ne hraniva več kot pol ure s podiranjem kupčka vred. Možek je včeraj zamenjal cuclje od čaja in mleka in zato ni nič teklo, ker je mleko bolj gosto. Še dobro, da sem pred naslednjim hranjenjem ugotovila, ko sem probala, če ni prevroče. sem bila jezna. Še meni ni nič priteklo. Sayuri upam, da se to noč naspiš. maš pa res smolo, najprej koncert, potem pa še sejem. Pa še ti je ušel. Mishel Naj David čimprej preboli virozi. HB, da tako dobro prenaša virozo. za dobro voljo Davida ob virozi. Pingo80 , da je vajina princeska postala pridna in se navadila reda. Naša noč spet super, ampak malo manj kot pa zadnji teden. Jošt je šel spančkat ob 20.30, Nejc malo prej, Jošt se je zbudil ob 3h, pa spamčkal do 7h. Ja, danes je pa nejc mal pred sedmo že vstal. Če ni eden zgoden, je pa drug. Me je pa na rit vrglo, ko sem videla Jošta na trebuhu ležat. Dala sem ga pa na bok. Mali je že pravi športnik. Ful je močen in se mu je tudi uspelo obrniti.
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 8:42:54
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Bella, hvala za kavico, paše. Sayuri in Sandra, vidve pa imata podvige. Si sama ne znam predstavljati kako gre, če moraš krotiti dve štručki. Vse čestitke!!! Sayuri, dobro se rihtajte sami! Dobra si! Mi smo imeli tudi kar lepo noč. Sem šla spat ob 22h, naša princeska je ta čas že spala 1h, pa sva se zbudili ob polnoči in potem do 4h mir. Pa sem potem predvidevala, da sedaj sem pa do 8h dobra, pa ja, se je ob 6h zbudila in želela svojo dozo. In sedaj spi že od 6.30h. Jaz pa pečem rogljičke, ponudim, če katera želi. Danes gremo malo na obisk k teti od mojega, bo namesto sprehoda. Popoldne grem pa v trgovine, moj bo pa varuška. Mislim, da prav uživa, ko ju pustim takole sama. Še to, naša Kaja Lina je 2 dni nazaj dosegla 3000g! Sem ful vesela, da sedaj napreduje tako lepo. Ima lička že kar lepo okrogla. Sedaj mora še rokice in nogice malo ojačati. Vleče pri meni pa še vedno ne . Malo dvomim, da sploh kdaj bo. Eh, pa nič zato, tudi po flaši gor rastejo, ne?! Lep dan, če se slučajno nič ne oglasim
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 8:43:42
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Lana777, čestitke!!!
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 9:29:54
|
|
|
|
sandra123
|
Jutro, hvala za Bella ... Lana iskrene čestitke ob rojstvu malega princa Sayuri...jaz vedno grem na sprehod, ko sta obe nahranjeni oz. počakam, da obe malo začneta dremuckati, pa ju potem prenesem v voziček ...Moja Taja je pa neverjetna , nocoj je spala od 21-ih do 05-ih zjutraj , Tejka pa od 22-ih do 02.30 ...sem kar nekako spočita danes....sicer je pa padla zdaj že 2 oz. 3 runda hranjenja (za Tejko)...Tina se je imela ta teden v šoli super, mi smrklja zateži 100 na uro, če pridem po njo v šolo zgodaj - ob 13.30....ona bi bila še ful rada v šoli in se igrala s prijateljicami...ponavadi gredo okrog 13-ih na igrišče in so zunaj do 14-ih, potem pa nalogo naredijo in gredo počasi domov...jaz pa hodim prej po njo, ker prejšnje leto nisva bili veliko skupaj in potem je vse narobe ...Želim ti lep vikend, pa čimmanj razburjanja zaradi treh razgrajačev
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 10:08:30
|
|
|
|
sayuri
|
anaya, naslednjič, ko sličico pomanjšaš, obvezno klikneš še na tisti kvadratek spredaj, da naredi kljukico. Pa bo šlo. Sicer je pa tko luštna tvoja princeska Neli Erin vidim, da ti uspe seznam prilepit. Kako ste kaj? Se je Tilen kaj umiril? naty tvoje noči so že prav super. Pri nas je Filip tudi zgodaj pokonci. Ob 6h že pridirja v spalnico in se gužva na postelji . Je tko luštno arait Eva se bo že še poredila . Pa super, da je šum na srčku izginil Pogrešam miškolinček, andrejaboris. matejchi.... Filip je pa prejle naredil posel tega leta . Ker sem lih dojila (enega za drugim) in to traja in traja , mu nisem mogla it soka nalit. PA se je tega sam lotil. Ker je bila steklenica Fruca čist polna, je bilo zanj pretežko in je ves <Fruc polil po pultu in po tleh . Potem pa vse še razmazal s štirimi frišnimi servieti in potacal vse skupaj ter sok raznesel z bosimi nogami po stanovanju , tko da se vse lepi. KAj takega mi še nikoli ni ušpičil. Še dobro, da je prejle moja sestra prišla in šla z na sprehod, da sem počistila vse skupaj. Že 2x sem brisala po tleh, pa se še lepi sandra tko, kot je bila Tina nate jezna, je bil Filip name, ko sem ga enkrat v vrtec prišla iskat, predno se je on začel igrat po popoldanskem počitku in malici. PA je bila ura že petnajst čez tri. Joj, se je trmil in ni hotel domov. V takih primerih bi se kar v zemljo pogreznila. mishel upam, da se čimprej pozdravite in da ni kaj hujšega. JA, jesen je pred vrati in kmalu bojo tukaj prehladi in še kaj. Jaz tudi samo čakam, da mi Filip kaj iz vrtca domov prinese. ZojaMiša,jaz se povabim na rogljičke . Uf, si me spomnila, da bi blo dobro kaj speči . Nisem že fuuuuul dolgo tega delala. PA bravo za napredek tvoje male pikice. No, tko...zdaj bi blo pa dobro, da bi šla kaj pametnega narest, ko imam varuško
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 11:06:52
|
|
|
|
bambi14
|
IZVIRNO SPOROČILO: bella02 Bambi, sem že zadnjič opazila, da napišeš Elanina kot eno ime. Bo to tako ostalo ali je le posledica hitrega tipkanja? Se vidi, da imamo mamice še precej dela same sabo in z malimi pikicami. Pa bo verjetno kmalu bolj živahno. ..glede imena. Ja uradno sta dva imena, ampak jo vsi večinoma kličejo skupaj Elanina,...meni je pa vseeno in še paše skupaj. Katero ime pa bo več uporabljeno pa bomo vidli v prihodnosti.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 11:15:15
|
|
|
|
bambi14
|
IZVIRNO SPOROČILO: pingo80 Se malo oglašam. Danes je za nami en čudovit dan. Upam, da se ne hvalim prehitro in bo noč katastrofa. Naša lepotička bo čez dobre 3 urce stara 2 tedna in od včeraj popoldne mi spi v kosu tudi 3 ure. Mogoče se sliši malo hecno, amapak prej sva jedli na vsake pol ure, ostale pol ure pa sva se crkljali. Je rekla patronažna, da mi vedno povleče sam petkrat, ker sam doštuka, kar ji manjka. Se je včeraj po kopanju, patronažna 1 celo uro trudla z njo in njeno dudo, da bo jo sprejela, ker ona je hotla sam mal vlečt, a ne dude, temveč pri men. Danes je z dudo že precej bolje. Pa še to - prvič spi v zibki (do zdaj se je samo crkljala pri nama v postelji, zibka je bila zasnjo največja "kazen". Joj, ko bi blo tko naprej. Sem res srečna. Mal sem zatežila, amapak sem mogla povedat, kak je pridna moja pupa. Še na RR visim, kar mi do zdaj ni uspevalo. NIč grem jest, pol pa malo v vodoraven položaj, dokler ne bo alarma. Mirno noč in čim več spanja vam želim. Kako se je patronažna trudla z njeno dudo?? ....naša tudi noče dude in potem je ne morem potolažit drugače kot z joško.Ja kriza včasih, ker je sita in ona bi še kr jedla, da ji potem kr teče iz ust zraven pa vleče jošk in ga premetava po žnablah.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 11:28:40
|
|
|
|
bambi14
|
Čestitke novopečenim mamicam ! Sayuri in Sandra vsaka vama čast, da tako lepo rihtata deco, meni se zdi, da imam z eno veliko dela. No, ko sem bla na IVF- u pa sem resno razmišljala, da bi rekla za 2 in potem bi bila tud jaz na vajinem mestu. Če ne bi ratalo v prvo, bi najbrž v drugo vnesli 2,....pa si zdaj ne zamišljam kako bi blo- fajn .
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 11:54:14
|
|
|
|
bella02
|
sayuri, včeraj sem ugotovila, da nikoli več v življenju ne grem v petek popoldne (okoli 3h) v Kočevje . Samo po Lj. smo se vozili 45 min. Halooooooooo!!!!!! Tako smo šli direkt dol in zvečer pozno nazaj. Če bova pa šli kdaj s tamalo sami, se pa seveda lahko zmenimo za kavico, ni problema. Je pa Teja dol spala celo pot, nazaj pa je celo pot jamrala, da ji je oči dajal dudo, jaz sem bila šofer, ker pač nisem . Sam se tolk vleče iz Kočevja nazaj . Pa bo že, ker ne gremo velikokrat. Pa za to štalo s Filipom ti nisem nič fouš in se mi kar smiliš. Men bi tud . Si predstavljam to limanje . Zdej pa naprej pospravljat, gremo popoldne spet na en rojstni dan.
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 12:28:26
|
|
|
|
tatly
|
ojla..midve z naso princesko sma ze od cetrtka doma,pocutima se super,zal ne morem kaj dosti pisat ker sem se med porodom malce raztrgala in nemorem sedet in za povrh vsega je moja pupa obsedena z mojo zizo moj porod je bil zelo hiter ....baje ekspresen..me je babica vprasala ce ze drugic rodim porodno zgodbo povem drugic... imam pa nekaj vprasanj:JE TO NORMALNO DA NASA MALA HOCE VSAKE 2 URE JEST? IN KAJ NAJ NAREDIM KER JO FULL SCIPA? IN KATERO MLEKO V PRAHU JI NAJ DAJEM KER SE MI ZDI DA JI JE MOJE PREMALO?
|
|
RE: *** Avgustovčki '08 *** 6.9.2008 13:26:00
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tatly imam pa nekaj vprasanj:JE TO NORMALNO DA NASA MALA HOCE VSAKE 2 URE JEST? Pri nas je na začetku hranjenje vedno trajalo 1 uro (pribl. 15-20 min na eni joški, kupček, previjanje, 15-20 min na drugi joški), potem je bilo pribl. 2 uri pavze in potem jovo na novo. Zdaj se HB naje samo na eni joški in smo z vsem skupaj gotovi nekje v 30 min. IN KAJ NAJ NAREDIM KER JO FULL SCIPA? Po mojem je zdajle še malo premala za razne vetrovne kapljice (jaz sem jih začela uporabljat nekje pri 1 mesecu starosti, pa še zdaj ne redno, so pa bojda najboljše tiste od Koroških lekarn). Poskusi zaenkrat z masažo trebuščka (z roko krožiš po trebuščku) ali pa krčenjem nogic proti trebuščku. Meni je fizioterapevtka v P predlagala tudi, da si položiš na noge (z nogicami pri tvojem trebuhu) in ga primeš za stegenca in počasi premikaš levo in desno. IN KATERO MLEKO V PRAHU JI NAJ DAJEM KER SE MI ZDI DA JI JE MOJE PREMALO? Kako veš, da je tvojega mleka premalo? Če lepo napreduje po teži, ga je dovolj. Saj ti jo bo patronažna stehtala, lahko pa jo tudi sama, če imaš kako priročno tehtnico (npr. na kuhinjsko daš gor pladenj...). Drugače pa probaj čisto malo po koncu dojenja stisnit dojko in če malo ven priteče, ga imaš po mojem dovolj. Za mleko v prahu ti pa ne znam svetovat, ker ga še ne uporabljam.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?