|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ***
6.9.2008 14:08:26   
naty13
Dannnnn.

Mi smo bli mal v šopingu, je hladilnik spet fajn poln in bo za nekaj časa mir, vsaj upam. user posted image user posted image user posted image  Pa še Nejc si je sldoledek privoščil (beri leda user posted image user posted image user posted image )user posted image  Pa še moj brat je s punco prišel. Potem pa otroke spat, jaz pa likalnik v roke in dva stroja sta zlikana. user posted image  Za kosilo bodo pa kar makarončki, ker je že tolk ura, da se mi kaj večjega ne da packat. user posted image

Sandra super tudi za tvojo noč. user posted image

Sayuri sem se kar nasmejala, ko sem brala, kaj je Filip ušpičil. user posted image  Saj veš, da ti ne privoščim. Ampak kaj vse si mulčki spomnijo. user posted image  Je pa hotel za sabo pospravit, to pa je pozitivno. user posted image  Ampak, ko bi to videla, se ne bi. Pa imaš celo stanovanje za pospravit. Se je pa meni to že tudi naredilo, ko je s flaške nejc malinovec kqpljal po celem stanovanju. Se pa fajn lepi, boš mogla še večkrat pomit. Sem se ravno spomnila mesec nazaj je nejc bruhal po kuhinji, sem jo mogla 5X pomit, ker se je lepilo 100 na uro. user posted image user posted image user posted image

Tatly dobrodošla dona. Proti zvijanju ji lahko daš le komarčkov čaj, ker je še tolk majhna. Za mleko v prahu imam jaz Novalac in sem zadovoljna. Nekatere imajo tudi Aptamil. Sta pa mislim, da tadva mleka najboljša. So še drugi, samo ne vem kolk dobri.

Zoja Miša super za 3 kilce. user posted image user posted image user posted image

Arait tvoja Eva je čisto dosti pridobila na teži. Pač eni pediatri zahtevajo več, nekateri manj. Če ti poje zdaj 130ml je čez glavo dovolj. user posted image  Je sita, če ti spančka in nič ne sitnari . user posted image  Jaz sem se tudi na začetku obremenjevala, ker ni jedel, ker je bil lenušček, ampak je bil zadovoljen in sit. Pa mu zdaj naredim merico 120ml, pa mi večino poje 100 ali 110ml, malokrat 120ml. Jeva pa na 2,5 ali na 3 ure. Kar vprašaj koga, ki jo malokrat vidi, pa ti bo povedal, da se redi. meni vsak reče, čeprav mislim, da je vedno isti. user posted image  Šele po cunjah sem videla, da raste, ko so mu ratale premajhne. user posted image user posted image user posted image  

pa pa

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 276
6.9.2008 14:10:12   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Pogrešam miškolinček, andrejaboris. matejchi....user posted image

Miškolinček - cel dan sama z obema otrokoma, internet ji ni delal, sempa mislim, da včeraj videla, da je bila prijavlena.

pa pa

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 277
6.9.2008 14:41:37   
mishel
Zdravo!!!!

No, najin korenjak david je imel virozo samo en dan user posted image user posted image user posted image . Danes skoraj ne kiha več, tako da v bistvu sploh ni bil bolan user posted image . Vseeno hvala za vašo podporo.

SAYURI in SANDRA vidve sta pa res dobri, vaju občudujem, da zmoreta vse to. Meni se včasih zdi, da je ves moj dan posvečen samo Davidu, tako da ne vem kje bi vzela čas še za enega. Pa moram povedat, da je sigurno zelooooo priden dojenček, ker mi vsi tako govorijo, je pa res, da se zeloooo veliko cartava. Tako da upam, da drži, da dojenčka še ne moreš razvadit.

ME KLIČE DAVID, CIAO

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 278
6.9.2008 15:51:39   
karmar
pozdravljene pa dolgem času!!!
Smo imeli carski rez, zato me ni blo toliko časa. Matejchi hvala za objavo.
Imam veliko za prebrat, zato najprej čestitke vsem novopečenim staršem, rojstvo je res nekaj najlepšega kar lahko podariš.

Če vam samo na hitro povem mojo zgodbo- 29.8. me je dragi peljal v P ob 2h ponoči, popadki so bili na 5 - 7 min. Obdržali so me notri, odpirala se nisem, zato so me imeli trikrat na ctg. Ob 23h mi je odpadel čep in odtekla voda, pol pa smo šli po šolsko- počasi počasi naprej. Z dodanimi umetnimi popadki sem se do 9h zjutraj popolnoma odprla, a otrok ni hotel it vem. Zdravnik mi je narefil UZ in ugotovil da ima glavico obrnjeno navzgor- zvezdogled in mi še dodatno pojačal umetne popadke, če bi se slučajno obrnil otrok, a se ni hotel. Zato ob 10h fuga v operacijsko. Jaz sem si krepko opomogla, saj po 11 urah nisem imela več moči, enkrat sem padla skupaj... Pa nisem niti pisnila pri porodu user posted image .
No, zbudila sem se ob 12:30, priprljali so mi pokazat Uršo...user posted image  od sreče user posted image user posted image user posted image
uglavnem 50 cm in 3380 g ima naša bejba. In pridna je po mami. user posted image

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 279
6.9.2008 15:58:59   
anaya
Dan

karmar: najprej čestitke. Kako to zgleda da ma glavico gor, al kaj si že napisala, na je na ritki sedela al samo da je bla s trebuščkom proti tvojmu trebuhu, ker jaz sem tut tako rodila, pa so se pol začudle kako to da je narobe obrnjena, je dobila zato plavo očkouser posted image .

no imam pa seveda spet problem, Neli ima vnete solzne kanale in ima očke čisto gnojne. Dobila je Bivacyn kremico, ampak nekako mi ne uspe da bi ji v očko jo spravla. Se trudim da ji veko držim pa nikakor ne gre.... POMOČ PROSIM

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 280
6.9.2008 16:41:16   
cebrca
Najprej vsem čestitke za uspešne obiske pri P in novo nabrale gramčke pri vaših štručkah. So tako lepi na vseh vaših slikicah!!!!!user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz
Cebrca, povej mi, ali se lahko namažem z materino dušico, ker dojim. Tako sem prehlajena da komaj govorim.

Seveda se lahko namažeš. Sem se že tudi sama mazala in Ivana tudi po podplatih sedaj ko je revček pobral prehlad po meni. Pa mu tako paše, da je ves blažen na previjalni, sploh potem, ko mu še nosek spucam. Se mu pa revčku take svečke cedijo iz noska ko se zbudi! Žal se je zgodilo tisto kar sem se bala, da se bo nalezel od mene!
Mishel sva z Ivanom takoj za vama. Ker sem sama prehlajena in ker Ivan nima vročine nisem šla nič k P. Samo nosek mu redno pucam, pa je videt čisto zadovoljen! Je pa zdaj popoldne že malo bolje, zjutraj je bil pa res bogi, ker je imel tako zamašen nosek, da ni mogel spat!

anita pri Ivanu so se krči začeli pri skoraj štirih tednih in se stopnjevali. Ti pa želim, da jih Zoja ne bi spoznala! Sem pa danes Ivanu ukinila tudi kapljice D3 in je vidno bolje!

Katja to so bili pa res nesramni v P. Meni je šlo na jok, ko mi dojenje ni šlo, pa so mi vsi v P pomagali, ne pa me zmerjali kakšna mama sem user posted image user posted image user posted image Že tako si sam dovolj živčen in se sekiraš!

sayuri za krst sem razmišljala konec septembra ali začetek oktobra, ko bi bilo še kolikor toliko toplo. Moram pa še župnika poklicat kako ima datume za krst!

Imam prav posebno ponudbo! Odpiram doma "pralnico za umazano perilo", ker sem ugotovila da Ivan enkratno spi takrat, ko pere pralni stroj, sploh pa takrat ko mu centrifuga tuli na ušesa! NORO!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Pa uspel nama je še en podvig. Včeraj sem ga imela na trebuščku na kavču zraven sebe. dvignil je roke in noge in se začel zibat kot zibka in čisto malo mu je manjkalo, da bi se sam obrnil na bok! Kakšna adrenalinska doživetja. To je bolje kot pa skok s padalom!user posted image user posted image user posted image user posted image

Dudke
a ste mogoče probale s kakšno drugo obliko dudke pri vaših malčkih. Ivan je imel v P tako, ki je malo ukrivljena na koncu in jo je ves čas pluval ven. Ko pa sem mu dala svojo kupljeno ravno jo je pa takoj potegnil in zdaj se ne loči več od nje!

anaya mogoče še očka vprežeš na pomoč, da rahlo drži glavico pri miru in bo šlo lažje. Kaj več pa ne vem svetovat!

Od 22.7. sije sonček Ivan, rjove pa kot levček!
ŽIVIŠ SAMO ENKRAT, A ČE TO NAREDIŠ PRAVILNO, JE ENKRAT DOVOLJ!

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 281
6.9.2008 16:46:27   
cebrca
Pa še nasvet bi prosila, tiste ki imate že izkušnje!

Čeprav je zunaj zelo lepo in toplo razmišljam, da ne bi bilo ravno pametno, da greva ven z Ivanom. Se bojim da bi ga preveč napihalo, ker piha zunaj in bi se mu prehlad še poslabšal.

Kaj pa ve menite!

(odgovor članu cebrca)
Neposredna povezava do sporočila: 282
6.9.2008 19:05:12   
tatly
na kratko moja porodna zgodba:
zacelo se je v noci iz nedelje na ponedeljek,,,po moje je bil kriv nedeljski padec na rituser posted image prve popadke sem dobila ob 2.37 ki so bli tam na 10min ob 3.30 so bili ze na 5-6 min,nato sem zbudla dragega..ko sma se malo  cakala doma mi je gratalo hudo in sem zacela prek metat(nevem zakaj)nato me je odpeljal v p.tam me dajo na ctg in je rekla babica da se je to le zacetek,pogleda ce sem kaj odprta nic!me dajo v porodno sobo lezat in mi rece da naj se malo zacumam ampak nisem mogla!nato pride ob sedmih nazaj im mi predere mehur ampak odprta sem bila za en prstuser posted image ob 8 mi dajo umetne popadke ki so boleli kot puser posted image user posted image ob 9 spet pogleda klko sem odprta in ze 7 cmuser posted image ,,zatem mi rece tak zdaj se pa vlezite na hrbet..in prediham par popadkov in mi rece naj se primem za kolena in pritisnem,sem ampak nasa pikica ni htela ven zato se mi je babica vrgla na trebuh in evo 10.02 sem zagledala svojo malo sonceceuser posted image user posted image user posted image user posted image seveda hb da je bil moj zravn nevem kaj bi brez njega(on se je skoraj razjokal zraven mene ker mi ni mogo pomagat ko me je tak bolelo)
user posted image

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu cebrca)
Neposredna povezava do sporočila: 283
6.9.2008 19:22:46   
bambi14
IZVIRNO SPOROČILO: mishel

Zdravo!!!!

No, najin korenjak david je imel virozo samo en dan user posted image user posted image user posted image . Danes skoraj ne kiha več, tako da v bistvu sploh ni bil bolan user posted image . Vseeno hvala za vašo podporo.

SAYURI in SANDRA vidve sta pa res dobri, vaju občudujem, da zmoreta vse to. Meni se včasih zdi, da je ves moj dan posvečen samo Davidu, tako da ne vem kje bi vzela čas še za enega. Pa moram povedat, da je sigurno zelooooo priden dojenček, ker mi vsi tako govorijo, je pa res, da se zeloooo veliko cartava. Tako da upam, da drži, da dojenčka še ne moreš razvadit.

• aja, da jih ne moreš razvadit. Elanina je stara 1 mesec pa se mi zdi, da je že razvajena: ima različni jok, ko protestira in je ipična( jaja že zdaj, kaj šele bo), brado in sp. ustnice čisto zguba- ne moreš verjetuser posted image .

(odgovor članu mishel)
Neposredna povezava do sporočila: 284
7.9.2008 5:13:16   
Zoja Miša
Jutro!
Sveža user posted image user posted image user posted image že na vaši mizi, prilagam še cimet in smetano!

Jaz jo bom malo kasneje, sedaj grem še malo nazaj v mezavo.
Kaja Lina je spala on pol noči pa do 4h, sva se morali previti in pojedla je, sedaj spi. Jaz pa joške pumpam in potem grem tudi še nazaj spat. Upam, da budnica ob 6h odpade, drugače se mi v bistvu ne splača user posted image

Včeraj sem bila v šopingu in spet sem naši babi kupila kar nekaj stvari. Trenerkico, pižamo, hlačke in par bodyjev. Sedaj moram urediti njeno omaro, ima notri ful cot, ki so ji še prevelike! Ja, če se je pa tako majhna rodila, smo vse majhno morali dokupiti.

Sayuri, si imela pestro s Filipom, ampak saj je pospravil za sabo.user posted image No, vsaj interes je pokazal.

Anaya, kapljico tvojega mleka mu večkrat na dan kani v učki. Preverjeno, deluje!

Krmar in Tatly, user posted image za porodne zgodbe.

Vsem mamicam, lepe slikice vaših otrok!

Pa še vprašanje, kako spravite madeže iz pisanega perila, ki se ne sme prati več kot na 40? Pod madeži beri kakeci!!!! Meni ne rata!user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 285
7.9.2008 7:04:24   
naty13
Jutro.

Zoja Miša hvala za user posted image . Aha kakci. Jaz imam v eni šprici (beri kupila sem prazno) zmešano manj kot četrt šprice Wenisha, ostalo voda in potem na vse madeže našpricam pred pranjem, pa gre dol. user posted image  Odsvetujem ti pa, da daš čisti Wenish gor, ker gre iz oblačil barva dol - baje.

Tatly user posted image  za porodno zgodbo, se je hitro končala user posted image  Pa tvoja pikica je res cortkana. user posted image

Karmar tudi tebi user posted image  za porodno zgodbo.

Cebrca hudega vetra se raje izogibaj in bodi raje notri. Če pa samo malo popihlja, pa le pojdi na zrak z Ivanom, saj je otrok v košari v zavetju.  Aha, pralnica, škoda, ker sem ravno vse oprala. user posted image user posted image user posted image user posted image

Bambi meni se tudi zdi, da lahko dojenčka razvadiš. Že majhen te sprobava in začne vrtet okrog prsta, samo bolje da se jim čim manj pustimo. user posted image

Naša noč enaka kot prejšna. V postlo ob 20.30, zbudil se je ob 2.45, pojedel in spanje do 6.40 in zdej čaka spet na flašo. user posted image  Bo treba narest mlekca, ker je že jok. user posted image

pa pa

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 286
7.9.2008 8:42:03   
sayuri
Jutro user posted image  in hvala za user posted image

Sem že od štirih pokonci. user posted image  MAladva sta spala sicer vso noč, ampak so zdomarji že začeli akcijo pripravljanja štantov user posted image . Pol se pa derejo in vpijejo ter kličejo en drugega iz enega konca ulice na drugega user posted image  Ob petih so že zvočnike sprobavaliuser posted image user posted image  Jaooooooooooo, komaj čakam, da mine tole vse skupaj. PA vsako leto rečem, da bom šla kam za ta vikend, pa vedno ostanem doma user posted image user posted image user posted image . MOgoče se srečamo kje na sejmu. JAz bom šla s Filipom en krog, ko bo mami prišla user posted image user posted image  pazit.
Drugače sem pa jaz bolj na trnih zaradi brata Francija, ki prav zdajle tekmuje na Ironmanu v Monacu. user posted image  Trenutno vozi z biciklom,plaval je že (kar dobro) potem pa še tek user posted image  Držite pesti, da se mu uspe kvalificirat na finale na HAvaje, tko kot lani. user posted image user posted image user posted image

Mene je včeraj pa prav pošteno zaskrbelo.user posted image Zara ni nič od nič spala skozi dan. Mogoče eno uro vsega skupaj. In tud jest ni nič hotla user posted image . Ne pri meni, ne po flaši.user posted image Sem se tko matrala z njo. Eno uro je jedla po flaši s premori in pojedla 20ml. user posted image PA sitna in tečna je bila. Nič ji ni bilo prav - ne po rokah, ne v ležalniku, ne v vozičku. user posted image  Me je prav v user posted image  spravila user posted image user posted image user posted image . Zvečer sem komaj dosegla, da je 60ml pojedla. Potem je pa zaspala in spala celo noč. Zjutraj je pri meni normalno jedla in še po flaši 90ml. Sploh ne vem, kaj jo je matralo user posted image . Lovro je pa kot ponavadi vse pojedel user posted image . Edino malce je lenček ratal in vleče tisti cuzelj kot dudo user posted image  
Ko takole pišete, kolk časa vam vzame hranjenje..... Meni vzame eno uro, če oba res lepo jesta in podreta kupček. DRugače pa uro in pol, tudi 2 uri. user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 287
7.9.2008 9:24:20   
Zoja Miša
Sayuri, svaka čast tvojemu bratu za Ironman-a, ker za to moraš imeti pa res strašno voljo in kondicije kot slon. Držim pesti, da mu uspe. Na Havaje pa potem cela družina navijat! 
user posted image  ravno v cajtngih bere o tem vašem sejmu, pa pravi, da njega ni nič zbudilo.user posted image  No, saj še samo danes, ne?! Če bi bila bliže bi prišla, so mi taki sejmi ful zanimivi! S Filipom torej uživajta!
Zakaj pa Zara ni jedla?!user posted image  Važno, da je danes o.k.

Naty, hvala za info. Sem včeraj v trgovini kolebala med Venišem in Ajax professional, pa sem potem slednjega vzela. Kao neka nova formula...bla, bla... jaz samo upam, da bom madeže ven spravila, ker mi gre na živce, da so lepi bodyji potem flekasti. Da o moji pižami in majici (ki so bile deležne izstrelkauser posted image ) ne govorim.user posted image

Punce izkoristite še dopoldne, potem bo do torka grdo vreme!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 288
7.9.2008 11:15:12   
Erin

user posted image PUNCE  S SEZNAMA  - JAVITE SE !!! user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

user posted image  

03.08.
~ lana78

06.08.
~ arsha
~ karmen83

10.08.
~ Arašida

11.08.
~ bili1

17.08.
~ buruolan
~ erta
~ Jelenche

21.08.
~ soncek3

23.08.
~ petrushka

24.08.
~ Manika

26.08.
~ krtek1

27.08.
~ anckabancka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 289
7.9.2008 11:17:00   
Erin
       user posted image
user posted image
user posted image

28.6.2008
1. mishel (PDP 5.8.) ~ DAVID - 47cm, 2685g ob 12.43 uri
2. suzili (PDP 13.8.) ~ LANA - 1820g in ŽAN - 1320g

8.7.2008
3. Maja T. (PDP 8.8.) ~ ZARA - 46cm, 2200g ob 12.30 uri
4. srecka30 (PDP 20.8.) ~ MOJCA - 43cm, 1910g

11.7.2008
5.
sayuri (PDP 5.8.) ~ ZARA - 48cm, 2490g ob 10.29 uri 
                              ~ LOVRO -
49cm, 2600g ob 10.31 uri
6. Neža7 (PDP 18.8.) ~ NEŽA - 45cm, 2260g ob 10.32 uri

15.7.2008
7. Gajka (PDP 28.7.) ~ ROK - 52cm, 3430g ob 2.36 uri

21.7.2008
8. m@j@ (PDP 5.8.) ~ URH - 52cm, 3270g ob 12.47 uri
      user posted image
user posted image

22.7.2008
9. cebrca (PDP 5.8.) ~ IVAN - 52cm, 3210g ob 19.56 uri

24.7.2008
10. izabella08 (PDP 2.8.) ~ IZABELA - 50cm, 3050g ob 2.50 uri

29.7.2008

11. Tamy30 (PDP 13.8.) ~ MARTIN - 52cm, 4460g ob 6.46 uri
12. miškolinček (PDP 11.8.) ~ FILIP - 52cm, 3330g ob 15.03 uri

13. dar10 (PDP 18.8.) ~ EMA- 49cm, 2680g

30.7.2008

14. K_a_t_j_a (PDP 12.8.) ~ JAN - 48cm, 2550g ob 7.58 uri
15. Naty13 (PDP 14..8) ~ JOŠT - 51cm, 3205g ob 23.50 uri

16. Tato (PDP 2.8) ~ JAKA - 53cm, 3510g

31.7.2008
17. bella02 (PDP 4.8.) ~ TEJA - 53cm, 4100g ob 15.05 uri

2.8.2008
18. Muklla (PDP 30.7.) ~ ŠPELA - 52cm, 3560g ob 00.15 uri
19. kaja02 (PDP 6.8.) ~ LEJA - 51cm, 3480g ob 6.30 uri

20. daja27 (PDP 12.8) ~ LEON - 50cm, 3320 g ob 21.37

3.8.2008
21. *zvezdica*(PDP 10.8.) ~ ZARJA - 53cm, 3610g ob 6.10 uri
22. tejkaz (PDP 18.8.) ~ JAŠA - 52cm, 3165g ob 22.43 uri

4.8.2008
23. dojenč (PDP 4.8.) ~ ŽANA - 48cm, 3110g ob 11.35 uri 

24. bambi14 (PDP 21.8.) ~ ELA NINA - 47cm, 2810g, ob 21.50
25. Odette (PDP 5.8) ~ fantek - 55cm, 4050g

5.8.2008

26. ozziebo (PDP 1.8.)  ~ LARA - 52cm, 3790g ob 2.55 uri
27. iva77 (PDP 11.8.) ~ TAMMY - 50cm, 3150g ob 9.20 uri 

6.8.2008
28. Erin (PDP 1.8.) ~ TILEN - 51cm, 3190g ob 3.35 uri 

8.8.2008
29. sandra123 (PDP 22.8.) ~ TAJA - 50cm, 3030g ob 9.16 uri
                 ~ TEJA - 47cm, 1960g  ob 9.18 uri

30. pufka (PDP ?) ~ NIKOLA - 52cm, 3900g ob 12.43 uri

9.8.2008

31. renatka (PDP 22.8.) ~ EVA - 47cm, 2560g ob 20.10 uri 
32. arait (PDP 2.8.) ~ EVA - 52 cm, 3450g ob 23.44 uri
33. sonce84 (PDP 6.8.) ~ TIAN - 51cm, 3560g

10.8.2008
34. Nevaeva (PDP 2.8.) ~ ALJA - 52cm, 3460g ob 9.15 uri
35. nyna84 (PDP 4.8.) ~ LANA - 50cm, 3240g ob 23.56 uri 
36. Astrea (PDP 18.8.) ~ TINE - 52cm, 3570g ob 21.40 uri

11.8.2008
37. Zoja Miša (PDP 29.8.) ~ KAJA LINA - 47cm, 2600g ob 8.35 uri
38. PABLO (PDP 31.7.) ~ OTMAR - 52cm, 3490g ob 10.24 uri 

12.8. 2008
39. ANA_P (PDP 11.8.) ~ TAI - 51cm, 3960g ob 21.33 uri 
40. PikaPola (PDP 8.8.) ~ PETER - 53cm, 3540 g
41. iskanje (PDP 14.8.) ~ MALU - 54cm, 3800g

13.8.2008
42. cicmic (PDP 3.9.) ~ ZARA - 43cm, 2290g ob 1.00 uri

14.8.2008
43. Krysia (PDP 23.8.) ~ ROK - 52cm, 3380g ob 1.04 uri
44. košuta (PDP 15.8.) ~ TEODOR - 51cm, 3370g ob 10.12 uri 
45. anita goitan (PDP 14.8.) ~ ZOJA - 50cm, 3185g ob 17.38 uri
46. m_m (PDP 15.8.) ~ TJAŠA
47. MATEJKA_ (PDP 15.8) ~ PIA - 51cm, 3050g 

16.8.2008
48. maartinca (PDP 10.8.) ~ JERCA

17.8.2008
49. andrejaboris (PDP 22.8.) ~ ENEJ - 50cm, 3310g ob 10.12 uri
50. LenaG  (PDP 12.8.) ~ TISA - 50cm, 3060g ob 15.56. uri
51. Ryssa (PDP 24.8.)
~ LAN - 49cm, 2980g ob 13.12 uri

18.8.2008
52. anonimna (PDP 28.8.) ~ LIAN - 49cm, 3150g ob 7.50 uri

19.8.2008

53. meeryana (PDP 13.8.) ~ ELA - 53cm, 3600g
54. LinaK (PDP 25.8.) ~ LINA - 48cm, 3340g ob 14.25 uri
55. URSKAP (28.8.) ~ ŽAN - 50cm, 3595g
56. buhtlčk (PDP 13.8.) ~ GAŠPER -  52cm, 4230g ob 20.28 uri
57. maya maya (PDP 19.8.) ~ SARA - 52cm, 3380g ob 22.32 uri

20.8.2008
58. Žanneža (PDP 13.8.) ~ LANA - 52cm, 3860g ob 9.51 uri
59. matejchi (PDP 21.8.) ~ MARUŠA - 49,5cm, 3500g ob 16.52 uri

21.8.2008
60. Nejka23 (PDP 28.8.) ~ JAKA - 53cm, 3960g
61. betty (PDP 20.8.) ~ ROK - 54cm, 3900g

22.8.2008

62. Vilika (PDP18.8.) ~ VID - 55cm, 4220g ob 4.21 uri
63. vika1 ( PDP 29.8.) ~ AJA - 50cm, 3500g ob 9.40 uri
64. kat007 (PDP 11.8.) ~ ŽIVA
65. majah (PDP 22.8.) ~ NIKITA - 51cm, 3385g ob 19.52 uri
66. pingo80 (PDP 28.8.) ~ LANA - 50cm, 3320g ob 23.58 uri
67. Višnja (PDP 18.8.)
~ TINEJ - 56cm, 4230g

user posted image
user posted image
23.8.2008
68. tinka14 (PDP 18.8.) ~ NEJC - 56cm, 4360g ob 13 uri

24.8.2008

69. Ninaaa ( PDP 15.8.) ~ ŠPELA - 50cm, 3450g ob 13.30 uri
70. čipka (PDP 18.8) ~ TIA - 52cm, 3660g ob 15.20 uri

25.8.2008
71. Amelia (PDP 24.8.) ~ KAJA - 52cm, 3440g

26.8.2008

72. nateja (17.8.) ~ LUKA - 53cm, 3470g
73. clara23 (PDP 25.8.) ~ MARK - 50cm, 3230g ob 3.15 uri
74. anaya (PDP 18.8)
~ NELI - 52cm, 3370g

27.8.2008
75. Arany (PDP 18.8.) ~ DOMEN - 53cm, 4040g ob 14.27 uri

28.8.2008
76. nell (PDP 20.8.) ~ TIBOR

29.8.2008
77. ČebelicaMaja (PDP 26.8.) ~ GAJA ULA - 53cm, 3730g ob 00.36 uri

30.8.2008
78. Barbarinha (PDP 25.8.) ~ LUKA - 50cm, 3470g ob 22.12 uri
79. karmar (PDP 24.8.)
~ URŠA ~ 50cm, 3380g

31.8.2008
80. Julija08 (PDP 24.8.) ~ TRISTAN - 51cm, 3510g ob 7.36 uri

1.9.2008
81. Aradej (PDP 27.8.) ~ LUCIJA - 52cm, 3420g ob 1.43 uri
82. tatly (PDP 24.8) ~ STELLA - 50cm, 3140g ob 10.03 uri

5.9.2008
83. Lana777 (PDP 22.8) ~ LEV AN - 52cm, 3600g ob 18.00 uri

40 user posted image   : 46 user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 290
7.9.2008 11:21:13   
Julija08
Dobro jutro mamiceuser posted image

evo, pa se končno lahko malo javim. Kot vam je že Cebrca sporočila se je 31.08.2008 rodil naš lepi Tristan.

Je zelo zadovoljen in priden fantek (zaenkrat) samo je in spi. user posted image user posted image user posted image Iz porodnišnice sva prišla šele v petek, ker je imel malo zlatenice (zaradi neskladja krvih skupin, jaz sem 0, on pa je po atiju B). Je bil 2 noči pod lučko in je bilo kar naporno, ker mu ni bilo všeč in je ful jokal. Meni se je trgalo srce, ampak ni nič pomagalo dokler ni prišla ena sestra in mu dala glukozo, potem ga je dala na trebušček in mu stisnila dudo v ustka in je takoj v 10 sek. zaspal. Prav neverjetno. Kaj sploh je ta glukoza, a je to res samo sladkana voda??? user posted image

user posted image No pa še moja porodna zgodba:

Moram reči, da sem vedela, da porod boli, da pa je tako hudo pa si nisem mislila.
Popadke sem dobila že v soboto zjutraj okoli 03.00 (30.08), ti so se začeli kar takoj na 8 min, potem pa umirili in tako čez cel dan do večera na 10-15 min, pa tudi s večjimi presledki vmes. Ker sem imala ob 18.00 popadke tako na 5-8 minut sem se odločila, da se greva kar pokazat v Kranj (da ne bi še ena noč ostala neprespana). Ko sem prišla tja pa popolno razočaranje. Vsi so bili zelo neprijazni. Babica me je pregledala in priklopila na CTG, ki je pokazal v cca. 20 min. 3 rahle popadke user posted image user posted image , meni se niso zdeli ravno rahli. Odprta sem bila za en prst. Potem je prišel še dr. in rekel, kako da nisem prišla na amnio, saj sem že 6 dni čez rok. Jaz sem mu povedala, da sem bila v petek pri ginek. (v Ljubljani) in tam tega ne delajo. Bil je ful neprijazen, rekel je da naj pridem v ponedelje zjutraj, da naredimo amnio.user posted image  Mislim halo, pa še dva dni naj prenašam take popadke in to 1 teden čez rok. Babica mi je rekla, da naj pridem, če bom imale popadke na 2 minute in se bom drla tako kot tista tam (ena je bila ravno v porodni sobi in je ful vpila)user posted image user posted image user posted image Rekla je še, da glede na to koliko sem odprta sigurno ne bo prej kot v dveh dnevih. user posted image
Ko sem prišla domov so se popadki samo še stopnjevali in ob cca. 21h sem jih imela že na 4 minute.
Moj user posted image  je rekel nič zdaj pa greva v porodnišnico, ampak v Kranj te več ne peljem, tako da sva se odpravila v Ljubljano.
Tam so me spet priključili na CTG in so se kazali popadki, odprta pa spet nič več. Ampak so me takoj sprejeli in poslali sklistirat in v porodno sobo ob 00.00. Tam sem imela že popadke na 2 minuti, ampak CTG še vedno ni kazal, da so preveč močni. Bilo je jasno, da so moji prešibki, zato sem dobila umetne popadke, ki so boleli, kot hudič. Ob 00.30 so mi predrli plodovnico. Ob 02.00 me je prišel pogledati moj babičar (edini s katerim imam ful slabo izkušnjo) in nisem bila še nič več odprta, zato me je odpiral ročno (rekel, je da nič ne dela, da samo tipa, mojemu je pa potem razložil, da je treba pospešiti) V glavnem popadki in na koncu porod ni bilo nič proti tem bolečinam. Potem je hodil gledat in odpirat vsako uro, mislia sem da me bo pobralo. Dal mi je tudi injekcijo proti bolečinam, pa mi ni nič pomagala, edino bruhala sem po njej.
Ob cca. 06.00 sem bila dovolj odprta in ob 07.36 sem rodila mojega zlatega sineka.

Moram reči, da sem resnično mislila, da bom kar umrla, ampak se je splačalo. Dobila sem 10 notranjih in 10 zunanjih šivov, tako da je malo kriza, ampak počasi bolečine popuščajo.

Najbolj zanimivo pa je to, da se res nisem bala poroda, mislila sem da sploh ne bo problema, ker na splošno zelo dobro prenašam bolečino, ampak uh, zdaj razumem tiste, ki vzamejo EA. No, ampak ves trud je bil bogato poplačan imam lepega in zdravega fantka (ki bi moral biti na začetku punčka user posted image user posted image user posted image ).

Pa še nekaj: Vedno sem poslušala ful slabe stvari glede Lj porodnišnice. Jaz moram reči, da so od prvega do zadnjega bili vsi ful prijazni in super (razen unega babičarja, ki mi je šel ful na k... ). Od osebja v porodni sobi do osebja na oddelku. Vsi so 1A. Naslednjič grem sigurno spet rodit v Ljubljano. Sploh pa moram pohvaliti dva fanta na oddelku (zdrav. tehnika), ki rihtata dojenčke (preoblačita, umivata). Ful sta prijazna in ful sem bila presenečena kako se zavzameta in kako lepo delata z dojenčki. En je bil ful faca, najprej ko je prišel urediti Tristana, sem jaz ful gledala kaj bo naredil, on pa je vzel iz žepa glavniček in ga počesal, potem pa mu je rekel: "kva je zdaj, a greva na pir"user posted image user posted image user posted image user posted image . Pa to sta fanta tam okoli 30 let. Ful sta face.

No, sedaj pa smo že doma. Tristan je zlati otrok. Spi (zaenkrat ) cca. 18 ur na dan vmes pa samo je. Je pa tudi že presegel porodno težo, ko sva šla iz porodnišnice tako, da lepo pridobiva na teži (v porod. je kar 60-70g na dan).

Neposredna povezava do sporočila: 291
7.9.2008 11:26:53   
Erin
Da se vam malo javim, da ne boste rekle da sem čisto pozabila na vas.

Naš Tilen se je že precej umiril in kmalu bo najhujše obdobje mimo, oziroma lahko rečem da je že.
Na sprehodu zdrži še vedno samo pol ure potem je pa jok, moje mleko vedno bolj poliva zato  mu posledično temu vedno več dajem dodatka ker le tega obdrži v želodčkuuser posted image Sem pa opazila da imam zelo vodeno mleko - ne vem zakaj - zdravo jem, veliko pijem, pogosto dojim pa je še vedno zelo vodeno. Se pa mali hvalabogu pridno redi - 11 dni nazaj je imel 3400g, včeraj pa sem se vagala z njim in brez njega in je bila razlika 4200g - se pravi se je kar fajn poredil - se  mu pozna, ima tako lepa zalita ličkauser posted image user posted image user posted image user posted image

Mu pa prelep obrazek dobesedno kvarijo mazoljčki - ima jim nešteto - po obrazu, laseh, vratu, se selijo še na rame - pika zraven pike, ko leži na določeni strani pa postanejo še živo rdeči...grooooozno...bogi...user posted image user posted image user posted image
Pa tako hitro moker postane ko se dojiva ali pa ko joka...user posted image

Krčki ga tudi dajejo ampak ne tako hudo kot nekatere opisujete..

Aha, zbudil se je..moram it..

U glavnem sva fajn, naklonil mi je že prvi nasmeh in začenja z glasovi BAU ki so najbolj prikupni na celem svetuuser posted image

Lepo se imejte!

Aja, par vprašanj, če ima katera kaj časa oz znanja...user posted image

1. Je normalno da ima mali toliko pik in da so še po lasišču, vratu,..? Revež ima čisto živo rdečo kožo - pa ga umivam s hrastovim lubjem pa ni nič boljše...user posted image
2. Kako veš da ima dojenček drisko (mali ful veliko kaka - tekoče) in da bruha(ker toliko poliva)???
3. Kdaj izginejo štorkljini ugrizi - Tilen ima še vedno čisto rdeče veke... je res da do 1 leta oz lahko tudi trajno ostanejo?user posted image

Posvetovalnico imava šele 10.9. - v sredo pa me malce skrbi...

< Sporočilo je popravil Erin -- 7.9.2008 11:32:54 >

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 292
7.9.2008 12:32:25   
sayuri
ERin tvoje mleko je na začetku vodeno - s tem se Tilen odžeja. NAdaljevalno mleko je gostejše - s tem naj bi se nasitil.

Še odgovori na tvoja vprašanja - kar bom znala odgovorit user posted image
1. Je normalno da ima mali toliko pik in da so še po lasišču, vratu,..? Revež ima čisto živo rdečo kožo - pa ga umivam s hrastovim lubjem pa ni nič boljše...user posted image

Je normalno. Enim se koža bolj čisti, enim ne. ZAra je tudi pikasta povsod - tud po lasišču, vratu.... KAdar ji je vroče, so ti mozoljčki in rdeče lise še bolj opazne, tako da jo takrat hitro slečem.

2. Kako veš da ima dojenček drisko (mali ful veliko kaka - tekoče) in da bruha(ker toliko poliva)???

KAj pa vem user posted image -za drisko res ne vem user posted image . Glede polivanja pa - če ti bo začel v lokih bruhat, potem gre lahko za refluks. Če pa malce bruhne ven, ni to nič takega.

3. Kdaj izginejo štorkljini ugrizi - Tilen ima še vedno čisto rdeče veke... je res da do 1 leta oz lahko tudi trajno ostanejo?user posted image

Štorkljin ugriz nikoli ne izgine - le obledi sčasoma. Filipu se še zdaj pozna, kadar se razjezi recimo in naenja obraz.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 293
7.9.2008 12:46:54   
cebrca
Zoja Miša pri najboljšem sosedu sem našla tisto rjavo milo terpentin. Predno dam cunce prat vse madeže (od kakcev) dobro prežajfam in malo splahnem potem pa spet naćžajfam in dam kar tako v pralni stroj. Do sedaj se mi je še vse opralo. Nič ne vpliva na barve, pa še za kožo ni problema!

Da se dojenčka ne da razvadit! Jaz že ne ločim več, kdaj ima krče in kdaj se hoče samo crkljat! Predno so se začeli krči se je čisto mirno začel oglašati za jest. Zdaj pa če ga isto sekundo ne dvignem in priklopim je pa jok, da skoraj streho odnese!
Zdaj mu kuham čaj od patra Ašiča proti krčem in zgleda da pomaga! Mu pa vedno dam 10 ml predno ga začnem dojit! Zdajle dva dni se je kar lepo umiril. Danes ponoči je spet spal od 22h do pol šestih zjutraj. Mi je skoraj mlekarne razneslo.user posted image user posted image user posted image

naty hvala za nasvet. Mi je kar greh bit v hiši pri tako lepem vremenu, ampak ko res ne vem ali mu s tem škodujem ali mu delam dobro!

sayuri ti za oba porabiš eno uro. Jaz samo za enega porabim eno uro, da se naje, da podreva kupček in da ga previjem! Za jest je res dolg, ampak ves čas vleče (minimum 20 min). Ni čudno da je dobil gor že 1,7kg.

IZVIRNO SPOROČILO: Erin
Sem pa opazila da imam zelo vodeno mleko - ne vem zakaj - zdravo jem, veliko pijem, pogosto dojim pa je še vedno zelo vodeno.
Pri meni je mleko na zečetku ko začne jest skoraj kot voda, ko pa joško sprazne do konca zgleda pa kot bel lim, tako je gosto, da se kar v nitkah vleče in nič več ne teče! Mogoče imaš dovolj mleka, ampak ti mogoče Tilen prešvoh potegne, da bi vse dobil ven! (ugibam!)

Aja, par vprašanj, če ima katera kaj časa oz znanja...

1. Je normalno da ima mali toliko pik in da so še po lasišču, vratu,..? Revež ima čisto živo rdečo kožo - pa ga umivam s hrastovim lubjem pa ni nič boljše...
Ivan ima take mozoljče z belo piko po lasišču in po vratu, ampak nekako po dveh ali treh dneh zginejo in se naredijo novi drugje. Sem pa opazila da če mu je prevroče ratajo bolj rdeči. Pa ko ga dojim če nimam dolgih rokavov mu pod glavico dam tretra pleničko, ker če se tišči moje kože zašvica in postane koža rdeča.
Nimam pojma kako zgleda driska, naj bi pa bilo normalno, da dojeni otroci kakajo bolj tekoče. Mislim pa da naj dojenček do 6. meseca starosti sploh ne bi bruhal ampak samo polival. Šele potem se tista zaklopka pri želodčku tako okrepi da ne spušča več mleka nazaj! (vsaj nekaj takega sem nekje prebrala)
3. Kdaj izginejo štorkljini ugrizi - Tilen ima še vedno čisto rdeče veke... je res da do 1 leta oz lahko tudi trajno ostanejo?
Ivan ima tako fleko zadaj na tilniku in nič kaj ne zginja. Mislim pa da traja tja do enega leta starosti!

Posvetovalnico imava šele 10.9. - v sredo pa me malce skrbi...

Neposredna povezava do sporočila: 294
7.9.2008 12:53:58   
cebrca
julija08 pozdravljena doma!

So si pa res vzeli čas samo zate v P in te pošteno namatrali! Proti tvojemu doživetju se mi moje zdi, kot da bi šla na piknik!
Samo da sta sedaj oba u redu in zdrava, vse hudo bo pa pozabljeno! Pridno se crkljajte in uživajte!

Mogoče sva imeli pa istega babičarja, bolj mlad in črne kratke lase. Mojemu user posted image se je izjemno zameril, jaz pa se ga bolj slabo spomnim, ker sem bila bolj "zadrogirana".

< Sporočilo je popravil cebrca -- 7.9.2008 12:56:29 >

(odgovor članu cebrca)
Neposredna povezava do sporočila: 295
7.9.2008 15:33:06   
anaya
Če bo spet velika slika sem končala s poskusi....

user posted image

(odgovor članu cebrca)
Neposredna povezava do sporočila: 296
7.9.2008 15:33:44   
anaya
bravo jaz.... sem ponosna nase.....user posted image

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 297
7.9.2008 15:57:47   
Erin
Oj.. spet imam minutko časa..

sayuri - moje mleko je vodeno - večina... user posted image vidim ko mi bruhne ven oz poliva je vse prozorno. Poliva mi tudi uro, dve po hranjenju, pa zadnje dni je začelo smrdeti po bruhanju - polivki njegovi. Res ne vem več je to normalno ali ne...user posted image user posted image user posted image Za vsak slučaj mu dajem dodatek ki ga izprazni kot da ne bi cel dan še nič jedel pa še ne poliva ga. Vsaj vem da je fant sit.user posted image

Se pa dojiva tudi po uro, ponoči sva pa pokonci tudi po 2 uri - danes ponoči rekordno da je bil le 35 min. Drugače pa je vedno ko se zbudi pokakan pa ga previjem pa jeva, podirava kupčka, pa kaka pa ga spet previjem pa hoče spet jest pa spet se podojiva pa kupčka podirava pa da zaspi...je pa povprečno 1.30 ure mimo... user posted image jaz pa samo padem nazaj v posteljo.

Je normalno da ima dojenček tekoče blato??user posted image

Aja pa še slikico prilagam da vidite kako paniko imamo s Tilnovo kožo... bogi je...user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Erin -- 7.9.2008 15:58:43 >

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 298
7.9.2008 16:08:06   
bambi14
Oj,
ja rabim kavo,..veliko kave. Nič nismo spala, tamalo smo prehladili, ejte pojma nimam kje in kdaj- ggggggggrrrrrrrrrrrrrr sem jezna sama nase in se počutim krivo, da sem jo že tak malo prehladila( revčica smrka v potokih in jokica in je utrujena in ne bi spala,...bogica je) in še temperaturo ima(38 zmerjeno z ušesnim in 37,7 zmerjeno z živosrebrnim termometrom.
Se spravlamo k dežurnemu, da mi pove kako in kaj, pa tudi nič nimam doma za zbijanje temp.(paracetamola svečk). Kr na jok mi gre, ker sem tako prehladila malo babiko.user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 299
7.9.2008 16:11:00   
Erin
bambi - ne krivi sebe ker je Elanina prehlajena... se zgodi. Tudi naš smrka pa ne vem kje smo ga.  Pozdravite se!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?