ronja
|
In ali kaj mažete trebuščke in s čim (preventivno proti strijam, čeprav če bojo, bojo, pa kaj pol)? khurde, ni čisto tako: če imaš genetsko res bogo kožo, strije bojo ne glede na vse, če imaš super kožo, jih ne bo, ne glede na vse. Ampak večina nas paše nekam vmes in pri teh lahko krema pomaga prevesit tehtnico na eno stran. Kako vem? V prejšnji sem si mazala bušija, prsi se pa sploh nisem spomnila - in sem dobila strije po prsih, par dni po porodu, ko so navalile z mlekom, po bušiju pa niti ene... Tak da kreme tu lahko pomagajo - pa se sicer ne mažem z ničemer, niti dnevne kreme za obraz ne premorem... Ampak proti strijam se pa mažem tudi zdaj, vsake toliko še malo prsi, čeprav v gl. ne, ker se mala še doji . Mam pa Afroditino kremo, je super. sončni žarek, glede ponujene pomoči jo izkoristim rajši popoldne, da gre lubi lahko kdaj na basket ali pa se naspi (včeraj smo šli s tamalo in bratom na bližnje igrišče, on pa je vmes malo zelegnil - samo smo morali predhodno nazaj, ker je začelo deževa ). Glede ponujene pomoči od tašče pa - hvala lepa, je predraga . Saj jo dobi vsak teden za par urc, samo njej ni nikoli dovolj, čim se vidimo 2 dni zaporedoma, hoče še tretji dan... Ne da se mi več. Bomo pač bolj striktni, 1x na teden, pa pika. Ona bo prišla in bo peljala ven in zdaj se da tudi zmenit, da jo pripelje ob določeni uri nazaj - ampak potem, ko jo pripelje nazaj, ona ne bo šla, ampak bo ostala z nama, dokler ne bo šla ronja spat - ne samo dokler ne bo šla spat, ampak dokler ne bo zaspala! Tako da - veš, da mi je lažje bit cel dan sama s tamalo kot pa bit potem cel dan z njo, sori, ampak je res. POznam njo, še boljše pa poznam sebe in vem, da se ne maram počutit ujeto, da me ima dovolj ljudi radih, da mi pomagajo kar tako, če pač rabim, tako da mi ni trpet in s svojo svobodo plačevat pomoči tistih, kjer je pač cena taka... Kar se mene tiče, sem zgodbo bolj ali manj zaključila: postavila sem si svoj zid, čez je ne bom več spustila, mam jo rada, vendar pa ne tako kot sem jo nekoč imela in je tudi ne mislim več imet; ona je še vedno babica najinih otrok in jih bo seveda lahko videla, vendar pa se izsiljevat ne bomo pustili in pika. njene pomoči jaz ne rabim, nikoli nisem prosila zanjo in tudi vnaprej se mi zdi, da bova zmogla sama. sinkolina, rdeča pesa je pa edina stvar, ki je jaz res ne maram in ne jem -poleg surovega česna, mogoče... Pa vsakič probam, pa še vedno mi je negravžna . sinkolina, ploha in khurde, dobro se učite, meni je v prejšnji učenje dobro šlo (sicer so izpiti iz faksa že za mano, sem pa delala par drugih izpitov in sem vse dobro naredila )
|