|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
4.9.2008 13:47:41   
tejci01
Midva bova tudi glede očetovstva uredila kar na CSD pred porodom. Verjetno kar tisti dan, ko bova urejala vse druge papirje.

Me še nekaj zanima, če mogoče katera ve.
S partnerjem imava različna stalna naslova (različni občini), pri njemu pa imam začasni naslov.
Kako je glede vloge občini za denarno pomoč ob rojstvu otroka? Lahko jaz uveljavljam pravico v moji občini,ker je višji znesek, čeprav imam začasni naslov v drugi občini?
Otrok bo imel stalen naslov pri očetu. user posted image
Sem malo zakomplicirala?

< Sporočilo je popravil tejci01 -- 4.9.2008 13:53:27 >

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
4.9.2008 13:57:53   
andya
blackcoffee: za mojo odločitev je tudi malo kriva moja g, ker ji sploh ne zaupam, sem slišala že preveč stvari od drugih, pa fant je takoj rekel, da je smotana, tudi moja si ni vzela časa zame, saj tudi jo bom menjala, ko bom imela možnost...zato grem zelo rada še drugam po nasvet...

5ra_28: priimek boš spreminjala? pri nas pa je obratno, svojega ne dam, problem je pol pri otroku...še vedno ne vem kaj dat otroku, dva priimka? malo dolgo..fant pa tudi hoče imet svoj delež user posted image

kaj je možno dat otroku oba priimka enakovredno tako da lahko kasneje uporablja le enega..tudi uradno?

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
4.9.2008 14:05:51   
andya
morda bi tukaj potrebovali že koga iz občine :))

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
4.9.2008 14:15:50   
5ra_28
tejci - glede občin sva midve na istem. Midva se seliva marc ain takrat bova (no, takrat bomo!) imeli vsi trije enak stalni naslov. Glede prispevka sem ravno včeraj prebrala na RR forumu, da mora bit otrok stalno prijavljen v isti občini, kot uveljavlja pomoč. Torej bi v tvojem primeru uveljavljal lahko oče otroka. Vsaj mislim da je tako. Moram se še pozanimat, ker najini dve občini imata različno visok prispevek. P abi ga izkoristila tam, kjer je višji...hehe. Zakaj pa ne. Saj bomo marca itak vsi spreminjali naslov, ko se selimo.

andya -  O dveh za otroka nisem nikoli razmišljala, ker imam jaz dolg priimek, od fanta pa tudi ni med kratkimi. Mislim da lahko ima otrok normalno dva, a bosta v vseh dokumentih potem oba priimka. Ima moja soseda dva, ker starša nista bila poročena. Kako pa je urano pa ne vem.

Končno smo trije:)

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
4.9.2008 14:39:37   
Anonimen
Glede urejenosti foruma ... ja meni je tudi blazno nepraktičen in nepregleden ... npr. forum podsvojostreho je 1000x boljši glede tega.

Midva sva tudi dolgo cincala kaj bi naredila z otrokovim priimkom - glede na to da (še) nisva poročena ... pa sem jaz najprej vztrajala, da bi imel oba priimka, pa sva se potem pomenila in sva ugotovila, da se oba želiva enkrat poročit (samo pač ne zdaj s trebuhom), tako da bom jaz že sedaj spremenila naslov in priimek (mi po poroki ne bo treba) ... no svoj priimek bom obdržala in dodala še njegovega, otrok bo imel pa samo njegovega. Pa vse to bom uredila še preden bom začela pedenati stvari za otroka, da bodo povsod pravi naslovi in priimki.

Drugače pa tisti prispevek ob rojstvu dobiš od tiste občine, kjer je prijavljen otrok ... samo midva s tem nimava težav, ker se in moji sedanji in bodoči občini fučka za take zadeve user posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3055
4.9.2008 14:50:31   
*nina*
hojla
kar se glede priimka tiče bo naša imela priimek od svojega atijauser posted image , ker tudi midva se imava namen enkrat poročiti, pa nekako mi je logično, da ima otrok priimek od očeta, če si skupaj itd. drugače je vrjetno če nista starša skupaj. vsak pa ima seveda svoje mnenje. pa jaz niti nočem, da bi imela mojga, moja dva sta se 7let nazaj ločila, pa jaz se pišem po očetu, čeprav mi ni. Sem si ga že hotela spremeniti v mamin priimek pa pol nevem zakaj si ga nisem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
4.9.2008 14:56:27   
*nina*
pa še nekaj me zanima, če seveda ni preveč osebno...kako imate sedaj kaj s sexom pošlihtano? men včasih je, včasih mi pa tudi ni do njega, na nek način se bojim, da ne bi bilo kaj narobe.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
4.9.2008 15:17:03   
_sanja_*
očetovstvo - mi2 ga bova uredila pred porodom pri matičarju. Moja mami je namreč matičarka, tako da se spozna na te zadeve in mi hvala bogu zna svetovatuser posted image

priimek - mi2 se še nisva odločila. Mogoče bo imel oba, mogoče pa samo fantovega.
Kar se tiče dveh priimkov... Seveda otrok lahko ima dva priimka, lahko mu kasneje to spremeniš v enega po želji, vendar seveda to prinese stroške. V dokumentih sta tako oba priimka, v praksi pa najbrž lahko uporabljaš samo enega, se pač podpišeš npr. Janez P. Novak.

Otika, ti si se super tole spomnila. Tudi mi2 se bova enkrat poročila, zato se mi zdi tole res dobra ideja. Spremeniš si priimek že zdaj in tako prihraniš nepotrebno zmedo z otrokovim priimkomuser posted image user posted image

sex - čist odvsino od dneva... Včasih sem tako utrujena, da se mi res nič ne da, včasih me prime,... Kakor pač prideuser posted image Zdaj ko sem bila v bolnici sem malo pazila oz. se izogibala sexa, ampak mi je G rekla, da nima bit kaj narobe. MV se je celo podaljšal, zdaj meri 45 mm, tako da se ne krajša in mislim, da mi ni treba skrbet. Če se dobro počutimo, pomoje sex ne more škodit.
Je pa kar problem zadnje čase najdit položaj, ki mi ustreza... user posted image user posted image Sama sebi sem napot že drugače, kaj šele med sexomuser posted image Težko se naštimam tak, da mi je udobno in da me kje kaj ne žuli oz. da se ne bojim, da bi zraven pomučkala otrokauser posted image user posted image

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
4.9.2008 16:17:50   
mami_1979
mami_1979: A si razmišljala, da bi kupila rabljeno opremo (npr. avtosedež)?

Ja, sem že razmišljala, ker sem tudi za zdaj tamalega sina kupila sedež preko oglasa in sem bila zelo zadovoljna.
Ker pa sem mislila, da bomo ostali pri treh otrocih, sem veliko opreme podarila in prodala. Bom malo preiskala oglase.

(odgovor članu Puella)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
4.9.2008 16:39:23   
Anonimen
Sex ... mmmmm ... jaz bi skos (pa ne samo zdaj v nosečnosti) user posted image ...

Aja, pa kar se tiče rabljene opreme za bebike ... tudi midva imava rabljeno MC lupinico, ampak nama jo je dala sestra od mojega, tako da za 100% veva, da je z njo vse vredu in da nikoli ni bila udeležena v nesreči ... preko oglasnika ali pa v trgovini z rabljenimi zadevami, pa npr. lupinice, otroškega sedeža za v avto ali kolo, čelade ipd. sigurno nebi kupovala, ker nikoli ne veš, kaj se je z njimi dogajalo.

(odgovor članu mami_1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 3060
4.9.2008 17:41:38   
*Mateja
Helo.
En lep pozdravček...sem lih iz izpita in ležim na pojstli pa vas malo berem. Sem zasledila da se lih pogovarjate o papirjih ki jih bo treba uredit.
A je še kšna študentka tle?????? Oziroma al mogoče katera ve kako je, če moj partner uveljavlja prodniški dopust? Kaj to pomeni za ostale dohodke, a pol jest še zmer dobim otroške doklade, starševski dodatek...oziroma kaj sploh dobim?
Me kolegice ves čas begajo, k mi vsaka drugače pove? Mam pa še republiško štipendijo k jo dobivam že 8 let in mi vsak reče da zdj pa ne bom upravičena do nje???? in me vsak bega tk da čist nč ne vem kako je zdj s tem.
si bom zgleda res mogla en dav vzet pa it na CSD pa se fajn pozanimat.

Lp

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
4.9.2008 17:50:49   
andya
ja, seks vedno paše...ampak opravimo nekako bolj na hitro :) pa že 2x po seksu me je malo bolela medenica al sramna kost, ne vem točno
tudi drugače me včasih zbada tam spodaj, naj bi se širilo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
4.9.2008 18:05:39   
andya
mateja: vem, da je blo en kup gradbenic, geodezistk..upam, da se ti kaj javijo..malo poglej še na forum od med.over, imajo strokovnjake na različnih področjih

jaz pole imam, moram pa še izpolnit...lahko se zmenimo za en dan, da gremo skupaj skozi :))

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
4.9.2008 18:23:41   
zverinca
ohohooo, pa ve o sexu debatirate.. in mene ni zraven? user posted image user posted image
no, sej tud nimam kej povedat, itak imam prepovedano zarad kratkega MV, sam orgazma pa nimam prepovedanega, tako da se drugače pocrkljamouser posted image

pa vse že o papirjih razmišljate? joj, jaz bom počakala da dobim potrdilo G o PDP, potem pa naprej, hvala pa vam da ste naleple linke, da je olajšano. Potem pa izpolnjevanje, urejanje. Okoli priimka pa pri nas ni problema, sva poročena in jaz sem prevzela možev priimek. Klasično, staromodno. Ne vem, meni je všeč da je tako. Pa stalno bivališče imamo tudi tu urejeno, pa čeprav smo podnajemniki.

Sem pa danes preživela en ležeren dan, prebrala pol knjige, kuhala, se ukvarjala s princesko. Pa je spet en teden mimo, jutri je že petek in jaz napolnim 25 tednv, štartam v 26... mmm gre hitrouser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
4.9.2008 18:24:51   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: *Mateja
A je še kšna študentka tle?????? Oziroma al mogoče katera ve kako je, če moj partner uveljavlja prodniški dopust? Kaj to pomeni za ostale dohodke, a pol jest še zmer dobim otroške doklade, starševski dodatek...oziroma kaj sploh dobim?
Me kolegice ves čas begajo, k mi vsaka drugače pove? Mam pa še republiško štipendijo k jo dobivam že 8 let in mi vsak reče da zdj pa ne bom upravičena do nje???? in me vsak bega tk da čist nč ne vem kako je zdj s tem.
si bom zgleda res mogla en dav vzet pa it na CSD pa se fajn pozanimat.

Jaz sem študentka. Štipendija ti pripada, seveda, zakaj ti ne bi? Problem je samo v tem, da boš mogoče zdaj presegla cenzus. Ne vem točno koliko je letni cenzus (gleda se neto plača), vem pa da je mesečno 317 € na osebo, ta številka se poveča potem pri letnem netu, ker upoštevajo še vse nagrade, regres in podobno...

Ni mi pa jasno kako je z uveljaljanjem porodniškega (partner)... Kako bosta to izvedla? Tvoj bo 1 leto v porodniški ali kaj? A je to sploh možno? V takem primeru sigurno ne dobiš starševskega dodatka, otroški dodatek pa vama pripada vseeno.
Ker še nisi stara 26 let, si moraš tudi uredit preževnino zate (s strani tvojih staršev).

Kako pa to, da sta se odločila da bo on doma? Mislim, da se vama finančno to ne splača.
Tako on ne dobi cele plače, ti pa v bistvu skoraj nič; če bi bilo obratno bi on dobil celo plačo, poleg tega pa še ti starševski dodatek in še kaj drugega...

Se bova zmenile preko ZS, moram še malo pobrskatuser posted image

Papa

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
4.9.2008 18:32:13   
katja_p
Priimek: mi2 bova otroku dala fantovega, ker imam js v planu enkrat se poročit (moj tega še nima v planu user posted image )

Sex: kakor kdaj. V bistvu me je mal strah, da bi lahko blo kaj narobe, ker smo le v 7. mesecu. Kakega prezgodnjega poroda pa ne bi mela.

Pomoč občine: js sploh ne vem, če da moja ali fantova občina pomoč user posted image  a se da to kje na netu videt? Al je najbolš,da pokličem ...?

Naslov: otrok lahk ima naslov tam, kjer oče, ne? Ni treba, da je pr men? Mal so zakomplicirane te stvari ... user posted image

Js grem jutri na CSD pa bom mal povprašala.

(odgovor članu andya)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
4.9.2008 19:28:49   
*Mateja
Evo tule je seznam občin, ki dajo pomoč ob rojstvu, čeprav ne vem koliko je star, ker vem da od letos naprej v občini Škofja Loka tudi dajejo pomoč.

http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

Sanja hvala za odgovor, če boš kj našla se priporočam. drugače je pa moj partner mislil koristiti porodniško ampak bi še vedno delal, a na črno. sam meni se to ne zdi dobra ideja. bi blo velik bolše če jaz koristim kot študentka.

Midva bova živela skupaj, otrok pa bo imel očetov priimek, ker se enkrat tudi želiva poročiti, jaz pa si bom priimek sprmenila ob poroki. Naslova mi pa ni treba spreminjati ker bova živela pri meni user posted image

G

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
4.9.2008 19:51:13   
katja_p
A se mogoče da pripet Wordov dokument?

Js sm zdel si na 9 strani dala vse, kar moramo vedet o starševskem dodatku (za brezposelne in študentke), otroškem dodatku, enkratni denarni pomoči in očetovskem dopustu. Če bi katera imela, naj mi na ZS pošlje mail, pa ji pošljem.

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
4.9.2008 19:58:22   
katja_p
Js bom kr klicala na občino, ker tole je seznam sam za gorenjske občine, men pa ta ne pride prav user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
4.9.2008 20:03:41   
Anonimen
Mateja, tudi jaz sem študentka. Pa ker prejemam kadrovsko štipendijo, so tudi mene strašili, da s tem ne bo ničesar, ker kao ne morem hkrati prejemati starševskega nadomestila in štipendije ... sam mamica študentka, ki pa še nima štipendije, je pa kao upravičena do republiške user posted image user posted image user posted image Ma mi ni čisto jasno ... Bomo urejali čez kake 14 dni. Pa midva sva tudi razmišljala, da bi moj koristil porodniško ... ima s.p. in bi vseeno doma delal (pač računa ne bi smel izdati ta čas ... to bi že nekaj zmutil), samo prispevke bi imel plačane ... no jaz sem pa študentka in bom tako ali tako doma, samo starševskega nadomestila ne bi prejemala. A je to kaj razlika v znesku ali on da vlogo za otroške doklade ali jaz, ker ima on parkrat višje dohodke kot jaz? Ali se tako ali tako v obeh primerih od obeh dohodki upoštevajo?
Joj, papirologija mi živce kravžlja! user posted image

(odgovor članu *Mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3070
4.9.2008 20:08:12   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Js bom kr klicala na občino, ker tole je seznam sam za gorenjske občine, men pa ta ne pride prav user posted image

katja_p  ..kaj pa če se s kurzorjem sprehodiš malo nižje? - boš videla, da niso samo gorenjske občine. user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
4.9.2008 20:21:48   
katja_p
ups ... user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
4.9.2008 20:31:22   
katja_p
A ta denar od občine dobiš po rojstvu? Greš na občino z rojstnim listom?
V kateri občini pa ga uveljavljaš? Kjer ima otrok stalni naslov, kjer ima mati stalni naslov, kjer ima pač eden izmed staršev stalni naslov?

Js vam rečem, da bom zadnje dve uri doktorirala zraven vseh teh birokratskih stvari user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
4.9.2008 21:03:40   
mami_1979
Jst bi se kr v Sežano preselila,...bi dobila 420€ od občine, tako pa malo manj,...83€
je že tako,...vsaj nekaj je,.,.

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
4.9.2008 21:13:42   
*Mateja
Otika, sj men tud nč ni jasn, do česa sem upravičena do česa ne. eni mi pravjo da sm do štipendije upravičena in tud v primeru če ponavljam,ker ponavljam zarad materinstva. na CSD so pa rekl da ne, in da ni nujno da štipendijo dobim, ker je možno da bo partnerjeva plača presegal mejo
tk da jest sm čist zbegana od vsega...bo treba mal prespat pa se še fajn pozanimat

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.