cv3rklic4
|
Drage mamice, končno sem spet malo na računalniku. Pa še to pri babici, hehe - mali se merka in jaz imam končno malo fraj Malo moram pokomentirat: krst: mi smo ga imeli to soboto, pa smo kar catering naročili in je vse skupaj za vse povabljene bilo kar pri cerkvi in ni bilo treba HB nikamor hodit pa še vsi so bili ful zadovoljni kile: imam samo 1 viška, pa noče dol, ne bi pa bilo slabo, če bi se znebila še kake (sem jih imela že pred nosečnostjo preveč za svojo višino ) zobobol: tudi jaz imam nekaj težav z zobmi, samo kaj ko je moja zobarca na porodniški, nočem pa da mi kdo drug še kaj dodatnega zašuštra - komaj sem dobila eno normalno, no - dobro zobarco, pol ti gre pa ženska na porodniško - a je res baby boom, ne vrtec: a ste že prijavile svoje sončke? midva sva eno prošnjo poslala 31.8., pa ne vem, a moram kaj preverjat al ne? morje: mi smo bili 10 dni na slovenski obali, pa je bilo malemu kar ok, saj smo bili zunaj bolj popoldne oz. proti večeru. malo smo ga skušali "spravit v vodo" - smo namočili palčka na nogi, pa je bil cel halo, ker je bila seveda voda premrzla. No, saj ga nismo hoteli kopat, samo tako, za foro sva ga "spoznala" z morjem, pa so naju vsi zgroženo gledali, kaj počneva. Itak je bil oblečen, tako da ne vem kaj so mislili - da ga bova res dala v vodo al kaj? No, kaj čmo, smo bili atrakcija črpanje mleka - taanikaa - ne si preveč črpat, ker mleko boš imela dokler boš stimulirala - črpaj vedno manj - samo toliko, da pritisk popusti, ker imaš mleko dokler stiskaš - če si npr. vsak dan samo malo pod tušem stisneš, boš imela vedno par kapljic (sem že slišala za primer, ko je imela ženska še po 10 letih mleko) - torej mleko je, doker ga "hočeš" dojenje: mi smo se skušali dojiti, pa mali ni hotel vleči (vsaj dovolj ne), tako da je ful izgubljal težo in so naju komaj spustili domov iz P. No, patronažna je takoj rekla, da z dojenjem ne bo nič in da je treba dodatek. Pa sem rekla, da dokler imam svoje mleko, mu bom probala črpat svojega. In tako sem zdaj "ujetnica" črpanja - po 4x na dan si sčrpam okoli 200 ml, pa mu potem to dajem. Se mi pa zdi, da zadnje čase mleko usiha - ful se matram da si načrpam toliko. Še dobro, da imam v zmrzovalniku kar nekaj zaloge, da mu dam, če slučajno kdaj zmanjka. Na začetku sem imela pa res ful mleka in smo tako kupili lončke, pa dali v skrinjo. Upam, da bo mojega mleka dovolj še za kak mesec, potem pa očitno na AM. Mi je pa res grozno, ker me vsak ko me sreča takoj vpraša, če se dojiva. Pa pejte vsi skupi nekam - kaj naj naredim - če ne gre, ne gre. Sem se zadosti presekirala zaradi tega, tako da včasih kar rečem, da se dojiva (pa saj dobiva moje mleko - sicer po flaši, pa kaj!) - sori, sem se morala izkašlat. spanje: mi spimo od 22h do 4h, potem pa do 7.30. Potem se malo igrava, se preoblečeva in okoli 8.30 mali pade v komo do 11.30. Potem se malo špilava in okoli 15h spet zaspi za uro ali 2. Moram rečt, da je kar priden kar se spanja tiče, no na sploh ni preveč problematičen Edino s hranjenjem imamo več dela, pa kaj hočemo... No, pridne bodite, pa se še kaj javim, ko bom spet pri babici ... P.S. Aja, punce, a lahko gesla za vaše slikice, pliiiisss?
< Sporočilo je popravil cv3rklic4 -- 4.9.2008 17:12:07 >
|