aleksandra silvija
|
jutro...menda bom jst res kliocala patronažno...še vedno mi bruhca...pa nekaj dni že tko slabo spimo,zdej že pa kr pogrešam te noči ko smo spali do štirih,pol petih...zdej je par noči buden že ob dveh,pa se nahranimo,ga dam spat,pa pol od štirih že jamra spet,pa se spet hranimo,pa ga dam spat po obveznem podiranju kupčka in previjanju,pol pa kr neki napol spi,kr jamra zraven,,,samo drema,ne več spi ... http://med.over.net/forum5/read.php?46,4824170,4825821#msg-4825821 Polivanje je po obroku pogosto. Po podoju je potrebno podreti kupček, običajno otrok polije za žlico. Pri otroku, ki močno poliva, svetujemo, da je še vsaj pol ure po hranjenju v pokončnem položaju (na vašem ramenu, ko vi polsedite ali na vašem prsnem košu v vašem polsedečem (ali polležečem) položaju. Otrokovo črevesje je nezrelo in brbotanje in napenjanje je lahko v zvezi s tem. Pogosto svetujemo mamici ukinitev kravjega mleka in mlečnih izdelkov in se s tem stanje izboljša. Kolcanje je pogosto znak neuskaljenosti dihanja in požiranja. Storiti ni kaj, otrok to preraste. Barva blata je seveda odvinsa od vaše hrane. Po pesi bo rdečkasto, po borovnicah črnikasto, po zeleni zelenjavi zeleno. Moj 3-mesečni sinček ogromno poliva, tudi še 2 uri po obroku. Med hranjenjem podiramo kupčke 2-4x, odvisno od tega, ali se doji samo na eni strani ali na obeh. Skratka včasih podre kupček in je to to, drugič podre kupček in bruha, včasih pa kupčka noče podret in bruha ali pa tudi ne. Sploh ne morem ugotoviti, zakaj to počne. Ko se dojiva je nameščen tako, da ima glavo višje od želodca, kar nekaj časa ga držim že v pokončnem položaju, pa nič ne pomaga. In ker mu mleko "hodi gor" seveda joka in joka... Odgovori•Citiraj sporočilo•Odgovor preko zasebnega sporočila•Sledi temi•Posreduj sporočilo moderatorjem Re: Polivanje novoNapisal: Tanč Datum: 14.02.2008 15:17 Pozdravljeni, Mišyka, mnogo otrok poliva, nekateri med njimi pa imajo tudi gastroezofagealni refluks. Pomembno je, kakšnega počutja je otrok, ali je jokav in siten, nemirno spi (kar bi pomenilo, da ima pekoče bolečine v želodčku) in kako napreduje. Posvetujte se z vašim pediatrom, kako bi ukrepali. [med.over.net] lp Tanč Spet sem prekopirala nekaj iz foruma MedOverMed-nasvete pediatrinje Tanč Upam, da vsaj malo pomaga
|