Dajadada
|
Ful lušne fotke vseh marčkov in starejših bratcov, sestric. Draja, se ti kar pridružim, kar se fotk tiče...sem tudi ratala lenoba. Lepo, da si si privoščila žur, pa super, da je živa zadovoljna v vrtcu. Erna, palačinke pečeš za zajtrk, svaka čast...super mamica si. Nejc na srečo je vse in sploh ne komplicira, tako da mamici ni treba preveč skrbet . Imamo pa problem, ker nikakor noče sam jest. Če mu daš žlico v roke, reče NE, NE in jo vrže stran ter odrine krožnik, al pa reče ala (hvala) in mi jo vrne. Včasih mogoče spravi tri žlice v usta oz. bolj mimo, potem pa spet isto. Kljub temu, da je lačen, on sam ne bi jedel. Razen z roko, to pa ni problem. Oči bi ga kar lačnega pustil, mamica se ga pa seveda vedno usmili in napolni njegov trebušček. Poje pa res ogromne količine hrane, v bistvu toliko kot jaz, pa mu sploh ni vidt. A vaši že sami jedo? Tisti, ki so v vrtcu verjetno da, kaj pa ostali? Upam, da bodo nejca tudi sedaj v vrtcu navadile. Moram ga pa še malo pohvalit: govori vedno več, razume skoraj vse, tako da me včasih kar preseneti, pomaga pri vsem, kar pač lahko. Najraje pa nosi stvari v smeti in svojo pleničko mora obvezno sam dati v koš. Pa naučil se je metati kar ene dva metra v daljavo s pravim šusom, kar je ok, ko mečemo kamenčke v vodo, mal slabš, pa ko mu dopovedujemo, da se drugje ne meče kamnov. Žoge so zakon za metat in za brcat, knjigice vedno bolj komentira in ponavlja besede, predmete... Najlepše nam je pa, ko mu rečeva naj poboža bratca in mu da lubčka. Takrat umakne majico z mojega trebuščka in ga poboža in parkrat polubčka. Upam, da nama uspe enkrat posnet vse skupaj.
|