JABOLKO3
|
Živijo! Midva sva iz razvojne, nič posebnega, pokazala mi je nekaj 'prijemov', kako mu pomagat, da se usede, obrne... - vse to naj bi počel nekje do 7. meseca starosti, ker je pa velik in težak, bi znal imeti kake težave sam s seboj, zato naju je naročila v decembru na kontrolo. Lepo. Prosim, če lahko katera na seznamček doda nove 'tehnične podatke': Jure, 4,5 mesecev, 8390g in 68 cm. Hvala, res ste zlate s temi čednimi seznamčki. Ugotovila sem, da je z umazanimi cunjami pri nas doma tako kot z RR - komaj mi uspe oprati tiste z morja, že je nov kup tistih, ki smo jih umazali, odkar smo doma, tukaj pa - medtem ko berem za nazaj, naklofate nove strani. Pol pa visim tu gor in berem, namesto da bi kaj postorila, pa mine teh par dopoldanskih uric, da ne vem kdaj. No, pol pa popoldne letam sem in tja in do poznega večera mi ne zmanjka dela, pol pa najdražji misli, da ves dan tako 'garam', pa dobi slabo vest in začne hitro še on kaj štimat, pa hodi za mano ves zaskrbljen, naj se vendar že malo usedem in odpočijem - jaz pa tisto - a misliš, da se bo samo naredilo... ha ha. No, malo pretiravam. Je pa res, da je zvečer največ opravkov - priprava ruzakov za naslednji dan, večerja, tuširanje, umivanje zob, branje pravljic pri ta večjih dveh, pa še večerni ritual pri Jurčku. Pa trenutno smo še malo neorganizirani, ker se je šolsko leto šele začelo, pa traja malo dalj. Plavanje - meni je vseeno, kam gremo in za kateri dan se odločimo, bi bila pa vesela, če bi izbrale tako uro, da ne bi imela potem težav pobrat našega šolarja. Se mi pa iz napisanega zdi, da je na Difu bolj povdarek na učenju plavanja v obroču, v Atlantisu pa bolj na zabavi v vodi, kaj pa vem. Simvir - jaz sem pred časom tukaj spraševala za H2O čistilec in so ga punce pohvalile, tako da sem ga nabavila (pravzaprav mi ga je kupila mami, hvala mami) in sem zadovoljna z njim - fajn je zato, ker je vedno pripravljen za akcijo, samo na el. ga priključiš, počakaš par sekund in že lahko čistiš. Zamerim mu le to, da sta zraven priloženi le dve prevleki, ki se pa hitro umažeta, tako da ne moreš npr. počistit cele hiše, ker je treba vmes oprati prevleke, tiste za enkratno uporabo so pa bolj zanič. Sem že razmišljala, da bi kupila par bolj debelih čudežnih krp in sešila še nekaj prevlek. Srečanje - a se res nobena Štajerka ne bo opogumila za organizacijo? Jaz sem tudi Štajerka, le da že tako dolgo živim na ljubljanskem koncu, da se na primerne lokacije 'tam gor' nič kaj ne spoznam. Če bi prišle na Ptuj, pa ni problema. Npr. eno soboto, pridete tudi s starejšimi otroki, parkiramo na desnem bregu, se sprehodimo po peš mostu čez Dravo, pa skozi staro mestno jedro do gostilne, kjer strežejo mehiško hrano in pize, kar je pa glavno - imajo veliko pokrito teraso zunaj in veliko pokrito otroško igrišče. potem pa še pot nazaj. Dragim date pa fraj dan, ali pa pridejo zraven in če ne želijo poslušati tropa klepetulj, vzamejo zraven kolo in se podajo na Ptujsko goro ali po nasipu Drave ali pa si ogledajo vinsko klet, grad..., popoldne pa lahko še izkoristite za kopanje v toplicah. Torej? No, zdaj moram pa res še kaj opravit, potem pa že v šolo.
|