|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
3.9.2008 9:16:18   
katka28
Prvi grizljaji 2 del. :

Mesan zelenjavno mesni obrok:
1 skodelica piscancjega mesa
2/3 skodelice zelenjave ( brokoli, cvetaca, korencek)
1/3 skodelice rjavega riza
1 skodelica zelenjavne juhe

Meso.zelenjavo in riz loceno skuhajte. Pazite, da bo zares mehko,
bolj kot za odrasle. Vse sestavine nato temeljito sesekljajte in zmesajte v
mesalniku. Del orboka lahko takoj postrezete ostalo pa zamrznite.

-------------------------------------------------------------

Ovseni kosmici z banano:
1/4 skodelice ovsenih kosmicev
3/4 skodelice prilagojenega mleka
1/3 skodelice zrele banane

Ovsene kosmice zmesajte z 1/2 skodelice mleka. Instant kosmice
samo zmesajte, ce pa jih je potrebno skuhati jih samo zavrite,
naj vrejejo priblizno 5 min. Obcasno pomesajte.Medtem
pretlacite banano in jo zmesajte z 1/4 skodelice prilagojenega mleka.
Ko so kosmici skuhani jih samo se primesajte banani

----------------------------------------------------------

Jogurt s sadjem:

1/4 sojinega jogurta
1/4 skodelice kuhanega nesladkanega sadja ( jabolka, hruska)

Zmesajte jogurt z dobro pretlacenim sadjem, ki ga morate predhodno ohladiti.
Ne uporabljajte navadnega jogurta, razen ce ni izrecno navedeno,
da je primeren za otroke.

-----------------------------------------------------------------

Pa se nekaj za nase dojece mamice:

Krompir s tuno in skuto:

2 velika krompirja za pecenje( 600g )
95g tune v olju, odcejene in razkosane
100g sveze in socne skute s cim manj grudic
( ce je skuta bolj suha ji lahko dodate zlicko sladke smetane)
2 mladi cebuli,  drobno nasekljani
2 zlicki kaper
1 zlicka naribane limonine lupinice
2 zlicki drobno nasekljanega petersilja
1 strok cesna drobno nasekljanega

Dobro operite krompir in zdrgnite olupek, da bo povsem cist.
Naspikajte olupek, nato pa pecite krompir na srednje vroci
pecici priblizno pol ure ozitoma dokler ni mehak.
Ko se dovolj ohladi, da ga lahko primete, odrezite priblizno
1 cm na vrhu vsakega krompirja in
ga izdolbite, tako, da ostane priblizno 5 cm debela lupina. I
zdolbeno maso zmesajte z vsemi nastetii vsebinami, napolnite
krompirje in jih pecite se priblizno 15 min.
Krompir lahko postrezete z jogurtovim prelivom...

---------------------------------

Zakaj dojencek ne sme jesti.....

2. izdelkov iz psenice, rzene, ovsene ali jecmenove moke do 6 meseca?
zita iz teh skupin vsebujejo gliadin -posebno beljakovino glutena, ki pri nekaterih
otrocih povzroci okvaro crevesne sluznice. Posledice se kazejo z vnetjem koze,
bolecinami v trebuhu napihnjenostjo,
velikimo kolicinami neprebavljenega blata ter s splosno
oslabelostjo in upocasnjenim napredovanjem otroka
( bolezenski znaki celiakije- tezke presnovne bolezni ).

Nasvet: namesto tega se priporoca, da dojencku na zacetku
pripravljate kasice z izdelki iz riza ali koruze

3. rib, jagodicevja, oresckov in cokolade do 1 leta?
sestavine v tej hrani pogosto sprozijo nastanek alergije

Nasvet: otroku raje ponudimo meso in
manj alergeno sadje ( hruske, jabolka, marelice..)

4. beljaka do 1 leta?

poleg tega, da beljak pogosto sprozi nastanek alergije,
vsebuje tudi snov avidin. Avidin je antagonist
vitamina biotinam ker pomeni da telo vitamina ne more uporabiti.
Pomankanje biotina se kaze z vnetjem
koze in rdecim pekocim jezikom.

5. medu do 1 leta?

v medu so spore bakterije Cl. botulinum, ki zacnejo v crevesju proizvajati strup ( nevrotoksin).
Ta povzroca ohromitev zivcev in misic.
Najhujso nevarnost predstavlja paraliza dihalnih misic,
ki lahko vodi do zadusitve. Pri vecjih otrocih in odraslih ni
nevarnosti za taksno vrsto zastrupitve.
Domneva se, da je crevesje kasneje ze tako razvito, da strup razgradi.

Nasvet: dojenckove hrane ni potrebno osladiti,
za boljsi okus pa nemesto medu ponudite sladko sadje
( marelice, breskve, banane...)

vir.: Kuharica ( revija MAMA )

Tako zdaj sem spat malo nabluzila tako, da lahko grem mirne duse z otrokoma na sprehodek user posted image .

pa pa

< Sporočilo je popravil katka28 -- 3.9.2008 9:26:09 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
3.9.2008 9:36:57   
resnično srečna
eto mene...

čakam, da likalnik zalaufa ( ma velik rezervoar pa kar traja...sam potem je tkooo fina para, da je likanje skoraj v užitek...edino kar sovražim je postavljanje dile...

drugač je pa krst posteljice dobro uspel...urnik spanja pa kot po navadi...najprej 2x na 4 ure...tko da katka tvoje pobožne želje niso padle na plodna tla...ampak je taka bajsa, da zgleda rab...pa men čist paše, ker me drugače itaq prsi bolijo...potem pa 1x tri...pa mal previjanja...zdej pa spet spimo prvi podaljšek...

tolk da jaz še mal cotke zrihtam...pol greva pa v BTC...naju je Ketrin prepričala, da je lok za na voziček ok (hvala ker sva ga lahko sprobali)...pa še vedno je v BC v akciji tko da greva to kupit...pa vidla sem, da sta v akciji dva silikonska nastvka s ščetinami za dlesni drgnit pa kasnej zobke pa bova še to kupili...pa po en šnel likalnik na kupončke v Spar letiva (by the potka dones se začne akcija...noter je tud en ugoden stolček za hranjenje)...ker za sam eno srajco zlikat, ki je napol zlikana pa se je sam na obešalniku mal zmečkala (moj je pedanten k svinja) bo čist ok...

Stolček za hranjenje...mi imam kurbiš rdečega Antilop iz Ikee...pa če bo katera slučajno šla kaj kmalu proti ikei...se priporočam še za blazino...je baje ena taka napihljiva...da otročka mal podpira...

eto še linkci:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20140047

tole je za NiLe...

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70046622

tole je pa blazina za noter...

Srečanje...Zolika me vse, ki se že poznamo, bi vas strašno rade spoznale...vas in vaš naraščaj...in Štajerke ste tiste, ki vas še nikoli ni bilo (no nekaj izjem je bilo a ne Novopečena, Urška in Katka)...pa smo mislile kje v vaši bližini ali pa na pol poti...kakor želite...smao ena naj prevzame organizacijo...predlaga datum, uro in kraj...pa se pofočkamo in pridemo...navadno nobena ne komplicira preveč...

Rjuhice za posteljico...jest ne vem...al mamo en čudno visok jogi sam men rjuhica prav čudno visi...pa itaq moram kako novo kupit...jogi sem premerila in je 120x60...višina pa 20 cmuser posted image ...a mislite, da je bolje da kupim kar za 140x70?...hmmm...

Igranje na tleh..na čem so?...so puzzli dovolj?...pa čiščenje?...jaz se spomnim, da sem pri Matevžu imela kar eno veliko peno oblečeno v kapno od največjega kovtra: 200x200...pa je gospod se tam igral...nisva uporabljala stajice sploh...v njej so bile samo skladiščene igrače...miljontavžent...zaradi našega pesota bo seveda to pri Izi malo težje izvedljivo...ali pa ne...vsaj kapno bo treba pa stalno menjat zarad dlak he he...kako pa ve to delate?

Umivanje glave...to je pa men ratal problem...v čebričku ona pridno sedi...jaz ji lahko lepo zmočim in našamponiram...samo ko pa bi bilo treba sprat se mi pa zatakne...včeraj sva jo pod tem kar pod tuš dala...samo sva bila oba...če sem pa sama je pa zadeva dokaj neizvedljiva...grrr...kaka ideja?...aja pa nimamo kadi ampak samo kotno tuškabino...

kosilo danes: nimam pojma...testenine in omaka s tuno...če mi nič drugega ne kapne na možgane...imam sicer por...samo ne vem kaj bi lahko, ker tale nov krompir men kot pire še ni tkoooo dober, ker je preveč voden...

tkolele...ajde babe mal bodite zgovorne...

pip

G.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
3.9.2008 10:04:55   
simvir
Hej!

Mali je zaspančkal, tavelika dva sta šla pa en avto zrihtat, jaz imam pa končno malo časa za rr.

Včeraj smo bili v Lj, ker je imel Nejc spet drematologa. Se ne moremo in ne moremo znebiti molusk (virusnih bradavičk). Je bil že četrtič na odstranjevanju, pa še vedno nisem sigurna da bo zdaj ok. Je prav bogiuser posted image . Ali ima katera kakšne izkušnje v v zvezi s tem, morda Trnuljčica...?? Baje ima to kar precej otročkov.
Vmes ko smo čakali (najprej samo namažejo) smo se šli peljat z vzpenjačo na grad. Najs, samo kaj ko je konec v pičli minutki. Gor pa seveda na sladoled. Smo se hoteli še z vlakcem peljati, pa smo ga zamudili.

Da pokomentiram še nekaj tem...

Katka kako si pridna z recepri in nasveti user posted image user posted image user posted image .

Nogavičke - tudi nam se poznajo patenti. Ker imam veliko nogavičk še od Nejca, mu kar večje št. obuvamuser posted image .

Sedenje in držanje glavice - glavo drži že kar nekaj časa, sedel bi pa tudi nonstop. V lupinici se večkrat kar pokonci drži in sploh ni naslonjen, pa ne vem kako naj dosežem, da bi naslonil nazaj. Ker se mi zdi to kar nevarno med vožnjo.
Sem v pon. P vprašala glede sedenja in je rekla naj mu pustim toliko, kolikor sam želi in zmore.

Krista ti si spraševala o čistilcu, a to tistem H2O? Ker jaz tudi razmišljam, da bi ga kupila, še raje ponaredek, pa ne vem kje bi ga kupila. Vem da so se ostale o tem že pogovarjale, pa sem se takrat nekaj obotavljala z nakupom. Ima mogoče kakšna idejo kje ga dobiti? Ali ste ostale še vedno zadovoljne z njim in ga redno uporabljate?

Baza podatkov, sem za.

Igranje na tleh - pri nas mora biti povsod kjer je še rjuha, da jo lahko  operem, ker kar naprej kaj stresamo iz ustuser posted image . Tako da puzzli, tepih, stajica, vse je prekrito še z rjuho. Bi pa počasi rabili vse večjo igralno površino, ker se z obračanjem in vrtenjem vedno bolj premika.

Srečka jaz sem tudi tiste ščetkice kupila, samo sprobala pa še nisem, pozabila...user posted image . Grem takoj opratuser posted image user posted image user posted image . Uspešne nakupe vama želim...

Zdaj pa še malo pospravljati, pa cunje rihtati...se mi zdi da sploh nisem nikoli fraj, če sem grem pa na rruser posted image .

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
3.9.2008 10:38:25   
sinskaT
Hana spančka,  s poštarjem sva opravila (za danes user posted image ), tko da imam končno čas za RR.

Še enkrat moram pohvalit sling. Včeraj se je dobro obnesel, ko sem šla malo v šoping, je fino imet dve fraj roki, sam za dolge sprehode pa ni, ker postane malce boleče za hrbet pa še tamala se začne pritoževat, če je predolgo stisnena. Drgač je pa folk zgleda zelo nerazgledan kar se teh nosilk tiče...so kar bulili, ene dve mamci sta komentirali: "Lej kako nosi malčka, kot kašna ciganka." Ja itak, če jo mam v kenguruju, pa spet ni prav..a ni boga tkole dol visi..najboljš bi bilo, da jo imam skos v naročju ali pa v vozičku, eh.

Srečka komot se zmenimo za peizkus, da boš videla, če Izi odgovarja, sam kot opisuješ je zelo nezahtevna bejba in bi ziher uživala not. Glede posteljnine imamo isti problem in ti svetujem,d a kupiš kar za 140x70, ker mamo mi 120x70 in komaj gor dobim.

GH - sploh še ne razmišljam o tem, sam bi že lahko.Zato si pridno limam kar Katka napiše o tem (hvala Katka, ful si pridna!)user posted image

Sem za bazo podatkov, a kar tebi Krista pol sporočimo na zs?

Igranje user posted image - največ je pod igralnim centrom, nekaj časa na raztegneni sedežni (ko s upaj bedasave), v sobici je na puzlih, malo pa v ležalniku. Vsake toliko vse prebrišem in povsod imam pleničke za slino brisat user posted image .

Umivanje glave v čebričku - ponavadi kar vzunaj našamponiram, pol ko je že počofotala in se ji več ne da bit notri. Pol z mano pod tuš ali pa v banjo..ker kar ne morem pustit,d a bi bila samo v tisti vodi, ki je milnata..je pa res,d a je zmeraj moj zraven. Kaj pa vem kako bi naredila, če bi bila sama? Mogoče res posebej umijš laske in nad umivalnikom polivaš z lončkom..nevem, al pa skupajpod tuš?

Kosilo je še ? Neki na izi, kot vedno user posted image

♪♫♪♫♫

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
3.9.2008 10:44:14   
sinskaT
Sem vedela, da sem nekaj pozabila

Plavanje - ful sem hotela hodit, pa se mi je ponovno pojavil lišaj na hrbtu (od klora baje) in raje ne bom provocirala. Se pa menim z eno bejbiko,d a bi hodile v Moj fit na poporodno vadbo z otročki, jutri je dan odprtih vrat in imajo 20% popusta (mesečna karta je drugače 30ojrov pa še fitnes imaš zastonj, kar bi bilo ful ugodno) Rada bi nekaj bolj intenzivnega počela vsaj uro dve na teden, že neznansko pogrešam tisti zmatrani filing, pa muskelfiber user posted image . A na tem plavanju lahko tudi kaj konkretno odplavaš? Verjetno,d a ne, kaj boš otroka za sabo vleku user posted image user posted image user posted image

Stolček za hranjenje trip trap - a katera ve, kje se ga da ugodno dobit?

< Sporočilo je popravil sinskaT -- 3.9.2008 10:46:09 >

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
3.9.2008 12:44:43   
katka28
Tudi jaz sem imela v mislih telovadbo z dojenckom ampak kaj naj delam tam z dvema . Bi morala vsak dan zbirat s kom grem :). Za zdaj kar doma telovadimo in ce igramo na puzzlih. Tudi jaz mam povsod plenice za brisat se mi pa kdaj zgodi da zamudim in takrat nasa psicka pospravi za otrokoma user posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
3.9.2008 12:47:53   
JABOLKO3
Živijo!

Midva sva iz razvojne, nič posebnega, pokazala mi je nekaj 'prijemov', kako mu pomagat, da se usede, obrne... - vse to naj bi počel nekje do 7. meseca starosti, ker je pa velik in težak, bi znal imeti kake težave sam s seboj, zato naju je naročila v decembru na kontrolo. Lepo.
Prosim, če lahko katera na seznamček doda nove 'tehnične podatke': Jure, 4,5 mesecev, 8390g in 68 cm. Hvala, res ste zlate s temi čednimi seznamčki.

Ugotovila sem, da je z umazanimi cunjami pri nas doma tako kot z RR - komaj mi uspe oprati tiste z morja, že je nov kup tistih, ki smo jih umazali, odkar smo doma, tukaj pa - medtem ko berem za nazaj, naklofate nove strani. Pol pa visim tu gor in berem, namesto da bi kaj postorila, pa mine teh par dopoldanskih uric, da ne vem kdaj. No, pol pa popoldne letam sem in tja in do poznega večera mi ne zmanjka dela, pol pa najdražji misli, da ves dan tako 'garam', pa dobi slabo vest in začne hitro še on kaj štimat, pa hodi za mano ves zaskrbljen, naj se vendar že malo usedem in odpočijem - jaz pa tisto - a misliš, da se bo samo naredilo... ha ha. No, malo pretiravam. Je pa res, da je zvečer največ opravkov - priprava ruzakov za naslednji dan, večerja, tuširanje, umivanje zob, branje pravljic pri ta večjih dveh, pa še večerni ritual pri Jurčku. Pa trenutno smo še malo neorganizirani, ker se je šolsko leto šele začelo, pa traja malo dalj.

Plavanje - meni je vseeno, kam gremo in za kateri dan se odločimo, bi bila pa vesela, če bi izbrale tako uro, da ne bi imela potem težav pobrat našega šolarja. Se mi pa iz napisanega zdi, da je na Difu bolj povdarek na učenju plavanja v obroču, v Atlantisu pa bolj na zabavi v vodi, kaj pa vem.

Simvir - jaz sem pred časom tukaj spraševala za H2O čistilec in so ga punce pohvalile, tako da sem ga nabavila (pravzaprav mi ga je kupila mami, hvala mami) in sem zadovoljna z njim - fajn je zato, ker je vedno pripravljen za akcijo, samo na el. ga priključiš, počakaš par sekund in že lahko čistiš. Zamerim mu le to, da sta zraven priloženi le dve prevleki, ki se pa hitro umažeta, tako da ne moreš npr. počistit cele hiše, ker je treba vmes oprati prevleke, tiste za enkratno uporabo so pa bolj zanič. Sem že razmišljala, da bi kupila par bolj debelih čudežnih krp in sešila še nekaj prevlek.

Srečanje - a se res nobena Štajerka ne bo opogumila za organizacijo? Jaz sem tudi Štajerka, le da že tako dolgo živim na ljubljanskem koncu, da se na primerne lokacije 'tam gor' nič kaj ne spoznam. Če bi prišle na Ptuj, pa ni problema. Npr. eno soboto, pridete tudi s starejšimi otroki, parkiramo na desnem bregu, se sprehodimo po peš mostu čez Dravo, pa skozi staro mestno jedro do gostilne, kjer strežejo mehiško hrano in pize, kar je pa glavno - imajo veliko pokrito teraso zunaj in veliko pokrito otroško igrišče. potem pa še pot nazaj. Dragim date pa fraj dan, ali pa pridejo zraven in če ne želijo poslušati tropa klepetulj, vzamejo zraven kolo in se podajo na Ptujsko goro ali po nasipu Drave ali pa si ogledajo vinsko klet, grad..., popoldne pa lahko še izkoristite za kopanje v toplicah. Torej?  

No, zdaj moram pa res še kaj opravit, potem pa že v šolo.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
3.9.2008 13:49:30   
Jo@n
Ojla,
mali princ spi popoldansko kitico, jaz pa imaš čas viset na RR.

Srečka, kaj če poskusiš Izo dat v tist ležalnik al pa stolček za v banjo, pa ga daš v kabino na tla in ji potem laske stuširaš?

Igranje: pri nas je največ v igralnem centru na tleh, v posletji / stajici so največkrat igrače... Skupaj se kdaj valjava po postelji.Ko bo bolj aktiven si bo treba omislit še kaj za na tla.

Jogi rjuha, imamo 60*120 tako kot jogi, ki pa ni ne vem kako visok, pa jo komaj gor dobim. Ko na frišno osteljem, mi jogi kar ukrivi...

Seznam: predlagam podatke: nick, ta pravo ime, ime od user posted image , telefonska, pa lokacije v katerih se največkrat gibljemo za vozičkanje (tako pride pri meni v poštev še vsaj Lj, čeprav sem malo ven). Pa morda še kakšen mejl ne bi bila slaba stvar... Torej Krista, ti imaš že izkušnje... ti prepustim...

Za plavanje smo vse tako neodločene... glede na to, da se v atlantisu več dogaja, predlagam Atlantis, če nam bo všeč, pa jo lahko po tem tečaju mahnemo še na dif, da se nam nekaj dogaja do konca porodniške... Če se ne motim, je Krista predlagala sredo, povejte še uro, tiste ki morate po škrate v vrtec ali šolo. Pa da potem začnemo navali narode... na termin...

Srečanje... štajerke pa res potrebujejo eno brco nekam... da se zmigajo user posted image . No, upam, da mi katera ne zameri... Če se hitro ne zorganizirate, predlagam da se naslednji teden spet dobimo na Lj koncu... Lokacijo in uro prepuščam vsem z logističnimi nalogami (vrtec pa šola, pa krožki, pa lačni možje doma...)

Sinska, poštar pa nekam pogosto hodi okrog tebe. Pa tvoj ve za to?

Trip trap orginal delajo v Lik Kočevje, tako da če katera pozna koga, ki tam dela al je pa s tistih koncev doma... naj vpraša, če ji lahko zrihtajo. Je pa original stokejev (ne znam napisat), v njihovi škatli. Vsak zaposlen lahko enega na leto kupi ceneje, mislim pa da pride 40 eur. To je skoraj 100 eur ceneje kot v bc. Jaz sem mojega kviskota že vnovčila v začetku leta, tako da vam kaj več kot z nasvetom ne morem pomagat... Drugače pa kakšna bolha - rabljena varjanta...

Grem malo za kosilo pripravit, dokler imam še mir... Bodo kar kotleti in pečen krompir pa kumarice v solati. Seveda, če pride voda, smo že celo dopoldne brez user posted image

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
3.9.2008 14:07:30   
Krista28
Kosilo. - pri nas blitva z jajci pa piščanc, pa zelena solata....Če imam jaz več pora, naredim porovo rižoto, ali pa mongolsko meso pa riž...

Stolček za hranjenje. Imamo že trip-trap stol za večjega, pa sem upala, da se bo na navaden stol navadil, pa bo tega Nadja podedvala....sicer bo treba še kakega kupit.....Tale od Srečke mi je prav simpatičen, pa še za s sabo na dopust vlečt je dokaj prijazen...beri se razstavi.

Umivanje glave pri nas ni problem - jo imam v banjici in jo sam nagnem nazaj, itak ji las še ne šamponiram, ampak samo z bubchen oljćkom celo umivam- ka kar nakapam v vodo....

Parni čistilec: To sem naštudirala, da je ta H2O  zelo pripraven, takoj za uporabo, ampak samo za po tleh, ne čisti fug tako kot obljubljajo, cunjice moraš kupovat in niso ravno poceni...potem je še ena kopija (mislim da ga ima Srečka), ki je bila v šparu na njihove bone za 50€ (50% popust), potem je tu še batagelov, ki ga ful pohvalijo - ima nastavke za fuge in okna in stene, je pa 15 -20€ dražji. Cunje so lahko katerekoli 25*50cm. Ostale pa prosim izkušnje....

Položaji naše user posted image čez dan: Velikokrat jo dam v igralni center na tleh (je taka mal debeljša oddejica - zadovoljnauser posted image ), ali pa v ležalniku na tleh, ali v lupinici na tleh ali mizi. Na zakonski pojstli je več ne upam pustit. Nesreč imamo zaenkrat dovolj in mala je urna....tako da je pri nas večinoma na tleh ali v vozičku...tega uporabljam tudi v stanovanju... Igralni center se pere v stroju, na ležalniku imam brisačo, v vozičku pa kovtrček s prevleko. Vse pralno, pa itak je plenička vsepovsod za bruhce in slino brisat.... imam pa tud puzle, pa še niso v uporabi....zdaj niti nimam placa...

Tvoja varianta Jabolko bi bila verjetno za v soboto ali nedeljo....bi bil tud fajn izlet. Bi blo zanimivo vidt, kako se oni med sabo začvekajouser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 3.9.2008 14:09:41 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 3184
3.9.2008 14:14:17   
Krista28
Z vodo je pr nas tud tko, da je včasih kr zmanjka za par sekund, pol pa tko rjava prteče da groza. Tud sicer imamo ful slabo vodo in je sploh ne pijemo iz pipe. Redno uporabljam brito in sem zelo zadovoljna.

Za uro plavanja sem jaz čim prej oz. tam ob 10h da lahko tam do 12h713h počvekamo oz. ohladimouser posted image pa še vedno pridemo komot do vrtcev in šol pa kosilo pripravimo...Sem pa jaz bolj za Atlantis - bližje mi je in lažje parkiranje.......ampak boljš da nisem ta glavna, ker moram še dnar zbrskat...user posted image hja...nabavl sesalc...pa še čistilc bi rada pa tudi ni penkijev (beri €).

Podatke mi pa kar na zs pošljite...imam tabelco že pripravljeno....

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
3.9.2008 15:50:25   
Ketrin
Dober dan...

Joj, pridne ste s pisanjem, ni kaj... jaz ne vem kako vam uspe user posted image user posted image

Spet nisem vsega za nazaj prebrala, enostavno nimam časa... še dobro da nekatere pišete take dolge poste s poboldanimi temami, da vem sledituser posted image user posted image

Plavanje: jaz sem za... sreda mi odgovarja, ura pa vseeno. Se pa strinjam z Jabolko, da so na DIFu bolj strokovni, sem že od parih slišala, da v Atlantisu je bolj samo sebi prepuščeno, in mal bluziš tam po bazenu... ampak mi je vseeno. Kamor se boste odločile. Sem pa danes poslala mail na DIF kakšna je cena za cca 10 mamic z dojenčki in če je sreda frej... pa sporočim...

Umivanje las: midve s Kajo se itak skoz tuširava, sploh ne uporabljamo več banjice, tko da jo kar orng stuškam, tudi po glavi in se je navadla in je super.

Igranje: oh, ja, pri nas ni obstanka več kot 10-20 min na eni stvari, tko da jo prestavljam naokoli... očitno ji je igralna blazina ratala brez veze, tudi prijateljčki nad posteljico niso več super... najbolje je zunaj v vozičku user posted image Ampak se bo že morala navaditi... Jaz zaenkrat ne bom nič dajala po tleh, tepihe sovražim, tko da bodo kar puzzli in blazina, potem bomo pa sproti videli...

Mah, spet ji neki ni prav... grem, pa se oglasim....

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
3.9.2008 16:00:51   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: simvir

Včeraj smo bili v Lj, ker je imel Nejc spet drematologa. Se ne moremo in ne moremo znebiti molusk (virusnih bradavičk). Je bil že četrtič na odstranjevanju, pa še vedno nisem sigurna da bo zdaj ok. Je prav bogiuser posted image . Ali ima katera kakšne izkušnje v v zvezi s tem, morda Trnuljčica...?? Baje ima to kar precej otročkov.

Izkušenj iz prve roke nimam. Lahko ti pa posredujem znanje iz 1 mesečne dermatološke ambulante, ko sem delala še v bolnici...Moluske so res virusne bradavice. Niso nevarne. Odstranijo se če srbijo, če se širijoali  če prisotne več kot 8 mesecev. Prenaša se z kopanjem, praskanjem. Nasvet: tuširanje! Odrasli (redkoooo dobi), v nekaj mesecih to premaga. Pri otrocih je pa kar pogosto ( glede na št otrok, ki sem jih videla v tisti amb). Je lahko znak zmanjšane imunosti pri otroku. Ena moluska živi 2 meseca ( seveda če si jih ne prenese dalje...user posted image ). Zato ne praskat! Razkuževati z betadin jodom. V amb se pa naredi exkohleacija (z tako malo žličko se postruga dol) nato pa toaleta.
Upam da sem ti pomagala... Vsekakor jih otroci prerastejo... če ti je kaj v tolažbo... saj vem da ni... user posted image ko se imunost razvije...
Siniska ma saj veš vse smo že doživele takšne in drugačne poglede pametnihuser posted image user posted image user posted image .

Naš ga s nočnim spanjem sračka že ca 3 tedne( se je zbujal 1x ponoči). Danes 3x...user posted image Sem kot zombi... nisem navajena več tega... Prej je od 6 tedna spal celo noč... Do 8 ali 9 zj... Skratka dlesni ga tako bolijo, da revček še jesti ni hotel ponoči ( pri drugem in tretjem prebujanju), samo jokcal in si drgnil spodnjo dlesen z prstki... Pa levo spodaj ima, če potipam prav špiček pod sluznico-vidi se pa nič. Že včeraj popoldan je imel 1 uro vročino zaradi zob... Ja bo treba začeti zopet hoditi spat, ko gre on...

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
3.9.2008 18:04:05   
sinskaT
Še ena današnja cvetka:  Grem v Lidla (parkrat na leto), mi je bil najbližje, ker sem se spomnila, da bi neki iz bučk jedla. In kaj mi prijavi ena pedantna gospa?! Ja a to plastično zelenjavo boste dali tako majhnemu dojenčku???? Jao, sem kar z očmi zavila in se ugriznila v jezik. Grrrrrrr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Kaj se ma folk za vtikat? Sem kr jezna.

Trnuljčica - mislim,d a je več takih 4 in 5 mesečnikov, ki so se začel zbujat ponoči, naša je kot novorojenček in še drugi mesec tako rekoč prespala noč, zdaj se pa vsaj enkrat zbudi. Zgleda, da jim tok dogaja...da še ponoči premlevajo kako in kaj bi.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
3.9.2008 18:25:08   
JABOLKO3
Hoj!
Sem besna kot sto user posted image !!! Pride danes najdražji iz službe ves nasmejan in mi pove, da bo čisto nepričakovano dobil izplačan en honorar, pa vpraša, če si kaj želim, pa se veseliva... pa naenkrat iz pralnice strašen ropot - sva kar poletela tja - pralni stroj, izgleda, da so šli nosilci bobna. Sva v trenutku vedela, za kaj bo šel tisti denar user posted image ! Pa še vedno (ali že spet user posted image ) je kup umazanih cunj v pralnici, tako da več kot kakšen dan-dva ne moremo biti brez. Sranje! Je mož kar šel po trgovinah pogledat, kaj je na voljo in koliko stane, pol se bova pa doma odločila, kaj bi. Grrrr.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
3.9.2008 18:33:43   
trnuljčica
Oojoj, Jabolko, vidim, da imajo tudi stvari ušesa, ko se kdo pogovarja o denarju...user posted image Drugič morata z dragim očitno šepetat...

Ma, saj jaz sem se tudi veselila dodatka pri porodniški prejšnjega 15 v mesecu... potem pa sem pred 5 dnevi šla na bankomat in skušala dvigniti gotovino... pa je mlel menda 5 min, da me je že strah ratalo, da niso naštimali tiste naprave, ko ti vkrade pin... Potem mi pa vrne kartico in sporoč,i da je čas obravnave potekel. Denarja pa nič, niti stanje se ni izkazalo, kljub temu da je bil bankomat od moje banke... Pa sem imela celi čas tako bed filing... da sem naslednji dan šla gledat na klik in...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image so mi trgali 40 ojrov. Sem klicala in morala vložit reklamacijo sedaj pa oni obračajo moj denar... Če ga bodo sploh vrnili... Če ne grem definitivno proč, saj je to že tretje sr.... s to banko...  Toliko o dodatku, potem ti pa drug pobere še več...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
3.9.2008 20:07:25   
resnično srečna
čau...

eto naju...sva bili skoraj cel dan potepinki...najprej Spar...ne boste verjele ampak sva dobili predzadnji likalnik...

v Baby centru bom spet grajala prodajalke...katastrofa od žensk...najprej mi rečejo, da artikel ni več v akciji...spodaj da je...ajuj...bi jim kar vrat zavila...poleg tega so pa tako lene, da mora človek vsako stvar sam iskat, one pa lepo stojijo za pultom pa luft mešajo...grrr...

no potem naju je pa dragi še v E Leclerc poslal in ugotoviva, da imajo spet otroško akcijo...ker sva dobili nekaj ojrčkov od tetke, ki ji je Iza zelo všeč sva ji nakupili kup stvari...he he...pa še zelooooo poceni...samo usšteli sva se pri enem kompletku...se nama je zdel v trgovini velik...soma pa majhen...mogoče se je skrčil med vožnjo...ga bo treba ju3 zamenjat...

Novopečena...V E Leclercu imajo sedaj stolček za kopanje v akciji...je podoben kot tisti le da je ta 10 ojrov...po mojem bomo mi kar šli v nakup, ker bo tako Iza lepo v malo večjem čebru in umivanje glave ne bo več problem...

JABOLKO...ja ti smola smolnata...ampak sej veš...še dobro, da je kaj priletelo extra pa se sedaj ne bo na osnovnem prihodku poznalo...

SinskaT...veš kaj...jaz kar preslišim...pametni molči...pogledai pa...jah sej si lepa, luštna in super...zakaj le te ne bi gledali...če pa že komentar, da nosiš kot ciganka...jah ej to jih je sama zloba pa zavist...brez veze za take stvari izgubljat živce...

ajde babe...debato prosim...

je moj šel na pijačo z eno kolegico, ki je diplomirala...Iza že spi...men je pa dolgčas...

pip

G.

She
Within the measur

Neposredna povezava do sporočila: 3191
3.9.2008 20:11:02   
katka28
:) resnicno srecna zgleda, da so vse punce izginile ali pa spravljajo otrocke spat. Nasi so ravno sli spat tako, da mam sedaj cas, da preberem knjigo do konca. V soboto pa gremo kolegice skupaj v kino in potem na zur moz bo pa varuska sem full vesela, ker ne pomnem kdaj sem nazadnje bila zunaj..

nic lahko noc in jutri nadaljujem z recepti user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3192
3.9.2008 20:23:56   
resnično srečna
joj katka carica si...sedaj ko ne črpaš zlahka prepustiš možu...jaz pa tudi če bi šla ven bi kot pepelka morala do polnoči biti doma...Iza potem že rabi mleko...

lepo branje...upam, da kaj zanimivega...

pa seveda lepe sanje in miren spanec....

She
Within the measur

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
3.9.2008 20:41:07   
NaTaŠa*
http://www.mojvideo.com/video-za-vse-mamice-tega-sveta/e72f8bd072f5f5196b90&category=rf&time=d&chid

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

Neposredna povezava do sporočila: 3194
3.9.2008 20:48:37   
NaTaŠa*
Čer punce

Kako ste kaj?
Midve sva danes cel dan opletale okoli. Tako da sva šle še moje bivše sodelavke mal pogledat in je bilo dneva kmal konc.

Zdaj sm pa čist crknjena in grem sam še pod tuš in spat.

Aja seznam s tel. štev. tudi jaz sem ZA

user posted image

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
3.9.2008 20:51:43   
lepa posadka
Živjo punce!

Vidim, da je danes bolj nasršenjen dan??!!! Jabolko...poglej raje takole: še dobro, da je možiček prinesel domov ekstra denar, hehe. Ne, saj te čisto razumem...samo, da jaz sem tega že kar nekako navajena. Moj mož dostikrat kakšen honorar od kod dobi...pa izpuhti, preden bi jaz sploh kakšen načrt naredila z njim.

Sinska...komentarjev bo še ogromno. Ko sem jaz pred sedmimi leti hodila po mestu - kjer so tudi cigančki doma - s štorkljo... komentarjev še zdaleč ni manjkalo. Zato se tudi moj možek ne navadi, da bi jo kdaj uporabljal...

Srečka - a likalniki so pa tako hitro pošli...saj sem tudi sama gledala, ker jaz tudi rabim nekaj za na hitrico...pa ta stari mi je nekako počil in mi včasih kar fit ven vrže, ko likam...no, vsaj potem neham, hehe. Ampak imam en tak predsodek, da za 17EUR pa ne moreš dobit OK likalnika. Povej, če je v redu. Mogoče ga v NM še dobim.

Igranje na tleh...jaz sem vedno kar velik kovter dala na tla in to je to. Pa potem prevleko operem. Naš je čez dan kar nekaj časa na tleh. Malo se obrača, malo rine nazaj...malo krega s pikapolonicami, ki so narisane na prevleki...je pa danes spuščal neke čudne zvoke in sem se prav nasmejala, ko sem opazila kako je lovil dudo in si jo tlačil v usta :-))))

Umivanje glave...ti ne znam svetovat...jaz kar nad bano se nagnem in s tušom sperem...se ne pritožuje.

Plavanje... meni najbližja varianta je 20km stran... Se mi ne da. Sploh pozimi.

Naslednje srečanje - predlagam, da se res kar spet v LJ okolici dobimo. Ko bo srečanje na Štajerskem koncu dozorelo, pa odrinemo tja. Saj res...kje pa se Tosja potika že dva dni? Jabolko - tvoj plan pa nujno moramo enkrat uresničiti... zna bit v lepi jeseni kakšna krasna sobota idealna za to.

Jabolko...Jure pa je korenjak???!!! Mi imamo jutri ''kukr'' prvo cepljenje - sporočim dimenzije. Po mojem smo tam okoli 7700g.

Seznam...kaj pa vem...meni je ideja mim. Saj se dobivamo kakor se. Kdor rabi kakšno številko, jo dobi... No, jest ne bi komplicirala...pa se orpavičujem za svoje skromno mnenje.

Trip Trap...pišite mi na ZS. Mislim, da je cena okoli 40 EUR. Simvir, je tako - ti si ga nazadnje kupila.

Batagelov parni čistilec...cena, izkušnje...lahko kakšno info dobim? Jaz moram nujno nekaj nabavit za kakšen ekstra denar...če ne bo šel prej v kakšne ploščice???!!! Saj veš, Jabolko :-)))

Ketrin...kje se skrivaš???!!! Kaj počneta s Kajo, da se komaj javiš? A si že v službi? Se mi je zdelo, da si omenjala oktober...

Trnuljčica...jaz se zbujam po parkrat na noč že sedem let...imam hudo kondicijo, hihi. No, malo heca...privoščim, da se noči kmalu poboljšajo.

Lclerc...Srečka...se še splača it, potem, ko si ti orpavila šoping? No, se hecam...od kdaj traja akcija - je že veliko pobranega? Jaz bi kakšno malenkost šla pogledat...sam ne vem kdaj??!!

Katka - mirno noč, lepo branje...

Punce...lahko noč. Jaz pa imam moža doma in nekam hudo spočit in dobre volje je... Bejžmo...

Neposredna povezava do sporočila: 3196
3.9.2008 21:10:41   
Jo@n
Jaz sem pa danes taaaako crknjena... Je bil malil princ tečkast še namesto včerajuser posted image . Pa še cel kup letanja sem imela, sem kar z njim mojo kišto od avta peljala na servis, tako da sem sedaj ponosna lastnica ne več hrumečega avtomobilčka (beri: nič več športni auspuhuser posted image ) In ob dobrega stotaka... user posted image . Hja in dokončno spoznala, da bo treba nekje v prihodnosti spraskat ojrote tudi za drug  avto... Al pa loto špilat...

Za povrhu smo bili še ves dan brez vode, današnje kosilo je bilo bolj po principu rodi-stvori... Pa še dragi je utrujen prišel pozno domov.

Skratka idealen dan, tudi za kišto se mi ne da viset, grem končno pod tuš in v mižale.

Bo pa jutri bolje.

Nočko!

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
3.9.2008 21:53:07   
simvir
Najprej hvala tebi Trnuljčica. Večino tega sem že vedela, si me pa potolažila s tem, da to prerastejo in da po 2 mesecih same odmrejo. Ali se jod dobi tudi v prosti prodaji (oz kaj se da dobiti)?

Vidim, da vse pridno zapravljamo denarčke, ja saj kaj pa bi z njimi drugačeuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Trip Trap...pišite mi na ZS. Mislim, da je cena okoli 40 EUR. Simvir, je tako - ti si ga nazadnje kupila.

Ja mi smo ga s tvojo pomočjouser posted image kupili marca za tavečjega, cena pa mislim da je bila 45€ (ne spomnim se točno).
Do takrat je pa sedel v Prima Papi, ki smo jo ravno danes privlekli ven za Tevža. Z nagnjenim naslonom bo počasi začel sedeti z nami za mizouser posted image .

Batagelov parni čistilec...cena, izkušnje...lahko kakšno info dobim? Jaz moram nujno nekaj nabavit za kakšen ekstra denar...če ne bo šel prej v kakšne ploščice???!!! Saj veš, Jabolko :-)))

Jaz moram tudi nekaj kupiti, pa se mi tudi ta zdi še najboljši (vsaj kakor je Krista opisala). Tako da bi vsak info tudi meni prav prišel.

Lclerc...Srečka...se še splača it, potem, ko si ti orpavila šoping? No, se hecam...od kdaj traja akcija - je že veliko pobranega? Jaz bi kakšno malenkost šla pogledat...sam ne vem kdaj??!!

Jaz sem bila tudi danes, samo za otroke nisem skoraj nič kupila. Se mi zdi da so šele filal police ali pa dofilaval (mogoče je pa Srečka pred mano vse pobrala...hecam se user posted image ). Saj ne, nisem nič takega potrebovala. Sem pa kupila dva paketa plenič in robcev Pampers in dobila lepa kompleta  za v peskovnik.

Zdaj pa še hitro glavo umit, pol pa v mižule...nočko.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
3.9.2008 22:13:16   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Trnuljčica...jaz se zbujam po parkrat na noč že sedem let...imam hudo kondicijo, hihi. No, malo heca...privoščim, da se noči kmalu poboljšajo.

Ma, saj vem da ne smem jamrati glede tega...user posted image Sploh ker berem, da nekateri stalno tako spijo... Ampak danes sem bila res koma do popoldan. Sem rabila, malo pojamrati... Ponoči sem spala 4 ure. Čez dan pa je mali blagovolil 1 prisiljeno urco.
Zdaj pa nočko...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
3.9.2008 22:18:43   
trnuljčica
Simvir Betadine(povidon jodid) je v prosti prodaji. Ni na recept. Jaz ga imam doma za razkuževanje ran... Nabavila sem ga ko mi je po 3 tednih začelo pri dveh šivih od cr rositi ven. Skratka je uporaben tudi sicer, da ga človek ima doma za nezgode...
Te pa opozarjam, da ko ga daš gor je rjavo. Da ne boš tako vestno mazala, da bo dete čisto rjavo pikčasto. user posted image Saj v bistvu ne vem, če prepreči prenos na drugi zdrav predel kože( to so dermatologi priporočali), verjetno težko, saj ne moreš vsako minuto dneva bit namazan, pa ves rjav...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......