Anonimen
|
tko...jst sem ok, samo sem pa cel vikend kozlala, je bla že kr kriza, me je dohter hotu dat v bolnco pa na infuzijo, ker res nič ni ostalo v meni samo zdaj je pa ok, hvalabogu, sem kot nova je pa Ula ponoči zakuhala, vročino pa kašlja, bom vidla kaj se bo pa iz tega skuhalo... Ploha gre se za te izvorne celice iz krvi iz popkovine( jo vzamejo takoj po rojstvu). te celico majo izredno zmožnost obnavljanja in se lahko uporabijo za zdravljenje recimo levkemije, al pa hemofilije, za ostala področja je še dost neznano. zdej je na voljo javna banka, isti princip kot pri krvodajalstvu - daruješ, ker boš mogoče komu rešil življenje. imaš pa na voljo tudi zasebno shranjevanje, plačaš okoli 2000€ in ti hranijo te celice, za primer, če bi jih slučajno tvoj otrok potreboval. je pa treba vedet, da so celice uporabne max. 15 let, pa za osebo do 35kg. in je dejansko zelo malo možnosti, da bodo tvojemu otroku kdaj prišle prav, če pa bohnedaj zboli za recimo levkemijo, ima pa več kot 80% možnosti, da se najde primeren darovalec. in teh 200€ ( če jih že imaš na razpolago) je po moje boljše naložiti v kakšen sklad, ker otroka lahko doleti marsikaj, kaka druga bolezen, lahko ga povozi avto in potem te celice ne bodo najboljša naložba, dobro naložen denar in temu primerna vsota pa lahko omogočita tudi kvalitetnejše zdravljenje. je pa seveda to samo moje mnenje . in moti me, ker ta podjetja, k se ukvarjajo s tem shranjevanjem, mastno služijo na podel način. k pritiskajo na vest staršev v smislu najboljša naložba za vašega otroka...da vem ne bo kdaj žal, ker vam je bilo škoda tega denarja itd meni je to svinjsko... javna banka pa se mi zdi super čestitke vsem za prve brcike naše detece že kar pridno razgraja no tak, zdej je mami pršla, šibam kafe skuhat
|