|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
29.8.2008 18:54:56   
Anonimen
.

< Sporočilo je popravil nia* -- 29.8.2008 18:56:04 >

(odgovor članu gloria)
  Neposredna povezava do sporočila: 1726
30.8.2008 9:14:12   
Ploha
dobro jutro! user posted image za vse!
punce kako ste pa ve pridne ratale s pisanjem, komaj dohajam, kakšen dan me ni pa imam tollk za prebrat, da je joj, no sj drgač je super, kar tako naprej. Jaz pa še vedno ne čutim brc, no vsake tok časa sicer mam občutek ampak nisem zihr, ker prehitro mine, pa zvečer ko se uležem se velikrat zgodi na trebuhu kot ena izboklinca, sej poj se pogliha, tak hecen filing
Ronja: ti kr piš tvoje "litanije", ker te res rada berem, pa še nekaj bi te prosila, za recept oz. kako narediš sirovo omakouser posted image pa čestitam za Lejlo!
Ulla: upam, da so slabosti minile! Tebe bi tudi nekaj prosila, kako je s temi izvornimi celicami, za kaj se pravzaprav gre?user posted image
Sonček: super za brce!
uršika: tudi tebi čestitam za brce!
Snikolina: kaj študiraš?
Zvezdica: čestitam za fanta!
zdj pa vse tiste ko že imate otroke, dajte prosim napisat samo osnovni seznam kaj se rabi za dojenčka, ko sem brala na eni temi kle na RR nism mgla vrjet, a res tok stvari rabimo, ronja ti si tak praktik, ti boš gotov čist poenostavla

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
30.8.2008 11:38:06   
Zvezdica
Jutro:)

Plohca, drugi teden začne Liam v vrec spet hodit pa bom verjetno imela mal več časa pa napišem. Jast mam raj kaj viška, kot manj, pa vendar bo verjetno čisto skromen seznam.user posted image
Ker prvi mesec si z novorojnčkom doma, že tko bomo rodile v januarju tako da....

Drugače ima pa naš mali v trebuhu celo fešto že od osmihuser posted image .

Lepo soboto,
zvezdica

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
   [Brisano sporočilo]
30.8.2008 12:30:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1729
30.8.2008 14:37:37   
Ploha
joj niia vem to vem, jst sm nekaj malega res že kupla, ker se enostavno nisem mogla upret, pa upam, da vsaj ne bo premajhno, sem vzela za začetek 56 številko, pa včeraj je ena mamina prjatlca šla nekaj kupit, ker je čist navdušena tko, da cotke že padajo,...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
30.8.2008 14:38:11   
Ploha
ja zvedzdica saj se ne mudi, imam(o) čas do januarjauser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
31.8.2008 8:23:13   
snikolina
Dobro jutro souser posted image , kako smo kaj?
Jaz sem spet zgodaj pokonci, spala sem super. In spet začutila rahlo premikanje malega zaspančka v trebuščku. Tako, da sem pomirjena.
RONJA: povšter je res fajn, mi prav paše. Včasih si ga dam še pod trebušček. Ša imaš kako idejo, za lajšanje nosečniških tegob?
PLOHA: študiram poštni promet (letos bolj slabo, od kar sem noseča-sami izgovoriuser posted image ), zadnji letnik, drugo leto diploma. Letos bom ponavljala, ker drugače bi morala diplomirati do 30.9. pa mi ne znese.
SONČEK: tudi jaz čestitam, je lepo, a ne?
NINA: maš prav, večkrat moram prit klepetat, ker mi je fajn tukaj z vami. Pa tudi res je, ko se moj vrne, bo veselo. Takrat se začnejo šopingi. Še morava stanovanje do konca opremit in začet kupovat za malega/malo.

Se že veselim. Vsem user posted image želim lepo in sproščujočo nedeljo. Zdaj pa grem malo pospravit, ker dobim danes 2 obiska.
PAPA

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
31.8.2008 9:06:15   
ronja
Ploha, ni problem, evo recept za sirovo omakco (samo ne me linčat, ni glih "low calory"user posted image ) - bom tokrat lepše napisala, da bo lažje najtuser posted image :
SIROVA OMAKCA ZA TESTENINE IN NJOKE
200 g mehkega sira, npr. Jošt, Fontina...
125 ml smetane, lahko je tudi sladka, kakršno pač imamo doma, jaz sem dala kislo
80 g masla
3 velike žlice nastrganega Parmezana ali Zbrinca

Mehek sir narežemo na kockice (ali pa fliknemo v multipraktik, pa je še hitreje;), da se bo hitreje stopil in vse skupaj zmešamo ter postavimo nad paro, da se počasi stopi in poveže. Ob koncu kuhanja omakice (po kakih 6 do 8 minutah), skuhamo še njoke/testenine in kosilo je gotovo.
Lahko jo vsakič malo individualizirate: date not enkrat še malo gorgonzole, drugič camambreja, tretjič brieja,... se igrate z začimbami (sladka paprika, timijan, origano, kurkuma...)
Vse skupaj traja kakih 10 do 15 minut, če imate njoke že narejene (da jih ne delate same doma - tam je treba najprej skuhat in olupit in spasirat krompir, naredit krompirjevo testo in oblikovat njoke, pa malo dlje traja, čeprav se splača, ker so boljšiuser posted image ); skratka sama omakca je pa super za nenajavljene obiske ali za delavnike, ko ne veš, kje se te glava drži user posted image .

ploha, evo, posebej zate en seznamček, bojo punce dopolnile (povsod so moje misli in izkušnje zraven, ki jih komot preskočite ali ignorirate, ok?user posted image ):

OPREMA:
- avtostolček za novorojenčke = lupinica = jajček, jaz mam maxi cosi, ker je v tej skupini baje najvarnejši
- previjalna miza: vzemi močno leseno mizo (sploh niso nič dražje), ki se ji da snet zgornja plošča, da imaš potem lep predalnik, moja je od Izi mobil in je bila mislim da pod 50E (je bila pa ravno na akcijiuser posted image ). Predalnik je sploh praktičen, ker tako ne boš nikoli zapuščala otroka samega na previjalki, ker ti ne bo treba stran, ker imaš vse oblekice, pleničke,... kar v sami previjalki. Itak rabiš prostor, kamor jih boš spravila - tak da se bolj spača imet previjalko in predalnik v enem, ker je zasede tako manj prostora, pa še na previjalki je več prostora (če je otrok živ, je to zeloooo pomembno). Ne kupovat tistega vegastega sranja na nogicah, ki ima po možnosti še banjico zraven, ker je to čisto nepraktično - ko bo otroček večji, če bo tako živ kot moja, boste lahko zadevo uporabljale samo še za cunje gor obešat, moje Ronje jaz niti pod razno ne bi upala tja gor postavit, ker bi samo odletelo vse skup nekam... Da ni to moja kaprica, vam pove dosti podatek, da so nas pred temi previjalkami svarili v obeh materinskih šolah in da je poškodba zaradi padca iz previjalne mize najpogostejši vzrok (tudi možganskih) poškodb pri novorojenčkih. Seveda vsaka kakor hoče, ampak da ne boste rekle, da vas nihče ni opozoriluser posted image .
- voziček, tu poglejte na to, kaj vam veliko pomeni; popolnega vozička ni - so pa dobri za to ali za ono. Moj je Peg perego pramette in je super zato, ker je lahek, ker je edini, ki je tudi za novorojenčke, pa se da vseeno zložit v marelo, ker je kot košara in kot športni voziček (ti ni treba kupovat dveh - nama pomembno, ker sva bolj na knap z dinarčki;), do zdaj lepo dela, čeprav začnejo pri večjih hitrostih (beri: kadar divjam z rolerji, torej hitrosti nad 10km/h, verjetno) malo opletat sprednja kolesa, ampak se to da rešit tako, da jih zakleneš - samo nekih ovinkov ne smeš potem polagat. Vsekakor priporočam štirikolesnika, ker sem videla že precej trikolesnikov, ki so se zvrnilni, lahko pa vam pokažem izračune enega kolega fizika, ki je zadevo "znanstveno utemeljil"user posted image . Ni pa moj preveč fajn za kak hud makadam ali za zelo globok pesek, ker ima majhna kolesa, ki niso za napumpat. POleg tega pogrešam bremzo - pri navadnih sprehodih je res ne rabiš, če greš pa v kake hude klančine navzdol, seveda, pa če divjaš z rolerji, potem ti bremza prav pride. Tak pač ne smem toliko divjat, kot bi mi pasalouser posted image
- visoki stolček za hranjenje: (to sicer rabiš šele po pol leta, ampak ajde, da ne bomo potem še 1x pisale;) najboljši je lesen, trip-trap varianta, ker ga najlažje očistiš (sploh pa ni nujno kak stokke, razen če mate denarja ko pečkauser posted image , potem seveda uživajte, ampak enko dobro delajo tile iz Ribniceuser posted image ). Da se zraven dokupit mizica, eni majo pa že vgrajeno, meni je všeč, da se da mizica dol vzet, da jo lahko spodobno pomiješ (boste že še videle, zakajuser posted image )...
Tudi ni treba, da otrok sedi na lesu, jaz sem mali naredila eno blazinico za pod rit, ki paše na stolček, da ji je mehko - lahko pa tisto potem perem v stroju, kar je precej bolj praktično od tistega plastičnega stola (sva kupila enega starega od lubijevega sodelavca, da sva ga dala dol k očetu - ker če smo pri njem cel vikend, to pomeni  takoj 15-20 obrokov, za to se pa že splača met stolček dol, pa še več otrok bo baje kmalu, nekje januarja, bajeuser posted image ), enega je mami dobila od kolegice za na morje, pa ga je mela najprej pri sebi doma, tak da mam s čim primerjat.
Mamin je čisto lahek, super za prenašat, samo mala tisto mizico komot stran trešči, kar tudi vedno naredi, tako da je ne moreš pustit not, ne da jo zraven držiš...
Tisti pri očetu je klasičen plastičen visoki stolček, ki ga midva nisva mogla met v kuhinji, ker je enostavno prevelik (ja, se da zložit, pa je še vedno velik, pa tudi kdo bo to po 8x na dan zlagal in razlagal) in potem nisem mogla odpret nobene omarice v kuhinji, ker je bil stolček na poti... Skratka za naju itak neuporaben, predvsem pa precej bolj zoprn za čistit.
- banjica: to sem že 1x pisala, da kupite banjico, ne čebrička, ker v njem novorojenčka ne morete lepo skopat, ker še ne more sedet. Kasneje, ko pa itak sam sedi, pa bo rad čofotal po banjici, pa še kasneje jo lahko uporabljate, ko je otrok že večji - Ronja zdajle niti približno ne bi šla v noben čebriček, pa je suhcena, banjica je pa še ista in je super. Tudi kadar greva na morje k dediju, lepo vse napokam vanjo in lubi nese samo to dol, pa je. Raznorazni ležalniki za v vodo pa - kot sem že napisala - brezveze, ker dokler otrok še ne sedi, se bo veliiiiiko bolj varno počutil v vaših rokah, zraven itak morate bit in verjetno si ga boste tudi želele met v rokah... Kasneje se pa tak al tak ne bo več niti pod razno hotel uležat tja gor.
- zibka: ni nujna, sploh če imate prostor, da je lahko posteljica ob vaši postelji, če pa tega prostora ni, se splača imet neko malo zibkico zraven postelje staršev za tiste prve mesece, ko se detece doji še po n-krat na noč in bi bilo res zoprno vsakič vstajat in hodit v drugo sobo (boste ko cunje...) Ni je pa treba kupovat, ker je to zadeva, ki se redko pokvari in komot zdrži veliko otrok; Ronja je spala v zibki, v kateri sem spala tudi jaz in še 14 drugih otrok... Skratka je stara ko svet, pa še vedno lepo dela. Moja je pletena iz vrbovja, na nekih lesenih nogicah. Važno je samo to, daje stabilna. Pletene in steklene so toliko fajn, da vidiš skozi in se ti ni treba dvigat, da bi videla, kaj se dogaja s tvojim otrokom.
- posteljica: Ok, ta je pa nujnauser posted image , čeprav če imate zibko, lahko v principu počakate še par mesecev, ker bo prvih nekaj mesecev verjetno v zibki pri vaju (midva sva jo vsakič kupila, ko sva videla tako, ki nama je všeč znižano in nisva čakala). Midva sva Ronjo prestavila pri 7ih mesecih, Lejlo bova pa zelo verjetno prej, ker bosta tako zasedli obe sobi in midva ne bova imela kam it, tako da bi bila malo samauser posted image . Meni so všeč lesene naravne postelje, ampak mislim, da so vse dobre. Fino je, če ima postelja več nastavljivih višin, da imaš lahko dvignjeno dno, dokler otrok še ne stoji in ne more past ven in se ti ni treba tako daleč sklanjat. Večinoma imajo vse 3 nivoje, kar je popolnoma dovolj.
Tudi pri posteljah, kjer se ne da na enostaven način vzet ven pa lajštic od ograjce, se jih še vedno da vzet ven, samo moraš najprej razstavit eno stranico. Nekatere imajo pa že narejeno tako, da lahko vzameš par prečk ven, da lahko kasneje otrok sam  zleze iz postelje - to posteljico namreč lahko uporablja otrok še nekaj let...
Potem je tu še velikost - imajo na voljo 60x120 in 70x 140. Midva sva kupila najprej 60x120, ker nama je komaj šla not, zdaj sva pa kupila še tavečjo za Ronjo, manjša bo pa za Lejlo. Pač večjo bo lahko malo dlje uporabljala - ampak če mislite enkrat itak naredit otroško sobo z vsem pohištvom, potem niti nima veze. Pri nama bojo kar v teh posteljicah, dokler jima noge ven ne gledajouser posted image . Ne, saj se hecam,samo res nimava kam dat večje postelje, bo treba vse preuredit...
- jogi, jaz in fizioterapevti, s katerimi sem se pogovarjala, na splošno prisegajo bolj na vzmetnice - ne na razne pene, ker so trše in jih otrok težje poškoduje - ostane trda...
- gugalnik, je pa praktičen, vendar se ga mora dat spustit tako, da je čisto raven - dani ravno nujen hrbtenica ni nič zvita- potem je popolnoma varen za otročička (tako pravijo pediatri in babice, ki sem jih vprašala, sem pri Ronji hotela bit ziher). Treba je pa vedet, da je igralni lok, ki ga imajo nekateri zraven, samo za igranje -ni mišljen za prenašat okoli! Najina Ronja ga je oboževala in je ful uživala not, sva jo pa povsod nosila tako s sabo: ko je bila novorojenčica, sva jo mela lepo na pultu v gugalniku in sem jaz zraven delala kosilo, ona je pa gledala. Če bi bila na tleh ali bognedaj v drugi sobi, bi bilo dretje po celem bloku...
- kengurujček ali pa sling: tudi ni nujno, midva sva kengurujčka zelo malo uporabljala, zato ker je bil sling toliko bolj enostaven - predno si vse tiste šnole zašnolal... Ampak za kake daljše pohode je verjetno boljši, ker je otroku tam not verjetno bolj udobno. Za sem pa tja pa not pa ven, je pa meni nepraktičen.

PRIPOMOČKI
- blazina za previjat: vsekakor kupite nepremočljivo in dobro izdelano! Ronjina je od Bebe jou in se dobro obnese. Blazina iz blaga je popolnoma nepraktična, ker jo lahko na začetku non stop menjavaš in moraš met 5 takih blazin ali pa bo tvoj otrok na polulani blazini - otroci se zelo radi polulajo POTEM, ko jim daš planičko dol. Itak na to blazino na začetku vedno daš čisto zlikano plenico, da je vse čisto in sveže in nima otrok stika s plastiko. Je pa veliko lažje vzdrževat čistočo na plastiki- umiješ, razkužiš, pa je - ne pa da vsakič pereš, sušiš,... da ne rečem, kaka rata pena po par pranjih...
- termovka in posodica: zelo dober nasvet iz MŠ: na previjalki imaš ves čas lepo pripravljeno termovko z ravno prav toplo vodo in posodico, v katero prelivaš vodo, ko prelivaš vato ali krpice za umivat. Res, to je fajn sistem: voda je ves čas čista in ravnoprav topla, nikoli ti ni treba stran od previjalke,...
- plenice iz blaga (tetra plenice): če ni treba otroka široko povijat (malo bolj verjetno pri punčkah kot pri fantkih), potem jih ne rabite tooooliko - kakih 20 bo po moje več kot dovolj za vse skup - za v avto, za v voziček, za doma, za brisat bruhanje, za dojenčku pod glavo (otroci do 1 leta ne smejo met povštrčkov), za zasenčit voziček,...
- krpice za umivanje: najboljše so tiste viskozne, ki so take tanke krpice, milo se zelo lepo peni na njej (sicer miliš otroka samo 1x na teden!), pa tudi sicer so zelo mehke. Kasneje, ko je otroček že malo bolj pri sebi, pa sem jaz prešaltala na bombažne krpice, ker so seveda pralne. Dela jih tosama, so pa velikosti 40x40 in 80x80. Priporočam tamanjše. meni so bile še te prevelike in sem si sešila še manjše, ker za tisto malo ritko obrisat, rabiš v bistvu čisto malo, če je samo polulana.
- plenice navadne: na začetku imaš bolj malo izbire, ker malo firm dela tako majhne. Jaz si bom za Lejlico sešila pralne, tako kot sem jih naredila Ronji. Vendar pa uporabljam oboje, če mi pralnih zmanjka, pa včasih za ponoči,...Če katero zanimajo + in - enih in drugih, naj napiše, pa bomo vrgle debatouser posted image . Sicer ni kake hude razlike v plenicah, razen v ceni. Ronja je lahko nosila vse plenice: Mulerjeve (so najcenejše), Eko, ki sva jih tudi kupovala, ker so pač bolj razgradljive, pa Pamperske, ki jih dobi vsake toliko od Aljaževih oz. ji jih dajo tam,... Cenejše so malo bolj papirnate - kar pa ni nujno slabo...
- vlažni robčki: na začetku jih rabiš ful - ker si ves čas malo na trnih, ko pomisliš, kako so ljudje, ki si po wcju niso umili rok, prijeli tisto kljuko, ki jo prijemaš ti,... Sčasoma jih rabiš vedno manj - dokler! tvoj ljubi otrok ne začne lest okoli in jest sam... Takrat jih naenkrat spet rabiš precej. Splača se met ene v avtu, ene v vozičku, ene doma in ene male v torbici, da so vedno zraven. Če ne zaradi drugega, pa zato, ker si tako bolj mirna. Na začetku so res ranljivi tile deteci naši. Kasneje ni problem, postopoma lepo jejo zemljo, pa je vse ok, ampak novorojenček pa ima hitro probleme, če si starša ne umivata rok...
- škarjice za nohtke: priporočam kvalitetne, cele kovinske. Midva sva najprej kupila ene take poceni, pa za tiste prve nohtke so sicer ok, ampak zdaj je pa precej lažje z boljšimi. Pazit je treba, da so zaobljene na koncu, da ne morete otročička pičit
- glavniček in krtačka: za temenca, če se pojavijo, mora bit glavniček čisto gost, tisti mali zelo gosti so super. Krtačo imam jaz eno zelo mehko in jo ima tamala zelo rada.
- aspirator za nosek: upam, da ne boste rabile, če pa bo otročiček imel fejst zabasan nosek, pa prav pride, ker revčki še ne znajo pihnit ven...
- alkohol: 70% etanol - za razkuževat vse: predvsem za popek v začetku - ker ga je vseeno fino razkuževat, čeprav nekje učijo, da ga samo spiraš s fiziološko, dokler se ne zagnojiuser posted image . Kar se mene tiče rajši preventiva kot kurativa... Pa za pucat previjalko ali karkoli razkužit (razne igračke, ki nezapakirane pridejo iz Kitajske... jaz jih ne bi dala kar takih novorojenčku...) - fajn je, če imate kako stekleničko (po možnosti plastično, ki se ne bo razbila, če jo malo dol trešči), ki ima razpršilec
- fiziološka raztopina: dobra za čistit kožo, predvsem pa za spirat nosek
- gazice: sterilne za čistit popek
- vata: za pucat ušesa, očke,...
- hladilno mazilo za ritko: za čez dan je najboljše lekarniško mazilo, meni je bilo najbolj všeč od Galenskih lekarn, se lepo maže in ne draži kože. kasneje sem ga delala sama in ej bilo sploh super, zdaj pa tako nič ne rabi, ker v gl. nima plenic, če pa že, pa bombažne, ki so kot hlačke. Mulerjevo mazilo je zanič, mala je dobila plenični izpuščaj po njem. Za čez noč pa je dobro tako, ki ima tudi antiseptik notri (ker je celo noč ne previješ, je več  verjetnosti, a se bakterije namnožijo) - jaz sem uporabljala od Bubchen, baje naj bi bilo dobro (tako je rekla babica, ko ga je videla). Ampak samo za ponoči - če ga uporabljaš tudi čez dan, potem izsuši kožo, ker so ti antiseptiki malo agresivni...
- bepantol: mazilo za kožo, če ima otročiček suho kožo. Kar tako ni treba mazat otročka, tudi če je treba samo pod sklepi,da se ne vname, je najboljše kar hladilno mazilo. Če pa ima otrok suho kožo in se delajo izpuščaji, je bepantol super, ker ni tako masten, se lepo maže in ravno prav navlaži kožo. Jaz ga zdaj, odkar je imela probleme, uporabljam recimo 1-2x na teden.
- mandljevo olje: jaz ga skoraj nisem uporabljala, ker precej suši kožo, je baje bolj priporočljivo kar hladilno mazilo, tako da sem ga uporabljala samo za temenca - če se začne luščit koža na glavici, jo je treba malo natret z oljem, potem pa umit in sfrotirat in izčesat dol - zgleda kot en prhljaj v lažji obliki
- razkužilo v spreju: ni nujno, je pa praktično za pozimi, ker ne bomo mogle previjat svojih pikic zunaj, kot sem to počela z Ronjo (zunaj nima kaj pobrat - mislim raznih virusov), previjalnice so namreč leglo svega i svačega. Tak da če bom že morala v previjalnico, bom vsaj razkužila zadevo. Dobiš v lekarni, ni drago.
- stolček za na kolo in čelada: to rabiš kasneje, šele po 9-12 mesecu, odvisno, kako dobro tvoj otrok sedi. Ampak meni je super prav prišlo, dokler sem pač smela kolesarit. No, pa drugo jesen bomo še en stolček kupili, pa bom dala obe gor. Sicer sem jaz bolj za stolčke, ki se pritrdijo zadaj, ker se mi zdi, da je otrok bolj zavarovan - spredaj si ti... in ker imajo ti stolčki višji naslon - tudi za glavo - tak da če ornk zavreš (recimo te en kreten izsili), ji ne more tilnika poškodovat udarec z glavo nazaj, ker glavico ustavi naslonjalo. Sprednji stolčki ne morejo imet takega visokega naslonjala, ker potem starš ne bi nič čez videl. Zato sva se midva odločila z atakega zadaj. Vzmetenje in razne take zadeve so po moje brezveze, ker je to samo en del več, ki se lahko pokvari - ko pa voziš otroka, itak ne divjaš in voziš lepo in nežno, vsaj jaz (pa sem sicer kar divjak na kolesuuser posted image ). Bova pa tudi midva naslednjo jesen kupila stolček za spredaj, ker pač drugače ne bom mogla sama peljat obeh na kolesu... Tako pa bom lahko imela eno spredaj in eno zadaj. Bom pa tako vozila samo po kolesarskih in pločnikih, pa tudi če plačam zato kazen...
- milo in gobica za umivanje: torej gobica ni nujna, ker lahko uporabljaš kar tiste krpice za umivanje (Tosama, oranžna škatla, A5 format), ampak kasneje, ko ni treba imet vse streilno, je čisto fajn, da ne porabiš toliko krpic, da kupiš eno mehko spužvico, ronja jo ma ful rada (sploh jo rada grize...) Milo mora bit obvezno trdo, ne tekoče, ker se tekoče težko spere iz kože in jo potem draži. Torej trdo milo brez vonja in dodatkov. Jaz sem uporabljala enega baby, zdaj pa kar tisto, ki sem ga sama naredila, vsaj vem, kaj je notuser posted image .
- mazilo za bradavice: to pa je nujno! Lahko vzamete Lanolin (ga bolj priporočajo) ali pa Bepanten (se pa lažje maže), dela oboje.
- kasneje, ko začne otročiček plazit (po 6. mesecu) boste rabile še razna zapirala za omarice, predale, kotnike za kake ostre robove in ščitnike za električne vtičnice

Še par stvari, ki niso nujne, so pa lahko praktične:
- prsne blazinice so lahko tudi pralne in jih precej bolj priporočam kot tiste za 1x uporabo, ker so bolj luštne za nosit, ker ne sušijo kože, boste imele bradavice manj razpokane in občutljive, prav tako nič ne prepuščajo, ni treba non stop kupovat, pa še ekološko je.
- prsna črpalka: ni nujna, ker se da mleko izčrpat tudi na roke, vendar pa si jo bom jaz zdaj zaželela... Ker je lažje in ker to itak ne bo zadnji otrok... Si jo bom vsaj izposodila od prijateljice
- vložki od Tosame, VIR 80, ne razni always! Samo ti so ok, ker bolj dihajo, sicer se vam lahko vse skup vname... Pa še bolj luštni so za nosit. Ne se bat krvavitve po porodu, ker ta krvavitev sicer res dolgo traja (pri meni je 4 tedne, lahko pa do 6 tednov), ampak ne boli! Samo na začetku bolijo krči, kasneje jih pa ni več!

TEKSTIL:
- odejice: rabite jih več: eno za doma, navadno, toplo, eno za v avto, recimo flis (meni jo je kupila mami skupaj z ostalimi stvarmi v Tosami, je ful luškana in lepo topla - pametno za januarčke...), eno za v voziček, da ti ni treba vedno vsega nosit gor pa dol, pa še bolj čisto je, če se ne meša preveč (jaz mam v vozičku dve, obe sem pa dobila za darilo za tamalo), po možnosti še eno za v gugalnik (to sem kar sama naredila iz flisa). Ni treba, da so vse tiste tople, velike, amapk odejice res prav pridejo! Da lahko otročka zaviješ v nekaj, če piha, če vidiš, da si se zmotla in ni dovolj oblečen, če ti zaspi, če bi rada dete dala na tla nekam, kjer ne veš, koliko je čisto ali pa je premrzlo ali pa enostavno ni preveč luštno za ležat gor in je pač bolj luštno ležat na deki...
- pena za okoli posteljice: da se ne buta v stranice posteljice, ko se premetava - jaz sem ji kar sama naredila, ker sem hotela imet nižjo, debelejšo in po celi posteljici.
- prevleke za odejce in rjuhce: seveda je za rjuho najbolj lušten jersey, ampak morate bit malo pozorne, da se ne vleče preveč, sicer se lahko zakomota vanj. Najbolj praktične so tiste, ki imajo na spodnji strani elastiko, da se dobro napnejo čez jogi. Verjetno ni treba povedat, da je treba pazit, da rjuha paše na jogiuser posted image - dve sta po moje dovolj, toliko da eno v miru opereš, več ne rabiš
- pajacki: taki, ki se odpirajo po celi dolžini spredaj in/ali še med nogami, to je res praktično, ker ti ni treba slačit deteta, ko ga hočeš previt.
- bodiji in hlačke s stopalci: zelo fajn so tudi overall hlačke - ki imajo še zg. del, se zapirajo na ramah - so malo bolj tople in se mi zdijo fajn za zimske otročiče...
- slinčki, na začetku jih jaz nisem uporabljala, čeprav se je mala tudi slinila, ampak sem se malo bala, da se bo zadavila s temi trakci - babici pa sta ji vneto gor dajali slinčke, ker seveda joj, če bi bila kapljica sline na bodijuuser posted image ... Kasneje, ko se uči jest sam, pa pridejo prav tisti veliki, frotirasti.
- zimski pajacek, ki ga oblečeš čez vse tisto, kar ima doma - naj bo toliko komot, da lahko daš spodaj vmes še kak puloverček... naj ima stopala in po možnosti tudi rokavičke vgrajene, ker se sicer vse to po moje takoj pogubi, pa še not piha vmes, je pač bolj toplo, če je v enem kosu (jaz sem kupila vgrajene, sem pa dobila take razstavljene, pa ni isto!)
- čeveljčkov ne rabiš, dokler otrok ne hodi! Lahko jih kupiš, če ti veliko pomeni, da otročiček zgleda "odrasel", sicer se bo pa boljše počutil v hlačkah s stopalkicami, ker so pač bolj komot, tudi lažje miga z nogicami, lahko si prijema prstke, pa jih čuti...
- spodnje hlačke: ne rabiš, dokler imaš samo plenice, vendar sem se jaz zgodaj odločila za pleničke stran (v bistvu se je Ronja odločila, da jih ne mara, jaz pa samo nisem več silila) in sem ji naredila spodnjice - ker tako malih ne dobiš nikjer
- razne trenirkice in hlačke brez stopal so veliko bolj prakitčne kasneje, ko otrok hodi, da mu ne drsi, pa da lahko daš gor čeveljčke. Tega boste itak veliko dobile, ker vsi to kupujejo - ali pa bodije, ampak tistih je redko prevečuser posted image .
Če pa nosiš otroka v slingu ali v nahrbtniku, potem se ga res splača dat v kake overallke, ker ji sicer hlačke zlezejo čisto gor, ko se nosi, pa če jih skoz popravljaš - in potem jo zebe v nogice...

Glede količin pa: meni gre vse to (tekstil, plenice, mazila, čelada za kolo, odejce, prevleke...), kar sem napisala v mojo previjalko, pa še kaj se najde: med drugim vsa njena zdravila, pa še kaj.
Če boš kdaj v LJ., se oglasi, pa ti malo pokažem, koliko je česa: za preoblečt rabiš vsaj za 10x, pa rajši več, ker se otroci hitro pobruhajo, polulajo, pokakajo,... Potem pa dovisno, če imaš več pajacev, rabiš manj drugega... je pa odvisno tudi kako dete imaš: Ronja se je redko pokakala tako, da bi šlo čez pleničko, ker je kakala večkrat na dan in sem jo jaz vedno takoj previla. Če pa otroka puščaš v dreku, gre pa čez. ali če imaš takega, da se enkrat na dan ornk poserjeuser posted image . Polivala (bruhala) je pa moja mala veliko in tako so bodiji kar hitro šli... Pa tudi tvoje majice, če nisi eden od tistih nobel staršev, ki si najprej naštimajo pleničko na ramo, šele potem pa vzamejo otroka k sebi (jaz pač nisemuser posted image , otroka takoj vzamem, pa se pač večkrat preoblečemuser posted image ).

Ploha, a sem te prestrašila?user posted image user posted image mamice, a sem kaj važnega pozabila?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
31.8.2008 9:17:07   
sonček33
Ma ronja spet si tolk fajn napisala. Hvala res. Vsem nam bo prišlo prav.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
31.8.2008 9:24:28   
ronja
joj, saj res:
- kapice
: take navadne, ki se zavežejo za po kopanju in take toplejše za ven!
- brisače, najboljše so kvadratne s kapuco: jaz sem si jih kar par sešila. Pa rajši večja kot manjša. 70x70 lahko uporabljaš samo prva 2-3 mesece, potem je pa to premalo! Rajši kupi večje, vsaj meterxmeter!

Meni so vsi govorili, da naj nič majhnega ne kupujem in sem to resno vzela - potem je pa mela mala sicer čz pol leta super cotk, ampak na začetku bi pa hudo tenko piskala, če mi ena mamica ne bi dala svojih cotk. na začtku bo dete verjetno rabilo celo 50 številko, če ne bo ravno velikan. in prvi mesec ga moraš tudi v kaj oblečt. Saj se da zavihat, ampak včasih res zgleda bogo... Vsaj kaj le mej v 56 cifri!

Kasneje pa rabiš še:
- žličke in posodice: priporočam take, ki se pritrdijo na mizico z gumo, da jih ne more treščit na tla. Plastični kozarček ali skodelica (ni treba razlagat, zakaj plastika, ne?;)
- steklenička s kljunčkom: te ne deformirajo čeljusti, ker otrok ne sesa, ampak pije - tako zobozdravniki
- kahlica in/ali nastavek za stranišče: kahlica ima ta +, da je otrok lahko zraven tebe, ko lula/kaka, nastavek pa to, da se navadi na to, da se to dela v kopalnici. Jaz imam objoje, trenutno je ne smem dvigat in uporabljam samo kahlico, sicer pa smo oboje.

PS: bodiji so za večino novorojenčkov boljši tisti, ki se zapirajo na preklop (so pa dražji), ne pa vlečejo čez glavo.

DROBNARIJE:
- če ne moreš dojit: flaške in ostalo, kar spada zraven - sem kupila za vsak slučaj, nisem pa niti 1x rabila, upam, da zdaj tuid ne
- dude: se splača met več različnih, da se ne navadi na eno, če uporabljate dude.
- sterilizator: vsekakor ni nujen, ker se da vse lepo sterilizirat v vodi na štedilniku, vendar pa  je precej lažje, če imaš mikrovalovko, da kupiš enega tistega, ker samo nadevaš not, dolijše vodo, zapreš, nastaviš min. in ti ni treba več mislit. Tuid ko je konec, vzameš ven, odpreš in odliješ vodo, pa se lepo posuši gor. Ni treba nič pobirat iz vrele vode, pa če enkrat pozabiš zadevo na plinu, da ti uniči flaške/dude/igračke, karkoli pač steriliziraš, potem se ti že vrne vrednost sterilizatorja (jih poznam kar nekaj, ki se jim je to zgodilo). Predvsem pa se mi zdi prednost to, da je tako lahko, da se potem to večkrat spraviš delat - kar je pa dobro na začetku, ker je tako bolj čisto... Sploh če imaš psa, pa greš vsak dan ven na sprehod...

Veš, večina stvari ni nujnih, vse je v bistvu zato, da tebi olajša življenje: stvari, ki so za higieno ti olajšajo življenje tako, da otrok ni bolan, več oblekic je lažje, ker ti ni treba skoz prat (če pa imaš malo stanovanje se da prit skoz z eno škatlo oblek, preverjeno, mi jih imamo vedno samo toliko)... Ni ti treba met v bistvu nič, razen avtosedeža - vendar če imaš zic za kolo, lahko greš s kolesom, če imaš sterilizator, lahko stvari samo nadevaš not, pa pozabiš nanje, če imaš dudo, bo mogoče kdaj dete lažje zaspalo, če imaš sling, lahko greš v katerokoli trgovino, ne da se sekiraš, če imajo dvigalo ali ne, če imaš slinčke, pereš manj oblekic, itd...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
   [Brisano sporočilo]
31.8.2008 9:31:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 1736
31.8.2008 9:46:24   
ronja
sinkolina, za sedet k računalniku si res kupi tisto žogo, preverjeno super - malo razbremeni medenico, ker se teža bolj razporedi po celi medenici in stegnih, ni toliko na enem mestu - samo moraš pazit, da si vseeno zravnana na njej, pa je super! Te bo manj hrbet in rita bolela! Probaj!
Maš pa zdaj seznam, kaj vse lahko kupiš, hehe.

Aja, jaz sem pa zadnjič kupila dve ogledalci za v avto in se super obnese! Ronja je tudi vsa navdušena, ker me vidi in je veliko lažje jo zamotit, če je čemerna. Pa za novorojenčka se mi zdi pa sploh super, ker ga sicer ne vidiš, ker je obrnjen nazaj... To tudi ni nujno, je za mojo dušico in zato, da si bolj miren, ko voziš, če voziš sam - lahko je čista kaprica, lahko te pa obvaruje nesreče, če bi se slučajno nagonsko obrnila k jokajočemu otroku in spregledala en avto... Tak da je včasih težko rečt, kaj je nujnouser posted image (razen avtosedeža,s evedauser posted image )

Pa še par nenujnih malenkosti:
- škatlica za dudo - je fajn, če imaš lahko dudo kar v vozičku - vendar pa se duda tako umaže - zato so praktične škatlice - detetu daš dudo, če je res nuja, sicer pa je lepo v škatlici za vsak slučaj, nima je pa na vidiku, da bi težila, da jo če met
- vrvica za dudo: da jo lažje najdeš, ali da jo pripneš otroku na oblekico - ampak samo, kadar si zraven, recimo v trgovini, da mu ne pade na tla (čeprav jaz mam rajši dudo s pokrovčkom za te namene in jo nosim v torbici in jo dobi res samo v skrajni sili - zdaj je pa niti ne nosim več sabo, saj jo ima zadnje pol leta samo še za zaspat)
- igračke: koliko jih rabiš, je odvisno od TEBE, NE OD OTROČKA! Otrok se rad igra z vsem! Zelo verjetno bo imel z "neigračami" veliko več veselja kot z igračami... je pa to včasih težje za mami, ampak po moje boljše za otroka, ker spoznava svet. Recimo se igra z rastlinami, (treba pazit, da ne poje), se igra s smetišnico (treba pazit, da ne da preveč v usta), se igra s hrano (treba vse spucat potem), se igra s tabo (zna bit to precej bolečeuser posted image ), se igra s tvojimi lasmi (definitivno je boleče), se igra s stanovanjem (ga boš morala pospravit), se igra s časopisom (to pomeni konfeti po celem stanovanju), igranje s kuhinjskimi pripomočki (lahko pomeni popolno destrukcijo leteh - pogrizene lopatke in čopiči, itd)... Tak da zato imajo ljudje rajši ogroooomno igrač... Mi čisto lepo shajamo z eno škatlo igrač, pa še to so bolj poceni igračke, skoraj nobenih supreintiligentinih, ki ti same zdekalmirajo sonetni venecuser posted image . pa je Ronja srečen otrok. je pa teba bolj pazit nanjo in met malo nižje standarde za pospravljanje... Ampak kaj pa vem, meni se zdi, da ji je lepše tako, ko lahko razvija svojo raziskovalno žilico. Zato sem ji kupila telefonski kabel (pa še prekuhat se ga da), ker ji je bil na telefonu tako všeč. zdaj ima enega svojega - je pa seveda treba gledat, da se ne zadavi z njim - ker to ni igrača za igranje - ampak ona neznansko uživa s tem kablom, to je njena najljubša igrača! potem obožuje tudi eno svileno rutko, ki sem jo enkrat poslikala, pa mi ni bilo všeč, kar sem naredila, pa zadnje čase ima zelo rada tisto lutko, ki sem ji jo naredila, recimo. To so čisto poceni stvari, pa jih ima rajši kot recimo tiste plastične, ki piskajo... Vsak po svoje ptiček pojeuser posted image .
Sploh prve 3 mesece pa ne rabi nič, saj še ne more nič prav prijet, tak da mu je dokaj vseeno za vse igračke, rabi samo mamo! Da ga pocarta vsakič, ko se oglasi.
- prav pridejo še male posodice, ki se dobro zaprejo, za zmrznit mleko - če ga imaš preveč ali pa za prve kašice, ki jih delaš s svojim mlekom... pa tudi kasneje za zmrzovat otroško hrano, ki jo skuhaš (gotovo bolj zdravo kot pa kupljena ali pa na hitro narejeno nekaj brez zelenjave (ker se ta pač nekaj časa kuha, da je dovolj mehka za dojenčarlijeuser posted image ).
- modrc za dojenje NUJNO, res je precej lažje, če ti ni treba zadaj odpenjat, pa zganjat cele striptiz ceremonije sredi trga, zato ker se je tvoje dete odločilo, da bo jedlo TAKOJ IN ZDAJ! Tak da vsaj 2, da imaš za preprat.
- nastavkov za dojenje jaz nisem nikoli uporabljala, čeprav sem imela regade (dazjede beri pogrizene bradaviceuser posted image ), pač malo boli, ampak se otrok ne razvadi in ni treba met skoz tega sabo (ker eni se navadijo, pa pol nočejo nazaj na navadno). Če pa bi zaradi bolečin sicer opustila dojenje, je boljše to, kot pa da nehaš dojit. Če ne gre dojit, si lahko mleko črpaš in ga daješ malemu po flaški, to zdaj dela ena prijateljica. Vsekakor je pa dojenje najenostavnejše in daleč najcenejše...

Evo, trenutno se z Ronjo igrava s kartico, ki smo jo dobili od kolegov na morju. Ji strašno dogaja, ko jo pahljam z njo. Uživa bolj kot če se probava it kako "pravo igrico...

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
31.8.2008 9:56:34   
ronja
niia, veliko ljudi je super zadovoljnih s trikolesniki, sploh so zdaj moderni, vendar pri nas veliko bolj kot v tujini, recimo. Mami me je tudi prepričevala za 3kolesnika, pa sem ji razlagala, pa ni nič pomagalo, pa vse fizikalne obremenitve v ovinku niso nič pomagale, ko je pa enkrat videla enega očkata, kako je zletel s trikolesnikom vred, pa je prišla do mene in rekla: "ja, veš, da imaš prav, da si se ze 4kolesnika odločila!user posted image " Ni, da bi kar padali, vendar če voziš hitro (recimo na rolerjih), pa je 3 kolesnik sigurno manj stabilen kot 4kolesnik. Zato tudi ne vidiš 3kolesnih avtomobilov, čeprav so jih že delali... So pa sigurno lažji za vozit, se je treba manj matrat - ampak to je povezano s tem, da so manj stabilni, ker greš lažje v ovinek - pri 4kolesniku se moraš ornk namatrat, da ga bo iz ovinka vrglo (sem kar šibala po kolesarski na večni poti, recimo, tak da verjemi, da ga ne vrže kar tako iz tirauser posted image ).

Če ne rolaš in če se boš lepo mirno sprehajala, potem imaš komot 3kolesnika. Če si pa živec, pa je boljše, da to veš vnaprej in vzameš nekaj stabilnega, da ne bi slučajno tvoj otrok nasrkal zato, ker greš ti rada malo hitreje (tudi če recimo hitro tečeš, pa ti mačka ali pes pred voziček priteče)...

Glede teh buzzov, pa je tako, da za novorojenčke niso preveč primerni vozički, ki nimajo ravnega dna - se pravi ali košara ali pa da se da dno čisto polešt. Ker če je otrok dvinjen, tako da mu glavica pade na prsni koš (na začetku kot veš, je še ne more sam držat gor), potem se ne prediha dobro in to lahko vodi v zmanjšane umske sposobnosti - to so dokazali - in zmanjšan pretok kisika v možganih (to so celo na našem KC delali) in posledice tega zmanjšanega pretoka (delano v ZDA, kjer majo že dalj časa take vozičke in lupinice). Te stvari se ne pokažejo takoj, ampak šele, ko gre otork v šolo! Škoda, da ne bi imel možnosti izkoristit svojih genetskih potencialov, ne? Saj jih noben ne 100%, ampak to je zato, ker smo leni, ne pa zato, ker bi ne mogli... Otroci so vaši, tak da kakor komu paše, jaz samo povem zadeve, ki so jih meni povedali in so bile utemeljene... Zato ni dobro, da je otrok veliko v lupinici - tudi na dolgi vožnji, ga je treba vmes vzet ven (tudi če spi) vsaj vsako uro, podojit in malo nadihat, potem pa nazaj not in nadaljevat vožnjo.

Neposredna povezava do sporočila: 1738
31.8.2008 10:39:03   
Zvezdica
Jutro :)

Ena user posted image za vse:)

Ronja...kapo dol, da pišeš tko velik že tko zgodaj.

Grem se k mojima dvema še mal pocrkljat.

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
31.8.2008 11:03:52   
ronja
hehe, zvezdica, mi smo budni že od 5:20 dalje - takrat je lubi šel na teren, mala se je itak zbudila,... POtem po par urah, pa sem si vzela malo pavze in šla na račkota, hehe. Mala je pa pravkar sama zaspala in to brez dude! jupi! Zadnje čase kar gre tole odvajanje od dude - bi rada, da je do jan. ne bi več sploh imela, da si je ne bi kradli ena drugi...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
   [Brisano sporočilo]
31.8.2008 11:12:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1741
31.8.2008 13:59:31   
ronja
Če je ravno dno, je ok. Če misliš rolat zraven vozička, pa rajši probaj prej - zapelji se po trgovini z rolerji, pa boš videla, če te kaj nese ven na ovinkih - pa računaj, da boš šla sicer precej hitreje...

Neposredna povezava do sporočila: 1742
31.8.2008 19:40:57   
snikolina
Moram nekaj napisat, ker smo nekje na spodnjem delu strani, to pa se mi sploh ne dopade. Vse verjetno uživate v nedelji, kar je lepo in prav, saj je pred nami nov teden in z njim nove naloge, opravila in še kaj...user posted image

RONJA, kje najdem to žogo? Sem bolj take sorte, da me moraš usmerit, user posted image user posted image . Tvoj seznam je res super in kar je najpomembneje: iz prve roke!! Sem si že danes začela delat svoj seznemček in sem že brskala po netu, kje bi kaj našla, ha. Ampak še je čas, pa tudi dragega moram v to vključit.

Naj vam povem, da se otroček v meni že cel dan po malem premika, kar sem seveda dragemu sporočila in je takoj padlo vprašanje: a brca kot fuzbaler ali balerina?? user posted image

Lep pozdravček, PAPA

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
   [Brisano sporočilo]
31.8.2008 20:13:19   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1744
31.8.2008 20:42:34   
Ploha
Ronja: najlepša hvala, prišel mi bo zelooooo prav, bom sprintala,...
se pa z veseljem kdaj oglasim pri tebi, da vidim kako imate porihtane zadeve, sem velikrat v ljubljani tko, da povej kdaj imaš čas, pa bom prišla, ker res že komaj čakam, da vas vse spoznam.
Me pa zelooo zanima kako narediš milo, jaz bi tudi, pa vidla bi rada kako si pleničke sešila????

Neposredna povezava do sporočila: 1745
1.9.2008 8:16:50   
Zvezdica
jutro :)

Ste peljale svoje malčke v šolo, vrtec?
Mi smo svojega mucka odpeljali, sem mislila da bo jokal, pa je kar preživel. On je nežna dušica, je tako rad v vrtcu, ko se navadi in sploh je rad z otroki, ampak je tudi rad z nama doma, in mene to veseli.

Tako, prvi septemberski dan naj bo vesel in lep in naj čimprej mine.

Objemček vsem skupajuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
1.9.2008 8:59:46   
ronja
sinkolina, žogo dobiš v raznih športnih trgovinah, reci žoga za sedet. Je pa še eno podjetje, ki se prav s temi telovadnimi pripomočki ukvarja- moja sestra jo je kupila tam, ne vem točno, kje majo trgovino, ker jaz še nisem bila tam, reče se pa Gymnic, Sofrgym, pa malo pobrskaj po najdiju, gotovo ti bo kaj našel. Včasih pa imajo te žoge tudi v raznih trgovskih centrih (ala Merkator, Hofer,...). Jaz sem svojo "podedovala" od sedelavke, ki je šla delat v Anglijo in jo trenutno teh par let ne rabi, pa sem si jo tačas prisvojila. Super za zibanje med popadki, vsaj meni je pasalo. Aja, pazi samo na velikost, so različno velike - moraš si zmerit dolžino roke, se mi zdi, potem pa iz tega dobijo velikost zate primerne žoge. Da je primerna še za telovadbo, ne samo za sedenje... ahhhh, telovadba....user posted image

Ploha hehe, saj veš - jaz sem bolj ali manj ves čas domauser posted image . Včasih se izmuznem na kak sprehod, pretiravat pa itak ne smem, tak da to ni tako dolgo. Pa v soboto je bil rd, pa še kaj se najde, ampak sem kar dosti doma (toliko še nisem bila nikoli v življenju, že ko sem bila mala, sem bila več na igrišču...) Tak da ti se kar oglasi, okidoki, sem pa v centru, na Prulah.

Milo delat je pa malo bolj delikatna stvar, ker moaš met malo kemijskega znanja, ker je sicer lahko zadeva zelo nevarna - delaš z močnimi lugi, ki so tako nevarni kot močne kisline in te lahko čisto razžrejo (tebe, pa tvoj pult, kuhinjo, lahko oslepiš, med drugim...), tak da po moje ni glih za user posted image za probavat, ko smo že tak malo bolj štoraste zaradi bušija... Ker se lahko ornk opečeš - dobesedno... Še jaz, ki ga sicer že znam delat in sem ga že parkrat delala, zdaj rajši ne bi šla delat, ziher je ziher - če se nekaj narobe premakneš, pa poliješ kaj po bušiju... si ne bi odpustila..

zvezdica, nas vrtec še čaka, imamo ob 10h! Drži pesti, čeprav se mi vse skup zdi brez veze, ker bom itak mela malo doma, samo ta preklet "za vsak slučaj"... Upam, da mi bojo na naslednjem pregledu dali bolniško do konca, da vsaj vem računat, pri čem sem... Vsaj ena dobra stran tega user posted image je to, da je lahko mala doma...
zvezdica, tvoj mali je bil že navajen vrtca od prej, ne? Ali je danes prvi dan? pri nas so prvi dnevi taki, da si skoz skup z otrokom...

Neposredna povezava do sporočila: 1747
1.9.2008 9:25:54   
sasa78
DOBER DAN!!!

Mi smo ravno iz vrtca - sem jih mogla mal stisnit pa lupčka dat pa 100x povedat da jih mam rada in da pridem ob 14,30 po njiju. Taveč je bil ponosen ker je šel v šolo - tam imajo 1 oddelek vrtca za predšolske otroke!!!!

Mali pa je pri miškah in sam da je zagledal sošolko evo je blo že čist OK.

Čez vikend sem se imela kar dobro - večinoma časa sem bila sama z otroki.

Sedaj pa delam od 8-12 - HA ČE VERJAMETE mislim da mi ne bo ratalo.

RONJA - vav kaj vse ne napišeš - jaz nimam potrplenja za take romane- bravo user posted image user posted image user posted image user posted image

moje2 sončka sta v petek kupila dudi za dojenčka user posted image user posted image user posted image  - sta samedva zbrala - eno modro in eno prozorno user posted image user posted image user posted image  - kaj sta bila fletna - no ja pa oči tud user posted image user posted image user posted image

Zvezdica - blo lepo v zagrebu? Jaz ne hodim v tisto smer ampak v tvojo (LJ) user posted image

sonček, uršika - čestitke na brcikah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

AQ - se še nisi nič oglasila user posted image user posted image

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
1.9.2008 9:29:10   
OLjica
dobro jutro punce.

kako smo danes?

ronja, seznamcek je res super, ga bom kar sprintalauser posted image

meni pa poušterček ne pomaga, sploh ne moram spat, tako me kolki bolijo, pa rituser posted image najhuje je, ko se zbudim,me tako boli, da sploh hodit ne morem. pomaga kakšna telovadba? glede krčev, so se umirili. ne rada jamram, ampak je hudo ko morem zjutraj na šiht...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
1.9.2008 9:30:32   
Zvezdica
ronja, navijam za vasuser posted image

ja liam hodi v vrtec že od 16. meseca, je res fajn da hodi, ampak ker sem bila že med postopkom doma sem potem ostala doma, in seveda cel julij in avgust sem vzela malega iz vrtca, hvala bogu, naj ima otrok počitniceuser posted image
Tako, da je danes 1. dan po počitnicah. Sej mu en bo hudga, ima tako super vzgojiteljico in pomočnico. Pa meni je fajn da je v vrtcu, ker je res veliko druženja, hodija na res ultra dolge sprehode, kar pa jast ne smem, sicer lahko ampak ne smem, ker mi vse prtiska in se od nikoder pojavijo piz.... , tako da mi je že zarad tega fajn da hodi.

Ti če imaš možnost imeti ronjo v vrtcu, zakaj je ne bi imela? Je tolk fino, k se spoznavajo, igrajo, ....

vsekakor velik sreče :)

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.