ronja
|
sonček, stara/mlada sem 30 let, ne vem več, a je to veliko ali malo - za 2. otroka met ravno prav, a ne? KOmpliciram pa res ne, že prej nisem bila komplikator po naravi, odkar sem pa z lubijem, me je pa še tistega odvadil... Je včeraj prišel domu, ko sem ravno gledala tale forum, pa seveda pogleda, ko je nekaj pisalo Ronja, pa pravi: "Ja, saj je res! Deluješ ful mlada in naivna, ker ne vidiš problemov - ampak potem jih tudi rešiš, ko da jih ni." Ga nisem čisto štekala, ampak je rekel, da je to vse pozitivno in potem se nisem sekirala ali iskala kakih skritih sporočil, hehe. nina, a zamenjaš? Midva takoj podpiševa, da se mala začenja budit ob 6h! Najina Ronja je ob 6h že previta, bila že na kahlici, preoblečena, najedena in v polnem teku... Ronja še ne spi celo noč , upam da se bo do januarja navadila... Ja, Ronja tudi zaspi pri nama, mora nujno en zraven spat, navadno moram bit to celo jaz, ker se je zdaj tako navadila, da sem pač skoz doma. Ampak je praktično, da kdaj probajo tudi babice - nikoli ne veš, kaj pride - grem recimo jaz v bolnico, pa ma lubi teren... pa je lažje, če je dete navajeno, da se da (če so babice za, seveda, ampak navadno pokajo od ponosa, pa jim človek kdaj naredi to "uslugo" ). Je pa res, ja, midva živiva par km stran, sicer so njegovi in moja mami in moj brat tudi v Lj, samo vsak na svojem koncu, tako da se ne vidimo ravno vsak dan (hvalabogu, bi znorela ). Ja, imam pa fajnega bratca in kar je še boljše, si je on lani našel eno krasno punco , ki je res fajn, se ful štekava, ona tudi rada ustvarja, pa kuha, skratka mava veliko skupnega in se mava zelo radi. Ampak to še ni najboljše: ona ima tudi zelo rada Ronjo in kar je še boljše: Ronja obožuje njo! Res, odkar sta se prvič videli! Njo ima res fuuuul rada, čeprav je ne vidi tolikokrat! Je ena redkih oseb, ki ji lahko otroka samo dam in odhitim dalje, brez kakih ceremonij poslavljanja in privajanja ipd... Potem imam pa še par prijateljic, pa jaz se nič kaj dosti ne obiram, če se kdo ponuja, zagrabim priliko (če zaupam, seveda). V glavnem sicer samo ena pazi, enrkat pa še ena druga, ampak to je navadno dovolj... Saj ko mala spi, je tak vseeno, kdo je zraven, samo da nekdo je, da naju pokliče, če se zbudi. Ampak tej prijatlejici tamalo komot pustim tudi, ko je budna, se igrata, ma smisel za otroke (dela tudi prek študenta malo v vrtcu) in je res super. nina, no, nimata varstva, mata pa srečo, da vama mali spi - najina je pa glede tega res grozna - ne vem, kako ve, kdaj se začneva lupčkat - saj to je ja čisto tiho! Ampak ona to ve in začne javkat... Lubi pravi, da pazi, da ne bi bilo preveč konkurence (bratcev in sestric), pa ji praviva, da je zdaj že prepozno, pa ne vem, če kaj pomaga (zdaj nisva smela probavat )... ulla, hehe, Brata Levjesrčna sta bila tudi meni zelo všeč, čeprav mi je bila Ronja še bolj - no, mi še vedno je. Jonatan je fajn fant, ja, samo ime mi pa ni bilo tako všeč, da bi ga dala svojemu otroku... Moram še kaj prebrat . No, zaenkrat itak ne rabimo imena za , je g. rekla, da če kaj zraste pri porodu, potem vemo, da ni najina , se je lepo videlo... Jaz sem se prejšnjo zredila iz 54,5 na 63,8 ko sem šla rodit (vmes je bilo mislim da že malo več, ampak je šlo nazaj dol, sploh ko sem imela drisko zadnje dni ). 8 dni po porodu, ko sem se vrnila iz bolnice, se imela nekje okoli 58-59 kg, se mi zdi inse ni nikamor premaknilo tistih prvih 6 tednov. POtem smo šli pa za 3 tedne na morje in ko sem prišla nazaj, sem bila že na svoji stari teži... Zdaj jih imam pa že 61,7 danes zjutraj!!! Grrrr!!!! nina, zakaj bi te meli za noro, ti pač paše pivo! Ti kar brez slabe vesti pij brezalkoholno pivo! Nima kaj škodit, škodi lahko kvečjemu alkohol, pa še to se mi zdi da od šluka ali deci piva sem pa tja ne more bit neke hude škode, sploh če ni to vsak dan... zvezdica, jaz sem pa danes čakala v laboratoriju ko budalo (sem pozabila včeraj it dat kri in urin, pa sem šla danes po pregledu - budalo, kako sem lahko to pozabila, pa cel dan sem mislila na ta pregled!). No, čakala sem pa zato, ker se je en gospod pred mano očitno tako strašno bal igle, da so ga potem ene pol ure spravljali k sebi - pa sploh ni skup padel, samo pač ga je bilo strah! Saj se ne bi nič protivila, eč ne bi videla, kako pa delajo z otroki! Njih pa nič ne crkljajo, pikat, pa žile ne najde, pa ji kar rine sem pa tja tisto iglo, da je bilo skoraj meni slabo zraven, ko sem gledala! ne moreš verjet, kako so do otrok bolj kruti!!!! Tega pa to, da niso začeli mazilit, ker se mu je kao mal zavrtelo, ker je ena kukavica! Grrr! hehe, zvezdica, boš pa lahko cotke vse ponucala (čeprav jaz tamalo v vse oblačim, kar mi pride pod roke, pa fantovsko ali dekliško). No, bosta pa še eno dete naredila - pa saj je prav, da delate fantke, da bo mela moja mala malo izbire , hehe. Je pa tvoj mogoče po očiju, da se tam drži - mal ga pohecaj hehe, saša, vidva si pa še bolj privoščita - cel dan zase, ko imata že vrtec ! Joj, Ronja gre pa drug teden v vrtec... Saj ne vem, koliko jo bom sploh not puščala, če bom skoz doma, se mi vse to uvajanje zdi čisto brezveze, ker jo bom od dec. dalje itak 100% mela doma... marjetica, držim pesti, da zveš spol, ostalo je očitno vse ok.
|