Dajica
|
Pa se pozdravcek od mene. Stanje pri meni je ze boljse in upam, da tako tudi ostane. Hvala vsem, ki ste sprasevale po meni. Kaja se je zdej v parih dneh zacela sama posedati, samo pokonci bi bila, sedela in se vrtela naokoli, saj puza se ne. Ko jo previjam je prava muka, saj se na previjalni vedno zacne dreti, kot bi jo iz koze dajala in jo moram vedno kaj zamotit, da se neha dreti, ker ona bi sla pokonci. Pri hranjenju je pridna in kar vse poje, kar ji dam. Se pa se dojiva cez dan, ceprav je vcasih le par pozirkov. Je pa tko smesna, ko jo hocem pristavit, kot nora isce in se full priklopi, cez sekundo pa ze gleda stran in se pogovarja ali pa vriska. Ponoci se zbuja kakor kdaj, vcasih 1x, 2x, 3x. Redkokdaj pomaga duda in ce jo hocem cimprej uspavati nazaj, jo kar vzamem k nama in jo priklopim, pa malo poje in zaspi. Se je pa nekaj naucila. V kuhinji imava na steni slikico od kuzka in ko se hrani, jo vedno vprasam, kje je kuza in takoj pogleda na steno na sliko. Juhu, nekaj ze zna! Ploskat, al pa pomahat ji se ne gre. Na ime se tudi odzove ze nekaj casa. Drugace pa je full zgovorna, skoz bi nekaj cebljala, a dej dej dej, te ta ta , da da da....., pa ce zavpijem-zavriskam, takoj se ona za mano spusti visoki C. Pa ne vem, a tud vasi to delajo, namrec Kaja si da rokico, hrbtno stran na usta, potem pa kot bi mahala, zraven pa kot bi pela in se slisi tisti zvok, enkrat ko ima roko na usti in enkrat, ko je nima (ne vem tocno katere besede takrat uporablja ba ba ba ), podobno dela kot indijanci, ko dajo roko na usta pa ....joj, ne znam bolje razlozit, upam da veste, kaj se tukaj matram, pa skusam povedat. Tud moje mlekarne so nekam usahnile in so cist mehke, ampak zadnjic ponoci sem imela pa eno cist trdo, bulasto, me je cist presenetilo. Je mozno, da zato, ker sem na trebuhu lezala in sem kaj pritskala nanjo Ceveljcke sem ji kupila ene za okras, pa jh takoj, ampak res takoj zbrca dol. Se preden ji drugega obujem, je prvi ze sezut. Tko da ji jih ne obuvam vec. Tolk zaenkrat, kar sem se spomnila napisat. Aja, pa cimprej se bolancki pozdravite!
|