ronja
|
Mariolinka, da te potolažim: tudi pri nas se na da diplome v pol leta naredit, ker vsaj tako dolgo trajajo že sami poizkusi ali pa teren. Bi mela rajši izpit, se naučiš, pa je . Tam ti pa živali ne dalejo, pa lahko po trepalnicah skačeš, ali pa ščije, pa ne moreš na teren, ker tvoje živalce v dežju ne letajo ali pa ima voda preveč organskih snovi, pa ne moreš delat poizkusov, ker se ti na kontrolo odzivajo,... skratka - nisi sam od sebe odvisen . Vsak ti bo drugače rekel, ampak če mene vprašaš, če bi jaz kupovala, bi kupila res samo pajacke. Midva sva dobila 2 pajacka in kup drugih cotk, pa jaz sem še enega naredila. Saj sva tudi druge uporabljala, ker sva jih pač imela, ampak pajacka sta bila vedno prva svinjska . Sicer pa ti pridejo prav še bodiji in hlačke s stopalci (ne kupavat hlač brez stopalk, vsaj ne za tamalčke, ker nogavičke znajo hitro dol scufat, pa nogavičke hitro tiščijo tiste male nogice, pa še pozimi jih bomo mele!) Ne si kupovat raznih kompletkov (ala trenirka v 2 delih), kupi 2, za dušco, pa še to v večjih številkah (od 68 naprej, takrat že kaj lahko počnejo in so tudi kompletki uporabni). Oblekce so za punčke zelo priročne, če maš poletno punčko. Za pozimi se mi pa ne zdijo praktične, ker jo lahko potem v noge zebe, ko ima samo žabice gor. Jaz sem bolj praktik, pa še zmrzljivček, pa bolj praktično gledam, če hočeš imaš lahko tudi vse v volančkih, da se razumemo - nobeni nič ne vsiljujem. Ampak dojenček se sigurno najboljše počuti v pajacku iz bombažnega jeriyja - hitro ga previješ, pa nikjer ga nič ne tišči - niti pri pasu, niti nobenih gumbov strašnih in podobnega... Jaz ne maram pajacov, ki se zapirajo na hrbtu, se mi zdi, da jih potem tisto žuli, saj se dojenčki vseeno dostikrat prevalijo na hrbet, vsaj ko so budni... Jaz sem pozimi skoz uporabljala za ven enega kosmatega pajaca - medvedka, je bila tok luškana v njem, pa nič je ni moglo zebst notri. Je mel pa še tak fino narejeno, da si lahko rokice dal ven, ali pa jih pokril - kot ene vdelane rokavičke na koncu, ful praktično! Zdaj pa ne vem, če ji bo že prav, je št. 62. No, ji bo pa malo velik;) Ali ji bom pa naredila enega manjšega .
|