Drnula
|
Pozdravljene! Še jaz po daljšem času Mi smo tudi preživeli super dopust. Najprej smo šli za 12 dni na Sicilijo in bilo je res krasno. Šli smo s šotorom in se potem počasi na ca. 2 dni premikali po otoku, malo z vlakom, večino z renta-car. Šotorenje in potepanje je Neci ful ustrezalo. Na obali je bilo super, v šotoru super, v ruzaku pa sploh super … bila je zelo dobre volje in nasmejana. Še če smo šli zvečer ven in kaj pojest in je bila tam po 21. že utrujena in je šla v ruzak in ni bilo duha ne sluha po utrujenosti, zanimive so bile lučke, ljudje, vse-vse-vse in je v ruzaku res stalno čebljala, se smejala, vriskala in pa seveda kazala s prtom na to in ono. Prav posrečena je ko pokaže s prstom in zraven hiti govorit tam-tam-tam. Če je pa zagledala kako vodo, morje, fontano al pa sam lužo je zmeraj vriskala in kazala, po novem jo to najbolj privlači. Težila je edino 2x zvečer pri večerji, ko ni mogla vzdržat pri miru za mizo in je hotela kolovratit okrog. Pa jaz tega nočem dovolit, ker bi jo rada navadila da je pri mizi mir in se za mizo je in ta čas ne zganja še vse ostale neumnosti. Sicer ne bomo nikoli v miru jedli kosila. Potem smo šli še za tri dni na Hrvaško pa se mi je zdelo da ji je kar malo dolgčas postalo. No, meni pa tudi. Je pa stalno v gibanju. Prehodi tako zelo veliko. Včeraj je šla spet v varstvo in ni bilo nobenih problemov. Z varuško smo res ful zadovoljni. Vidi se kako zelo rada imata z možem Neco in tudi Neca jih ima rada. Vedno se smeji in zavriska ko jih vidi od daleč in rada ostane. Včeraj je prišla na obisk še popoldan in je hotela kar z njo. Sem se že mal zgrozila , he-he Hrane ne zbiramo pri nas že zelo dolgo. Je vse kar mi. Edino medu še ni probala. Pred parimi dnevi je jedla govovo obaro. Sicer se mi še na veliko dojimo. Na Siciliji je bilo zelo vroče in ni imela apetita in se je skoraj samo dojila. Pa ni zgubila niti grama, prej dobila, vsaj tako vsi pravijo, ko jo zagledajo. Včeraj ...in tudi danes je podobno… pa mi je skor joške razgnalo v službi. Pije tako ne prav veliko, verjetno dobi z dojenjem. Ampak bo treba počasi nehat. Smo pa nehali z dudo. Na morju jo je zgubila in je ni nič pogrešala. Tako je tudi ko smo prišli domov nisem dala in tudi varuška pravi, da je ni pogrešala. Tako je brez dude en teden. Govori kar nekaj, vendar ne prav cele besede. Pove kako deajo različne živali in nekaj besed. Vidi se, da pa ogromno razume. Zdaj ji je zanimivo, da gleda slikanice in ji rečem naj poišče npr. žogo, muco, traktor, uro … in potem to poišče in pokaže s prstom in oponaša če zna. Še iz sicilije je zelo navdušena da sama nese plenico v smeti in sproti to glasno spremlja in govori: BAAAA, TI…TI….TI, BAAA ! TI so namreč smeti in ima senzor zanje . Kjer vidi kak koš ali odpadek kaže s prstom in dela ti, ti, ti, baaa Neca zvečer zaspi nekje ob 21 in spi do ca. 7 zjutraj, vmes se 1-2x na hitro podojiva. Popoldne pa nekje 1- 1,5 ure. V redkih primerih do 3ure. V varstvu spi več. Na morju skoraj ni spala. Na Siciliji je včasih zaspala na plaži potem ko se je skopala ali v autu. Kati, kako je v službi? Plezanje ja, vem kako je to, he-he Včeraj je splezala po lestvi Zdaj nekaj dni laufa po hiši in poskuša poskakovati. Zdi se ji tako zabavno
|