|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
21.8.2008 16:08:55   
ronja
Dajte še kaj napisat tiste, ki ste že rodile. Kako je bilo? Kako je bilo potem, ko ste dojenčka prinesle domov. Ali ste kar vedele, kako morate z njim ravnati, ali ste bile prestrašene, da ne bo kaj narobe?

Bilo je fajn, ko sem tamalo prinesla domov - rodit pa ni glih fajn, ampak se splača. mene je pri porodu presenetilo to, da tako peklensko boli. Nisem vedela, da res tok. Bala se sicer nisem ne poroda, ne bolečine, samo presenečena sem bila. no, zdaj že vem. Je pa res, da boli toliko, da začneš razmišljat, če bi mel še kakšnega, hehe. Samo potem takoj vse pozabiš, pa je.

ja, jaz sem vedela, kako ravnat z mojo malo. Bila sem na dveh MŠ prej, pa še 1x na vajah za babice, da so se na meni učile, kako morajo učit, hehe in sem se počutila dobro pripravljeno, nič mi ni bilo težko, vse je zelo naravno - ne vem, meni se je res zdelo čisto enostavno! pa še na koncu user posted image sem hodila na tečaj za vaditelja vadbe za dojenčke v vodi in smo tam imeli pač malo opravka z dojenčki in se mi res ni zdel noben problem, tudi ostali so rekli: ja, katera user posted image pa je to - koliko jih imaš že odma? jaz pa - prva, zdajle tale vaš otrok je prvi dojenček, ki ga držim v rokah! Oni pa, da so bili prepričani, da mam vsaj že 3 otroke, ko sem jih tako "handlala", hehe. Ne, res, to je čisto naravno in sploh ni problem!
Vsi so mi govorili, kako je problem, ker ne veš, kako ga smeš prijet, pa moraš glavico pazit, pa to in ono... Ne vem, no, meni se zdi logično že ko pogledaš tisto drobceno bitjece, da ga ne boš za roke ali noge dvigoval! Pa da boš glavico čuval še predno jo lahko sam drži. Ne vem, mogoče zato, ker sem imela bratca, pa se ti vtisne v spomin ali ker sem bila dobro pripravljena iz teh šol ali pa so to materinski refleksi, enostavno veš, kako kaj naredit. Ali pa sem samo jaz tako nagonsko bitje - mi je bilo hecno v porodnišnici, kjer smo bile v sobi prvo in drugorodke, pa so se drugorodke prav tako bale, kako ne znajo več nič, meni se je pa vse zdelo tako enostavno... Mogoče je res malo od nagona odvisno, ampak jaz sem se počutla ko ena šimpanzka s tisto malo štruco v rokahuser posted image

Babica, ki je prišla k nam na dom po porodu pa me je najprej vprašala, če sva hodili kaj v razvojno ambulanto, da jo tako "pravilno handlam". Pa sem si samo enkrat en link pogledala in sem jo pač na handling previjala in obračala - če lahko pomaga in ker je res vseeno, na kak način otroka dvigaš, sem jo pač tako, kot naj bi bilo bolj prav.

Skratka, jaz sem se precej boljše znašla od moje mami in od moje tašče (pa je mela mami 3 in tašča 2, pa še enega vnuka). Sta obe to sami rekli, sta bili čisto paf. Pa da sta onidve že malo pozabili...

Pa tudi to - da ne veš, zakaj joka - ni res! Točno veš, za vsako stvar ma drugačen jok in takoj veš! Edino česar nisem vedela, je to, da sami ne znajo zaspat, tudi če so mrtvo utrujeni, da ga moraš uspavat vsakič, ko bi on rad spal.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
21.8.2008 17:39:34   
Zvezdica

IZVIRNO SPOROČILO: African queen

zvezdica,ja v Zalogu mi je bilo zelo všeč,smo se imelai fajn,ljudje so nas dobro sprejeli user posted image .Povratka nazaj pa ni,ker nam gre iz finančnega vidika tukaj zelooo dobro(to je vzrok,da smo se preselili)...v Sloveniji bi bolj životarili in si tretjega otroka gotovo ne bi mogli privoščit!Verjetno se bova pa z možem vrnila v Slovenijo na stara leta,ko bova v penziji...

Verjamem, da so finance tiste, ki nas dostikrat usmerjajo. Mi2 sva mislila it na Švedsko, hvala bogu nisva šla, ker bi jast zmrzniauser posted image
No, boš pa zares doma ko boš v penziji, zdaj pa uživaj afriko, ker je zanimiva deželauser posted image

Komaj čakam, da jo obiščem. Na katerem koncu Gane ste?

LP s

i belive i can fly....

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
21.8.2008 17:42:02   
Zvezdica
Niia, a ta s preglovega je vejica. no lepo, naš liam gre v letu 2009 v vejico, uh madona potem pa že v šolouser posted image
Joj gre hitro ta cajt.

S katerega konca Fužin si?

LP

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 21.8.2008 17:43:40 >

i belive i can fly....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
21.8.2008 19:13:59   
uršika***
Ronja:
upam, da bo pri meni tudi tako in da se bom že nekak znašla. Poroda se niti ne bojim, ker se mi zdi to v primerjavi z devetimi meseci pač zaključek nečesa in potem je konec vsega trpljenjauser posted image . Si rečeš samo še tole potrpim, jutri bo že vsega konec- če seveda odštejemo vse poporodne bolečineuser posted image  A si jih ti imela? Kakšen občutek je pa potem naslednji dan? Ko je  buši prazen. A te je šišauser posted image tudi kaj bolela?
Kot vidite imam jaz vedno veliko vprašanj, ker vem, da imate ve prave odgovore zameuser posted image user posted image user posted image

AQ:
Hvala bogu za internet in da si lahko vsaj dopisuješ z nami, če te že ni v sloveniji. Ravno sem razmišljala, kako drugače ti mora biti, kot je nam. Daj nam še zaupaj kakšno je tvoje življenje, česa se ne moreš navadit, kaj te najbolj moti, kaj bi spremenila. Me smo tooooooooolk firbčne babe, da kar res ni.user posted image  Pa je predel, kjer živite civiliziran, kot np slovenija? Hodiš tam na preglede? Imam občutek, da bo tebe in tvojo družino prineslo v slovenijo prej kot šele na stara letauser posted image . Lep pozdravček v Ganouser posted image user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
21.8.2008 20:13:20   
Anonimen
uršika men je blo ful čudno v trebuhuuser posted image se res tolk navadiš na to bitjece v sebi, pol pa tak butast prazen občutek...pa k trebuh ni bil nič kej dost manjši prvi in drugi dan, samo čist mehekuser posted image pač čudnouser posted image
kar se poroda tiče, jaz sem ga pač vzela kot dejstvo, otrok mora venuser posted image in nekak sem si vcepla, da pač tud če bo nevemkako grozno, enkrat bo že koncuser posted image sem pa tud jaz bla presenečena nad intenzivnostjo vsega, dogajanja nasploh pa bolečina. sam kaj češ. v prvo je verjetno res dobro, da ne veš kaj te čaka, v drugo  ( in vse nadaljne ) pa vleče ven to, da veš, da dejansko ko je vsega konc, pozabiš bolečino. kot da se ni dogajalo tebiuser posted image je pa bolečina takšna, kot če maš zelo boleče menstruacije in to bolečino pomnožiš krat 78user posted image upam da te nisem preveč prestrašilauser posted image

sem se tolk fig najedla, da sem ko napihnjen prašič zdejuser posted image so mi jih iz paga prnesli, ma nora sem na fige, bi ubijala tud zanje mogoč ( do zdej mi še ni blo treba, tko da ne vemuser posted image )

tamalo spet neki mečeuser posted image user posted image sam joka pa joka pa mal jokca, pa spet jokauser posted image jst pa pojma nimam kaj za vraga ji je....tko da tist, k pravjo, da mama točno ve zakaj otrok joka, ne drži.user posted image vsaj pr men ne, k resnično se mi ne sanja kaj ji je. karkol probam, k ne pali, ma če jo po rokah skoz nosim, k isto se dere, celo calpol sem ji probala dat, če jo slučajno kaj boli ( blesava logika, sej vem, sam res ne vem kaj še naj....) pa nič...mah...osebnostna kriza zgledauser posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 1455
22.8.2008 6:56:16   
sasa78
dobro jutro,
evo mene spet vam bom postregla z dišečo user posted image .  Ste bile včeraj dejavne popoldne - jaz žal ne morem.
Ma ste dobre!

AQ - ja svaka čast da živiš v Gani. K si me pred časom spraševala o družini Jebuah ana je šla tud dol ampak se je kmalu premislila in prišla nazaj. Baje so obi živeli v eni vasi, ki ni bilo ne elektrike ne vode. Vodo bi pa morala hoditi 1 km stran iskat. S seboj je pa peljala celo hladilnik in pralni stroj - to je bilo pred 30 leti - kako je zdaj mi ni povedala - je pa res da sedaj velikokrat obiščejo gano - zlasti hčere. Bravo zate!!!! Ja ljubezen kaj nam dela user posted image user posted image user posted image user posted image

uršika*** - poroda se ne rabiš bat - se ga jaz tud nisem. Ma men ni nič - sam k me morjo po porodučistit - to je bolj zoperno - jaz itak rodim tako expres da je groza. Je pa najbolj čudno neki dni po porodu - men se je vleklo kar mesec dni da sem pogrešala tist gromozanski trebuh user posted image user posted image user posted image user posted image . Enostavno navadiš se na božanje in vse ostalo - Edino kar je najboljše da sem spet spala na trebuhuuser posted image user posted image user posted image .

zvezdica - kje si se pa ti potepal včerej dopoldne - sem te kr pogrešala

ulla80 - kolk je pa tvoja pupa stara - veš ona čuti da se bo kmalu vse spremenilo zanjo in ma krizo - to sem doživela pri prvem sinu in sedaj doživljam pri tamalem pa ni več tako majhen - 3,5 leta. Pa kar naprej neki drečka - sem ga včeri kar s kamero posnela da se bo lahko čez kako leto sam sebi smejal - jaz sem se fajn.

vrtnica84 - čestitke za pregled - vse OK user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  (KAJ BOSTE PA MELI - ŽENSKI FIRBEC)user posted image

SEM klicala svojo g. pa ne dela - ma do torka se ne bo kaj bistveno spremenilo - bom kar počakala.
Eto sem se razpisala.

Hiška je pa res dobra - hvala za vzpodbude - mu moram dat tole za prebrat user posted image user posted image user posted image , pa da vidmo.

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
22.8.2008 7:51:08   
ronja
zvezdica, Švedska, ne se hecat, no! V Gano bi še šla živet, na Švedsko pa nikoli - jaz sem tak zmrzljivček, da je joj! Meni ni nikoli vroče! V tropih kadar sem bila, so vedno vsi domačini vzdihovali, kak je grozno vroče, meni je bilo pa super...

AQ, zdaj si si pa naredila medvedjo uslugo, ko ti bomo vse januarčice prišle na obisk z milijon malih januarčkov in januarčicuser posted image ! Je pa res, kar pravijo: boljše bit prvi na vasi, kot drugi v Rimuuser posted image , vsaj finančno ziher...

uršika, hehe, bo že šlo, brezskrbi, pojdi pa na MŠ, meni se zdi, da je kar koristna, sploh če je to tvoj 1. otročič...
Hehe, res je, si rečeš, samo še par ur, samo takrat se ti zdi, da ne boš zdržala še par uruser posted image . Ampak ker nimaš izbire, pač zdržiš (res pa je, da jaz nisem mela protibolečinskih sredstev, razen malo plina). Je pa res, da sem recimo prestala celo noč brez analgetikov z zlomljeno najdebelejšo kostjo v telesu (stegnjenico), pa ni tako bolelouser posted image .
Glede občutka naslednji dan, jaz nisem bila na to pozorna, ker so mi malo "ugrabili" in jo dali na intenzivno nego, ker so se bali, da je kaj narobe z njo (hvalabogu ni bilo in bi v bistvu lahko bila ves čas z mano), tako da mi je bilo čisto vseeno, koliko me kaj boli, kaj me boli, kje me boli in koliko sem prazna... Vse v sobi so se ful pritoževale, koliko jih vse boli, jaz sem si pa samo svojo malo želela nazaj - to mi je bilo reeeeees fuuuuuuuul groooooznooooo! Ne vem, to je tisti nagon, če ti vzamejo dojenčka, se ti strga! pa še ni res, da si lahko ves čas zraven - 3h na dan in to je vse (1,5h dop. in 1,5 h popoldne).

Boli maternica, ki se krči - je pa pametno, čeprav boleče, ležat na trebuhu - takrat se maternica lažje vrača v prvotno lego, seveda pa to vračanje boli, ker so to krči. Malo te seveda boli tudi muca, samo verjetno meni ni bilo tako hudo, ker nisem bila šivana. Nesi si pa s sabo plavalni obroček za otroke, da boš sedela na njem, če te bojo slučajno šivali.

ulla, si ziher, da samo 78x?user posted image
Ja, saj ne mislim, da mama ve za čisto čisto vsakič, ko otrok zajoka, kaj mu je - ampak v veliiiiki večini pa. Ampak se spomnim enega takega luštnega dogodka: z malo sva se sprehajali (no, ona se je vozila v vozičku), ko je bila kaka dva tedna stara. Zunaj je bilo sredini julija primerno vroče in ona se naenkrat začne med spanjem malo jokat. Jo pogledam in mi je bilo takoj jasno, da ji je vroče - čeprav ni bila toliko oblečena - bodi s kratkimi rokavi in hlačke s stopalkami. Sem ji slekla hlačke in ej mirno spala dalje. Enostavno veš, čeprav prej še nikoli ni zajamrala zato, ker bi ji bilo vroče...
Zdaj pa recimo točno vem, da je začela težit zato, ker ji je dolgčas in ej malo zaspana - ampak spat bo šla šele kasneje, po kosilu, ker bi jo rada navadila na vrtčev urnik...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
22.8.2008 8:34:56   
Anonimen
sasa stara je 13 mesecevsej se men tud zdi da je to, itak je ful enih stvari zdej, že sam vrtec, plus še vse ostalo...
hiška je pa svetskajst bi tud mojga bi se sicer dalo prepričat, sam trenutno finančno ne gre skoz...čakam da kak bogat sorodnik nekje v ameriki umre in mi zapusti dolarje

ronja tisto je blo bl v hecu mišljeno, sej vsi vemo da res tko mogoč prvi dan res ne veš, sam pol pa čist lepo laufa in naštudiraš jokece sam tole zadnje dni je pa res za ****, k karkol probam, ni nič boljše, sej po moje še sama ne ve kaj točno bi pol pač probam malo s hecom jemat vse skp, lohk bi se pa tud žrla pa sekirala, pa bi se mi glih utrgalo je pa božček moj mali
kar se spanja tiče, sem jaz tud mislila, da kok bi blo fajn, če jo navadim spat tko kot v vrtcu. pa je drek to. k če je doma, rata zaspana že okol 9ih, pol desetih, v vrtcu pa grejo spat ob 12ih. pa sem jo matrala revco, da je bla sitna cel dopoldan, pa tud pol ob 12ih ni nikakor spala, od preutrujenosti in je bil cel dan pokvarjen...zdej to ne delam več, ko je doma, gre spat ko je zaspana, ko je pa v vrtcu, je pa tako kot je...no, lohk da pr teb bo laufalo, sam pr nas ni

dons sma si skor za v vrtec zaspali čudež, da je tak dolgo spala, ponavadi že pred šesto sitka

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1458
22.8.2008 8:41:21   
sasa78
ronja - jutri si na polovici 20t user posted image user posted image user posted image user posted image  (še mal pa bo user posted image user posted image )

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
22.8.2008 8:45:12   
sasa78
ulla80 in ronja - ve mata pa enako stare pupe. I kako sta še majhne - pa ne me narobe zastopit user posted image user posted image user posted image user posted image
13 mesecev - pa že obe hodita ne? moj 2 sonček je šele pri 15-ih je tako previden da je groza, tud zdej k je 3.5 leta

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
22.8.2008 8:57:07   
Anonimen
ne sasa, moja še ne hodiuser posted image nikoli je nisem za roke vodila al pa kej takega, jst jo pustim da sama počne tist kar zmore...in hodi ob opori, tud se spusti in naredi kak korak, samo ni še to to. je še zlo nesigurna in se maje kot kak pijanecuser posted image je bla pa fora, k jo enkrat tašča za roke prime in jo začne vlačit po dvorišču za roke in sem rekla da ne dovolim, pa me je čukasto gledla in rekla da kaj si pa mislim, da otroka je treba naučit hodit, ker drugače ne bo nikoli znaluser posted image user posted image user posted image sem rekla ja dobr, bo pač ula pri 40tih še kar po kolenih puzala, samo za roke jo pa še zmeri ne boste vlačli okoliuser posted image pa je bla spet zamerauser posted image

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 1461
22.8.2008 10:11:07   
sasa78
IN POTEM VSE TIHO JE BILO ,....

KUKU JE KDO TU?

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
22.8.2008 10:12:07   
Babuška84
Ojla punce. ma ve ste pa ene velke čveke. komi neki preberem, pa mi zmanjka časa da bi še kej napisala, ko pa je čas in pridem nazaj gor, morm spet pol ure brat... zato me je počas kr zmanjkal tle gor. no, sam da sem približno na tekočem, če nisem prevč pozabla... user posted image

js sm tudi včeraj prestopila polovičko.user posted image user posted image user posted image  jupi, kako gre čas. ....

no, AQ, tudi meni se zdi tvoje življenje čisto en drugi svet, bi pa rada probala, koliko časa bi zdržala, čeprav je res, da ljubezen naredi svoje in premaga vse ovire...
končno je prišla na dan tema o porodu, ki je zame še nedotaknjena. nekak se še kr tolažim, da če jih je že tolko žensk rodilo in celo po več otrok, bom tudi jaz preživela. Psihično se pa še moram podkrepiti s kakšno knjigo o porodu, iščem nekaj da mi bo dalo optimizma in moči med samim porodom. sem pa razmišljala bolj kot o EA o ULTIVI. mogoče veste kaj več, ali pa je morda katera že rodila s pomočjo ULTIVE? nagnjujem se bolj k temu, čeprav res tudi js zagovarjam naravnega s kakšnimi blagimi olajševalnimi sredstvi...
No, če mi bojo priprave na poroko in opremljanje stanovanja dopuščala kako minutko, se oglasim še kej med vikendom, v ponedeljek pa poročam, kako je bilo na morfologiji, ki jo imam ob 8 h... zdej celo komaj čakam, da vikend hitro mine. neverjetno....
oridno čvekajte še naprej.

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
22.8.2008 12:36:48   
ronja
babuška in saša, kako je zdaj s tem: kako si lahko ti babuška že čez pol, če jaz še nisem, pa mava isti PDP?user posted image

ulla, kdaj bo otroček shodil se po moje bolj ali manj sam odloči: nečaka je njegova mami res precej forsirala, jaz pa Ronje ne (niti nisem mogla, glede na to, da moram ležat, lubi pa seveda tudi ne), pa je mala shodila prej kot on... Če jo pa kdaj kdo prime za rokice, pa po moje ne bo hudega, če že hodi ob opori - to je isto, samo da se opora gibljeuser posted image

babuška, kaj za vraga pa sploh je ULTIVA?

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
22.8.2008 12:52:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če jo pa kdaj kdo prime za rokice, pa po moje ne bo hudega, če že hodi ob opori - to je isto, samo da se opora gibljeuser posted image

hm, kaj pa vem....ko hodi ob opori, se preprijemlje, lovi ravnotežje, pade in se uči prestreznih refleksov ( se lovi na roke), u glavnem se ne uči samo hoditi, pač pa še miljon drugih stvari, k so zelo pomembne. če pa se otroka vodi za rokice, se s tem ne nauči nič. nauči se edino premikati nogice, ne nauči se ulovit na roke, navadno se taki otroci prevec upogibajo nazaj ( trebušček ven pa gremo), kar povzeoča hojo na pete in kasnejše bolečine v nogah in hrbtenici in napačno ukrivljeno hrbtenico itd. itd. pol pa vidiš revčke, k shodijo - roke v luft pa gremo in ko pade, pade direktno na zobe ali pa vznak, ko snop. seveda to govorim res za hude primere, ko se otroke res forsira in se jih nič ne pusti da sami( samo takihnje ogromno) če občasno primeš otroka za rokice, da naredi kak korak, ne bo take škode. samo jaz grem po principu če je ne, je ne. in ne dovolim. in pikauser posted image pa še to je, da otročkom je navadno všeč. in pol ni več samo občasno. ker bi kar naprej. to je isto, kt če otroka parkrat pelješ v avtu kar tako, pol se pa noče več v sedežu vozit.

mater sem zatežilauser posted image preskočteuser posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 22.8.2008 12:54:08 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1465
22.8.2008 13:27:51   
ronja
Ja, če bi skoz to delal in ji ne bi pustil sami vstajat, se opirat in učit! Če jo pa 10 korakov pelje za rokice, pa zato ne bo mela nič slabših refleksov, ti garantiramuser posted image . Saj se še vedno vse ostalo uči, ko se sama uči hodit, hoja tako, da se mala drži naših prstov na rokah pa ni toliko za učenje ampak bolj za igro - tamali navadno ful uživajo pri tem. Jaz tašči nisem nič težila in tudi midva sva jo kdaj peljala iz ene sobice v drugo za rokice, pa ma tamala super ravnotežje, se zna krasno ulovit. (Sploh ko je shodila je bila ful hecna: sploh ni padala, ampak se je lepo usedla, ko je videla, da ji ne bo zneslo več, ni hotela it do konca - previdna in dobro ravnotežje, bratranec pa ravno obratno, slabo ravnotežje, ampak neverjetna vztrajnost - ves čas je padal in spet probaval) Zdaj seveda pada, ko se spotika ob razne zadeve, ampak šiba pa ko tavelika, res, gre ko raketauser posted image .

In kar je najbolj zanimivo: kakor je uživala pri tem, ko se je držala za rokice, ko še ni znala sama hodit, pa odkar je približno znala sama, niti pod razno ne vzame nobene roke! NI šans! Ona gre sama in tja, kamor njej paše, nobenemu ne pusti, da bi jo za roko prijel, ko se nekam odpravi. Tak da ni straha, da bi se tak hitro navadiliuser posted image .  Ker jim je preveč všeč, da nekaj znajo sami. PO moje jih je treba pustit, da sami raziskujejo, padajo, se spotikajo, butajo,... ampak se vseeno lahko kdaj igramo z njimiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
22.8.2008 13:29:23   
ronja
Za vožnjo v avtu brez sedeža pa ni šans - tisto pa ni, da se od enkrat ne bi nič hudega zgodilo - vse nesreče so od enkrat! Tak da ni šans - v avtu je ne bo nihče peljal brez sedeža pa pika!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
22.8.2008 13:33:07   
sasa78

babuška in saša, kako je zdaj s tem: kako si lahko ti babuška že čez pol, če jaz še nisem, pa mava isti PDP?user posted image

Dobro vprašanje!  jaz mam rok 6.1. zato sem dopolnila 20 t v torek, Ronja ti ga dopolneš pa jutri. Enostavno šteješ tedne od zadnje menstruacije - k ne? Si imela zadnjo M 5.4? - Jaz sem jo imela 1.4.

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
22.8.2008 13:38:11   
Anonimen

Za vožnjo v avtu brez sedeža pa ni šans - tisto pa ni, da se od enkrat ne bi nič hudega zgodilo - vse nesreče so od enkrat! Tak da ni šans - v avtu je ne bo nihče peljal brez sedeža pa pika!

men jo je tašča zančuser posted image user posted image
jo je pazla par dni, pa sma ji lepo rekla, da če bodo šli kam, magari v trgovino ( sej to prej veš), nej povesta, da dama zic iz avta. in pol ona en dan reče da so šli v Tuš z avtom, men pa kr tema na oke. res. sem se komi kontrolirala da nisem popizdila na čist. in pol mi reče, ja kaj pa je to takega, sej sem jo jaz držala v rokahuser posted image mal sm tko ven padla in ji v zelo ostrem tonu povedla, da zato sma pa rekla da nej pove če rabi zic in da niti pod razno ne dovolim da se jo vozi v avtu brez in da mi čisto dol visdi kako so se včasih vozili, zdej je tko in hvala bogu je to zakonsko določeno, k drgač bi se našlo veliko brihtnežev, ki bi presodili da se ne rabijo avtosedeži. in da ji lahko pokažem kak posnetek če hoče, kaj se zgodi z otrokom, k ga v rokah držiš al pa če je kr tko mal prvezan samo s pasom. k mu polomi vrat in hrbtenico in vse. ej, sm kr jezna ko se sam spomnem.user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1469
22.8.2008 13:47:42   
Mariolinka
Živjo punce.
Jaz sploh ne sledim, kaj se vse menite tukaj gor. Zaenkrat sem se spravila k učenju in sem kar vesela zaradi tega, ker sem tudi jaz ena tistih, ki jo čakajo še izpiti in diploma. No, seveda do poroda ne bo uspelo - izpitov se bom pa - upam - znebila. Tako da zdaj večinoma sedim za knjigo... in vmes pogosto sanjam o otročku :) Ker je to moja prva nosečnost, pomeni, da morava počasi razmišljati tudi o opremi za novorojenčka. Zanima me ali obstaja kje kakšen informativni seznam stvari, ki jih potrebuješ za dojenčka. Ker ok, vem, da mora nekje spat, pa voziček,... Ampak koliko rabiš pa recimo pajackov, pa srajčk pa takih stvari, se mi pa ne sanja.
Hvala za morebiten odgovor, pa lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
22.8.2008 13:58:12   
sasa78
ulla80 in ronja - da vas mal pohecam, ne mi zamert - upam da mi ne bosta,

jaz tudi nisem pristaš vožnje otrok brez avtosedežev - ampak kdo je pa nas privezal v avtu, kolikokrat si pa ti sedela v avtosedežu? jaz osebno imam v vsakem avtu avtosedež, če pa babi vzame otroka za v trgovino, in gre znko še dedi, pa babi sedi z otrokov vzadej po moje pa še ful počas grejo naj nebi bilo nič narobe.
Moram rečt da tud k ti jo vzame na sprehod se lahko zgodi najhujše - k ne? Tašče pa mame se tega ful zavedajo, in svaka čast da jih rade pomerkajo. Ene se tega bojijo pa jih raje nočjo merkat - zaradi paničnosti (poznam tud take). 

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
22.8.2008 14:19:35   
ronja
ja,ja, saša, s tvojim izračunom se strinjam - ampak midve z babuško imava isti PDP (ja, zadnjo m. sem imela res 5.4.) in po mojih izračunih bi tudi jutri dopolnila 20t, ona je pa pisala, da jih je že prej...

ulla, en predlog: midva sva en star avtosedež našla dala njegovim - da če se kdaj zgodi, ga imajo (našla ga je moja mami na kosovnem odvozu - plastika ni nič počena ali karkoli; sicer je avtosedež edina stvar, ki jo bova vedno kupila novo, ampak dveh pa seveda ne in boljše kot nič je). je pa res, da sva to že predno sva jo dobila ful strogo zastavila - brez zica nikamor, ali pa je ne vidijo večuser posted image . Mal heca, ampak sva pa povedala, da to je nujno pa pika.

Pa še eno vprašanje: si napisala, da sta jo mela par dni - kako vam je pa to ratalo, če jo dojiš? Verjetno samo dopoldne? Moja mala še nima nobenega veselja pustit zizo pri miru, bomo očitno kar tandemca užgaliuser posted image .

saša, ja, saj je res, da nas niso privezovali v stolčke, ker pač ni bilo možnosti: se je pa precej več otrok ponesrečilo in so bili huje poškodovani. Pa tudi naši avti so šli 80/h, če si tiščal (vsaj naš,nouser posted image ), zdaj pa grejo avti tudi 250, pospeški so drugi... Predvsem je problem to, da lahko ti super lepo voziš, pa ti en kreten pride in ti to nič ne pomaga (verjemi, sem bila pol leta na berglah zato). KO bojo otroci starejši verjetno ne bo več tak problem, ampak dokler je pa tak "čižo od 8 kila" - to pa zabriše ven skozi vetrobransko steklo ko ništa! Mam kolega na štefanu, ki je delal te simulacije... ne bi, da je to moj otrok, res ne...

Če se otroku kaj zgodi na sprehodu, pač nimaš kaj, vedno so riziki - ampak tisti, na katere lahko vplivam, jih bom pač probala zmanjšat...

Mariolinka, zakaj pa ne bi ratalo do poroda? Saj maš še skoraj 5 mesecev časa! Ma, ful se da naredit, brez skrbi! Jaz sem mela enkrat 4 izpite isti dan, sem hotela vse junija končat, pa so se pač roki prekrivali... Pa sem vse 4 naredila zelo dobrouser posted image . Tak da- navali punca, boš videla, da bo šlo!

Glede stvari pa smo zelo različno razvajeni: jaz nimam veliko, ker niti nimam kam dat. Ti pa svetujem pajacke, ki se odpirajo tudi med nogama in imajo tudi stopalke. Ker malega novorojenčka tlačit v kaj drugega kot čim bolj udobnega pajacka, je nesmisel, če imaš seveda izbirouser posted image . Tak da si zaželi to, vsaj od tistih, ki te bojo vprašali. Itak boš dobila kup oblekic in trenirkic in kompletkov, ker je to pač najbolj luštkano, ampak za majnega otročička ni tako praktično... Pajaci so sploh super tudi kasneje, vsaj za spat, ker so daleč najbolj komot.

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
22.8.2008 14:20:22   
Anonimen
viš, sasa, jst pa ne gledam tkouser posted image me ne zanima kaj je blo včasih, zdej je tko.  nova spoznanja, nova dognanja, nova vedenja. in treba je it vštric s tem, če ne bi blo vseeno če bi na drevesu ostali.user posted image
in včasih so otroke na tesno povijali, jih pustili se dret ob kakšni njivi, dudo so jim v šnips namakali, da so spali, noben se ni ukvaraj z znjimi, garali so k črna živina itd. itd. pa kaj? a bomo mi tud tko, zato ker pač včasih so? men grejo kr dlake pokonc, ko čujem to - včasih smo pa tko pa tko / pa ni blo tega in onga, pa smo kr preživeliuser posted image

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 1473
22.8.2008 14:27:58   
Anonimen

Pa še eno vprašanje: si napisala, da sta jo mela par dni - kako vam je pa to ratalo, če jo dojiš? Verjetno samo dopoldne? Moja mala še nima nobenega veselja pustit zizo pri miru, bomo očitno kar tandemca užgaliuser posted image .

ja sam dop, k ni bla v vrtcu, midva pa v službiuser posted image
tandemca bomo pa tud mi zgledauser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1474
22.8.2008 14:29:57   
Mariolinka
Ronja: Hvala za hiter odgovor in spodbude. Ne, res ne verjamem, da bi diplomirala še letos. Imam malo težji študij in poleg diplome še diplomski izpit, kar pomeni, da moram praktično ponoviti vse, kar smo delali na faksu. No, ampak se zaradi tega niti ne sekiram preveč. Izpite mislim naredit pa diplomo začet pisat, potem bomo pa že nekako. Kar pa se opreme oziroma oblekic tiče: a to pomeni, da za novorojenčke praktično samo pajacki prav pridejo? Sem imela sicer veliko opravka z otroki, ampak v kaj pa dojenčka oblečeš, se mi pa res ne sanja. :) Saj se mi bo - čez pol leta :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.