ronja
|
zvezdica, Švedska, ne se hecat, no! V Gano bi še šla živet, na Švedsko pa nikoli - jaz sem tak zmrzljivček, da je joj! Meni ni nikoli vroče! V tropih kadar sem bila, so vedno vsi domačini vzdihovali, kak je grozno vroče, meni je bilo pa super... AQ, zdaj si si pa naredila medvedjo uslugo, ko ti bomo vse januarčice prišle na obisk z milijon malih januarčkov in januarčic ! Je pa res, kar pravijo: boljše bit prvi na vasi, kot drugi v Rimu , vsaj finančno ziher... uršika, hehe, bo že šlo, brezskrbi, pojdi pa na MŠ, meni se zdi, da je kar koristna, sploh če je to tvoj 1. otročič... Hehe, res je, si rečeš, samo še par ur, samo takrat se ti zdi, da ne boš zdržala še par ur . Ampak ker nimaš izbire, pač zdržiš (res pa je, da jaz nisem mela protibolečinskih sredstev, razen malo plina). Je pa res, da sem recimo prestala celo noč brez analgetikov z zlomljeno najdebelejšo kostjo v telesu (stegnjenico), pa ni tako bolelo . Glede občutka naslednji dan, jaz nisem bila na to pozorna, ker so mi malo "ugrabili" in jo dali na intenzivno nego, ker so se bali, da je kaj narobe z njo (hvalabogu ni bilo in bi v bistvu lahko bila ves čas z mano), tako da mi je bilo čisto vseeno, koliko me kaj boli, kaj me boli, kje me boli in koliko sem prazna... Vse v sobi so se ful pritoževale, koliko jih vse boli, jaz sem si pa samo svojo malo želela nazaj - to mi je bilo reeeeees fuuuuuuuul groooooznooooo! Ne vem, to je tisti nagon, če ti vzamejo dojenčka, se ti strga! pa še ni res, da si lahko ves čas zraven - 3h na dan in to je vse (1,5h dop. in 1,5 h popoldne). Boli maternica, ki se krči - je pa pametno, čeprav boleče, ležat na trebuhu - takrat se maternica lažje vrača v prvotno lego, seveda pa to vračanje boli, ker so to krči. Malo te seveda boli tudi muca, samo verjetno meni ni bilo tako hudo, ker nisem bila šivana. Nesi si pa s sabo plavalni obroček za otroke, da boš sedela na njem, če te bojo slučajno šivali. ulla, si ziher, da samo 78x? Ja, saj ne mislim, da mama ve za čisto čisto vsakič, ko otrok zajoka, kaj mu je - ampak v veliiiiki večini pa. Ampak se spomnim enega takega luštnega dogodka: z malo sva se sprehajali (no, ona se je vozila v vozičku), ko je bila kaka dva tedna stara. Zunaj je bilo sredini julija primerno vroče in ona se naenkrat začne med spanjem malo jokat. Jo pogledam in mi je bilo takoj jasno, da ji je vroče - čeprav ni bila toliko oblečena - bodi s kratkimi rokavi in hlačke s stopalkami. Sem ji slekla hlačke in ej mirno spala dalje. Enostavno veš, čeprav prej še nikoli ni zajamrala zato, ker bi ji bilo vroče... Zdaj pa recimo točno vem, da je začela težit zato, ker ji je dolgčas in ej malo zaspana - ampak spat bo šla šele kasneje, po kosilu, ker bi jo rada navadila na vrtčev urnik...
|