|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
20.8.2008 20:35:43   
nina166
Dober večer!

sasa si kaj lepega kupila user posted image  user posted image  user posted image

uršika si me nasmejala s štrikanjem oz. predlogom za Ronjo user posted image  user posted image  user posted image

Jaz pa sem prvič rodila z EA. Bilo pa je takole...če katero zanima ostale pa peskočite. Meni je tak način poroda predlagala moja g. Nekje v 6m sem šla na pregled k anastezistki, ki mi je povedala nekaj o tem, kako izgleda in kaj lahko gre narobe, potem pa mi je pogledala še hrbtenico, če mi jo sploh lahko vstavijo. Dobila sem tudi ene papirje za prebrat in izjavo, ki sem jo podpisala, da se strinjam s tveganjem. Te papirje sem odnesla domov, jih podpisala in dala v materinsko, če bi se slučajno odločila za EA. Potem sva se z mojim odločila, da bom rodila brez. Imela sem zelo hude svoje popadke (no saj so vsi hudi), in po uri in pol v porodni sem rekla babici, če lahko dobim EA. Potem me je še enih 3-krat vprašala, če mislim resno, poklicala zdravnika, ki je prišel v porodno in me samo vprašal, če vem da je to za plačat. Tusti trenutek bi ga kar ustrelila, tako sem bila jezna...jaz sem se zvijala na postelji on pa sprašuje take bedarije user posted image  user posted image . Potem so poklicali anastezista, prišla je ženska, zraven pa ena sestra, jaz sem se mogla vsest, se sklonit naprej in ona mi je vstavila kateter, skozenj pa napelje eno cevko po kateri ti dodajajo "ne vem kako se reče". To so mi potem tako oblepili, da sem se lahko normalno vlegla na hrbet in sploh nisem čutila, da imam kaj na hrbtu. In potem me je spraševala, če je kaj boljše in ko sem rekla, da je pol boljše kot prej, potem mi ni več povečevala zdravila (ali karkoli to že je). Popadke sem čutila pol manj kot prej. Še vedno sem čutila cel spodnji del, brez problema sem lahko pokrčila noge in sodelovala pri porodu, samo bolečina je bila pol manjša. Vstavljanje katetra me ni nič bolelo, zoprno je bilo edino to, da so mi to delali že sredi poroda in sem mogla bit čisto pri miru, čeprav sem imela popadek. Od vstavitve do konca poroda je bilo potem še uro in pol. Kdaj so mi potem vzeli cevke stran nimam pojma, čez nekaj časa je prišla, da mi je odstranila še kateter. Evo to je moja izkušnja z EA. Je bilo vredu, nimam kaj rečt. To da nič ne čutiš, pa ni res.

Za drugič še ne vem kako bom rodila. Ker bom zopet rodila v Celju, kjer pa EA ni več na voljo oz. če se prej dogovoriš z anestezistom, pa še to je zelo mala možnost, da jo boš res dobil. Zato bom verjetno rodila brez. Saj tudi prvič bi rodila brez, če ne bi imela te možnosti. Samo med tistimi popadki sem razmišljala samo o tem, da bi me čimmanj bolelo in nič drugega, zato sem tudi rekla za EA...bi pa zdržala tudi brez, saj bi tako mogla user posted image

Kar pa se tiče tega, da se da EA v hrbtenico. Moje mnenje je, da kakor ti je pač usojeno to se ti bo zgodilo. Sama še nisem slišala, da bi katera imela zaradi EA trajne posledice. Poleg tega pa se lahko tudi povsem naravni porod konča tragično. Je pa to stvar odločitve vsake posameznice.

Sem se pa razpisala...zdaj pa si morem malo prste počit user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
20.8.2008 20:47:50   
Anonimen
nina super za tvojo izkušnjouser posted image no, to a čutiš kaj ali popolnoma nič je verjetno odvisno od tega, koliko tistega "ne vem kako se reče " ti dozirajouser posted image in tu pri nas tudi jaz nisem zasledila, da bila katera hroma zaradi vstavljanja igle, po svetu pa je kar nekaj primerov ( nazadnje je bil mensezdi ta, k je bla ženska hroma, ker so iglo pošpricali z nekim razkužilom po nesreči in je pršlo do okužbe ) in se strinjam da vse sorte lahk gre narobe in brezveze o tem razmišljat, samo meni še zmeri ne diši EAuser posted image
sem pa mela tud jaz take popadke da dol padešuser posted image je zgledalo kt da sploh ni premorov vmes, to je sam sekalo, nisem mela moči ma za nič, tolk me je zdelovalo....je rekla zdravnica da kaj takega še ni videla, da še umetni niso tolk močni, pa k so baje dost huj ( še ne viziti je pol rekla enkrat to pa je gospodična o kateri sem govorilauser posted image )
tko da mi je babica pol neki dala v žilo, pa je blo hecno, k sem v onih sekundah ki so bile na voljo med popadki dobesedno dol padla in se mi je zdelo da celo večnost spim in mi je blo tečno kaj zdaj spet neki hočejo od mene spetuser posted image ( kot če omedliš in traja mogoče par sekund, tebi pa se zdi da je blo celo večnost in dejansko še odsanjaš kompletne sanje takratuser posted image ) pa vse sem pokozlala, prov slabo mi je blo od bolečine in sem bruhala kt vidrauser posted image
tko da kr ubitačen porod, ja, samo sem šla v porodno z zavestjo, da ne glede na to, kak hudo, enkrat bo konc, da v nedogled ne more trajatuser posted image pa še res je blouser posted image

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 1427
20.8.2008 21:18:05   
Zvezdica
zvezdica - kdaj bo kavica na dolenjskem?

Njaprej tebi odgovorim, sem zadnjič bila najprej V NM, potem se mi je mudilo na Mirno in sem tam nameravala ostati ves popoldan pa še ebe kaj poklicat, samo je Liam padel v nek jašek (ne sprašuj GROZA) in je imel vso levo stran podrgnjeno in smo šli sam dam, ker me je skrbelo, če bi blo še kaj, da bi šli takoj k zdravniku.

Danes ste pa čvekiceuser posted image user posted image user posted image

Grem brat za nazaj. Da vidim kaj vse ste napisaleuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
20.8.2008 21:29:21   
Anonimen
aja ronja, sem hotla še to prej napisat, pa mi je ušlo nekakuser posted image da super za kahlco, če gre pri vas tako lepo skoziuser posted image Ula pa ne kaže kakega zanimanja, kahla je zanimiva v tolk, k žoga not paše user posted image in pač ne silim, bo že....povijam jo pa v bombažne plenice, predvsem iz razloga, k tud jaz nebi bla v plastiki cel dan, pa še par drugih je....in tu res ni potuhe, vidim da takoj sitnari in si vlači plenico dol, ko se polula, tko da mogoč je pa kaj resnice, da so v teh plenicah otročki prej suhi....bomo vidli...jaz pač delujem po eni preprosti logiki da vse ob svojem času in če opazuješ otroka, veš kdaj je na kaj pripravljen, pa ni važno kaj sosedova mica trdiuser posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 20.8.2008 21:30:08 >

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1429
20.8.2008 23:08:19   
Zvezdica
Vidim, da ste se razpisale o vsem, vrtcih, stanovanjih, porodu in imenih :)

Lepo po vrsti. če vas zanima sevedauser posted image

VRTEC - LEDINA v LJ - KATASTROFA, VRTEC fužine - ZAKON, vzgojiteljice, pomočnice, program, skupinsko in individualno delo z otroci je enostavno fantastično. Malega imam v vrtcu od 15. meseca, najprej slabo leto na ledini, od takrat na fužinah.

Stanovanje, mi2 sva šla najprej 15 km iz LJ na vas, z njegovimi. Po letu in pol se mi je zmešalo, pa verjamite mi, da sem tolerantna toliko kot verjetno ni 30 ljudi na kup, ampak nisem zmogla več, da o mojmu ne govorim. K še danes ga kar stese, če mu omeniš, da bi živel še kdaj z njegovimi. Njegova mama je pač egoist z velikim pomanjkanjem družbe in LJUBEZNI in je od nas hotla bistveno preveč, pa veliko je dobila. Pa smo šli na svoje, Puf do vesolja, ampak stanovanje bo čez 25 let našeuser posted image user posted image user posted image
In od dne ko smo tu se ne kregamo, sej se tud tam nismo, ampak skoz jeblo kr neki, nismo nervozni in sploh živimo lepo. Tako, da če koga mika kaj takega je treba le mal poguma in dobra priložnost.
Sicer imamo lepo veliko stanovanje, ampak bi živela tud na 25m2 samo da smo samiuser posted image . ker ga ni čez duševni miruser posted image

Porod - absolutno natur, kot prav AQ z maskico:). Nisem ravno fan inekcij, sploh ne v hrbet, in če ne bi imela takega strahu pred temi posegi bi z veseljem rekla, da želim EAuser posted image

AQ, jast bom definitivno šla v materinsko, ker je nekaj stvari, ki bi jih rada slišala še enkrat, verjetno se mi bo zdelo vse lažje, drugače. Predvsem pa zaradi dihanjauser posted image

Imena, Lejla je bila izbira mojga, ko sva čakala Liamčka, pa je bil lulček in mu lejla nekako ne bi pasalauser posted image , tokrat sva pa razmišljala o LULU, vendar slovenija je vseeno dežela polna posmeha in zaničevanja, ko gre za drugačnost torej LULU odpade. Pa ne zato, ker bi se bala, da bi mene kdo obsojal, vendar nočem, da se moja punčka zarad tega čuti ponižano. Sej jo naučiš ma če te kdo prizadane je to žebelj v srčka, tega pa otroku nočem privoščit. Zdaj pa nimava nič zbrano, ne za fanta ne za punco. Čakam, da vidim kaj bouser posted image
AQ, a goričanka si? Poznam eno z Rožne, pa dva sodelavca ex sta z unga konca, oziroma trijeuser posted image

Ulla, kar se tašče in tasta tiče, kot pri meniuser posted image Pa mater, so vsi po istem kopitu delani al kaj?!?!?!

SONČNI ŽAREK DOBRODOŠLA MED NAS. Maš dva dni pdp za mano, ali en... nima veze, važno da si našauser posted image

kar se pleničk tiče, naš mali pri 2,5 l sam pustil pleničke, čez dan in noč. Bilo pa približno tako, da jast slišim da se nekaj dogaja na wcju, pogledam in mali pleza na školjko, nikoli ni lkakal v kahlico. Od takrat do danes skoz na wc. Očitno je il dosti zreluser posted image user posted image user posted image user posted image

Ok, sem se razpisala, grem spat.

Lep večer še naprej, nočkouser posted image

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 20.8.2008 23:10:22 >

i belive i can fly....

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
21.8.2008 7:30:05   
sasa78
dobro jutro souser posted image ,
eno dišečo user posted image  za vse budne mamice in bodoče mamice!

Kako ste danes?

Zame ne spraševat k nismo nič spali - jaz sem mojga čakala do 4.30 da je prišel domov. Pol se je pa samo men  (nama) stisnu in zaspal. Ampak od polnoči pa do takrat  sva se pa pogovarjala po telefonu da ni med potjo zaspal. user posted image user posted image user posted image user posted image  Pol veste kako zgledam - približno takole user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Za nameček je pa še v hodniku liter viljamovke razbil - šmopc po domače pa sva do 5 brisala. Fujjjj!!!!

v šoping nismo šli ker je mali imel risarki dan - sta reševala rekcija, in cicidoja - pa kaj čmo jih pol preveč silt!
Hm če mi rata grem danes user posted image user posted image user posted image  ali pa jutri!

No da ne bom predolga pa neki mam nujno za naredit tako da moje dame lepo se imejte

Lp

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
21.8.2008 7:38:03   
sasa78
Ulla, kar se tašče in tasta tiče, kot pri meni Pa mater, so vsi po istem kopitu delani al kaj?!?!?! [/quote

So ja, čeprav je moja tašča moderna sam od kar je v penziji še pomest nima šasa - groza. Pa o vrtu da ne govorimo - ja dama spi do 9-ih. Prav ampak prej je imela vse narejeno tipi topi , sedaj pa  user posted image user posted image user posted image  skoraj nič. Ma me vse že jezi. Zvezdica - jaz mojga pripričujem da bi blo boljše da gremo na svoje pa noče slišat - ma me to jezi! Pravi da bom spet neki izsilla pol pa ne bo dober bomo pa kaj? OSTALI NA SVOJEM. pA ME SAMO PISANO GLEDA?????!!!!

Gledala sva hišico, v mestu, samostojno 206 m2, parcela 400m2 - mal zelenice, to je to - pa ne da bi bilo veliko - najino bi bilo. Razporeditev hiše pa idealna. v mansardi 4 spalnice + kopalnica, pritličje pa kuhinja jedilnica, dnevna soba, 1 kabinet, kopalnica, likalnica, pralnica, + kurilnica, vzuni 1 garaža+nadstrešek - Sej človek ne rabi več. Eto Pa noče it. Ma bodo še pogajanja user posted image user posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 7:57:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sasa78)
  Neposredna povezava do sporočila: 1433
21.8.2008 7:59:57   
*m*o*j*c*a*

Dobro jutro punce!

ja kak ste ble pa vi pridne! dober čvek!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še par takih!user posted image no da se še js vključim v ta vaš čvek, čeprav glede vrtcev pa plenic nimam izkušenj..user posted image še...user posted image stanovanje..hja, pri nama je tut tk, da si ga urejava pri mojem doma..zgornje nadstropje..nimava kej, bi pa z veseljem šla od tu..hočem na svoje enkrat..ampak trenutno ne gre..js sm še študentka, sicer pri koncu, in finančno ravno ne morem pomagat mojemu user posted image ..neki časa bova že zdržala, pol si pa zelo želim svoje hiške..v stanovanje pa ne moreva, ker imava user posted image , ki je kr velika mrcina in itak da bi šel z nama kamorkoli bi že šla..zato sanjava o hiški, in upam, da se nama sanje enkrat uresničijo.. user posted image user posted image zaenkrat bo že,tut z njegovimi starši se zaenkrat kr zastopim, tu pa tam ma kdo slab dan, ampak to mine..bomo vidli kak bo ko pride novi član/nova članica..user posted image user posted image
glede imen pa..nč kej še ni izbrano..sva se pogovarjala o tem..sam pravi moj, sej je še čas..js pa bolj gledam imena, bolj težk se mi zdi..mam sicer imena, ki so mi všeč, sam pa mojemu niso..bo kr kriza glede usklajevanja..že zdej vidim..user posted image user posted image itak je pa zmeri tk, da nikol ne morš tk nardit da bi blo vsem ušeč..itak če je tolk ljudi, pa različni smo si..user posted image dala bova tako ime, da bo nama všeč, pa ne glede na to kaj pravijo drugi..men se tut ktero ime čudn sliši, pa ga sprejmem, ker vem da ma vsak svoj okus..no razen enih ekstremno čudnih imen ne zastopim, takrat pa se mi tut otroci zasmilijo..po mnenju ne katerih bova izbrala ustrezno ime po mnenju drugih bova pa mim užgalauser posted image , to že tk zdej vem..važn da bo pasalo najinemu/najini user posted image !

aja, pa še porod..verjetn bo kr naraven, ker ne maram injekcij!!!!auč!!user posted image strah me je sam, da seuser posted image ne bo obrnil..takrat pa ne vem kaj bom..bomo še vidli..še par mesecev..user posted image user posted image

no tolk zaenkrat!

lepo se mejte! pa dobro kavico vsem!user posted image

no pa imamo: očkovo ljubico (31.12.2008) in maminega sinčka (13.4.2010).. :P

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
21.8.2008 8:46:10   
Anonimen
jutro.

jst sem že tadrugič vstalauser posted image
prvič ob 6ih, se je Ula zbudila in je blo konc. pa še nakidala ga je tolk, da je celo spalnico zasmradilauser posted image pol sma se lepo najedle, pa mal poigrale in pocartale, pa smuk v vrtec, jst pa nazaj pod kovter. zdej pa me je lulat tolk, da sem mogla vstat, pa nekak se  ne spodobi, da bi šla nazajuser posted image se bom pol tamle na kavč zleknla pa probala še kako kitico oddrematuser posted image

razmišljam o tem, da bi se zmenla da me da na 4 ure v bolniško. da neb bla kar doma, 4 ure bi pa res komot delala. kaj vemuser posted image

razmišljam kaj čem kuhat dans.user posted image če sploh kajuser posted image

grem si eno kavico skuhat zdej.

(odgovor članu *m*o*j*c*a*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1435
21.8.2008 9:26:47   
ronja
uršika, ja, na štrikanje sem že sama pomislila in tudi probala - samo se moja mala ne strinja - oz. ona ima svoje ideje, za kaj se klopka volne uporablja - tako da zraven nje ne morem plest oz. delat česarkoli z volno... Pa če temu prišteješ še leno staro psičko, ki se ji ne da več nič pametnega, kar pa ne pomeni, da se ji ne dajo neumnosti... se zbudiš v situacijski komediji, verjemi, been there done thatuser posted image . Sem si pa sposodila knjigo o pletenju iz knjižnice, da si vsaj v teoriji mal preberem (čeprav je tudi knjige met precej nevarno na dosegu malčkov, vsaj moje, ki je nora nanje...)

Glede poroda: ne moreš kaj dosti naredit: jaz sem ves čas hodila okoli, bila aktivna do zadnjega dne, biciklirala, letala okoli,... pa je kar trajalo, mam tako dobro vezno tkivo, hehe, da se ni pa ni hotelo vdat pritiskomuser posted image . Je precej od genov odvisno, se pa tolažim s tem, da je navadno 2. porod krajši in lažji.

Glede EA ima nina prav: še vedno vse čutiš, vendar pa ne čutiš bolečine, vsaj ne tako močno. Lahko sodeluješ pri porodu, res pa je,da nisi tako zelo motiviranauser posted image , hehe. Verjetno je to razlog, da je pri EA dokazano več vakuumskih porodov in da dostikrat dlje trajajo. Je razlika, če še mami gara zraven, ker bi rada, da bi bilo čim prej konec peklenskih bolečin ali da pač pritiska, ker ji rečejouser posted image - moja teorija.
Kar se pa tiče tega, da ne bi ničesar več čutila, ni odvisno od doze, ker dela to na različne živce, tak da nič bat - čutiš še vedno premike, samo ne bolečine.

Kar se mene tiče, meni ne bo nihče po CŽS (centralni živčni sistem) šaril, če ne bo nujno potrebno), tveganje je sicer majhno, vendar če maš smolo, da prideš v tiste promile ali procente, je pa škoda velika, pa mi nekak ni za tvegat za tistih par ur. Res je, da imaš lahko vedno smolo, ampak tisto, kar lahko sama vplivam, bom pač zmanjšala riziko, če se glih dauser posted image .
Pa nekak mam rada, da je vse skup čim bolj naravno, bolečine se ne bojim in jo dobro prenašam, rada sem z glavo in zavestjo pri stvari (čeprav to je baje včasih pri EA lažje, ker nekatere pa bolečina tako zj*, da zato ne morejo sodelovat - vsaka sebe najboljše pozna, nič ni narobe, če se poznaš in veš, kaj ti najbolj odgovarja)... No, v LJ. EA itak ni, razen na papirju, hehe. Ponoči ni dodatnih anestiziologov, ker so vsi na urgenci, podnevi pa je navadno prevelika gužva zaradi ostali operacij, tak so nam vsaj na predavanju povedaliuser posted image .

Ploha, kakor vzameš: diplomirala sem res že, pa vse izpite za podiplomca imam tudi že, nimam pa še doktorata, tak da me "nekaj" dela na bf še čakauser posted image ...
Jaz imam pa user posted image mešanko med mešanci (za babice in dedke vemo, da so bili mešanci, za nazaj pa ne večuser posted image ) uršika, tvoja je lena pri 8ih letih????user posted image user posted image Veš, koliko je naša stara? No, 8. oktobra bo točno 2x toliko kot tvoja, častititih 16 let!user posted image Zdaj se ji res ne da več toliko kot včasih, sploh v mesto ne mara na sprehod, ampak v kaki visoki travi pa še vedno oživiuser posted image !

MOj buši je tudi že velik - je tudi user posted image čisto paf, ker ni navajen, da bi se mi tako hitro poznalo. Hja, times they are achanging!

Hehe, ulla, malo podcenjujejo naravne popadke - pri meni so bili tudi čisto paf... Meni se zdi, da če češ tako zadevo iz sebe spravit, je pač jasno, da ne bo šlo tak ko da greš na aerobiko, ne? zbruhala in zdriskila sem pa jaz že doma celotna prebavila, tak da bo porodnišnici ni bilo problemov s temuser posted image .

Glede kahlice bi jo pa tudi Ronja rada uporabljala tudi kot igračko, ampak jo probava prepričat, da je to samo za druge nameneuser posted image . Uporabljam pa tudi jaz v gl. bombažne pleničke, samo ne kupljenih, ker so tak nemogoč kroj - sem ji jih kar sama naredila iz starih majcuser posted image . So mehke, čisto bombažne in narejene točno po moji mali suhici, da je nikjer ne motijo. Ker tiste racmanke - ni šans- majo tako širok del med nogama, da bi res racala ko račkauser posted image , pa še ribalo bi jo po stegencih. Zdaj jih je že precej prerasla, pa malo kombiniram, ker ne smem šivatuser posted image . Upam, da mi bojo v čet. 2 teden dovolili...

uvau, saša, to sta si pa ornk hišico ogledala! Super, če vama rata! Midva ne sanjava o hišah, malo večje stanovanje bo čisto ok, čez kakih 8 let, upam, da nama uspe čim več našparat, da ne bo sam kredituser posted image ...

mojca, pes je komot v stanovanju, tudi če je večji! Najina je sicer velikosti kokr španjela, vendar imajo v tem bloku tudi 2 res ogromna psa - sta precej srečnejša kot pa psi, ki so jih imeli ljudje v hišah, kjer sem prej živela... Da ne govorim o najini kužiki, ki se je pomladila za par let, ko smo se sem preselili iz hiše. In to v majhno stanovanje v 2. nadstropju... Važno je, da ga pelješ ven in da se ukvarjaš z njim - preberi si v tej Oni intervju z enim lastnikom reševalnega psa in isto trdi, pa je šolan kinolog... Da ne bo to neka ovira, ker bi bilo res nesmiselno.

Mala bi se danes spet skoz dojila in še ena zoprnost se je pojavila: grize! Ne pri dojenju, ampak kar tako! Punce z večjimi malčki, kako to preprečiš? Aja, očija in ostalih ne grize, samo mene. On pravi, da ni nič naredil, da ga ne bi, da ima pač mene rajši in se zato name spravljauser posted image Samo meni tole ni preveč všeč, ker že kar ornk ugrizne s tistimi svojimi 10 zobmi!

Neposredna povezava do sporočila: 1436
21.8.2008 9:29:03   
ronja
ulla, saj lahko se tudi zaposliš za 4 ure, ker imaš otroka mlajšega od 3 let, ti to po zakonu pripada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
21.8.2008 9:38:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ulla, saj lahko se tudi zaposliš za 4 ure, ker imaš otroka mlajšega od 3 let, ti to po zakonu pripada!

sj vem, sam gnarja je en drek poluser posted image že tko ga je premal, če na dam še pa to skor na pol, pa nimam kej praskatuser posted image
če mam pa šiht plačan 4 ure, pa bolniško 4, pa dobim polne potne stroške ( k jih zdej ne, k je organiziran prevoz kao) pa malco, sm pa na boljšem, kt če 8 ur delamuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1438
21.8.2008 9:51:34   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

sj vem, sam gnarja je en drek poluser posted image že tko ga je premal, če na dam še pa to skor na pol, pa nimam kej praskatuser posted image
če mam pa šiht plačan 4 ure, pa bolniško 4, pa dobim polne potne stroške ( k jih zdej ne, k je organiziran prevoz kao) pa malco, sm pa na boljšem, kt če 8 ur delamuser posted image

jaz tud razmišlam o tej varianti - upam da mi v torek uspe kaj iztržiti user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
21.8.2008 9:55:39   
sasa78
user posted image  eto to je tale hišika - me razganja od otrujenosti - čisto novo naselje pretežno mlade družine

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
21.8.2008 10:31:24   
African queen
Dobro jutro čvekice!!

Ma ste res ene velike klepetulje!!

nina,hvala ker si delila izkušnjo z EA z nami.Po drugem porodu sem začela razmišljat,da če bom kdaj v tretje noseča,bi šla probat EA,ampak,ker sem po naravi bolj strahopetna,sem se odločila,da bom tudi v tretje kar naravno rodila,pa tut če boli k user posted image .

zvezdica,upam,da je mali Liam v redu!!user posted image A na Fužine tvoj mali hodi?Veš,tudi moj Jakob (ta starejši sinček)je hodil na Fužine eno leto,pa sem bila tudi zelooo zadovoljna,potem pa sem ga prepisala v Zalog,ker mi je bilo tam bližje...
Aja,moja dva fanta sta bila oba rojena v Ljubljani,kjer smo živeli, preden smo se preselili sem dol...

uršika,hmm ne,se nisem navadila še na to kulturo in se nikol ne bom,ker je ne sprejemam..totalno je mimo.Zakaj tolk časa zavlačujejo pogreb??Ker so eni preseratorji in se hočejo mal pokazat in zapravit ogromne količine denarja...in rabijo kao 3 mesece priprav!!!!Pogreb bo trajal tri dni in folk bo tri dni pil,jedel in se zabaval na račun naše družine...ah.Tukaj živim tri leta...in ja,pogrešam svoj dom in domače,če bi bili oni tukaj bi vse bilo lažje,tako pa...zame je življenje tukaj en velik izziv,borba za preživetje...

saša,lepa hišica!!!Upam,da boš možeka le uspela prepričat!!Tvoja dva tamala sta pa pridna delavca user posted image user posted image Tudi jaz skušam moja dva naučiti kaj delat po hiši,ampak ta velik je bolj lene sorte (vedno ga kej boli,ko ga prosim naj pomaga)tamali pa je še kar ubogljiv...no,bomo videli,sam upam,da ne bosta taka kot je moj oči,ki popolnoma nič ne zna sam...

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
21.8.2008 12:19:14   
sasa78
punce, kje pa ste danes?

sem spet sama tuki gor.

Mislim da mi že 2 dni odtrdeva trebuh - pa dol tišči - grozen občutek user posted image user posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
21.8.2008 14:27:35   
ronja
saša, nisi sama! Bajta je pa res huda! Glede trebuha - pa - kontra, meni že skoz otrdeva in boli, ampak jaz se "tolažim", da je to normalno, glede na to, da ni vse normalnouser posted image

hehe, ulla, to si si pa dober naštimala! Jaz če bom šla delat, bom tudi 4 ure, (kot sem zdaj po porodniški) samo verjetno kar normalne (zato pa mam tako zanič plačo - ampak denar mamo še celo življenje cajt služit, mali so pa mali samo zdaj...) - če me bojo sploh pustili še kaj delat v tej user posted image .

AQ,
ti pa nisi preveč srečna slišat tam doli - ali je mogoče samo tak dan... Kaj pa te najbolj moti pri tej kulturi? In katere vere so Ganci in tvoj mož? MOgoče se sliši trapasto, ampak včasih je to pomembno... nočem izpast nestrpno, samo včasih se je težko prilagodit na to, da moraš bit oblečena po določenem standardu ali pa da ne smeš zaklet, če ti cegu pade na nogouser posted image itd... čeprav verjetno kakšno "našo" psovko lahko povsod izustiš, ker je nihče ne razume. Prav naše so pa itak tak nedolžne: tristo kosmatih ipduser posted image ...

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
21.8.2008 14:29:29   
VRTNICA84
Ojla user posted image !

Danes je tak lep dan! Sem bila pri zdravniku in je vse super.
Sem kar pomirjena.

Kako ste pa kaj ve in vaši user posted image ? Imate kaj problemov?

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
21.8.2008 14:59:42   
African queen
ronja,hmm kaj naj rečem.Sem srečna in nisem,meni je konec koncev najpomembnejše,da sem z možem in otroki.Je pa res,da me grozno muči njihova kultura in popolnoma drugačna mentaliteta...včasih,ko se z nekom pogovarjam,se sprašujem,kdo je večji čudak,nič skupnega nimam z njimi,res...ko prideš sem na počitnice tega res ne vidiš,vse se ti zdi samo full zanimivo...življenje tukaj pa je druga zgodba..sicer imam pa srečo,daje mož živel zelo dolgo v Evropi (Slovenija in Nemčija)in je na pol Evropejec,ampak na kulturo pa ne more pozabit zaradi bratov in sestre...Vera?On je Kristjan(tukaj jih je okrog 80%),sicer v cerkev pa ne hodi, ampak verjame v Boga,nima pa problemov s kletvicami,sploh ta južnjaške so mu pri srcu user posted image

saša,te že dol tišči?To pa ni v redu,si poklicala ginekologa?

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
21.8.2008 15:04:58   
Zvezdica
Zvezdica, v kateri vrtec v Fužinah hodite? Tudi jaz upam, da bomo potem tam dobili mesto. Se mi pa zdi super, ko praviš da je zelo dober.

Vrtec na fužina je eden, če se ne motim. Vrbauser posted image , je pa res da mala šola ima prostore na preglovem trgu 10user posted image
Ma je res super.

AQ, jast sem živela v zalogu kot otrok in obiskovala tamkajšnji vrtecuser posted image
In ti kar moža prepričaj in priditenazaj v LJuser posted image

Saša, hiša luštkana, pa tud kak meter zemlje maš okoliuser posted image Kar prepričaj ga, bo lažje za vas.

Tako, javila sem se, in ker vs a bila z tamalim spet leteča sem kar malo utrujena. grem počivat.

i belive i can fly....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
21.8.2008 15:15:00   
uršika***
Dan!!!!
Super, da ste se tako razpisale in z nami delile izkušnje. Dajte še kaj napisat tiste, ki ste že rodile. Kako je bilo? Kako je bilo potem, ko ste dojenčka prinesle domov. Ali ste kar vedele, kako morate z njim ravnati, ali ste bile prestrašene, da ne bo kaj narobe? Mene je namreč najbolj strah tega - da ne bom znala pravilno poskrbet za otroka. Moram si še kakšno knjigo prebrat, da ne bom največji lolek na tem svetu. Dojenčka sem imela v rokah samo 2krat v svojem življenju in potem lahko sklepate, da sem čisti začetnik v tem. Hvalabogu, da je moja mami zraven in tašča bo pomagala in kaj povedala, drugače pa ne vem kako bi se znašla samauser posted image

AQ: da nisi ti tista bela masajkauser posted image
Te pa občudujem in upam, da nisi preveč nesrečna tam? Razumem, da imaš tam svojo družino, ki jo imaš rada- pa vendar si žrtvovala svoje življenje. Si razmišljala o vrnitvi? Ali ni tvoj mož zato?

Ronja: Moja Lara je bila lena že, ko je bila stara1 leto. Stara mama jo je hotla kar preimenovat v Lenikouser posted image user posted image user posted image

Nina in saša: super, da sta napisale toliko o EA. In kakšna je potem cena tega? Jaz vedno bolj razmišljam o tem, da je ne potrebujem, ker nisem ravno ne vem kako mevžasta in potrpim lahko kar precejšne bolečine. Bom še videla.

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
21.8.2008 15:17:44   
African queen
zvezdica,ja v Zalogu mi je bilo zelo všeč,smo se imelai fajn,ljudje so nas dobro sprejeli user posted image .Povratka nazaj pa ni,ker nam gre iz finančnega vidika tukaj zelooo dobro(to je vzrok,da smo se preselili)...v Sloveniji bi bolj životarili in si tretjega otroka gotovo ne bi mogli privoščit!Verjetno se bova pa z možem vrnila v Slovenijo na stara leta,ko bova v penziji...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
21.8.2008 15:21:46   
uršika***
Saša ti kar svojga lepo prepričaj da tako mora bit in pika. Hiška je ravno prav velika in prav luštkana. Če si jo lahko privoščita ne razumem zakaj on ne bi bil zatouser posted image user posted image  A ne bi rad mamice zapustil ali kaj?
Ma moške je res včasih težko razumeti- Mars -Venus teorija. Držimo pesti, da boš že zelo kmalu doma v tisti lepi hiškiciuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1449
   [Brisano sporočilo]
21.8.2008 16:06:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.