|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
22.8.2008 16:00:08   
anita goitan
Me2 sva pojedli, se 2x pošteno posrale in sedaj spančka Zojauser posted image .
Punce jaz sem FUL lačna, skoz bi enki, pa skoz eno in isto ker si ne upam, pa še moj user posted image - kuhar ta teden leta okrog ker je službo menjal in men se pa ne ljubi improvizirat samo zame.

Hrbet vidim da kar vse po vrsti marta. user posted image

Je pa tako peklensko vroče, fuj, sem klimo na fula dala, vrata zaprla da se v dnevni fejst mal prelufta in potem bom odprla, noro!

Danes naju čaka en ta prvi dvourni sprehod po Kamniku-vozičkanjeuser posted image se že veselim, samo pred sedmo uro sigurno ne greva ven v to soparo,
lepo se imejte punce se beremo
No pa še neki takega vročega v smislu vremenauser posted image user posted image user posted image , hm želja po user posted image user posted image user posted image , taka kot pred user posted image sedaj malo improviziramo user posted image ker do gin.zelen luči je še daleč, sploh sem pa še čist frišna od poroda, šivanja, no sej razumete

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
22.8.2008 16:03:20   
Anonimen
Sporočam vam, da je avgustovka kat007 rodila pupo Živo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke družinici.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anita goitan)
  Neposredna povezava do sporočila: 1902
22.8.2008 16:06:17   
tatly
ojj eno vprasanje-danes sem imela ctg v porodnisnici....zgornja vrstica je srcek od nase bebe=?spodnja pa popadki ??kje se pa kupi kaj za krce pa kaj je najbolse met doma da te pol ne letas po lekarni

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
22.8.2008 16:37:12   
nell
Punce hvala za info glede CR in dojenja - mal me skrbi - js upam, da bo sej moj lubi lahk taamalga kej prej požulu kot pa šele drug dan...mi je tok hudo ko pomislim, da mu ne bom mogla povedat da ga mam rada, pa ga stisnat pa polubčkat pa tko - uff malo sem se začela obremenjevati z vso zadevo...rahlo me je tudu strah, čeprav si želim, da vse skp čimprej mine. Sva se z mojim sedaj dodobra pogovorila in mi je kr mal žal, da nisem takoj pristala na sprožitev, ampak js sem bla tisti trenutek res tok šokirana, pa mojga ni blo zraven in nisem vedla kaj zdej ipd. No bomo vidli kaj porečejo v nedeljo.

Sayuri - moja sestrična ima tud pupiko, ki je že pri mescu dni točla take krokodilje solze, če ni blo kej po njenem, da je blo kr joj. Najbolj je pa presenečala s tem, da je takoj pogruntala, da je ne drži mama in noben drug ni veljal. Še potem ko jo je nekak uspela potolažit, je ihtela in kolcala še dolg časa. Ne morš verjet, da to taki mali dojenčki tud znajo.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
22.8.2008 17:09:37   
arait
Nell, prestala sem CR in stvar je taka. Evo sem videla komaj zjutraj - rodila se je ob 23.44 - in imela sem splošno anestezijo. Na voljo so mi dali splošno anestezijo ali spinalni blok. Ker pa sem bila po 9ih urah umetnih popadkov, ki niso naredili prav ničesar da bi lahko rodila po naravni poti, čisto izmučena, sem se odločila za splošno anestezijo.

Kar se tiče dojenja, mleko ne nastane kar takoj. Jaz sem imela 2 dni po CRju 10g mleka (Evo sem morala tehtati pred in po dojenju), naslednji dan 20g in nato 30g, ampak to moji pikici na žalost ni bilo dovolj - že v porodnišnici je pojedla pri meni 30g in še 50ml adaptiranega mleka, zdaj doma pri starosti 13dni pa poje tudi 130ml mleka oz. na dan približno 600ml, kar pomeni da jaz nimam dovolj mleka (ker mi bradavice močno krvavijo si ga pumpam in ga spumpam cca. 240ml na dan).

Upam, da sem ti odgovorila na vprašanje, če te še kaj zanima, pa vprašajuser posted image

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
22.8.2008 17:23:32   
karmar
user posted image   vilika čestitke tebi in očku!!!   user posted image

sem si kupila preozke hlače v pasu, ker jih nisem merila. vprašanje:  a bom šla 3 cm ožja v pasu domov ( pod trebuhom...)? drugače moram it še enkrat v štacuno.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
22.8.2008 17:40:26   
nell
Punce še neki bi rada opozorila oz. vprašala. Na našem seznamčku piše, da se device začnejo 20.08. - pri brskanju po knjigah in internetkanju ter koledarčkanju sem pa opazila, da se device beležijo od 23. oz 24.08. dalje - ktera ve kako je zdaj s tem. Tud v mojih knjigah o astrologiji in horoskopu piše od 24 naprej - me zanima zato, da če rodim lih med temi dnevi, da bom vedla kaj je tamali po horoskopu.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
22.8.2008 18:07:35   
Ryssa
Ojla!

Tudi Lan je lenušček za vlečenje iz jošk, tako da si tudi jaz pumpam mleko in hranim po flaški.
Drugače pa zaenkrat še samo je in spi. Vmes ga občasno tudi malo pošraufa.

Imam par vprašanj...
Tiste ki imate mačke, kdaj ste jih imele v istem prostoru kot dojenčka? Erin za tebe vem da imaš mačkona, pa me zanima kako je?

Kdaj ste šle pa kaj na prvi sprehod?
Midva sva šla danes za nekje 10 minut, mu je zgleda da pasalo ker je spančkal user posted image

Se tudi redno tehtava, danes je imel 2910g, od včeraj je pridobil 70g. Odpustna teža iz P je bila 2740g, porodna 2980g. Poje pa nekje 60-70ml na obrok, je pa nekje na 3 urce.

Takole, šibam zdaj, grem nekaj pojest.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
22.8.2008 18:29:34   
naty13
Na rodili smo sem prebrala, da je:

Avgustovka Vika1 rodila danes ob 9.40 punčko Ajo težko 3500g in veliko 50cm.
Vika1 čestitke za Ajo. user posted image user posted image user posted image

Kat007 čestitke za Živo. user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
22.8.2008 18:35:01   
Ninaaa
No, tako, drage moje mamice in tiste, ki še čakate - jaz grem jutri 8 dni po roku v P, baje se moram tam pokazat in mi pol povejo, al grem domov še malo čakat, al tam ostanem in čakam, al pa bojo kar sprožili porod z umetnimi popadki. Sem po svoje kar vesela, čeprav se počutim malček ogoljufano za tisto pravo pričakovanje s popadki in predihavanjem doma in potem gledanjem na uro, pa moj mož je že cel teden na dopustu, ker bolj kot jaz čaka kdaj me bo lahko peljal s popadki v porodnišnico in me tam držal za roko in dihal z mano... Jaz bom pa kar tam ležala v porodni kot en knedl in čakala da steče flaša popadkov v žilo in potem spet čakala da primejo... user posted image user posted image ,

...nisem si tako predstavljala prihoda svoje prvorojenke...

No, kakorkoli že, jutri gremo vprašat če imajo kaj placa za mene, da mi že enkra spravijo dojenčka ven, jaz bi se tudi cartala že - saj vam privoščim mamicam, bi pa tudi jaz že imela svojo štručko rada v naročju, joj, komaj čakam - mogoče pa že jutriuser posted image

Držite pesti, da bo čimprej za nami in se oglasim spet, ko bomo trije. Akcija 2v1 se počasi končujeuser posted image user posted image user posted image

Novembra bo naša Špela dobila bratca!

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
22.8.2008 18:44:36   
anaya
nell: ti še kr malo levčka razegni tam nekje do 26. da bo še moja levček ko jo bodo "sprožli" 26. user posted image user posted image user posted image

ninaaa: nobena si ne predstavlja takšnega rojstva prvorojencev, ampak tako pač je, eni dojenčki so zgleda preleni da bi sami ven primigali.... jaz še mam 4 dni časa da se sama spomni, pol pa grem po tvoji poti.... glavno da bodo zdravi pa končno v naročjuuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Ninaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
22.8.2008 19:13:16   
Tamy30
cestitke mamici VILIKI ob rojstvu Vidauser posted image , mamici KAT007 za rojstvo Žive in mamici VIKI1 za puncko AJO. Mamicam pa zelim cimprejsnje okrevanjeuser posted image user posted image

NELL jaz sem imela carski rez, pa sem mojega videla se isti dan. Odvisno kak dobre so sestre, da ti ga pripeljejo. Jaz sem zacela z dojenjem bolj pozno, ker je moj tamali dobil zlatenico in je bil pod lucko. Sem pa imela pol res malce tezav s pristavljanjem. Nekatere sestre so me silile v lezece dojenje, kar meni enostavno ni slo, se sedaj ne najdem v postelji pravega polozaja, zato dojim sede.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
22.8.2008 19:14:23   
Tamy30
aja mamice, zanima me kako se pogoavrjate s svojimi otroci, jim kaj pojete???pripovedujete???

(odgovor članu Tamy30)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
22.8.2008 20:10:22   
Nevaeva
Nell - tudi jaz sem imela CR, otroka pa sem dobila za prvi podoj 7 ur po porodu. Na intenzivni sem bila 2 dni in v tem času sem jo dobila samo nekajkrat v dnevu za podoj. Se mi zdi da je to kar negativno vplivalo na dojenje, ki nama sedaj ne teče tako kot sem si želela in upala. Na začetku sem imela kar nekaj mleka in tudi spumpala sem si ga lahko zelo veliko (enkrat celo 90 ml). Potem pa sem lahko spumpala vedno manj in sedaj spumpam samo še cca 20 ml na 3 ure. Sem tako žalostna, ker ji moram dodajati, sem verjetno kar preveč samoumevno jemala dojenje.

Vidim pa, da nisem edina, ki imam težave z dojenjem. Bi pa bila hvaležna za kakršenkoli nasvet, kako priti spet na polno dojenje, ko je otrok že dobil dodatek po flaški? Trenutno hranimo tako da jo najprej podojim, potem ji pa dodam moje spumpano mleko in dodatka toliko da skupaj popije cca 60 ml (danes je stara 12 dni). A ji dajem premalo? Joj, sem tako zmedena da sploh ne vem več kako naj delam da bo prav user posted image
Sem si pa rekla da se ne bom več sekirala, ker sem imela po prihodu domo iz P kar 2 dni krizo z občutki krivde in se res nisem dobro počutila. Zdaj pa samo še pozitivno razmišljamo!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1914
22.8.2008 20:26:32   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

ojj eno vprasanje-danes sem imela ctg v porodnisnici....zgornja vrstica je srcek od nase bebe=?spodnja pa popadki ??kje se pa kupi kaj za krce pa kaj je najbolse met doma da te pol ne letas po lekarni

Tatly:
Ja, zgornja je srček, spodnja popadki.
Proti krčem: http://www.lekarnadeteljica.com/narocilnica.html

Karmar, nimam pojma. Si nisem merila pasa. Jaz dobim normalno stare hlače nase, tako da ne vem.

Ryssa, mi smo šli na prvi sprehod ko je bil star 9 dni.

Tamy, jaz mu razlagam kaj delam. Za petje nimam posluha. Bi se še bolj jokal

Dojenje - čimveč pijte in počivajte. V lekarni se pa dobijo ene tablete, ki pomagajo za nastanek mleka, vendar ne vem kako se jim reče. Nekaj na T.

Nočko

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
22.8.2008 20:35:49   
Zoja Miša
Sayuri, hvala za link, pa mi je uspelo, no z pomočjo mojegauser posted image  postaviti nov ticker.user posted image  Ti pa res imaš žurke! Sem ravno z sosedo govorila, ko ima dvojčici pa pravi, da gre, je pa bolj pestro!
Glede dojenja in pumpanja pa sem se odločila, da se ne bom sekirala, nima smisla. Važno, da dete je in da je vse o.k. In med pumpanjem vsaj najdem čas, da vas pozdravim!user posted image

Anita, upam, da je sprehod uspel. Naš je in prvič sem, po mesecu in pol se sprehajala!!!user posted image user posted image user posted image Kako je pasalo!!! Pa sproti sem se še v frizerskem salonu ustavila, se je user posted image  spomnil, res pravi srček je z nama. In tako imam v ponedejek frizerja, pa se bom prec počutila bolje!

Kat007 čestitke!

Ninaa srečno!!

Tamy, jaz se z njo pogovarjam in ji pojom, berem pravljice, ko je budna, a moram priznati, da zeo rada spi!

Nevaeva, moja pikica na cca 3 ure poje 70 ml in v P so mi rekli, da naj bi bilo to dovolj, za enkrat se še ne buni. Glede polnega dojenja ti na žalost ne morem pomagati, ker nama še polovično ne rata. user posted image  Poskušam jo sicer pristavljati, a niti se ne zna prisesati in se tako samo igra z mojimi bradavičkamiuser posted image . A upanje mi ostaja...user posted image

Jaz grem zdej nekaj jest, pa pod tuš. Ob 22.15 imamo zopet akcijo! user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1916
22.8.2008 21:12:23   
tatly
aja pol sem imela 2 popadka-enega 10,2-6....ampak nic nisem cutla

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
22.8.2008 21:37:11   
tatly
tejkaz-hvala da mi vsaj ti odgovorišuser posted image user posted image
vsem novim mamicam čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
nam ki pa se cakamo in cakamo pa cim hitrejsi poroduser posted image

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
23.8.2008 6:43:59   
naty13
Jutrooooooooooooooooo. user posted image

Danes pa jaz kuham user posted image . Sem tako spočita in naspana. user posted image  Jaaaaaaa imeli smo maratonsko spanje. user posted image  Jošt je jedel mal čez 20h, šel ob 20.45 v posteljo, mal postokal in sam zaspal. user posted image  To pa še ni vse, spal je do 3.00. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  To pa je kar lep spanec, 6 urc skupaj. user posted image   Potem pa še do 6h, pojedel in zdaj spi, saj mislim. user posted image user posted image user posted image  Jaz pa vrem vodo, da ne bo prehudo potem, ko se zbudi. user posted image user posted image user posted image  Je treba takoj narest za papcat. user posted image

Sayuri vaša Zara vas pa že zdej hoče vrtet okrog prsta. user posted image   Matr mulčka tiše kave nista privoščila. Ti lumpa ti. Jaz ga pa samo malo poguncam pa spi v vozičku. V trgovini mi pa sploh ni spal, pa se ni pritoževal, je gledal, pa nič videl v košari. user posted image user posted image user posted image

Tatly jaz sem pred porodom kupila v lekarni Sab simplex kapljice, pa nam niso pomagale, potem je šel pa user posted image  po Tržiške kapljice in so takoj prijele. user posted image  Še zdej mu jih dajem, pa ga nič ne šravfa. Sicer krčev nismo meli, ampak vetrovi so pa bili, zgleda pa isto hudo, ko ga matra.

kilogrami po porodu - jaz sem imela en teden po porodu +1, 3 tedne po porodu -1, zdej sm pa verjetno na nuli, ker že dva dni fejst jem. user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  - mene tudi že pošteno grabi, G imam čez 3 tedne, da mi da zeleno luč. Bi raje počakala kljub temu, da nisem bila šivana in je vse šlo brez problemov user posted image

Včeraj sem Jošta zamotila z ropotuljico, eno rožico iz  H&M, pa je tako gledal in mahal z rokami. user posted image  Pa spet je užival v kopanju brez joka. user posted image  Pred kopanjem, nagec je pa mel 3835g. user posted image

pa pa

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
23.8.2008 6:59:17   
naty13
Še nekaj slikic za lušte. user posted image

Včeraj zjutraj v moji postelji
user posted image

V ležalniku sem se udobno namestil user posted image
user posted image

Dva dni nazaj v vozičku pančam
user posted image

Kopanje včeraj zvečer
user posted image

Po kopanju oblečen v pižamico
user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
23.8.2008 7:02:56   
naty13
Grem ajat k Joštu, potem boste pa že ostale tudi vstale in prišle na user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
23.8.2008 7:41:55   
tejkaz
Jutro user posted image

Nujno po kavo.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
23.8.2008 7:50:02   
Zoja Miša
Jutro Naty! Lepo si nam s kavico in luštnimi slikcami dan polepšala! Jošt je pravi cuker!
Ali piješ pravo kavo? Jaz je za enkrat nisem, a včasih bi jo pa, ali lahko tamali škodi?

No pa ko si ravno o kapljicah pisala, tudi mene zanima nekaj. Mi imamo po večernem hranjenju ( okoli 23h) in v nočnem krče in tamala mi po uro in pol po obroku nikakor nr zaspi. Sicer ne joka na vse pretege, ampak samo vidi se, da jo zvija in to v intervalih. Ko že mislim, da bo zaspala, pa pride nov val krčev.user posted image In tako uro in pol, potem se umiri in zaspi kot top. No pa me zanima, ali so to ti krči oz. koliki? In te kapljice ji lahko dajem že kot preventivo, recimo pri večernem obroku ali kako? Stara je 12 dni.
In še to, kje te kapljice nabaviti? Tejkaz je poslala link, da jih lahko naročim, ampak jaz bi jih imela že danes!?

Maja mi je poslala sms- Štorkljame je prinesla včeraj ob 19.52h, težka sem 3385 in velika 51. Ime mi je Nikita. Čestitke Maja!!!!

No jaz pa sedaj grem malo nazaj v vodoraven položaj. Princeska je tudi zaspala. Spumpam in šibam.
Hvala za odgovore že vnaprej in se beremo.user posted image

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
23.8.2008 8:02:46   
tejkaz
Zoja Miša, lahko ji že daš kapljice. To kar opisuješ so verjetno krči. Jaz imam dve flaški pa jih zaenkrat še nismo uporabljali, gremo pa danes v Velenje in ti lahko mimogrede v Trzin eno flaško pripeljemo. Javi mi na Gsm.

Je pa tudi majah meni poslala sms da je rodila punčko Nikito. Čestitke majah

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
23.8.2008 8:08:10   
Zoja Miša
Zlata si Tejkaz!!!!Sem poslala sms.user posted image

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.