|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 4.del
22.8.2008 11:36:53   
bambi14
Andrejaboris vas vse pozdravlja,....mali Enej je pri njej in e cartlata.user posted image user posted image user posted image . Babika, mi navijamo, da gresta domov k svoji družinici, ki vaju že močno pogreša, posebaj Lanuser posted image !!!

< Sporočilo je popravil bambi14 -- 22.8.2008 11:37:28 >

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
22.8.2008 11:43:56   
Zoja Miša
Ja Naty, hvala, naša punca ima res zelo dolge in goste laseke. Oči se heca, da po njem, a to ne bo dražalo, ker njemu jih malo faliuser posted image . Menda je pikica taka, kot sem bila jaz, ko sem se rodila.

Tejkaz voziček sva peljala na ogled, pa so nama rekli, da naj ga v torek še enkrat pripeljeva, ker takrat imajo odvoz na Ptuj, da ga zrihtajo!user posted image user posted image  Ker je moj potem malo popizdil, kako si mislijo da bova brez vozeka?! Pa nama bodo dali nadomestnega za ta čas, menda 1 teden! No, pa da vidimo...
Ja glede tega pumpanja, pa je kot je - po vsakem njenem hranjenju še moja obveznost - pumpanje, sicer pa če ima katera predlog kaj narediti sprejemam predoge... In kakšen nasvet kaj naj narediva, če bi rada šla kam za recimo 4 urena obisk?! Pumpe za joške vendar ne morem okoli nositi... mislim res sem malo zmedena glede tega.
V kolikor v roku 1 meseca z dojenjem ne zlaufava, ne vem če bo to šlo. Ali mleko presahne, če si potem ne pumpaš več tako pogosto? In kako to občutiš v prsih, ali bolijo?! Ali se mogoče zato ker si ne pumpaš lahko pojavi mastitis?
No, pa sem vas zasula z vprašanji. Če ima katera pameten odgovor...

Čipka, tako kot moja, ki bi morala biti devica, to nikakor ni želela! Imajo svojo voljo tile naši ''avgustovčki''.user posted image

Jaz bi tudi dojila, kako pikico prepričati, da mora joško dobro zgrabiti in potem vleči?!? Kakšen dober nasvet????

No punce pridem kasneje odgovore prečekiratuser posted image . Da vidim, kaj mi boste svetovale!!!user posted image  Hvala že vnaprej!

Vsem ki ste še 2v1 želim čim bolj umirjeno čakanje na pikice in pikce. Ter porod brez večjih bolečin!

user posted image  vsem!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
22.8.2008 11:47:17   
Zoja Miša
A ja še to, tudi porodno zgodbo vam še napišem, obljubim. Sem fuj kot Bambi.
In Bambi, tudi pri nas vse nekako traja, jaz se včasih zvečer vprašam, kaj pa sem sploh naredila?! No in ugotovim, da sem cel dan se ukvarjala s Kajo Lino, pa z svojimi joškiuser posted image .

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
22.8.2008 11:47:59   
Tamy30
ojla mamice in tiste ki boste to se postaleuser posted image
ERIN moram priznati da sem se ti malce nasmejala, ko sem prebrala kako te tvpj soncek izmozga, lahko pa ti zaupam da nisi sama. Tudi moj je pravi pozeruhcek, bi samo jedel in jedel. Moje mu tudi niso dovolj, zato mu damo se dodatek. Je pa pravi neucakancek, ker ko ne tece vec iz mojih josk tako hitro kot iz flaske, se zacne upirati in izvajati sesalne akrobacije na mojih bradavickah, tako da me pol grozno bolijo, pa se tak velike so, jao jao:) Ampak se da vse preziveti, samo da so nasi soncki zadovoljni in da bojo zrasli v velike dojencke:)

Punce malo mi pomagajte z nasveti prosim. Imam kengurujcka babybjorn, pa me zanima kdaj se ga lahko zacne uporabljati. Doma me vsi svarijo da ne prej, preden otrok sam ne drzi glavice. Martin je star 24 dni, pa bi ga rada kdaj pa kdaj tudi po stanovanju vzela, ko se sprehodim iz ene sobe v druge, pa se lazje je spredaj nositi kot na rokah. Moj tamali pa ima ze tak 5 kg, pa ni vec tak lahek za na roke:)
V tujini sploh ne gledajo na drzo glave in nekatere uporabljajo kengurujcke ze takoj po rojstvu.
Prosim SVETUJTE.

kg, kg, teh je bilo kar nekaj pridelanih v nosecnosti. Hvala bogu da sem s porodom zgubila 15 kg, in to je bila sama voda, katastrofa, ko sem bila tako otecena. Zdaj pa sem na teh 85 kg, ze dva tedna, pa se kar ne gre nikamor. Ja treba se bo zaceti razgibavati:) Glede na to da sem imela tezak porod s carskim rezom, zdaj lahko ze premagujem stopnice in normalno hodim. Ko bom se malce bolj natrenirana bo pa treba se kako aerobiko obiskat:))) Zadala sem si da bom se teh 15 kg le spravila v teku enega leta:)))

BAMBI14 huh glede urejanja, s cajtom, hehe, men je kar smesno, prej sva z dragim vedno zamujala po pol ure do ure, ko pa smo sli prejsnji teden na obisk k mojim starsem in je bila ura ob 15 uri, pa sva se doma ne morem verjeti odpravila tak, da smo prisli tocno ob 15 uri. Moja mami kar ni mogla verjeti::))))))
Hja bomo pa vidli kako se bomo uredili ko imamo prvi pregled pri pediatru 3.9. ob 12 uri:)) Me je kar malo strah glede cajta:)))

Moj mali se kar lepo spi, grem se malo uredit stanovanje.

Lp

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
22.8.2008 11:48:57   
Zoja Miša
In še nekaj pod nujno rabim nov trakec, mi lahko katera pomaga, kje že to naredim? HVALA

Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1880
22.8.2008 12:12:48   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Kaja02, mi smo včeraj zvečer Jaša nageca tehtali. Ima 3530g, kar je 600 g več kot odpustna teža in slabih 400 g več kot rojstna teža. Star je pa 19 dni.

Ponoči je pridobil 200g? Ta tehtnica laže, ziher. Prej sem ga spet nageca tehtala in ima 3720 g. Verjetno bomo najbolj vedeli 1.9. ko imamo posvetovalnico.

mi smo dons kupili kuhinjsko tehtnico in tehta 3800g, 11 dni nazaj smo meli 3170g. user posted image user posted image user posted image

Samo prav več ne more pokazat, kvečjemu manj.

A ti je kaj kakal.user posted image

pa pa

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
22.8.2008 12:14:04   
dojenč
HELOW PUNCE,moram vam povedati da sem zelo malo na rr, ker me internet zajebava 100 na uro, rabim pol ure da mi sploh stran odpre, tak da sem jezna ko user posted image , nisem prebrala kaj ste kaj napisale, sem pa videla da nekatere imate mirne noci nekatere pa ne.
tudi mojo princesko matrajo krci(sicer ne močni)sem si v lekarni kupila kaplice pa čaj, pa ji to dajem, takda je bolje.aja mi imamomirne noči, je pa se že tak navadla, oz sma jo z mojim da pride k nama spat(oz, jo prinesem)ko se zbudi pa se naje. je prefrigana tale mala nasa.
mamice ki ste še 2 v 1, kaj čakate?user posted image user posted image saj bo.da bo le vse ok.

JAZ BI VAM TAK RADA DALA GOR KAKO SLIKCO OD MOJE PRINCESE, PA NE VEM, A MI BO KATERA POMAGALA?

AJA ŠE ENO VPRASANJE:
a dajete vasim malčkom poleg mleka še kaj čaja za pit, pa kolkokrat na dan?
jaz ji dajem ko visim da zacne z čobikami sesat, paji dam prvo zizo pa noce pol,pa ji dam čaj, ne nevem kolko, pa je boljse.ker pravijo da otroku do 3 mesecev ne bi dajalnič drugo kot svoje mlekouser posted image samo meni se to ne zdi prav.
nič zdaj pa grem se nekaj delat

rtm vse

Neposredna povezava do sporočila: 1882
22.8.2008 12:34:15   
naty13
Dannnnnnnnnnnnnnn.

Hvala za user posted image . Ne vem, katera jo je že kuhala.user posted image  Poporodna skleroza. user posted image user posted image user posted image

Miškolinček user posted image user posted image user posted image user posted image  Lepo, da si me pogrešala. Z Joštom sva mal poležala, se oblekla in nafutrala (beri namučila) potem smo šli pa v Qlandio po fasngo, pa v Merkur po kuhinjsko digitalno tehtnico do 10kg, potem pa doma takoj tamavga nafutrat pa stehtat, zdej pa spi v vozičku na balkončku. user posted image  Pa še internet mi je štekal, pa mi ni odprlo strani, sem probavala, ko je Jošt papal, ker mam takrat skoraj pol ure cajta. user posted image  Sem pa presenečena, ker naj bi mel po tej vagi 3800g, pa mi poje od 70-100ml, največkrat po 80ml. Res je dolg, ampak noge in roke ima pa zobotrebce. Glede dojenja pa nič slabe vesti, tudi jaz sems e zasekirala, pa je zdej že dobr, če ne gre, ne gre. Koliko pa tebi poje, ker se ti fajn redi. Si enkrat rekla, da ti ne poje veliko, pa se ti tolk redi, ker je očitno to pri nas enakouser posted image  Veliko odstopanja pa tudi ne more meti tehtnica, kvečjemu manj lahko kaže. user posted image user posted image user posted image

Bambi si me prehitela. Andrejaboris vse pozdravlja, Enej je bolje, sta pa z Matejchi skupaj v sobi in vse avgustovke lepo pozdravljata.

Tejka bom pa jaz tehtnico prinesla, ko bova šle vozičkat, pa bova še Jaša stehtale, ker ti ziher drug teden ne bo več potegnila. user posted image user posted image user posted image

Krysia sem mela isti problem. Jošt mi je dvakrat potegnil in konec, pa mi ni zaspal. Tako se v 4 dneh nismo nič zredili, ko smo prišli iz P, pa mleko sem izgubljala, ker ga napumpala tudi nisem veliko. Zdej se pa kar lepo počasi redi, ko smo na umetnem mleku.

Buhtlčka pa tudi jaz že cel teden pogrešam. user posted image user posted image user posted image user posted image

Dojenč lepo, da nas prideš mal pogledat. user posted image   Za slikico navodila ti bom pa mal prebrskala, kje so, da ti ne bom jaz preveč zakomplicirala. user posted image  Sicer pa Gajka, Sayuri na pomoč. user posted image

pa pa

(odgovor članu dojenč)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
22.8.2008 12:55:00   
Erin
Vau....celo do rač sem prišla...user posted image
Mali mi je zaspal po 5 urah dojenja, previjanja in dretja...tiho sploh ne zna bitiuser posted image No to je še malo v primerjavi s prejšnjimi dnevi... HB je spet ponoči pridno spal, ko se zbudi pa celo zaspi v roku 2 ur...vau.

tejka - dudo mu dajemo, na hitro mu jo med dremanjem zamenjam z mojo joško na katero je vakumsko priklopljen in je cel podvig ga jo dobim ven iz ust. Ampak...takoj ve da to ni TO in...jok...moji živci se pa ne kravžlajo več ampak so že v drede spleteni. Včasih ko mu jo hočemo dat pa začne delat kot da mu gre na bruhanje. Mali je igralec že sedaj.
Zaspi mi pa tudi samo na joški in pa na ramenih. V rokah ne, v postelji ne, pa ga želim navadit na to ampak vsakič ko sem poskupila s tem se je drl toliko časa da sem ga vzela nazaj v naročje. Pa sem ga pustila dolgo - cc 10 min pa se mi je zraven trgalo srce pa nisem potem zdržala. Koliko časa so se pa vaši user posted image drli preden so v prvo sami zaspali v posteljici??

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
22.8.2008 13:00:30   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Ja glede tega pumpanja, pa je kot je - po vsakem njenem hranjenju še moja obveznost - pumpanje, sicer pa če ima katera predlog kaj narediti sprejemam predoge... In kakšen nasvet kaj naj narediva, če bi rada šla kam za recimo 4 urena obisk?! Pumpe za joške vendar ne morem okoli nositi... mislim res sem malo zmedena glede tega.
V kolikor v roku 1 meseca z dojenjem ne zlaufava, ne vem če bo to šlo. Ali mleko presahne, če si potem ne pumpaš več tako pogosto? In kako to občutiš v prsih, ali bolijo?! Ali se mogoče zato ker si ne pumpaš lahko pojavi mastitis?
No, pa sem vas zasula z vprašanji. Če ima katera pameten odgovor...

Jaz sem tudi zdajle en čas pumpala,zato ker nisem smela dojiti,pa mi je babica rekla da naj mu dam flašo,pa svoje naj pumpam vseeno ven,da če bo mleko ostalo da bi začela nazaj dojiti. Pri nas je pogruntal da pri flaši bolje teče. Ko sem prejšni teden poskusila nazaj dojiti se je z mojo joško samo igral kot s čigumijemuser posted image ,tako da sem pol ko sem lahko pset dojila,svoje mleko pumpala in mu ga dala po flaši. Je pa tako kot predvidevaš,če ne pumpaš redno na 3 ure podnevi in ponoči potem mleko presahne ker ni tako velikega povpraševanja. Prsi ne bolijo,bolijo samo če ravno tako ogromno piješ in delaš na tem da boš imela mleko, potem pa bolijo ker so polne,boš vedela kako to izgleda. Če pa mleko počasi usiha pa ne boli,moraš pa pazit da ti ne bi kakšne zatrdline v prsih nastale (topel tuš).
Jaz sem si redno pumpala,samo to je še bolj utrujajoče kot če se zbujaš zaradi dojenja,ker po dojenju greš nazaj spat,tle te čaka pa še delo. V glavnem meni je kljub rednemu pumpanju zmanjkalo mleka zaradi mojih zdravstvenih razlogov (moram nekje vago dobiti,po moje imam toliko kg kot 10 let nazaj,ne pa pred nosečnostjo,mi vsi pravijo kok sem bleda pa utrujena,pa da me je manj) tako da če boš redno pumpala boš imela dovolj mleka.

Jaz bi tudi dojila, kako pikico prepričati, da mora joško dobro zgrabiti in potem vleči?!? Kakšen dober nasvet????

To imajo otroci nekaj prirejeno,eni potegnejo takoj,eni se pa morajo naučiti. Je pa res da je tvoja nedonošenka in je normalno,da ne more znati. Samo ker jo imaš na flaši jo boš težko navadila na prsi,pač tako je na joški se je treb pač potrudit,tu pa kr teče.
Kako jo prepričat,hhmm,ne vem ti povedat,poskušaj,samo če ne bo hotla pa pač ne bo hotla.

Neposredna povezava do sporočila: 1885
22.8.2008 13:06:41   
anaya
Jupi pri nas pa se baje nekaj dogaja.... no vsaj pripravla se baje.... jaz nisem nič čutla.... ampak glavno da oni na CTGju vidijo....user posted image user posted image user posted image  Mogoče pa bom res dobla dete....user posted image

(odgovor članu miškolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
22.8.2008 13:08:41   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Koliko časa so se pa vaši user posted image drli preden so v prvo sami zaspali v posteljici??

Tale Tilen ti pa res ne da dihat,a pol boš zdaj skravžlane lase imela user posted image (mal heca),da se malo nasmejiš.
Erin saj bo,bo pač malo bolj zahteven,bo pa potem drugi boljšiuser posted image user posted image ,preverjenouser posted image

Naty,meni poje od 80 do 90,kakor je popoldne je celo na 1,5 ure ob 18 in ob 19.30 je kr že spet lačen. Pa zjutraj je ob 6,pol je pa ob 8 spet lačen,pa še kr nekaj sitnari ker ne more več tliko spat,v glavnem zdaj mi je že 3 krat dopoldne vse zbruhal ven in to v loku,je bil cel košek moker,pol je pa s praznim želodcem zaspal.
Se pa nardi da tudi sam 60 poje,sam pol vedno hoče po pol ure še preostanek.
Mi pa ne poje flaše v enem šusu,ampak vmes ene 2-3 krat kupčke podirava,mu jo kr vzamem,ker drugače ga pol vse tišči,pa še nazaj meče.
No vidi š da se tudi vi rediteuser posted image ,babica je imela sigurno pokvarjeno vago zadnjičuser posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
22.8.2008 13:11:08   
anita goitan
Dan punce,
jah si kar ne vzamem časa da se za rr vsedem, skoz neki, danes sem mal žalostnauser posted image sem misnla da prideta mama in sestra z družino na obisk, je pa nečak ene izpuščaje dobil in jih ne bo, ok raje kot pa da še Zoja dobi.

Drugače se pa fajn rihtave, Zoja pridno papa, spi kar uredu od polnoči do pol 4ih, potem dojenje,previjanje, dojenje, in seveda kupčki za katere je zadolžen user posted image dokler je domauser posted image da lahko ponoči mal vems vskoči. Na to spanje od cca 4ih do nekaj čez 8.uro in sevda vse to ponavljamo.
Glede kg, jaz jih imam še 4kg viška, če jih katera rabi naj mi pošlje zsuser posted image , v bistvu sva pa šele 8 dni od poroda in mi res lepo kopnijouser posted image

A vas punce tud kaj hrbet boli??

Neposredna povezava do sporočila: 1888
22.8.2008 13:27:35   
dojenč
erin-pri nas je takole s spanjem:ko se naje pa če ji nič ne fali zaspi, ampak vedno na rokah(je ugotovila da je narokah bolje zaspati, če jo dam  v posteljo pa se tudi zacne dreti, pomagam si z igračko ki poje,.vedno pa zaspi narokah, potem pocakamda bolj trdno zaspi pa jo dam v petlek ali pa na najino posteljo, ampak jo dam tako da ko jo položim na posteljo dam svoje lice ob njeno, da me čuti, jo obrnem na bok, pa ona že dalje spi.težko recem da ga boš zdaj navadila da bo sam zaspal,probaj še z tisto lučko ko se slikice pokazejo na stropu, ves kaj mislim?ali pa še probaj to ko ga das v petlek mu poj pesmico, pa ga božaj.mogoče ga pregruntaš

kaj se tice glede dojenja in pumpanja mleka:jaz sem imela full ranjene bradavice, tak da nisem mogla zdrzat bolečine pa sem si zacela pumpat, vsaj tolko da so se mi bradavice malo izboljšale,pa mivcasih sploh ninič teklo čeprav sem imela polno mleko, pol pa sem zizo dala tamali je parkrat potegnila pa je zacelo mleko tečt.meni je patronažna rekla ce mi tamala ne spije do konca ven naj si spumpam, ker se lakho mastitis naredi,sem pa zadnjic ko sem bila v lekarni in sem se pogovarjala z farmacevtko mi je rekla naj si dajem na prsa tople obhladke, cimveckrat na dan.mleko se lepše izloči, boljši pretok je in prsa ne bolijo.
IN... DELUJE.
JAZ PA ZDAJ SPET DOJIM, ceprav se mi zdi da je po flaški lepše podrla kupček, pa se ji ni toliko kolcalo.jaz samo upam da se mi bradavice cimprej zacelijo.
obiski in dojenje.čeprav se nisem šla na obisk, sem jaz ko sem mogla iti v mesto, sem jo nahranila pa je bil 3-4 ure mir.
mislim pa da toni taka težava če boš ko boš kje na obisku,prosila ce se lahko kam umakneš da podojiš.če pa nw dojiš in si pumpaš, pa si doma ven spumpaj pol pa na obisku prosiče si lahko mleko segreješpod vročo vodo.

življenje mi je polepšala hčerka žana 4.8.08.

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
22.8.2008 13:37:36   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: naty13

Kaja02, mi smo včeraj zvečer Jaša nageca tehtali. Ima 3530g, kar je 600 g več kot odpustna teža in slabih 400 g več kot rojstna teža. Star je pa 19 dni.

Ponoči je pridobil 200g? Ta tehtnica laže, ziher. Prej sem ga spet nageca tehtala in ima 3720 g. Verjetno bomo najbolj vedeli 1.9. ko imamo posvetovalnico.

mi smo dons kupili kuhinjsko tehtnico in tehta 3800g, 11 dni nazaj smo meli 3170g. user posted image user posted image user posted image

Samo prav več ne more pokazat, kvečjemu manj.

A ti je kaj kakal.user posted image

user posted image user posted image Pol pa le Jaša nima tok debelih rok user posted image

Kakal je že pred tehtanjem. Tako da ne vem. Najbolje da res tehtnico s sabo prineseš. user posted image

Dojenč, jaz Jaši še nisem dala čaja. Prvo mleko ki priteče je bolj vodeno in to dojenčke odžeja, drugo je pa bolj mastno in to jih nasiti. Zato ne potrebujejo čaja. Če pa Žani želiš dati čaj, ji pa daj po žlički, da se ne bo cuclja navadila.

www.shrani.si
izbereš slikico, s kljukico pomanjšaš na 320 in sem prilepiš kodo za forum.

Zoja Miša, greš recimo na TickerFactory.com, si ga narediš in prvo kodo prilepiš v svoj podpis v profilu. Glede obiskov ti pa na žalost ne znam svetovati. Ker si napisala, da si želiš dojiti, je bolje da ji dodatka na daješ. Greste ali na krajši obisk, ali pa greš potem v drugo sobo ko moraš opraviti "molžnjo". Drugače pa dojenčki začnejo bolje sestai, če jih malo požgečkaš pod ušesom. Pri Jaši to pali. Če si mleka ne črpaš več tako pogosto, bo presahnilo. Lahko pa pride tudi do mastitisa. To pa boli

Tamy, kupi sling. Je bolje kot kengurujček.

Šibam

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
22.8.2008 13:39:09   
sayuri
PA imamo spet novo mamico:

Vilika je rodila user posted image user posted image user posted image
"Po dolgotrajnem mučenju, je nazadnje danes, ob 5.10 s CR na svet privekal naš paketek. Ime mu je VID, težak 4220g, velik 55cm. Presrečna mami Vika in očka Jernej."

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vilika čestitke ob rojstvu korenjaka Vida. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
22.8.2008 13:41:38   
naty13
Miškolinček babca ni mela pokvarjene vage, bolj so ga v P narobe zvagali, ker je na kazalce, ki kar leta levo in desno in kako boš stehtal otroka točno. user posted image  Imam na sumu, da je izgubil še več kot 220g. user posted image   pri nas je hranjenje na 2 uri ali 2,5h čez dan. Pa sem mu dala po treh urah jesti, pa ni nič več pojedel. Očitno je po 90ml res zmatran. user posted image  Ponoči pa na 3,5h. Poje pa največkrat 70,80ml. Pa tudi midva kupčke podirava vmes, da lahko potem še kakšen ml poje. user posted image user posted image  Pa tudi s kupčkom kaj meni za vrat prileti. user posted image  user posted image user posted image user posted image  No, spi pa kar veliko, verjetno se od tega redi, ker prav hud jedec ni. user posted image  Se je pa dude navadil in mi zdej še flašo tko vleče, namesto, da bi jedel, pa sam nekaj cuza. user posted image user posted image user posted image  Sem mu jo že ukinila to presneto dudlo. user posted image  Danes je bil v vozičku v trgovini buden, pa ni nič jokal, samo gledal je, pa nič videl. user posted image user posted image user posted image

Erin tudi midva z user posted image  sva se pri Nejcu zvečer matrala, da je zaspal. je že spal, se po pol ure zbudil, pa jokal. Tudi po eno uro sva mu vrtiljak navijala, pa dudlo v usta dajala. Sva bila oba čist crknjena, pa se je po 14ih dneh splačal. Mu je pa pomagal CD z uspavankami od Mozarta, še jaz sem zraven zaspala. user posted image user posted image user posted image user posted image  Od takrat nobenih problemov s spanjem več. user posted image

Anita fajn, da ste ujeli nek ritem. user posted image user posted image user posted image user posted image  Saj punčke so manj navihane kot naši fantiči. user posted image  Družina bo pa kakšen drug dan prišla, pa bo Zoja že kaj več mela za pokazat. user posted image

Meni je Jošt včeraj zvečer 45minut jedel. user posted image  Meni se je že mešalo, mulo se mi je pa smejal s cucljem v ustih. ko je buden sploh ne je, ampak vame zija. user posted image user posted image user posted image  Pa potem ni zaspal, sem ga dala v posteljo, saj tiho je bil, samo še zdej ne vem, ali je on prej zaspal ali jaz. user posted image user posted image user posted image  spali smo od 22h pa do 1.30, pa potem 10minut, da je pojedel, pa spanje do 6h, pa pojemo in spanje do 8h. user posted image  Še eno urco prej spat in eno urco kasnej papat, pa bomo na konju. user posted image

pa pa

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
22.8.2008 13:44:14   
naty13
Vilika čestitke za Vida.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
22.8.2008 13:49:13   
naty13
Tejka tehtnica ne more kazat več, kvečjemu manj. Tistih 3530g se meni zdi, da je premalo kazalo. Če je oblečen tehtal 3870g, je to razlika 340g, kar pa ziher niso oblačila. V P je imel Jošt oblečen 3200g, ko sem oblečenega nesla tehtat .kar je 220g več od odpustne teže, ko so nagega tehtali.  Oblečen pa v pleničko, žabice in majčko. Verjetno ga imaš ti tako doma oblečenega. user posted image  meni je najprej pokazalo 2720g s pladnjem in pleničko, to bi bilo 2300g. Pa sem ugotovila, da ga nisem dobro gor dala, potem pa hitro premalo pokaže. Aja glede debelih rok in nog, pa nisem nič slabega mislila, ampak so mi cukrčki taki mali da imajo take rokice in nogice. user posted image  Matr če ne bova doktorat nardile s tehtanja. user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
22.8.2008 13:49:59   
nell
Pozdravček babike še od mene!

Na hitro - danes mela ctg in jupiii rišejo se rahli popadki...torej neki se le dogaja...za spremembo sem jih tud čutla, ampak so tok neredni. Drugače imam pa zdej ctg spet v nedeljo, če se seveda prej ne začne kaj dogajat.

js sem cela žalostna rekla G a pol še ne grem dans rodit. Pa mi reče ne, razen če se vi tko ne odločite. In sem bla tok šokirana, da nisem rekla ne bu ne mu. Prej sem skos govorila, da če mi reče, da ga sproži bom rekla ja, ampak ko mi je moja G povedala, da čakajo 14 dni, sem se pač sprijaznala in pol me gre tkole šokirat.

Sva se pa zdej z mojim dogovorila, da če do nedelje ne bo nič, potem pristanem na sprožitev.

Aja glede na velikost ploda mi je obljubljal tudi Cr in zdej mene neki skrbi. Vse mi pravijo kako težko je vzpostavit dojenje materam, ki so rodile s CR - prosim tiste, ki so imele CR, da mal napišejo svoje izkušnje. Js si res želim dojit, pa me zdej tole mal muči. Aja pa še tole...so mi rekli, da otroka ne vidiš tisti dan, ko ti nardijo Cr, ampak šele naslednji - a ktera ve kako je s tem??????

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
22.8.2008 14:01:12   
Zoja Miša
Nell, otroka ti porinesejo, ko se zaveš, ponavadi pa po CR res traja en dan, da prideš k sebi. Vem zato, ker po mesecu in pol v P marsikaj veš.user posted image

Hvala Dojenč in Tejkaz ter Miškolinček za koristne informacije, nekako se bom se bomo že poštimali. Ja znajt se bo treba, pa bomo videli kako se bo princeska vnaprej obašala.user posted image  Držim pesti, da ji rata joško potegnit.
Vilika čestitke!!!user posted image

Anita, hrbet me ubija!!!

No, pa da vam povem, da sicer nisem kot Gajka, ampak slično, z molznikom na joški pred računalnikom. Ja prav za crknit hecno je za videti!user posted image

Zdej grem probat pa še ticker si naštimati.

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
22.8.2008 14:13:48   
sayuri
DAn. user posted image  Zjutraj ni bilo časa za kavico. user posted image  Sem imela dopoldne še nekaj opravkov na občini in CSDju. PA s sestro sva se še na kavici ustavili. Sva jo s tako brzino popili. Oba sta bila v momentu budna in pripravljena na jokanje user posted image user posted image user posted image . TAkoj čutita, kdaj se voziček ustavi. TAko da - bomo videli, če bom lahko z njima prakticirala druženje s kolegicami ob kavici. user posted image

tejkaz Eva se bo zihr še navadila na vaše skupne sprehode. Filip je straješi o dnje in gre z mano lepo ob vozičku. Največkrat pa gre zraven s kolesom ali traktorjem na pedala. Je že toliko velik, pa tudi zelo samostojen, da nimam z njim nobenega dela.
KAr se pa kg tiče, bom raje tiho user posted image . Nič mi ni še šlo dol. user posted image  Iz porodnišnice sem prišla  13kg lažja in to je to. Še 5 kg imam do prednosečniške teže. In to vse na trebuhu user posted image . Je že res, da sem imela ogromen trebuh. Saj nekaj bom še spravila dol, ko začnem športat. Ker takale pa ne mislim bit user posted image . Bom počakala še do pregleda pri G, ki ga imam naslednji ponedeljek. Potem pa začnem jst telovadit,user posted image pa na rolerje se bom spravla. Jem pa zelo malo v primerjavi s prej. PA tolk se vsem zadevam izogibam. POsledično pojem mogoče več piškotov Laibnitz in to potem kg ustavlja????? Ma ne vem. Skratka - trebuh je pri meni kritična točka user posted image  
miškolinček naj te ne peče vest zaradi dojenja. Tako pač je. Imela si dober namen, pa ni šlo. Vsi otročki so gor zrasli, pa bo tudi Filip. user posted image
ZojaMiša, tole glede pumpanja in obiskov ti jst nč ne znam svetovat.user posted image   Edino če si lahko toliko mleka spumpaš, da ga shraniš v hladilniku in potem s seboj vzameš user posted image  Je pa tvoja pikica tkoooooooooo lepa user posted image user posted image user posted image  TRakec si pa tukile uštimaš: http://www.lilypie.com/first_birthday.php 

dojenč tole glede čaja boš vse mogoče slišala. JAz mojima čaj dajem - približno 30ml komarčkovega čaja popijeta na dan. Moja dva sta v tej vročini žejna.

Andrejaboris in matejchi se morta pa fajn met skupaj v sobi. user posted image user posted image user posted image

Erin en droben nasvetek - tebi in Tilnu v dobro. Če je mamica živčna in nervozna otroček to čuti in se odziva z jokom. Verjamem, in vem, kako je, ko popustijo živci, ko ne veš več, kaj bi, ko jokaš, ko se sprašuješ, kaj narobe delaš, ko si ves izmozgan....ampak vseeno. Poskušaj ohraniti mirne živčke. Tilen pa samo čas rabi. Še vedno se lovite in lovite ritem. Bo boljše čez nekaj časa. MOžno, da je tudi malo bolj zahteven otroček.
NAša dva tudi ne zaspita sama v posteljici. No, zelo zelo redko. Lovro je zelo miren in on zaspi, Zara pa ni šans. ZAspi ob hranjenju ali pa v ležalniku. PA jo potem prenesem.

anita goitan na začetku me je hrbet bolel kot sto user posted image . Zdaj sem se pa že navadila user posted image . Če je le možno, se vedno ob podiranju kupčkov naslonim. Dojim pa itak samo leže in ob tem še počivam.

nell jaz sem imela CR. Rodila ob 10.30, na intenzivni sem bila 28 ur. Prvič sem podojila Zaro zvečer ob 22h. Punca je takoj zagrabila in vlekla, kot zmešana. MAlce mlekca je priteklo. Se pravi, sem prvič pristavila user posted image  h prsim 36 ur po porodu. Lovra sem prvič dojila naslednje jutro. Dojenje mi je takoj steklo.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
22.8.2008 14:20:09   
miškolinček
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

A vas punce tud kaj hrbet boli??

JA,mene je kake tri tedne zdaj je pa že dobr,zgleda da se je moglo vse malo nazaj naglihat.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
22.8.2008 14:42:16   
sayuri
Zara po dojenju

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1899
22.8.2008 14:48:53   
sayuri
Sem prej pokomentirala stvari, sedaj pa še malo o nas.
Zara mi že dva dni tečnari. user posted image Lisička je ugotovila, da je na rokah svet lepši. user posted image  SAmo položim jo v ležalnik, že začne nabirat, potem pa pade v tak user posted image , ki preraste v histerijo in potem jo komaj potolažim.user posted image SAmo v roke jo primem, je že tiho. Čeprav je potem še nekaj časa čisto nervozna user posted image  Sem jo poskušala včeraj kar pustit v ležalniku - v upanju, da se bo utrudila od jokanja. Kje pa! Je na koncu začela že kar kašljat user posted image . Sem imela občutek, da bi kar bruhat začela, če bi jo še pustila.user posted image  DAnes seveda nadaljuje svojo teorijo - biti na rokah. user posted image  Uf, tale punca nam bo še dala vetra. Je zelo živahna in tudi nemirna. Medtem, ko je Lovro pravo nasprotje. On leži v ležalniku in opazuje tud po 2 uri skupaj.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.