|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
19.8.2008 10:13:06   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Pa v njenih ustecih sem našla nekaj!!!!! Še zdej ne vem, če vidim prav. Zobek, ki se pripravlja! In to ni spodnja enka, pač pa tam nekje pri strani, kot da bi bila 4. Ma kaj je to mogoče? Prav grebenček ima. Ampak 4?! Liam je štirico dobil šele pred nekaj meseci.
Kaj je mogoče, da se zdaj pripravlja, pa da bo prebila šele čez mesece in mesece??? O enkah pa ne duha ne sluha. Tudi Liam ni prav zgodaj dobil zobkov. 

tud mi smo opazili, oz. moja mami, mi reče, saj ima napete dlesni, samo ne pri enkicah, jaz bi rekla tam nekje pri 3user posted image  res ne vem a je to mogočeuser posted image

Moja ma isto pri 3kah. ŠE posebej se je napelo pri levi trojkiuser posted image Ma, čim bom šla mimo Muellerja, bom kupila gel za dlesni. Baje oni iz Muellerja pomaga.

Zofy, jaz sem bila včeraj v Mullerju v Supernovi in mi je prodajalka rekla, da oni tega ne prodajajo user posted image  (toliko da veš, da ne boš zastonj sem hodila), potem sem šla v lekarno in kupila Calgel, ki je včeraj Titu pomagal. Držim pesti, da najdeš tudi nekaj za Julijo in da postane ponovno zvezdica zaspanka user posted image user posted image .

Dinki, v tem Muellerju delajo ene KOKE! Sej sem ga jaz vidla, da ga prodajajo in sicer v centru (kake 3 tedne nazaj, stane cca 4 EUR). So pa tudi mojo mamo v Kopru nasrali, da oni nimajo blazinic za dojenje od Muelerja in ji prodali Nukove. Tudi v BTCju sem enkrat iskala une senčnike za v avto, ker so jih imeli na reklami. In so mi 3 prodajalke zatrjevale, da tega nimajo, da očitno ni prišlo. In potem sem še kar vztrajala in našla 4. prodajalko, ki me je peljala direktno h tem senčnikom. Toliko o prodajalkah...user posted image user posted image user posted image

Pa super, da je Titu Calgel pomagaluser posted image

< Sporočilo je popravil Zofy -- 19.8.2008 10:14:08 >

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
19.8.2008 10:18:58   
Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Pa v njenih ustecih sem našla nekaj!!!!! Še zdej ne vem, če vidim prav. Zobek, ki se pripravlja! In to ni spodnja enka, pač pa tam nekje pri strani, kot da bi bila 4. Ma kaj je to mogoče? Prav grebenček ima. Ampak 4?! Liam je štirico dobil šele pred nekaj meseci.
Kaj je mogoče, da se zdaj pripravlja, pa da bo prebila šele čez mesece in mesece??? O enkah pa ne duha ne sluha. Tudi Liam ni prav zgodaj dobil zobkov. 

tud mi smo opazili, oz. moja mami, mi reče, saj ima napete dlesni, samo ne pri enkicah, jaz bi rekla tam nekje pri 3user posted image  res ne vem a je to mogočeuser posted image

Moja ma isto pri 3kah. ŠE posebej se je napelo pri levi trojkiuser posted image Ma, čim bom šla mimo Muellerja, bom kupila gel za dlesni. Baje oni iz Muellerja pomaga.

Zofy, jaz sem bila včeraj v Mullerju v Supernovi in mi je prodajalka rekla, da oni tega ne prodajajo user posted image  (toliko da veš, da ne boš zastonj sem hodila), potem sem šla v lekarno in kupila Calgel, ki je včeraj Titu pomagal. Držim pesti, da najdeš tudi nekaj za Julijo in da postane ponovno zvezdica zaspanka user posted image user posted image .

Dinki, v tem Muellerju delajo ene KOKE! Sej sem ga jaz vidla, da ga prodajajo in sicer v centru (kake 3 tedne nazaj, stane cca 4 EUR). So pa tudi mojo mamo v Kopru nasrali, da oni nimajo blazinic za dojenje od Muelerja in ji prodali Nukove. Tudi v BTCju sem enkrat iskala une senčnike za v avto, ker so jih imeli na reklami. In so mi 3 prodajalke zatrjevale, da tega nimajo, da očitno ni prišlo. In potem sem še kar vztrajala in našla 4. prodajalko, ki me je peljala direktno h tem senčnikom. Toliko o prodajalkah...user posted image user posted image user posted image

Pa super, da je titu Calgel pomagaluser posted image

Ja pol so pa res KOKE od KOK user posted image ....očitno bom morala za vsako stvar, ki jo bom iskala vprašat 3 različne prodajalke, prej ne bom šla ven. Najbolje se je pa sam znajti.
Zofy, ko te takole berem, me zanima kako ti uspe tako dobro stimulirati moža, da popazi in uspava Julijo? Sej se jaz čez mojega nič ne pritožujem, naredi veliko za Tita, ampak, da bi ga pa uspaval ali pa ostal z njim brez mene za dalj časa, to pa ne. Zmeraj se zgovori na moje joške.....da ko ne bo več dojen, da bo njemu veliko lažje. Le enkrat je ostal sam z njim, zvečer z mojim spumpanim mlekom in ga ni mogel uspavati. Ko sem prišla nazaj je Tit kot nor še pil iz moje zize in potem takoj zaspal in od takrat naprej se noče več iti večerne varuške user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
19.8.2008 10:25:59   
Zofy
Ma meni so prijateljice vedno govorile, da naj jo uspava tudi on, pa čeprav sem jaz doma, naj jo tudi on previja in kopa, ker če ne se bo otrok samo name navadil in bo takoj jok, če mene ne bo. No, tako jo on tu pa tam skopa, pa previje in tudi uspava. Zdaj, ko imava te kravale zvečer, se menjava, ker če ne bi človek še znorel (vsaj jaz, saj sem po naravi bolj kolerik).
Je pa vseeno tako, da če ostane on sam z njo doma, je joka več kot sicer. Ampak sej tej moji izhodi niso tako pogosti, pa tudi jaz njega spodbujam, da gre ven s kolegi tu pa tam. Preden sem šla ven, sem en večer preverila, če bo Julija pila iz flaške in ker je pila, mu jo tu pa tam pustim. Zgleda, da ima moj mož jeklene živce kar se Julije tiče. Zaenkrat ga lahko ob živce spravim le jaz user posted image

Aja, je pa bilo na začetku tako, da če sem pustila Julijo že za urco možu, je težila in pol seveda on meni po telefonu. No, sedaj se je navadil, da otroci tudi jočejo in mu več ne pride tako do živega.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
19.8.2008 10:26:52   
Dinki
Drugače pa šele od včeraj dalje Titek spije malce vode....ne vem kolikokrat smo že poskusili z raznimi čajčki, vodami, vendar on drugega kot zize oz. mleka ne mara. Včeraj sem ponovno prekuhala vodo in mu jo parkrat ponudila in je v celem dnevu spil 20 ml kar je za nas popoln napredek user posted image . Me je kar malo strah kako bo z njim pri uvajanju GH, ker je očitno navezan na moje mleko. Ravno zaradi tega sem se včeraj načrtno odločila, da ga malce navadim tudi na nekaj drugega, da bo potem ta prehod lažji. Bom dala kake slikice gor, da boste videle kakšne face so to ko ima cucelj v ustih user posted image . No ja, se tolažim, da smo najmlajši in da bo tudi pri nas počasi malce drugače user posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
19.8.2008 11:51:00   
NaTaŠa*
IZVIRNO SPOROČILO: perp

včerej sem bila pri G na pregledu zaradi nadaljne zaščite. neki se nisve lih dobr razumele, tko da me zanima če katera ve, koliko stane Mirena?

mi je pa rekla, da se notranji šivi niso lih tko dobro zacelili, kot bi se mogli in sem dobila ene svečke. Pa ne že spetuser posted image  že v user posted image  sem jih imela ene 5krat.

Mirena za plačat? Prvič slišim. Jaz jo imam zj že 2 mesca in k sm jo šla iskt nism nč plačala (plača ZZZS), če pa nimaš urejenega zavarovanja oz. je G privat je pa tm cca. 170 evrov. Je pa odvisn od G zasebnikov pr kšnmu je ni treba plačat.

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
19.8.2008 12:11:35   
Katy13

včerej sem bila pri G na pregledu zaradi nadaljne zaščite. neki se nisve lih dobr razumele, tko da me zanima če katera ve, koliko stane Mirena?

Jaz sem jo dobila na recept. Mislim, da pripada vsaki.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
19.8.2008 12:18:12   
Katy13

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

Tiste, ki si črpate mleko oz. ste si ga, mi prosim povejte:
- katero črpalko ste uporabljale
- kdaj ste si črpale
- kam ste shranjevale mleko.

S 1.9. grem namreč v službo in si bom naredila zalogo, da bo Tajo lahko hranil partner.

Jaz sem uporabljala Aventovo črpalko, ročno.
Če si boš črpala za nekaj obrokov je najbolje, da si spumpaš celotno dojko, ne pozabi, da je mleko 3 plastno, torej ni OK, da si spumpaš le začetnega, to Taje ne bo nasitilo.
Mleko sem shranjevala v Aventove posodice, ki se kupijo.

Katy13, kako to, da greš že v službo? Si dobila kako dobro ponudbo? Greš delati za celih 8 ur? ..... dobra si....mene zdaj noben denar ne spravi delat user posted image .

Dinki, hvala za odgovor. Tudi mene stiska, da grem že v službo, vendar se tolažim s tem, da bo doma partner in da bo v dobrih rokah. Pri ans v šolstvu je pač tako, da se redkokdaj ponudi kakšna priložnost in potem jo pač moraš zagrabiti, ko se ponudi. Dobila sem za 78% in mogoče bom še na eni šoli neki kombinirala. Če ne, bom pa vsak dan odsotna nekje dobre 4 ure. Tako da ni take panike. 

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
19.8.2008 13:08:35   
Vilma
Da se na hitro javim. Ta teden sem sama z obema, pa je manj časa.
Ste spraševale za mireno. Se jo dobil na recept, ni za plačat.
Glede zobkov: jaz sem pri sinu uporabljata ta gel iz Mullerja, mislim da se imenuje Denti ox gel. Pomagal mu je super in verjetno ga bom uporabljala tudi pri Juliji. Samo pri nas zobki še niso na pohodu. Mislim, da jih bo dobila približno takrat kot Dominik, on pa je prvega pri 11 mesecih. user posted image
Spanje: pri nas slabo. Julija se zbuja na 3 ure, najbolj pa me utrudi njeno jutranje vstajanje ob petih, šestih. Danes se je celo ob pol petih zbudila in potem ne in ne zaspat do šestih. Zaspi pa zvečer hitro in to vedno ob uri, ob osmih. Tudi Dominik gre ob isti uri spat in sem glede tega presrečna. Imeti tako mala dva otroka in da ti oba zaspita tako zgodaj, je kot zadeti sedmico na lotu. user posted image  Tako da imava z dragim še dve urci zase preden greva spat.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
19.8.2008 13:11:49   
Klaudy
ojla,

po dolgem času se vam spet oglašam in vidim, da ste že ful napisale. Upam, da bom imela čas, da vse preberem. No, midve z user posted image  sva kr v redu. SAmo sedaj, ko so bile te vremenske spremembe, pa polna luna je bila mala ful tečka in ji ni bilo za nič.

No, smo preboleli in je danes že ok. Midve tudi že uvajave GH, do sedaj še samo korenček in jabolko.

Brala sem vas nekaj nazaj in me zanima, katera je kupila nov avtosedež? Od kolk pa do kolk kg ste kupile? Moja še je zdaj v lupinici, samo bo to tudi pomalem prerasla in do devetega meseca se mora voziti v nasprotni strani.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
19.8.2008 14:51:43   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudy

No, smo preboleli in je danes že ok. Midve tudi že uvajave GH, do sedaj še samo korenček in jabolko.

Brala sem vas nekaj nazaj in me zanima, katera je kupila nov avtosedež? Od kolk pa do kolk kg ste kupile? Moja še je zdaj v lupinici, samo bo to tudi pomalem prerasla in do devetega meseca se mora voziti v nasprotni strani.

user posted image za GH
glede avto sedeža, smo pa mi kupili novega in sicer v BC Nania, bil je ugoden in baje je čisto vredu

alarm.....

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
19.8.2008 16:05:43   
perp
Hvala vsem za info glede Mirene. Zgleda, da se se z G takrat maja na pregledu narobe razumeli. No potem pa ni nobenih problemov. Sem jo včerej vprašala če kaj boli vstavitev, pa je rekla: A ste rodila? Ha, pol boli.

No mi smo dobil en apartma v Bovcu septembra in bomo šli še tja malo dopustovat. Ful bo fino. Ampak se ne sme Neja do takrat preveč zredit, ker bi jo še rada nosila v kengurujčku (zdele ima 8,5kg, je pa tja do 9 ali 9,5kg. Šli bi mal na izlete. Če katera pozna tiste konce in če ima dobro idejo za pohajkovanje, kar z njo na plan. Bomo zelo veseli.

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
19.8.2008 21:43:05   
mumu
Naša črtica koraka, hvala za odgovor za napenjaneje in krčke - sab kapljice, smo jih takoj nehal dajat in zdaj imamo mir user posted image .

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
19.8.2008 22:20:26   
Azzurra
Joj kolko ste napisale! Pridne moje zlate marčevke!
Alora, bom samo natresla nekaj reči:

MULLER, GEL, ZOBKI: Dentinox prodajajo v KP, dvomim, da ga v LJ ne bi imeli user posted image  Svašta.  Mi ga na srečo pri Liamu sploh nismo rabili, dejansko mi je na enem od pregledov zdravnica, ki mu s palčko odpre usta in pogleda not, povedala, da ima 12 zob, jaz pa sem gledala kot čuk, ker sploh nisem vedla od kod. Tudi za umivanje zobkov je vedno držal usta tako na tesno, da smo prali, ja, ampak bolj na pamet malo levo malo desno.
Uh, zdej smo mu pa kupli ščetko na baterije in drži usta kot krokodil na široko.
Dašica pa se strašno slini, ma niti ne preverjam kako in kaj, razen tiste grbice, ki jo tudi pustim pri miru. Če je, je, ko bo, bo.

SPANJE. Mi imamo zdaj z Dašo podobno (bi rekla enako, ampak še en že večji otrok malce spremeni ritem in navade - saj je treba rihtati oba) rihtanje za spanje.
Pri nas poteka navadno tako (seveda so možna odstopanja, kar je povsem logično, a govorim o idealnem primeru). Daša poje obrok okoli 17.30 in nekje med 18.30 in 19.00 zaspi, vendar za kratek čas. Medtem mi pripravimo večerjo, nahranimo Liama in sebe, pospravimo, počistimo. Ko se zbudi, recimo ob 19.30, ji dam en manjši obrok mleka. Nato smo še malo vsi 4 skupaj, okoli 20. ure začnem pripravljati potrebščine za kopanje, pripravim vodo v banji, pižamice...nato jo skopam, oblečem in jo nesem v ležalnik-gugalnik, dam dudo in ona običajno zaspi skoraj v trenutku. Medtem ko ona praktično že spi, moj poskrbi za Liama, jaz pa se lotim kaj popucat, pospravit, dam sušit. Potem se tudi midva oba stuširava, malo posurfava po netu in okoli 22.30 pripravim mleko za zadnji obrok. Iz gugalnika jo vzamem spečo, sploh se ne zbudi, v spanju z zaprtimi očmi spije svoj obrok, kupčka zvečer ne podremo, dam jo v posteljco in tako spi do jutra.
Zvečer ima zgoščene obroke, v bistvu ima še en vmesni obrok, tisti malo manj obilen, kar jo očitno nasiti in umiri. Potem pa jo še kopanje malo zmatra. To o teh zgoščenih večernih obrokih sem nekoč prebrala v eni super knjigi (zofy - ti bi jo lahko brala - je v italijanščini - Tracy Hogg - Il linguaggio segreto dei neonati - dobiš praktično v vsaki knjigarni, cca 9 eur) in smo pri Liamu nekaj fint iz te knjige probali (podobno kot NČK in njen link do Oprah ta knjiga navaja obnašanje otrok in kaj tako obnašanje pomeni - pri Liamu smo razbrali do črke, prej smo jok zamenjevali za lakoto, pa je bil zaradi utrujenosti, nismo nikakor našli ritma za dnevno spanje, po nasvetu te avtorice smo v enem dnevu prišli na ritem spanja vsake 3 ure - pa čeprav je on spal kratko dnevno spanje, je bil točen kot švicarska ura - na 3 ure. Skratka, ali je to zgolj slučaj, ali sem tej knjigi hotela verjet ali dejansko kar opisuje, je vse res - me ne briga kaj dosti - pomagalo je.
Ja, pa doslednost. Tukaj ni kaj, pa še pri doslednosti in vsem se rado zgodi, da pride obdobje, ki vse poruši, traja nekaj časa, pa se spet vzpostavi prejšnji ritem. Ma tako je, z otroki je pač tako. Je pa kot si zastaviš in kaj so ti prioritete.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
19.8.2008 23:27:31   
Zofy
Evo, jaz sem iz tenisa in moram reči, da se je nov eksperiment bolje obnesel kot včerajšnji. Julija je po kopanju in dojenju zaspala ob 19.50 in se potem še parkrat zbudila, ampak jo je ati uspešno uspaval še preden se je do konca zbudila in brez, da bi jo vzel iz posteljiceuser posted image user posted image user posted image . Upam, da bo jutri tudi šlo tako gladkouser posted image

Pa še ena novost. Ker me Juija že nekaj časa fehtari s pogledom po GH, sem ji danes skuhala korenček, ga pretlačila z vilicami in razredčila z mojim mlekom. Ji je bilo fuuuul fino in je z veseljem segala po žlički. Je že hotela kar sama jestuser posted image . Pojedla je dobro polovico korenčka (majhnega), ko pa je bila sita, je začela pljuvati ven in se smejati zraven. Prav super je bilo, komaj čakam, da ji dam spet jutri. Jah, ja, jaz sem kar začela z GH, ker mi je včeraj že skora melono pojedla, ko sem ji jo dala za poskusit, saj me je tako zavidljivo gledala, ko sem jo jedla. Moram pa še patronažno poklicat, da mi vse razloži.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
19.8.2008 23:28:19   
Zofy
Azzurra, hvala za nasvet za knjigo. Če se bom kaj po IT potepala, jo bom vzela, saj res ni draga user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
19.8.2008 23:31:24   
Zofy
No mi smo dobil en apartma v Bovcu septembra in bomo šli še tja malo dopustovat. Ful bo fino. Ampak se ne sme Neja do takrat preveč zredit, ker bi jo še rada nosila v kengurujčku (zdele ima 8,5kg, je pa tja do 9 ali 9,5kg. Šli bi mal na izlete. Če katera pozna tiste konce in če ima dobro idejo za pohajkovanje, kar z njo na plan. Bomo zelo veseli.

Hm, žal poznam bolj strme poti, ki za kengurujčka niso primerne. S kengurujčkom je dobro hodit bolj po ravnem in asfaltu, ker ne vidiš svojih nog in je nevarnost, da se kam spotakneš in padeš. Boljša varianta je nahrbtnik, samo to pride v upoštev šele, ko otrok sam sedi. Neka pot je po poteh soške fronte, ki ni strma. Ti bojo ziher znali  v turističnem centru v Bovcu svetovati. Je pa meni tam res ful lepo, res lep konec Slovenije!

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
20.8.2008 8:30:59   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Kar se tiče vrečk za mleko, sem jaz uporabljala take, na katere si lahko pisal s kulijem. Sem napisala vedno na njih koliko ml mleka je notri in kdaj sem ga spumpala. Se mi zdi, da so navadne vrečke najboljše, vzamejo najmanj prostora v skrinji.

Vilma, enkrat si napisala na forumu tole, pa me zanima kakšne vrečke so to in kje si jih kupila.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
20.8.2008 8:36:07   
perp

Evo, jaz sem iz tenisa in moram reči, da se je nov eksperiment bolje obnesel kot včerajšnji. Julija je po kopanju in dojenju zaspala ob 19.50 in se potem še parkrat zbudila, ampak jo je ati uspešno uspaval še preden se je do konca zbudila in brez, da bi jo vzel iz posteljiceuser posted image user posted image user posted image . Upam, da bo jutri tudi šlo tako gladkouser posted image

Pa še ena novost. Ker me Juija že nekaj časa fehtari s pogledom po GH, sem ji danes skuhala korenček, ga pretlačila z vilicami in razredčila z mojim mlekom. Ji je bilo fuuuul fino in je z veseljem segala po žlički. Je že hotela kar sama jestuser posted image . Pojedla je dobro polovico korenčka (majhnega), ko pa je bila sita, je začela pljuvati ven in se smejati zraven. Prav super je bilo, komaj čakam, da ji dam spet jutri. Jah, ja, jaz sem kar začela z GH, ker mi je včeraj že skora melono pojedla, ko sem ji jo dala za poskusit, saj me je tako zavidljivo gledala, ko sem jo jedla. Moram pa še patronažno poklicat, da mi vse razloži.

user posted image user posted image user posted image  bravo Julija

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
20.8.2008 8:37:49   
perp

Hm, žal poznam bolj strme poti, ki za kengurujčka niso primerne. S kengurujčkom je dobro hodit bolj po ravnem in asfaltu, ker ne vidiš svojih nog in je nevarnost, da se kam spotakneš in padeš. Boljša varianta je nahrbtnik, samo to pride v upoštev šele, ko otrok sam sedi. Neka pot je po poteh soške fronte, ki ni strma. Ti bojo ziher znali  v turističnem centru v Bovcu svetovati. Je pa meni tam res ful lepo, res lep konec Slovenije!

Zofy hvala za odgovor. Ja itak, da ne bomo šli ful v hrib. čeprav so tam re sfenomenalni konci. Lani za prvi maj sva tudi bila v Bovcu pa sva šla na Krnska jezera - prečudovito, kot bi prišel na drug planet, kot bi se svet ustavil. Si mi pa dala dobro idejo, da se vpraša v Turistični agenciji. Hvala

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
20.8.2008 10:16:45   
Dinki
po nasvetu te avtorice smo v enem dnevu prišli na ritem spanja vsake 3 ure - pa čeprav je on spal kratko dnevno spanje, je bil točen kot švicarska ura - na 3 ure. Skratka, ali je to zgolj slučaj, ali sem tej knjigi hotela verjet ali dejansko kar opisuje, je vse res - me ne briga kaj dosti - pomagalo je.
Ja, pa doslednost. Tukaj ni kaj, pa še pri doslednosti in vsem se rado zgodi, da pride obdobje, ki vse poruši, traja nekaj časa, pa se spet vzpostavi prejšnji ritem. Ma tako je, z otroki je pač tako. Je pa kot si zastaviš in kaj so ti prioritete.

Azzurra, točno tako je tudi pri nas. Knjige sicer nisem brala, ampak sem pogruntala Titov sistem in res je kot švicarska ura user posted image . Tit čez dan zdrži buden največ 3 ure in tega se držim. Po kakih dveh urah in pol, če mi sam že prej ne pokaže znakov zaspanosti, ga nesem v pojsteljo , podojim in on zaspi. Na tak način pridemo čez dan tudi brez kakršnega koli joka. Jaz moram prav potrkati, ampak ta moj sinko, res je neverjeten. Vsak dan mi je lepše z njim, ker se mi zdi, da ga vsak dan bolj zastopim in se tudi vsak dan kaj novega naučim in sem s tem njemu boljša mama. Upam, da se vam ne zdi butasto to kar govorim, ampak tako čutim. Evo, danes je spal v enem kosu od 8h zvečer do 6h zjutraj, pa kaj lepšega sploh ne more biti. Tudi čez dan je priden, vidno zadovoljen dojenček in ni lepšega občutka user posted image . Upam, da le ostane še naprej tako. Skratka, zdej sem mal zabluzila user posted image .....hotela sem reči, da se strinjam, pri dojenčkih je ZELO pomembna doslednost, red, to jim paše bolj kot si mislimo.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
20.8.2008 10:25:13   
Dinki
Zofy, čestitke Juliji za prvi obrok GH user posted image . Jaz zaenkrat še prakticiram, da ko zjutraj jem korn fleks ali pa kosmiče in jogurt, da jem pred njim in me opazuje kam nesem žlico...pa se kar smeji zraven, jaz mu pa razlagam, da se tako je in da bo tudi on kmalu jedel na tak način user posted image .

Perp, super za Bovec user posted image . Bom rekla, meni osebno med top 5 najlepših krajev v Sloveniji. Še čisto na začetku user posted image , sva imela celodnevni izlet po Bovcu in Trenti. Vsekakor ti jaz svetujem, če vam ne bo odveč, da se zapeljete tudi malce do Trente.

No, toliko od mene.
uživajte v današnjem dnevu user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
20.8.2008 11:36:09   
lucalu
Pozdravljene mamice! Kako smo kaj?
Mi smo dobro... vedno bolj aktivni in mamica ima posledično manj časa za RR! user posted image  Drugače še vedno vse pod kontrolo, noči prespane user posted image , zaenkrat še brez zobkov in brez interesa do GH user posted image . Se trudimo vsak dan čisto po malem, ampak Tai stiska usteca skupaj, da ne moreš verjet... jabolko je še probal, korenček ga pa sploh ne zanima user posted image ! No ja, bo že...
Na hitro vas še preletim...

IZVIRNO SPOROČILO: mumu
Za vse ki imate probleme z rastjo zobkov probajte  granule, vsi jih hvalijo in upam, da vam bodo pomagale. user posted image  Če se ne motim, se jih dobi v lekarni v Škofji Loki. Lahko se jih naroči na  04/5131984  pa jih pošljejo.

Koristna informacija, hvala mumu! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13
Tiste, ki si črpate mleko oz. ste si ga, mi prosim povejte:
- katero črpalko ste uporabljale
- kdaj ste si črpale
- kam ste shranjevale mleko.
S 1.9. grem namreč v službo in si bom naredila zalogo, da bo Tajo lahko hranil partner.

Jaz imam električno črpalko od Medele (podobna je, kot tista v porodnišnici, ampak veliko manjša)... Spravljam ga pa nikamor, ker ga je ravno za sproti. user posted image  Sem ga pa včasih spravljala v Aventove lončke, ki sem jih kupila v BC.

mi je pa rekla, da se notranji šivi niso lih tko dobro zacelili, kot bi se mogli in sem dobila ene svečke. Pa ne že spetuser posted image  že v user posted image  sem jih imela ene 5krat.

To pa res ni dobra novica perp, upam, da se čimprej vse uredi tako kot se mora! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Spanje ponolči je bilo SUPER! Je spala do 6h, tako, da sem se že iz navade jaz prej zbudila, saj le redko prespi do 6h. No, pa sem jo pokrila in je spala dalje. Ob 6h pa 1 podoj, drugi pa ob 8h, ker bi mi sicer kaj razneslouser posted image .

Bravo Julija!!! user posted image

Drugače pa šele od včeraj dalje Titek spije malce vode....ne vem kolikokrat smo že poskusili z raznimi čajčki, vodami, vendar on drugega kot zize oz. mleka ne mara. Včeraj sem ponovno prekuhala vodo in mu jo parkrat ponudila in je v celem dnevu spil 20 ml kar je za nas popoln napredek user posted image .

Bravo Titek za popito vodico!!! user posted image

Pa še ena novost. Ker me Juija že nekaj časa fehtari s pogledom po GH, sem ji danes skuhala korenček, ga pretlačila z vilicami in razredčila z mojim mlekom. Ji je bilo fuuuul fino in je z veseljem segala po žlički. Je že hotela kar sama jestuser posted image . Pojedla je dobro polovico korenčka (majhnega), ko pa je bila sita, je začela pljuvati ven in se smejati zraven.

Čestitke Juliji za korenček!!! user posted image

Vsak dan mi je lepše z njim, ker se mi zdi, da ga vsak dan bolj zastopim in se tudi vsak dan kaj novega naučim in sem s tem njemu boljša mama. Upam, da se vam ne zdi butasto to kar govorim, ampak tako čutim. Evo, danes je spal v enem kosu od 8h zvečer do 6h zjutraj, pa kaj lepšega sploh ne more biti. Tudi čez dan je priden, vidno zadovoljen dojenček in ni lepšega občutka user posted image . Upam, da le ostane še naprej tako.

Točno tako čutim tudi jaz in te popolnoma razumem Dinki!!! user posted image user posted image user posted image

Evo, toliko zaenkrat od mene... se "slišimo" kasneje.
Pridne bodite in javljajte se!!!
user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
20.8.2008 12:27:06   
*BellaLuna*
Me je kar sram, ker se že toliko časa nisem oglasila. ampak ne znese.

Luka je še vedno ultra živ in po dnevi ponavadi ne spi niti pol ure vsega skupaj. Imamo pa še 9 mladičkov, ki pa tudi zahtevajo svoje. Saj je naporno, ampak lepo pa tudi.

Drugače smo mi tudi dali skozi drugo cepljenje, Luka ima nekaj manj kot 8 kil, zobka nimamo še nobenega, GH pa počasi uvajamo, čeprav ni nekega velikega navdušenja, vode, čajčkov pa sokov pa tudi ne mara.

A srečanje ste že imele kaj?
A bo katera hodila plavat?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
20.8.2008 12:31:23   
mumu
Naša čebelica ni bila nikoli dojena, zaradi zdravstvenih težav, zato sem si mleko črpala od prvegna dne dalje pa do petega tedna potem pa je presahnilo.
Uporabljala sem aventovo električno črpalko, ker ročna mi ni prijela in shranjevala v njihove lončke (še vedno jih uporabljam za umetno mleko, ki si ga pripravim kar za 24 ur vnaprej). Dokler z miško nisva bili skupaj sem si ga črpala vsake tri ure tut ponoči sem si naštimala uro, kasneje ko pa sva bili skupaj v bolnici pa je postalo težje, ker sem se moralo ukvarjati z njo in se je počasi naredil zamik. Sčrpano mleko imaš lahko shranjeno 4 ure na sobni temperaturi, 24 ur v hladilniku in kar 6 mesecev v skrinji.

Veliko uspeha v novi službi.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
20.8.2008 20:16:55   
aleži
Po celodnevni akciji z dvema, sem končno SAMA v miru. Cukerčka že spita nočno turo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zofy: čestitke Juliji za korenček. user posted image user posted image user posted image user posted image Moja se joče ko vidi, da zmanjka. Potem pa rabi še sladico!!user posted image user posted image

Dinki: čestitke Titu za vodico!!! Moja pa pije samo mlačne čaje in vodo. Ne sme biti mrzlo!!!

Azzurra:
ker sva se danes pogovarjali kaj kuhat.... sem nekaj pobrskala ...pa tudi za ostale mamice

Zelenjava z jabolkom
Sestavine:
ena sezonska zelenjava (bučke, komarček, špinača, paprika, brokoli. cvetača, paradižnik...) 1 korenček 1 jabolko po želji kuskus

Priprava:
Zelenjavo očistimo in narežemo. Skupaj s korenčkom in olupljenim jabolkom skuhamo do mehkega. Skuhano zmiksamo in postrežemo. Jabolko naredi obrok bolj sočen in sladek. Dojenček tako raje poje zelenjavo. Če smo prili preveč vode in je preredko, lahko dodamo malo kuskusa ali grisa.Nekatero zelenjavo (npr. bučker) lahko tudi prej popečemo. Paradižniku moramo odstraniti kožico in semena.
(to bom naredila jutri samo brez kuskusa ali grisa, ker ne vem če se sme že dajat)

SADJE IN ZELENJAVA (ČETRTI/PETI MESEC):

JABOLKO: Sladko jabolko olupite in narežite, skuhajte v vodi, da se zmehča, nato vzemite iz vode in ukašite. Po želji lahko jabolko kuhate skupaj s cimetovo palčko.

HRUŠKA: Enako kot pri jabolku (ko otrok dopolni 6 m., zrelih hrušk ni potrebno kuhati!)

BANANA: Zrelo banano pretlačite, po potrebi lahko dodate malo prekuhane vode ali dojenskega mleka.

PAPAJA: Srednje velik sadež prepolovite, odstranite semena in izjemite pulpo. Osoparjajte 3-5 min., potem ukašite. Po 6. m. je ni potrebno več kuhati.

SADNE KREME: Olupite, otrebite, osoparite ali poširajte in ukašite sadje, dodajte žlico riževih kosmičev ter nekaj žlic dojenskega mleka.

TRISADNA KAŠICA: Po eno desertno žličko hruškove in jabolčne kašice zmešajte s polovico pretlačene banane. Po 6. mesecu lahko uporabite zrelo hruško, banano in jabolčno čežano.

KORENČEK: Ostrgajte, narežite korenje, soparite ali kuhajte do mehkega. Ukašite, po potrebi dodajte malo vode, s katero se je korenje kuhalo. Večji ko je otrok, manj je potrebno korenje kuhati.

KOLERABA, REPA, PASTINAK: Izbrano zelenjavo narezano na kocke kuhajte , odcedite in pretlačite.

STROČJI FIŽOL: Strokom porežite vršičke, odstranite nitke, narežite in soparite. Ukašite, lahko dodate malo vode, s katero se je fižol kuhal ali pa dodate malo dojenskega mleka. Ko bo otrok večji, bo stročji fižol jedel kar cel.

BROKOLI IN CVETAČA: Vzemite vsakega enako količino in skuhajte (ca. 15 min.), nato ukašite, po potrebi dodajte malo kuhalne tekočine ali pa dojenskega mleka. Lahko pa vršičke tudi kuhate nad soparo, tako ohranijo več vitaminov. Ko otrok raste, lahko čas kuhanja skrajšamo.

BUČKE: Operite bučko, lupiti je ni treba, narežete na majhne kocke, ki jih skuhte nad paro, nato pretlačite.

KROMPIR: Operite krompir in ga skuhajte. Nato ga olupite in pretlačite, lahko dodate malo dojenskega mleka.

KREMNI KORENČKOV PIRE: Najprej skupaj zmešajte riževe kosmiče in dojensko mleko, nato to mešanico vmešajte med zelenjavni pire (npr. korenček).

KROMPIR, BUČKA IN STROČJI FIŽOL: Nad soparo dajte kuhati krompir, čez nekaj časa dodajte stročji fižol in še sesekljano bučko. Nato vso zelenjavo ukašite.

TROJČEK Z BROKOLIJEM: Nad soparo kuhajte krompir, čez nekaj časa dodajte brokoli in cvetačo, ko se skuha, ukašite. Lahko dodate malo dojenskega mleka ali vode.

KORENČKOV IN CVETAČNI PIREJČEK: Skuhajte korenje in cvetačo, dodajte malo dojenskega mleka in ukašite.

SADJE IN ZELENJAVA (PETI/ŠESTI MESEC)

BRESKEV IN MARELICA: Nad soparo skuhajte breskev, jo olupite in ukašite. Enako pripravite marelice. Oboje lahko otrok po 6. m. je presno.

DINJA: Nad soparo kuhajte nekaj minut, nato ukašite. Po 6. m. presno.

ČEŠPLJA: Češplje olupite in kuhajte nekaj minut. Ukašite, po potrebi dodajte malo vode, v kateri so se kuhale. Po 6. m. presno.

MARELICE IN HRUŠKE: Očistite nekaj marelic, olupite in narežite hruško in vse kuhajte nad soparo nekaj minut. Marelice olupite in vse skupaj ukašite.

SUHE ČEŠPLJE IN SUHE MARELICE. Suhe češplje namočite v mrzli vodi čez noč in odcedite. Marelice operite, češplje in marelice kuhajte 10 min., odcedite in ukašite. Lahko dolijete malo kuhalne tekočine.

VKUHANO JABOLKO Z ROZINAMI: Jabolko očistite in narežite na koščke, dajte v kozico z malo vode in nekaj rozinami. Kuhajte nekaj minut, nato odcedite, ukašite in po potrebi dodajte malo vode, v kateri se je jabolko kuhalo.

GRAH: Skuhajte grah, ga ukašite z malo vode.

PARADIŽNIK: Paradižnik za minuto potopite v vrelo vodo, nato ga prestavite v mrzlo vodo. Olupite, razsemenite in meso kuhajte približno dve minuti. Dobro pretlačite in pretisnite skozi cedilo. (v Sloveniji paradižnika ne priporočajo pred enim letom!)

ŠPINAČA: Operite špinačne liste in odstranite trša stebla. Kuhajte v vodi ali nad soparo, nato ukašite.

STEBELNA ZELENA: Operite zeleno in ji odstranite čimveč nitk. Razrežite na koleca, prelijte z vrelo vodo in kuhajte do mehkega. Odcedite in ukašite. Enako lahko skuhate ribano zelje.

RDEČA PAPRIKA: Operite, odstranite semena in narežite na kocke. Prelijte z vrelo vodo in kuhajte 5 min. Odcedite, odstranite kožico in pretlačite.

AVOKADO: Zrel avokado olupite in pretlačite. Hitro postrezite, preden porjavi. (Avokada nikakor ne smete zamrzovati!).

RECEPTI

OD ČETRTEGA DO ŠESTEGA MESECA IN ODSTAVLJANJE

KIVI IN BANANA
(1 porcija)
¼ zrelega kivija, olupljenega
¼ zrele banane, olupljene
Ukašite kivi in ga pretlačite skozi fino sito, da se znebite črnih semen. Ukašite banano in jo zmešajte s kivijem. Postrezite nemudoma, preden banana porjavi.

JABOLKO IN BANANA S POMARANČNIM SOKOM
(1 porcija)
¼ jabolka, olupljenega in sesekljanega
¼ banane, olupljene in sesekljane
½ čajne žličke pomarančnega soka
Osoparjajte jabolko do omehčanega, ukašite in zmešajte skupaj z ukašeno banano in sokom.

BRESKVE, JABOLKA IN HRUŠKE
(14 porcij)
2 jabolki, sesekljani
1 cm vanilijeve palčke
2 zreli breskvi, sesekljani
2 zreli hruški, sesekljani
Jabolko in vanilijo stresite v kozico s 50 ml vode. Poširajte 5 min., dodajte breskvi in hruški in kuhajte še 5 min. Odstranite vanilijo in ukašite.

lahko nočka

< Sporočilo je popravil aleži -- 20.8.2008 20:17:40 >

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

hitra hrana??
hibela

ali pogosto v družini jeste hitro hrano??

vedno (4%)

nisem še slišal za to (0%)

včasih (78%)

nikoli (18%)

Število vseh glasov: 375

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!