Krysia
|
dobro jutro, punce. I'm back - 2v2 Vas nisem uspela še nič brat, vem pa da vas je Naty13 obveščala - Naty, hvala. Skratka, mi smo rodili 9 dni pred rokom, trenutno spimo kot angelčki, šponoči imamo p aml drugačne zgodbe, ampak tudi ni hudega. Ne vem, če bo zdajle čas za porodno zgodbo. Če ne rata zdaj, vam jo pa kmalu napišem. Sem pa videla, da ste držale pesti - prvi dan v P mi je mož prinesel sprintanih nekaj strani našega foruma, a ni priden? Sem videla, da je bilo pri nell hudo, punca, ko sem to brala, me je kar stiskalo ... Gajka, se mi je zdelo, da ti bo ime všeč - le zakaj Če bo naš Rok tako priden kot tvoj, takoj podpišem ... pa če bom jaz tak stručko od mamice, tudi nimam nič proti ... Ok, probam na hitro s porodno zgodbo. V sredo popoldan se mi je zdelo, da mi počasi odteka voda in sem se šla pokazat v P. Me dajo na ctg, pravijo, da se sicer nekaj dogaja, ampak ni panike. me pogledajo, voda ni odtekala, sem pa bila 3 cm odprta in maternični vrat je že izginil, zato so me poslali kar gor na porodni oddelek. Sem bila čist presenečena, ker sem bila prepričana, da grem domov. Moj dragi je pa itak skoraj s stola padel, ko sem prišla iz ordinacije v halji ... Potem pa vsa procedura s klistirjem in ostalim. Potem sva se po 2 urah ctg-ja, ki je risal kar močne popdake, ki se meni sploh niso zdeli nič takega, malo sprehajala po hodniku. Potem je pa prišel porodničar in se je odločil, da mi bodo predrli ovoje, ker sem bila 5 cm odprta in je bila plodovnica mlečna. o je bilo ob 22h. No, ko so se potem začeli popadki, se pa ni blo več za hecat. Na začetku so bili bolj redki, pa sem vmes še lahko dihala in se nekaj hecala z možem ... So me vprašal, če hočem kaj proti bolečinam, pa sem rekla, da ni treba. In potem se je okrog pol polnoči začelo zares - ful močni popadki pa dokaj pogosti. Se opravičujem, ampak ne vem, na koliko časa, to je mož gledal na uro, jaz sem samo dihala. Aja, pa še najprej sem narobe dihala in sem bila ful zmatrana pa vrtelo se mi je (ker sem pregloboko dihala in je bila hiperventilacija). Ko so me naučili prav dihat, je bilo res ful lažje. In naenkrat sem začutila, da moram pritisnit in potem se je zečel težji del ... ker to pritiskanje je sicer ok in itak to delaš nagonsko, samo je problem, ker moraš tiščat malo dalj kot bi ti pasalo ... pa potem še popadek mine in takoj pride nov in če nisi pripravljen, nimaš časa vdihnit, pa te preseneti ... No, in smo se malo matrali, ampak babice so ful usposobljne in so mi pomagale, tako da smo nekaj minut čez 1 spravili Roka na ta svet. Takoj je zajokcal in zakašljal, bil je ful luškan in krasen ... Pa še rezali me niso, samo 2 mala šivčka sem dobila, ker sem se malo raztrgala, ampak ni panike ... Skratka, za osebje v LJ porodnišnici same pohvale, tudi gor na oddelku so lepo skrbeli za nas ... Rok je potem izgubil 150g, pa jih je do odhoda domov že pridelal 40 nazaj, tako da zdaj počasi lezemo proti porodni teži ... Zdaj pridno je in spi in kaka , vsake toiko časa pa uprizori zastonj koncert - predvsem ponoči. Aja, pa moj mož je hišo tako spedenal, da grem čez kakšni 2 leti še enkrat rodit Tako, za zdaj toliko - vsa bom še malo prebrala, če ne bo sirene ... Pridne bodite, čestitke novim mamicam, ziher je še katera rodila za mano, pa velik sreče tistim, ki boste rodile danes in te dni. Se tipkamo in beremo.
|