miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin Koliko je? Naj povem..no danes sem končno našla čas da vas pridem pogledat saj je bil včeraj Tilen pokonci od 7 zjutraj do 23 ure zvečer s 3 vmesnimi rundami po pol ure...jaz sem mislila da se mi bo zmešalo...res... nič nisem mogla narediti, komaj sem kaj pojedla, mali je hotel jošk na vsako uro Ob 8 zvečer sem od utrujenosti že zato je moj poklical mojo mami na pomoč in ko je prišla smo mislili da ima trd trebušček zato smo še hiteli na ambulanto. No tam so rekli da je vse ok, so ga pregledali..no potem je v avtu zadremal, doma spet hotel joško in potem smo ga KOMAJ uspavali...posledično njegovi utrujenosti je spal do 7 zjutraj, jedel spet spal od 9-10, jedel in spi sedaj od 10.45. Jaz sem pa takoooooo zmatrana...HB da mi mami in moj pomagata... smo pa včeraj zvečer prvikrat poskušali tudi z dodatkom in mislim da ga je kar ta potem nasitil da se je končno umiril... Zato pa težko najdem čas za vas. Da boš vedela koliko ti popije si moraš spumpat mleko iz obeh prsi,zato da boš vedela celotno količino mleka. V naslednji rundi ga podojiš,kar ostane spumpaš in boš lahko izračunala približno razliko od tistega kar ostane v prsih in tistega kar poje. Je pa tale tvoja zgodba taka kot da bi opisovala mojega prvega sina. Pri nas je bilo isto in ker je bil moj prvi nisem vedela kaj za vraga mu je,non stop joška,nič spat,...najprej sem mislila da ima pač krče,ker se je skoz nekaj zvijala pa tulil,pa da hoče joško skoz za tolažbo. Na žalost mi je šele po prvi posvetovalnici potegnilo kaj mu je,ker se ni dovolj poredil in mi je rekla dr. da naj ga še bolj pogosto dojim,haaaloooo,jaz crknjena nič spanca dojili smo se itak že vsako uro----kako naj zdaj še bolj pogosto???' Pa še patronažno mi je na dom poslal,da ga je hodila vagat če se redi. Potem mi je pa patronažna svetovala kaj naj naredim,spumpam tako kot sem ti opisala,da bom vedela koliko imam sploh mleka,povedala mi je tudi koliko bi naj okvirno otrok pojedel za tisto starost. No in ko sem spumpala sem ugotovila da nimam dovolj mleka,sicer mi ni manjkalo veliko,ampak dovolj da se ni nikoli dovolj najedel in posledično tudi spal ni. Patronažna mi je potem svetovala da naj mu dam en obrok pri meni in enega na flašo,to sem počela do 3,5 mesecev potem pa tudi za vsak 2.obrok pri meni ni bilo več in sem dala samo še flašo. Je pa bila razlika očtina,ko je prvič dobil flašo je spal 4 ure skupaj,tako da sem ga skoz hodila gledat če je kaj narobe. Po tistem smo se hranili približno 2x ponoči,čez čas pa samo še 1x. Mogoče je pa Tiln lačen in se ti ne naje dovolj pri enem obroku, da ti potem noče spati. Napisala si da imaš v 40 ml v 1 prsi,to pomeni da imaš dovolj samo podojiti ga moraš na obe,kar ostane v drugi prsi pa spumpaj do konca ven,ker s tem boš spodbudila da bo za naslednjo rudno hranjenja nastala ista ali pa še večja količina mleka. Tilen bi morla zdaj pojesti od 60 do 80 ml mleka,odvisno od otroka,40 je meni rekla babica da je premalo,kar sem tudi sama videla ker ni spal oz. ne dolgo. Kakršno je povpraševanje takšna je ponudba. Je pa res tudi to,da če si utrujena in nimaš časa počivat boš imela tudi posledično vedno manj mleka,ker mleko se dela ko počivaš,zaot je počitek po porodu tako pomemben. Te popolnoma razumem kako ti je ,je bilo meni isto,sem že takrat sklenila da če bom še kakšnega imela se tega ne grem več. Jaz tudi zdaj dodajam dodatek kadar nima dosti mojega,si pa svoje mleko pumpa in mu ga dam,ker ima moje prsi po novem odkar dobi kdaj tudi dodatek samo še za uspavalno sredstvo in jih sploh ne zna več potegnit. Malo me je sicer groza iti v prvo posvetovalnico ker prvič sem bila pri Erazmu kregana ko sem povedala da mu dodajam,samo po drugi strani se pa nič ne sekiram,moj otrok že ne bo lačen,jaz pa zaradi tega nič spala in bila vsa crknjena,kar ni dobro ne zame in ne zanj. Zdaj imamo samo ta problem,ker ne morem skrčakt,ga je čisto zaprl dodtaek,pa skoz nekaj prdi in se zvija pa sitnari (Naty mi tudi ne moremo kakat,pa pri Erazmu ni bilo teh problemov,a misliš da so Novalac kaj spremenili ali kaj??? ). Erin,ne ga buditi ponoči,ko bo lačen se bo že sam ne skrbi,ker spanec je boljši kot žganec,takrat se otroci najbolj redijo. Pa tudi posledično se bo prej navadil na bolj redke obroke ponoči. Uvele prsi-kot je napisla Tejkaz je to normalno,trde so smao na začetku ko je naval mleka potem postanejo mehke. Malo sem bila dolga,upam da nisem katere zamorila. Erin upam da ti bo uspelo se vsaj malo spočiti,pa da se bosta s Tilnom uštimala.
|