|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:07:51   
Olivija
preberi življenjepis Milovana Djilasa.
Jaz sem knjigo našla doma, ko sem bila še v srednji šoli, zanimivo branje. Napisal jo je pa nek Nemec - imena se pa zdaj ne spomnim.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 13.8.2008 22:10:24 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:10:56   
mini11
O Titu je napisanih kar nekaj knjig. Vendar je vsaka pisana iz vidika avtorja. Prebrala sem kar nekaj knjig o Titu, razpadu Jugoslavije..... vendar nikjer niso povedali čisto vse resnice. Če želiš izvedet pravo resnico se je potrebno do nje dokopati. Nekaj se da razbrati sedaj v knjigi temna leta v Moskvi - se pa veliko najde tudi v arhivu. Ali pa je potrebno prebrati več knjig različnih avtorjev, da dobiš nek realen pogled. Mene to sicer zanima, pa tudi to je moj poklic...ampak meni se zdi, da je Tito bolj podoben Stalinu. Če pa napišem še to, da se mi zdi Stalin še veliko slabši kot Hitler pa tudi vemo kje smo.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:17:22   
Naja31
Če pa napišem še to, da se mi zdi Stalin še veliko slabši kot Hitler pa tudi vemo kje smo.


No, no,temu bi pa jaz rekla pretiravanje.
Res je Stalin s svojimi čistkami pobil kar lepo število ljudi, ampak mislim, da se s Hitlerjevim holokavstom ne more nič primerjati.

(odgovor članu mini11)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:18:29   
Naja31
Ali pa je potrebno prebrati več knjig različnih avtorjev, da dobiš nek realen pogled.


Se strinjam. Zgodovina je res samo ena, interpretacij zgodovin je pa nešteto.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:24:18   
mini11
No meni se to zdi glede na osebnost. Hitler ni deloval sam. Zaa njim sta stala njegova pomočnika. Tako da, to je spet predvidevanje, je bil Hitler več ali manj lutka v rokah drugih, ki so točno vedeli kaj želijo. Za razliko od njega pa je komunizem taka oblika, da so v bistu samo na lepši način izvajali enake stvari kot Nemci. In oba tako Stalin, kot Tito sta kar v veliki večini mislila s svojo glavo. Stalin 100%, Tito pa je imel sicer nekaj pomagačev, vendar ko je ugotovil, da mu škodijo jih je odpustil, dal ubiti... Za razliko od tega pa Hitler ni odstavil svojih sodelavcev in to zato, ker jih ni mogel (diktirali so oni). Jaz sem prebrala o vseh teh treh kar veliko knjig in tudi DVD-jev sem veliko pregledala - to pa je pač moje mišljenje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:27:03   
Anonimen
Ja, Stalin je bil hujši kot Hitler. Ampak ni primerljiv s Titom. Kaj pa je naredil Stalin dobrega? Pri Titu lahko celo nekaj dobrih stvari našteješ, Stalin pa .... paranoik prve vrste. Pri njemu niso izginjali le posamezni nasprotniki režima, kot pri nas, ampak cele vas. Pa še sosednje vasi just in case. In ti gulagi niso trajali le nekaj let kot pri nas (ko je Tito pogruntal, da to ne gre), ampak desetletja, ko so bili v Sibriji v gulagih zaprti ljudje, ki nikoli niso vedeli, zakaj so bili pravzaprav zaprti (dobra knjiga na to temo: Križev pot, avtorice se ne spomnim, avtobiografija). Že iz obdobja med obema vojnama dalje. In med vojno in po njej. Vse do Stalinove smrti in še naprej. Stalin je bil tako paranoičen, da je dal ljudi pobijati, tudi če ga niso v ničemer ogrožali. Med vojno ni imel nobenega problema poslati neoborožene vojake v boj. to je izgledalo tako, da je na tri vojake prišla ena puška. Prvi je stekel v napad, ostala za njim, ko je prvi padel, je puško pobral drugi, itd. Če so se obrnili, ker itak niso imeli šans, so jih odzadaj pričakale lastne (!) strojnice. In to je bilo Stalinu čisto OK.
Atentati na najvišje predstavnike in bližnje sosede niso bili nič nenavadnega. En dan svetovalec, drugi dan s kuglo v glavi.

Tako da se mi ne zdi na mestu primerjati Tita in Stalina. Je bil slednji veliko hujši, čeprav je tudi prvi imel svoje grehe.

(odgovor članu mini11)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:31:23   
mini11
Ne sej nisem mislila, da sta ta dva bila tako podobna. Sem mislila povedat, da se mi zdita oba - kot predstavnika komunizma - grozna. Je pa res, da je bil Stalin dejansko bolj krut. Tito je nekaj naredil tudi za ljudstvo, vendar mu je ljudstvo v zameno moralo biti 100% vdano.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:32:15   
Anonimen
Hitler pa je zelo močno mislil s svojo glavo. Je pa imel zraven res veliko "šleparjev", ki so njegov način mišljenja in delovanja dobro izkoristili v svoje koristi. On je bil gonilo vsega, podrepniki so delovali po svoje, v Munichnu dorekli "problem Židov" kot zadnjo rešitev (iztrebiti vse), a Hitler je stal odzadaj. Vedel je, kaj se dela, vse se je delalo z njegovim tihim blagoslovom. Bil pa je tako pameten, da se nikoli ni podpisoval na glavne dokumente. Spet just in case - če ga mogoče ujamejo zavezniki, da proti njemu ne bi imeli (neposrednih) dokazov.

(odgovor članu mini11)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:33:58   
Anonimen
Hitler pa je zelo močno mislil s svojo glavo


On je bil strasno sposben ekonomist.
In se kaj...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: A mi lahko prosim pomagate
13.8.2008 22:36:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mini11

Ne sej nisem mislila, da sta ta dva bila tako podobna. Sem mislila povedat, da se mi zdita oba - kot predstavnika komunizma - grozna. Je pa res, da je bil Stalin dejansko bolj krut. Tito je nekaj naredil tudi za ljudstvo, vendar mu je ljudstvo v zameno moralo biti 100% vdano.  


Se strinjam. Čeprav se je v Jug. tam do ozračje 70.-ih že precej sprostilo. Čez mejo ni nobeden težil, vsi so švercali, hodili v Italijo, Avstrijo po špezo,... V Vzhodni Nemčiji so streljali na ljudi, ki so hoteli čez mejo še dneve pred padcem zida.

Meni je komunizem čisto fajn, sam po sebi. Ima pa veliko napako - ljudi. Sistem enako za vse, vsi iste rpavice, neglede na spol, nardno, rasno pripadnost, izobrazbo,... pade, ko pridejo zraven ljudje. Smo preveč požrešni, egoistični in tekmovalni in v končni fazi ima vsak pred sabo to, da bi imel več, več, več. In potem pač sistem ne more funkcionirat.

(odgovor članu mini11)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:20:52   
BarbaraE
Po vsem kar je bilo napisano, se strinjam z Ankico.

Naja31 - kako, a nisi postala Titova omladinka? Jaz ne bom pozabila, ker smo se tega dne najbolj veselili -  predvsem zato, ker smo vedeli, da ne bo pouka samo za nas, nove mladince. user posted image  Svojo sestro pa še vedno rada hecam, jah ti si pa še pionirček ostala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:23:40   
Marogica
Bi se kar strinjala z ANkico, ki je napisala približno tako, kot je bilo....v grobemuser posted image   V detalje se mi sedaj-zjutraj še ne da.... pa niso toliko pomembni, ker jih tako ali tako ljudje vidimo različno.

Kar se tiče GOlega otoka, bi rekla mogoče to, da le-ta ni odraz komunističnega režima. Spomnite se knjige Metulj, tam je opisan francoski "domokratični" režim in njihove sankcije za jetnike in kako so preživljali svoja leta v zaporih v francoski Gvajani. Razlike ne vidim. Res ne.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
14.8.2008 8:24:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:29:05   
Olivija
Se strinjam z Ankico glede Hitlerja in problem komunizma - človeštvo še ni zrelo za ta sistem.

Glede Hiterja, priporočam knjige Sebastiana Haffnerja - so tudi že prevedene. Že M. R. Ranicki je bil navdušen nad njegovimi knjigami.

Najbolj v spomin se mi je pa vtisnila knjiga Hitlerjev Dunaj, tam je pa prav lepo razloženo dogajanje v tedanji Avstro-Ogrski in razvoj njegove osebnosti/mišljenja.

Zdaj moram pa žal raziskat tisto štalo, ki jo je Tito zapustil. user posted image  In to ravno zdaj, ko sem mislila, da bo miren avgust. user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 14.8.2008 8:35:10 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:51:59   
mojamura
povzeto iz wikipedie:

Po 2. svetovni vojni so Goli otok leta 1946 jugoslovanske oblasti spremenile v strogi zapor za politične zapornike, po letu 1948 predvsem za informbirojevce. Po sporu Stalinom je Tito ukazal politične nasprotnike zapreti v posebno taborišče, slovenski politik Edvard Kardelj pa je predlagal Goli otok. Po Titovem ukazu so v obdobju od 1948 do 1963 aretirali 55.633 ljudi in po podatkih UDBE za osrednjo Jugoslavijo 11.650 poslali na Goli otok. Od tega 7235 Srbov, 3341 Črnogorcev, 2586 Hrvatov, 882 Makedoncev in 555 Slovencev. Vojaška sodišča so jih na večletno kazen obsodila 5024, še 11.650 so jih administrativno kaznovali do enega leta zapora, saj so jih tja pošiljali komiteji komunističnih partij. Od vseh aretiranih je bilo 21.818 udeležencev NOB, 9234 profesorjev, učiteljev, zdravnikov, intelektualcev, 5081 delavcev in kmetov, 4008 študentov in dijakov. Jetniki so bili podvrženi mučenju in prisilnemu delu v kamnolomu, ne glede na vremenske razmere. Poleti pri visokih temperaturah, pozimi pa v hladni burji. Zapornike so čuvarji redno tepli in drugače trpinčili. Preiskovalce in iskalce političnih nasprotnikov je Komunistična partija Jugoslavije (KPJ) nagradila. Leta 1953 jih je bilo 36 razglašenih za narodne heroje, nekateri so postali veleposlaniki v Sovjetski zvezi, ZDA, Kitajski, Združenih narodih, Kanadi in Indiji.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:54:54   
mojamura
nadaljujem iz istega vira:

Informbiro je kratica za Komunistični informacijski biro (1947-1955), nekakšno povezovalno organizacijo vseh komunističnih strank in kasneje komunističnih držav v Evropi, ustanovljeno z namenom, da rešuje medsebojna vprašanja komunističnih strank, da enotno nastopa v svetu v imenu komunizma in da obvešča javnost o stanju Komunističnih partij, zlasti v načelnih zadevah. Organizacija je bila pod neposrednim vodstvom Stalina. Stalin je 28. junija 1948 v posebni resoluciji obtožil Komunistično partijo Jugoslavije (KPJ) za oddaljevanje od marksističneleninistične ideologije, ter sovražen odnos do Sovjetske zveze (ZSSR) in jo izključil iz te organizacije. Resničen razlog za spopad je bil spor med Stalinom in Titom, ker je slednji po drugi svetovni vojni želel večjo stopnjo samostojnega odločanja v jugoslovanski politiki. Tito je v spor s Stalinom prišel predvsem zaradi prizadevanj, da bi pod svojim vodstvom združil veliko balkansko federacijo vključno z Bolgarijo in Albanijo, kar pa sta poleg Stalina zavračali tudi bolgarska in albanska komunistična partija. Ko Tito kljub zahtevam Stalina ni želel odreči vojaške podpore partizanom na severu Grčije, ki so po koncu druge svetovne vojne skušali v državi prevzeti oblast je prišlo do odkritega spora med Jugoslavijo in Sovjetsko zvezo. Stalin se je zavzemal, da bi lahko imel le on nadzor nad grškimi komunisti. Ker so nekateri jugoslovanski komunisti podprli Stalina je jugoslovanska oblast začela izvajati aretacije in likvidacije tako imenovanih Informbirojevcev. Leta 1949 je Tito ustanovil Goli otok, koncentracijsko taborišče za tiste, ki so ali naj bi podpirali Stalina. Spor med Sovjetsko zvezo in Jugoslavijo se je končal po Stalinovi smrti, uradno pa leta 1955 s srečanjem Tita in Hruščova, novega ruskega generalnega sekretarja Komunistične partije Sovjetske zveze. 

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 8:59:49   
Marogica
Mogoče še to...UDBO (tajno vojaško policijo) ima tudi vsaka država. Demokratična ali pa ne. Tako, da tudi tu nismo bili  in nismo nikakršna eksotika.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:02:06   
mojamura
pa da še napišem nekaj svojega mnenja. Tito sam po sebi je bil velika, karizmatična osebnost. Mlajše generacije se lahko prepričate o tem, kako se je praznoval Dan mladosti 25. maja - ko se je nosila Titova štafeta, nekaj posnetkov je tudi na yuotube-u.

vendar pa ni bilo vse tako rožnato. Spomnim se recimo vseh Božičev, ko nismo smeli javno okrasiti drevesca, ko učitelji, ki so bili verni niso smeli v cerkev zaradi članstva v partiji. če si pa hotel biti učitelj - tovariš, kot smo jim mi rekli, pa si moral biti član KP. Služb je bilo res več, kot danes in vsi, ki so želeli delati so imeli delo - delavec je imel pravice in se ni bal za službo tako kot danes, da se tiste službe, ki jo imamo držimo kot pijan plota - četudi nam gre na kozlanje. AMPAK....napake in grehe prejšnjega režima s Titom na čelu pa plačujemo mi (naše generacije).

Pa vlak bratstva i jedinstva, pa omladinske brigade, ko je mladina pomagala graditi in obnavljati Jugoslavijo - vsi so se imeli, vsi narodi takratnih šestih republik YU tako iluzionistično radi, da ti dandanes ob pogledu na današnjo bratsko ljubezen, postane kar slabo.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:11:56   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

Spomnim se recimo vseh Božičev, ko nismo smeli javno okrasiti drevesca, ko učitelji, ki so bili verni niso smeli v cerkev zaradi članstva v partiji. če si pa hotel biti učitelj - tovariš, kot smo jim mi rekli, pa si moral biti član KP.


Javno res nismo praznovali, to je res. Ste pa doma sigurno praznovali božič, krasili drevo in šli k polnočnicam(beri ste se "javno" izpostavljali). In za to vas ni nobem preganjal, noben ni pristal v zaporu ali bil maltretiran, ali ne?

Tako, da je "Titov sistem" dopuščal/toleriral...pač karkoli, da so ljudje hodili v cerkev, dajali otroke k verouku, ljudje so hodili k mašam.........Ni iz cerkev naredil telovadnice(kakor v Albaniji). Torej so verniki lahko opravljali svoje "verniške dolžnosti", če so hoteli. Sicer bolj potiho, pa vendar.

Ta z učitelji in obeznim članstvom je pa res mimo, če je bilo tako..tega ne vem.

Je pa res, da dandanes tudi moraš biti v "pravi partiji", če želiš določeno delovno mesto. In tu razlika zopet ni tako velika.

SE mi zdi, da se ponavljajo vedno isti klišeji o prejšnjem sistemu(ki je bil vse prej kot popoln, da se razume), noben pa ne opazi, da se dandanes marsikaj ponavlja ali je celo podobno, vendar zapakirano v celofan.

Ja, ljudje znamo biti res naivni.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:20:11   
mojamura
Marogica narobe si me razumela. Primerjala sem tisti čas z današnjim. Dans ko je božič so okrašena mesta z lučkami....vse se blešči etc. Seveda smo mi doma imeli v sobi okrašeno drevo....pa tudi jaslice, ampak to v sobi, kamor obiski niso hodili.

To z učitelji-tovariši je pa bilo tako!


jaz sem tisti čas razumela približno tako, kot sem zgoraj opisala. Ampak vsake oči imajo svojega malarja.

Zdaleč pa ne rečem, da je dandanes oh in sploh. Vsak sistem ima svoje pluse in minuse in zagovarjati samo eno plat medalje je pa res nevedno in naivno.
Ravno včeraj sem slišala nekoga spet rečti: "Joj ko je bil Tito živ je Bog po zemlji hodil." S tem je mislil na to, da ne najde službe že nekaj let.


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:21:45   
Anonimen
Jaz sem iz gneracije Titovih mladine.Nič slabega nima za povedat.
Je blo boljše takrat,ko je bilo kao slabo,kot je pa sedaj.Nič nam ni vzel.kradli so,to ja,samo so pa dajali tudi narodu,da je dal mir.Službo se je dalo takoj dobit,šolal si se brez,da si prevč keširal,stanovanje je lahko vsak dobil.
narode je skup držal.Pljuvat po njem so začeli po njegovi smrti.In ja,jokali smo vsi,ko je umrl.skratka ni nam bilo slabo,ko nas je on vodil.
Morda boš našla kaj v tej knjigi,ki je tu omenjena.

link

< Sporočilo je popravil shorty -- 16.8.2008 13:05:17 >

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:23:57   
Marogica
Mojamura, moj post ni letel direktno nate, samo delno, ostalo je bilo pač moje razmišljanje oz. "analiza". Kot si rekla, vsak je doživljal prešnji sistem, kakor tudi tega po svoje. In hvalil bo tistega, kjer mu gre bolje. Čisto logična stvar. Čisto človeška.user posted image


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:25:24   
Anonimen
Tako, da je "Titov sistem" dopuščal/toleriral...pač karkoli, da so ljudje hodili v cerkev, dajali otroke k verouku, ljudje so hodili k mašam.........Ni iz cerkev naredil telovadnice(kakor v Albaniji). Torej so verniki lahko opravljali svoje "verniške dolžnosti", če so hoteli. Sicer bolj potiho, pa vendar.



Hodila sem k verauku,pa v cerkev in doma smo imeli vsako leto jelko in šli k polnočnici.In v srednji šoli sem telovadila v bivši cerkvi.
sedaj je ta telovadnica spet cerkev in koprski zapori so spet samostan in cerkev se bogati in bogati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 9:27:11   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: neva6
sedaj je ta telovadnica spet cerkev in koprski zapori so spet samostan in cerkev se bogati in bogati.



amenuser posted image user posted image

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: A mi lahko prosim pomagate
14.8.2008 13:08:23   
lotoska
Kako aktualno, ravno berem knjigo Titova skrivnostna leta v Moskvi 1935-1940. Super knjiga, napisana so dejstva iz ruskih arhivov in končno sem izvedela zakaj je Tito na enih slikah temnolas, na drugih pa sivolas.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




IME ZA PUNČKO
gugla

Katero ime za punčko bi izbrali?

Tara (20%)

Neli (15%)

Mishel (5%)

Lori (5%)

Zala (56%)


Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!