Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 15:03:27
|
|
|
|
*anamor*
|
Ufff kako ste se razpisale. Bom potem šla vse brat. Punce moram vam povedati midva z mojim dragim sva včeraj prvič in sploh ni nič bolelo. Mene pa je bilo tako strah, kako bo prvič po porodu. Mi imamo drugi pregled 2,9. In upam, da bo spet tako vse vredu kot je bilo na prvem.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 16:02:40
|
|
|
|
babysolza
|
Ja, pri nas enako. Ampak vpisati ne moreš otroka, ki še ni rojen. Rodil se je pa prepoznno, da bi šel julija 09 v vrtec (da bi pravočasno oddala vlogo) . Tukaj je nekaj s samo organizacijo hudo narobe. S tem se pa čist strinjam. Jaz tud upam na stare starše - bomo mal z dopusti probali pokombinirat, ker še delajo. Upam, da bo zneslo. NajaG - samo pogumno. Držim pesti zate, da bo vse ok in boš v soboto že kot nova! Ta rdeča teta še ni prišla na obisk , morm pa pojamrat glede . Mene še vedno fulllll boli in to od znotraj. Sem bila pa raztrgana od znotraj in zunaj, tko da še kar čakam, da bo bolje Probi z gelom. Mene je tud bolelo (baje da se znotraj nožnica ne vlaži toliko, če dojiš), pa smo nabavli gel pa je ok. Evo še nekaj za postavo http://www.neckermann.si/oddelek/10747 To bi blo super pozimi, sam zdaj v tej vročini. Jaz sem upala, da bo vročila kar sama stopila ta špehec, pa nič.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 16:37:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj recept glede polivanja: prvo dvignite cel jogi za ene 30 stopinj - dovolj je že samo prepognjena brisača, toliko, da je vsaj malo naklona. V bistvu je še vedno dojenček na ravni površini, samo malo je navzdol.Pa obvezno med hranjenjem po 4 minutah prekinitev in podiranje kupčka. Potem spet hranjenje 4 minute in spet podiranje kupčka. Podiranje je najbolj enostavno, da gre otrok čez rame z vsemi rokicami, tako da glava visi dol. In ne pozabit privzdignit želodčka, da ni pritiska nanj. Sigurno bo že isti dan bolje, vsaj pri meni je bilo. In polivančke ne smete dat takoj v posteljo. Če otrok začne kriliti z rokicami, ga dvignite in podirajte spet kupčka. Naša še zdaj podira včasih po 2, 3, 4 urah hranjenja. Tudi med spanjem, ker jo zrak tišči in se prebuja in krili z rokicami. Recept za dolgo spanje: otroka par dni držite tekom dneva pokonci- čimveč. Naj spi čim manj. Konec dneva ga skopajte, nahranite in ajat. Rezultati bodo kmalu vidni, mamice pa naspane v enem kosu. Sama imam to srečo, da mi mala spi že od vsega začetka, tudi čez dan veliko spi. In sigurno pomaga ritual, da se hraniš pred spanjem vedno ob istem času. Pri nas je to ob 19:30, potem pa srtanje, previjanje, še enkrat kupčka in spat. Zaspi tam nekje ob 20:45, no kakor kdaj. včasih se pogovarja z igračami v postelji, pa potem kar pade v komo. No, to je bil moj nasvet, pa probajte, mogoče vam rata. Ko bi vam vsaj.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 16:37:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ostajamo pa pri Lidlovih plenicah, tako kot sem napisala že par strani nazaj, da so preverjeno dobre.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 16:49:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Če imate ostanke trebuha, jejte polento in mleko, pa še mleka bo na zalogi v joški.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 17:47:24
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Če imate ostanke trebuha, jejte polento in mleko, pa še mleka bo na zalogi v joški. v čem je finta??????mleka mam preveč,špeha pa tud
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 19:41:17
|
|
|
|
babysolza
|
Če imate ostanke trebuha, jejte polento in mleko, pa še mleka bo na zalogi v joški. v čem je finta??????mleka mam preveč,špeha pa tud Sej ne vem če je, sam meni si tole ful smešno napisala. Danes je pa nenormalno vroče. Prejle sem likala, pa sem se kar ustavla. Sem zlikala vse od Sabine, najine cote se mi pa kr ne da. So tok cotkane tiste majhne cunjice.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 20:04:49
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Če imate ostanke trebuha, jejte polento in mleko, pa še mleka bo na zalogi v joški. v čem je finta??????mleka mam preveč,špeha pa tud (odgovor članu enako
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 22:43:55
|
|
|
|
Anonimen
|
To je recept moje sosede, stare 90 let. Trebuh gre hitro noter, mleka je pa v izobilju (za dojit), baje polenta pomaga. Mal smešno ja. babysolza, mene tud čakajo cunje, predvsem plenice. Pa se mi ne da. Sem šla pogledat v predalnik, pa jih je še ene par, tak da bo počakalo še kakšen dan ali dva. Cunj imam pa itak tolk za tamalo, da se mi drek dela. Se kar zmišljujem kaj bo oblekla.Pa sam prestavljam po omari sem in tja.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 22:55:58
|
|
|
|
Tina 28
|
oooh..jaz že cel teden brskam tu gor za apartmaj v Poreču...mal se mi že meša! Upam, da bo mala O.K. ,tko k doma, k se mi ful smejčka čez dan. Zdaj pa čist po pravic mamice...a mate kaj občutek 4-sten. Jaz ful pogrešam odrasle klepete....moj pride domov utrujen in ni ravno na poskok in za čvek...sama pa sem skoz s tamalima in že čutim, da sem malo odrezana od vsega. Je pa res, da se mi sploh ne da kakšne prijatelce na obisk povabit, ker se mi zdi, da vsem poletje dogaja, jaz pa doma čakam na klimo za sprehod . Pa tud pospravljen mam bl tko in pol se ustrašim, če se kdo najav...po moje sem že nora in sploh nisem več funkcionalna pr pospravljanju, ker odlagam na jutri. Čak zarad kerhga sem že začela spraševat?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 23:08:55
|
|
|
|
lunca14
|
tina......to dobiš v kompletu z bebiko,a si predstavjaš,kako je bilo men pri prvem,ko so mi rekli,da ne smem iz hiše en mesec,men se je blelo,pa še čas trgatve je blo,tako,da ni bilo žive duše pri men.Zdej ko pa mam še dva starejša,mi pa nikol ni dolgcajt,ampak pogrešam,pa svobodo v smislu,da bi lahko šla nekam na kafe in klepet,ob misli ,da mi ni treba jit čez dve uri dojit,no ja,pa saj bom lahko šla,čez ene štiri mesece,ko bo že zamenjal eno dojenje za en konkreten obrok na žlico,mami bo pa šmrcnila ven na kafe.ANEDA kolk potem velik pomenijo male stvari.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 23:21:23
|
|
|
|
tweetek
|
sem brala pa vse pozabila... Moram it spat. Ja, male stvari (npr kofetek s prijateljicami) so res zlata vredne, pa RR tud Vas bom kar pogrešala na morju... V glavnem jutri gremo in pridemo nazaj 24. avgusta, tako da imejte se skrajno lepo, pa če je katera takrat na sl obali gremo lahko na kofetek .... Uživajte mamike pa pridne otročke!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 7.8.2008 23:24:39
|
|
|
|
Tina 28
|
Ja, res velik pomenjo...pr prvemu , ki je bil februarja nisem vsega tega pogrešala, ker ni blo za ven...zdajje pa ful lepo in bi bla nek na plaži al kolesu, pa še ven ne upam, ker je prevrče za tamalo...komaj čakam jesen, da ne vidim več teh turistov, ki me prehitevajo ko vpijem na nejca s kolesom vozi pri robu...zraven pa švicqm za vožičkom . saj v bistvu se mi vse skup ne da, ker vem da ne morem....sam pol se pa tko zakamran počutim.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 8:32:22
|
|
|
|
anaj22
|
Dobro jutro eno po dolgem času NajaG Mi ta teden ponoči spimo 8ur v kosu, recept za spanje ritual. Okol pol devetih dojenje nato kopanje, potem se še malce igramo in pogovarjamo še enkart podojim in postelja, nato spimo do jutra. Dopoldan je ponavadi zbujen in veselo čeblja, med dvanajsto in eno pa ga dam spat in spi od 2 do 4 ure. Potem smo pa spet zbujeni pa mal še dremuckamo. Čvek z prijateljicami, dobr da mamo RR Zdej grem pa v šoping v Kr oči bo pa Jaka merku pa pa
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 9:10:35
|
|
|
|
babysolza
|
Anaj uspešen šoping. Pa dej kej dnarja še domov prnesi. 4 stene - jaz sem se hvalabogu hitr na RR priklopila in prek foruma spoznala par punc tuki v Logatcu (sem priseljenka), ki so tudi ravno rodile in tako veselo kofetkamo. Debata je sicer večinoma okrog bebik, sam ker je moja najmlajša, mam veliko za spraševat. In res paše 'odrasel' pogovor. Danes sem bla pa pridna in sem že zlikala 1 stroj cunj. Sam kaj, ko se mi že nov suši, eden pa še čaka za v pranje. Grem mal pojest, preden se zamala zbudi, ker potem bom spet brez, tako kot včeraj.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 9:29:57
|
|
|
|
Tina 28
|
No jaz semse pa dons zmenila z punco od bivšega, ki ma en mesec starejšegafanta...to bo nNejcu zanimivo, k bo mel takorekoč dve mamici na kupu....saj še sama ne morem verjet, da me brez problema povab. Je rekla, da se me je že navadla in da glih na morje ne bi šla z mano, ker sem bivša...tko pa ni problem
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 9:35:07
|
|
|
|
Tina 28
|
Babysolza...in vse k pridno peglate...jaz mam skoz kupe, ker moram v stoje peglat...nimam prostora in se mi pol ne da. Prejšnji teden, k sem bla bolna in je prišla mami s kurjo juhco...je vidla gromozanstk kup in je vzela s sabo da spegla. Ful sem bla vesela, sam mi je blo pa kar nerodno zarad kupa Jaz sem pa dons že biskvit za nutella torto ...že drugo za dragijev rojstni dan, saj se je za jutri zmenu še z enmu kolegom ki praznuje, da naredita piknik za oba skup. Upam, da ne bo treba naslednji teden še ene pečt
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 9:59:02
|
|
|
|
lunca14
|
mi smo danes stari že dva meseca ,madonca,kako hitro čas beži,še malo pa se bo kobacal
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 11:04:06
|
|
|
|
alea01
|
hej mamičke Mi tudi spimo 7-8ur v kosu -že trkam na les . Popoldan pa spimo samo 15minut in jo skoz moramo animirat in glasbo vrtet. Je nora na muziko. Jo sam zasliši in se že smejčka. Smo včeraj bili spet pri pediatru in Izabela se pridno redi -25g na dan, kar je pa zlata sredina-normalno med 10-30g mi je pa P obrazložila zeleni drekec: hitro prebavljanje, krčki, vrsta hrane, ki jo mamica poje,drekec spreminja barvo. Dokler ni krvi in veliko sluzi je vse kul. Je pa Izabela spoznala Luka Patrika in Lukata in je zdaj vsa blažena in pridno papca in se priporoča za srečanje v naprej
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 11:05:47
|
|
|
|
alea01
|
za Luna in dva meseca hvala za nasvete glede dojenja . Jo kar večkrat na dan pristavljam in zaenkrat normalno papca . se pravi zagrabi in joško in flaško. Upam, da bo šlo tako naprej in da se bomo več dojili kot pa flaškali
< Sporočilo je popravil alea01 -- 8.8.2008 11:07:37 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 11:18:08
|
|
|
|
mtinca1
|
sem vse pozabila, kar sem prebrala, tako da ne bom komentirala za nazaj. LUN - za dva meseca. mi smo se včeraj spet tehtali. prejšnji četrtek smo imeli prvi pregled in smo bili pretežki in preveliki, pa sem ta teden malo mal prej odstavljala, pa ni vedno dobila takoj ko je začela rokce tlačit v usta. no, zadnji teden se je zredila samo za 80g in me je skoraj kap, ker se je prej vedno za 300. sploh si nisem niti v sanjah mislila, da to tako vpliva. tako da zdaj gremo raje spet počasi na naš stari ritem. pa še tole: čaja sploh ne mara, ne po žlički, ne po flaški tomi tipi. verjetno ji ga bom po žlički še dala enkrat na dan, ker naj bi komarčkov čaj blažil krčke. čeprav moram rečt, da krčkov skorajda nima, smo pa že na 5 kapljicah d3 na dan (moramo jih pa 6).
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 11:24:45
|
|
|
|
mtinca1
|
alea - , da vama gre hranjenje vedno boljše od rok, pa da bo čim prej samo na dojenju. je pa res fuul cartkana tale tvoja princeska!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 13:28:58
|
|
|
|
babysolza
|
Ojla, spet grem peglat. Pa se mi glih ne da, sem rajši sem gor mal skočila. Danes naju je s Sabino med sprehodom ujel naliv. Hvala bogu sva bili že blizu doma - mama v šprint, še dobro da je nisem ven iz vozička stresla, ko sem dirkala po pločniku in skozi ovinke. No, kupček kliče... Če nočem, da rata gora, moram kr it.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 13:29:57
|
|
|
|
babysolza
|
Aja - bravo LUN za rojstni dan, bravo Izabela za pridno papcanje in bravo vsi ostali princi in princeske, da razveseljujete nas junijske mamice!
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 8.8.2008 14:16:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Tkole - smo iz 1.pregleda. Težki smo 5.200g, dolgi 57 cm. Vse je ok, naše dete je na muč firbčno in mu tista rdeča volna sploh ni bla zanimiva - jah če je pa blo v ambulanti tooooooolko drugi bolj zanimivih stvari. Se mu je morala pediatrinja postavit na pot, da je pol gledal za tisto volno . Pa mal se ji je nasmejal, da ne bo mislila, da zna samo kričat - no, če ga je pa s tisto mrzlo stvarjo po hrbtku in prsih. Smo se mu kar nasmejali. Je pa rekla, da moram iti jaz k svojemu dr., da mi vzamejo kri za celokupni IeG - ker če mam to povečano, je velika verjetnost, da bo otrok alergik - jaz sem, pa je rekla, da je lahko to že prirojeno. No, drgač smo pa ok - pri 2. mescu bi morali met tehtanje, ampak so vsi termini zasedeni, tko da moramo še poklicat, kdaj bomo na vrsti. Najbrž, da tko kot zdej, z kakim tednom ali dvemi zamude Komentirat moram pa kaj . Ja, skleroza me kr noče in noče zapustit . Aja, še nismo - se kr ne upam, mormo pa tud še kak plašček nabavit. V glavnem vsem, ki imate kakršnekoli težave pošiljam , vsem skupaj pa želim en lep dan. Lun - Izabela - le tko naprej mtinca - očitno tud mi v teži in velikosti ne zaostajamo za vami, ker smo dobili 5 kapljic
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?