|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
7.8.2008 9:53:08   
babysolza
tanikaa, jaz sem imela železo 2. dan po porodu (CR) 78. DObila sem dve flaši legoferja in ko sem bila prejšnji teden na pregledu pri G sem si dala pregledat še kri in je ok. Sem pa takoj, ko sem prišla domov, načrtno jedla rdečo peso in podobne zadeve, ki imajo ful železa. Probaj, mogoče pomaga.
Je pa res, da jaz imam drugače super kri in je bila nizka raven železa najbrž samo posledica velike izgube krvi.

jaz bi imela nekaj da bi mi trebuh skupaj stisnilo, pa me zanima če poznate kaj takega?

Jaz tudi. user posted image  user posted image

No, ravno mi je ratalo prebrat.

Mam še vprašanje:user posted image
A ste se odločile za cepljenje za ta Rotavirus? Kaj so vam pa rekli vaši pediatri?

A že kaj telovadite? Predvsem trebuh me zanima. Kdaj lahko po CR? Ker to je za se user posted image  user posted image .

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
7.8.2008 9:57:07   
babysolza
Spet sem v depresiji. Le kdaj pa nisem, se boste spraševale . V glavnem, tamala je začela normalno jest po flaški, ziza ji je pa ratala španska vas oz. duda za crkljanje. Jaz bi pa takoooooooo rada, da bi se dojile.

Alea, jaz sem bila na začetku na podobnem kot ti - Sabina je samo spala, ni hotela vleč dojke, po flaši sem jo pa nekako prisilila. In sem si rekla - važno je, da mala je, če po flaški pa pač po flaški. In sem jo dala vsakič na dojki za kakih 10-20 minut (5-10 minut vsako), nato pa flaška. In ko se je okrepila in dobila moč, sem ji postopoma podaljševala čas na dojki in manjšala količino mleka. In nama je ratalo.
Mislim da je najboljši recept - probat ne se sekirat. user posted image  Ja saj vem, da ne gre. Ampak pri meni se skoraj vsak čudi, kako da nisem mleka čist zgubila, ker je bila mala na začetku skor sam na flaški. zdaj ga mam pa za izvoz in sem vsako jutro čist mokra.

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
7.8.2008 9:58:47   
Taula
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

Še eno vprašanje glede vrtca. Ga vpišem za to šolsko leto, se pravi septembra? Da mi zavrnejo in potem dobim drugo leto? Ali direkt za drugo leto? Zanima me za Ljubljano. Hvalaaaaa user posted image

tweetek ja je vredno se tako afnat. Ker sem se počutila kot da bi bila malo...čuknjena user posted image

Za to leto ga ne moreš več vpisati ker si zamudila rok. (konec aprila je bil) Jaz sem vlogo oddala sredi maja in je vloga šele za 1.9.2009. Prej ne vpisujejo v LJ.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
7.8.2008 10:40:43   
NajaG
helou...evo mene iz pregleda... user posted image user posted image lepo moram nazaj na ginekologški oddelek na čiščenje user posted image Baje mi je ostalo nekaj posteljice not... user posted image Čist sem obupana, ker nočem več tja...strah me je...in čist sem brez volje...
Ima katera kaj izkušenj s tem? Baje dobiš narkozo in greš domov isti dan...

sem čist out... user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
7.8.2008 10:41:04   
Cofijana
Živjo čveke. Vidm da ste kr velik napisale ko me ni bilo, no glede rotavirusa bom jaz mojga pikca dala itak pa se sam odločiš če ga daš. Evo mi bomo kmalu imel 2 pregled 14.8. pa tri mesece bomo 16.8. Vam še pol mal napišem se je lih zbudu. Lepo se mejti in smejteuser posted image .

http://cofijana.moj-album.com/

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
7.8.2008 11:14:24   
*Mojca*
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Še eno vprašanje glede vrtca. Ga vpišem za to šolsko leto, se pravi septembra? Da mi zavrnejo in potem dobim drugo leto? Ali direkt za drugo leto? Zanima me za Ljubljano. Hvalaaaaa user posted image

tweetek ja je vredno se tako afnat. Ker sem se počutila kot da bi bila malo...čuknjena user posted image

Za to leto ga ne moreš več vpisati ker si zamudila rok. (konec aprila je bil) Jaz sem vlogo oddala sredi maja in je vloga šele za 1.9.2009. Prej ne vpisujejo v LJ.

aha, tako je to. No, vseeno hvala. Upam, da bomo dobili drugo leto...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
7.8.2008 11:33:38   
lunca14
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: NajaG

helou...evo mene iz pregleda... user posted image user posted image lepo moram nazaj na ginekologški oddelek na čiščenje user posted image Baje mi je ostalo nekaj posteljice not... user posted image Čist sem obupana, ker nočem več tja...strah me je...in čist sem brez volje...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
7.8.2008 11:46:25   
špelin@

Sori, ker se mešam v vašo temo, ampak tule moram nekaj napisati.

Kar pogumno user posted image , nič hudega ne bo - v LJ je tako, da dobiš ta hitro (15-minutno) narkozo v žilo, opravijo poseg in se lepo zbudiš, odležiš nekaj uric in greš domov user posted image   Mene ni po posegu čisto nič bolelo, so res super opravili.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 7.8.2008 11:47:19 >

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
7.8.2008 11:49:08   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: babysolza

A ste se odločile za cepljenje za ta Rotavirus? Kaj so vam pa rekli vaši pediatri?

A že kaj telovadite? Predvsem trebuh me zanima. Kdaj lahko po CR? Ker to je za se user posted image  user posted image .

Ja, mi bomo dali cepit za rotavirus. Je pa rekla P, da naj pride mal lačen, ker mu to cepivo dajo z inekcijo v usta in da ne bo ven plunu user posted image  Sej če se bo drl, bo tud ven plunu user posted image user posted image

Tud mene zanima, kdaj začet s telovadbo....tale visuljkast špeh je obupen...Pa še nobene hlače od prej mi niso prav, ker jih ne spravim čez rit user posted image  A katera ve za kakšno telovadbo mamic z dojenčki? Jaz vem samo za Center Štorklja, samo nič ne odgovarjajo na mail, tko da predvidevam, da so na počitnicah user posted image

Žiga je car!

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
7.8.2008 11:57:12   
Kaja08

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
Sej bo vse kul, drži se!!!!

Žiga je car!

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
7.8.2008 12:03:10   
NajaG
Punce hvala vam za objemčke in pikepoke... prav lep občutek je, ko te nekdo vspodbuja, nameni kakšno lepo besedo.
špelin@ , hvala za izkušnjo!!! Pomojem to delajo vsepovsod enako...
sem se nekako zdaj sprijaznila in pomirila...a še vseeno me je strah in sem slabe volje....sem se čist razjokala prej.

Grem poklicat da se naročim...da vidim, kdaj me bodo naročili...

< Sporočilo je popravil NajaG -- 7.8.2008 12:06:29 >

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
7.8.2008 12:11:55   
aleksandra silvija
user posted image user posted image user posted image
? Baje dobiš narkozo in greš domov isti dan...

Naja-vse bo dobro. Imela sem čiščenje po prvem porodu, po 3-eh tednih po prihodu iz P, ker mi je not ostalo posteljice za moško pestuser posted image . Ampak res ni nič hudega. Dobiš narkozo in potem si prav super. Po čiščenju sem jaz zelo hitro okrevala, pravzaprav po porodu sem bila stalno utrujena, po čiščenju pa se mi je zdelo, da lahko gore premikamuser posted image . Aha. Pa user posted image  sem imela s sabo v bolnišnici!

TELOVADBA - Sem po CR, a sem začela. Tek, pa vaje za noge, trebuh-ampak takšne neeeežneeeeuser posted image . Pa telovadba na blazini ne vsak dan--tu pa tam, ker trebuh je za user posted image user posted image user posted image user posted image

Baj

ROTAVIRUS--ne bomo cepili.

LINKI O DOJENJU- itak je nemogoče vse prebrat. Pač za tiste, ki imajo kakšno težavico, da poiščejo, če je kaj na to temo. Prebiram te starni o dojenju že 6-leto. S presledki.user posted image  

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
7.8.2008 12:24:14   
NajaG
aleksandra silvija, hvala za izkušnjo in vspodbudne besede....
Sem se naročila in lahko pridem not jutri zjutraj ali v ponedeljek...bom kar šla jutri zjutraj, ker potem lahko počivam čez vikend, pa vsi mi lahko pomagajo...torej ni po posegu nič bolečin??pa hitro okrevaš..to je glavno.
sem se ful ustrašla ko mi je rekla G,da je nekaj še not ostalo...joj..sem bla čist konec...
Grem počivat, Staš še spi...grem še jaz malo...potem pa moram bit spet super, ko se zbudi...
hvala vam...se še javim danes...preden jutri grem...

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
7.8.2008 12:43:45   
aleksandra silvija
...torej ni po posegu nič

Ne, nič. Le bodi brez skrbi!
Poseg delajo vaginalno (grejo preko nožnice not), odstranijo odvečne stvari, očistijo maternico.
Potem se samo zbudiš iz narkoze in si o.k..

Zaradi ostankov posteljice se lahko pred čiščenjem slabo počutiš( pa misliš, da nimaš vzroka), dlje krvaviš, lahko imaš nepojasnjene bolečine, rahlo ali visoko povišano temperaturo, težave z dojenjem--motena je tvorba mleka, zaradi hormaona, ki se izloča iz ostale posteljice in moti tvorobo mleka,...

Jaz npr. nisem imela ne bolečin, ne povišane temperature. Sem se pa slabo počutila, nisem imela nobene moči, bila nasploh "švoh", slabokrvna,...nesposobna za 500 m sprehod!
Po posegu pa res super počutje!

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
7.8.2008 12:48:32   
aleksandra silvija
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Še eno vprašanje glede vrtca. Ga vpišem za to šolsko leto, se pravi septembra? Da mi zavrnejo in potem dobim drugo leto? Ali direkt za drugo leto? Zanima me za Ljubljano. Hvalaaaaa

tweetek ja je vredno se tako afnat. Ker sem se počutila kot da bi bila malo...čuknjena

aha, tako je to. No, vseeno hvala. Upam, da bomo dobili drugo leto...

Ja, pri nas enako. Ampak vpisati ne moreš otroka, ki še ni rojen. Rodil se je pa prepoznno, da bi šel julija 09 v vrtec (da bi pravočasno oddala vlogo)user posted image .
Tukaj je nekaj s samo organizacijo hudo narobe.
Naš upam, bo pri moževi mami do septembra. UPAM. Sicer pa,....Meni je otroka strah dati v varstvo privat. Enostavno ne zaupam, ker ni pravega nbadzora. Sploh tako majčkenga. Pa v naši okolici ni veliko privat varovanja. Če pa že, se že poznajo med sabo.
Pa nočem, da varuška zraven skrbi še za kmetijo npr.,...

Neposredna povezava do sporočila: 1940
7.8.2008 12:55:05   
tancho
najaGuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdravljene mamčke!
Sej ne vem kje naj začnem, ker ste take pridne čvekice.user posted image  Bom kar pislaa stvari, ki sem si jih zapomnila - verjetno bom marsikaj spustila - pa ne zamerit!

kaja-nam je patronažna naročila, da ušeska samo umijemo od zunaj in ne smemo nikoli notri v sluhovod. Jer tudi pri nas umazano, pa verjetno pri drugih tudi. Nč skrbet!
aleksandra-zeleno blato naj bi bilo od vetrov, vsaj tako me je opozorila na to P, ker našega mulčka veliko napenja in tudi malo zeleno kaka.
mojca-meni se je zgodilo isto. Ko je imel Malakai gor nemške pamperske, so te kemikalije prišle čez bodi in hlače do moje rokeuser posted image  
Se mi zdi, da poljske pamperske niso tako močneuser posted image , pa za enkrat nam še niso spustileuser posted image  Smo probali tudi DM-ove in so nam ok, Mullerjeve pa tko, tko: en paket (od 3-6kg)je bil super ta drugi pa ne, ker se je čez čutilo vlago, s tem, da je ena plenica iz paketa tudi počila. Zdej bomo pa kupili še Lidl plenice pa da pol vidmo, kaj nam najbolj ustreza.

Aha. Tudi jaz se pridružujem klubu slabokrvnihuser posted image  morm rečt, da mi tablete in sirup za železo ne pomagajo pa še želodec me je začel boletuser posted image  tko, da sem to kar ukinla. Mi je pa čudno, da se te zadeve je na tešče, če se železo ne absorbira brez vitamina cuser posted image  Bo treba nekaj drugega sprobat, ker ima zdaj tudi Malakai nizek hemoglobinuser posted image Bom kupila Floradix Floravital in vam sporočim, če deluje.

Ta rdeča teta še ni prišla na obiskuser posted image , morm pa pojamrat glede user posted image . Mene še vedno fulllll boli in to od znotraj. Sem bila pa raztrgana od znotraj in zunaj, tko da še kar čakam, da bo boljeuser posted image

(odgovor članu NajaG)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
7.8.2008 13:02:43   
Tina 28
alea...vzemi v zavest, da mogoče dojenje le ne bo steklo in si vseeno stiskaj mleko in ga dajaj po flaši...tvoj bo vseen boljš...čez čas pa poskusi spet na prsi, sam moraš si pa stiskat.

Kar se tiče seksa...sem uresničla plan za rojstni dan...sicer sem eno uro razlagala zakaj mi je gadn (...pa je pol vseen steklouser posted image

problem...tud mene je notr noro bolel tko, da ni blo glih fajn, zdaj mam pa itak menstruacijo pa nismo več probal.user posted image Tud jaz sem pa bla notr šivana in strgana tko, da je marbit to to.

Tiste k vas notr boli...a po večkratnih podvigih stvar postane boljš al še kar boli in bo treba le počakat?user posted image

(odgovor članu tancho)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
7.8.2008 13:20:20   
tancho
še nekaj malega o našem mulčku:
Mi se ne bomo cepili proti rotavirusu. Sem malo proti vsem tem cepivom, poleg tega pa je naš user posted image  prvorojenec in (še) nima nekih malih prijateljev (nobena kolegica še ni rodila), v vrtec pa bo šel šele naslednjo jesen. Glede na to sva midva presodila, da ima (vsaj do vrtca) malo manjše možnosti, da dobi rota virus od sovrstnikov.
Mi se kopamo vsak dan, predvsem zato, ker njemu to tako paše in je pokopanju vedno zelo sproščen. Se samo podojimo in zaspi. V kosu spi  približno 5-6 ur, nato malo poje in zadrem še za 2-3 urce. Je pa problem, ker veliko poliva, tako da moram vedno ponoči vstati, ker se zaradi dvignjenega položaja dojiva sede nato pa ga moram nositi še ene 20 min. če gre vse po sreči, včasih pa celo 1 uro, ker mi ne zaspi, dokler ne podre kupčka. Zaradi tega, sem pogosto utrujena, ampak bo že. Važno, da user posted image  dobro napreduje - včeraj smo ga pri P stehtali in ima 6.945g.user posted image  pa nam nikoli niso rekli, da je predebel. obratno. Vsi P so rekli, da je to dober začetekuser posted image

Še to: nas je včeraj predvčerajšnjim klicala patronažna in se najavila za jutri. Bomo videli, kaj ima za povedat, jaz imam vprašanja zanjo že pripravljena...

alea-najbolje, da kar vztrajaš z dojenjem, se bo princeska že potudila, ko bo dovolj lačna. Vedno ji najprej ponudi dojko in sicer tako, da si kapljico mleka že prej ven stisneš in ji nato ponudiš dojko, da mala pride na okus. Dojij jo v toplem prostoru , da se ti bradavica ne stisne skupaj in pa ne ji ponujat polne, trde dojke, ker potem težje zagrabijo. Verjamem, da vama bo uspelouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tancho)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
7.8.2008 14:06:30   
sasi13
jz sm dobila od DM v roku enega tedna in sem že dvignila plenice.
jz sm tud mela slabo kri in sem dobila za domov 5 škatel legoferja. od začetka sem to pila ker sem pazila kaj sem pojedla ko sem pa nehala dojit sem začela pa vse jesti in razlika je očitna.

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
7.8.2008 14:09:50   
sasi13
aleksandra silvija a lahk še te linke prilimaš julijkam 2008? so full dobri

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

Neposredna povezava do sporočila: 1945
7.8.2008 14:13:22   
RMRM
Meni je otroka strah dati v varstvo privat. Enostavno ne zaupam, ker ni pravega nbadzora. Sploh tako majčkenga. Pa v naši okolici ni veliko privat varovanja. Če pa že, se že poznajo med sabo.

Pod to se podpišem. Jaz razmišljam, da bi izkoristila pravico  do polovičnega del. časa, samo če mi bodo odobril

Naja - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ROTAVIRUS - mi se ne bomo cepili

Drugače pa mi danes cel dan samo jokcamouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1946
7.8.2008 14:35:27   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: sasi13

aleksandra silvija a lahk še te linke prilimaš julijkam 2008? so full dobri

sem jim že jaz,sem mela časuser posted image ............as.ti malo v zelje skačemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
7.8.2008 14:37:31   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM

Meni je otroka strah dati v varstvo privat. Enostavno ne zaupam, ker ni pravega nbadzora. Sploh tako majčkenga. Pa v naši okolici ni veliko privat varovanja. Če pa že, se že poznajo med sabo.

Pod to se podpišem. Jaz razmišljam, da bi izkoristila pravico  do polovičnega del. časa, samo če mi bodo odobril

Naja - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ROTAVIRUS - mi se ne bomo cepili

Drugače pa mi danes cel dan samo jokcamouser posted image

pr ns je tud zjutraj blo jokcanje,pol,sem ga dala v culo-trak,v sekundi je nehal in sva se nosila pet ur,je spal in jedel

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
7.8.2008 14:40:53   
aleksandra silvija
sem jim že jaz,sem mela čas ............as.ti malo v zelje skačem

uuuu, hvala--meni so te strani res pomagale!

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
7.8.2008 14:43:28   
lunca14
Evo še nekaj za postavo
http://www.neckermann.si/oddelek/10747

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?