Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 9:57:05
|
|
|
|
l.daisy
|
tanikaa, jaz sem imela po porodu hemoglobin 91 pa so mi predpisali enomesečno kuro s ferum lek železovimi tableti, ki pa jih že od prej slabo prenašam... potem pa še dojenje, ko moraš pazit, kaj pojest... mene rešuje sirup floradix floravital - nagravžen sto na uro, ampak edina stvar, ki mi je (ob ponavljajočih anemijah že pred nosečnostjo) pomagala in mi še pomaga, pa še lahko ga piješ ob dojenju... je pa kombinacija še z nekaterimi drugimi vitamini za boljšo absorbcijo in počutje... kupi se pa v lekarnah...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 9:58:27
|
|
|
|
Kaja08
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Jutro babe žabe! lunca: edino pravilno da si ji poslala na njene stroške Mislim, kaj se gre en folk, no comment. pijača: bilo je super, oba Lukata sta se tepla za Izabelo, ona pa nič. Hladnokrvno počasi papala. Se ne dala motit nya je vse poslikala. Upam, da še kdaj ponovimo as: za tek glede kakca pa naredi kar je lunca rekla. Možno da je reakcija na mleko pa še eno vprašanje. Včeraj zvečer sem Lukata previla in mu dala nemške pamperske. Celo noč sem jih vohala. Pa je posteljica 1 m stran. Potem sem mu jih zamenjala in spet. Tak čuden, umeten, močen vonj. Ko sem ga zdaj držala (čez ima pajacka), mi je roka smrdela po tej plastiki. Glede na to, da sem ovitek že vrgla stran me zanima, če je možno da je pretekel rok trajanja ali kaj podobnega In glede DM bona baby bonus. Sem oddala že pred 2 tednoma, pa še nič. Po kolikem času ste dobile po pošti vse te papirje? Živijo! Super, da ste se tako fajn imele. Upam, da bomo videli kakšne fotke! Naslednjič pa upam, da se vam bom lahko pridružila!! Bosta Lukata dobila konkurenco Ne vem, naše pamperske nič ne smrdijo...edino, ko so polne Ja od DM sem jaz kar hitro dobila papirje...mogoče bi bilo fino mal povprašat v prodajalni
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:00:05
|
|
|
|
Kaja08
|
Aja, a katera ve, kako je kaj s kleopatro?? Se nič več ne javlja
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:05:08
|
|
|
|
l.daisy
|
tudi jaz od DM še nisem dobila nič, pa smo oddali že pred kakšnim mesecem... pamperske tudi naše ne smrdijo, rok trajanja je pa od odprtja 12 mesecev, tako da ni enega določenega datuma...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:13:22
|
|
|
|
Anonimen
|
In glede DM bona baby bonus. Sem oddala že pred 2 tednoma, pa še nič. Po kolikem času ste dobile po pošti vse te papirje? jaz ga tud še čakam, pa je tudi že ene 3 tedne, kar sem oddala Aja, a katera ve, kako je kaj s kleopatro?? Se nič več ne javlja jaz jo tudi že en čas nisem zasledila , pa pogrešam še AnjoPH, ker se mi zdi, da odkar je rodila se nam ni več javila Mi smo imeli spet pester večer, ni in ni hotela zaspati zvečer, je zaspala šele ob enih tako kot prejšno noč in spala do sedmih in potem pojedla in spala do pol desetih.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:13:42
|
|
|
|
*Mojca*
|
taanikaa hemoglobin 113 ni tako nizek, normalen je za ženske od 120 naprej. Jaz sem ga imela 94, dobila Retafer tablete, ki jih še vedno jem. Tudi sedimentacija 33 ni tako blazno povečana. Si pač po CR in se stvari še niso popolnoma normalizirale. Kar se tiče utrujenosti in black out-ov je možno da si malo dehidrirana. Piješ dovolj? Probaj vsaj 2l na dan. pamperske: prej tudi nam niso smrdele, zdaj pa Luka smrdi po plastiki svašta Potem verjetno ne bo pretečen rok trajanja. No, saj jih je samo še za par dni
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:17:20
|
|
|
|
Anonimen
|
daisy hvala ti...sem imela predporodom tud jaz nižji hemoglobin,pa se je zdek kao malo popravil,ampak meni se ne zdi...je pa ful grozno ko si tok nesiguren ko moraš dvignit dete ...včasih me prav zanaša kot da sem nevem koliko spila.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:20:57
|
|
|
|
l.daisy
|
vem, kako to izgleda, ko se ti kar naenkrat zavrti vse okrog tebe... jaz sicer ne vem, koliko imam HB zdaj, pri G mi niso pregledali krvi, moram iti do svoje zdravnice...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:32:35
|
|
|
|
Tina 28
|
Pozdravljene Najprej Kaja se ti moram zahvalt za CD-je...zelo si prijazna naj se ti povrne pri spanju malega Železo...jaz sem mela celo nosečnost nizkega in zdaj tudi ..upam, da je prlezu vsaj na 100...113 pa ni tak slabo (meni je ginekologinja rekla, da je normalen od 110 do 120). Tanika, men se ponavad zjutraj vrti dokler kaj ne pojem...pol je pa bolš. AS...bravo za tek, jaz sploh ne bi upala...se mi zdi, da sem še prešvoh oz. brez kondicije. Drgač mam pa zdaj ful občutek, da mi je bolezen zmanjšala količino mleka, saj tamala skoz hoče pit in to na obe strani in tud ful dolg vleče...in se mi zdi, da bolj kot ne v prazno. Sam dokler zaspi zvečer in ne joka ...ne bom dodajala, da si spodbudi večjo količino. AL BI MOGLA?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:48:39
|
|
|
|
*anamor*
|
Haj, tudi jaz sem slabokrvan in pijem ta Legofer. Pila sem ga že v nosečnosti in sicer 15 ml, zdaj pa ga moram celo 30 ml. Kaj je ta trak, ko se pogovarjate? Kaj to je kaj glede hujšanja ali stiskanja trebuha? Upam, da nisem fejst mimo vsekala, jaz bi imela nekaj da bi mi trebuh skupaj stisnilo, pa me zanima če poznate kaj takega? Mi smo pa danes spali od 20 do 3 pa do 6 nato pa do 8,30. Zdaj pa mi spet spančka. Zlati je.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 10:53:54
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa jutro mamike...jst nevem več kaj naredit...od poroda dalje oz. od cr sem slabokrvna...že pred porodom sem v bolnici pila sirup legofer,tko da lahko rečem da dvakrat na dan pijem sirup dobra 2 meseca,jst sem pa dostikrat še vedno omotična,ful se mi vrti...v petek sem dala kri in sem še vedno rahlo slabokrvna..pravi dr. da imam povišano sedimentacijo 33 in hemoglobin113,če katera ve kaj to pomeni...jezi me to,ker sem po večini sama cele dneve doma...veste kaj to pomeni...nošenje otroka itd...in me je kr strah saj nisem sigurna vase več,zaradi te omotičnosti...zdi se mi da me zdravniki ne jemljejo resno,mene je pa strah da nebi kje skupi padla,ker se mi večkrat zvrti in tema naredi pred očmi...mali pa ne more počakati če joka da bo mamici bolje...pa še pol sem čula od dveh da so po cr dobile infuzijo krvi en liter ena celo liter in pol....nevem več kaj naj.. JAZ SEM na istem,samo s to razliko,da je moj hemog.80,ampak jaz lenoba še nisem šla po recept za železo .........je pa fora tega umetnega železa v tem,da će nimaš zdraven c vitamina se ti sploh ne veže-absorbira v telo,tako,da lahko ti poješ kilo železa pa ne bo efekta,preberi vsebino.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:11:38
|
|
|
|
l.daisy
|
lunca, ravno zato je meni enkrat v lekarni priporočila ta sirup floradix floravital, ko sem pojamrala, da pojem še pa še tablet, pa mi prvič prežgejo želodec, drugič pa ne dajo nobenega rezultata... v tem sirupu je pa železo v tekoči obliki, ker se v njej najbolje absorbira, vitamini B1, B2, B6, B12 in C vitamin, brez katerega je jemanje železa brezveze, ker se ne absorbira.... vsebuje pa še vodne izvlečke hibiskusa, janeža, špinače, kamilice in šipka, zmes naravnih sadnih koncentratov rdečega grozdja, hruške, črnega ribeza, češnje, robidnice in korenja.... evo, prepisano iz embalaže...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:14:36
|
|
|
|
RMRM
|
Kaj ai imajo dopust,da moraš čakat na trak,jaz sem ga dobila naslednji dan.....a sem ti poslala potem link za video,kako se naveže spredaj,,,,,,ja sem,na začetku ti bo najlažje,da se parkrat navežeš ob gledanju videa,potem pa pred ogledalom,kasneje ti bo pa simpl,ko odpiranje dežnika. IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 po mailu so me obvestili, da je Moby Wrap po naročilu, da je čakalna doba 14 dni in da ga lahko pričakujem okrog 11.8. Link za video si mi pa tudi že poslala in sem ga shranila, upam da bo zavezovanje šlo. Sedaj samo ne vem kako otroka dat notri, ker na videu je že mal večji. Kako pa ti Luna nosiš, a tako kot je prikazano al bolj v položaj lunce? Sam tukaj mi ni čist jasno, kam pol nogice daš Saj vem, kompliciram 100 na uro
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:22:25
|
|
|
|
RMRM
|
Kar se pa tiče železovih tablet Ferum Lek, sem jih jaz jedla konstantno skoraj 10 let, pa se stanje železa ni in ni popravilo, hemoglobin je bil vedno od 80-največ 102, pol me je pa le moj dr. poslal na dodatne preglede, samo je bilo vse O.K., Mi je pa dr. v Diagnost8ičnem centru na Bledu po teh pregledih predpisal tablete Hematopan in v enem mesecu jemanja je bil moj HG 146 , tako da potem celo nosečnost in tudi sedaj ni padel pod 125. Počutje pa neprimerljivo.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:30:33
|
|
|
|
NinKa
|
Evo nas spregleda. Zdravnica je z vsem videnim zadovoljna in nima nikakršnih pripomb. Veliki smo 59 cm (rodili z 52 cm), težki smo pa 4770 g (rodili 3430g).
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:43:57
|
|
|
|
l.daisy
|
ninka, RMRM, tudi hämatopan sem jedla, pa je bilo isto sr ... žgal me je v želodcu kot pri norcih... pa tudi meni niso odkrili nič posebnega, sem šla na sto in eno preiskavo, vedno je bila diagnoza anemija brez konkretne podlage...
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 11:55:44
|
|
|
|
*anamor*
|
Nevem če ste spregledale, kaj je ta trak za katerega se pogovarjate? To je kaj glede hujšanja?
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 12:14:10
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Kaj ai imajo dopust,da moraš čakat na trak,jaz sem ga dobila naslednji dan.....a sem ti poslala potem link za video,kako se naveže spredaj,,,,,,ja sem,na začetku ti bo najlažje,da se parkrat navežeš ob gledanju videa,potem pa pred ogledalom,kasneje ti bo pa simpl,ko odpiranje dežnika. IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 po mailu so me obvestili, da je Moby Wrap po naročilu, da je čakalna doba 14 dni in da ga lahko pričakujem okrog 11.8. Link za video si mi pa tudi že poslala in sem ga shranila, upam da bo zavezovanje šlo. Sedaj samo ne vem kako otroka dat notri, ker na videu je že mal večji. Kako pa ti Luna nosiš, a tako kot je prikazano al bolj v položaj lunce? Sam tukaj mi ni čist jasno, kam pol nogice daš Saj vem, kompliciram 100 na uro Joj naroči raje sleepy wrap,pa ga boš dobila naslednji dan,men je ona svetovala da je sleepy boljši od moby-ja.PROBAJ preklicat naročilo.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 12:18:16
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROMY1612 Nevem če ste spregledale, kaj je ta trak za katerega se pogovarjate? To je kaj glede hujšanja? Ne,ne to je trak za nošenje otroka ,če bi pa rada trak al pa kaj podobnega da ti trebuh spošč,je najbolje da pogledaš v trgovini s spodnjim perilom,tam imajo tudi take majice,ki ti sploščijo trebuh.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 12:20:49
|
|
|
|
lunca14
|
RMRM...polaganje otroka je čisto isti pri odraslem ali pa pri bebiki,jaz ga nosim čisto tako kot j eprikazano,,nogice lahko gledajo ven ali pa jih spodviješ,kakor mu bo pasalo,ali pa glede na vreme.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 12:52:21
|
|
|
|
slovenka
|
ojla punce, mi smo včeraj imeli prvi sistematski - sedaj ima 3800 g in 54 cm. Nič rekordnega, a ne? Ampak zdravnica je zadovoljna. Je pupa tudi sicer bp. Med nosečnostjo sem bila tudi jaz slabokrvna, jemala v glavnem Retafer, potem sem dobila še Ferrum Lek. V bolnici po porodu so mi naredili test in je bilo ok. Tam ok 120 se gibljem. Ko pa je že debata o zelenem blatu naj povem, da mi je patronažna enkrat rekla, da je to rado, če mami jemlje tablete z železom. Mogoče kateri pojasni zadevo. Taanikaa, meni se tudi zdi, da ko sva s pupo sami doma, da je bolj pridna. Sicer sedaj vse manj spi čez dan, ampak jokca pa praktično ne. Ko pride ati domov, je bolj nemirna, čeprav to pripisujem tudi temu, da je že bolj utrujena in malo tečna. V glavnem ima najboljše urice zjutraj, tam ok 8, ko je najbolj nasmejana in igriva. Mentruacija... kaj je že to? Jaz je še kar en čas ne pričakujem, čeprav se mi zdi, da bi bilo fajn, ker bi se stvari doli normalizirale. Sicer midva še nisva začela s in se mi zdi, da če bi dobila M, bi bilo lažje. Saj bo, je danes pet tednov od poroda. Moj pravi, da bo že, ko bom pripravljena, samo meni se zdi, da bi počasi že lahko bila...
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 13:33:43
|
|
|
|
RMRM
|
Joj naroči raje sleepy wrap,pa ga boš dobila naslednji dan,men je ona svetovala da je sleepy boljši od moby-ja.PROBAJ preklicat naročilo. IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 lunca, saj na netu imajo napisano samo Moby Wrap. sleepy sploh nisem nikjer zasledila, kakšna pa je razlika? Ker narolča se pa samo preko e-maila, niti nimajo tel. napisane, ker sem že hotela klicati ko sem naročala.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 13:50:41
|
|
|
|
lunca14
|
RMRM....evo link do sleepy-ja,jaz sem jo klicala po tel.čeprav mi je rekla,da ne uporablja tega tel.a sem se upalila francoza,pa sem jo vseeno pokicala,in ona mi je svetovala,da je ta boljši,zaradi same tkanine,da je prijatnejši,bolj obstojen,dobiš ga takoj,mal cenejši,samo barvnih kombinacij ni veliko,pa tud sama ga ima. PODATKI O PODJETJU: Urška Podvršič s.p. Pot na Fužine 5 1120 Ljubljana GSM: 040 75 84 75 http://www.mojskratek.si/SleepyWrap.htm
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 14:05:23
|
|
|
|
babysolza
|
Ojla punce, evo naju s 1. pregleda. Mami sije od ponosa, s Sabino je vse v redu, zelo sva bili pohvaljeni. In seveda sva dobili zloglasne ad3 kapljice, začnemo jutri. Za seznam (6.08.): Sabina ima 4315 g (+1525 g), 55,5 cm (+7,5 cm) in obseg glavice 39,6 cm (+5,6). Bi vas z veseljem prebrala, sam ne utegnem. Sabina je končno zaspala in šibam kuhat kosilo. Sam da vas vse pozdravim!
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 6.8.2008 14:13:27
|
|
|
|
NajaG
|
taanikaa, tudi jaz sem bila slabokrvna...dobila sem tablete Retafer... drugače pa lahko poskusiš še: - piješ sok od rdeče pese - kupi si čokolado s 70%kakava in jo jej po koščkih - veliko pij tekočine - jej solato od rdeče pese to so nekako naravna zdravila za slabokrvnost ;)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?