ronja
|
Ulla, jaz sem kar globoko bila julijka - rodila sem 6.7. Uradni rok sem imela sicer 30.6., ampak sem že takrat vedela, da je narobe, ker zadnjih par dni sepetembra ni bilo očija (bil na terenu) in če mala ni spontano spočeta, kar dvomim, ker nekak ne ustrezam opisu device Marije... no, potem je morala počakat na okober, pol pa bi lahko bila katerikoli dan. Tak da... Na koncu si je vzela še mal fore Hehe, res je, dekca je pa fajn, tak patchwork s simboli stvari ki so se nama dogajale v . Zdaj jo bom tudi naredila, čim bom smela normalno šivat. Jaz se pa moram pohvalit, da se je mala včeraj dojila samo 2x! To se še ni zgodilo! No, očitno bo res počasi to prerasla in očitno je res, da se proti 20. tednu zaloga mleka zmanjša. Mogoče se bo pa res sama odstavila, včeraj sem brala precej o tem tandemskem dojenju, pa piše, da se jih 64% samih odstavi v drugem trimesečju . Naša je bila tudi taka, vendar sva skenslala nočno dojenje, ko sem izvedela, da sem . Ne čisto naenkrat, počasi, ampak poleg tega, da so bila to izrecna navodila g. in pediatrinje, sem tudi sama ugotovila, da mi dojenje ponoči in podnevi, pa služba, pa , pa tamala verjetno ne bi zneslo, sploh sem se bala, kako bi bilo potem ponoči dojit dve... In tako jo je šel vedno oči ponoči pomirit in nazaj uspavat. Saj zdaj ne rabita več hrane ponoči, sta že veliki punčki Probaj magari za ponoči, da jo oči pocarta, ker sicer verjetno res ne boš nič spala, ko se ti bo skoz ena zbujala za dojenje (ne vem sicer koliko se tvoja ponoči doji, ampak baje potem začnejo bolj, ko pride dojenček). Aja, jaz sem se tudi odločila nič forsirat, je pa res, da delam tako, da ji prsi ne ponujam - če sama želi, itak pokaže. Najlažje je res potolažit dete z joško, se pa da včasih tudi drugače, sem bila ful presenečena, da so to tako prilagodljiva bitja. Moja mala je bila navajena, da jo potolažim tako, da jo dvignem v naročje in nosim okli, takoj je nehala jokati. KO je nisem več smela dvigat, je bilo na začetku grozno: jokala je in dvigala rokice, mami dvigni me, potolaži me! Jaz sem se pa lahko samo sklonila k njej in jo cartala, ampak ni bilo isto in ni tako pomagalo... No, zdaj pa sploh ne probava več in jo komot tudi drugače potolažim! Je pa res, da je z dojenjem najlažje, ampak za take zadeve se zdaj rajši bolj potrudim, ker se bojim, da če bi dojila malecko in bi se Ronja udarila, je ne bi mogla potolažit, zato jo za tako rajši prej navadim. Sicer pa se mi ne zdi noben problem, če se bosta obe dojili, če se bo sama odstavila, super, če pa bo 2-4x na dan zizala tudi velika sestra, pa tudi nič hudega. Ploha, jaz bi imela 4.
|