|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
28.7.2008 12:05:57   
neboglasnica
lunica24, takim, ki ti pravijo, da si slaba mama, zaloputni vrata pred nosom!!! Ti packi ti! Namesto, da bi ga malo pocrkljali, da se ti umiriš, saj Lan čuti, da si živčna in se samo še bolj dere. Poskusi zadihati, nosi ga po rokah, če to hoče in daj mu dudo, saj je to včasih idealna rešitev. Moji otroci jo imajo, pa jim nič ne manjka. Glede hrane: kolegica, ki je med. sestra pravi, da je vseeno kaj ti ješ, saj se mora otročku razviti črevo in bo jokal tak al tak.

Ti napišem kaj več kasneje, imam telefon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
28.7.2008 12:14:38   
lex
Lunica samo toliko Aleks je bil striko dojen pa je imel AB pred 1 roj. dnem, Alina ga še ni imela, pa je na Aptamilu zrasla. Ne se tolk obremenjevat z dojenjem. Daj mu če pa mu bo zmanjkalo mu daš zraven. Najbolje steče dojenje mami, ki je spočita ne pa mami, ki jo vsi nekaj obremenjujejo. Kar tako jim lepo povej, da naj majo svoje pametne nasvete kje drugje, ti moreš bit neobremnjena. Vsak otrok je svet zase in ni recepta za vse enakega. Verjemi tako kot pravijo za porod, tako je z otrokiuser posted image .

Daj ga dragemu ti pa idi za 20 minut sama na sprehod se zjoči, zadihaj in vse bo lažje. In nič nisi čudna, če bi rada imela 15 minut miru, vse bi ga.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
28.7.2008 12:19:29   
petra1984
Ojla!!

Mam alarm doma!! Se me loteva mastitis - vročina 38.6, glava me boli, joške so trde ko kamen, ko si pa mleko stisnem pa ne gre niti kaplje ven!!!user posted image user posted image Zanima me, če se ga da pozdravt brez dr. in antibiotikov!!!user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
28.7.2008 13:12:12   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24

nimam se komu zaupat, vsi pametujejo, da če ma krče, je moja krivda, ker slabo jemuser posted image , da je duda razvada, da ga z nošenjem po rokah razvajava, da naj joka, pa si krepi pljuča....

Butli zmešani!!!!user posted image user posted image user posted image  Jaz bi na tvojem mestu šla k pediatru na pregled, da ni kaj druga narobe. Ker po moje delaš vse prav in nekaj bi moralo pomagati.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
28.7.2008 13:17:49   
Blacky30
Inigo, isto je, če si pumpaš ali če dojiš. Mleka bo enako.

Midve imava tudi težave.user posted image  Prej sem jo po spanju dojila, 15 minut je intenzivno vlekla na eni dojki, kupček, pocartat, druga dojka, vlekla 10 minut, zaspala. Odklopim, kupček, jok, spet dojka, zaspi po 2 minutah, kupček, jok. Jok je potem prešel vse meje in je bila že čisto rdeča v obraz od kričanja. Naredim dodatek, ker po eni uri v dojkah nisem imela več kaj prida zaloge in v šusu spije 30 ml. Toliko meni več ne bi priteklo ven.user posted image  In v trenutku zaspi. To je bilo pred 2 urama in spi še zdaj, kot angelček.
Je prišla patronažna in sem ji povedala, kaj se mi dogaja, pa je rekla, da ji naj naslednji obrok dam samo dodatek, naredim 100 ml in čakam, da vidim, koliko sploh poje. Medtem se bo tudi meni mleko povečalo, moram pa se potrudit, da v 2 urah spijem 2 l tekočine. In počivat moram. Zdaj pa upam, da bo to šlo.
Včeraj zvečer sem si šla pumpat in sem 15 minut pumpala eno dojko, ven pa je prišlo 30 ml.user posted image user posted image  Kak je to mogoče? Do zdaj pa je imela dovolj, ker ni nič jokala.
Krči niso bili, ker je niti kapljice Lefaxin niso umirile in ker ni nič nogic k sebi vlekla, je jokala čisto drugače.user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
28.7.2008 13:18:49   
lex
petra pejt pod vroč tuš in stoj pod vročo vodo pa stiskaj si dojke, da začne mleko iztekat. Malo dlje traja da začne. Enim pumpice ne pmagajo. Spravit moreš pa ven vse vozličke - bulice.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
28.7.2008 13:21:12   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24

pol še pa vam tle najedam , se opravičujem, počutim se kot najslabša mama, vse znate porihtat svoje otročke, jaz pa ne in vsak dan sam jokam tle gor..

Da te več ne slišim tako govorit. Zato smo tukaj, da bodrimo ena drugo in si pomagamo. Ti jamraj, koliko hočeš, me bomo pa poslušale in ti poskušale svetovat. Tudi me bomo kdaj potrebovale pomoč in nam boš ti pomagala. Pri meni so že težave na vidiku s tem prekl..... dojenjem. Pa tako sem bila ponosna, da nama bo tokrat ratalo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
28.7.2008 13:21:26   
nika9
OJLA,
pri meni nič novega, dojenček se ima lepo v trebuščku. naslednji ctg pregled 30.7.
nazadnje bom še avgusta rodila.

lunicauser posted image , ne bodi žalostna, nisi slaba mami, punce so že pred mano vse napisale..se podpišem pod vse!!!

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 13:21:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3459
28.7.2008 13:21:46   
lex
blacky ne se preveč sekiraj, mogoče si včeraj premalo pila

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
28.7.2008 13:26:46   
lex
blacky najbolj realno je, da ti prinese tehtnico in jo stehtaš pred in po dojenju, takrat boš videla koliko v resnici poje. Jaz sem jo že imela doma, mi jo je paqtronažna sama prinesla

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
28.7.2008 13:33:08   
neboglasnica
petra1984: stoj pod vročim tušem, nežno potiskaj s prsti mleko ven, odstrani vse vozličke in nikar po dojenju ne stistni vsega mleka ven. Toliko, da odstraniš vozličke. Na drugi dojki pa pusti, da ven steče, kolikor steče. Pa srečno!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
28.7.2008 13:34:56   
Blacky30
Lex, če pa jih nimajo. Imajo samo 2 in tiste pustijo pri nedonošenčkih doma, ki se morajo tehtati po vsakem dojenju. Jaz jo tehtam na rokah, najprej samo sebe, potem pa z njo na rokah še enkrat. Pridobila je 270g. Je patronažna rekla, da to je tudi nekaj.user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
28.7.2008 13:41:48   
nanka
Soncica jaz je ponoči ne previjam, ker jo čisto predramim. So mi pa rekli, da dokler je otrok dojen, ne pride do vnetja ritke, vsaj dokler pije samo mamino mleko. Upam, da drži. Jo previjem če se pokaka tam nekje do 24, potem pa ne več. Prvo previjanje je med 7 in 8, preden ji jo spet podojim.

Punce, vidim da nas ima več podobne težave in se sprašujemo če je dovolj mleka in je otrok sit. Jaz ji zaenkrat dam dodatek okoli 24, prej pa samo na dojkah.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
28.7.2008 13:42:59   
nanka
Blacky, jaz jo kar na moji tehtnici stehtam, lepo jo pomijem, čez dam pleničko in ko jo previjem jo nago stehtam. Ni tako natančno je pa vsaj približno, da vem kje sem.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
28.7.2008 13:43:49   
netki
to dojenje tud mene matra zadnje čase....
eno vprašanje...
mali spije iz ene dojke pa če ni miren ga dam še na drugo....po eni logiki bi moral obe sprazniti, glede na to da se začne na koncu dreti in spusti dojko.....ampak če si stisnem mi ful šprica, torej je mleka več kot preveč.
A bi blo pametno da si ga ven stiskam?
Ker to da ostaja noter po moje ni dobro, me je strah da se bo nehalo delat!
Kaj nej nardim?

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
   Julijke 2008 IV. del
28.7.2008 13:45:31   
dzanika
Motoristka glede patronažne se nikar ne čudi. Tudi pri meni ni nič bolje. Je prišla takoj naslednji dan ko sem prišla iz bolnice, ga na hitro pogleda. Reče da pride čez dva dni ker ga bomo kopale če bo popek odpadel. Pride čez dva dni, popek še ni šel tko da je samo rekla da potem pa pride spet čez dva dni. No in res je prišla spet čez dva dni in ga skopala. O tehtnici tudi pri nas ne duha ne sluha. Pa sem ji rekla da me zanima če dovolj pridobiva na teži in to pa je rekla da ni skrbi ker ma lepo napeto kožo. user posted image Jutri pa spet pride sam dvomim da ga bo sploh tehtala...

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 13:47:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3468
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 13:50:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3469
28.7.2008 13:51:10   
sasi13
petra1984 daj si gor termofor da si boš pregrevala dojke. meni je pomagalo in so vse bule izginile. če imaš tk močno vročino lahk vzameš dva lekadol na 6 ur in pojdi se stuširat z mlačno vodo da zbiješ vročino. in meri si vročino ker jz si je 5 ur nisem in je narasla na 40.3, če bo slabše rajši pojdi k zdravniku.
soncica moja dva če sta pokakana jih previjem ker se mi smili da ležita v kakcih

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu petra1984)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 13:52:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3471
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 13:55:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3472
28.7.2008 14:01:02   
Blacky30
Flower, če imaš PDP med tednom, ti ga imaš v sredo, moraš iti noter v P v 1. nadstropje. Ko prideš gor pa zaviješ levo, tam so ambulanta in soba za CTG. Če pa imaš CTG med vikendom, pa moraš pozvoniti doli v porodnih sobah. Samo mi se pa takrat nismo rabili naročiti. Sem morala samo ob 8h biti tam in smo kar po vrsti noter hodile. Tudi potem, ko sem šla med tednom, sem šla kar sama zjutraj in sem oddala knjižico in bila potem na vrsti, ni bilo gužve.

A ne bi ti raje šla na Ptuj, ko te že zdaj tak jezijo?user posted image user posted image user posted image  Tam se tudi ne rabiš naročit, samo prideš od 6.30 dalje, kadarkoli dopoldan in si takoj na vrsti.user posted image  Tam pa greš v porodne sobe ne glede na dan.

Neposredna povezava do sporočila: 3473
28.7.2008 14:03:10   
Blacky30
Ja, mi imamo tudi Novalac za otroke s kolikami, ker imava izkušnje, da je bil ta pri Nejcu najboljši. Aptamil smo takoj ovrgli, ker je imel ful krče. Maš pa Novalaca ene 4 vrste.

Lindy, čestitke, res je prava lepotička!user posted image user posted image user posted image Tudi izgleda tako miren otroček, ni čuda, da te je tako nežno brcala celo user posted image . user posted image

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 14:03:34   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?