|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
28.7.2008 9:29:14   
Anonimen
auroraa lahko da so krčki... takrat odbijajo... ne vem

nisem več dost pametna... celo noč je jokal. spal pa dvakrat po eno uro... skoz sme ga mela na joški, kar pa ga nism mela, pa ga je moj nosil po rokah... noče pit pri meni, skoz se krega na dojki... dodatek je popil v šusu, pa vseeno ni hotel spat... zjutraj isto, malo pije, potem pa dretje, zavračanje bradavice, sem dala dodatek, popil 15... zdej pa spet tu vpije, ker sem ga dala v ležalnik...

od te klinčeve dude pa skoz soor dobiva, ker pade mal sem pa mal tja...JAZ BOM POPIZDILA vse kar sem si zadala, sem požrla, ne dude, ne dodatka, ne spat na najini postli, ne skoz nosit po rokah, ne pustit jokat

kaj še naj nardim, pa sej mi kriči cele dneve in noči. ne morem it lulat, če ga nočem pustit jokat no.
a je tko grdo, da si želim 15!!! minut otroka, ki bi lepo gledal al pa lepo pančkal????????

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3426
28.7.2008 9:34:08   
Anonimen
v glavnem razmišljam, da bi prekinla dojenje popolnoma in mela malija samo na aptamilu... vedno bolj razmišljam... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3427
28.7.2008 9:39:47   
neboglasnica
lunica24, ali iam mogoče v ustih soor? Včasih ne marajo vleči i z bradavice, če imajo soor, preveri, to so male bele pikice. Če ti bodo živci dopuščali, vztrajaj na dojenju, splača se, verjemi!

Tudi moj se zadnja dva dni krega, z ihto išče bradavico, ki jo pa noče zagrabiti. Sam ne ve, kaj bi rad. Je pa danes nekam vroč, upam da se ne kuha kaj.

auroraa: možno, da mu vonj ne ugaja oz. je preveč močan zanj. Poskusi brez dišav. Drugače pa tudi Staš zadnja dva dni je na dve ali pa na štiri ure, pojma nimam kaj mu je. Moški pač, nikoli mu ni prav user posted image

Glede godrnjanja: sem že pisala, da moj brunda, godrnja, renči skoraj celo spanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 9:40:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3429
28.7.2008 9:40:51   
Inigo
hej vsem...

in kaj se je začel pr nas dogajat?! to kar piše lunica, to kar piše blacky... le da naš še ful poliva. jst tut ne vem več ka nj nardim. pije in je 5 do 7 minut, ko fejst teče, pol ko pa neha fejst tečt, ko bi mogu zizat, pa se začne dret in odbija me stran in klati okol, joka ko zmešan, krči se... spet zagrabi in joka in krili z rokami hkrati vse skup... in pol se nekako umiriva. ga dan na ramo in vse vn vrže. in logično je pol spet čez eno uro lačen. user posted image ponoči je blo sicer ok, sva se 3x lepo v miru podojila, brez dretja in brez kriljenja in brez polivanja, kkr pa pride jutro in dan pa... jovo na novo. ne vem v čem je fora?!kr mleka mam ful. kr si ga morem potem, ko mali pač noče več vlečt, izčrpat. in merica na črpalki včasih kaže tut po 150ml user posted image tk, da ni problem v količini mleka. mogoče okus?
ima katera kako rešitev?

flower  -
zdj pa bo počas. mam jst filing, da bo praaaaaaaaaaav kmalu! držim pesti, da te čimprej reši mali Lan user posted image

aurora - a veš, da so pa men v P rekli naj zdaj par mesecev ne uporabljam dišečih lonsionov in deodorantov, ker naše dojenčke to moti in zamenjujejo vonj z maminim. in jih to baje vznemirja, saj mislijo, da niso pri pravi mamici. mogoče bi res bilo to to, ker praviš, da si se "odišavila". mogoče...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
28.7.2008 9:41:56   
Anonimen
pa zakaj joka takoj ko ga odložim? je na rokah, ok... odložim, dve sekundi in neutolažljiv jok... ker tudi če je na moji postelji in sem zraven njega in ga božam, isto joka... a je možno, da mu ležanje dela težave?

JAZ SEM RES OBUPANA NO...

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3431
28.7.2008 9:46:51   
Anonimen
zdej je tle na rokah... mam ga čez ramo... in je tiho... jaz se pa cmerim ko dež zraven... kaka mama sem, iz srca sem si želela tega otročka, ljubim ga, pa mu ne znam pomagat ne znam skrbet zanj. ful sm potrpežljiva z njim, ga skoz cartam, ampak nama ne gre in ne gre... cele dneve in cele noči bedi in joka, če ga ne nosimo po rokah, hranjenje je živa groza.. še dobr da ga znma previt, sej ne bo več dolg očitn ko še tega ne bom znala

nimam se komu zaupat, vsi pametujejo, da če ma krče, je moja krivda, ker slabo jemuser posted image , da je duda razvada, da ga z nošenjem po rokah razvajava, da naj joka, pa si krepi pljuča....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3432
28.7.2008 9:47:30   
anikabd
Čestitke vsem mamicam za user posted image !!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blacky - Si pa imela grozno izkušnjo s prvim  porodom. Mene je prav tega najbolj strah. Ampak najbolj važno je, da se je potem dobro izteklo. In na slikah je videti razlika očitna.  Kot dan pa noč. Sem prav vesela, da se ti je v drugo tako lepo izteklo.   Mojcek1 – mislimo nate in držimo pesti.     Robika – lepa porodna zgodba. Samo, da se je vse dobro izteklo.   Za TIMS  - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Želim ti hitro okrevanje in veliko veliko cartanja s pricesko.   Flower imava  podobne težave. Meni tudi otrdeva trebuh, špika me v križu, Ampak škratek noče in noče ven. Tako sva upala z možem, da se bo rodil na PDP. Zdaj pa je to čakanje še bolj zoprno.   Mogoče katera ve, če lahko pijem Mg tablete do konca nosečnosti, spet se mi pojavljajo krči v nogah, pa še mravljinčaste roke imam spet.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
28.7.2008 9:48:02   
Inigo
no, jst še zaenkrat razmišljam o tem, da bi si črpala mleko in mu ga dajala po flaški... a mogoče katera ve, če tako enako ostane mleko, ga ne zmanjka. sj u bistvu je važno, da se dojka sprazni in rata novo mlekao, ne? ni pa važn kako gre melk vn... al se motim, more mali zizat. sj glupo sprašujem... sam, ko bi res rada dojila...

ker opažam, da majo skoraj vsi julijčki te dni težave z dojenjem... a je taka luna?! user posted image no, možno je...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 9:51:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu anikabd)
  Neposredna povezava do sporočila: 3435
28.7.2008 9:53:47   
Inigo
lunica... punca moja! ne tak govorit. čudovita mamica si! če nebi bila.. se neb tolk sekirala, ampak bi mu dala aptamil v usta pa čau. tko pa se trudiš in gruntaš na vse pretege kaj bi izboljšala, da bi blo Lukcu bolje. vem, da si žalostna. tut jst sm se že zjokala ob Brinu, pa še pol tolk hudo ni kot pri vama. je zelooooooooooo priden - vsi pravijo. jst pa se sekiram, ko parkrat vn vrže - polije, in noče zizat... ampak to smo mamice. to smo ženske, ki ljubimo svoje otroke in bi naredile vse, da bi jim bilo lepo. nismo me nič krive. NIČ! malčki pač ne znajo drgač povedat kot z jokom. nas pa to nervira in skrbi. saj bo minilo... ali pa boš odkrila metodo, ki mu bo pomagala. si že poskusila z vožnjo v avtu? mene so baje vedno popokali v avto in smo se šli vozit, ko sm tok jokala. bila sem obupen otrok... venomer sem se drla in jokala... skooooooooooos! če bi vprašala mojo mami... bi lahko skupaj jamrali. user posted image mogoče bi mu pa res vožnja pomagala. tut Brin se takoj umiri, ko gremo vozičkat ali pa ko se kam peljemo.

držim pesti za vaju! user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
28.7.2008 9:55:09   
nanka
Lunica24 Natka počne isto kot Luka. Meni se že tudi malo rola. Cel dan je OK, lepo spi in je, ko je pa enkrat ura 21 pa cela štala. Včeraj sem jo imela na joški od 22 do 24 in me je že tako bolelo, da sem vriskala. Potem jo je očka nosil in ni in ni hotela zaspati, samo jok on jok. Nama se je obema trgalo. Dude ne mara, čaja ne mara, mene pa tudi ne more vlečt tri ure skupaj. Pa je ležala pri nama, pa ni nič pomagalo. Okoli 1 je končno zaspala. To traja zdaj že tri tedne. Nimam pojma kaj ji je. Pa sem probala tudi z dodatkom, ker ne vem več kaj naj naredim. Izgleda da najina dva nekaj muči. pa še na isti dan sta rojena.

Neposredna povezava do sporočila: 3437
28.7.2008 9:56:02   
Anonimen
pol še pa vam tle najedam , se opravičujem, počutim se kot najslabša mama, vse znate porihtat svoje otročke, jaz pa ne in vsak dan sam jokam tle gor..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3438
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 9:59:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3439
28.7.2008 10:00:18   
Inigo
ne ne lunica! proč s takimi mislimi. niso vsi otroci enaki. eni so bolj jokavi, drugi manj. in prav je, da se nam pojamraš, ti bomo pomagale. že pogovor koristi, če pa ti bo katera še kaj koristnega svetovala, bo pa še toliko bolje.

lunica, RADE TE IMAMO!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 10:01:51   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3441
28.7.2008 10:04:54   
Anonimen
joj hvala punce, takele besede so balzam res. hvala iz srca res... drugač sm tak optimistična oseba, tule me pa tak daje user posted image sej tole pride tak val nemoči, pa se zjokam in tule pojamram, zdej sm pa dpet optimistična in verjamem da bo še vse ok!

čez 15 let mi bo pa luka rekel v prepiru: spelji se stara.  user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3442
28.7.2008 10:07:22   
lex
Inigo probaj kak dan, da si pumpaš ven, ali pa vsak drugi podoj, da se ti ne navadi flaške. Pa boš videla koliko je not in če ima dovolj.

Lunicauser posted image . Ja tudi jaz sem šla skozi marsikaj pri Aleksu. Jokala sem pri vseh treh. Pri Viti še najmanj. Krivi so tvoji hormoni za mišljenje, da nič ne znaš in da nisi dobra mama. Verjemi tvoj Luka ima najboljšo mamo na svetu, ki mu hoče pomagat. Kaj pa če menjaš firmo dude? Mogoče mu ta ne odgovarja. Aptamil rad zapira in ima mogoče zato probleme. Kako pa kaka? Bolj trdo, vsakokrat ali kateri dan spusti ven? Če ima po ustih na debelo obložen jeziček in usta z belo oblogo mu jo moraš dobiti dol, ker meni so od tega spokale bradavice. Alina je imela zelo na debelo obloženo, potem pa sem ji vsakokrat s pleničko not po ustih brisala, ko še to ni pomagalo sem prbala recept moje bice in pleničko namočila v navaden sladkor in ji dobila vse dol potem je tudi vlekla bolje. Malo imajo bel jeziček - to je normalno, kar je pa preveč mora dol.
Vsi ki so pametni - pošlji jih skozi vrata, če ne znajo pustiti nasvetov pred vrati. Ja vsi smo imeli pametne misli, ko pride otrok jih pa ovrže, tud moji bodo brez dude, ne bojo spali poleg,.... Ja že 1 noč so bili poleg, na dudah,............................
Kaj pa če je enostavno žejen - probaj mu dat malo vode za pit. 

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
28.7.2008 10:08:48   
anikabd
Lunca ne smeš obupat.
Poslušaj svojega otroka in naredi to kar misliš, da je prav.
Ne smeš si nič očitat, saj se trudiš kolikor veš in znaš.
In ne obremenjuj se zaradi drugih.
Kot je ena že napisala otroci so si med seboj zelo različni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
28.7.2008 10:28:27   
glugluglu
lunica si pa še mene spravila v solze, v glavnem drži se, dojenčkov se baje prve tri mesece ne more razvaditi, tako, da brez slabe vesti kar po rokah, pa zraven na postelji, pa dudica, karkoli, samo, da si mamica lahko spočije od joka. Se mi zdi, da ko našega zvija, ga res lahko samo v naročju potolažim, ker je v taki legi. Paše mu, da je bolj v šalčki in nogice mu malo dvignem in pokrčim, božam po trebuščku, pa je bolje. Če ga odložim, pa je preveč stegnjen in potem se od joka še razteguje in to mu ne paše, kadar ga matra.

Tudi naš Tian še vedno noče dojke, povleče parkrat potem pa čisto znori, pa se obrača sem in tja. Jaz si potem stisnem mleko in ga pride samo še za vzorec (40 ml). Inigo, se mi zdi, da ta pumpica ne stimulira mleka tako kot sesanje. Jaz mislim, če bi mi močno vlekel, bi mleko prišlo, tako, ga pa ni, Tian pa noče prazne dojke - začaran krog.

Imamo pa Novalac in kar spi, zvije ga 1 x na dan (skupaj z neutolažljivim jokanjem), takrat se potem ornk pokaka in je po tem kar mir. Imam doma tudi Aptamil še zaprt, ker ga je Mitja kupil v Muellerju, ampak bi nekaj časa bila raje na Novalacu, ker res pravijo, da je bolje prebavljiv.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
28.7.2008 10:34:46   
Motoristka
lunica24user posted image -stran z takimi mislimi, povem ti da si super mama!!!user posted image ....pri meni je bil Andraž tak 3 dni-sem mislila, da si mi bo zmešalo-ne joške, ne dude, ne čajčka....včeraj sme mi je non-stop jokal od jutra do večera-niti nošenje ni pomagalo...zvečer sem mislila, da bom skupaj padal, pa ga je moj imel...zdaj mi končno spi 2 uri-malo pa me je strah kaj bo potemuser posted image ...ampak saj bo...boš videla da je po kakšnem mesecu že bolje-ti rabiš čas, prav tako tvoj Luka...boš videla, da bo boljeuser posted image .

Mene moja patronažna prav "zajebava"-pride drugi dan, ko pridem iz P-bila je pri meni 10 minut-ga na hitro pogleda, gre....pride par dni kasneje(prej pove, bo prinesla tehtnico) brez tehtnice-ga na hitro pogleda...spet mi pove, da bo prišla naslednjič z tehtnico-me pokliče in pravi da ima danes gužvo, da ne bo mogla pritiuser posted image ...končno pride prejšni teden-ga skopa v roku 10 minut, pove, da je spet pozabila tehtnicouser posted image in da pride v sredo...torej moj je že star 15 dni..o tem koliko tehta pa ne duha ne sluha-bi zelo rada vedela, da vidim če imam dosti mleka..upam, da bo v sredo stehtan.Nisem si mislila, da take patronažne obstajajouser posted image .

< Sporočilo je popravil Motoristka -- 28.7.2008 10:40:17 >

13.7.2008 ob 2.20 smo dobili sončka Andraža:)

(odgovor članu anikabd)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
28.7.2008 10:35:18   
lindy
Evo midve sva doma, rihtamo se lepo, tudi dojenje nama gre, ker sva imele na začetku mal težav, spimo in jemo, na začetku je bla kr živahna, no zdej se je pa kr umirila in ima svoj urnik, tko da super lepo je bit mamica!
Hvala vsem za čestitkeuser posted image , več pa vam opišem,ko bom lahko normalno sedela!user posted image Pa še mal moje princeskeuser posted image user posted image user posted image

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Motoristka)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
   [Brisano sporočilo]
28.7.2008 10:37:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lindy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3448
28.7.2008 11:08:53   
Nasara88
Lunica najprej en velik user posted image zate. Sicer to pri vas že traja nekaj časa, ampak pri nas je bilo podobno kakšen teden nazaj, če se spomniš samo da naš ni toliko jokal. Res je, da en user posted image ni enak drugemu, ampak kolikor vidim tukaj na forumu se kar precej mamic zadnje čase srečuje s podobnimi težavami. Upam, da je ta stvar samo prehodne narave in se bo čimprej uredila. Ostani močna in ravnaj po svojem materinskem čutu in si nikakor ne očitaj, da si slaba mati. 

Neposredna povezava do sporočila: 3449
28.7.2008 11:35:45   
24julij
lunica cist nic cudna mama nisi.pac niso si vsi otroci isti.vedi da ti full pomaga ce se lahko s kom pogovorid.sej ves kako sem jaz imela tezave ze v nosecnosti,sem se dost prejokala.pol ko je prisla pa Lara sva se pa lep cas borile da je jedla oziroma sva full dolg jedle,jaz sem si od prvega dneva mleko crpala,ker mi je bla najvecja zelja da bi dojila.Pa pri nama zal to ni steklo.Lara se je navadla na flasko ziza je za cartat.pol po enih preh tednih sem bla ze tolk zmatrana od crpanja da sem sam se jokala.tolk sem bla zmatrana da tud spala nisem.cela sem bla zakomplejksana da ne znam nahranit lastnega otroka-vedi da otrok cuti ce si ti zivcna.pol mi je pa babca rekla da ce me crpanje tako fizicno obremenjuje in da me tolk izcrpa da naj zacnem dodajat brez slabe vesti.tudi jaz sem se tezko odlocla za umetno mleko samo moras pa tud gledat kaj je boljs jaz nisem vec mogla,in sem sla na aptamil,sedaj si se crpam trikat na dan da lLara vsaj mal mojga dobi itak ga je po 30 ml,ampak je neki,nehala sem se obremenjevat s tem da sem slaba mama zato ker je moj otrok na umetnem mleku.kaj pa tiste mame ki sploh nic ne dojijo in otroci skoz pijejo umetno mleko,pa so zdravi.res je da je dojenje najboljse ampak kaj naj.vedi da ti vsi stojimo ob strani tudi v tvojem primeru,ti se odloci kaj je najboljse,ce se ti zdi pa lukcu dodajaj umetno mleko samo ponoci ce ti bo kaj bolj spal,lahko probas.drugace pa,cim vec se pogovarjaj in zaupaj svoje tezave-lazje ti bo.ce zelis poslji zs si izmenjava steviljke pa se lahko k jdobiva na kavici(iz kerga konca ze prihajas?) meni je neki msn zastekal cene bi te tam kliknla.jaz se tolazim s tem da ce je drugim uspel bo pa tud men.

zdej sem se pa orng razpisala,hahaahah

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?