Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 17:01:22
|
|
|
|
pingo80
|
Ku, ku! Mi smo doma s pregleda in potepanja. Smo imeli 1. CTG - so merili samo utrip. Je naša lepotička veselo brcnila vsake tolk časa. Je pol rekla G, da mamo čist šolski primer CTG. Potem sva nardili še kratek UZ, da smo vidli, kolk naša lepotička tehta. Ja, zdaj mamo približno 2400g, na koncu pa naj bi pristali na 3400, 3500g. Me je pa ful prestrašla G (sej mi je prej povedala, da me bo prestrašla) - je rekla, da so v celjski porodnišnici v eni noči tri mal pred rokom rodile mrtvorojene otročke. Da so odlašale z obiskom porodnišnice, ko niso več čutile deset gibov na dan. In vse mal pred rokom. Mi je strogo zabičala, da morm pod nujno v P, če ne naštejem čez dan 10 gibov. Punce, štejte, vidm da to res ni hec!!! No, pol sem šla še mimogrede k eni prijateljci in dobila eno škatlo cotk za našo pužiko. Zdaj pa jih že celo popoldne samo prekladam in gledam. ČE so pa tko lušne. Zdaj grem pa še mal prebrat kaj ste načvekale v tem dnevu.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 17:11:57
|
|
|
|
anita goitan
|
pingo08 za pregled, bejba dobro raste. Uf kaj ne poveš tragedija
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 17:37:43
|
|
|
|
kaja02
|
joj Pingo, ne me strašit, moja pupa je dans zelo mirna in nič ne miga sama, sam če nekaj časa žokam trebuh, malo nazaj pomiga, glede štetja 10 udarcev, kako že to gre, a veljajo tudi tisti, ko jo ti vzpodbudiš, da požoka nazaj, ali samo tisti, ko je sama aktivna prosim za pomoč, me je sedaj panika začela grabit
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 17:48:49
|
|
|
|
pingo80
|
Zoja Miša - superca, da te bodo končno mal spustili domov. Pridno počivaj in se pusti razvajati. Suzili - lepo, da ste doma. Zdaj pa uživaj s svojima sončkoma. Ko pa tako hit rastejo. dojenč - za dobro opravljen pregled. Tvoja pikica bo pa tak lušno težka pri porodu. Aradej - tud tebi, da je blo na pregledu vse bp. Sayuri - uaaauuuu, za pleničke. To pa je konkretna zaloga. Eni se pa še znajo izkazat. Betty - jz bom sabo vzela natikače, te ki jim ma zdej za zunaj. Mal bomo podrgnili, pa bodo ko novi. S sobnimi copati mi ni za hodit tam vsepovsod okrog; pa hitr so lahko mokri. Sandra123 - se je po moje tud G pri merjenju zmotla. Majn ma pa res bolj težko kot je mel. Ne se preveč obremenjevat do ponedeljka. Držim pesti in verjamem da ne gre za noben zastoj v rasti.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 17:51:35
|
|
|
|
sandra123
|
Kaja...če te skrbi, se pojdi pokazat v P...saj nič ne stane, naj naredijo UZ, pa boš pomirjena Pingo...mislim, da ni pametno, da dobivamo takšne informacije - saj vem, da si hotela dati samo nasvet in nas opozoriti, ampak zdaj res ne rabimo takšnih podatkov....upam, da ne boš to vzela kot kakšno mojo nekorektno izjavo, ampak res ni pameto tega razglabljati - nesreče se dogajajo - na žalost, sočustvujem z mamicami, ki so utrpele takšno izgubo, ampak vseeno ne želim spremljati takšnih stvari...me kar stisne pri srcu, ko kaj takega slišim ...pa brez zamere ...jaz sem bila danes že kar znervirana zaradi mojega obiska pri G...
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 25.7.2008 17:53:22 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 18:01:09
|
|
|
|
pingo80
|
Sandra123 - ne nič ne zamerim. Sm razmišljala al napisat al ne, pol sem se pa odločla da bom, ker do zdaj tud sama nisem nič štela gibov. Prestrašit, pa ni bil moj namen. Se opravičujem. Kaja tud tebi, ker te je zdaj postalo strah. Vem pa, da bi se šla jaz pokazat in se bom tud šla, če dojenčka ne bom čutla. Še enkrat - se opravičujem vsem. Erin - za seznam še dodajam, da mam naslednji CTG 6.8., kilogramčki pa +1 - torej + 10 kg.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 18:40:29
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
Zoja Miša super, da greš domu! Zdaj boš pa po vsej verjetnosti kar ure odštevala do takrat, ko greš. Jaz sem jih. Ana_P lepa slika! MajaT. zelo lepa porodna zgodba!Se človek kar vživi v njo. Suzili dobrodošla doma s sončkoma! Nell super kopalnica!! Jaz bi tudi mela takoooo!! To se je pa splačalo razbijat! Meni je pa moj včeraj uredil frizurco tam spodaj. Danes na pregledu je bilo vse ok. CTG ravn, čeprav me je ponoči nekaj ščipalo in sem imela podobne bolečine kot pri M. Pretoki so vredu, podovnice je še zaenkrat dovolj, tako da ni treba še nič sprožit. Naslednji pregled + CTG +oddaja urina imam pri polnih 38t, 29.7. Se mi je pa sanjalo, da sem kar doma rodila in je moj pomagal zraven. Upam, da to ne bo res. Je imel pa take lepe goste laske rjave barve. No tukaj je pa moj buši v zadnjem mesecu odkar sem doma: http://www.ringaraja.net/forum/photo.asp?v=&photoid=118974&asortType=9&apage=2 Naprej še napišem poznej...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 18:41:07
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
Jupi 1000 objava in štiri zvezdice!!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 19:14:42
|
|
|
|
anaya
|
K_a_t_j_a: al se samo meni zdi al pa maš res miceni trebušček?! Kaja: mislim da tisto ko ti žokaš tut velja za gib, ker meni je na CTG-ju sestra štokala trebuh da nismo spali, pa je tut veljalo... če pa še tega ne bo pa takoj pokazat... Pri meni dete začne najbolj noret kako uro po tem ko je 10 gibov preštetih...pa ni važno ob kateri uri je to... pa zdaj sem uspavanko od Šifrerja našla (uspavanka za Evo) pa ji jo predvajam, in brca kot zmešana...zgleda ji uspavanke ne bojo všeč, oz. vsaj uspavale je ne bojo..... Jaz sem pa danes oprala pa posušila pa zlikala 2 stoja, še 2 pa smo perajt.... se mi zdi da se res nikol ne konča to.... čeprav komaj čakam da lahko te micene stvari likam.... se mi kr smeji zraven.... se mi oddolži za tisto ko sem po obešanju crknjena, kot da bi jarke kopala 12 ur. Miškolinček: drži se da bo čim prej detece v tvojem naročju.... jaz se full veselim tega, pa naj boli kolk hoče samo da jo dobim že enkrat, bi bla prav vesela če bi meni rekla G da bo kmalu....pa nič od tega
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 20:13:39
|
|
|
|
ANA_P
|
suzili , za prihod domov pingo80, jaz osebno sem vesela take informacije, hvala. Ker sama do sedaj nisem štela gibov, se mi zdi, da jih je dovolj, če pa bo jih premalo pa bom začela šteti in bom tudi zdaj bolj pogumno šla v P, če bo kaj narobe. Ker včasih te kar radi naderejo, če prideš brezveze in tudi zato se marsikatera ne odloči takoj. Sem pa slišala, da je v CE P kar gužva. Prejšnji petek jih je rodilo baje kar 19 . No, tudi mene danes daje utrujenost, pa kar ne vem od česa. Sem popoldan malo poležala in sem mislila it malo pucat, pa s tega ni bilo nič. Bom pač jutri. Sem tak lena, da bi samo ležala. Sem šla še popoldan malo v trgovino in tam vedno srečam ogromno poznanih ljudi in vsak me je danes vprašal JA KAJ ŠE TI NISI ŠLA? Hmmm... NEEEEEEEEEE, če še imam vedno tak veliki trebuh, očitno res ne. Za znoret! Mi je ena rekla, zdaj bi pa že res lahko šla kaka si že . Sem si mislila, ja zamašek si bom odšraufala pa bom kar rodila. HALO? Kakšne izjave jaz poslušam. Očitno je moj trebuh res veliki, da tako vse šokiram, ko me vidijo. Pač mi je že vseeno! Zdaj pa še malo preletim po forumu, te pa pod tuš in pred TV. Aja, vas tudi kaj zgaga peče? Mene zadnje dni vedno bolj pogosto tako da brez donata sploh več ne gre.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 20:15:43
|
|
|
|
ANA_P
|
miškolinček , drži se!!!! Naj ti mine hitro in brez bolečin. Malo še pa boš imela malo štručko v svojem naročju
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 20:21:55
|
|
|
|
naty13
|
Pingo mene si tudi kar prestrašila. Sem se takoj vprašala, če čutim malega 10X dnevno. ja, HB ga, ker je pravi razgrajaček. Me je pa kar stisnilo in me te novičke vržejo iz tira. Drugače pa, če ne čutite 10 gibov na dan, se raje pojdite pokazat v P, bolje je iti zastonj, kot pa da je kaj narobe.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 20:49:56
|
|
|
|
tatly
|
joj punce kaj naj naredim ze celi dan samo iscem kaj bi jedla....p.... kg pa samo grejo gorrr
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 20:55:46
|
|
|
|
anita goitan
|
tatly ful sem danes pojedla, skoz neki grickam:sadje, jgurte,sir,mal kruha, pa spet sadje,... Evo mi2 sva s prehoda, je šou mal ta nouga Nikona sprobat , da bo zverziran v nulo ko pride najina bejba na svet . Sem pa sedaj mal lena, cote bi morala stojala spravit pa se mi ne ljubi in bom kar še mal na netu.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:09:51
|
|
|
|
ozziebo
|
Ko ste že pri hrani, sem popoldan zmazala pol pekača breskove pite, zdaj me pa vse tišči Miškolinček, čim lažji pa čim hitrejši porod
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:14:40
|
|
|
|
Zoja Miša
|
No, ga vam še hitro kaj napiše pred zadnjo nočjo v bolnici. Pa veste da vam moram povedati, da me je strah iti domov. Je to narmalno???? Kaj vem tukaj me imajo pod nadzorom, doma pa bom sama z vsemi vprašanji in strahovi? Sem malo čudna??? Pomagajte prosim!!! In ali je res, da lahko plodovnica počasi odteka, pa sploh ne veš????? Joj, vem da sem grozna, ampak...POMOČ!!! Lina K, ja imam in prav zelo si trudim skriti narastek . Zakaj pa me nisi pocukala??? Anita meni so jih - pižamce kupili v Modiani in sem z vsemi 4 zadovoljna!!! Sandra, ne skrbi zaradi mer! Po mojem je falila. In Pingo glede tega se strinjam z Sandro, tega sedaj res ne rabimo!!!! Katja, res si želim le, da bi bilo vse o.k. Jupi za 4 zvezdice. Jaz še 3 nimam . Ana_P zgaga me ubija že več kot mesec dni in to vsako popoldne! Grrrrrr....
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:23:55
|
|
|
|
kaja02
|
čer!!! vidim, da se pogovarjate o hrani, jaz sem celo popoldne jedla, sem celo milko zmazala ( ta veliko), grozdje, breskve, kekse.... sam da bi moja pupa začela migat, in se je splačal, ravnokar se je končalo polurno premetavanje po trebuhu, me je že tako bolel, da sem jo že prosila da naj preneha . HB je vse vredu in sem si delala brezvezne skrbi, al se umirja al pa je bil danes tak zaspan dan. Sandra, Anaja, Pingo, hvala za skrb in tolažbo, ej punce zlate ste
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:25:47
|
|
|
|
kaja02
|
zoja miša- te kar razumem, da te je strah iti domov, vendar s polno mero optimizma bo šlo, boš vidla, če pa boš čutila, da je kaj drugače, pa še vedno lahko obiščeš P. Kar pogumno!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:28:54
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Kaja02 hvala ti, sedaj bom kar malo bolje in lažje zaspala. Saj imaš prav. In k sreči imam še angel sound, s katerim bom pikico poslušala 2 x na dan, kot so mi to delali v bolnici. V kolikor pa bom imela še kakšne napade, pa se javim k vam, ki me znate pomiriti. Hvala in mirno noč.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:32:18
|
|
|
|
sayuri
|
Miškolinček juhu, . Ti želim, da bi bilo čimprej za tabo in da nam čimprej sporočiš lepo novičko.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:47:39
|
|
|
|
buhtlčk
|
Miškolinček želim ti ta dobro pojstlo, za čim manj časa :) Boš odprla sezono avgustovk na jesenicah ane
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:53:32
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
Sem napisala cel roman pa me je vrglo ven Zoja Miša ne skrbi, vse bo vredu, ti samo počivaj pa bo. Tvoj te pa naj razvaja. Saj vidiš, da se da s počitkom daleč priti, tako kot sem jaz prišla. miškolinček lep in čimanj boleč porod ti želim!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 21:58:07
|
|
|
|
dojenč
|
zoja miša- kar pogumno v svoj topel dom, po tolkem času je pa normalnoda imaš malo straha, ampak kot so ti že dejale pogumno pingo-tudi z moje strani *nisem nič užaljena prav nasprotno, mislim da se tud o teh stvareh mormo pogovarjat, kajti so življenske stvari, in tudi jaz sočustvujem z mamicami, nič si me ženi ksrcu, po moje je prav da si napisala, in nas opomnila naj štejemo gibe. AMPAK JAZ TEGA NE RAZUMEM_na internetu sem prebrala da je gib res gib in da pri štetju velja, se pravi ko brca štejes vsak premik v materinski šoli pa so nam rekli da je en gib tisti gib ko ga otrok naredi zaporedoma nevem kako bi vam to obrazložla da bi razumela bom probala tak: ___+++____+++____+++++++___________________________________++++ pol pa par ur nič pol pa a+++ ________+++ evo če razumete_+ je gib, se pravi je v tem primeru prvi trije plusi en gib ali so trije ufff sem zakomplicirala, davam ne bom ponoci spanca kradla tak zdaj pša se grem cote obesit pol pa ajo ajo rtm ******************lepo ajajte*********in nekaj lepega sanjajte*********
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 22:25:48
|
|
|
|
Erin
|
miškolinček- ti mi jo boš pa kar v P popihala? Srečno pa da dobiš taboljš mizo pa za čimmanj časa ...mogoče se ti pa še res v kratkem pridružim. Žal pa ta teden ne bom nič na J še hodila, tako da te ne bom mogla obiskat... ti pa res želim vse naj naj in čimprejšnjo vrnitev domov Mi je pa zanimivo da je miškolinček omenila da se na UZ vidi koliko je plodovnice, ko pa sem jaz to mojo gin včeraj vprašala je pa zanikala. Pa se meni tudi zdi da se na UZ to vidi...mislim...nič mi ni jasno...mene pa skrbi ker sem imela tako tekoč izcedek, kaj če je bila to plodovnica???? Upam da ne... pingo - tudi mene si prestrašila s to novičko ampak je včasih treba tudi to slišat, če ne drugega da se tiste ki imamo bolj lene pripravimo do štetja.....in da do tega ne pride več....jaz sem že tako navajena gibov da jih sploh ne pogruntam... so mi že postali del dneva.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 25.7.2008 22:35:26
|
|
|
|
andrejaboris
|
Hi! MIškolinček ti pa nam boš že popihala v P? Želim ti čimkrajši porod in čimprejšnje cartanje z otročičkom! Pa da bi bla oba ok!!! Ej babike, jaz imam zdaj dva dni pune zatečene noge, po celi dan, pa sem počivala pa nič ne pomaga! KOmaj so še vidni gležnji! Eh se bo! Še malo! Bom še pol pokomentirala, ker že komaj sedim. Me trtica full boli! Lepo nočko!!!
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?