Encijan
|
Ja, Dajadada, z žličko hrani račko iz knjige, drugače pa hrani še svojo dojenčico, pa medvedka na slinčku, pa metuljčke na bodiju, pa mami in atija... Skrbi, da ni nihče lačen! Je pa hecna, ko si od svoje dojenčice po potrebi sposodi tudi dudo (ko svoje nima!). Tudi jaz držim pesti za Žigo & Matio, pa za Maksovo ritko... Naj pa še jaz z vami delim svojo zgodbo glede cepljenje proti OMR. Hči je teden dni po cepljenju dobila vročino, brez spremljajočih simptomov in ko je trajala že 3. dan, sem se le začela spraševati, če le ni morda povezana s cepljenjem, v petek, 4. dan po cepljenju pa je dobila par pikic po obrazu in rokicah, a ker so mene popikali komarji, sem tudi tiste pike povezala s komarji. Sicer se je nekaj novih pikic oz. bolje kar rdečin v velikosti najmanjšega kovanca pojavilo tudi čez dan, ko komarjev ni bilo, a sem rekla da ne bom komplicirala in zadevo "ignorirala". Včeraj sem šla potem brskat po internetu in našla poročilo Inštituta za varovanje zdravja o stranskih učinkih cepljenj za leti 2005 in 2006 in pri OMR našla točno to, da se je vročina pojavila okoli enega tedna po cepljenju. Ok, sem rekla, bom poklicala v MB, kjer smo bili cepljeni, ker so rekli, da naj jih o vsakem pojavu stranskih učinkov pokličemo, ker morajo to zabeležiti, da nazaj sicer ne no treba hoditi, ampak vendarle. Jaz pokličem v pričakovanju, da dobim potrditev ali zavrnitev slutnje in morda kak nasvet, hotela sem govoriti s sestro, ki je za to zadolžena, a ker je ni bilo, sem morala potem ob določeni uri poklicati dotičnega zdravnika, ki pa me je malodane nahrulil, kako si ga drznem klicati po enem tednu, da naj grem kar k pediatru, da gre zagotovo za kaj drugega. Pa sem mu rekla, da sem na internetu prebrala, da se vročina po OMR cepljenju pojavi 6 do 10 dni po cepljenju, mi je pa rekel, da sem brala slabo stran. V tistem trenutku se nisem spomnila, da bi ga vprašala o poročilu IVZ, ki bi ga on moral poznati. Prav razočarana sem bila nad njim in posledično nad našim zdravstvom in dvom o zaenkrat še obveznih cepljenjih, ki je bil že prej prisoten, postaja vse večji. Seveda sem spet našla ogromno argumentov proti, sploh ker ima mala alergije in žal mi je bilo, da nisem še odlašala, a zdaj je kar je in moram oz. morava pač sprejeti odgovornost za svojo odločitev. Morala sem vam tole povedat, upam da vas nisem spravila preveč v slabo voljo. Tamala je danes že brez vročine, tudi včeraj je ni bilo več treba zbijati, tako da nisva šli k zdravniku. Bila pa je vseskozi dobre volje, razen ko je šla vročina čez 39, takrat pa smo jo potem tako zbijali, pa proti večeru je ratala bolj tečka in utrujena, kar zanjo sicer ni običajno. L.p. Encijan
< Sporočilo je popravil Encijan -- 24.7.2008 10:48:37 >
|