Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 21.7.2008 21:36:34
|
|
|
|
neli99
|
laubica da bo timonu čim prej bolje. kako ukineš dojenje? ma o tem je delikatno govort, ker se mi zdi da mamo mamice zelo različen odnos in pogled do tega in so ble že hudo vroče debate po forumih. al pustiti otroka jokat al dojit dokler se sam ne premisli ... ko sem ugotovila da otrok samo še mal cuclja ponoči iz navade in ne od lakote, ko je že 3x na dam GH, takrat je čas da se ponoči nehamo dojiti. prvo noč je res kriza in tuli kar en čas, sam sem tolažila, pa v naročje, pa spet v posteljo. ( zame to ne pomeni da pustiš otroka jokat ...) ... za sina se ne spomnim, sam ta mala prvo rundo ni jokala dlje kot 15 min ... se je pa pol zbudila še 2x pol ure zatem ... in pri sebi sem si rekla, če se bo še tretjič, pol je lačna in bova jedle ... pa je zaspala in spala do zjutraj. naslednjo noč je pa samo še mal pojokcala, pa zaspala dalje. zdej če se kaj zbuja jo kar iz postelje potolažim pa takoj zaspi dalje. pri meni je to delovalo pri sinu in pri ta mali. oba ko sta jedla že ornk GH, oba nekje med 7-8mes. sam punce ne me narobe razumet. tuki vas je kar nekaj ki še dojite ponoči. pač pomembno je da obema ustreza. meni ne in mi paše spanje. midve se dojiva in crkljava podnevi. ponoči pa spiva. obe. a ja ... tega se ni pametno lotit pa sredi noči obupat. naslednjič bo otrok še bolj vztrajno jokal. če začneš, moraš biti prepričan da ni lačen in vztrajati dokler ne zaspi. kako vem da ni lačna? ker se je zadnje čase ponoči dojila samo na eno stran 5min in takoj zaspala dalje in spala 3-4 ure. sam našo tut neki matra ... do zdaj sem sumila zobke, danes zjutraj pa je mela smrdeč urin in če bo jutri še zgledala bledo in jokasto bova šle k zdravniku.
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 21.7.2008 21:56:05
|
|
|
|
KT
|
IZVIRNO SPOROČILO: neli99 kako ukineš dojenje? ma o tem je delikatno govort, ker se mi zdi da mamo mamice zelo različen odnos in pogled do tega in so ble že hudo vroče debate po forumih. al pustiti otroka jokat al dojit dokler se sam ne premisli ... neli99 aleluja, bog ne daj se opravičevat za nekaj kar res ni na mestu - ti, kot mamica tvoji zlati sončici najbolje veš kdaj je čas za določene premike naprej. Meni, na primer, se je zdelo, da ji je moje mleko premalo (pazite, ne vem zakaj, ampak imela sem pač tak občutek - prvič mama, pojma nimam). Čez dan moja Alina ni pojedla prav veliko (dojila se je po 5-10min na vsaki strani), ponoči spala kot top (zbudila se je enkrat na kvatre) in sem jo posledično budila (kdo ve, spet morebiti napača neizkušene mamice), potem pa sem ji zvečer pričela dodajat AM (spet ne vem, morebiti moja velika napaka, a tako sem imela vsaj občutek, da je moja zvezdica sita) in potem se je par dni po 9.mesecu sama odstavila (malo cmokala, nič vlekla in najino zizanje je šlo v pozabo). Se pa še danes, ko je utrujena in tik pred spanjem nasloni na moja prsa, da roko pod mojo majico in zaspi
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 21.7.2008 21:56:42
|
|
|
|
hanna1
|
Dober večer Pa je še en deževen dan mimo .Jaz se ubadam z bučkami in stročjim fižolom,kako čimbolj rentabilno pripravit za ozimnico-pravzaprav v prevodu..čim bolj okusno z čimmanj packanja...stephany,ja paše malo odklopa,vidim pa,da sta se Neža in Klemen dobro ujela...se čist lahk zgodi,da se bodo punce teple zanj ,...julci,a maš še vedno dva šihta -men bi se zrolalo...joj,ko kaj bolj na hitro preberem,pol pa ne vem,kam kaj paše ....pa neli,bravo za Natašo in njen spanček ponoči in...malo kukam na seznam in če prav vidim,je dva dni nazaj praznoval Žan od dodi 10 rojstni dan -vse najboljše dečko in upam,da ste lepo praznovali Veliko lepih trenutkov z svojimi dragimi pa želim tud tebi,naša dolenjka makala ob okroglih in naj bo še veliiiiiko okroglih .Skrivnih želja se ti naj izpolni ravno dovolj,da ti polepšajo vsak dan,težke trenutke pa moč premagati z veliko optimizma,volje in ljubezni,ki je je v vaši družini na pretek in samo želim ti,da bi bilo še naprej tako-pa še veliko iskrivih misli s tvojega konca-od nas s hladne Koroške
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 21.7.2008 23:04:32
|
|
|
|
hanna1
|
KONZERVICE, PARTIZANKE IN ROŽICE, stephany (21.12.1970)- Klemen 13.5.2007 majrim ( 3.4.1971) - Neža 28.6.2007 mateyka (4.4.1971) - Inara 29.7.2007 zvezda 71 (16.5.1971) - Nace 14.9.2007 KT (11.7.1971) - Alina 23.6.2007 natasaom (4.7.1972)- Hana 17.9.2004 Kindlady odrasla hči ursikazala (30.4.1970) - Nika 21.9.2007 neli99 (31.12.1972) - Peter 13.8.2006 , Nataša 28.11.2007 hanna1 (23.12.1969) - Blaž 5.10.1995, Hana 5.6.2007 Laubica (20.1.1972) - Tinej 14.9.1999, Timon 24.10.2007 julči (1.5.1975) - Miha 2.12.1996, Zala 5.6.2007 trixi (40) - Gaja 30.1.1989 4 leta marogica (41)- 6,5l Bor , 3l Brin tjaga 8 let 3 leta misska (35) Dunja 10 let Leonid 21.8.2007 jana73 (5.1.1973) Gal 13.12.1996 Ela 7.12.2005 ARIANNA L.05 (32 let) (2005) Mark Eduard 14.2.2008 pikica 36 (26.2.1971) - Ana 18 let Jure 12let .. Vilma (21.6.1972) - Dominik 5.12.2006, Julija 22.3.2008 .muki. (8.10.1971) - Nejc 21.9.2003 Maša 2.5.2008 viator (27.9.1965) - Urška 25.8.1994 Lea 19.9.1997 Lara 11.7.2007 duskamb (5.7.1972) - Žana 13.1.1999, Jure 19.8.2000, Matija 20.9.2007 makala (21.7.1968) Matevž 1990 Kaja 1994 Lana 23.8.2007 TANTRA (42 let) 17 let 14 let Luka lonib (2.4.1973) Nejc 15.9.1995 Vanja 24.11.2000 Zala 29.3.2007 DIANA 5 (22.12.1970) - Alex dec. 2004 Nina junij 06 , Neja 23.2.2008 dašabina (3.4.1973) - Ana 9.4.1997 Maša 8.4.1999 Miha 20.1.2008 anajmad (22.6.1969) 12.3.1994 Vid 16.8.2004 - 18.8.2004 Ula 22.12.2005 jacklyn Miša 20 let Matic 16 let Miha 10 let Martin (22.9.2007) . lumpa6 Aleksandra Tamara 12.11.1990 Klaudija 2.7.1996 Kristjan 14.1.1998 Jure Gal 16.6.2003 Žiga 31.8.2007 dodi ( 25.8.1974 ) Janja-19.6.1997 Žan-19.7.1998 Irma-09.03.2000 Breda in Mirjam-20.09.2001 Vanja in Nadja-03.06.2003 Nace-15.07.2005 Vida in Vilma-24.05.2007 (srečke) nosečke ... Povezave na prejšne dele: 1.del http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1855706&mpage=1&key= 2.del: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2321266&mpage=1&key= ....če še kaj manjka,pa kr povejte... ....
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 21.7.2008 23:05:11
|
|
|
|
hanna1
|
...pa-pa
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 8:56:24
|
|
|
|
KT
|
jao, jao pa ta moja pozabljivost Žan pravi gospodič si že , veliko tortico in daril ti želim makala še veliko okroglih obletnic rojstnega dne pa še šopek
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 11:42:13
|
|
|
|
lumpa6
|
IZVIRNO SPOROČILO: KT jao, jao pa ta moja pozabljivost Žan pravi gospodič si že , veliko tortico in daril ti želim makala še veliko okroglih obletnic rojstnega dne pa še šopek iskrene čestitke še z moje strani
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 12:36:29
|
|
|
|
Laubica
|
NELI-meni pa ne rata -ker naš še ful ziza ponoči tako vleče kot da cle dan ni nič jedel tak da ne vem kak bomo mi nehali-veš -jaz osebno tudi ZELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO rada spim -samo če ne gre -ne gre
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 13:50:06
|
|
|
|
neli99
|
laubica najprej mislim da je pomembno ali čez dan poje dovolj. jst sem potem najprej probala tako da sem ponoči zmanjšala: torej dojila samo na eno stran. pa ko se je zbudila naslednjič na drugo stran. to sva delale kak mesec. zbujala se je pa ob 1h pa ob 5h. no pol sva pa ukinle. vsekakor najprej zmanjšaj, pol pa ukinjaj. KT ... ne vem zakaj mi je bla tvoja zgodba o konec dojenju ganljiva ... verjetno zato ker se je peter odstavil pri 9mes. jst pa sem si želela da bi se dojila še malo dlje. bilo mi je tako hudo, da sem celo klicala une svetovalke, ki pa so mi svetovale, naj ga v spanju priklapljam, to pa mi ni blo sprejemljivo in tako sva se midva tudi nehala dojiti pri 9m. res pa je tudi da sem bila takrat že 3m noseča in sem ga itak dojila samo še zjutraj. ginekoliginja mi je vedno kar malo zapovedovala naj ga odstavim. danes mi je žal da sva tako hitro zmanjšala. prve mesece sem se pa tako borila da sva se dojila ... potem pa čez noč - konec. in zdaj ga včasih hecam da bi se še kdaj dojil ko vidi ta malo ... pa ne ve kaj bi delal z bradavico. pol se pa stisne v naročje in pri meni podudla svojo flaško mleka, pa je skoraj isto. no s ta malo se dojiva vsaj še 3x, 4x čez dan in za enkrat še sploh ne mislim ukinjat. mogoče pol ko bo služba, pol bo pa treba zmanjšat. zdaj pa ta mala kliče ... se greva dojit
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 16:21:18
|
|
|
|
julci
|
IZVIRNO SPOROČILO: hanna1 Dober večer julci,a maš še vedno dva šihta -men bi se zrolalo... kukam na seznam in če prav vidim,je dva dni nazaj praznoval Žan od dodi 10 rojstni dan -vse najboljše dečko in upam,da ste lepo praznovali Veliko lepih trenutkov z svojimi dragimi pa želim tud tebi,naša dolenjka makala ob okroglih in naj bo še veliiiiiko okroglih .Skrivnih želja se ti naj izpolni ravno dovolj,da ti polepšajo vsak dan,težke trenutke pa moč premagati z veliko optimizma,volje in ljubezni,ki je je v vaši družini na pretek in samo želim ti,da bi bilo še naprej tako-pa še veliko iskrivih misli s tvojega konca-od nas s hladne Koroške Čestitkam se pridružujemo tudi mi.
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 16:27:08
|
|
|
|
julci
|
Laubica saj se Zala včasih še tud doji ponoči,čez dan pa hoče najprej zizo,pol šele kosilo.Tk je posrečena,ko me zagleda med vrati,najprej jo morem gr dvignit,da me polubčka in stisne,pa pove ada ada(rada,rada),pol pa dol in pokaže,da morma v spalnico se dojit.Da jo potem vidiš,ko skače z ene bradavice na drugo,je tolk vesela,da če bi mogla bi vlekla z obeh hkrati.Saj vem da bi lahko počasi končale,sam jaz še nisem psihično pripravljena na odstavljanje,dokler bo mali pasalo pa se bom trudla.No do penzije glih ne
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 17:24:28
|
|
|
|
julci
|
dvobarvni ognjič pa še čebelica na mojih reginah Zala v mojem vrtički.je ognjič višji kot ona. Evo nekaj utrinkov z mojga vrtička,počasih začenjajo cvetet gladiole,pol vam pa še pripopam kakšno slikco
< Sporočilo je popravil julci -- 22.7.2008 17:27:06 >
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 17:49:44
|
|
|
|
hanna1
|
Bentiš julci,kakšne lepe slikce-za revijo .Pa čebelice prav pašejo poleg,tud tista na dveh nogah
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 20:40:56
|
|
|
|
pikica36
|
hoj punce! evo... vrnitev odpisanih cel teden nisem imela interneta- jauu sem skoraj p***** julči- vsa pohvala tvojim rožicam hanna ti pa bučke naribaj pa skrinjo z njimi, fižol pa malo namoči v vrelo vodo pa tud kr v skrinjo- po liniji najmanjšega odpora no včeraj sem bila pri G , vse se je samo sčistlo tako da abrazija ni bila potrebna- no, vsaj nekaj mi je bilo prizanešeno. pa smo spet tam kjer smo bili saj ne vem a probat še enkrat ali ne držte se punce
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 21:38:07
|
|
|
|
Laubica
|
PIKICA nimam besed
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 21:43:08
|
|
|
|
Laubica
|
JULCI-ma super lepe rožice imaš-tista na dveh nogah najlepše cveti Moram se potožit da sem ful žalostna-sem ravnokar od dežurnega -je mali ful flekast postal od antibiotika-pa ga dežurna pregleda(zelo fajn dr.Stanislava Ban)pa pravi -saj ima čisto malo uhice in grlo rdeče-zakaj pa ima antibiotik-me je karrrrrrrrrrrrrrrr segreloooooooooooooo -KAKO VČERAJ je imel pri njegovi p. MOČNO VNETE-pa me gleda pa pravi ja nima no-jutri pojdita nazaj -to pa nehajta jest in mu samo fenistil kaplice 3x dnevno dajte-KOMU NAJ VRJAMEM sem jezna kot 100 -JUTRI BOM PA ZAROPOTALAAAAAAAAAAAAAAAAAA
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 21:46:53
|
|
|
|
hanna1
|
pikica36....tud jaz ne najdem pravih besed...sem pa zadnje dni veliko mislila nate,koliko se trudiš in kako močna oseba moraš biti,da se vedno znova pobereš...marsikatero bi čist povozilo-no vsaj čiščenje ni potrebno,čeprav se grdo sliši,ampak....želim ti ,da pa ti mogoče enkrat,ko ne boš pričakovala,pa le uspe....in da boš tud ti še občutila veselje materinstva...drži se
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 21:50:36
|
|
|
|
hanna1
|
Laubica-svašta mislim,no...da človeka tako gonijo okrog,ko eno ovco,pa tud ni način...ti se kr pošteno razkuri,saj plačuješ za zdravstvo in malo se pa lahko posvetijo,ko pripelješ svojga otroka...ups moja mala še ne spiiiii
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 22:50:33
|
|
|
|
majrim
|
pikica...probat ni greh ,če pa v tem še uživaš pa sploh...jaz imam željo po še enem in smo kar brez zaščite ...mogoče pa se nas kdo usmili laubica... .pri nas ima vsak dokttro svojestališče,pol pa ti delaj pametno julci...a veš,da ti zavidam dojenje..jaz ga imam še kar...zdej je pricurilo iz obeh jošk... pa se že skoraj 4 mesece ne doji
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 22.7.2008 22:51:35
|
|
|
|
majrim
|
aja...slike so
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 23.7.2008 0:00:03
|
|
|
|
Laubica
|
V eni hribovski vasici, bogu za hrbtom, je živela mlada punca Francka. Enega jutra se zbudi in med nogami začuti močno ščemenje, ki ni in ni nehalo. Po parih dnevih se odpravi vprašat župnika za nasvet, kako naj se reši tega ščemenja. "Veš, to ti je muha noter zlezla in zdaj ne more ven, zato te tako srbi. Vem kakšna je rešitev, a ti žal ne smem pomagat, ker sem župnik?" Francka žalostna zapusti cerkev. Na polju vidi soseda Poldeta, kako v potu svojega znoja, okopava krompir. Pove mu vse glede muhe in ga zaprosi za pomoč, Polde pa: "Jaz bi ti že rade volje pomagal, a sem žal prestar za kaj takega.." Nato pride do pašnika, kjer je pasel krave mlad postaven pastir. Ko mu zaupa svoj problem in ga zaprosi za pomoč, se pastir veselo nasmehne in ji reče, naj sleče obleko. Francka jo sleče. Modrček je kar pokal od napetih prsi, gate pa so bolj odkrivale kot skrivale, njeno mednožje. Potem ji pastir reče naj sleče še to dvoje, se uleže predenj in da noge narazen. Francka ga brez obotavljanja uboga. Nato tudi pastir sleče svoje hlače pa gate, počepne pred Franco in se poserje:"Če to ne bo zvabilo muhe ven, potem pa res ne vem kako še pomagat?."
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 23.7.2008 0:03:04
|
|
|
|
Laubica
|
Dodje Mujo na zeljeznicku stanicu i vidi novi automat. Na njemu pise: - "Ubaci novcic, ovdje stavi ruku i masina ti kaze tko si." Mujo stvarno proba i ubaci novcic. Automat mu kaze: "Ti si Mujo i cekas vlak zaSarajevo ." A Mujo hoce da zajebe automat , nasminka se i opet ubaci novcic i automat. "Ti si Mujo i cekas vlak za Sarajevo ." Ode Mujo na WC i vidi kondomat. Kupi kondom i navuce ga na glavu i opet ubaci novcic. - "Jebi ga Mujo, dok ti ovdje glumis ****, ode ti vlak za Sarajevo "
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 23.7.2008 0:05:02
|
|
|
|
Laubica
|
Mož pride domov ob sedmih zjutraj in se skoraj zaleti v ženo, ki ga čaka na hodniku. Žena: "Nekam pozen si, superman?!" Mož: "Lahko ti pojasnim, draga. Žal mi je, toda bil sem s strankami..." Žena: "..in potem si z njimi razpravljal do sedmih zjutraj, kajne, superman?" Mož: "Počakaj da končam. Uspelo mi je pridobiti novo stranko, zato sem ga odpeljal na vecerjo.." Žena: " ..ki je trajala do sedmih zjutraj? Superman, nikar me ne imej za tako neumno!" Mož: " Priznam, da smo šli še v nočni bar na pijačo in smo bili tam do treh..." Žena: "..ja, ja, superman, do treh. In kje si bil do sedmih?" Mož: "Nooo, odšli smo še v striptiz klub, ampak jaz sem samo gledal, bil je živi dolgčas!" Žena: " Vse je v redu, superman, ti si samo gledal in čakal. Kaj naj ti še verjamem, superman?" Mož: "Pusti da končno povem do konca. In zakaj mi stalno govoriš superman?" Žena: "Zato, ker samo superman nosi gate preko hlač..."
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 23.7.2008 0:15:34
|
|
|
|
Laubica
|
Letalski Potniki so ze na svojih sedezih, ko pride prvi pilot na letalo. Pilot Jole s crnimi ocali se cvrsto drzi svojega psa za slepe in ta ga pocasi odpelje v pilotsko kabino. Potniki so vsi zacudeni, a mirno sedijo na svojih sedezih. Kmalu za Joletom pride pilot Peter tudi s crnimi ocali. Ta previdno stopa po letalu in tipa z belo palico ter pocasi najde tudi on pilotsko kabino. Potniki se bolj zacudeno sedijo na svojih sedezih kot pribiti... Kmalu za tem se prizgejo motorji in letalo se pozene po vzletni stezi. Potniki so seveda v strahu. Ko letalo ze divja po stezi, potniki pred seboj zagledajo mocvirje in se v strahu se bolj cvrsto drzijo za svoje sedeze. Letalo se vse bolj priblizuje mocvirju in potniki so se bolj prestraseni. Ko je letalo ze skoraj pri mocvirju med potniki zavlada panika in zacnejo glasno vpiti. Seveda letalo v zadnjem trenutku zapusti pisto in uspesno poleti. V pilotski kabini pa se slisi komentar: "Ti, Jole! Enkrat bodo potniki zaceli prepozno vpiti in bomo sli vsi v ****!"
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 23.7.2008 0:18:50
|
|
|
|
Laubica
|
Svetovn Pride nekega dne zenska v lekarno pa rece lekarnarju: "Jaz bi, prosim, kupila dozo arzena!" Pa pravi on: "Gospa, arzen je hud strup. Kaj pa bi vi radi naredili z njim?" Ona: "Ubila bom moza!" Lekarnar: "Gospa, jaz vam arzena ne morem prodati, sploh pa ne za taksen namen!" Pa ona brez besed iz torbice potegne sliko in jo prisloni na steklo, ki loci lekarnarja in njo. Na sliki seksata njen moz in lekarnarjeva zena. Pa pravi on:" Joj gospa, se opravicujem. Nisem vedel, da imate recept!"
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?