Soncnica Sandra ***
|
No evo mene nazaj. Najprej morem pohvalit našo Manco. Včeraj je bila cel dan ful pridna. Najprej smo še šli dopoldan menit za njen krst-rajši ne bom komentirala kako nam je župnik kompliciral in težil, ker bom še ošpice dobila zaradi njega Potem smo bili na obisku in kosili pri babi in dediju. Zvečer pa je bila Manca na svoji prvi veselici . In sicer smo bili na Čukih, od 6-9h pa je bila ves čas ful pridna, vmes sva papale, drugače pa je z zanimanjem opazovala okoli sebe vso dogajanje. Pa itak je bilo malo morje poznanih, tako da se je ves čas kdo ustavljal pri nas in se ukvarjal ter jo ogovarjal. No potem ko smo prišli domov smo se še skopali in papali, potem pa je naša princeska od utrujenosti zaspala malo pred 10 uro zvečer. In še zjutraj, ko je šel ati v službo (beri 6.15) je pančala, samo malce se je na čase pretegovala, tako da sem ji pripravila flaško in porinila v usta Seveda je napol v spanju "pomolzla" flašo in zaspala nazaj do 9.40 . No sedaj pa napol drema na sedežni. Malce pogleda kaj dela mami pa malce zamiži, ..... IZVIRNO SPOROČILO: mixi Sicer se čez dan hranimo z Aptamilom ker sem zgubila mleko (dva tedna po porodu), ko sem fasala 5 otroško bolezen in končala v bolnici na infuziji, ponoči pa ji dajem nočno formulo od novallaca, ker ma bolj nasitne ogljikove hidrate da mi spi dlje. To pa zato ker mi na obrok poje 150 ml, kar naj bi bilo za 4 mesečnega dojenčka. Oh mixi, ma ne se sekirat koliko poje . Glavno da je zdrav, a ni tako? Imaš pa najbrž AM iz lekarne, kajne? Tudi jaz sem gledala njihovo razpredelnico, kjer piše, koliko naj bi dojenček pojedel, pa se mi zdi, da je čisto drugačni kriterij, kot na tistem AM iz Mullerja. No jaz kupujem AM iz Mullerja in na njem piše, da naj bi 3 mesečni dojenček pojedel 180ml vode+6žličk AM. No in naša sedaj poje med 150 in 180 (+AM), pa nič prav nič narobe z njo. Še potronažna jo je prejšnji teden pohvalila. Sem se ker bala, da bo pretežka, pa je rekla, da to otroci itak zgubijo ko začnejo se kobacati in hoditi. IZVIRNO SPOROČILO: eole punce, ali vaši kdaj spijo z dudico v ustih? naša je prej sploh ni marala, sedaj pa skoraj ne zaspi brez nje? mislite, da se je bo preveč navadila? Tudi naša jo do nedavnega ni marala, sedaj pa se velikokrat zgodi, čez dan, ko je zelo utrujena, da ne more drugače zaspati, ko da ima dudiko v ustih. Ampak ko zaspi pa jo ven pljuni. In to ponavadi kar daleč stran . Če se jo bo navadila pa ne vem Še vseeno pa rajši vidim da se navadi na roko kot pa na cuzanje prsta, ki ga zelo rada porine v roko kadar je utrujena IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Na tole sem se pa krepko nasmejala: prejle smo šli v trgovino in sem omenila, da še dobro, da sem si naredila zalogo tamponov. Pa pravi velika pika "Ja, zato ker imaš informacijo." tvoja mala pa je slika. Brez okvirja IZVIRNO SPOROČILO: **** Mal sem pogledala nahitro, kaj se dogaja. Pri nas je bil Omar v sredo operiran in imamo sedaj kar pestro. Zato nimam časa za RR. No sedaj spi in čakam da bo ura 23 da ga zbudim ker ga moram spet v kamilice namočit in mu previti rano - obvezo... Se je pa kar nekaj nehal rediti, že več kot en teden stojimo na isti teži pa čeprav je več kot prej. Sedaj je že celo po 140 do 150 ml. Še en teden nazaj je jedel 110ml... A se teža pri dveh mesecih ustavi al kaj? No vem, da gre bolj počasi gor ampak da se pa čist ustavi? ANITKA: ZA 8.TEDNOV!!!! IZVIRNO SPOROČILO: katy82 V glavnem včer je pr nam doma počilo,sta se tašča in moj usekala k norca,rezultat je bil njeno histrerično dretje ob pol enajstih zvečer na balkonu.Zaspala pa tud nisem do dveh zjutri od same živčnosti pa še najhujš mi je k bomo zdej do torka same in mi bo zihr kako kajlo spustila,jst se pa stamalo v rokah ne mislm kregat. IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Dajte mi povejte kako zvečer vaši jenčiji zaspijo - a jih date čisto budne v posteljice, jih uspavate na rokicah...?? Naš ponavadi zaspi pri dojenju po kopanju in ga potem preložim v posteljico ali pa mu pomagam z uspavanjem na rokah Ene parkrat nam je pa že tudi uspelo, da je bil že zelo zaspan in je komaj gledal pa sva ga dala v posteljico in je zaspal. Bi bilo pa verjetno lažje, če bi imel kakšno dudico - ali? Aja pa še to, ali se vaši že tudi v posteljici tako dolgo ritajo, da se obrnejo in imajo noge na tisti strani kjer je bila prej glava? Našemu je uspelo to že dvakrat Anitka: naša ima zvečer nekakšen ritual: flaška, potem kopanje med 7 in 8 uro, potem še 1x flaška (tam nekje do 9 ure) in potem pančanje. Velikokrat zaspi takoj po flaši, drugače pa jo položim k nama na sedežno v dnevni sobi (ima svoj kotiček) in tam zaspi. Potem ko pa greva midva spati, jo samo preneseva v njeno posteljico in panča naprej. Se pa tudi naša že kar nekaj časa pridno "rita" v posteljici . In sicer se obrne za cca. 90 stopinj. Mi prvič ni bilo nič jasno ko sem jo tako dobila. IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ [ Pa da se pohvalim z novo pridobitvijo: mikrovalovko Kupili smo jo včeraj in je naravnost fantastična Super za pogrevanje tekočin, tudi meso sem tiktak odmrznila, skuhala riž v pari in naredila pokovko Ampak en grenak priokus: ko smo ravno kupili mikrovalovko, nam je danes očitno za kazen crknil pralni stroj in sem vlekla napol oprano žehto k moji mami, potem pa oprano nazaj... za mikrovalovko za pralni stroj IZVIRNO SPOROČILO: jana81 za nami še ena super noč...mali spal od 22.30- 5.30. sva ga včeri namatrala ko smo tak dolgo hodli zunaj. vem da Alja tud spi celo noč. Me je pa zjutri zagrabu heksenšus in komi obrnem glavo v levo, zgleda da ne bom več smela dojit leže, ker tak čudn glavo obračam DANES IMAMO za tako "fajn" noč upam, da je hersenšus že spustil za 3 mesece IZVIRNO SPOROČILO: valentina2006 MATEVŽ IMA DANES...... TEDNOV ČESTITKE ZA 8 TEDNOV!!!! Evo, sedaj pa grem malce likati, ker je ravno tako "fajn" vreme za taka opravila. Pa cunje moram obesit, .... tako da upam, da bo naš škratek pančal vsaj eno urico Aja pa še to, da vam malce naredim lušte: danes bomo za kosilo imeli filane paprike in pire krompir
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|