|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
15.7.2008 15:57:04   
Polynesia
Tako, pa je konec delovnega dne, jupiiiiiiiiiiii...hvala bogu.
Pa še kuhat mi danes ne bo treba, sva se z možekom zmenila da grem po bureka, jogurt imam doma, mmmmmm user posted image . No ja, pa njemu moram vzet še en kos pizze, kaj bomo "zdravo" jedli, hahahaha, no ja, sem pa tja pa tut kaj takega zapaše kajne.

No lepo se imejte in uživajte v preostanku dneva.

user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
15.7.2008 16:00:59   
pat13
pozdavljene,
kok ste pridne s pisanjem.
Mi smo bili na dopustu in sem naprej si vzela čas, da sem vse prebrala kar ste napisale.
Včeraj sem imela morfologijo, vse je ok, po vsej verjetnosti bomo imeli fantka, vendar še ni čisto sigurno. Me je pa zdravnica poslala na pregled za sladkor. Po vsej verjetnosti bom šla jutri ali v četrtek zjutraj, da se čimprej tega rešim.
Naslednji pregled imam pa 13.8.

Špelauser posted image user posted image user posted image user posted image

Dobrodošle nove članice...

Brcike pa sama čutim že nekaj časa in so kar močne... Je vidno tudi valovanje trebuha ob posamezni brci...
Poroda me ni strah... je pa res, da vsak drugačne poglede na porod...
Popek je trenutno še lepo notri obrnjen, vendar je vsak dan drugačne oblike... da ga je prav zanimivo opazovati...

toliko od mene, božajte svoje trebuške in pazite nase...

Neposredna povezava do sporočila: 2902
15.7.2008 17:04:52   
pomar*ANČA*
najin fantek je pa bolj mirne narave...čisto po očku... ga je dragi do zdaj komaj dvakrat začutil, tako je neženuser posted image

glede nožnice nimem občutka, da bi se širila, imam pa težavo, saj iz mene teče v potokih... mi je bilo v soboto na pikniku full nerodno, saj sem bila spodaj čisto mokra, dnevnega vložka pa nisem imela...sem potem raje celo pop presedela user posted image z britjem imam pa tudi jaz že teževe, pa buši ploh še ni velik!

marty1, dobrodošla, pa čestitam za fanta. je prva beba, ali že veš kaj vse te čaka?

jaz pa že odštevam dneve do dopusta, oz morja! greva šele 16.7 ampak vsak dan ko se zbudim najprej pomislim da je še en dan manj...še malce...

a ima mogoče katera probleme z spolnimi odnosi? ker včasih sem se zelo rada pocrklala, ampak odkar sem noseča se me skoraj ne sme dotaknit. če pa že...pa upam da bo kmalu konec, ker me vedno tako lulat pritisne, da sem skoncntrirana le na svoj mehur. se mi dragi že full smili, pa nevem več kaj naj storim...

Neposredna povezava do sporočila: 2903
15.7.2008 18:32:43   
orka
hallo
No pa je mf za nami, vse je OK, čeprav se je vse tako mudilo, pa še eno  klepetuljo je imela zraven, tko da nama ni imela nič časa povedat....pa na ogtt sem bla tudi ,pa je vsebnost bila previsoka in je treba to vse skupaj ponoviti po malo daljši poti s 100g cukrauser posted image user posted image user posted image , ker pa se mi je to že dogajalo pri Ajdi, že poznam ves postopek in v primeru sladkorne tudi že poznam jedilnik me to ne skrbi. Najbolj me skrbi tisto prepovedano, ki pa se mi zalo lušta.....
Popek mi v nobeni user posted image  ni ven pogledal...

in tiste ki ste bile na OGTT kolikšne vrednosti ste pa imele???

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
15.7.2008 19:06:53   
zara13
Ciao bejbike!

Najprej dobrodošlica vsem novim novembrčicam user posted image user posted image in prav tako čestitke vsem nosečkam za uspešno opravljene MF-je!! user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče popka, moj tudi še ni zunaj. Poroda me zaenkrat ni strah, bo pa verjetno tiste zadnje trenutke kar napeto in seveda bo tudi malo straha user posted image se nekako tolažim s tem, da pač baby mora ven tako ali drugače, ali naravno ali carski, samo da pride ven. Tiste, ki še nismo rodile, si te bolečine ne moremo predstavljati, čeprav ti poskušajo kolegice razložiti kako močno je to, je pa sigurno odvisno od vsake posameznice. Sta pa dve punci, ki ju poznam rodili pred kratkim in obe s carskim, sta se revci namučili obe okoli 15 ur. Ene lažje, ene težje..samo, da pride zdravo detece ven pa da je z mamico vse uredu. Drage nosečke, ne sme nas biti nič strah, vse bomo opravile odlično user posted image

Bom pa tudi jst vzela EA. Na Jesenicah je tudi tko, da če je anestezist pač na voljo, lahko komot dobiš EA, drugače pač ne. Je pa zaenkrat še zastonj.

Polynesia
- če boš še kaj na Šobcu, kar javi. Pa res sorry za soboto, bi pa bilo fino, da se vse novembrčice nekje srečamo. Sicer bo sedaj malo težje zaradi vseh dopustov, en termin bomo že našle ;)

šema - Mein Baby sem pa že večkrat gledala, zanimiva oddaja, vse resnično prikazano kako poteka od...do.

Brcike pa tudi jaz že kar fajn čutim, tudi včasih okoli 3-4h zjutraj in me prov zbudi, ko je treba na WC user posted image večkrat, če imam kakšno debato o "njemu" kar opozori nase, kot da bi vedel, da se o njemu pogovarjam...user posted image sej prav, kr naj brca, vsaj čutim ga lepo in sem takrat happyyy! Pa pri meni se tudi vidi že malo valovanje bušija, če res orng brcne.

V soboto pa via Graz v shopping, že komaj čakam, ker nisem še nič nakupovala. Najprej v planu posteljica in še nekaj dodatkov potem pa še kakšno cunjico, če bo kaj lepga ostalo.

orka - moj OGTT na 50g sladkorja je bil 4,7 in je baje to ok. Sicer nimam pojma do katere vrednosti je uredu.

Uff zdej sm pa ratala lačna..čokolešnik vabi user posted image

lp

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
15.7.2008 20:41:51   
Polynesia

Punce...mene pa zanima, na podlagi česa te G pošlje na pregled sladkorja, o tem kar pišete, ko morate nekaj spiti in potem čakati.
Kako pa naj vemo, da pa mi nimamo tega, a so kakšni znaki ali podobno?!?!

No jaz sem bila danes na hitrem šopingu sem se vestno odločila, da v času razprodaj ne bom hodila naokoli, ker danes po službi je bilo noro, kot da bi bila v živalskem vrtu....pa tko sem rada hodila v šoping, ampak tole je pa mal too much za mene...še dobro, da sem že full veliko kupila.

No v petek gresta pa moževa starša v Chiccota plačati aro za najin voziček, jupiiiiiiiii user posted image .

Tko, zdej mi je pa zapasala lubenica in grem kar v napad user posted image .

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
15.7.2008 20:56:25   
mojsoncek
se vecerno javljanje...

Polynesia
, OGTT je eden od presejalnih testov. Te G ni nic poslala oz. omenila? Je vcasih je res malo cudno, da eni G delajo tako, drugi pa spet drugace. Kar tako pa ze ne mores vedeti ali imas tezave ali ne.
Orka
, jaz v tej nosecnosti sicer se nisem sla na OGTT, sem pa imela v prvi nosecnosti na prvem (50g) povisano vrednost, tako da sem morala naslednji dan nazaj se na 100g, ampak je bilo potem OK. V stari materinski knjizici, pa zal nimam nobenih vrednosti zapisanih, spomnim se jih pa tudi ne vec.

Zdej grem pa se tamalemu ruzak napokat, ker gre za dva dni na "dopust" k starim starsem.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
15.7.2008 20:59:32   
zara13
Polynesia - jst sm mela pregled za sladkor isti dan kot MF. Nisem ničesar sladkega pila, mi je pa sestra naročila za ta dan, ko sem imela pregled, da nekaj sladkega pojem (malo čokolade je že dovolj) in me je le pičila v prst s tisto napravco, vzela malo krvi in se ji je takoj odčitala na napravci vrednost sladkorja in je rekla, da je uredu. Če ti tega še niso naredili, ti še bodo sigurno. Vsaki nosečki morajo.

Pa super user posted image za voziček, Se sigurno veseliš. Od mojga starši nama bodo tudi kupili voziček ampak šele septembra.

Neposredna povezava do sporočila: 2908
15.7.2008 21:20:25   
Andromeda
Živjo!

Sem bolj na hitro preletela 2-dnevno klepetanje...
Hanna M., marty1 - dobrodošle med nami, pa pridno klepetajta user posted image
Čestitke user posted image vsem za MF in lulije user posted image oziroma piškice user posted image .
porod - meni je do tega še ful daleč in ne razmišljam (še) kaj dosti o tem, bom pa rodila v LJ in to brez EA itd...
Punce, jaz odhajam jutri navsezgodaj na dopust, upam, da me ne bo med potjo nonstop lulat mudilo (moj mali se je namreč lepo "utaboril" tik nad mehurjem in veselo brca vanj), sicer sem pa  moža že pripravila, da potrebujem več postankov kot ponavadi. Imejte se fajn in se beremo spet od naslednjega četrtka dalje. Bye!

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
15.7.2008 21:58:04   
Polynesia
Moj G tega sigurno ne dela, ker nobena kolegica niti moja sestra, ki je nosečka 30.tednov tega ni imela.
Naslednji četrtek imam pregled in ga bom vprašala, pri mojem G tudi vsakič drugič daš vodo in ti sestra iz prsta vzame kri za hemoglobin, to je pa tut vse. Naj bi vsakič to delali, pri mojemu pa vsakič drugič, ma kr neki. Zdej pa res ne vem.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
16.7.2008 8:16:23   
vebo
Pozdravljene!

jaz dajem samo vodo in mi ne kontrolirajo hemoglobina, samo tiste osnovne preiskave kot so toksa...

Polynesia, prosim vprašaj ginekologa o občutkih v nožnici, ali je to psihično ali se res vse širi,

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2911
16.7.2008 8:58:19   
carly
Dobr jutr punce,
pozdravljena še ena nova, glej da boš kej klepetala z nami, je včasih prov zatišje tuki, sploh sedaj ko so dopusti.
Drugače pa sladkorja tudi meni niso preverjali, pa gin tudi ni nič omenjala, da bi ga kej.Moram pa vsakič dat vodo, pa kri sem do sedaj tudi vsakič dala rezen enkrat, kaj vse preverjajo pa ne vem, ponavadi sestra nakraca na listek, ki ga nesem zraven v laboratorij in mi tiste krace nič ne povejo.

(odgovor članu vebo)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
16.7.2008 10:51:08   
nagajiva
Ojla user posted image

Evo mene iz MF-smo ok, user posted image  lepo raste. Je mel pa ful gužvo in sem bla zlo hitro gotova, tako da sem bla kar malo žalostna. Ampak ker je vse super, sem potolažena. Imam v pon. pregled pri svoji G in bom takrat še malo uživala v "živo" z našo žabico.
Marty1-dobrodošla in lepo klepetaj z nami.....
Polynesia-tud jaz ne grem na dopust, tako da se bova lahko smilili druga drugi in opravljali dopustnice.......user posted image user posted image user posted image user posted image
Meni G tud vzame samo urin. Za sladkor pa v družini nimamo težav in me zato ni poslala-baje.
Glede nožnice pa je verjetno dobro vprašat g-verjetno je samo občutek. Dvomim, da bi se ti res širila.
Brcike-predvsem jih čutim v višini popka, pa kaka močna v želodec. Je pa bil danes na mf naš user posted image  obrnjen z glavico navzdol, tako da ni čudno, da moj želodec trpi.....user posted image  Sicer pa me ne moti, dokler ga čutim, vem da je ok. Naj kar uživa dokler ima prostor.
Nič, sem mela zajtrk že ob 7 in sem sedaj spet lačna...........Grem nardit en napad na hladilnik user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
16.7.2008 12:06:03   
Polynesia
Ojla babnce user posted image .

Danes pa tukaj vlada prava pravcata tišina, hihihi, se vidi, da je že čas dopustov in da se sedaj bliža špica sezone.

nagajiva no super, sva že dve "brez dopusta" pa bova skupaj klepetali in opravljali naše babnce user posted image  hihihi.
Aja pa bravo za dobro opravljeno MF, važno da je vse ok. A pa sta kaj vprašala za spol ali se boste raje pustili presenetiti?!?

No evo pa smo spet v službi, ampak samo še 4 urce user posted image ...ampak saj bo hitro minilo.
V ponedeljek sodelavka in šefica odpotujeta na dopust za 14 dni, tko da bova tu v računovodstvu same s  še eno sodelavko ki se full štekava in bo prav luštno, tega pa se že veselim res.

Z možem sva bila čez vikend povabljena v Pulo  k enemu paru ki tudi oktobra pričakuje dvojčke, tko da je velika verjetnost da bova šla, to bom več vedela jutri ko mož pride od zdravnika. Ampak se že veselim, da vsaj malo zamenjam okolje.

No tolk za zdej, se še oglasim.

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 16.7.2008 12:08:18 >

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
16.7.2008 12:13:21   
poli*
ojla pupike, kako ste?
Porod- ja, mene je kakšen dan takoooo strah, takoj v naslednjem trenutku pa sem tako močna, da bi rekla kar zdaj: no pa pejmo rodit! user posted image
V naši porodnišnici ni nekih velikih možnosti za lajšanje bolečine (še ea delajo zelo redko). Mi je pa zelooo zanimiva ultiva- torej, preko kanile dajejo anestetik v žilo in bebici nič ne škodi.
Če bo vse ok, bom rodila po naravni poti (kar si tudi želim)- na ea nisem nič mislila, ker me je strah igel v hrbtenico (haloo, pa sem zdravstveni delavec user posted image ).

Brcike so pri meni zelo močne in trajajo čez celi dan. Mi je pravil moj, da ko sem včeraj zaspala pred njim je položil roko na trebuh in je mali močno brcal in boksal na vse strani (čudno da ni zbudil mamice).

Voziček- midva ga že imava (peg perego pliko p3 classico + košara= vse je svetlo modre, sive barve). Zdej nama manjka samo še previjalna, jajček, še nekaj oblačilc in kozmetika.

pozdravljene vse nove novembrčice. jaz imam rok takoj na začetku novembra (oz. en je postavljen še v oktober) in lahko rečem samo še 3,5 mescev user posted image . sej nam bo hitro minilo vsem
papa

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
16.7.2008 14:02:38   
nagajiva
Ojla user posted image

Sem ravno izvedla, da sva dobila zeleno luč za gradnjo hiše in se mi samo user posted image user posted image user posted image user posted image .............Tako sem vesela, da bi kar skakala in juckala. Sem mogla vam povedat, ker bi šla najraje na balkon in se zadrla, da bi vedel cel MB.........user posted image user posted image user posted image user posted image
Polynesia-za spol nisem vpr., ker ne želiva vedet............Naj bo presenečenje.
Pridne bodite hruške debeluške in klepetajte kaj............aja, verjetno ste vse na dopustu user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
16.7.2008 14:05:29   
marty1
pomar*ANČA*

marty1, dobrodošla, pa čestitam za fanta. je prva beba, ali že veš kaj vse te čaka?

Hvala za čestitke.Ja prva beba...malo izkušenj je že od nečakinje, drugače pa še ne razmišljam kaj dosti kako bo pri porodu.Upam, da vse BP. in tudi vsem ostalim želim, da bi šlo kar najlepše skozi.

Hvala še enkrat vsem za sprejem v klepet.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
16.7.2008 14:08:47   
marty1
Polynesia- držim pesti, da bosta šla malo na morje in da bo z možem vse v najlepšem redu.

(odgovor članu marty1)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
16.7.2008 14:18:37   
marty1
nagajiva - juhuuser posted image user posted image user posted image  za zeleno luč.

(odgovor članu marty1)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
16.7.2008 14:32:02   
mojsoncek
o cveke... no, jaz sem danes bolje kot vceraj, no v bistvu sem ful naspidirana in bi lahko delala 5 stvari naenkrat user posted image . Sem danes res ze veliko naredila... sluzbenih stvari sem se lotila ze ob sedmih, pa v trgovini, na posti in v knjiznici sem bila, pa skuhala pisker bolonjske...

Za kosilo sem danes naredila lazanjo, ker sem se dopoldan lotila delati bolonjsko omako na zalogo in sem jo tako ze danes za kosilo nekaj porabila. Z mozekom sva v momentu zmazala celo, zraven sva si pa privoscila se kozarcek sladkega refoska user posted image ... mmmmmmmmmm bozansko kosilce... se nama vidi, da je tamali na dvodnevnem dopustu pri tasci in tastu user posted image .

polynesia, tudi jaz upam, da vama bo z mozekom uspelo skocit na morje ta vikend!

nagajiva, iskrene cestitke... poznam obcutek in res je fantasticen. Ti kar stopi na balkon in zavriskaj, da te bodo vsi slisali.

Zdej pa spet prevajam neke tehnikalije... popoldan (ko bo sonce ze izgubilo svojo moc) pa si raztegnem lezalnik na terasi in samo se berem... joj, jaz sploh ne smem imeti knjig doma, ker bi samo brala... na vse drugo kar pozabim user posted image

no, sibam delat, da bom cimprej fertik... bodite lepo

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 16.7.2008 14:33:44 >

(odgovor članu marty1)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
16.7.2008 15:34:02   
Polynesia
Še pol urce in sem končala za danes, jupiiiiiiiiiiiiiii user posted image .

nagajiva fuuuuul dobr za hiško, sem tko vesela za tebe, super super in ti iz srca privoščim to srečo user posted image .

mojsoncek ti pa si danes produktivna user posted image .

Hvala vsem ki držite pestke za mojega moža, jutri ob 14h ima  dohtarco in bomo vedli več, ampak mi je prejle že kar namignil, da bi smuknila do Pule...pa tako fajno hiško imajo dol te prjatli, jupiiii, se že veselim....sam nimam kopalk sem se spomnila, za 1x jih pa že ne bom šla kupvat, moram danes doma probat ""ta stare" bikinke, še dobr da se ob strani regulirajo, prsi pa tut če mi mau ven gledajo, hahahahahahahaha user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bučke kje ste vse, lenobice male user posted image .

user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 16.7.2008 15:36:56 >

Neposredna povezava do sporočila: 2921
16.7.2008 17:04:00   
*MissI*
Heeeej novembrke! Jaz bi se vam tud pridružila user posted image .
Najinega prvega škratka pričakujeva konec novembra (27.11.).
Vsega za nazaj ne bom brala, ker je preveč - ste kar pridne čveke, zato, če bom kaj vprašala, kar ste že obdelale, ne se jezit user posted image .
No, lepo bodte, se kmalu kaj oglasim. papa

Neposredna povezava do sporočila: 2922
16.7.2008 18:58:42   
luna8
nagajiva čestitkeuser posted image , zdej pa morate mal zalit to, a ne?

Punce kaj se vam zdi oz. če mate kakšne izkušnje - ali boljše banjica posebej ali skupaj v previjalni?

In kaj mislite o čebričkih in kaj o banjicah - predvsem tiste, ki imate že izkušnje!

(odgovor članu *MissI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
16.7.2008 19:23:05   
mojsoncek
MissI, dobrodosla tudi ti!

luna8 - cebricek je zakon, veliko lazje je drzat otrocka, ni nerodnega obracanja iz hrbta na trebuscek pa se otrockom je ful vsec in jih ni strah (na zacetku, ko so se majhni). Ko so pa ze malo bolj "pri sebi" in se zavedajo okolice in se s kaksno igracko zamotijo, pa sploh uzivajo. Mi smo nasega samo 2x kopali v banjici, pa se to samo na zacetku, ko ga je prisla patronazna kopat. Tako da smo ga uporabljali prakticno od rojstva pa skoraj do devetega meseca, ko smo presaltali na delfina za v taveliko banjo. In v drugo ne bo nic drugace user posted image .

Ampak danes pa res malo bolj slabo cvekamo user posted image ... a ste vse na razprodajah user posted image

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
16.7.2008 19:24:39   
lyra*
Čaaau klepetulje!

Jaz danes že od 7.30 pospravljamuser posted image  Se mi že meša tak,da moram zdaj še nogavice zložit pa nekaj za večerjo naredit. Sam nevem,če bo kaj,ker so mi noge zatekat začeleuser posted image

*MissI*  Dobrodošlauser posted image user posted image user posted image

polynesia  upam,da bo z možom vse okei,da greta malo uživatuser posted image user posted image

nagajiva   super za hiško! Zdaj pa le veselo na delouser posted image  Pa user posted image  za opravljeno MF. Meni je to ful všeč,ko neveš kaj boš dobil in dobiš pri porodu presenečenje! Sam morš pazit pri oblekcah oz. barvi,da nimaš vse roza pol pa pride fantekuser posted image user posted image user posted image

Meni G. tut ni poslal na ta sladkorni test mi vedno sam da te navadne preiskave skoz!

No šibam zdjj,sem rekla,da si bom vzela 5min pavze pa že pol ure sedim tuuser posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.