|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
14.7.2008 21:16:25   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: nya

lunca - ojla, kdaj se bova kej vidle, da ti dam pleničke, veš tiste ta lepe?

Ne vem, kdaj pa maš čas.........prej se je blo lažje zment,ko smo ble šeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 676
14.7.2008 21:17:18   
lunca14
o odprla sem novo stranuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 677
14.7.2008 21:37:09   
Kaja08
eno vprašanje za tiste mamice, ki hranite user posted image  z AM - koliko obrokov imate na dan in koliko vaš user posted image  poje? Naš je star dobrih 6 tednov in ima kar 8 obrokov na dan, vse skupaj pa poje od 800 - 950 ml, odvisno od dneva.

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 678
15.7.2008 9:31:50   
l.daisy
hejj,
a vse šopingirate po razprodajah? user posted image

mi smo danes spet super spali, sta hotela jesti samo ob pol petih (ok, tisto ob enajstih ne štejem, ker itak sva takrat še pokonci), pa za spremembo sta že drugič potem takoj zaspala nazaj... user posted image
malo pred sedmo sta pa spustila alarm, da ati ne bi zamudil v službo.. user posted image

mi smo enkrat doživeli, da je kakec ušel pri strani ven... ko smo zamenjali pleničke št. 2 za št. 3, se to ni več zgodilo...

nya, sporoči, kako je Luka sprejel chowinga... mi mu rečemo kar "čovi", se oba fantka smejita sto na uro... user posted image
mene trtica boli sto na uro... pa križ... še bolj kot v nosečnosti (čeprav pomojem ni čudno, glede na to, da imata user posted image user posted image že 5 kg), ampak je sigurno tudi malo posledica poroda... pa levi kolk, predvidevam da zato, ker so se mi metali po trebuhu in to z leve strani...

kaja, prav zanimivo, kako pediatri različno naročajo glede dajanja kapljic... kot da bi vsak od njih hodil na drug faks... user posted image mi imamo D3 kapljice (navodilo: prvi teden dajanja eno kapljico dnevno, drugi teden dve, potem pa po tri kapljice vsak dan do dopolnjenega enega leta starosti), zaenkrat jih še nisem dala, ker imamo že brez njih konkretne krče... sploh pa mi ni všeč dejstvo, da naj bi user posted image najprej dal nekaj, kar povzroča krče, potem pa nekaj, da mu jih umiri... user posted image
kopamo se pa mi dvakrat tedensko, je pa res, da se vsako jutro in vsak večer umijemo s cunjicami ali še rajši s tistimi blazinicami vate, ki se jih kupi v müllerju... namažemo se pa vsakič (tudi po umivanju) z mandljevim oljem po pregibih (vrat, za ušesi, pod pazduho, pod komolčki itd...)...
kaja, a se ti slučajno psihiraš glede količine AM, zdaj ko se je izpostavilo to? da ne bi slučajno, ok? user posted image
sem razmišljala, kako lahko to rečejo... pa se mi zdi, da je mogoče mislila tista patronažka, da se je treba držati količin za pripravo... samo, saj to je pa logično, a ni?
na hitro preračunano, mi tudi tam nekje pojemo... plus cca. 150 ml čaja preko celega dneva, zdaj ko je vroče... sta pa že zakapirala razliko med žejo in lakoto se mi zdi in posledično tudi med mlekom in čajem... ju ne pripravim, da bi jedla, če sta žejna...
kolcanje: mi kolcamo kot za stavo... tudi iz lepega miru... ampak jima potem ponudim malo čajčka (komarček), pa se kmalu umiri..

jaz perem vse na 60° (tudi tetra plenice), če je pa kaj ekstra umazano (da bi ful pobruhala ali pa od kakca), pa kar dam na 95°... zaenkrat je še vse preživelo vročinski šokuser posted image ... plus vse zlikam na obeh straneh... aha, pa ko se perejo mini cunjice, se pere samo to v stroju, ne mešam jih z najinimi... pa tudi, če se pere pet bodijev, mi je zelo žal... user posted image

uživajte s svojimi sončki...

< Sporočilo je popravil l.daisy -- 15.7.2008 9:34:02 >

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 679
15.7.2008 10:29:24   
lonapo
no mi imamo tudi pa mperske made in poland pa se zaenkrat kar obnesejo-je bil pa pri hugiskah čez pokakan.
Po ad3 kapljicah imamo tudi mal krčev, zato mu jih dajem dopoldan, da lažje mine. Mi smo pa že na št. 68, ful hitro raste, je še vedno ful priden, je pa pogruntal, da ni fino ležat v počivalniku in se raje nosi-je čist užaljen če ga dam ležat.
No včeraj je ob 11 zvečer jedel (180 ml)user posted image  in je potem spal kot top do petih zjutraj.user posted image
Mleko si kar ven pumpam (tistega pol deci kolkr naberem) in mu dam po flaški-če pri meni je takoj zaspi.

Grem položnice plačat, pa spakirat, ker gremo jutri na morjeuser posted image

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 680
15.7.2008 10:45:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08

eno vprašanje za tiste mamice, ki hranite user posted image  z AM - koliko obrokov imate na dan in koliko vaš user posted image  poje? Naš je star dobrih 6 tednov in ima kar 8 obrokov na dan, vse skupaj pa poje od 800 - 950 ml, odvisno od dneva.

midve se zadnje tri dni poskušava samo dojiti, samo prej mi je pa patronažna zračunala koliko naj bi mi pojedla tako, da je njeno težo razpolovila in seštela k teži in toliko naj bi pojedla npr. 3900 g tehta+1800 je 570 ml. glede dojenja me zanima ali se vedno dojite na obeh straneh ali samo ne eni, ker midve se na eni stran tam 10-15 minut, potem podreva kupček in še ne drugo stran. Je pa mi ne 3-4 urce. Me je že skrbelo, če imam dovolj mleka in sem ji eno rundo dala aptamil in si svojega spumpala, da sem videla koliko se ga nabere v tem času in ga je bilo okol 100ml- ona pa poje od 100-120ml.

pamperske- zaenkrat jih imam še iz mullerja, potem pa sem dobila en paket made in poland pa bomo videli kako bouser posted image

kolcanje- to je pri nas na sporedu vsak dan. Danes zjutraj mi je lepo pojedla, zaspala, sem jo dala v posteljico in ona začne kolcat tako, da se je zbudilauser posted image

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 681
15.7.2008 13:16:12   
sasa.vracko
Kaja08- no, končno ena ko lahk debatiram z njo glede Aptamila, sem že misla, da je sam men mleka zmanjkal, ker v porodnišnici si itak najslabša mama, če ne morš dojit, sam se požvižgam na vse, če nama ni šlo, nama pač ni šlo, je pa vsaj prve tri tedne dobu moj mlekec, lačna ga pa tud zdej ne bom pustila, če ga nimam več... Ja, js mojmu dajem od nedelje naprej 120ml in je ves vesel, prej je skoz jedu po 90, pa se je začel zadnji teden že po dveh urah jokat in si pestke v usta tiščat, tko da sem opazla da je fant še kr lačen... Na škatli piše, da od 4 kg naprej lahko poje 120, no naš je pa 2.7. imel 4400g, zdej jih ma sigurno kakih 5kg. Papava na približno tri ure, ponoč pa dlje zdrži, tud po 5 ur... Pa še to: odkar mu dajem Aptamil, mu ga mešam s kupljeno vodo Hipp, ki jo prodajajo v DM, ali pa vodo Humana, ker ima nizko vrednost natrija, ter nekatere vitaminčke, oziroma ni trda voda! Sem mu od začetka mešala z navadno iz pipe, prekuhano seveda, pa ga je kr neki črvičl, zdej pa nimamo nobenih problemov. Res, da je ta Hipp Baby water, 1,50 eur za 1,5 l, ampak če mu koristi, mi ni škoda nobenga centa... Bom pol po treh mescih, ko bo že bolj utrjen spet poskusla z navadno prekuhano, pa bom vidla...

tweetek - AD3 pa kapnem na žličko zjutraj in zraven dodam par kapljic mleka in mali žličko poliže, pa ga nič ne zvija... Ne vem, poskus! Pa koroške kapljice tud mamo že skoz in tko kot Kaja08, mu jih dam mal na dudico, če je siten in je takoj boljš... So pa čist naravne, tko da mu samo pomagajo pri vetrovih, pa ful so pocen,  samo 3 eure stanejo... Pa zdej ko je vroče, mu čez dan za žejo dam mal čaja Hipp - komarčkov čaj... Ga ma tud rad, sam ga ne morš nahecat, če je lačen, da bi ga mal s čajem zamotu, heheheh, takoj pogrunta in se krega, da hoče konkretno flaško!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 682
15.7.2008 13:16:54   
lunca14
Kaja....malo za na seznam,smo bili danes v posvetovalnici vse ok,je rekla,da je nadpovprečen,sva oba z očijem zrasla za par centinovuser posted image .........teža 4600,dolžina 56,obseg glave 37.
Tako zdej grem pa jest,ko tamaledva spita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 683
15.7.2008 13:33:53   
Tina 28
oj

Napisala sem celo štorijo o najinem stran vrženem nakupu avta pa bom zdaj samo na kratko, ker mi je ven vrglo (kot da nimam še dost smole).

včeraj kupila avto na drugem koncuslovenije, dala 2500 € in ko ga je peljal domov, mu je na avtocesti iz LJ crknu. Čaka AMZS, ki avto odpelje na Oplov servis in komaj pride domov pozno zvečer. Danes izveva, da je avto fuč, ker je šel motor zaradi višje sile, ne zaradi njegove krivde.

Sva brez avta brez prihrankov in seveda z grozo, kaj vse bi lahko mela za ta denar (vsaj dopust, ki ga zdaj verjetno ne bo, ker bo nekaj drugga treba pogruntat).

Še bi lahko razlagala okoliščine, kaj sva se odrekala, da bova mela za avto (sušilcu, .....) pa bom samo rekla TO NI  FEEEEER IN DA MAM KEPO V ŽELODCU IN SEM VES ČAS NA ROBU SOLZ, KER SE JE TO NAMA ZGODIL.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 684
15.7.2008 13:36:35   
Tina 28
UPAM, DA NE BO TUD MEN ŠEL MLEK, KER SE FUL SEKIRAM IN TUD JEST ŠE NISEM MOGLA DANES. gREMKUHAT KOSILO, PA NIMAM PRAVE VOLJE.

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 685
15.7.2008 13:37:46   
Anonimen
Lunca - kdaj si pa dobila vabilo za posvetovalnico? Mislim, kolk časa prej?

Pa da pokomentiram za nazaj:
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

IZVIRNO SPOROČILO: nya

lunca - ojla, kdaj se bova kej vidle, da ti dam pleničke, veš tiste ta lepe?

Ne vem, kdaj pa maš čas.........prej se je blo lažje zment,ko smo ble šeuser posted image

Čist resuser posted image . Ne vem, se bomo enkrat zmenle.

nya, sporoči, kako je Luka sprejel chowinga...

I.daisy - zaenkrat kar dobro, se ful pogovarja z njim, ko se zbudi, pa če mu slučajno na glavo pade, se pa začne kregatuser posted image  - je tko smešen

kolcanje- to je pri nas na sporedu vsak dan

Pri nas tudi, sploh ko poje, pa če mu gre kaj ven, pol pa začne kolcat, da se ga sliš skor v ta spodn štuk. Ampak se mi zdi, da je od začetka še več kolcal.

Drgač je pa danes en čuden dan. Je sicer zaspal prej ob poldne, pa se je zbudil po eni uri, zdej pa spet panča, upam, da vsaj še kakšno urco. Ponavadi spi kake tri urce - bomo vidliuser posted image

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 686
15.7.2008 13:39:44   
Anonimen
Tina - vse se bo poštimalo, sam ne se sekirat. Ti prid kar sm pojamrat, pa daj ven iz sebe, da se ti ne bo res na mlekcu poznalo. Pa hitr neki dat v usta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 687
15.7.2008 13:50:49   
lunca14
Lunca - kdaj si pa dobila vabilo za posvetovalnico? Mislim, kolk časa prej?

Dobila sva ga pred 10 dnevi,tako,da ti bi ga morala dobit ta teden,imajo pa gužvo zaradi dopustov,aja kje si ti nabavla bombažka,jaz sem danes gledala v Mullerju,pa jih nimajo,pa tud modre dekce še niso dobil,majo samo roza,moj jo sicer ma tud roza spi na njej....upam,da ne bo posedicuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 688
15.7.2008 13:54:32   
babysolza
Ojla vsem,

moja mala je zaspala (upam user posted image ) pa mam čas mal počvekat. Vas grem najprej mal prebrat, bom kar sproti 'kaj pametnega' povedala. user posted image  user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 689
15.7.2008 14:04:13   
babysolza
A mi lahko ktera priporoča kakšen dober odstranjevalec madežev?

Jaz imam Vanish in običajno zaleže. user posted image

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 690
15.7.2008 14:05:21   
babysolza
Pozdravljene mamice .
Kako se kaj rihtate z vasimi .Pri nas smo imeli kar veliko joka,pa se na sreco popravlja,ponoci se je zbujala na vsaki 2h,zdaj pa ze kar dalj casa potegne,tako da je vedno bolje.Vendar me se vedno zelo okupira,tako da komaj kaj drugega utegnem se postoriti.

Glede situacije z mozem pa...ze od prejsnega cetrtka je v bolnici,si je poskodoval nogo,tako da zdaj doma malo lazje diham,najvec mi pa pomaga RR,pa seveda moji punci .

Lepo se imejte.

Pozdravljena Kleopatra in pošiljam ti user posted image user posted image  da bi se vse uredilo, tako kot je zate in tvoji princeski najbolje. user posted image  user posted image

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 691
15.7.2008 14:07:43   
babysolza
Pa še eno vprašanje - kolikokrat kopate in kolikokrat ga/jo namažete z oljem? Po vsakem kopanju celega ali samo gube okoli vratu in pod pazduho?

Mi se kopamo približno vsak drugi dan, vsak drugi dan se pa umijemo. Zaenkrat jo umivam samo z vodo in tudi zelo redkokdaj kaj namažem - samo če vidim, da ima suho kožo, jo namažem z Riboderminom.

(odgovor članu mtinca1)
Neposredna povezava do sporočila: 692
15.7.2008 14:21:38   
babysolza
Napisala sem celo štorijo o najinem stran vrženem nakupu avta pa bom zdaj samo na kratko, ker mi je ven vrglo (kot da nimam še dost smole).

Tina - user posted image  tudi tebi. user posted image  Pa tako kot je nya napisala - ti kar sem pridi pa nam mal pojamrej. Bo takoj boljš.

Se opravičujem zaradi debate o AM, ki se je razvnela. S tistim 'po pravilih' je bilo mišljeno, da naj bi user posted image  pojedla AM približno toliko, kot je dovolj za težo user posted image  in ne veliko več. Sicer pa to itak vsi pravijo, da sam od dojenja user posted image  ne more biti pretežak, od AM pa lahko. Kar je meni spet ena španska vas, sam kaj čmo.

Moje mnenje - vsak user posted image  je poseben in vsak ima svoje potrebe. In user posted image  mamica najbolje ve, koliko naj njen user posted image  poje! user posted image  user posted image  Po mojem mnenju npr. dojenček, ki je ful buden in aktiven, rabi več kot dojenček, ki večino dneva prespi.

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 693
15.7.2008 14:26:19   
alea01
Ojla mamiceuser posted image

Saj sploh ne morem več do RRuser posted image . A so obiski ali se pa futramo.... Pri nam futranje traja in traja in traja......

Danes smo imeli posvetovalnico. Težka je 4600g in velika 52,5cm. Zrasla samo 1,5cmuser posted image . A mi smo pa na št.62 in še to so ji nekateri modeli že premajhni. Je tudi soseda jamrala, da ne more verjet, da je njena tudi zrasla samo 1,5cmuser posted image . Aja, doma noče sledit z očmi, tam je pa celo glavo obračalauser posted image user posted image . Samo da vidi.Dobili smo AD3 kapljice in je rekla, ko bodo krčki naj pridemo po D3. Kaj ne morejo takoj dat D3?user posted image
Sem ji pa rekla, da dodajamo novalac in je v redu.

Kopanje- mi kopamo, kadar nam pašeuser posted image . Včasih vsak dan, ali pa vsak drugi dan. Milimo samo 2x na teden in tudi takrat namažem gube z olivnim oljem-drgač ne. Kadar ne milimo, dam v vodo par kapljic olivnega olja. Vsako jutro jo umijem z vodo in z ničemer ne mažem. Tudi jaz uporabljam krpice iz mullerja- so zakon. Ritko namažem samo pred spanjem, ker ponoči ne previjam. Razen, če je rdeča, jo mažem tudi čez dan, kar pa niuser posted image

Kolcanje- še vedno na veliko kolcamouser posted image

Posrane tetra plenice prekuham in nič ne spiram. In je kul.

(odgovor članu babysolza)
Neposredna povezava do sporočila: 694
15.7.2008 14:30:08   
alea01
Tina28- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Saj bo. Samo pozitivno razmišljaj in tudi pozitivne stvari se ti bodo dogajale. Preverjenouser posted image user posted image
misli na Anjo(upam da ji je tako imeuser posted image ) in se ne sekiraj, da ti mlekec ne bo ušel

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 695
15.7.2008 14:58:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14
aja kje si ti nabavla bombažka,jaz sem danes gledala v Mullerju,pa jih nimajo,pa tud modre dekce še niso dobil,majo samo roza,moj jo sicer ma tud roza spi na njej....upam,da ne bo posedicuser posted image .

Bombažka sem kupila v Pikapolonici, ker sem mela bone, sem jih pa vidla tud v Tušu, sam res ne vem al so mel takega. Dekice ja, jaz sem iz Ikee dobila eno posteljnino, v kateri sta bli dve odejici bombažni, taki pisani, ker v Mulerju majo skoz sam tiste rozasteuser posted image

Bejbe kje je pa kaj AnjaPH? A ma katera njeno številko, da jo mal povpraša, kako ji gre?

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 696
15.7.2008 15:25:37   
Anonimen
Tinauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 697
15.7.2008 15:28:20   
Anonimen
Bejbe kje je pa kaj AnjaPH? A ma katera njeno številko, da jo mal povpraša, kako ji gre?

a veš, da sem se ravno danes zjutraj na njo spomnila, ker se ni javila odkar je rodila.user posted image Številke pa jaz nimam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 698
15.7.2008 15:28:43   
Anonimen
Zdejle sem pojedla eno nektarino, mi je rekla kolegica, ki ma eno leto staro punčko, da ona jih je jedla. Mi je tko pasala, ampak kaj k zdej bi pa kr še in šeuser posted image  Sem namreč nora na poletno sadje, ok breskev in agod ne bom, ampak ostalo pa bi tkouser posted image  eno kilo, če bi blo možno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 699
15.7.2008 15:30:12   
Anonimen
Jaz imam grozdje doma pa ne vem al naj ga jem al ne?user posted image Mi pa tako diši da bi celo kg pojedlauser posted image . Jaz sem pa včeraj dva koščka čokolade-res se ji nisem mogla upreti, pa je že danes Ema mal zaprtauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?