trnuljčica
|
Gold fish jaz sem imela spinalno a. Za mano pa še hijenca. Zmeniti se ni ravno prava beseda. V bistvu sem 1 teden pred dogovorjenim dnem cr šla na anestezijo vprašati, če se moram zmeniti za spinalno. So mi prijazno odg, da jo oni brez težav dajo in ni potreben nek dogovor, le gin, ki bo opravil cr se mora vnaprej strinjati. Tako, da mora biti operater obveščen prej in dati dovolenje. Ti ga seveda prijazno spomniš na željo, ko si recimo 1 dan pred porodom v P. Potem pa oni ( sestre in operater na odd v porodnišnici) pokličejo na anestezijo in povedo, da bo jutri ob tej uri cr z spinalno. Anestezist je tako vedno na oddelku. Pride na dan cr, te malo pogleda. Že prej mu moraš izpolniti kup papirjev z vprašanji... Moj operater je bil dr Mujezinovič- toplo priporočam. Nič nima proti spinalni. Tudi Hijenca ga je imela, če se ne motim. Se pa ne rabiš nič bati. Jaz si nisem predstavljala kako je to, ko ti dajejo spinalno v hrbtenjačni kanal. Saj veš, ne veš kaj naj pričakuješ. Pa sem jih ogromno videla... Na koncu je trajalo menda 2 minuti. Od tega je bila 1,5 min razkuževanje kože ... Skratka, če ne bi anestezistka rekla zdaj bom zbodla sploh ne bi vedela, da je kaj naredila. Prisežem. Skratka nič se bat. V primeru da gre kaj med op narobe te pa takoj uspavajo. Je pa boljše kot splošna- dete ni zadeto, ti prav tako ne, vsemu slediš, slišiš jok, pokažejo ti ga, vprašajo po imenu... Pa anestezist se pogovarja s tabo... Nato ga pogledajo pediatri in ko so oni gotovi ga takoj vidi očka. Edina slaba lastnost je, da pri nas ni možna prisotnost očeta v op dvorani( v tujini je). Ampak to ni tudi pri splošni anesteziji. Del operacije do rojstva je bil zelo kratek, ca 2 ali 3 minute, nato se pa vse vleče. No vsaj meni se je zdelo, da se. Saj veš poln si občutkov, pa videla bi ... Jaz bi vseeno poklicala na anestezijo in vprašala kako je sedaj z spinalno. Zlasti vprašaj če moraš iti na razgovor kot za ea. Jaz posebej nisem šla. Sem šla za ea 2 mes prej. Skratka za in tebe je definitivno najboljši vaginalni porod. V primeru, da pa obstajajo indikacije za cr, pa bi se jez vedno odločila za spinalno anestezijo. Zlasti če je cr vnaprej indiciran. Saj res ni razloga zakaj ne. Anestezist je tako tam, če ti da splošno ali spinalno. LP
|