lex
|
Ojla! a ste me kaj pogrešale? Jaz sem vas ful. Kar skoz sem študirala če je katera že v SG porodnišnici, ker v naši sobi ni bilo nobene RR julijke . Sicer sem imela 2 cimri, ena full OK - že 4 mamica, druga pa za znoret, živčna,............. pač ni za govorit. Takole midve sva danes prispeli domov, ker sma imeli iz včeraj na danes kontrolo dojenja, ker so moje zize spet zatajile , ampak jih bom že spravila v red. Pa tamala je prava zaspanka in nekak jo morem skoz budit, da se naje. No flaša ji pa teče. Vam kar porodno zgodbo še navržem, ker imam trenutno mir. Ati je peljal ta večja dva na sladoled, Vita pa spi. V glavenm nebeški momenti . Kot veste v sredo zjutraj mi je nekaj curjalo med nogami in sicer plodovna voda, vendar le malo. Zato je ati prišel in me odpeljal proti SG. Tja sva prispela okoli11h. V porodni sobi mi je babica naredila pregled (še prej sem šla pod tuš - kako je pasal ) in sem bila odprta 2 prsta, ko pa je potegnila roko ven se mi je ulila plodovna voda. Atija so vmes poslale na kavo, pa je bil menda preveč živčen se je raje sprehajal okoli bolnice (ne morem verjet, da pri tretjem zna bit živčen ), da ne bi kaj zamudil. Potem so se počasi začeli blagi popadki, ki jih je najprej zaznal samo ctg, potem pa še jaz. Pa ni bilo hudo. Babica je bila ga. Valenti Darja, ki je soseda moje bice in mi je hotela samo dobro. Hotela mi je dati zraven še kapalno (kar menda niso umetni popadki ampak samo sprožitev centra v možganih za popadke ), pa sem jo vztrajno zavračala. Sedela sem na žogi, se zraven šalila, da bi jedla hamburger. Ob 14h me je babica, ki je prišla na smeno pregledala in ugotovila, da sem odprta samo 7 prstov in da je glavica še visoko. Čez uro se stanje ni nič izboljšalo, zato so mi dali kapalno in tudi moji popadki so postajali vedno šibkejši, vedno krajši in vedela sem, da ne bo kaj ven. Ob 15h so mi nastavile kapalno in me še 1x pregledale. nato mi je babica predlagala, da ostanem malo na mizi, češ da se tam dojenček še najbolj spušča in bo tako najhitreje in da sem se na žogi preveč zrelaksirala. Pa se je začelo. Obrnila sem se na levi bok in "umetni" so začeli kazati svoje zobe, kot pri Aleksu. Atiju sem rekla: "Saj sem vedela, zakaj jih nisem hotela, evo začelo se je." Babica mi je vtaknila še termometer med pazduhe in šla pogledat sosednjo porodnico. 1 popadek, 2 popadek, pri teretjem pa sem naenkrat čutila,da imam ful nekaj med nogami in da bi moralo nekaj pogledat ven. Atiju sem samo rekla, jaz bom rodila, ker se mi je zdelo, da sem že prejšnji popadek nekaj držala nazaj. sicer mi je šlo nekaj blata zraven, pa so me hitro obrisale in začele: "Dvignite noge in ko bo popadek pritiskajte. Še, še, še........" Konec popadke in glavica je bila zunaj. Pri naslednjem pa še ostalo Vitino telo. Popkovino je imela ovito okoli vratu in noge (saj sem vedela, ko pa je toliko razgrajala in se obračala, ko se ji ne bi bilo več treba). ker sva jih opozorila, da sem do sedaj še vedno imela probleme s posteljico so me ful pazili in posteljica je lepo šla sama od sebe in me tako tokrat niso rabili čistit . Ja v bistvu sem imela res samo 4 hude popadke in je bila Vita na pol zunaj, 5 za telo se sploh ne spomnim več. Je pa sreča, da je bila ati poleg, da mi je pomagal držat 1 nogo, ker so mi vstavile kanilo tako, da se sploh nisem mogla primit, pa še moder flek mam zdaj tam. Po porodu posteljice me je še zašila, ker sem se malo raztrgala, rezali me pa niso in sem že pol ure po prihodu iz porodne sobe sedela in hodila okoli. V porodni sva se še podojili, potem pa je bilo revici cel dan in noč slabo, tako da sva šele naslednji dan začeli s podoji. Kar bruhala je plodovnico (lumpa mala je že v trebuhu lumpala). No in danes sta prišla ati in Aleks po naju. Alina pa je počakala pri babici, ker v bolnici ni dala miru in je samo letala po hodnikih. Evo pa sem jo nekako zmetala skupaj. Ni bilo hudo, ampak mislim da imam te porodne sobe počasi že zadosti. Zdaj grem pa malo brat za nazaj. Vsem mamicam pa ISKRENE ČESTITKE