spelka12
|
Najprej nalimam vso porodno zgodbo, potem bom šla pa brat za nazaj. V torek mi je okoli 14.00 odtekla plodovnica. Ker sem mislila, da sem se samo polulala je bil obisk bolnice in besede "vi ste pa že splavila" pravi šok za naju. Ker sem bila že odprta 5cm se ni dalo ustaviti. Potem sem šla v porodno in čakala, čakala...Nič me ni bolelo, nobenih krvavitev, čutila sem brcike,...Potem sem gledala TV do 21.00 (španske, dnevnik in NCSI-itak). Da nebi bila sama so me premestili na oddelek v sobo, dobila sem tableto za mehčanje vratu. Pol me je začelo mal zvijat (nisem vedela, da so to že popadki)najprej na 17 minut, pol pa naenkrat na 5. Sestro sem vprašala, če grem lahko na wc na blato. Ni bila navdušena ampak ker me ni nič še bolelo me je spustila. In nato šok. Kakam, lulam, kar naenkrat pa čudna bolečina in zagledam modro glavico. Sem mislila, da me bo kap. Z eno roko sem ujela otroka z drugo pa ko zmešana pritiskala na gumb. Je bila pa sestra bolj v šoku kot jaz, ko je videla da sem že rodila. Fantek je bil še živ, premikal se je in enkrat sem celo dobila občutek, da me je prijel za prst. In potem akcija. Pripeljejo posteljo, mene gor, ena je držala mene, ena popkovnico in ena otroka. Hitro smo šibal v sobo ker so mislile, da bo tud punčka tako hitra. Neeeeeeee. Ta se ni dala in je prišla na svet šele 4 ure pozneje. Isto je bila še živa, jokala je, se premikala. Potem se je pa začelo mučenje. Prišli so pravi popadki ampak posteljici nista hotli ven. Zato se me uspaval in sčistil. In to je to. Fantek je bil težek 470g in je samo za kak teden zamudil možnost preživetja, punčka je bila pa čist boga z samo 290g. Se je videla občutna razlika. Takoj sta šla na obdukcijo. Tam so ugotovili, da je imel fantek čisto zavozlano črevesje in ni mogel odvajati, posledično je imel tudi čisto okvarjena ledvica in zelo premejhen želodec. Možnosti preživetja ni bilo tudi, če bi zdržala do konca. Zaradi fantkove okvare je bila punčka tako shirana, da tudi ona nebi preživela. To je samo dokaz, da narava res poskrbi za selekcijo
|