|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
9.7.2008 18:50:03   
luna8
Halo punce, končno se javljam!

Najprej Polynesia hvala, ker si osvežila seznam!

Da vam povem kje sem se potikala. V četrtek sva šla z možem in še nekaj ostale klape kampirat na Sočo. V petek smo šli na Krnska jezera-je bilo ful lepo. Drgač pa mi je to kampiranje tko koristilo, čist sm se odklopla - zdelo se mi je, da nisem bila v službi cel teden (v resnici le en danuser posted image ). Majčkeno otežkočeno je bilo le lezenje iz šotora in v šotor-ampak brez večje panike.

Danes pa sem šla osmico ruvatuser posted image  Dal mi je lokalno anestezijo in zob je bil zunaj vam rečem v manj kot pol minute - nisem nič čutla. Potem, po treh urah, ko je anestezija popustila me je malo začelo boleti in se vzela en lekadol (ginekologinja je rekla, da naj kar dva vzamem)  in zdaj me spet malo boli, ampak ravno toliko, da čutim, tko da če bo tako ostalo sploh ne bom jemala Lekadola.

Držite pesti, da mi ne bo treba tablet jematuser posted image  

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
9.7.2008 21:40:43   
mojsoncek
luna8, tole tvoje kampiranje na Soci mi je pa malo sumljivo. Da nisi sla slucajno na Metal Camp v Tolmin user posted image . No, malo sem se mogla pohecat user posted image

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
9.7.2008 21:52:12   
šema
Najbolj nujna oprema za novorojenčke:
- 30 tetra plenic
- 3 povijalne

Če ima katera bolj konkretne informacije glede povijalnih plenic- moja sestri so v porodnišnici(včeraj) rekli, da se otrok ne povija več na široko.Zdaj se mi pa porajajo vpr.: Zakaj potem povijalne in zakaj novorojenčkov ni potrebno več povijati na širokouser posted image user posted image user posted image  

Če je katera iz foha naj malo poizve in napiše- me res zanima (13 let nazaj vem da sem še povijala na široko)

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
9.7.2008 22:15:22   
lyra*
hm...ja to za široko povijanje sem slišala od sosede,da več ne prakticirajo. Samo sem jaz cartala sosedovo pupiko,ko ni bila široko povita in se mi je zdelo kot,da je nič ni skupj. Se mi zdi,da je bila čist skrćena skupaj. Ko pa je bila široko povita pa si imel kaj primit in ni bila tak "zmečkana"! Tudi jaz sem imela boljši občutek,da sem jo lahko boljše prijela! Tako,da mislim,da bomo mi kr na široko povijali.

No na lentu je bilo super! Smo šli na pijačo pa se malo šetali gor pa dol! Na koncu pa se mi je takooo zluštal McDonald's in sma šla in sem se takooo najedla,da mi je kr žal! Ampak bilo je super dobro!user posted image

Zdaj pa grem dat noge v vodo pol pa jih pojemu dam,da mi jih zmasira!user posted image user posted image

Lepo spite in pazite svoje bušije in user posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
9.7.2008 22:18:31   
mojsoncek
Siroko povijanje "promovirajo" cisto razlicno... ene porodnisnice ga se zagovarjajo, druge pa ne vec. Po moje je odvisno od tega ali novorojenckom ze v porodnisnici naredijo UZ kolkov ali ne. No, 2 leti nazaj smo v ljubljanski porodnisnici se vedno siroko povijali, ker niso delali UZ ob rojstvu. In ce se ne motim ga se vedno ne delajo, kar pomeni da je se vedno treba siroko povijati do prvega pregleda kolkov, kjer pa ti potem naprej povejo ali je se treba ali ne.

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 9.7.2008 22:19:31 >

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
10.7.2008 7:39:21   
Andromeda
Dobro jutro!
Danes sem pa jaz prva. Najprej ena dobra user posted image za vse, da se zbudijo naši možgančki. Moji se sploh morajo, ker imam ustni zagovor izpita. Še dobro, da sem šla včeraj že ob enajstih spat, ker sem se zbudila ob 5.20 zjutraj (WC seveda...) potem pa nisem morala več nazaj zaspat, pa še moja žabica je rock'n'roll zganjala. Želim vam prijeten dan, sonček je in baje, da ne bo preveč vroče, v bistvu je zdaj prav sveže zunaj, tako, da še razmišljam, kaj naj oblečem... Bye

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
10.7.2008 8:39:41   
tamy31
Ojla Punce!
Po dolgeeeeeeeeeeeeem času se spet mal javim !
Ja sem bla na morju user posted image , pa nisem imela dostopa do računalnika , ko sem se vrnila v službo je blo kup stvari , doma pa se mi ni dalo sest za računalnik sem tok utrujena user posted image da je groza ! Mela sem morfologijo vse okuser posted image ! Zdaj delam samo po 4 ure tko da bom imela kaj več časa klepetat!
Nabralo se je kr neki strani tko da bom mogla kr neki časa vzet da bom vse za nazaj prebrala!
Skratka lep dan še naprej !

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
10.7.2008 9:04:00   
saba
dobro jutro okrogleuser posted image

kako kaj?
mi smo o.k., grlo me je začelo včeraj bolet da je kar joj, zgleda da od spremembe v temperaturi, upam da me mine kmalu, ker sem drugi teden na dopustu.

tako široko povijanje:
ena od vas je omenila in ima čisto prav, da ob rojstvu ne naredijo UZ ,tako da ne veš v bistvu, kako je na stvari, zato naj bi preventivno široko povijali. V Izolski porodnišnici (vsaj ko sem jaz rodila pred 3 leti) se to prakticira.

Pri meni je bilo tako, da sem jaz kot dojenček imela probleme s kolki in sem od 2 do 14meseca zaradi tega nosila fiksen gips (takrat je bilo tako) in pol je blo vse o.k.
No ko sem rodila Živo sem takoj zdravnici to povedala in so tamali naslednji dan naredili UZ v porodnišnici in je res mogla nujno nosit široko povijanje - pravzaprav exstra : dvojna tetra plenica zložena na 3 dele, ne pa na 4. Si mislite kako je bila debela v ritouser posted image
No po dveh mesecih smo šli v valdoltro na UZ in od takrat je pol do 5meseca nosila obroček podnevi in ponoči, tako mi je blo takrat hudo, da vam ne morem povedat...no hvala bogu je bilo pol vse o.k.

Zdej če bom spet punčko rodila, bo verjetno isto.....-upam da ne

no upam, da sem kateri pomagala. Sam ne zdej zganjat panike....pri meni se je to predvsem podedovalo...če ne pa je tako, da so skori vsi otroci pri prvem Uz kolkov 100% o.k.

meni se zdi da za neki je pa uredu to široko povijanje...vem da gre znanost, tehnologija in vse naprej..ampak kar so govorile ''naše none'' tudi ni vse iz trte zvito - a ne!!!

uh sem naredila eno klobaso......

grem delat naprej

se še kaj javim, sej veste...........ko se ti ne da delat...ufffffffuser posted image

So zvezdice se prižgale,
da bodo pridne punčke spale.
Je luna posvetila,
punčke v sanje privabila.

Živa:''Mama, ti si ena moja majhna mama.''

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
10.7.2008 9:08:20   
varci
IZVIRNO SPOROČILO: tamy31

Zdaj delam samo po 4 ure tko da bom imela kaj več časa klepetat!

Ojla,

veš kaj me zanima. Kako si urediš, da delaš samo 4 ure? A ti more ginekologinja to predpisat? A li je potrebno urejat kakšne papirje ne vem kje? Pa če ni skrivnost, iz kakšnega razloga si pa šla na skrajšan delovnik?

Čestitke vsem, ki ste uspešno opravile Morfologijo. Jaz sem pa ful vesela, sem se naročila na 3D Uz in ga imam 30. julija. Komaj čakam user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
10.7.2008 9:17:37   
nagajiva
Ojla user posted image

Spet sem bolj dolgo ležala......user posted image  Ne vem kaj mi je ta tedn. Nikako se ne morem vstat pred pol deveto. Verjetno skušam nadoknadit neprespane noči in prejšnjega tedna..........
Široko povijanje-prijateljica je rodila dec. in je široko povijala. Pri nas se še prakticira, ker (kot je blo že rečeno) ne delajo uz takoj ob rojstvu. Npr. v Avstriji baje več ne povijajo na široko.....Sicer pa škodit ne more. Pa še za prijet maš kaj, kot je rekla Lyra*.
Mam pa eno drugo vprašanje. Sem včeraj nekaj razmišljala.....Kdaj lahko izbereš pediatra in kako se odločit. Predvsem tiste, ki že imete izkušnje, boste verjetno vedele. Saj mogoče malo prehitevam, pa vseeno......user posted image
Lep dan nosečke..................

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
10.7.2008 9:29:30   
saba
Pediater:

jaz sem poklicala našo pediatrinjo (pač njo ker so jo vsi hvalili in res je super) takoj ko sem prišla iz porodnišnice, mogoče 2-3 dni kasneje, tako da nas je vpisala kar po telefonu in smo pri njej še danes...vglavnem prvi stik je da pokličeš.

upam da mi bo tudi za tega user posted image ratalo iti k njej.

aja nekaj sem se spomnila, tudi ko pride babica k tebi na dom, ti ponavadi da spisek in tel.št. pediatrov in tvoje občine - no vsaj pri nas je taka praksa

So zvezdice se prižgale,
Je luna posvetila,

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
10.7.2008 9:49:47   
tamy31
JA na bolniški sem po štiri ure zato ker me je moja gin. hotla dat na bolniško za skos do konca za polni delovni čas, ( zaradi bolečin na desni strani trebuha, pa ful me kolki bolijo in imam nosečniški išias) pa sem ji rekla da jst nebi bla doma čer je z user posted image  vse ok bi šla še mal delat , ker je še kr dolgo do porodniške mal pa tut zaradi plače! Pa mi je rekla da pol me bo dala pa po 4 ure da ne bom preveč obremenjena!  A mi katera zna povedat zakaj nnaj nebi spale na hrbtu , jst na bokih zelo težko spim ker me tok bolijo ko user posted image  da se mi ponoči kr meša in vsake dve ure vstajam in grem mal hodit da pol lahko naprej spim!

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
10.7.2008 10:01:26   
saba
TAMY31, baje ker otrok ne dobi dovolj kisika.

jaz pa na hrbtu ne morem, me trebuh začne full bolet, tipo črevauser posted image

So zvezdice se prižgale,
Je luna posvetila,

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
10.7.2008 10:14:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tamy31

A mi katera zna povedat zakaj nnaj nebi spale na hrbtu , jst na bokih zelo težko spim ker me tok bolijo ko user posted image  da se mi ponoči kr meša in vsake dve ure vstajam in grem mal hodit da pol lahko naprej spim!

dober dan user posted image .
mislim, da zato, ker imamo v trebuhu preplet nekih glavnih žil. in ker je zaradi user posted image  teža trebuha večja, ti trebuh z večjo težo pritiska na glavno žilo, posledica pa je, da pride do premajhnega pretoka krvi in kisika in se lahko onesvestiš. meni je približno tako razložila G, ker sem na pregledu UZ padla skupaj ravno zaradi tega - je rekla, da je to normalno in se zgodi in da je bolje, da ne ležim na hrbtu. sicer se pa ta glavni preplet žil zgodi nekje v trebuhu malo bolj na desni strani, tako da kar se tega tiče, je najbolje ležati na levem boku.
ampak po moje da če te ne moti in se uredu počutiš, lahko ležiš na hrbtu - ti teža očitna ne pritiska ravno na tisti žilni splet. saj vidiš, kaj ti paše in kaj ti ne.

pozdrav

(odgovor članu tamy31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2789
10.7.2008 11:33:39   
carly
Ojla,
tole glede širokega povijanja pa tudi mene zanima.Sicer itak nimam pojma kako to sploh zgleda pa čemu je namenjeno, tako da bodo vsake inf.prav prišle.Se mi pa zdi, da pri nas že takoj dojenčke na UZ dajo, no vsaj v čakalnici sem jih že velikokrat srečala ko so jih pripeljali, zdej ne me pa vprašat al zaradi tega al kej druzga tudi preverjajo, vem samo da jih peljejo v sobo z UZ.Sem imela sedaj že nekajkrat pregled ob 8.00 in je blo prov luštn vidt ko so sestre pripeljale tiste majhne štručke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
10.7.2008 11:55:44   
lyra*
Hei miškiceuser posted image

Mi smo komaj zdaj prilezli iz posteljeuser posted image  Smo se malo cartali in poležavaliuser posted image
Danes sem spala karastrofalno! Mislim,da tako še nikol doslej.
Včeraj sem zvecer pojedla eno lubenico in seveda sem posledično šla 7× ponoči na wc. Pol pa mi še noben položaj ni bil vredu in sem na koncu zaspala v pol sedečem obločena z povštri! Bogi moj je imel glavo na nočni omarciuser posted image

Za pediatra tudi jaz nevem kako izbrati! Po besedh moje sestre je Švab-Zavratnik svetovna in mislim,da bomo mi tudi hodili k njej. Drugače pa,ko pride babica ti pove kateri vredu,če pa ne pa jo vprašaš!user posted image

Kdaj je najbolj primern čas za 3d? Jaz bom 100% šla sam nebi rada šla že ful hitro,da bi se pol bolj malo videlo.user posted image

Danes sploh nebom kuhala..šla se bova malo sončit in malo plavat po bazenu...za taš smo kupili sadje ker v taki vročini tako ne morm jest..ob kakih petih pa bomo šli v mehiškouser posted image

Lepo se imejte

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
10.7.2008 13:09:00   
saba
veste kaj pupe..ne kaj sem razmišljala, ko sem malo kukala kdo je rodil te dneve in .................

kako se bomo me zmenile........kako bomo sporočile, kdaj smo rodile...jaz tukaj ne poznam osebno nobenega, tako da user posted image , kako boste pa vedle kdaj sem rodila?

ko se user posted image rodi se itak pošilja SMS okrog prijateljem in sorodnikom......kaj pa če bi bila katera tako prijazna in zaupala št. njenega gsm na ZS seveda, da npr. jaz ko rodim pošljem na to tel.št. moj SMS. KAj pravite???

Nekdo ki pač ima stalen dostop do interneta. Jaz ko bom pričela s porodniško ne vem več kako se bom kaj javljala ker pri nas imamo internet iz kamene dobe...10min da se stran obrne in nič ne kaže da bi občina polagala kakšne nove kable.

kaj praviteuser posted image

So zvezdice se prižgale,
Je luna posvetila,

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
10.7.2008 13:17:38   
Polynesia
Ojla babuške user posted image .

No pa smo spet v službi, ampak že odštevam ure do konca, samooooo še tri urce user posted image .
Ravnokar sem pojedla veliko solato s tuno in bom naravnost počla, hahahahaha, mislim da je bla pa tole porcija in pol, tko da si popoldne samo še kakšn palačinki z nutelo nardimuser posted image in sem za dons končala user posted image ...če verjameš user posted image . Še 14 dni imam do naslednjega pregleda, takrat se bom tut doma zvagala, ker zdele se tut prbližn ne bom, ker vem, da bo pokazal še mal plusa, hahahaha, pismo full sem apetit dobila, zgleda tale naš košarkaš rad je, ja ja ja vsak izgovor prov prideuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Nič, grem se mal spočit in pol naprej delat user posted image .

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
10.7.2008 13:19:56   
Polynesia
saba se strinjam, se mormo nekak dogovort kako bomo to izvedle.

Itak pa sem za to, da se prej nujno dobimo vsaj 1x na enem čveku user posted image , se bomo tako zmenile, da bo vsem pasalo.

Neposredna povezava do sporočila: 2794
10.7.2008 13:29:46   
lyra*
saba  ja to za cifre se tut jaz strinjam!
Za kavo pa itak velja,drugač nismo prave čvekeuser posted image  Sam jz nevem kako bom pol septembra lahko...user posted image

polynesia  kdaj maš dopust?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2795
10.7.2008 13:38:57   
mojsoncek
cau punce

no, jaz sem danes spravila pod streho dva sestanka in sedaj lahko samo se dol padem do jutri zjutraj. Pa jutri zjutraj moram spet v LJ na se en sestanek user posted image . Ah, saj je potem ze vikend pa bom nadoknadila.

V bistvu imam prav prazno glavo in sploh ne vem kaj naj napisem user posted image .

No, pediatre pokomentiram, siroko povijanje sem pa ze vceraj... Jaz sem pediatra izbrala, ko sva s tamalim prisla iz porodnisnice in sem klicala za prvi pregled pri enem mesecu. Poznala itak nisem nobenega, tako da sem vprasala kdo se sprejema nove in se potem odlocila "na slepo".

Dajte punce se malo svojo prehrano in nosecniske prehrambene navade pokomentirat user posted image . Meni sploh nic ne pase in se potem kar nekaj silim. V prvi nosecnosti sem pa pojedla vse kar mi je prislo pod roke, pa sem se na koncu zredila samo za (mislim da) 9 kil. No, saj se sedaj tudi ne redim prav veliko...

ma nic, se grem se za jutrisnji sestanek pripravit, potem pa pocivat!

Neposredna povezava do sporočila: 2796
10.7.2008 13:50:23   
lyra*
prehrana ja fuuul ampak res fuul mi paše sadje!user posted image  To bi lahko jedla nonsto. Sploh takšne bolj sočne(lubenica...) pa sladoledom se nikakor ne morem upretuser posted image
Čim bolj pa se izogibam solati ker je res ne morem spravit v ustauser posted image  Drugač pa jem vse tak po malo....hvala bogu pa nimam neke želje po čokoladi&bonbonihuser posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 2797
10.7.2008 14:07:34   
saba
prehrana:

na kratko povedano user posted image

jaz bi vse in še več.......tudi ko pojem nisem sita......najhuje je ponoči ko vstanem za it lulat.....takrat mi dela prav slabo od lakoti, tako da moram po biškot ali kaj takegauser posted image

vglavnem lačna skozi, jem definitivno več kot prej....vendar ne sladkarije (vsaj to), komaj čakam da tamala kaj pusti na krožniku da lahko zmažem za njo user posted image

So zvezdice se prižgale,
Je luna posvetila,

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2798
10.7.2008 14:08:37   
saba
aja zato pa je že +7

So zvezdice se prižgale,
Je luna posvetila,

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
10.7.2008 14:26:19   
nagajiva
Ojla user posted image

Glede številke za sporočanje se tud jaz strinjam...........Sicer pa se moramo vsak enkrat dobit "v živo", da poklepetamo. Takrat ko bo najbolj vroče, da prikličemo malo dežja......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za pediatra pa sem vesela odgovorov. Sedaj vsaj vem kako in kaj. Bom malo počekirala, koga mamice hvalijo.......
Sem danes zvedla, da se nama predavanja v materinski pričnejo z 9. septembrom......
Aja, hrana-sedaj ko je vroče mi paše predvsem sadje (lubenice, naktarine, jabolka............kar koli....). Mam pa težave zjutraj, ker ne vem kaj bi jedla, pa tud samih jogutrov in sendvičev ne morem jest vsak dan. Pa za kosilo včasih res ne vem kaj naj skuham, ker mi je dovolj tekočina in sadje. Mam pa občasne (1x tedensko) manije po slanem. Predvsem kokice pa smokiji oz. kaj podobnega. Čips ne ravno. Pa v pon. in tor. sem imela nadzemeljski napad na napolitanke. Jedla sem jih, kot da je to prvič in zadnjič v življnenju.............user posted image user posted image  Sedaj pa mam očitno malo mira glede sladkega, ker se mi ga nič ne lušta-zaenkrat user posted image ......
Nič, dragi je doma. Bomo danes za kosilo meli samo paradižnikovo solatko............ja, moj pa še obveno posebno klobaso v kolobarju. Ker če ni nič mesnega bi verjetno umrl...........user posted image user posted image

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.