izabella08
|
Dobro jutro Avgustovke!!!! Najprej cestitke Maji za njeno bebico - to pa je res bilo ekspresno!! Vidim, da ste vse ze nekako v nizkem startu, ceprav se niti pri julijkah ni neke prave 'akcije'. Sama sem ze dva tedna v strahu za svojo , presteti moram vsak njen gib, obiskovat ginekologa kar pogosto... Problem je v tem da mi je ginekolog ze pred 14-imi dnevi ugotovil premalo plodovnice, posledicno moramo naso pupo zelo natancno spremljati, da ne bi slucajno bila v stresu. No, vceraj sem bila 36/4 noseca, pupika je 2800 gramov in srcek veselo razbija (glede na tezo in srcni utrip ji zaenkrat kljub pomanjkanju vode v njenem malem 'bazencku' nic ne manjka in se ima prav lepo ), ampak plodovnice je se zmeraj zelo malo. Tako, da je ginekolog rekel, da bomo pocakali do naslednje srede (da bo pupika ze bolj zrela), nato pa bo treba sproziti ali pa narediti carski rez. Pravi, da je to odvisno od tega koliko bom odprta... moj CTG je namrec raven, vceraj pa nisem bila odprta niti za en prst!!!! Jaz pa seveda takoj na internet... Stric Google in vse info o sprozitvi in carskem rezu. Joj, punce moje, res me je strah. Celo nosecnost sem si predstavljala, da se bodo popadki zaceli naravno, kako jih bom lepo predihavala, kako bo vse ok... Sedaj pa me je poroda strah. Prav zaradi izkusenj nekaterih punc s sprozitvijo (a ve mogoce katera kaksna je razlika v intenzivnosti poroda in pa sploh, kako tak sprozen porod prenasajo bebice). Nekako sem vedno najbolj zaupala naravi... da narava ze ve, kdaj mora bebica na svet... No, v bistvu je najvaznejse, da bo v redu in, da bomo (zgleda) res ze zelo kmalu cartali. Aha, pa glede carskega reza... a ima kaksna kaksno izkusnjo? Je okrevanje veliko daljse kot pri naravnem porodu? Nikoli me ni bilo srah poroda, veliko bolj sem se bala tega kaj bo potem... ce bom vedela kako in kaj (spadam med tiste, ki niso se nikdar zamenjali plenicke npr.), kako bo z dojenjem, itd. Se mi zdi, da ce bom nemocna zaradi operacije, da bom se bolj panicna... Dragi pravi, da bo vse super, da bova spoznala najino pupiko se prej kot pa sva pricakovala, da bova zmogla. Tudi sama skusam razmisljat pozitivno, z bebico se pogovarjam in ji pravim naj kar se uziva malo v njenem all inclusive prebivaliscu... potem pa me tako nezno brcne in jaz sem cela raznezena . V glavnem drage so , zelim vam, da cim dlje ostanete 2v1 in 3v1, da nic ne prehitevat po desni ali levi, bozajte svoje trebuscke in uzivajte v teh zadnjih tednih... Ceprav sem si pred tedni v vrocini nekako sebicno zelela, da bi lahko kmalu spet spala na trebuhu, nalakirala nohte na nogah, sla na plazo brez da spominjam na morskega leva,..., me je novica, da je dan D tako blizu, kar sokirala... Lepo bodite in mislim na vas!!!
|