nanka
|
Dan, en hiter raport še od mene. NAjprej iskrene čestitke vsem mamica, ki že cartate, nisem še uspela pogledat vse, kar ste napisale. Tole je moja porodna zgodba: Okoli 3 sem se zbudila, ker me je začelo boleti spodaj pod trebuhom. Do 6 sem gledala na uro in ni bilo nobenih rednih intervalov. popadki so bili na 9 min, pa naslednji 12, pa 14, pa 8, pa 6, skratka precej me je hecalo. Okoli 8 sva se odločila, da greva v p in se pokažem. Ob 8.20 me na sprejemu pregleda, naredi ctg in ugotovi,da sem odprta 5 cm in da greva v porodno. Sprejme me študentka za babico, opravi klistir ( meni najbolj zoprna stvar) in me pošlje na hodnik sprehajat. Okoli 9 sem se ščistila in se sprehajala, popadki so bili pa vse hujši. Ker je bila gužva sva dve stali na hodniku, jaz sem čakala sestro, da mi da srajco, da se stuširam. M. je stal z mano in me spraševal, če pokliče sestro, ker sem bila videti čisto preč. Enkrat se pa naslonim na steno, M. pokliče sestro, tri priletijo in me spravijo na mizo v klistirnico. Sem mislila da bom kar tam rodila, so me v teku prepeljale v prvo porodno sobo, M. me je hitro vrgel na mizo in v isti minuti je bila Natka zunaj. Šlo se je za minutko, res sem mislila, da bom odila kar v klistirnici. Tako je potekalo, zdaj ko je za mano sem čist OK. Spet sem jo odnesla brez šivov, se dojiva, sicer uporabljam nastavek, ampak deluje. Danes je bila odpuščena s skoraj porodno težo 2470 g kar je super. Pediatrinja mi je rekla, da je majhna ampak energična. Tako, moje stenje je tako, da sem štirikrat rodila in nikoli nisem bila nič strgana in nič šivana. TRenutno mi obe punci spita v dnevni tako, da vam lahko malo napišem. Zoja je setrico lepo sprejela, Natka ji je dala darilo in dudo ( pripravljena je bila za Natko, pa je ne mara in sem jo dala Zoji), Zoja je tako srečna, da jo vsakemu pokaže. Pomaga mi jo umiti in previti, tako da mislim da je prvi vtis dober. Pa še očka bo doma do avgusta, tako da je res vse po planu.
|