|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
7.7.2008 11:45:03   
ronja
Zvezdica, odg. na zakaj, je zato, ker je bil tvoj medo vsaj malenkost močnejši od drugega dvojčka - če je razlika čisto malo prevelika, je že problem (čisto enaka nista nikoli  - eden je navadno hitrejši v ravoju, če je preveč boljši, potem drugemu preveč pobere, nimaš kaj - ljudje smo pač narejeni za 1 otročička... - če te kaj potolaži: če se šimpanzki rodita dva, potem navadno po porodu oba umreta, ker ona nima dovolj mleka za oba (me to sicer imamo, pa še adaptirano mleko za zraven, če je kriza;). Tak da je očitno že res, da smo v gl. narejeni za 1user posted image naenkrat).
Vidva se vseeno še kdaj uležita, mogoče bo pa le ratal še 3. brez epruvetkuser posted image , nikoli se ne ve, kje te presenetijouser posted image . V bolnici na ginekološkem sem ležala v sobi z eno, kateri je ginekologinja rekla, da bo zelo težko zanosila, ker ima en kup nekih pregrad, pa ne vem kaj še vse - pa je takojuser posted image . Upanje umira zadnje!

Jaz bi tudi mela še kakega - samo ne bi bila več user posted image , eč bi bilo to možno, heheuser posted image MOje nosečnosti res niso blaženo stanje...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 826
7.7.2008 15:48:40   
Mariolinka
Lep pozdrav vsem!
Se oglašam še jaz. Sem čisto nova na forumu. Slučajno sem naletela na tele Januarčke 2009, pa vidim, da tudi jaz sem pašem. Z možem pričakujeva najinega prvega otroka 8.1. (PDP), to je tudi moja prva nosečnost. Zelo se ga veseliva, čeprav naju je malo presenetil - najavil se je dva tedna po najini poroki user posted image .
Stara sem 24 let in sem iz okolice Ljubljane. Prvi pregled sem imela 16.6., drugega imam 28.7., za pregled NH pa se nisva odločila.
V začetku nosečnosti mi je bilo grozno slabo - če bi takrat vedela za ta forum, bi se vam gotovo strašno pritoževala user posted image , zdaj pa gre na bolje. Apetit se počasi vrača in tudi počutje se mi izboljšuje. Sem pa do septembra še študentka, zato sem večinoma doma in vas vse, ki hodite v službo prav spoštujem in občudujem user posted image .
Lep pozdrav vsem iz Švice!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 827
7.7.2008 17:42:06   
uršap
hej,
tudi jaz sem nova, oz. sem bila prej še decembrka2008, pa mi je G danes prestavila PDP na 2.1., tako, da se zdaj pridružujem vam. Stara 20 let, študentka, prva nosečnost, do zdaj so bili vsi izvidi ok, tudi pr NH zelo malo tveganja. Ful sem imela srečo, da ni bilo pri meni čisto nobenih slabosti, samo vrti se mi ful, zarad nizkega pritiska.
zanima me kam boste letos odjadrale na morje/dopust? gre katera kam bolj daleč, tunizija, španija...? jaz imam v načrtu mallorco pa se še obotavljam, G ne priporoča najbolj. kakšno mnenje/izkušnje imate ve?

čim več sončka in nasemhov v nosečnosti:)

nasmehni se:)

(odgovor članu Mariolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 828
7.7.2008 18:29:19   
African queen
saša,welcome back!Smo te pogrešale!!!Danes si pa slabo čvekala,si imela prvi dan full dela???

zvezdica,jaz kar naprej držim pesti za tvojega medota user posted image user posted image

ronja,kako si kaj?A boš mogla strogo mirovat čisto celo nosečnost ?To mora bit pa res hudo..user posted image

mariolinka in uršap, dobrodošle med nami!!!!user posted image user posted image

uršap,jaz sem sicer na dopustu zdej tukaj v Sloveniji,ampak jutri potujem na črni kontinent kjer živim..jaz bi na tvojem mestu na dopust kar šla,ker zdravniki večkrat pretiravajo!Treba je samo na dololočene stvari paziti (hrana,voda in umivanje rok)

(odgovor članu uršap)
Neposredna povezava do sporočila: 829
7.7.2008 18:37:34   
African queen

user posted image

user posted image
2009

user posted image

PDP             
Ime          (št. user posted image , št. user posted image )    starost     pregledi                 kraj          spol

user posted image    1.1.09    
jerči                 (2 user posted image , 1user posted image )      29         2. pregled:           KP

metkica23        (1user posted image , 0 user posted image )      28         2. pregled:

detece             (1user posted image , 0 user posted image )      25         2. pregled:           Štajerska

user posted image  2.1.09

uršap               ( 1 user posted image , 0 user posted image  )        20           pregled ?

user posted image    3.1.09
*m*o*j*c*a     ( 1 user posted image ,  0 user posted image )     21       3. pregled:30.6  NS 23.6

user posted image    4.1.09   
rosancy            (1 user posted image , 0 user posted image )      22         2. pregled:

marjetica84     (1 user posted image , 0 user posted image )       24        2. pregled: 25.7., NS 30.6.  Sp. sav. d.

user posted image    5.1.09    
ac                     (2 user posted image , 1 user posted image )          35       2. pregled:

user posted image    6.1.09    

kinokija            (2 user posted image , 1 user posted image )                     1. pregled:

sasa78            (3 user posted image , 2 user posted image )         29        3. pregled: 16.7.    NM

OLjica              (1 user posted image , 0 user posted image )           28         2.pregled 26.6 NS 30.6 Gorenjska

user posted image   7.1.09
niia                    (1user posted image , 0 user posted image )         25       3. pregled: 29.7 in 23.6.NS     LJ

user posted image    8.1.09   
african queen  (3 user posted image , 2 user posted image )         32       3. pregled: 21.7, NS 3.7.

mariolinka       ( 1 user posted image ,0 user posted image  )           24       2.pregled 28.7

user posted image    9.1.09   
magor               (5 user posted image , 4 user posted image )         35       2. pregled: 11.6.

vita_kp             (2 user posted image , 1 user posted image )                    2. pregled: 1.7.

user posted image    10.1.09
ronja                (3 user posted image , 1 user posted image , )        30       2. pregled: 9.6.      LJ

user posted image    11.1.09
strumf              (1 user posted image , 0 user posted image )                      2. pregled: 18.6.

tjoka                (1 user posted image ,0 user posted image  )         32         2. pregled 11.7, NS 1.7

user posted image   12.1.09

dušk@               (1 user posted image , 0 user posted image )             ?      1. pregled: 9.6.

tadeja81          (  user posted imageuser posted image )                         2. pregled: 4.7. NS 10.7

mavrica24        (1 user posted image , 0 user posted image )            29      3.pregled konec avgusta NS 5.7

user posted image  14.1 09
petra88           ( 1user posted image , 0 user posted image  )           20           2.pregled 14.7

user posted image    15.1.09
barba                 (2 user posted image , 1user posted image )           27       2. pregled: 11.7. NS     Šenčur

user posted image   17.1.09
via_2                 (2 user posted image , 1 user posted image )           32       1. pregled: 18.6

hmm                   (4 user posted image , 2user posted image )          37       4. pregled: 29.7., NS 16. 7.  Štajerska

PAJO                   ( 2 user posted image , 1 user posted image )          22         1.pregled 18.6 NS 29.7

user posted image 18.1.09

trebušolinka       (1user posted image   , 0 user posted image   )                    2. pregled: 9.7.

limona        (2 user posted image ,1 user posted image  )       30                   3.pregled 22.7  NS 10.7

user posted image    19.1.09
pebi                   ( 3 user posted image ,1 user posted image   )                            1. pregled: 20.6.

user posted image  20.1.09
uršika***           (1 user posted image , 0 user posted image )          24         2. pregled: 18.6., NS 16.7

barbž                 (1 user posted image , 0 user posted image )           24        2. pregled:

haidi                  (2 user posted image , 1 user posted image )            26        2. pregled 24.7, NS 10.7    Gorenjska 

Petri_                 (2 user posted image , 1 user posted image )                         2.pregled 9.7

user posted image   24.1.09

*m*t*                    (1 user posted image , 0 user posted image )        23              2. pregled:

user posted image     25.1.09

Zvezdica              ( 3 user posted image , 1 user posted image )       30      2. pregled: 18.6.,  NS 15.7. LJ
                                            tu bosta kar dva user posted image user posted image  

aleksandras         ( 1 user posted image , 0 user posted image  )        28                                     NS 24.7

user posted image     26.1.09
nina166              (2user posted image , 1 user posted image  )           25         2.pregled 30.6, NS 18.7

user posted image    27.1.09
drdra                    ( 2 user posted image , 1 user posted image )                   1. pregled: 1.7.

sonček33           (1 user posted image , 0 user posted image  )          29        2.pregled 27.7

user posted image   28.1.09
anej01                   (2 user posted image , 1 user posted image )                   2. pregled: 11.6.

user posted image    29.1.09    
symona                 (2 user posted image  , 1 user posted image  )      28       1. pregled: 10.6.

ploha                     (1user posted image ,0user posted image )           21      UZ 2. 7., 2. pregled 23.7, NS 19.7

Dobrodošle na seznamu !!!!

Z nami so pot začele: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
ema82 user posted image   user posted image
hator user posted image user posted image
 kepica user posted image  user posted image
sasaana user posted image  user posted image
gigi1  user posted image user posted image
dotika user posted image  user posted image

user posted image   
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI               DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image   NUHALNA SVETLINA      user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image   NOSEČNOST                 user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image   NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image   MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                 VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                     TUKAJ    

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 830
7.7.2008 19:25:59   
ronja
urša, kar pojdi na dopust! Jaz sem pri tamali šla v za prvega maja v Pariz, rok sem imela junija. To bo mogoče vajin zadnji dopust za nekaj časa - tak, ki bo samo vajin, verjemi, da ni čisto isto, ko imaš user posted image zravenuser posted image . Privoščita si! Pa Mallorca se mi tudi ne zdi ne vem kako daleč ali neka bogu za hrbtom zadeva... Samo Coris si omisli, da boš brez skrbi, pa je.

afričanka moja, upam, da ne, madona, se mi čisto sfuzla, da mi rečejo, da moram do konca ležat! Že zdaj se ne morem čisto držat... Obožujem šport, obožujem morje, obožujem seks,... skratka nisem narejena za takele user posted image ... Pa že v prejšnji sem morala kar nekaj preležat s tisto prekleto pljučnico... Ampak je bila vsaj zima takrat...
MOja g. ni hotela nič rečt, pravi, da bomo videli čez 3 tedne, ko imam pregled (no, zdaj je samo še 17 dni, že odštevamuser posted image ). Sem imela tak občutek, češ, da se je brezveze menit, če bom mogoče itak splavila, (ni tak rekla, je zelo fajnuser posted image ) - eee, ne pozna ona mene, pa najinih genov, mi smo vsi FAJTERJI!
Jaz sem bolj pridna kot sem si kdaj mislila, da sem lahko, mala pa je tudi borka, se vidi, ves čas miga na vsakem UZuser posted image ! Tak da jaz upam, da bo vse še ok! Da se hematom ne bo širil, če se že zmanjšat ne more, pa da bo mogoče celo posteljica gor zlezla, to bi si res želela. Ker če bo tam doli ostala, potem bom verjetno res morala takole preždet nosečnost. Ampak saj ma še čas, da se dvigne! NO, bolniško imam za 3-4 tedne, potem pa bomo videli naprej.

No, za naslednjega user posted image bova pa verjetno malo počakala, toliko, da bosta tidve že obe po stopnicah hodili (ker živim v 2. nadstropju, imamo strme stopnice in velikokrat moram skozi klet not, sploh če sem z biciklom, kar sem vedno - torej 3 nadstropja - in nosenje moje 8 kilske user posted image , pa še par kil sadja, kaka knjiga.... očitno ni bilo najboljša kombinacija za tole user posted image )

Pa da malo k sebi pridem po tehle zanimivih nosečnostih... Če mi še kdo kdaj omeni blaženo stanje, bo on blažen, se mi zdi! Mi bo pa spet čisto noro, ko mi spet ne bo več slabo! Komaj čakam! Zadnje čase mi je namreč fuuuuul! Včasih se mi še maternica razboli in mi je že od bolečine slabo, včasih pa kar tako - od user posted image . NO, saj mi je bilo že v 1user posted image , ne smem delat razlik, a ne, da ne bo ljubosumjauser posted image .

Samo da bosta moji punčki  v redu, pa podpišem vse: ležanje, slabosti, to, da ne smem na morje, dopust... Samo če bi se pa kaj zalomilo potem septembra, pa mislim, da se res ne bi pobrala - že zdaj nisem niti približno pripravljena na to, da bi bilo kaj narobe - ne sme bit! Ne vem, rada bi imela to punčko! Ne samo še enega otroka, ampak prav tole, ki je zdaj v meni! Ne vem, zakaj sem se tako navezala, ampak sem se!

Neposredna povezava do sporočila: 831
7.7.2008 21:43:11   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Zvezdica, odg. na zakaj, je zato, ker je bil tvoj medo vsaj malenkost močnejši od drugega dvojčka - če je razlika čisto malo prevelika, je že problem (čisto enaka nista nikoli  - eden je navadno hitrejši v ravoju, če je preveč boljši, potem drugemu preveč pobere, nimaš kaj - ljudje smo pač narejeni za 1 otročička... - če te kaj potolaži: če se šimpanzki rodita dva, potem navadno po porodu oba umreta, ker ona nima dovolj mleka za oba (me to sicer imamo, pa še adaptirano mleko za zraven, če je kriza;). Tak da je očitno že res, da smo v gl. narejeni za 1user posted image naenkrat).
Vidva se vseeno še kdaj uležita, mogoče bo pa le ratal še 3. brez epruvetkuser posted image , nikoli se ne ve, kje te presenetijouser posted image . V bolnici na ginekološkem sem ležala v sobi z eno, kateri je ginekologinja rekla, da bo zelo težko zanosila, ker ima en kup nekih pregrad, pa ne vem kaj še vse - pa je takojuser posted image . Upanje umira zadnje!

Jaz bi tudi mela še kakega - samo ne bi bila več user posted image , eč bi bilo to možno, heheuser posted image MOje nosečnosti res niso blaženo stanje...

Hvala za izčrpen odguser posted image

Ti pa počivaj. Mater, res nisi v zavidljivem položaju. Kako tamala prenaša vse skupaj?

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 832
7.7.2008 21:45:14   
Zvezdica
Aja, ronja, pr ns naravna pot ni možna, na levi nimam nič, po pomoti so mi jajčnik ven vzeluser posted image , pa bi morali jajcevod, na drugi strani mam pa goridjski vozel iz jajcevoda in tega se nikomur ne da odvozlat.

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 833
7.7.2008 21:46:16   
Zvezdica
Mariolinka in uršap DOBRODOŠLIuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu uršap)
Neposredna povezava do sporočila: 834
7.7.2008 22:17:10   
Anonimen
African Quenn - lepo potuj jutri in ne pozabi vzet CDja  user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 835
7.7.2008 22:24:39   
Haidi
Samo pozdravim vas preden grem spat.
Mali še ne spi in me skoz k seb kliče pa se mi še ne da v postlo, ker je tam težje vsat kot iz stola.
Sam me pa neki zanima. Sej se bo hecn slišal, sam mene že kakšne 2 tedna pomalen boli leva ritnica, bolj takrat ko hodim ne ko sedim.
Pa sem se s mami (beri taščo) zgovarjali, da je ona v drugi nosečnosti ful težko stopila na eno nogo in je ful smešn hodila, ker ji je plod zgleda prtiskov na en živc in jo je bolel. Tko da sumim, da je kej tacga, ker kej pretegnla se nism, vsaj upam da ne.

A ma mogoče kera kej takih izkušenj?

lp iz Gorenjske

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 836
8.7.2008 7:56:30   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: African queen

saša,welcome back!Smo te pogrešale!!!Danes si pa slabo čvekala,si imela prvi dan full dela???

Ja cela gora papirjev me je čakalo!!! user posted image user posted image

Danes bo boljš!

Kako si pa ti kaj? Kje si v slo ali v gani?

So ti napovedali punčko - lepo, meni niso še nič, ker se ni vidlo. Komi čakam naslednji ultrazvok - upam da ne bo preveč sramežliv in da se bo vidlo kaj je. Mojedva sončka že pridno zbirata imena - sta čist nevčakana user posted image user posted image user posted image .

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

Neposredna povezava do sporočila: 837
8.7.2008 7:57:14   
sasa78
user posted image  user posted image  user posted image mariolinka in uršap, dobrodošle med nami!!!!user posted image user posted image  user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

Neposredna povezava do sporočila: 838
8.7.2008 7:58:51   
sasa78
African Quenn - lepo potuj jutri in ne pozabi vzet CDja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

African Quenn - lepo potuj jutri in ne pozabi vzet CDja  user posted image

sem šele zdaj vidla - ja lepo potuj  user posted image user posted image user posted image user posted image

JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 839
8.7.2008 9:08:39   
nina166
Jutro nosečke!

Pridno ste pisale, imam kar nekaj za prebrat user posted image

symona močno držim pesti, da bo s tvojim pikecom vse vredu. Tudi mene je bilo tega tako strah, samo sem pred prvo nosečnostjo že prebolela eno okužbo s toxo in upam, da je ne dobim več.

sasa78 dobrodošla nazaj

Zvezdica žal mi je za tebe in tvojo pikico. Vendar sem mnenja, da če že mora it kaj narobe je boljše, da gre čimprej, ker bi bilo kasneje verjetno še bolj hudo. Drži se in misli na svojega medvedka user posted image

ronja tvojega položaja pa ti čisto nič ne zavidam. Že meni je včasih hudo, ko ne smem dvignit svojega mišeka. Vendar je tako, da moremo potrpet, če je treba. Saj še samo 6m potem pa se boste vsi crkljali, da boste vse za nazaj not spravli. Držim pesti, da bo na naslednjem prgledu vse ok in boš lahko delala vse kar si želiš user posted image

Mariolinka in uršap doborodošle in čestitke za nosečnost

African Queen lepo potuj

Zdaj pa grem na zajtrk...čaj in piškoti user posted image

Lepo se imejte, čao

< Sporočilo je popravil nina166 -- 8.7.2008 9:16:04 >

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 840
   [Brisano sporočilo]
8.7.2008 10:11:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 841
8.7.2008 13:19:02   
ronja
ojla, punce! Moram spet malo pojamrat... Saj čim mi bojo kaj dovolili, bom vsa srečna in bom tu sipala samo pozitivno energijo, obljubimuser posted image !

Ampak zdaj mi je pa res hudo: skoz je nekdo pri meni in sama ne smem skoraj nič, če kaj stojim, me hitro začne bolet, kar ne sme, ker to pomeni, da se maternica krči in potem me skrbi oz. imam slabo vest zaradi user posted image ... Če se ne ukvarjam z Ronjico, mam pa slabo vest, da se ne. Pa tudi pogrešam jo, čeprav sva skoz skup. Prej sva se veliko cartali tak, da sem jo imela v naročju, pa sva plesali, sem jo nosila, sva šli na sprehod, ful se je rada tako cartala... To mi je tak grozno! (ja, vem, kaj boste rekle, zato se ti je pa to zgodilouser posted image )

Tudi zdaj, ko je pri meni tašča, seveda ne da male iz rok, kar je itak nikoli ni, ampak prej sem jo jaz imela dopoldne ali pa popoldne, ko je bila pri tašči, je bila pa njena, ampak enkrat sva sigurno meli mir... Tudi bi rada, da ima mala kdaj tudi mir, da se sama igra - ker ji bo to prav prišlo, ko se bo rodila sestrica... In se je zdaj fino navadila, da se je lahko kakih 15 minutk tudi sama zamotila in igrala - in to bi rada negovala, ne da jo takrat skoz nekdo moti in vleče k sebi... Itak da ji je všeč, če se ukvarjamo z njo, ampak zanjo je dobro, da se zna sama zabavat, ker se januarja ne bom mogla skoz ukvarjat z njo, ne mislim je pa dajat stran! Vem, da hoče tašča samo dobro, samo je res naporno ves čas govorit, pa po 1000x prijazno povedat... Tak bi šla v en časovni stroj zdajle!!!!

V nedeljo je imela mala rojstni dan, včeraj pa lubi - pa jima nisem mogla nič naredit niti nič kupituser posted image , v nedeljo sva skup z lubijem spacala eno tortico, to je bilo pa tudi vse... Pa sem si želela naredit eno luškano intimno praznovanje, nič velikega, samo za nas 3, magari... Lubija ne morem nič pocartat, ne morem vzet male, da bi se naspal, zaradi mene ne bomo šli na morje in dopust, ki ga fuuuul rabi(mo)...

Pa plavanje pogrešam, da se mi bo utrgalo! To je bilmoj ventil, tam sem se sprostila, skrbi odplavajo stran, noro mi je! Zdaj pa nič tega - do konca, ste zmešani???

Pa nič športa! Na živce mi gre, ker sem prej lahko jedla, kolikor mi je pasalo - če sem prišla zvečer iz plavanja, sem si naredila sendvič z majonezo, če mi je pasalo, pa je. Zdaj si ne upam zvečer nič jest, ker vem, da nič ne rabim: prej sem ležala, potem bom šla spat... Lačna sem pa vseeno - oz. bolje rečeno, lačna niti ne toliko, kolikor mi je slabo... Nočem se zredit ko ena pujsika, ker vem, da če bojo zdaj šle kile gor, so to dvojne kile, ker grejo mišice dol... Jaz sem pa navajena na svoje fit telo... In mi je grozno gledat, kako mi mišice usihajo, maščoba se pa nabira, ker vem, da je potem veliko težje prit nazaj in postat spet fit. In vem, da če zdaj izgubim mišice, mi bojo potem iste stvari težje za delat in bom lahko delala še manj, dvignila še manj... Skratka, hudo mi je...
Saj vem, da nisem debela, imam 56,5 kil, ampak to je 2 kili več od moje normalne teže in sigurno ena kila mišic manj... SAj mi ne paše več toliko jest kot prej, vseeno pa očitno več, kot rabim, ker se kar redim, čeprav je mala še čisto mala... Pa od 17 do 25 tedna se itak rediš, pa če ne bi nič jedla, po moje - pa še lačna si skoz takrat, vsaj jaz sem bila in tiste, ki jih poznam... Takrat se ne moreš nič kaj dosti pazit... pri Ronji mi je bilo ful všeč, da sem se malo zredila in hitro prišla nazaj, predvsem pa, da sem bila fit nosečka... Zdaj pa tole...

Pa da bi vsaj vedela, da bo potem vse ok... Pa nimam nobene garancije, lahko se fuuul trudim in vse upoštevam, ne gremo na morje, ne plavam in ne cartam male, pa se vseeno konča narobe... Saj se ne bo, ampak rada bi to VEDELA! Ne samo upalauser posted image .

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 842
8.7.2008 13:22:00   
ronja
Oj, zvezdica, potem pa res kvečjemu še nekrat laboranti pridejo v poštevuser posted image Ampak kaj se to pravi po pomoti vzeli jajčnik venuser posted image user posted image user posted image Pa to ja ni neka mala napak, j* jih!!! To ni stvar, ki se jo smeš zmotit!!! POtem bi ti lahko vsaj tvoj gordijski vozel v zameno odvozlaliuser posted image , da se odkupijo...

afričanka, lepo potuj! V gano sem si vedno želela!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 843
8.7.2008 14:12:54   
Mariolinka
Živjo vsem!
Imam samo eno vprašanje - glede na to, da vas je veliko bolj izkušenih - to je moja prva user posted image . Jaz se sicer počutim kar dobro, imam sicer še vedno občasne težave s prebavo, sicer pa se počutim ok. Imam pa zelo nizek pritisk ponavadi okrog 60/105. Sicer že pred nosečnostjo nisem imela nikoli visokega, ampak ta se mi zdi pa res malo nizek. Zato sem sevda kar naprej zaspana user posted image in nenormalno veliko spim. Zanima me, ali je to ok in kakšne izkušnje imate vi s pritiskom v nosečnosti?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 844
8.7.2008 14:39:47   
ronja
mariolinka, jaz sem ga imela celo prejšnjo nosečnost 90/60, razen tik pred porodom, ko naraste. V tej user posted image sem ga na začetku imela tudi 74/47 parkrat... Tak da - nič skrbet, pač malo bolj zaspana boš in če se ti zavrti, se usedi na tla, pa bilokje si, da ne boš skup padla In kak cuker mej sabo, če ti še sladkor pade, potem lahko skup padeš. Ampak če poješ nekaj sladkega, je navadno boljše.

(odgovor članu Mariolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 845
8.7.2008 15:59:11   
aleksandras
Zdravo punce,

Marionka, ja najbolje je, da imaš res vedno kak cukerček s sabo.

African queen, lepo potuj.

Ronja, res upam, da bo s tabo in tvojim otročkom vse OK. Tudi midva sva morala skenslati letošnji dopust v Turčiji, sicer nimam nobenih večjih problemov (razen res izredne utrujenosti ter občasne slabosti), mi je pa na agenciji odsvetovala potovanje z letalom user posted image . sicer nimam pojma zakaj, po pravici to prvič slišim, ampak, kot si rekla sama, vse podpišem, samo, da bo vse OK.

No, lepo se imejte, sedaj me še čaka službena obveznost, potem pa takoj domov.

se beremo user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 846
8.7.2008 19:25:33   
ronja
aleksandra, potovanje z letalom je nevarno, če je čezoceansko, ker tista letala letijo na višji nadmorski višini in je tam že večje sevanje - tako da na enem čezocenskem letu dobiš isto dozo sevanja kot pri enem rentgenu (mam sodelavce, ki se s tem ukvarjajo).
Pri letih znotraj Evrope pa letijo letala nižje in te nevarnosti ni (zato sva midva šla brez slabe vesti v 8. mesecu v Pariz eno smer z letalom:). je pa letalo lahko zoprno zaradi slabosti - če ti je že itak slabo na letalu, plus nosečniška slabost, pa še premikat se ne moreš veliko... Verjetno ti je zato odsvetovala.

Danes sem bila 2 uri sama s tamalouser posted image user posted image user posted image , ko sta šla lubi in tašča v trgovino skup. In sem že fuuuul boljše volje!!!! Jupiiiiii!!!! Sej bo, sej bo, a ne?user posted image

(odgovor članu aleksandras)
Neposredna povezava do sporočila: 847
8.7.2008 20:08:32   
Zvezdica
Ronja, ko te berem mi je tako hudoooooo. Ker si ne morem predstavljat kako ti je, ko se nekdo drug ukvarja s tvojim otrokom, pa 1000x poveš pa ne sliši oz noče slišat. groza res. Večkrat jo v trgovino pošljiuser posted image user posted image user posted image
Pa skoz ležat, ampak bodi vesela in pozitivna, ker bo user posted image ok. to moraš verjet ok?

En šopek user posted image user posted image user posted image pošiljam tebi in tvoji mali lubici. Vse bo ok!

Mariolinka, ti je že ronja pisala, tako je tudi z mano in prvič in zdaj. Pa bolje to, kot da je visok. Počivaj in spi, to je dobro za zate in user posted image .

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 848
8.7.2008 21:09:02   
ronja
zvezdica, hvala! POmaga, če te kdo razume... Problem je, da če jo pošljem v trgovino, mi user posted image s sabo vzameuser posted image - kao da itak mora na zrak, pa da meni ne bo težko itd... NO, saj zdaj sem si izpogajala z lubijem, da bom ta teden pridna, če bom lahko v pon. sama s tamalo - ne bom je dvigala, spala bo na tleh na tatamiju in deki, jest ji bom tudi dala na tleh - to vse sem danes probala (in jest dat in uspavat na tleh), ko sta šla v trgovino in je super laufalo! V petek bo pa verjetno dopust vzel.
Drug teden pa bom rekla očetu, da pride sem gor, z njim mi je najlažje, ker pa res ni vsiljiv, samo za jest mu je treba dat okoli 13h, da ne rada siten (ko mala bebauser posted image ). Pa kaki prijateljici za kak dan...

Ker ves čas res ne bom zdržala, nočem se borit za svojega otroka, pa rada bi, da ima mala tudi svoj mir, ker ga rabi - ustvarjalnost se krepi na ta način, da ti pustijo, da sam odkrivaš SVOJE rešitve, ne da ti ves čas turijo, kako kaj naredi in ti ves čas "pomagajo". Predvsem, ker ji je všeč, če lahko sama recimo poje marelico, pa naj jo grize, hvalabogu, samo da hoče! ko pride do peške, jo dam stran pa je! In če je malo umazana, prava figa! So f**** what! To pa res ni tako važno kot tiste sijoče učke, da je SAMA uspela pojest in ji nismo nič pomagali! Saj smo zraven, da se ji ne more nič zaletet, to je pa dovolj!

Saj vem, da težim, pa še nič user posted image nimam za povedat... Ampak vas vsaj pripravljam na probleme, ki jih boste imele, ko se vaše deteuser posted image rodi, heheuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 849
9.7.2008 8:31:12   
Ploha
včeraj sm mela pregled, ker mam vnetje dala mi je svečke, vzela bris, nardila UZ, pa 1 posvetovalnco sm mela, dobila materinsko knjižico,....
mali je velik 33mm,...
kri, voda v redu,...

Tko da pregled 23.7 odpade, ker sm ga mela včeraj, naslednji pregled mam 5.8

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Otrokova slabovidnost
_Anja_

Kdo vas je opomnil na to, da otrok slabo vidi?

Vzgojiteljica v vrtcu (52%)

Otrok (35%)

Babica (12%)

Število vseh glasov: 209

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!